Care ar trebui să fie temperatura la începutul sarcinii? Febră la începutul sarcinii - ce trebuie să faceți?

Temperatura la începutul sarcinii poate să se abată ușor de la normă, dar acest lucru nu indică întotdeauna prezența patologiei. Faptul este că în această perioadă există o restructurare a corpului femeii, ca urmare a încetinirii transferului de căldură.

Temperatura timpurie

Din primele zile de sarcină, corpul viitoarei mame începe să se reconstruiască în mod activ. În primul rând, se referă la fundalul hormonal, care este responsabil pentru transferul de căldură al corpului. În acest caz, femeia simte somnolență obosită și excesivă. Cu această anomalie în primele săptămâni de sarcină, o temperatură de 37 este normală.

Studiile medicale arată că, după concepție, nivelul de progesteron al femeii crește dramatic, fiind considerat unul dintre cei mai importanți hormoni din organism. În această perioadă, principalul lucru este că, în paralel cu febra, nu apar simptome ale bolii. În acest caz, o nevoie urgentă de a merge la medic pentru examinare, deoarece chiar și cea mai mică infecție poate afecta negativ fătul.

Temperatura la începutul sarcinii nu trebuie să depășească 37,2 grade. Nu uitați că o ședere excesivă la soare poate duce, de asemenea, la o creștere a performanței. În orice caz, dacă temperatura este ușor deviată de normă și nu există semne ale bolii, se recomandă să rămână mai mult în aerul proaspăt.

Dacă termometrul arată 37.5 și mai mult, atunci aceasta indică deja prezența infecției în organism. Nu va fi superfluă să te duci la un terapeut și să treci testele necesare. Infecția, oricare ar fi aceasta, amenință în orice moment avortul spontan.

Când trebuie să stingem temperatura

Este strict contraindicată atingerea indicatorului de 37,5 grade. Trageți o astfel de temperatură în timpul sarcinii este imposibilă, chiar dacă mama are o răceală. În acest caz, organismul însuși luptă împotriva infecției. Potrivit medicilor, orice intervenție poate reduce în mod semnificativ de apărare imună și permite bolii să se dezvolte la o rată extraordinară.

Temperatura la începutul sarcinii este confuză numai atunci când nivelul de 37,5 grade este depășit. Cu toate acestea, o dată recurs la medicamente nu merită. În primul trimestru, se recomandă limitarea la metode populare, cum ar fi frecarea și ceaiul cu lămâie. Unele mame încep să mănânce zmeură toată ziua cu linguri, dar în acest stadiu al sarcinii, orice boabe este cel mai puternic alergen.

Dacă temperatura atinge 38,5, atunci o puteți aduce în jos, dar înainte de aceasta este mai bine să sunați la un medic. Căldura puternică este un risc enorm pentru un copil care se dezvoltă în interiorul mamei, dar antibioticele pot fi recurs doar în cel mai recent caz.

De asemenea, oamenii de stiinta au dovedit ca plimbarile regulate in aerul proaspat mai bine decat orice alte medicamente normalizeaza temperatura corpului. În primele luni, mamele viitoare ar trebui să se odihnească și să mănânce în mod corespunzător.

Temperatură scăzută

Dacă termometrul este puțin mai mic decât de obicei, atunci ar trebui să fiți precaut. O astfel de temperatură în primele săptămâni de sarcină poate fi cauzată de epuizarea corpului ca rezultat al toxicoză severă. Pe de altă parte, acest fenomen este uneori asociat cu probleme endocrine. Tratamentul în acest caz ar trebui să fie pus doar de un terapeut, deoarece remediile folclorice sunt neputincioase aici. Dacă temperatura nu crește de peste 36,3 ani de mult, atunci a venit timpul să se întoarcă la un endocrinolog.

În cazuri rare, indicatorii de mai jos indică o răceală, când sistemul imunitar este atât de slab încât nu poate face față virusului, iar organismul nu poate controla transferul de căldură. Temperaturile scăzute pot fi, de asemenea, rezultatul unei foamete neintenționate din cauza toxemiei. Prin urmare, în primul cuplu ar trebui să restabilească apetitul.

Temperatura scăzută duce întotdeauna la slăbiciune și amețeală. În astfel de cazuri, se recomandă să fiți mai des în aerul proaspăt.

Temperatura corporală bazală

Este foarte probabil să se judece bolile și patologiile din organism, precum și starea reproductivă a acestuia. Mulți medici recomandă mamelor insarcinate să măsoare în mod regulat temperatura bazală înainte de concepție, pentru a observa ulterior dinamica schimbării sale. La unele femei, este permanent ridicată pe baza caracteristicilor organismului.

După cum se știe, metoda bazală de măsurare arată temperatura internă a corpului. Adesea diferă cu zeci de grade față de cele obișnuite. Măsurătorile se fac în rect, dar este important să se respecte mai multe reguli:

- procedura ar trebui să se desfășoare într-o poziție orizontală;
- durata variază până la 7 minute;
- Cel mai bun moment al zilei este dimineața.

Creșterea temperaturii bazale

Abaterea de la normă este întotdeauna observată odată cu debutul ovulației și durează până la câteva zile. Astfel de modificări sunt asociate cu o creștere a nivelurilor de progesteron în organism. Astfel, temperatura bazală în timpul ciclului este fixată la 37, când celelalte zile nu depășesc 36,7. Dacă abaterea durează mult timp, probabilitatea de sarcină este mare.

Timpul de bază timpuriu ajunge, în majoritatea cazurilor, la 37,2. Nu trebuie să vă fie frică de aceste schimbări, dar merită să vă înscrieți pentru o consultare cu un medic. Desigur, febra poate indica un proces inflamator în organism, deci este important să se acorde atenție simptomelor suplimentare.

Baze de temperatură dinamică

Indicatorii sunt normali de la 37 la 37,3 grade. În cazuri rare, temperatura la începutul sarcinii poate ajunge până la 38. Depășirea acestui semn este un semnal al unui proces inflamator sau al unei friguri. Dacă mami are o astfel de dinamică, atunci ar trebui să vă supuneți imediat unui examen medical complet. Este important, în stadiul inițial al bolii, să se determine cauzele acesteia, apoi să se înceapă tratamentul.

Nu uitați că temperatura bazală poate crește chiar și după o ușoară stres sau un act sexual. De aceea este bine să o măsurați dimineața în repaus. Motivul pentru creșterea performanței poate fi hormonii sexuali.

Pericolul temperaturii ridicate

În ciuda faptului că indicatorii până la 37,2 sunt norma, în întreaga perioadă mama ar trebui să fie sub supravegherea specialiștilor. Temperatura la începutul sarcinii poate varia în intervalul 37, dar până la sfârșitul primului trimestru ar trebui să scadă la 36,8. Faptul este că ratele ridicate ale termometrului pot indica atât avortul ectopic, cât și cel ratat. Acesta poate fi diagnosticat prin ultrasunete.

Temperatura bolii

Femeile gravide sunt cele mai expuse riscului de a prinde chiar și cel mai nesemnificativ virus. Creșterea temperaturii în primul trimestru poate semnala gripă, pneumonie, pielonefrită și alte boli. Principalele simptome ascunse ale unei astfel de boli sunt o febră mică și o mare slăbiciune. Femeile gravide sunt adesea confundate cu oboseala obișnuită în timpul restructurării organismului.

Cu toate acestea, dacă temperatura depășește 38 de grade și există semne de ARVI, este urgent să începeți tratamentul. În caz contrar, sunt posibile efecte ireversibile în timpul dezvoltării embrionului ca retard mental, microcefalie, defecte ale SNC, hipotensiune musculară etc.

Ce trebuie să faceți cu temperatura ridicată

În primul rând, trebuie să consultați un medic. În plus față de tratamentul cu medicamente, se recomandă să urmați sfaturi simple pentru prevenirea bolilor:

1. În nici un caz nu ar trebui să se răcească.

2. Este important să ventilați în mod regulat camera.

3. Sunt excluse contactele cu persoane neautorizate, deoarece în timpul bolii organismul este deosebit de vulnerabil, există riscul de a prinde un alt virus.

4. Clătiți periodic nasul și gura.

5. Este important să continuăm să monitorizăm nutriția adecvată.

Temperatura corpului crește mereu în timpul sarcinii în stadiile incipiente: ce trebuie să faceți atunci când este mare și ce pastile să beți cu indicatori 37

Temperatura corpului în timpul sarcinii apare din cauza diferiților factori. Acest fenomen este, de asemenea, provocat de boli periculoase. Există o serie de activități care vor reduce temperatura corpului la femeile gravide.

Temperatura corporală în timpul sarcinii

Creșterea temperaturii corporale se produce datorită activării funcțiilor specifice ale corpului.

Citirile ridicate ale termometrului în timpul sarcinii pot semnala pericolul.

Este important să înțelegem cauza și consecințele posibile ale acestui fenomen, precum și metodele de abordare a acestuia.

Ce este normal

Măsurarea temperaturii în mod obișnuit (în zona axilică), valorile normale ale termometrului fiind de 36,6 ° C. În rect, indicii sunt oarecum diferiți - 37 ° C.

Fiecare organism reacționează diferit la influențele interne sau externe. De exemplu, la unele femei în timpul gestației, termometrul este de 37,4 ° C sau mai mare, considerat normal. Pentru alții, creșterea valorii se datorează prezenței patologiilor și infecțiilor. În acest caz, nu ezitați, trebuie să solicitați ajutor de la un medic.

Pentru a înțelege ce temperatură este norma, merită luată în considerare cauza acestui fenomen și alte aspecte care duc la consecințe periculoase.

Temperatura normală la începutul sarcinii și în primul trimestru

În această perioadă, corpul feminin suferă schimbări serioase. Pentru unele mame, cifra este de 37,2 ° C. Este important ca febra să nu aibă legătură cu probleme de natură ginecologică, deoarece la începutul sarcinii începe să se formeze sistemul nervos central și alte organe.

În aproape toate cazurile, termometrul crește până la 37,4 ° C în primul trimestru de sarcină.

Fenomenul se datorează fiziologiei unice în timpul gestației și creșterii producției de progesteron.

Temperatura celui de-al doilea trimestru crește mereu?

Dacă în primul trimestru de sarcină, ratele ridicate ale termometrului au fost explicate prin creșterea progesteronului și restructurarea organismului, atunci în trimestrul al doilea acesta revine la normal. Acest lucru este ușor de explicat prin faptul că, până în a 14-a săptămână, corpul femeii se obișnuiește cu acest stat. Totuși, acest lucru nu se întâmplă în toate cazurile. Chiar și în al doilea trimestru, 37,4 ° C este considerat normal.

În al treilea trimestru

Indicatorul optim este considerat a nu fi mai mare de 37,3-37,5 ° C. Aceste valori sunt considerate valide. Dacă cifrele termometrului cresc la 38,5 ° C, nu vă întrerupeți panica. Poate că saltul are o tendință pe termen scurt, și într-o oră va scădea la nivele normale.

Dacă temperatura scăzută?

Cu hipotermie, citirea termometrului scade la 35,7 ° C. Dacă în timpul perioadei de gestație se observă o astfel de afecțiune mai mult de o zi, trebuie să consultați imediat un medic pentru ajutor.

În sine, scăderea temperaturii nu poate dăuna copilului sau mamei, patologiile care prezintă acest lucru sunt periculoase:

 • imunitate redusă;
 • nutriție necorespunzătoare din cauza toxicozelor;
 • scăderea hemoglobinei;
 • funcționarea defectuoasă a glandei tiroide;
 • reducerea zahărului;
 • oboseala cronica.

Motive pentru ridicare

Există diverse motive care contribuie la creșterea valorii termometrului, acestea includ:

 1. SARS ajută la creșterea temperaturii corpului la 39 ° C. De regulă, aceste afecțiuni sunt însoțite de frisoane și de stare generală de rău.
 2. Patologia sistemului respirator. În acest caz, pacientul prezintă tuse puternică, dificultăți de respirație și disconfort la înghițire.
 3. Tirotoxicoza se referă la boli ale glandei tiroide. Boala este însoțită de creșterea apetitului și, în același timp, cu pierderea în greutate. De regulă, valorile termometrului ajung la 38,5 ° C.
 4. Patologiile sistemului urogenital sunt însoțite de stări dureroase de tracțiune în regiunea lombară. Disconfortul este simțit și în abdomenul inferior.

Indicatori de peste 37 ° C în primele etape

Dacă termometrul se oprește la aproximativ 38 de grade, în acest caz merită luate măsurile corespunzătoare. Se recomandă să consultați imediat un medic pentru ajutor, deoarece acest fenomen se poate datora activității diferitelor patologii.

Un specialist cu experiență va putea determina adevărata esență a creșterii temperaturii și va prescrie medicamente eficiente care pot elimina acest fenomen.

Când sunt peste 39 în fazele ulterioare ale sarcinii

Adesea, sistemul imunitar nu este în cea mai bună stare în timpul sarcinii. Din acest motiv, riscurile de infecție cu virusuri periculoase cresc. Cursul bolii este însoțit de o creștere a valorii de până la 39 ° C, precum și alte simptome:

ARVI este periculos din cauza complicațiilor sale, care pot dăuna copilului și mamei. Virușii pot traversa placenta și pot infecta fătul.

Când valoarea termometrului crește peste 39 ° C, trebuie apelat un medic. Aceasta este singura modalitate de a vă proteja pe copilul dumneavoastră și pe copilul dumneavoastră de consecințele neplăcute.

Ce temperatură este periculoasă pentru mamă și copil

Temperatura fluctuantă între 37-37,5 ° C poate fi numită sigură dacă creșterea nu este asociată cu procese patologice periculoase. În cazul creșterii acestei valori la 38 de grade și mai sus, poate dăuna fătului și mamei imature.

Ce este periculos pentru un copil?

Gradul de influență asupra fătului depinde de factori precum:

 • citiri de temperatură;
 • durata acesteia;
 • vârsta gestațională

Impactul asupra temperaturii fetusului de peste 38 ° C pentru mai mult de trei zile afectează negativ dezvoltarea acestuia.

Este foarte periculos să creștem această valoare în perioada de la a patra la a patra săptămână. În acest caz, acest fenomen poate duce la avorturi spontane.

Ce este periculos pentru mamă?

Expunerea prelungită la temperaturi ridicate pe un organism maternal slăbit poate duce la modificări ale sintezei proteinelor, ceea ce va duce la o deteriorare a calității placentei.

Ajutor de urgență

Înainte de a începe să oferiți asistență medicală de urgență, trebuie să vă adresați medicului la domiciliu. Cu toate acestea, înainte de sosirea sa se recomandă să urmați următoarele recomandări:

 • asigurați-vă însărcinată cu o băutură abundentă (ceai, suc de afine, ceaiuri din plante);
 • frecarea unor părți ale corpului cu un prosop umed rece (încheieturi, cavități axilare și popliteale, frunte, spate);
 • frecați corpul cu o soluție slabă de oțet (3 linguri de apă se adaugă la 1 lingură de oțet).

Cum de a bate o temperatură ridicată a corpului?

Înainte de a vă decide o anumită metodă, este necesar să determinați cauza creșterii temperaturii și a stării generale a pacientului.

Dacă acest fenomen este cauzat de infecții virale respiratorii, atunci consumul de alcool și administrarea de medicamente sigure vor fi benefice.

Ce medicamente pot lua în timpul sarcinii?

Dacă temperatura corpului a atins rate peste 38 ° C, medicamentul este justificat în acest caz. Paracetamolul și Ibuprofenul sunt considerate unul dintre cele mai sigure medicamente pentru femeile gravide.

Cu toate acestea, merită să știți că Paracetamolul este recomandat să luați cu viruși și Ibuprofen cu infecții, deoarece elimină perfect efectele inflamatorii.

Data expirării medicamentului

Studiile clinice efectuate au arătat că ibuprofenul și paracetamolul au un efect benefic asupra organismului la 35 de minute după administrare. Aceasta este o valoare medie, care poate varia în funcție de caracteristicile organismului.

Efectele medicamentelor durează 8-9 ore. Cu toate acestea, cu procese patologice grave, această valoare scade și este de 4 ore.

După cât de mult să reanalizeze drogurile?

Pe baza celor de mai sus, se recomandă repetarea medicației după 4 ore, nu mai devreme.

Un astfel de regim va ajuta la salvarea pacientului de la temperatură.

Cum de a reduce rapid temperatura de o femeie gravide remedii folk?

După ce ați vizitat medicul și ați descoperit motivul creșterii temperaturii corporale, puteți recurge la mai multe metode permise, datorită cărora vă puteți îmbunătăți propria bunăstare:

 1. Ceai cu lamaie. Această băutură nu are contraindicații, dar poate îmbunătăți semnificativ starea pacientului și poate întări sistemul imunitar.
 2. Se comprimă pe cap. După umezirea unui prosop într-o soluție de oțet, amestecat cu apă 1/1, se aplică pe fruntea unei femei însărcinate. Această tehnică populară nu are efecte secundare.
 3. Zmeură. Berry adecvat în formă proaspătă, uscată sau ca un gem. Zmeura conține o varietate de substanțe nutritive și minerale care contribuie la îmbunătățirea stării de bine a pacientului.

recomandări

Nu se recomandă recurgerea la auto-tratament în timpul sarcinii, deoarece copilul poate suferi din cauza unor acțiuni incorecte.

Atunci când temperatura crește imediat este să apelați la ajutorul medical - aceasta este soluția cea mai rezonabilă și mai rațională. Numai în acest caz va fi posibil să se evite pericolul.

Utilizarea paracetamolului sau a ibuprofenului trebuie efectuată după consultarea unui medic. Numai medicul va determina dacă este sigur să se ia medicamente în acest moment sau nu.

În majoritatea cazurilor, temperatura în intervalul de subfamilie în timpul sarcinii este considerată normală. Acest lucru este indicat de majoritatea medicilor și oamenilor de știință. Fenomenul este asociat cu schimbări în nivelurile hormonale și o restructurare generală a corpului unei femei însărcinate. Cu toate acestea, chiar și în acest caz, ar trebui să consultați un medic pentru sfaturi.

Care este temperatura corpului la începutul sarcinii?

De la începutul fertilizării, în primele săptămâni, nu este exclusă o temperatură ridicată sau scăzută în timpul sarcinii, ceea ce este cauzat de schimbările care apar în corpul femeii. Atunci când indicele de mercur este în intervalul de 37-37,5 grade, acest lucru nu indică patologii. Dacă apar alte simptome și când scorurile ridicate sunt ținute de mult timp, ar trebui să fiți alertați - acest lucru poate provoca un avort spontan sau poate fi un semn al oricăror infecții.

Care este temperatura în timpul sarcinii

La o femeie sănătoasă, marca termometrului variază între 36,6-37,7 ° C Deci, organismul reacționează la schimbările în nivelurile hormonale. Indicele crește în faza a doua a ciclului în timpul producerii hormonului progesteron, care apare în timpul sarcinii și este responsabil pentru siguranța ovulului. Marcajul de temperatură de aproximativ 37 ° C în stadiile inițiale de gestație este considerat normal. Dacă febra de grad scăzut este însoțită de febră, atunci acesta poate fi un semn al unei infecții reci sau periculoase.

Temperatura bazală în timpul sarcinii

BT sau temperatura bazală spune multe despre sănătatea femeilor: arată zile fertile (cele mai favorabile pentru concepție), prezența ovulației, absența ei, determină sarcina. Cu ajutorul acestuia, activitatea ovarelor este evaluată, evoluția sarcinii este monitorizată în perioadele inițiale (12-14 săptămâni). Măsura BT:

 • intravaginal;
 • oral;
 • rectal (în rect, imediat după trezire, fără a ieși din pat).

Perioada de la prima zi a ciclului menstrual la debutul ovulației este considerată prima fază a ciclului. BT ar trebui să fie la aproximativ 36,2 și 36,8 ° C. Pe parcursul celei de-a doua faze a ciclului, fluctuațiile de temperatură pot fi în intervalul 37-37,5 ° C. Cu 2-3 zile înainte de menstruație, temperatura bazală scade la 36,2-36,9 ° C. Dacă nu există o scădere bruscă a indicatorului și rămâne la aproximativ 37,5 grade, acesta este un semn al sarcinii. Temperatura ridicată va fi observată până la 4 luni de gestație.

În primele etape

Progesteronul este necesar pentru a asigura un ou fertilizat pe peretele uterului. Când nivelul unui hormon important crește în organism, temperatura bazală în timpul sarcinii în stadiile incipiente crește la 37,3 ° C Măsurarea indicatorilor poate fi continuată până în a 16-a săptămână în fiecare zi. Norma valorilor este considerată condiționată și nu trebuie să repete exact programul general acceptat. O ușoară creștere nu înseamnă patologie. Temperatura bazală la începutul sarcinii poate fi după cum urmează:

 • A treia săptămână - de la 37 la 37,7 ° C;
 • Săptămâna 4 - 37,1-37,5 ° C;
 • de la 5 la 11 săptămâni - înaltă, dar dacă indicatorul temperaturii bazale este mai mare de 38 ° C, consultați imediat un medic;
 • Săptămâna 12 nu este mai mică de 37,0 și nu depășește 38 ° C.

Febra sarcinii precoce

Hyperthermia însoțește sarcina chiar de la început. În primul trimestru, o astfel de stare se explică prin schimbări care apar în corpul femeii. Transferul de căldură încetinește, iar indicatorii de temperatură cresc. Măsura ginecologi recomandă de două ori pe zi - dimineața și seara. Deci, puteți determina dinamica zilnică a schimbării. În primul trimestru, temperatura corpului în timpul sarcinii în stadii incipiente se ridică la 37,2 ° C, iar acest lucru este normal. Pe toată perioada se poate menține temperatura la 37 ° C - nu este necesară scăderea temperaturii.

Temperatura 37.5

Pentru a afla care este temperatura femeilor însărcinate în stadiile incipiente, medicii folosesc 3 metode: măsurarea folosind un termometru electronic, metoda rectală și în axilă. Utilizând un termometru electronic, măsurați indicatorul din gură (norma - 37,2 ° C). În axilă, marcajul de temperatură nu trebuie să depășească 37 ° C. Termometrul arată 37,5 ° C când se măsoară temperatura rectală în anus. În timpul sarcinii fără devieri, modificarea indicatorilor este după cum urmează: de la 37,1 la 37,5 ° C.

Temperatura 38 în timpul sarcinii

O creștere semnificativă a primului trimestru de sarcină este considerată nesigură. În majoritatea cazurilor, cauza bolii este o boală inflamatorie, dar nu sunt excluse condițiile grave care necesită asistență medicală imediată. Temperaturile la începutul sarcinii peste 38 de ani nu sunt considerate normale. Pentru a nu vă răni pe tine însuți și pe copilul nenăscut, trebuie să-l apelezi imediat la medic. Toate anomaliile care apar în organism de la debutul sarcinii afectează fătul în curs de dezvoltare.

Motivele pentru creșterea temperaturii

Ratele ridicate indică infecții urogenitale sau intestinale, SARS și alte boli. O creștere a mercurului poate fi de 38,5 și este însoțită de simptome ale bolii: ganglioni limfatici umflați, erupții cutanate, dureri la sacrum și alte afecțiuni. La infecțiile virale respiratorii acute, pe lângă febră, se indică simptome la rece: tuse, nas curbat, dureri de cap. SARS pe termenii inițiali duce la otită, pneumonie, traheită.

În infecțiile intestinale, hipertermia la femeia gravidă este însoțită de simptome de febră și tulburări ale scaunului. Boli ale sistemului genito-urinar (cistita, pielonefrita) sunt marcate de frisoane, durere la spate, intoxicatie generala, urinare dureroasa. Erupțiile cutanate pe termenii inițiali de gestație indică rubeola, variola sau rujeola. Ritmul crescut pe termometru este, de asemenea, un semn al sarcinii ectopice.

Posibile consecințe

Creșterea temperaturii este o reacție protectoare a organismului, dar un exces semnificativ al valorilor normale în perioadele inițiale conduce la complicații ireversibile. Primul trimestru este perioada de formare a organelor interne ale viitorului bebeluș, stabilind sistemele cardiovasculare, digestive și nervoase. O vizită în timp util la medic vă va permite să stabiliți rapid, să verificați cauza și să începeți tratamentul. Creșterea temperaturii la o femeie însărcinată duce la următoarele consecințe:

 • creste tonul uterului;
 • apariția malformațiilor la bebeluș prin ochi, maxilar, palat și buze;
 • - toxicoza timpurie severă;
 • întreruperea sintezei proteinelor;
 • scăderea aportului de sânge la placentă;
 • lag în dezvoltarea activității creierului;
 • poate provoca o pierdere de sarcină din cauza formării cheagurilor de sânge care blochează vasele placentei;
 • naștere prematură din cauza detașării precoce a placentei;
 • amenințarea cu avortul, deoarece frecvența contracțiilor musculare uterine crește;
 • intoxicarea organismului, ceea ce duce la patologia în activitatea sistemului cardiovascular.

Ce trebuie să faceți cu temperatura ridicată

Utilizarea metodelor de scădere a indicelui de mercur este justificată dacă temperatura este mai mare de 38 de grade la începutul sarcinii și în perioadele târzii - după 37.5. În ceea ce privește utilizarea fondurilor, asigurați-vă că consultați un medic care vă va prescrie un tratament sigur. Auto-tratamentul este periculos pentru sănătatea copilului, care se va naște în curând. Medicamente care pot fi prescrise pentru femeile gravide:

 • paracetamol;
 • Panadol;
 • Viburcol (lumanari homeopatice).

Luând astfel de medicamente ca aspirina, gravidă este interzisă. Dacă hipertermia este cauzată de o boală infecțioasă, este necesar tratamentul la rece. Medicii recomanda folosirea metodelor non-medicamentoase care nu produc efecte secundare:

 1. Atunci când hipertermia este asociată cu expansiunea vaselor de sânge, este necesară ventilarea camerei, puneți o compresă umedă pe frunte. Nu utilizați alcool, oțet, apă rece.
 2. Dacă hipertermia este cauzată de un spasm al vaselor de sânge, iar mâinile și picioarele sunt reci și uscate, atunci încălzirea corpului și consumul de apă fierbinte abundent vor ajuta.

Temperatură scăzută

Temperatura scăzută în timpul sarcinii în stadiile incipiente este sub 36,0. Această afecțiune este cauzată de diferite patologii sau situații ușor de evitat. Acestea din urmă includ: nutriția insuficientă a mamei care se așteaptă, suprasolicitarea, stresul, stresul. Dacă o femeie este complet hrănită, dar există un nivel scăzut de zahăr în sânge, un indice de temperatură mai scăzut - aceasta indică evoluția diabetului. Din alte motive care duc la scăderea temperaturii la femeile gravide sunt:

 • imunitate redusă;
 • infecții virale anterioare;
 • hemoglobină scăzută;
 • ratat avortul;
 • boli cronice.

Cum să faceți față temperaturii corporale ridicate și scăzute la începutul sarcinii

Temperatura corpului este unul dintre principalii factori care indică modificări ale corpului. Pentru femeile gravide, urmărirea abaterilor de temperatură este deosebit de importantă. Prin urmare, merită să știți care indicatori sunt norma în timpul nașterii și care sunt motivele pentru a merge la medic.

Standardele de temperatură în timpul sarcinii în stadiile incipiente

Valorile normale ale temperaturii corpului uman sunt indicatori de la 35,9 la 36,9 ° C. Ridicarea acestor numere se numește hipertermie, scădere - hipotermie. În timpul zilei, temperatura corpului poate fluctua, ceea ce nu este o patologie dacă o persoană nu simte alte simptome ale bolii: amețeli, tuse, slăbiciune etc. Cu timpul, fără intervenție terapeutică, sistemul de termoreglare al persoanei va reveni la normal. Există mulți factori, pe lângă boală, care afectează schimbarea temperaturii corpului uman cu câteva zeci de grade.

Factorii fiziologici ai temperaturii corporale crescute:

 • consumul de alimente: în timpul sau imediat după masă, temperatura corpului uman se ridică ușor;
 • activitate fizică mare;
 • a lua o baie fierbinte sau duș;
 • fiind într-o cameră caldă sau fierbinte;
 • a doua jumătate a zilei;
 • sezon cald;
 • cantitatea excesivă de haine.

Factori fiziologici care scad temperatura corpului:

 • dimineața sau noaptea dimineața;
 • refuzul lung de a mânca;
 • somn;
 • sezonul rece sau șederea lungă într-o cameră rece;
 • activitate fizică scăzută.

Indicatori ai temperaturii corporale de peste 37,6 și sub 35,8 ° C - un motiv pentru contactarea unui specialist.

Temperatura corpului poate fi măsurată în gură, în axilă sau rectal. O creștere a temperaturii corpului în prima săptămână după concepție este un fenomen complet natural care nu necesită utilizarea de medicamente.

Temperatura corporală a unei femei crește de obicei cu câteva zeci de grade în primele etape ale sarcinii. Acest lucru se datorează în principal restructurării fondului hormonal al femeii, inhibării transferului de căldură și nu indică dezvoltarea unei boli.

Creșterea temperaturii este o consecință a creșterii în organism a hormonului progesteron, care este responsabil pentru conservarea fătului. Starea de sănătate a mamei viitoare rămâne satisfăcătoare. Nici pentru copilul viitor, nici pentru femeia însărcinată, o ușoară creștere a temperaturii în acest caz nu prezintă niciun pericol.

Cu toate acestea, această condiție poate fi considerată normă numai în următoarele condiții:

 • nu există alte simptome ale bolii: durere abdominală, presiune crescută și așa mai departe;
 • termometrul nu depășește 37,4 ° C;
 • temperatura ridicată a corpului nu este menținută mai mult de a patra lună de sarcină.

O creștere a temperaturii corporale a unei femei gravide de peste 37,4 ° C poate semnala prezența bolii și determină necesitatea consultării unui medic. Temperatura de 37,2 ° C la începutul sarcinii (în absența altor plângeri) este norma

Pentru a nu vă faceți griji, toate modificările temperaturii corporale, atât în ​​sus, cât și în jos, pot fi discutate de către mamă însărcinată cu ginecologul.

Motivele pentru creșterea temperaturii la 37 ° C și peste

După cum am menționat mai devreme, temperatura corpului a crescut cu câteva zecimi de grade la începutul sarcinii este rezultatul modificărilor hormonale din organism. Cu toate acestea, uneori se poate vorbi de dezvoltarea unor boli diferite. În acest caz, temperatura crește deja peste 37,5 ° C, poate să apară tuse, congestie nazală, amețeli și alte simptome. Dacă există semne suplimentare ale bolii, femeia gravidă nu trebuie să fie întârziată de o vizită la medic, deoarece bolile virale sau gripa necesită un tratament imediat, cel mai adesea medicamente, pe care doar un specialist le poate prescrie.

Cauzele patologice ale febrei de peste 37 ° C la începutul sarcinii:

 • gripă și infecții virale. Infecțiile virale, în plus față de creșterea temperaturii corporale, se pot manifesta ca dureri de cap, congestie nazală, dureri în gât, slăbiciune, amețeli și tuse. Astfel de boli pot duce la complicații care vor provoca apariția anomaliilor fetale;
 • sarcina ectopică. În timpul sarcinii ectopice, ovulul fertilizat este fixat și începe să crească în tubul uterin. Această situație este o patologie foarte gravă și necesită un tratament imediat pentru medic. În plus față de creșterea temperaturii, sarcina ectopică se manifestă prin sângerări vaginale sângeroase, slăbiciune, senzații dureroase la nivelul abdomenului inferior, scăderea presiunii. Intervenția medicală precoce în acest caz va contribui la minimizarea consecințelor patologiei;
Sarcina ectopică necesită asistență medicală imediată.
 • infecție intestinală. Infecțiile intestinale sunt însoțite de febră, greață, vărsături, tulburări ale scaunelor și, în unele cazuri, necesită tratament în spitalizare;
 • rujeola, rubeola, variolă. Aceste boli se manifestă prin creșterea temperaturii la 38 ° C și mai sus, precum și prin prezența unor leziuni multiple pe piele;
 • boli urinare. În bolile urinare o femeie simte nevoia frecventă la toaletă. Urinarea poate fi foarte dureroasă. În plus, există o durere de naștere în partea inferioară a spatelui. Afecțiunile genitourinare pot avea consecințe periculoase. De exemplu, pielonefrita (inflamația rinichilor) este o boală foarte gravă care, dacă este severă, poate necesita terminarea sarcinii.

Modalități de reducere a temperaturii în stadiile incipiente

Începând cu al doilea trimestru de sarcină, acțiunea hormonului progesteron se încheie, ceea ce înseamnă că orice creștere a temperaturii peste 37 ° C indică dezvoltarea bolii. Există numeroase modalități de tratare a răceliilor în stadiile incipiente de gestație prin utilizarea metodelor tradiționale de terapie sau de droguri.

O femeie însărcinată nu trebuie să se auto-medichezeze. Este necesar să se consulte un medic care va face un diagnostic corect și va prescrie tratamentul corect, care este inofensiv pentru viitorul mamă și copil. Uneori poate fi necesar să se consulte un specialist, care nu trebuie evitat.

Merită să ne amintim că este necesară scăderea temperaturii numai atunci când atingem o notă de 38 ° C și mai mare în perioadele de gestație timpurie și la rate mai mari de 37,6 ° C în al doilea și al treilea trimestru de sarcină. Dacă o femeie se simte foarte rău sau starea ei se deteriorează rapid, nu trebuie să ezitați și să apelați o ambulanță.

Ce medicamente pot fi utilizate și ce nu?

Cel mai sigur și accesibil mod de a reduce temperatura la începutul sarcinii este Paracetamol. Acesta trebuie aplicat de până la patru ori pe zi, câte un comprimat, intervalul dintre doze de cel puțin patru ore. Un astfel de număr de tablete pe zi va fi suficient pentru tratamentul cu succes și un exces de medicament poate afecta în mod nefavorabil funcționarea ficatului sau poate duce la scăderea hemoglobinei.

De asemenea, puteți utiliza un remediu homeopatic bazat pe plante pentru a reduce temperatura - Viburcol. Are efecte antiinflamatorii, antipiretice și analgezice. Instrumentul nu este contraindicat pentru utilizare la femeile gravide. Disponibil sub formă de lumânări, utilizat rectal.

Un alt medicament, prescris adesea femeilor însărcinate de a reduce temperatura, este Ibuprofenul. Are efect antipiretic și antiinflamator. Cu toate acestea, trebuie reținut că medicamentul poate fi luat numai în primul și al doilea trimestru de sarcină, așa cum este prescris de un medic.

Ca agenți antivirali, puteți utiliza lumanari Viferon.

Este interzisă scăderea temperaturii femeilor însărcinate cu aspirină. Medicamentul poate contribui la apariția patologiilor de dezvoltare ale copilului și poate provoca avort spontan. În plus, Aspirina reduce coagularea sângelui și poate provoca sângerări atât la mamă, cât și la copil. Aspirina și toate medicamentele cu acid acetilsalicilic nu sunt potrivite pentru femeile gravide.

Este mai bine să nu vă prescrieți singur medicamentele, ci să căutați sfatul medicului ginecolog care vă conduce sarcina sau medicul dumneavoastră local.

Principiile de bază ale prescrierii medicamentelor de către medici în primele trei luni de sarcină:

 • medicamentele pentru scăderea temperaturii sunt prescrise pentru utilizare numai atunci când temperatura crește până la 38 ° C și peste;
 • poate rețeta de a primi vitamine și complexe de vitamine care măresc funcțiile de protecție ale corpului, de exemplu, medicamentul Complivit Mama;
 • în cazul unei boli prelungite, este posibilă administrarea simultană a mai multor preparate medicamentoase, prescrierea antibioticelor este de asemenea posibilă
 • în situații rare, experții prescriu medicamente care sunt nedorite sau interzise în timpul sarcinii. Primirea acestor fonduri se efectuează în doze stricte de medic și sub supravegherea sa regulată.

Galeria foto: înseamnă reducerea temperaturii în timpul sarcinii

Remedii populare

Tratamentul non-medicament al formelor ușoare ale bolii este cel mai de dorit în timpul sarcinii. Din utilizarea ierburilor și a fructelor de pădure ca terapie nu poate exista supradozaj și cu siguranță nu vor avea efecte dăunătoare asupra unei femei și a cursului sarcinii ei.

Există principii de bază de reducere a temperaturii fără utilizarea medicamentelor:

 • utilizarea frecventă a băuturilor calde din fructe, compot, ceai. Alcoolul excesiv este adecvat numai în primul și al doilea trimestru de sarcină, în trimestrul al treilea, utilizarea unor cantități mari de lichid poate declanșa apariția edemului;
 • luând un duș fierbinte;
 • utilizarea băuturilor care provoacă transpirație (ceai cu lămâie, miere);
 • frecarea pielii sau aplicarea pe ea a unei comprese de materie umedă.

Nu este recomandat pentru scăderea temperaturii cunoscute a alcoolului și a oțetului. Lichidele lichide și alcoolice pot pătrunde în piele și pot fi absorbite în sânge, provocând intoxicații. Prosopul sau șervețelele umede vor ajuta la eliminarea căldurii - acestea vor fi așezate pe frunte, armpituri, în zona inghinală, unde vor trece vasele de sânge mari

Remedii populare pentru a reduce temperatura în timpul sarcinii:

 1. Ceai sau lapte cu miere. Băutura ar trebui să fie caldă. Pentru a pregăti un remediu, o mică cantitate de miere (1-2 lingurițe) trebuie dizolvată în lapte cald sau apă. Beți această băutură poate fi un pahar de 2 ori pe zi. Mierea are efecte antiinflamatorii și anti-bacteriene, iar laptele ajută la recuperarea și la ameliorarea iritației și durerii în gât.
 2. Suc de afine. Este necesar să se amestece aproximativ 300 de grame de merișoare proaspete sau congelate cu 2 litri de apă fierbinte. Pre-cranberries trebuie să stoarce, stoarcerea din ea cantitatea maximă de suc. În amestecul finit, adăugați zahăr la gust. Se recomandă să beți băutura în formă caldă în gume mari de 2-3 cesti pe zi.
 3. Infuzie cu rădăcină de ghimbir:
  1. Inițial, este necesar să se pregătească sirop de zahăr - se adaugă 6 linguri de apă la 3 linguri de zahăr și se amestecă peste foc până se îngroațează ușor.
  2. Apoi adăugați rădăcina de ghimbir, curățată și tăiată în bucăți mici, în sirop și apoi gătiți timp de 5-10 minute pe aragaz.
  3. După aceea, adăugați 1 litru de apă fiartă la amestec și lăsați-l să stea într-un loc întunecat timp de 1-2 ore.
  4. Bea 1-2 pahare de băutură pe zi într-o formă caldă. Ghimbirul, în combinație cu apă caldă, ajută în mod eficient la reducerea căldurii. În plus, rădăcina de ghimbir are proprietăți de îmbunătățire a imunității.
 4. Linden ceai. Linden flori pot fi colectate și uscate pe cont propriu sau achiziționate la o farmacie. Pentru a face ceai, aveți nevoie de 2 linguri de flori de tei tocate vărsați 1 litru de apă fiartă fierbinte. Este necesar să beți băutura timp de cel puțin 20 de minute, după care folosiți 2-3 cesti pe zi. Lipa are proprietăți diaforetice și antibacteriene și este foarte eficientă în tratarea febrei.
 5. Morse cu gem de zmeură. Morse cu gem are aceleași proprietăți ca ceaiul fabricat din frunze de zmeură. În plus, dulceața de zmeură este mai accesibilă și se află în frigiderul aproape a fiecărei familii.
 6. Infuzie de coaja de salcie albă. Pentru pregătirea perfuziei, 3 linguri de coajă de salcie tocată se toarnă cu 500-600 ml de apă clocotită și se lasă să bea timp de 2 ore. După aceea, lichidul trebuie să se scurgă și să se răcească două până la trei lingurite de 3 ori pe zi.
 7. Băut din ace de pin. Pentru a pregăti un astfel de cocktail antipiretic, aveți nevoie de:
  1. Luați 30-40 de grame de rădăcină de zmeură și 70-80 de grame de brazi de brad.
  2. Toate ingredientele sunt tocate fin, amestecate și introduse într-un recipient de sticlă.
  3. Se acoperă conținutul cu zahăr granulat și se adaugă una sau două lingurițe de apă clocotită.
  4. Amestecul trebuie lăsat să stea timp de aproximativ 24 ore, apoi se topește într-o baie de apă timp de 5-7 ore.
  5. Dupa ce a mers, agentul trebuie preparat inca 2 zile.
  6. Apoi, colectați culoarea crimsonică eliberată și trimiteți-o la depozitare într-un loc răcoros.
  7. Luați 2-3 lingurițe de lichid de 4 ori pe zi. Cocteilul de conifere necesită câteva zile pentru prepararea acestuia, dar după pregătire poate fi depozitat în frigider.

Dar ceaiul din frunze de zmeură poate avea un efect abortiv, prin urmare această rețetă populară nu este recomandată pentru mamele în așteptare.

Atunci când o boală ilegală, remedii folclorice ajută la reducerea temperaturii și lupta împotriva simptomelor neplăcute. Cele mai multe dintre ele sunt disponibile pentru utilizare și sunt inofensive.

Cu toate acestea, în cazul în care remedii folk nu ajută, temperatura durează câteva zile, iar boala nu scade, trebuie să utilizați medicamentul prescris de medic. Medicamentele alese corect, utilizate de femeia gravidă, în strictă concordanță cu doza, de asemenea, combate efectiv temperaturile ridicate și nu afectează creșterea și dezvoltarea fătului.

Galerie foto: remedii populare pentru a reduce temperatura

Efectele febrei pe termen lung asupra femeilor însărcinate

Consecințele unei creșteri pe termen lung a temperaturii mai mari de 37,5 ° C la începutul sarcinii:

 • apariția defectelor în dezvoltarea maxilarului, palatului, buzelor, bulgări de fructe;
 • tensiune uterină crescută;
 • toxicoza puternică;
 • risc crescut de avort spontan;
 • lipsa sintezei proteinelor;
 • scăderea aportului de sânge la placentă.

O creștere a temperaturii corporale este reacția defensivă a organismului la o boală. Cu toate acestea, temperaturile ridicate prelungite în stadiile incipiente de gestație pot duce la consecințe ireparabile. În primul trimestru de sarcină, se formează toate sistemele și organele copilului, deci este important să se consulte un medic în timp util și să înceapă tratamentul atunci când apar primele simptome ale bolii.

Măsuri preventive

Metodele medicinale și populare ajută efectiv la combaterea febrei și a simptomelor bolii. Cu toate acestea, știm cu toții că este mai bine să prevenim boala decât să o tratăm.

Sfaturi pentru a evita răcelile și febra:

 • Se recomandă aerul în mod regulat, de preferință de câteva ori pe zi. Aerul interior trebuie să fie circulat în mod constant, să fie suficient de umed și proaspăt;
 • în perioadele de răceală masivă, ar trebui să evitați apariția în locuri cu concentrații mari de persoane (în transportul public, în cinematografe și în alte locuri);
 • mâinile trebuie spălate bine cu săpun după fiecare vizită pe stradă, în special în perioadele de epidemii;
 • hipotermia și supraîncălzirea trebuie evitate. Rochie în funcție de condițiile meteorologice;
 • trebuie să mănânce o cantitate mare de fructe și legume proaspete;
 • Se recomandă utilizarea vitaminelor sau complexelor de vitamine pentru a menține imunitatea. O femeie care poartă un copil care ia vitamine trebuie să fie coordonată cu ginecologul care conduce sarcina.

Pentru a evita gripa sau, în cazul unei infecții, pentru ao muta într-o formă ușoară, se recomandă să se pună un vaccin special conceput pentru femeile însărcinate. Când eram însărcinată, ginecologul mi-a recomandat, de asemenea, vaccinarea împotriva gripei înainte de perioada de iarnă. Mi-a fost teamă să-i fac rău copilului și nu am vaccinat un timp. La recepția următoare, ginecologul mi-a explicat în detaliu cum funcționează vaccinul, că este destinat în mod special femeilor însărcinate și nu are nici un efect negativ asupra fătului. În plus, după vaccinarea la o femeie gravidă, imunitatea copilului este menținută timp de 6 luni după naștere. Am luat vaccinul și nu m-am îmbolnăvit niciodată cu o răceală în timp ce purtam un copil. Desigur, vaccinul nu a avut niciun efect asupra sarcinii și asupra stării copilului. Cu toate acestea, merită să ne amintim că vaccinul antigripal nu este administrat înainte de al doilea trimestru de sarcină.

Cauzele temperaturii scăzute la începutul sarcinii

Temperatura mai scăzută a mamei însărcinate începe cu un semn sub 36,0 ° C. Ca și hipertermia, hipotermia prelungită afectează în mod negativ evoluția sarcinii și a dezvoltării fetale. Prin urmare, o femeie însărcinată care a observat o temperatură scăzută timp de câteva zile consecutiv trebuie să consulte urgent un medic.

Cauzele febrei scăzute în timpul sarcinii:

 • hemoglobină scăzută;
 • toxicoza puternică;
 • oboseală;
 • întreruperi hormonale;
 • ratat avortul;
 • protecția redusă a sistemului imunitar;
 • boli cronice;
 • stres;
 • malnutriție.

Temperatura bazală în timpul sarcinii timpurii

Temperatura bazală este cea mai scăzută temperatură a unei persoane care se află într-o stare de repaus prelungită - de obicei în timpul somnului de noapte sau imediat după aceasta. Cel mai adesea se măsoară imediat după trezire, fără a ieși din pat.

Măsurarea temperaturii bazale este o modalitate de a determina debutul ovulației și mai târziu de concepție.

De obicei, atunci când apare ovulația, temperatura corpului unei femei după un somn lung crește cu 3-5 zecimi dintr-un grad comparativ cu temperatura bazală obișnuită. Afectează această creștere a corpului feminin este un hormon foarte important responsabil pentru conservarea sarcinii - progesteron.

Astfel, sarcina poate fi planificată folosind tehnica de măsurare a temperaturii bazale. Cu toate acestea, merită să ne amintim că pentru a obține un rezultat fiabil, măsurătorile ar trebui efectuate sistematic, în fiecare zi, aproximativ în același timp. Pentru aceasta, ar putea fi recomandabil să completați programul zilnic de temperatură bazal. Diagrama temperaturii bazale vă permite să urmăriți zilele favorabile pentru concepție.

Cu o concepție de succes, temperatura corporală bazală a unei femei crește de asemenea cu câteva zecimi de grade și poate ajunge la 37,3-37,4 ° C.

Ce temperatură bazală specifică va fi în fazele incipiente ale sarcinii unei femei - depinde de caracteristicile individuale ale fiecărui organism. În mod normal, se poate abate de la valorile medii, ajungând la 37,8-37,9 ° C, dar nu mai mult. O temperatură mai ridicată la începutul sarcinii poate indica apariția unei boli.

Cu câteva zile înainte de apariția menstruației, temperatura bazală scade de obicei sub 37,0 ° C Dacă nu scade, dar rămâne în intervalul 37,2-37,3 ° C în perioada de la ovulație până la sfârșitul menstruației, atunci este probabil și sarcina. Totul depinde de caracteristicile individuale ale femeii. Este mai bine să faceți un test de sarcină sau să consultați un ginecolog dacă există o suspiciune de concepție.

În cazul în care o femeie știe probabil că este însărcinată, temperatura corpului, care este mult timp sub 36,9 ° C, poate indica o performanță slabă a corpusului luteal și o scădere a progesteronului. Această situație poate duce la un avort ratat, astfel încât mama insarcinată ar trebui să consulte un medic sau să efectueze o scanare cu ultrasunete pentru a verifica starea fătului. Cu toate acestea, există reduceri unice ale temperaturii corporale la începutul sarcinii asociate cu lipsa de somn, oboseală, stres și alți factori care nu merită să vă faceți griji.

Video: plotarea temperaturii bazale

Schimbarea temperaturii corporale a unei femei însărcinate depinde de mulți factori. Nu vă faceți griji dacă observați o mică deviere a temperaturii de la normă. Cu toate acestea, aveți grijă și, în cazul oricăror îndoieli privind cursul sarcinii, consultați un medic ginecolog.

Temperatura corporală la începutul sarcinii: normă și patologie

Temperatura corpului în timpul sarcinii timpurii poate fi mai mare decât în ​​mod normal.

În majoritatea cazurilor, o astfel de afecțiune în primul trimestru nu este o consecință a patologiilor.

În timpul sarcinii, apar modificări hormonale în corpul feminin, ceea ce duce la un transfer mai lent de căldură, ca urmare a creșterii temperaturii corporale. Dar, de obicei, femeile încep să se panică, deoarece infecțiile la etapa inițială de dezvoltare a fătului sunt foarte periculoase pentru făt. Acest comportament nu este întotdeauna justificat.

Este necesar să se știe în ce cazuri creșterea temperaturii este considerată normală și în care patologii, pentru a începe imediat tratamentul sau pentru a scăpa de prejudecăți.

Regulile temperaturii corporale

Măsurarea temperaturii în timpul sarcinii în primele etape se recomandă de două ori pe zi - dimineața și seara. Datorită acestor două valori, puteți determina dinamica zilnică a modificărilor sale.

Deja în primul trimestru de sarcină, temperatura poate crește până la 37,2 ° C. Dar acești indicatori sunt considerați normali. Temperatura nu trebuie să depășească 37 ° C. Trageți în jos nu este necesar. Alerta poate crește până la 38 ° C.

Există diverse metode de măsurare a temperaturii - în gură, în axilă și rectal.

Măsurarea sub limbă trebuie efectuată cu ajutorul unui termometru electronic, prin intermediul căruia puteți citi citirile în câteva secunde.

Temperatura normală a corpului la femeile gravide, măsurată în gură poate ajunge la 37,2 ° C.

Când se măsoară în axilă, temperatura nu trebuie să depășească 37 ° C.

Dacă se utilizează un termometru cu mercur, acesta trebuie menținut timp de aproximativ șapte minute.

Un alt mod de a măsura temperatura corpului în rect se numește rectal. Pentru o alunecare mai bună, termometrul trebuie curățat cu vaselină.

Ce a cauzat creșterea

Indicatorii de temperatură ai unei femei gravide sunt afectați de hormoni și de o schimbare a proceselor de termoreglare. În primul trimestru, mamele viitoare se simt rău și febră. Dacă nu există alte semne negative, condiția este considerată adecvată.

Temperatura normală la începutul sarcinii poate crește ușor.

Aceasta este o consecință a creșterii producției hormonului progesteron, care este responsabil pentru conservarea fătului. În general, o femeie se simte bine. Adesea, o creștere a temperaturii și slăbirea sistemului imunitar. Nu este nici periculos pentru mamă, nici pentru copil.

În unele cazuri, temperaturile ridicate la începutul sarcinii se pot datora infecțiilor intestinale sau genito-urinare, infecțiilor virale respiratorii acute și altor boli.

În acest caz, temperatura ajunge la 38-38,5 ° C, și apar și alte simptome: tuse, nas înfundat, ganglioni limfatici umflați, dureri de cap, dureri în sacrum, erupție etc.

 • SARS și procese inflamatorii.

În plus față de creșterea temperaturii, există o tuse, o durere severă în cap și gât, nas curbat. SARS poate duce la pneumonie, traheită, otită.

Acestea sunt complicații grave care pot afecta formarea fătului.

Infecția sa intrauterină va deveni inevitabilă dacă tratamentul nu este început la timp. În unele cazuri, s-au manifestat malformații ale fătului.

Dacă se observă simptome de tulburare a scaunelor, febră, aceasta indică o boală infecțioasă care poate necesita tratament într-un spital.

 • Boli ale sistemului genito-urinar.

Pyelonefrita, cistita sunt, de asemenea, însoțite de frisoane, urinare dureroasă, intoxicație generală și durere la nivelul spatelui inferior. Pielonefrita este o boală gravă care poate duce la avort.

 • Alte boli infecțioase.

În primele etape de gestație, probabilitatea de a dezvolta variole, pojar sau rubeolă este ridicată. În acest caz, temperatura ajunge la 38,5 ° C, iar pe piele apar erupții cutanate.

Sarcina ectopică poate fi, de asemenea, atribuită cauzelor de creștere a temperaturii corporale.

Pericolul cresterii temperaturilor in primul trimestru

Creșterea temperaturii este o reacție protectoare a organismului, dar la început poate duce la consecințe ireversibile. În primul trimestru, există un proces activ de formare a organelor interne ale copilului viitor. La început, după fertilizare, se așează sistemele nervoase, digestive și cardiovasculare. Creșterea temperaturii are următoarele pericole:

 • Apariția malformațiilor la un copil de la maxilar, buze, palate, bulgări de ochi.
 • Sinteza proteinelor întreruptă, care duce la scăderea aportului de sânge la placentă. Acest lucru este plin de un decalaj în dezvoltarea activității creierului copilului.
 • Decuplarea precoce a placentei și tonul crescut pot duce la livrarea prematură.
 • Intoxicarea organismului duce la patologie în activitatea sistemului cardiovascular.
 • Frecvența contracțiilor musculare uterine crește, ceea ce poate duce la avort.
 • Apariția cheagurilor de sânge, înfundarea vaselor placentei, poate provoca un avort spontan.
 • Toxicoza care apare sub formă gravă.
 • Creșterea tonusului uterului.

Toate pericolele menționate mai sus reprezintă o amenințare reală pentru dezvoltarea și viața fătului, sănătatea mamei care se așteaptă. Este important să consultați medicul în timp util pentru a diagnostica cauza creșterii temperaturii și pentru a începe tratamentul corect.

Cum să facem față febrei la începutul sarcinii

Pentru a aduce în jos temperatura corpului poate fi cu ajutorul medicamentelor, precum și medicina tradițională.

medicamente

Preocupările legate de temperatură sunt necesare după ce marca termometrului a ajuns la 38 ° C.

Dacă această manifestare este însoțită de alte simptome negative, tratamentul trebuie întreprins.

În astfel de cazuri, medicamente prescrise. Dar, înainte de a lua, trebuie să vizitați un medic, deoarece multe dintre ele pot afecta negativ starea de sănătate a mamei și a fătului.

Reguli de bază pentru prescrierea medicamentelor la o temperatură în primul trimestru:

 • Tabletele antipiretice pot fi administrate numai la temperaturi de peste 38 ° C.
 • Adesea, medicii prescriu utilizarea simultană a mai multor medicamente. Este posibilă utilizarea antibioticelor, de exemplu, cu pielonefrită.
 • Medicul poate prescrie complexe de vitamine și medicamente care măresc nivelul de imunitate, de exemplu, Viferon.
 • În cazuri excepționale, este posibil să se ia fonduri care nu sunt prezentate în timpul sarcinii. Acestea sunt acceptate în conformitate cu instrucțiuni medicale stricte.

Cel mai eficient și sigur în stadiul inițial al sarcinii este considerat medicamente care includ paracetamol. Dar nu este nevoie să fie luat de mai mult de patru ori pe zi, deoarece, datorită utilizării prelungite, are un efect prost asupra ficatului.

Medicamente antipiretice homeopatice, cum ar fi Viburcola pe bază de plante cu administrare rectală, pot fi utilizate.

Ibuprofenul, aspirina, indometacinul - aceste componente pot afecta negativ starea fătului și pot avea un număr semnificativ de efecte secundare. De exemplu, aspirina afectează coagularea sângelui și poate provoca sângerări descoperite.

Utilizarea medicamentelor tradiționale

Rețete recomandate în siguranță pentru medicamente alternative. Îndepărtarea umedă cu suc proaspăt de lămâie și oțet este foarte utilă la temperaturi ridicate.

Compresele din frunzele proaspete de varză și consumul de alcool pot ajuta.

Dacă cauza este ARVI, ar trebui să pregătiți ceai sau lapte cu miere. Este necesar să se dizolve o cantitate mică (2 lingurițe) de miere lichidă direct în lapte cald. Beți în gâturi mari, un pahar de două ori pe zi. Consumul cald trebuie evitat.

 • Un bun remediu la temperaturi ridicate este sucul de afine.

Pentru a pregăti 400 grame de fructe de padure necesare și 2,5 litri de apă. Cranberries trebuie să fie piure într-un piure și suc stoarse din ea. Apoi adăugați zahăr și amestecați bine, diluați cu apă și încălziți ușor pentru a obține un efect terapeutic.

 • Un excelent antipiretic este ceaiul de tei.

Pentru bere folosiți flori uscate de tei. Recomandat 1.5 st. l. florile zdrobite se toarnă litru de apă clocotită. Înainte de a bea, așteptați ca băutura să se răcească.

 • Puteți înlocui ceaiul de tei cu compotul de rădăcină de ghimbir.

Pentru a face acest lucru, va trebui să colați și să tăiați ghimbirul în benzi subțiri. Apoi, siropul de zahăr se gătește cu un litru de apă și se adaugă ghimbir. Băutura ar trebui să stea timp de două ore într-un loc întunecos. Ar trebui să fie consumat refrigerat sau cald.

 • Pentru a pregăti o băutură sănătoasă, puteți folosi frunze de zmeură.

Trebuie să fie spălate bine, tocate și turnate cu apă fiartă. După 20 de minute, trebuie să întindeți ceaiul și să adăugați niște zahăr. Puteți să vă răcoriți și să beți 2-3 cești pe zi la temperaturi ridicate.

Deci, creșterea temperaturii corpului în primul trimestru este permisă la o anumită valoare. Depășind marca de 38 ° C indică dezvoltarea bolilor infecțioase periculoase și a altor boli.

În acest caz, este nevoie urgentă de a se consulta un medic pentru a nu provoca modificări patologice în dezvoltarea fătului. Specialistul va prescrie medicamente care pot fi combinate cu remedii folclorice.