Rata de creștere a creșterii la copiii din primul an de viață.

Un nou-născut este o creatură mică și foarte curioasă, în jurul căreia viața tuturor membrilor familiei este concentrată de mult timp. Și dacă copilul mamei este "numai" cea mai iubită și mai dragă creatură din lume, atunci pentru alte rude este un motiv de mândrie. În plus, copilul nu este evaluat pe scara medicală Angar, ci pe numerele care sunt "atribuite" copilului la naștere. Aceasta este înălțimea, greutatea, circumferința capului și pieptul. Și cu cât sunt mai numeroase aceste cifre obscure, cu atât mai mult entuziasm și bucurie din partea rudelor. Dar puțini oameni sunt interesați de faptul că pentru sănătatea nou-născutului nu este importantă importanța indicatorilor principali, ci respectarea normelor. Deviațiile semnificative într-o direcție sau alta indică un lucru - copilul crește și se dezvoltă incorect. Pentru aceasta este vorba de examenul medical lunar. Dar ceva ce puteți determina și în mod independent.

Rata de creștere a creșterii primului an de viață al copilului în cifre.
Dintre toate criteriile prin care este evaluată starea de sănătate a unui copil, creșterea este probabil cea mai semnificativă. La urma urmei, pe baza respectării înălțimii actuale a copilului și a masei corporale a acestuia, pediatrul face concluzii despre un fizic normal, distrofie (pierderea în greutate) sau obezitate.

Înălțimea medie la naștere pentru majoritatea copiilor variază de la 46 la 56 cm. Acestea sunt indicatori normali, ei, ca orice altă regulă, au excepții într-o direcție sau alta. În medie, în primul an de viață, copilul va adăuga în jur de 25 centimetri înălțime, iar această creștere este distribuită destul de neuniform pe parcursul lunilor. Adică, în fiecare etapă a primului an de viață (doctorii numesc aceste perioade trimestriale), copilul trebuie să adauge una sau alta valoare.

De la 1-3 luni creșterea lunară de 3-3.5 cm, pentru un sfert de 9-10.5 cm.

De la o crestere lunara de 3-6 luni de 2,5 cm, pentru sfert de 7,5 cm.

De la 6-9 luni creșterea lunară de 1,5-2 cm, pentru un sfert de 4,5-6 cm.

De la 9-12 luni lunar creștere de 1 cm, pentru un sfert de 3 cm.

Pe baza acestui tabel, puteți afla câte un centimetru va fi creșterea copilului dumneavoastră pe an și cum ar trebui să fie la fiecare etapă de vârstă.

Există o modalitate mai complicată, utilizată în mod activ de medici. Aceasta este așa-numita metodă centile. Fiecare pediatru are în fața ochilor un tabel detaliat, în care datele medii pentru copii de ambele sexe sunt înregistrate pe lună. Medicul compară indicatorii unui anumit copil cu aceste cifre și pe baza acestuia dă un "marcaj" pe o scară de 7 puncte, unde numărul 1 înseamnă "înălțime foarte scăzută" și 7 înseamnă că înălțimea este foarte mare. În mod normal, bebelușul ar trebui să obțină un rating de 4 (înălțime medie) sau 5 (înălțime peste medie). Dar aproximativ 15% din nou-născuți se află sub sau peste acești indicatori - și aceasta este, de asemenea, o normă acceptabilă. Dar semnele extreme - creștere foarte scăzută și foarte mare - ar trebui să vă alerteze. Doar aproximativ 3% dintre nou-născuți intră în această categorie și în aproape toate cazurile vorbim de defecte de dezvoltare și de prezența unor probleme serioase.

Statură foarte scurtă.

Persoanele care sunt semnificativ sub media au multe probleme în viața lor. Ei trebuie să cadă involuntar "la sfârșitul listei" - fie că este vorba despre o construcție pentru creștere, fie despre dorința elementară de a-și apăra cazul, deoarece foarte puțini oameni iau în serios o persoană cu creșterea unui copil. Totuși, creșterea foarte scăzută nu este doar un factor psihologic destul de enervant, ci și un fel de indicator al problemelor din organism. De aceea, copiii sub un an sunt supuși unei verificări aprofundate a conformității creșterii actuale cu date medii. Creșterea foarte scăzută poate indica faptul că:
- copilul devine o nutriție insuficientă, dezechilibrată sau inadecvată;
- creșterea scăzută se datorează factorilor ereditare - părinții au o creștere foarte scăzută;
- bebelușul are probleme serioase cu tractul gastro-intestinal, bolile de rinichi, ficatul sau alte sisteme vitale;
- modificările cromozomiale în corpul tatălui sau mamei pot afecta creșterea scurtă a copilului; din păcate, starea ecologiei moderne conduce la apariția unui număr mare de mutații și perturbări ale unui set de cromozomi.

Cu toate acestea, doar un mic procent din copiii care au avut o pedeapsă de creștere foarte scăzută la o vârstă fragedă s-au confruntat cu această problemă în viața adultă. Dacă se efectuează examinări la timp și se prescrie tratamentul necesar, principala cauză a întârzierii creșterii a fost eliminată, bebelușul nu poate ști niciodată despre numărul pe care medicul pediatru la scris în cartea sa medicală.

Foarte înalt.

Aceasta poate fi, de asemenea, o mare problemă. vârsta de până la un an creșterea prea rapidă a corpului unui copil în lungime - nici un motiv de panică. Pentru majoritatea părinților, este, de asemenea, o oportunitate de a fi mândri de copilul lor. Cu toate acestea, tot ceea ce în nici un fel nu se încadrează în limitele normelor și standardelor medii stabilite deja atrage atenția strânsă a medicilor. Pentru a stabili cauzele exacte de creștere prea mult poate fi doar de la vârsta școlară - 6-7 ani. Un sondaj realizat în această etapă poate dezvălui o tumoare pituitară, o boală tiroidiană și anomalii ale compoziției cromozomilor. Din acest motiv, nu neglijați sfaturile pe care le oferă specialistul.

Cum să aflăm creșterea copilului în viitor.
Și, în cele din urmă, informații curioase pentru acei tați și mame care vor să știe în avans ce fel de creștere va avea copilul când va crește și va deveni un adult cu drepturi depline. Există o formulă destul de simplă prin care acest lucru poate fi calculat.

Pentru băieți:
(Înălțimea mamei + înălțimea tatălui): 2 + 5

Pentru fete:
(Înălțimea mamei + înălțimea tatălui): 2-5

Desigur, această metodă nu dă o sută la sută rezultatul exact. Dar, la urma urmei, oricine tocmai a devenit părinte este interesat de date și cifre despre copilul său iubit.

Cât de mult ar trebui să cântărească un copil în 1 lună

În Rusia, prima vizită la un birou pediatru cu un copil are loc, de obicei, la vârsta de 1 lună. După ce controlați cântărirea și măsurați lungimea corpului, medicul poate raporta subponderali sau supraponderali, creșterea insuficientă sau excesivă în greutate. Astfel, mulți părinți acordă atenție gravă greutății și înălțimii copilului numai după prima vizită la pediatru în 1 lună.

Motivele pentru creșterea greutății anormale pot fi diferite, totuși, cel mai adesea, acestea sunt evidente unui specialist sau se află pe suprafață. Deci, motivul cel mai frecvent este intensitatea greșită a hranei: o mamă tânără poate hrăni un copil la cerere, în timp, prin prezența laptelui, poate stimula producția de lapte sau nu. Toate acestea lasă o amprentă semnificativă asupra creșterii în greutate a sugarului. Pentru a nu depăși limitele unei greutăți sănătoase, se recomandă să cântăriți bebelușul în fiecare săptămână de la naștere și ușor, fără fanatism, să ajustați creșterea în greutate, să creșteți sau să scădeți intensitatea hrănirii.

Creșterea în greutate și înălțimea la nou-născuți și copii sub vârsta de un an

Toți părinții își compară copiii cu colegii. După naștere, părinții vă îngrijorează despre creșterea în greutate pentru nou-născuți, adesea neștiind care sunt regulile. În clinica pentru copii, copilul este cântărit și măsurat înălțime, precum și măsurarea circumferinței capului. Toate aceste date informează medicul despre dezvoltarea și nutriția copilului.

Rata creșterii în greutate și înălțime la nou-născuți și copii sub vârsta de un an

Nou-născuții - adică copiii de la naștere până la 28 de zile în primele zile de ședere în spitalul de maternitate, pierde în greutate. Și nu este surprinzător faptul că cântărirea la descărcare va arăta minus 200 g. Dar între a șaptea și a zecea zi a vieții, pierderea în greutate este compensată. Consumând tot mai mult lapte de fiecare dată, stomacul unui nou-născut este întins.

În primele două sau trei luni, copilul crește în greutate, în fiecare zi devine mai mult cu 25-50 g. Până la jumătate de an, această cifră scade la 18-20 g pe zi, iar în a 8-a și a noua lună crește greutatea în fiecare zi cu 15- 18 g. În anul copilul cântărește de trei ori greutatea la naștere.

Dacă în fiecare zi este dificil să se măsoare greutatea unui copil, atunci rata de creștere în greutate la nou-născuți și copii până la un an în primele săptămâni de viață este de 180-300 g pe săptămână.

În ceea ce privește ratele de creștere a copiilor, fetele sunt mai des întâlnite pe centimetru de băieți. Băieții sunt de aproximativ 50 cm, iar fetele sunt de 49 cm, dar intervalul de la 47,5 cm până la 53 cm este considerat drept. În primele trei luni, copilul crește cu 10 cm, în următoarele trei luni crește cu 6,5 cm, până la a noua lună, copilul va adăuga încă 4,5 cm, iar de la a noua la luna a douăsprezecea - de 4 cm, până în anul în care băiatul are o înălțime de 75 cm, în timp ce fetele au 74 cm. Dar acest lucru nu este standardul de aur, desigur, copilul poate fi mai mic sau mai mare.

Creșterea și greutatea unui nou-născut și a unui copil sub un an sunt afectate de mulți factori: rasa, predispoziția genetică, activitatea copilului, bolile infecțioase, nutriția.

Creșterea și creșterea în greutate la nou-născuți în funcție de lună

Fiecare mama este îngrijorată de modul în care copilul se dezvoltă, mai ales dacă copilul este primul din familie. Mulți sunt interesați de întrebarea: "Ce ar trebui să fie indicatorii de înălțime și greutate la copiii sub un an, creșterea lor cu luni?". Imediat trebuie menționat faptul că aceste valori depind de mai mulți factori:

 • natura nutriției copilului;
 • cantitatea de mâncare mâncată;
 • Există o istorie a anomaliilor congenitale - defecte ale mușchilor cardiace, probleme cu sistemul digestiv etc.?
 • dacă există intoleranță ereditară la aminoacizi sau lactoză;
 • care este activitatea copilului.

Toate aceste momente joacă un rol semnificativ în parametrii de creștere și greutate. În plus, fiecare mamă trebuie să își amintească faptul că toți copiii sunt individuali și este imposibil să se potrivească exact cu parametrii adoptați de OMS. Mai ales dacă copilul arată puternic și activ. Dar, cu toate acestea, cu o lipsă semnificativă de consultare mai bună cu un pediatru.

Greutatea normală a copilului la naștere și eliberarea din spital

Fiecare miros este unic în felul său. Un copil sănătos se naște de obicei cu o greutate de 2,7 până la 3,7 kg. Cu toate acestea, indicatorul final depinde de câțiva factori externi și interni:

 • Sănătatea și dezvoltarea generală a copilului.
 • La fel de important este predispoziția ereditară. Dacă părinții sunt înalți și au o greutate impresionantă, atunci copiii lor vor fi mari. Pentru femeile subțiri, situația se reflectă cu exactitate și invers.
 • Datorită anumitor caracteristici fizice, băieții sunt întotdeauna mai mari decât fetele. Situația este observată atât la naștere, cât și în procesul de dezvoltare generală.
 • Caracteristicile dietei femeilor în perioada de gestație. Un făt câștigă kilograme în cazul în care o femeie nu se limitează la alimente cu conținut ridicat de calorii.
 • Copilului îi este afectată nu numai starea fizică, ci și starea psihologică a femeii. În cazul în care sarcina pentru ea a continuat sub stres, atunci situația poate afecta negativ dezvoltarea copilului. În acest context, nou-născutul nu ridică câteva sute de grame la o greutate normală și arată subțire.
 • Modele obișnuite în timpul sarcinii sunt foarte periculoase pentru o femeie și pentru făt. Dacă mama abuzează de fumat, de alcool sau de droguri, atunci poate avea un copil care este cu mult în urmă în greutate.

În plus, trebuie remarcat că, după naștere, copiii își pierd greutatea cu câteva grame. O astfel de scădere bruscă a masei are loc pe fundalul următorilor factori:

 1. Copilul începe să respire singur, astfel încât lichidul acumulat în uter este îndepărtat din corpul său. Procesul de evaporare are loc prin piele.
 2. Nu este posibilă ajustarea imediată a modului de alimentare. În primele zile de viață, bebelușul mănâncă în porții mici, iar laptele mamei începe să se producă în mod activ.
 3. Copilul ajunge într-un mediu agresiv, la care nu sa adaptat încă. Are nevoie de o perioadă pentru a adapta și a normaliza funcționarea tuturor organelor interne. Prin urmare, o pierdere bruscă în greutate poate fi atribuită unei situații stresante. După o anumită perioadă de timp va trece, iar bebelușul va începe să câștige rapid greutate.

Normal este considerat pierderea în greutate între naștere și deversare în termen de 10%. Creșterea ulterioară a greutății se calculează pe baza ultimei cifre.

Cum puteți calcula parametrul optim pentru copilul dvs.?

Imediat trebuie remarcat faptul că norma în ceea ce privește înălțimea și greutatea a fost calculată experimental. Prin urmare, sunt admise abateri minore. În plus, merită să ne amintim despre genetică. De exemplu, dacă ambii părinți sunt mari, atunci este logic să presupunem că copilul în înălțime va fi oarecum înaintea colegilor săi. Iar dimpotrivă, pentru persoanele necruțătoare și fragile, o creștere a creșterii unui copil va fi mai mică decât valorile general acceptate.

Se crede că la naștere copilul trebuie să aibă o greutate cuprinsă între 2650 și 4500 kg, iar în primele 7 zile de viață poate pierde 10% din masa inițială. În dezvoltarea normală, se consideră că un nou-născut ar trebui să recruteze 800 de grame în fiecare lună. Dar acest lucru se întâmplă până când copilul are șase luni, iar apoi creșterea este de 400 de grame.

Pentru a calcula greutatea optimă a bebelușului, puteți utiliza următoarea formulă:
1. Până la 7 luni: kg + 800 x N, unde

 • kg - greutate la naștere;
 • N este numărul de luni de viață.

2. După 7 luni și până la un an: kg + 800 x 6 + 400 x (N-6), unde

 • kg - greutate la naștere;
 • 800x6 - masa pe care copilul a câștigat-o în primele șase luni de viață;
 • N - numărul de luni după 6 luni.

Dar aici este corect să spunem că medicii privesc întotdeauna nu numai creșterea copiilor, ci și masa lor și compararea raportului lor. Numai atunci poate fi judecat dacă un copil se dezvoltă armonios.

Care crestere merita sa navigati?

Dacă te duci la Internet pe orice site de copii, atunci va fi prezentat întotdeauna un tabel de greutate și înălțime cu valori "exacte" pe care multe mame încep să se bazeze. Dar așa cum am menționat mai sus, fiecare copil este individual, deci nu contează numărul de indicatori, ci valorile creșterii.

Și pentru ca părinții tineri să aibă mai puține îngrijorări în privința acestui lucru, trebuie să vă familiarizați cu cifrele aproximative ale creșterii înălțimii și greutății nou-născuților.

1. În prima lună de viață, bebelușul trebuie să adauge 0,6 kg în greutate, 3 cm înălțime și circumferința capului ar trebui să crească cu 1-1,5 cm. Mâncarea în această perioadă ar trebui să fie la fiecare 3 ore și este mai bine dacă este maternă lapte. În caz contrar, volumul amestecului trebuie să fie de 80-120 ml.

2. Până la sfârșitul celei de-a doua luni, se vor adăuga încă 600 de grame la greutate, la 3 cm înălțime și 1,5 cm la circumferința capului. Pauzele între hrănire trebuie să fie de 3,5 ore. În acest moment, mulți pediatri recomandă înțărcarea bebelușului de la hrănirea de noapte. Prin urmare, dacă ascultați recomandările, creșterea în greutate poate fi mai mică.

3. A treia lună se caracterizează prin adăugarea de 0,8 kg în masă, 2,5 cm înălțime și 1,5 cm de circumferința capului. Alimentele durează la fiecare 3,5 ore, dar pentru copiii "artificiali" este acceptabilă abaterea de la programul de 20-30 de minute. Cantitatea consumată crește până la nivelul de 130-150 ml. Este de remarcat faptul că aceasta este o perioadă de colică, ceea ce înseamnă că apetitul copilului poate fi oarecum deranjat.

4. Luna a IV-a - +750 g, înălțime - + 2,5 cm. Perioada medie de hrănire este de 3,5 ore, câte 150 ml fiecare. Imediat trebuie remarcat că în viitor copilul va crește cu 50 grame mai puțin decât în ​​luna precedentă.

5. În 5 luni copilul adaugă 0,7 kg în masă, 2 cm înălțime. În medie, copilul ar trebui să aibă acum înălțime și greutate de două ori mai mult decât la naștere. În acest stadiu, copilul poate primi deja alimente complementare, dar treptat, după reacția sa. De exemplu, ele încep cu o linguriță (fără un deal) de sos de mere, care într-o săptămână poate fi mărită la 50 de grame. Până la a 6-a lună, aceștia pot înlocui o singură hrană completă.

6. În șase luni, copilul trebuie să adauge 650 de grame și să crească încă 2 cm. Un copil este dezvoltat armonios dacă lățimea umărului său este de 1/4 în raport cu lungimea corpului. Parametrii circumferinței capului trebuie să fie mai mici decât valoarea circumferinței pieptului. La această vârstă, intervalul de hrănire poate fi tradus la fiecare 4 ore.

7. În a șaptea lună, creșterea normală în greutate este de 600 de grame și de 2 cm în înălțime, care alimentează bebelușul la fiecare 4 ore. De obicei, în această etapă, puteți înlocui o masă cu lapte matern pentru o porție de terci de porumb ușor. Cel mai bine, dacă hrana va fi dimineața.

8. Cea de-a 8-a lună - 550 de grame va fi adăugată la greutate și 2 cm la înălțime. Este deja posibilă diversificarea dietei prin adăugarea de produse lactate - brânză de vaci, iaurt pentru copii, lapte în dietă.

9. În a noua lună, copilul va adăuga o lire jumătate de kilogram și va crește cu 1,5 cm. Există deja piure de legume și carne dietetică (piept de pui sau iepure) și jumătate din gălbenușul de pui (sau un gălbenuș întreg). Dar orice suplimente sunt întotdeauna introduse, începând cu o linguriță. Treptat, cantitatea sa ar trebui să crească în volume până la 150-180 ml / g. În caz contrar, copilul poate deveni alergic.

10. Până la sfârșitul celei de-a zecea luni, creșterea medie a copiilor de această vârstă este de 450 de grame. Creșterea crește cu încă 1,5 cm. Copilul poate bea aproximativ 70-80 ml de suc de fructe pe zi. Banane, piersici, prune și fructe de pădure sunt adăugate la regimul alimentar. Pentru terci, puteți adăuga 5 grame de ulei vegetal.

11. În 11 luni, +400 grame în greutate, + 1,5 cm în înălțime. Peștele de mare este introdus în meniu, făcând chifteluri sau piure.

12. An. În acest moment, bebelușul ar trebui să cântărească: kg (greutate la naștere) x 3. Și creșterea aproximativă ar trebui să fie mai mare decât cea inițială cu 25 cm. Pe lângă mâncărurile din carne și pește, legumele ar trebui să fie deja prezente în dieta miezurilor. În această perioadă, puteți să vă îndepărtați treptat de cartofi piure, făcând alimentele tocate mărunțite. Acest lucru vă va ajuta copilul să dezvolte abilitățile motorii de mână și să învețe să mănânce singur.

Dar imediat trebuie notat că toate valorile date sunt aproximative. Prin urmare, dacă creșterea unui nou-născut sau a greutății acestuia nu coincide, nu trebuie să vă panicați imediat. Trebuie doar să consulți un pediatru. În plus, nu pierde din vedere dentiția, deoarece este întotdeauna însoțită de o scădere a apetitului. Și aceasta înseamnă că într-o anumită lună programul de creștere în greutate și de creștere ar putea coborî. Dar atunci copilul va "prinde" indicatorii săi.

Este foarte important ca părinții să monitorizeze nu numai creșterea copilului cu luni, ci și dezvoltarea psihomotorie a acestuia. În fiecare perioadă, copilul trebuie să aibă aceste sau alte abilități.

Ce probleme pot avea părinții?

Există o serie de lucruri pe care le poate avea un copil. Ca urmare, se vor observa deviații ale masei corporale și ale parametrilor de creștere:

 1. Dacă copilul se naște mare (mai mult de 4500 de grame), performanța acestuia va depăși norma. Acesta poate fi, de asemenea, observat la un copil al cărui părinți sunt predispuși la corpusul sau au diabet.
 2. Copiii cu greutate redusă nu pot crește în greutate datorită infecției intrauterine, insuficienței otophetoplacentale sau prezenței patologiilor organelor interne.
 3. De asemenea, calitatea și volumul laptelui matern joacă un rol important. Dacă este o mulțime de ea și este grasă, atunci copilul va fi mai mare decât colegii săi. Pentru a înțelege că micul lucru este de ajuns, trebuie să fii atenți la comportamentul lui. Saturat, malyuk va adormi liniștit și nu se va trezi timp de 3 ore. În caz contrar, copilul trebuie hrănit.

Dar, înainte de a măsura creșterea unui nou-născut, mai întâi trebuie să îl dezbrăcați. După aceea, miezul trebuie așezat pe o placă specială cu măsurători și îndreptată complet picioarele. În acest caz, capul trebuie să se sprijine pe bara de sus. Un astfel de "instrument" poate fi achiziționat la un magazin pentru copii sau pur și simplu așteptați pentru un examen programat la un pediatru. Până la un an, creșterea la copii este măsurată în fiecare lună.

În nici un caz nu disperați dacă miezul nu se potrivește cu parametrii "standard". Trebuie doar să acorde atenție rudelor lor, poate că copilul este înălțimea și legătura doar a mers la bunic sau bunica, deci el este mai înalt sau mai mic și mai subțire sau mai plin.

Rata creșterii în greutate la nou-născuți

Creșterea în greutate este un indicator important al dezvoltării și creșterii corespunzătoare a copilului. Un nou-născut de până la un an crește literalmente în fața ochilor noștri. În ciuda faptului că parametrii de dezvoltare ai copilului sunt reglementați de un tabel (calculator), fiecare copil se dezvoltă individual. Luați în considerare modul în care are loc creșterea în greutate în funcție de lună pentru nou-născuți.

Parametri de dezvoltare

Mamele sunt interesate de ceea ce afectează înălțimea și greutatea copilului în primul an de viață. Desigur, o alimentație bună. Acesta este unul dintre factorii importanți dinamici ai dezvoltării unui nou-născut, dar cu aceeași dietă copiii se pot dezvolta în moduri diferite.

Acest lucru se datorează mai multor motive:

 • gen și caracteristici genetice;
 • tipul de hrănire până la un an;
 • regim alimentar mamelor care alăptează;
 • greutatea inițială la naștere.

Sa constatat că băieții nou-născuți câștigă mai multă greutate decât fetele. Această regulă, care, desigur, există și excepții. De asemenea, dinamica dezvoltării depinde de caracteristicile genetice, și anume de: genetica părinților înșiși, dezvoltarea lor în copilărie.

Tipul de hrană de până la un an afectează, de asemenea, dinamica dezvoltării sugarilor: animalele artificiale cresc mai intens. Bebelușii din laptele matern în primul an de dezvoltare și creștere apar mai armonios și în mod natural, dacă mama urmează o dietă echilibrată. De exemplu, abuzul de condimente poate provoca aversiune la lapte la sugari.

Greutatea inițială la naștere contează: copiii mari vor fi mai grei decât colegii lor în primul an de viață. La copiii cu greutate inițială scăzută la naștere, creșterea în greutate va fi intensă, deoarece trebuie să-și recupereze colegii.

Programul de dezvoltare

Să analizăm în continuare ce standarde de dezvoltare pentru copii există în practica pediatrică. Experții au dedus o formulă pentru calcularea greutății unui copil:

H + (800 X M), unde H este masa corporală la naștere, iar M este câte luni.

Deci, care este rata de creștere în greutate pe săptămână. În primele șase luni de viață, copilul ar trebui să câștige de la 125 la 230 de grame pe săptămână. Dacă copilul nu obține un astfel de număr de grame, ar trebui să reconsiderați dieta mamei sau să înlocuiți formula nutrițională. După o jumătate de an, arahidele câștigă masă nu atât de repede: de la 110 la 300 de grame pe lună.

Este important! Pentru ca creșterea și dezvoltarea să se încadreze în limitele normale, este necesar să se coordoneze modul de hrănire a copilului cu pediatrul.

Tabelul (calculatorul) rata de creștere în greutate:

 • 1 - 3 luni: 750 g
 • 4 - 6 luni: 700 g
 • 7 - 9 luni: 550 g.
 • 10 - 12 luni: 350 g

Tabelul (calculatorul) rata de creștere:

 • 1 - 3 luni: 3 - 3,5 cm.
 • 4 - 6 luni: 2,5 cm.
 • 7 - 9 luni: 1,5-2 cm.
 • 10 - 12 luni: 1 cm.

La jumătate de an, greutatea copilului se dublează. Până la sfârșitul primului an de viață, greutatea corporală crește de trei ori față de versiunea originală. Indicatori aproximativi:

 • într-un an copilul trebuie să cântărească aproximativ șapte kilograme;
 • pentru un an copilul ar trebui să crească cu 25 cm.

Este important! Tabelul arată modul în care copilul câștigă în greutate sau creștere în medie. Sunt permise abateri mici de la normă.

Lipsa sau pierderea în greutate

Corpul fiecărui copil se dezvoltă în conformitate cu propriul său ritm biologic, astfel încât mama poate detecta devieri (discrepanțe) în dezvoltarea mirosurilor lor. Nu vă faceți griji! Cu toate acestea, dacă înălțimea și greutatea copilului sunt foarte diferite de indicatorii standard, este necesar să se discute această problemă cu pediatrul.

Există mai multe motive pentru abaterile de la indicatorii de dezvoltare ai copilului:

 • malnutriție;
 • suprasolicitarea copilului;
 • frecvente boli / stres;
 • tulburări hormonale;
 • activitate crescută / scăzută a motorului.

Pentru a afla cauza creșterii excesive în greutate / subponderală la sugari, este necesară reconsiderarea dietei. În cazul în care copilul este hrănit până la laptele matern înainte de anul, este necesar să se coordoneze dieta mamei. Dacă un nou-născut înainte de a mânca o formulă pentru sugari, trebuie să luați în considerare valoarea nutrițională a acestuia.

De obicei, bebelușii cu alimentație artificială nu au probleme cu deficiențele în masă: mamele aderă la norme stricte pentru hrănirea unui copil. Arahidele mănâncă bine, cât de mult va da mama. Aici și calculul caloriilor nu este necesar. Un alt lucru pentru nou-născuți, care "trăiesc" pe laptele mamei mele: este imposibil să știm cât de mult copilul trebuie să mănânce pentru o creștere completă. Există o masă specială pentru copiii care alăptează, care diferă de standardele pentru copiii artificiali.

subnutriție

Lipsa greutății corporale la sugari se numește hipotrofie. Acest lucru se întâmplă din următoarele motive:

 • Absorbție slabă a nutrienților.
 • Încălcarea proceselor metabolice.

Toate aceste motive conduc la un decalaj în dezvoltarea copiilor sub un an. Pentru a ști sigur că miezul este subdezvoltat în masa corporală, este necesară o diagramă a parametrilor de creștere a unui copil care se află pe pielea artificială / alăptarea. Masa pentru artefactori poate fi foarte diferită de cea pentru copiii care mănâncă laptele matern. Va trebui să cumpărăm un calculator și să calculăm incrementul cu o precizie matematică. Ar trebui să țină cont de diferența de greutate la naștere și de pierderea / recuperarea greutății după aceasta.

Dezechilibrul alimentar devine cauza principală a creșterii insuficiente a copilului. Laptele matern poate fi non-nutrițional sau copilul nu poate obține partea necesară din lapte. Cântărirea bebelușului este necesară înainte și după hrănire: un calculator va ajuta la calcularea lipsei de alimentație. Va trebui să terminăm hrănirea copilului cu un amestec adaptat: cât de mult nu este suficient pentru grame. Tabelele indică cantitatea de hrană pe care copilul ar trebui să o primească pentru o dezvoltare normală.

Dacă motivul pentru lipsa de kilograme și statutul scurt în absorbția slabă a nutrienților, bebelușul are nevoie de tratament. Digestia slabă se poate datora:

 1. Deficitul de lactază.
 2. Fermentopathy.
 3. Dysbiosis.

Lipsa de lactază poate încetini creșterea și dezvoltarea fructelor. În acest caz, medicul pediatru din district trebuie să prescrie doza de lactază pentru ca tractul digestiv al copilului să funcționeze. O altă metodă de tratament este suplimentul de amestec adaptat la lactoză scăzută. Dysbacterioza oprește, de asemenea, dezvoltarea copilului: produsele alimentare pur și simplu nu sunt absorbite de intestine. Nu ajută nici măcar o dietă echilibrată. Când disbacterioza la copil este observată tulburări intestinale: diaree lichidă spumantă cu bucăți de alimente nedigerate.

Încălcarea proceselor metabolice încetinește creșterea copilului. Cu toate acestea, acest motiv are rădăcini în genetică. Cu procese metabolice necorespunzătoare, organismul nu poate digera alimente digerate de intestine datorită unei eșecuri în procesul de absorbție a substanțelor prelucrate în sânge.

Pentru tratament, medicul pediatru trebuie să selecteze vitaminele speciale care activează procesele metabolice în corpul copilului. Simptomele tulburărilor metabolice sunt:

 • apetit lent;
 • excitabilitate excesivă;
 • transpirație copil;
 • deformarea țesutului osos.

Este important! Dacă un copil se recuperează slab și crește, trebuie să-l arătați unui endocrinolog și genetician.

Cum sa scapi de vergeturile dupa nastere?

Pentru tratamentul vergeturilor postpartum, se recomandă utilizarea mijloacelor externe care îmbunătățesc nutriția celulară și elasticitatea pielii, stimulează formarea colagenului și asigură hidratarea de lungă durată.

Înălțimea și greutatea copilului: care este creșterea corectă?

Nou-născut și copil până la un an: greutate, înălțime, circumferința capului și piept

Primul lucru pe care părinții fericiți îi spun rudelor și prietenilor este genul, înălțimea și greutatea nou-născutului. "Sa născut un fiu, 52 cm, 3,5 kg" sau: "Avem o fată, 3000 g, 50 cm" - acestea sunt cele mai frecvente cuvinte pe care le vorbești la telefon sau trimite mesaje SMS despre copilul tău. Aceiași parametri sunt primii pe care medicul le-a introdus în istoria sănătății nou-născutului. De ce sunt atât de importante numărul de înălțime și greutate ale copilului pentru medici și părinți?

Copil nou-născut

Înălțimea, greutatea corporală și chiar și mărimea circumferinței capului și pieptului - aceștia sunt principalii indicatori prin care medicii evaluează dezvoltarea fizică a nou-născutului. Mici sau, dimpotrivă, o mulțime de greutate, raportul de circumferinta capului și piept, creșterea copilului nu este doar numere uscate, în conformitate cu acestea puteți sugera sau exclude unele boli ale nou-născutului. Apoi, atunci când copilul crește, se bazează pe acești parametri că pediatrii vor monitoriza starea sa de sănătate, vor da sfaturi despre hrănire, regim și vor face anumite întâlniri.

De aceea, de îndată ce se naște un copil, acesta este imediat măsurat, cântărit și introdus în dosarul medical. Apoi, în primul an de viață, înălțimea, greutatea, circumferința pieptului și a capului copilului trebuie măsurate o dată pe lună, deoarece copilul crește foarte intens în acest moment.

Ce afectează creșterea în greutate a copilului

Modul în care un copil va câștiga în greutate și va crește în lungime depinde de datele ereditare, de nutriția sa și de calitatea vieții în general. În același timp, ereditatea afectează într-o mare măsură creșterea copilului - dacă mama și tata sunt înalți, atunci creșterea fiului sau a fiicei lor va fi cel mai probabil aceeași. Dar rolul principal in cresterea in greutate este tocmai calitatea alimentatiei - bebelusul mananca in mod corespunzator, ceea ce inseamna ca cresterea in greutate va fi buna. Și, bineînțeles, calitatea vieții copilului are o importanță deosebită: dacă crește în condiții bune de trai, adesea în aer liber (o plajă este deosebit de importantă), dacă se angajează foarte mult, acordând atenție sănătății, înseamnă că creșterea și creșterea în greutate vor corespunde normal pentru vârsta lui.

Creșterea copilului: o creștere de luni

Creșterea nou-născuților pe termen lung este de obicei între 46-56 cm. Băieții sunt, de obicei, mai mult decât fetele, dar dacă părinții sunt mari, atunci fetița nou-născută poate depăși în mod semnificativ creșterea băiatului mediu nou-născut.

Ce se întâmplă cu creșterea copiilor în primul an de viață? În această perioadă, copilul crește cel mai intens - cu până la 20-25 cm! În viitor, o creștere semnificativă a creșterii nu va fi.

Se știe că creșterea copiilor crește neregulat, neregulat. De exemplu, există o dinamică sezonieră și zilnică. Mulți părinți observă că, în timpul verii, copilul este desenat mai mult decât în ​​alte momente ale anului. Se stabilește, de asemenea, că în timpul nopții copiii cresc mai repede decât în ​​timpul zilei.

Faptul interesant: acele părți ale corpului care sunt cele mai îndepărtate de cap cresc mai repede (adică piciorul copilului crește mai repede decât piciorul inferior, iar piciorul inferior, la rândul său, crește mai repede decât coapsa), aceasta fiind asociată cu o schimbare în proporție de vârstă a proporțiilor corpului copilului.

În plus față de creștere, medicii evaluează alți parametri ai nou-născutului. Asigurați-vă că măsurați circumferința capului și a pieptului. Un copil nou nascut are o circumferinta medie a capului de 34-36 cm si o circumferinta a toracelui de 32-34 cm. Circumferintele sanului si capului devin de obicei aceleasi la varsta de 4 luni. După aceea, pieptul în circumferință crește mai repede decât capul. La un copil de un an, circumferința toracelui este de aproximativ 48 cm, iar circumferința capului este de aproximativ 46-47 cm. Dar acestea sunt doar numerele medii: de fapt, atât copiii, cât și adulții au structuri diferite de corp, forme diferite ale capului - de aceea o ușoară abatere de la media cifre.

Greutatea copilului: creștere pe lună

Greutatea unui nou-născut poate fi de 2,6-4 kg. Bebelușii născuți cu o greutate mai mare de 4 kg sunt considerați mari. Aceasta poate fi o caracteristică a constituției (părinții mari și copilul vor fi mari) și dovada unei încălcări a metabolismului carbohidraților la mamă.

Un fapt important: greutatea corporală a copilului la externare din spital este de obicei mai mică decât cea cu care sa născut - ambii indicatori sunt înregistrați în documentele emise mamei. Nu vă fie teamă de o astfel de "pierdere în greutate" - acesta este un proces natural, care se numește pierderea fiziologică în greutate. Se produce datorită pierderii de apă prin plămâni și piele, uscarea cordonului ombilical, excreția urinei și a meconiului (fecale originale).

Pierderea maximă în greutate la majoritatea nou-născuților are loc în ziua a 3-5-a și, în mod normal, nu depășește 6-8% din greutatea inițială. Și până în ziua a 7-a a vieții, copii sănătoși cântăresc la fel de mult ca imediat după naștere. Dacă un copil pierde mai mult de o rată specificată sau pentru o perioadă lungă de timp nu poate recupera grame pierdute, acest lucru poate indica o infecție sau o patologie congenitală.

În primul an de viață, greutatea copilului crește cel mai mult. Există mai multe modalități de a calcula câștigul în greutate.

De exemplu, în prima jumătate a anului, copilul ar trebui să adauge cel puțin 600-800 g pe lună. La 6 luni, greutatea lui se dublează în mod normal. În a doua jumătate a vieții, rata de creștere în greutate este oarecum redusă - crește cu 300-550 g pe lună. Acest lucru se datorează faptului că copilul devine mai mobil: nu se mai află pur și simplu în pat, ci se rotește activ, se târî, se așează, se ridică și începe să meargă. Până în anul, greutatea copilului ar trebui să se tripleze în comparație cu cea originală.

Unele mame se uită foarte atent la creșterea în greutate a copilului. Ei sunt gata să-și cântărească bebelușul în fiecare zi, aproape după fiecare hrană, crezând că, la fiecare masă, greutatea ar trebui să crească. Nu merită să petreci timp - greutatea copilului, ca și creșterea, crește neuniform. Nu există niciun lucru în care copilul adaugă grame medii zilnice: în timp, mama va observa că există perioade în care greutatea este stabilă sau crește ușor și apoi brusc există un salt ascuțit.

Pentru a controla, este suficient să cântăriți copilul o dată pe săptămână, de preferință în aceeași haine. Există două tipuri de cântărire pentru cântărirea copiilor: mecanice și electronice. Astăzi, cântarele electronice sunt mai convenabile de utilizat - sunt ușoare, compacte, mobile. Unele modele țin cont automat și scad greutatea scutecului, "amintesc" cântările anterioare, pot arăta dinamica schimbărilor în greutate și chiar măsoară creșterea. Dacă nu puteți cumpăra cântare, puteți obține o măsurătoare lunară a greutății în clinica pentru copii.

După primul an de viață, rata de creștere în greutate (precum și creșterea) este semnificativ redusă. În viața obișnuită, un copil și un adult nu vor putea niciodată dubla sau chiar tripla greutatea lor într-un an.

Cifrele de atenție: rata de creștere în greutate

Fiecare persoană are propria lor idee de sănătate. Deci, pentru unii părinți (precum și pentru bunicii) se pare că bebelușul ar trebui să fie un fel de "bolet" bine hranit. Și insuficiente, în opinia lor, greutatea și înălțimea copilului îi conduc în confuzie.

De fapt, în prezent, din ce în ce mai mulți copii cu creștere în greutate excesivă și cel mai adesea acest lucru se observă la copiii care se hrănesc artificial. Deci, unii părinți, care doresc să-și hrănească copilul mai simplu, fac ca amestecul să fie mai concentrat sau să crească numărul de furaje. Drept urmare, copiii pescuiesc mai mult decât este necesar, motiv pentru care mulți dintre ei rămân în urmă în dezvoltarea colegilor lor - încep să se întoarcă, să se târî, să meargă, să se îmbolnăvească mai des, sunt mai predispuși la reacții alergice.

Într-o astfel de situație, este necesar să se reconsidere dieta copilului: să se respecte cu strictețe numărul și volumul furajelor, după introducerea alimentelor complementare, să se dea copilului mai multe piure de fructe și legume și să se limiteze cerealele, biscuiții, biscuiții. Este necesar să faceți gimnastică cu un copil, pentru a crea condiții pentru activitatea fizică. Dar nu ar trebui să mergem la extreme: lipsa de creștere în greutate la copil nu ar trebui, de asemenea, să fie trecute cu vederea. La urma urmei, uneori poate fi un simptom al unei patologii: de exemplu, anemie sau rahitism.

Obținând rezultatele măsurării bebelușului, trebuie să vă amintiți că toți copiii sunt diferiți și nu este necesar ca fiecare copil să atingă o înălțime și o greutate medie de o anumită vârstă. Este necesar să se ia în considerare înălțimea și greutatea la naștere, precum și rata de creștere a acestor indicatori: de exemplu un nou-născut cu o înălțime de 48 cm și o greutate de 2900 g pe 1 an poate diferi semnificativ în cazul indicatorilor antropometrici de la un copil născut cu o înălțime de 55 cm și o greutate de 4000 g. perfect normal - este bine când există o diversitate în lume!

Creșterea creșterii la nou-născuți

Creșterea în greutate și înălțimea la nou-născuți după tabelul de luni

Nou-născuții încep să crească treptat deja din momentul nașterii.

Ei trebuie să fie hrăniți în mod regulat, să-i dați un somn plin, să mergeți periodic în aer curat și, bineînțeles, să monitorizați calitatea și frecvența scaunului pentru a exclude diverse boli.

Părinții ar trebui, de asemenea, să monitorizeze creșterea și creșterea în greutate. Pentru fiecare vârstă și chiar o săptămână există norme diferite, care sunt de dorit să adere.

Care sunt rata de creștere a nou-născuților?

Nutriția nou-născutului afectează în mod direct înălțimea și greutatea sa.

Vorbind despre creșterea în greutate și creșterea la nou-născuți, trebuie remarcat faptul că fiecare copil are propriile caracteristici fiziologice.

Cineva poate să crească puțin mai repede, în timp ce alții - dimpotrivă, rămân puțin, dar, de regulă, în ambele cazuri nu există nimic periculos.

Următorii factori influențează creșterea în greutate și înălțimea copiilor:

 • hrana (tipul, numărul de recepții și porțiuni);
 • natura scaunului (regularitate, greutate);
 • activitatea copilului;
 • antecedente de anomalii congenitale (diferite boli și patologii);
 • prezența intoleranței ereditare la lactoză sau aminoacizi.

Importanța hrănirii adecvate

Amintiți-vă că doar prin hrană regulată și echilibrată copilul va crește și se va dezvolta în mod corespunzător. O atenție deosebită trebuie acordată calității laptelui matern.

Mamele care alăptează sunt mai bine să adere la o anumită dietă, care exclude făină, grăsime, dulce, conserve, precum și alimente cu un conținut ridicat de coloranți și conservanți. Doar laptele matern sanatos va beneficia de corpul copilului.

Mama care alăptează ar trebui să excludă produsele din făină din dietă.

Creșterea în greutate pentru nou-născuți în funcție de lună

Pentru a lua în considerare normele privind greutatea și înălțimea copilului după luni, vă oferim în tabelul de mai jos:

Explicarea tabelului

Nu trebuie să vă faceți griji dacă există variații ușoare în greutate.

În acest tabel, indicatorii principali ai înălțimii și greutății copilului în primele zile și luni de viață au fost indicați.

Dacă aveți mici variații de greutate, de exemplu, +/- 300-400 g, în timp ce copilul mănâncă bine, are un scaun obișnuit și o stare bună de sănătate, atunci nu există motive de îngrijorare. Dacă deviația este mai mare, este mai bine să se consulte cu pediatrul. Poate că nou-născutului îi lipsesc anumite oligoelemente.

Doar născut!

În ceea ce privește copiii care tocmai s-au născut, norma este de la 2.700 kg la 3.700 kg. Dacă bebelușul cântărește mai puțin, atunci este ajutat, de regulă, să câștige greutate în timp ce se află încă în spital.

Băiatul nou-născut, mai des, este puțin mai mare decât fata.

Greutatea inițială a nou-născutului este influențată de factori precum:

 • sănătatea copilului;
 • sex (băieți, de regulă, puțin mai mari decât fetele);
 • ereditate (femeile slabe dau naștere copiilor mici, cei grași - puțin mai mari);
 • hrănirea unei femei gravide;
 • starea fizică și psihologică a unei femei (mamele cu o stare de sănătate precară și cu deficiențe psihologice pot fi copii cu greutate mică);
 • prezența unor obiceiuri proaste (copiii cu greutate mică se nasc adesea în acele femei care, în timpul sarcinii, nu au scăpat de obiceiurile proaste).

Greutate normalizare

În mod normal, normalizarea greutății este ușoară. Principalul lucru este de a respecta recomandările medicului pediatru, de a alimenta copilul cu laptele matern cât de mult este necesar, pentru a respecta regimul și utilitatea porțiunilor.

Abaterile de la normă pot vorbi despre apariția bolii.

După transferarea copilului la hrană artificială sau mixtă, ar trebui să urmați și schema indicată de pediatri.

Mai multe probleme, ca regulă, sunt legate de creșterea copilului. Copiii trebuie să crească mai întâi. Abaterile de la norme pot indica diferite boli și patologii, prin urmare este mai bine să nu le ignorați.

Creșterea nou-născutului: norme și abateri

Băieții și fetele sunt diferiți când se naște. Cei mai mici reprezentanți ai sexului mai puternic au o înălțime de 48-52 cm, fetele - 48-51 cm.

Cu fiecare lună ulterioară de viață, copiii adună aproximativ 2-4 centimetri înălțime. Deci, pentru primul an de viață, copilul devine în medie cu 25 cm mai mare. De remarcat, de asemenea, că indicatorii dintre băieți și fete pot varia cu aproximativ 1 centimetru. Copiii de sex masculin sunt puțin mai înalți.

Nou-născuții adaugă 2-4 centimetri pe lună.

Fluctuații și sărituri în creștere

În primul rând, ar trebui să se spună despre salturile de creștere în primul an al vieții copilului.

Este posibil să apară fluctuații ale creșterii datorită apetitului crescut al bebelușului.

În majoritatea cazurilor, ele nu reprezintă un prejudiciu pentru sănătatea sa. Oscilațiile pot să apară în următoarele săptămâni: 5-8, 12-19, 26-27, 46-55, 64-75.

Ele sunt marcate de creșterea poftei de mâncare a copilului, el poate suge mai mult decât de obicei. Acest comportament trece peste 2-5 zile.

În același timp, o mamă care alăptează nu trebuie să refuze un copil, deoarece poate primi mai puțină hrană pentru o dezvoltare normală.

Simptomele unei creșteri a creșterii

Când copilul crește, pot apărea următoarele simptome:

 1. capriciositate crescută;
 2. colic în burtă;
 3. balonare;
 4. apetit crescut;
 5. constipație non-durabilă;
 6. tulburări de somn

Copilul devine capricios dacă are un salt în creștere.

În aceste momente este mai bine să petreceți mai mult timp cu copilul, să-l liniștiți, să monitorizați calitatea somnului. Nu uitați de plimbări regulate, deoarece aerul curat are un efect benefic asupra psihicului copilului.

Bebelușii au un apetit crescut, astfel încât în ​​prezent sunt necesare mai multe lapte matern. Dacă aveți o lipsă fiziologică, puteți discuta modalități de rambursare a acesteia cu medicul dumneavoastră.

Comportamentul copilului

În fiecare săptămână a așa-numitului salt de creștere, copilul se simte special.

De exemplu, primele senzații apărute în săptămâna a patra. În a 8-a săptămână, el poate auzi deja, miroase, miroase etc. În a 12-a săptămână, el poate atinge obiecte etc. Astfel, fiecare lună are propriile caracteristici ale dezvoltării copilului, care îi afectează creșterea.

Pentru a vă asigura că copilul crește și se dezvoltă corespunzător în funcție de vârsta sa, trebuie să urmați în mod regulat (1 dată pe lună) o examinare de rutină de către un medic pediatru. Dacă medicul stabilește indicatorii mult mai mici sau mai mari decât valorile normale, atunci este necesar să se stabilească cauza exactă a abaterilor.

Odată pe lună, ar trebui să vizitați pediatrul.

Anomalii de creștere la nou-născuți

Mulți părinți nu știu de ce există abateri în creșterea copilului. De regulă, există mai multe motive pentru această dezvoltare:

 1. dependența genetică (dacă părintele a avut o tulburare de creștere, atunci nou-născutul poate avea probleme similare);
 2. tulburări ale sistemului hormonal (hipotalamus, tiroidă, hipofizare etc.);
 3. nutriție necorespunzătoare;
 4. slaba digestibilitate a alimentelor consumate de copil;
 5. tensiune nervoasă la un copil;
 6. somn sărac și lipsă de somn;
 7. schemă de zi greșită;
 8. nerespectarea modului corect de hrănire a copilului în timpul zilei și noaptea;
 9. încălcarea dezvoltării prenatale a copilului, de exemplu, prematuritate.

Somnul săraci la un copil poate provoca anomalii ale creșterii.

Adesea, fluctuațiile pot să apară în timpul iernii din cauza lipsei de vitamina D în corpul copilului.

boală

Din păcate, destul de des în timpul nostru apare o creștere anormală a copiilor, care poate semnala următoarele boli:

 • astm bronșic;
 • anemie;
 • boli de inima;
 • diabet zaharat;
 • inflamația cortexului cerebral;
 • leziuni la cap, etc.

Adesea, bolile care apar pot declanșa o creștere anormală.

constatări

Cu dizabilități de dezvoltare, trebuie să vă contactați medicul pediatru.

Urmați creșterea copilului nou-născut, treceți în timp util examenele programate la pediatru. Fluctuațiile mici în înălțime și greutate sunt frecvente.

Dacă există abateri mari de la normă, atunci este mai bine să vă adresați specialiștilor pentru a exclude diferite boli și patologii de dezvoltare.

Rata creșterii în greutate la nou-născuți

Creșterea în greutate este un indicator important al dezvoltării și creșterii corespunzătoare a copilului. Un nou-născut de până la un an crește literalmente în fața ochilor noștri. În ciuda faptului că parametrii de dezvoltare ai copilului sunt reglementați de un tabel (calculator), fiecare copil se dezvoltă individual. Luați în considerare modul în care are loc creșterea în greutate în funcție de lună pentru nou-născuți.

Parametri de dezvoltare

Mamele sunt interesate de ceea ce afectează înălțimea și greutatea copilului în primul an de viață. Desigur, o alimentație bună. Acesta este unul dintre factorii importanți dinamici ai dezvoltării unui nou-născut, dar cu aceeași dietă copiii se pot dezvolta în moduri diferite.

Acest lucru se datorează mai multor motive:

 • gen și caracteristici genetice;
 • tipul de hrănire până la un an;
 • regim alimentar mamelor care alăptează;
 • greutatea inițială la naștere.

Sa constatat că băieții nou-născuți câștigă mai multă greutate decât fetele. Această regulă, care, desigur, există și excepții. De asemenea, dinamica dezvoltării depinde de caracteristicile genetice, și anume de: genetica părinților înșiși, dezvoltarea lor în copilărie.

Tipul de hrană de până la un an afectează, de asemenea, dinamica dezvoltării sugarilor: animalele artificiale cresc mai intens. Bebelușii din laptele matern în primul an de dezvoltare și creștere apar mai armonios și în mod natural, dacă mama urmează o dietă echilibrată. De exemplu, abuzul de condimente poate provoca aversiune la lapte la sugari.

Greutatea inițială la naștere contează: copiii mari vor fi mai grei decât colegii lor în primul an de viață. La copiii cu greutate inițială scăzută la naștere, creșterea în greutate va fi intensă, deoarece trebuie să-și recupereze colegii.

Programul de dezvoltare

Să analizăm în continuare ce standarde de dezvoltare pentru copii există în practica pediatrică. Experții au dedus o formulă pentru calcularea greutății unui copil:

H + (800 X M), unde H este masa corporală la naștere, iar M este câte luni.

Deci, care este rata de creștere în greutate pe săptămână. În primele șase luni de viață, copilul ar trebui să câștige de la 125 la 230 de grame pe săptămână. Dacă copilul nu obține un astfel de număr de grame, ar trebui să reconsiderați dieta mamei sau să înlocuiți formula nutrițională. După o jumătate de an, arahidele câștigă masă nu atât de repede: de la 110 la 300 de grame pe lună.

Este important! Pentru ca creșterea și dezvoltarea să se încadreze în limitele normale, este necesar să se coordoneze modul de hrănire a copilului cu pediatrul.

Tabelul (calculatorul) rata de creștere în greutate:

 • 1 - 3 luni: 750 g
 • 4 - 6 luni: 700 g
 • 7 - 9 luni: 550 g.
 • 10 - 12 luni: 350 g

Tabelul (calculatorul) rata de creștere:

 • 1 - 3 luni: 3 - 3,5 cm.
 • 4 - 6 luni: 2,5 cm.
 • 7 - 9 luni: 1,5-2 cm.
 • 10 - 12 luni: 1 cm.

La jumătate de an, greutatea copilului se dublează. Până la sfârșitul primului an de viață, greutatea corporală crește de trei ori față de versiunea originală. Indicatori aproximativi:

 • într-un an copilul trebuie să cântărească aproximativ șapte kilograme;
 • pentru un an copilul ar trebui să crească cu 25 cm.

Este important! Tabelul arată modul în care copilul câștigă în greutate sau creștere în medie. Sunt permise abateri mici de la normă.

Lipsa sau pierderea în greutate

Corpul fiecărui copil se dezvoltă în conformitate cu propriul său ritm biologic, astfel încât mama poate detecta devieri (discrepanțe) în dezvoltarea mirosurilor lor. Nu vă faceți griji! Cu toate acestea, dacă înălțimea și greutatea copilului sunt foarte diferite de indicatorii standard, este necesar să se discute această problemă cu pediatrul.

Există mai multe motive pentru abaterile de la indicatorii de dezvoltare ai copilului:

 • malnutriție;
 • suprasolicitarea copilului;
 • frecvente boli / stres;
 • tulburări hormonale;
 • activitate crescută / scăzută a motorului.

Pentru a afla cauza creșterii excesive în greutate / subponderală la sugari, este necesară reconsiderarea dietei. În cazul în care copilul este hrănit până la laptele matern înainte de anul, este necesar să se coordoneze dieta mamei. Dacă un nou-născut înainte de a mânca o formulă pentru sugari, trebuie să luați în considerare valoarea nutrițională a acestuia.

De obicei, bebelușii cu alimentație artificială nu au probleme cu deficiențele în masă: mamele aderă la norme stricte pentru hrănirea unui copil. Arahidele mănâncă bine, cât de mult va da mama. Aici și calculul caloriilor nu este necesar.

Un alt lucru pentru nou-născuți, care "trăiesc" pe laptele mamei mele: este imposibil să știm cât de mult copilul trebuie să mănânce pentru o creștere completă.

Există o masă specială pentru copiii care alăptează, care diferă de standardele pentru copiii artificiali.

subnutriție

Lipsa greutății corporale la sugari se numește hipotrofie. Acest lucru se întâmplă din următoarele motive:

 • Nutriție neechilibrată.
 • Absorbție slabă a nutrienților.
 • Încălcarea proceselor metabolice.

Toate aceste motive conduc la un decalaj în dezvoltarea copiilor sub un an. Pentru a ști sigur că miezul este subdezvoltat în masa corporală, este necesară o diagramă a parametrilor de creștere a unui copil care se află pe pielea artificială / alăptarea.

Masa pentru artefactori poate fi foarte diferită de cea pentru copiii care mănâncă laptele matern. Va trebui să cumpărăm un calculator și să calculăm incrementul cu o precizie matematică.

Ar trebui să țină cont de diferența de greutate la naștere și de pierderea / recuperarea greutății după aceasta.

Dezechilibrul alimentar devine cauza principală a creșterii insuficiente a copilului. Laptele matern poate fi non-nutrițional sau copilul nu poate obține partea necesară din lapte.

Cântărirea bebelușului este necesară înainte și după hrănire: un calculator va ajuta la calcularea lipsei de alimentație. Va trebui să terminăm hrănirea copilului cu un amestec adaptat: cât de mult nu este suficient pentru grame.

Tabelele indică cantitatea de hrană pe care copilul ar trebui să o primească pentru o dezvoltare normală.

Dacă motivul pentru lipsa de kilograme și statutul scurt în absorbția slabă a nutrienților, bebelușul are nevoie de tratament. Digestia slabă se poate datora:

 1. Deficitul de lactază.
 2. Fermentopathy.
 3. Dysbiosis.

Lipsa de lactază poate încetini creșterea și dezvoltarea fructelor. În acest caz, medicul pediatru din district trebuie să prescrie doza de lactază pentru ca tractul digestiv al copilului să funcționeze. O altă metodă de tratament este suplimentul de amestec adaptat la lactoză scăzută.

Dysbacterioza oprește, de asemenea, dezvoltarea copilului: produsele alimentare pur și simplu nu sunt absorbite de intestine. Nu ajută nici măcar o dietă echilibrată.

Când disbacterioza la copil este observată tulburări intestinale: diaree lichidă spumantă cu bucăți de alimente nedigerate.

Încălcarea proceselor metabolice încetinește creșterea copilului. Cu toate acestea, acest motiv are rădăcini în genetică. Cu procese metabolice necorespunzătoare, organismul nu poate digera alimente digerate de intestine datorită unei eșecuri în procesul de absorbție a substanțelor prelucrate în sânge.

Pentru tratament, medicul pediatru trebuie să selecteze vitaminele speciale care activează procesele metabolice în corpul copilului. Simptomele tulburărilor metabolice sunt:

 • apetit lent;
 • excitabilitate excesivă;
 • transpirație copil;
 • deformarea țesutului osos.

Este important! Dacă un copil se recuperează slab și crește, trebuie să-l arătați unui endocrinolog și genetician.

Cum sa scapi de hemoroizii postpartum?

 1. Potrivit statisticilor, fiecare "mesteacăn" din al doilea trimestru crește riscul de a dezvolta o boală neplăcută.
 2. Hemoroizii suferă de la jumătate din femeile gravide, boala se dezvoltă rapid și cel mai adesea femeile tratează deja consecințele, dar nu fac profilaxie.
 3. Potrivit statisticilor, jumătate dintre pacienți sunt persoane de 21-30 de ani, în vârful lor. O altă treime (26-30%) - la vârsta de 31-40 de ani.
 4. Medicii recomandă tratarea hemoroizilor în timp, precum și prevenirea acestora, nu pentru a începe boala și a fi atent la sănătatea dumneavoastră.

Dar un remediu eficient pentru hemoroizi este! Urmați link-ul și aflați cum a scos Anna boala...

Cât costă un câștig în greutate nou-născut: un tabel cu valorile normale

Pentru copiii neajutorați, greutatea și înălțimea sunt semne vitale, în special înainte de vârsta de 12 luni. Atunci a fost pusă baza pentru dezvoltarea organismului, sănătatea pentru mulți ani, iar orice abatere +/- este un motiv de îngrijorare.

Controlul independent al situației, monitorizarea cât de mult câștigă un nou-născut (tabelul cu câștig în greutate este dat mai departe) va ajuta la scară medicală precisă - profil care să ia în considerare toate nuanțele fiziologiei copilului de la câteva săptămâni și până în sus.

Greutatea normala a bebelusului la nastere

Indiferent de cât de mult un nou-născut câștigă în greutate, există un standard de greutate corporală pentru copii la naștere. Cel mai bun indicator este de la 2 kg 500 g la 3 kg 700 g.

Mai mult sau mai puțin, așa cum se reflectă în tabelul de greutate al nou-născuților, este recunoscut ca risc patologic periculos. De aceea, bebelușul intră în cercul atenției neonatologilor.

Cântarele de înaltă precizie pentru nou-născuți, pe care magazinul nostru le oferă să le cumpere, permit să se determine toate acestea.

Tabelul de crestere a greutatii nou-nascutului pe luna

Datele copiilor sub un an sunt monitorizate lunar, cu un raport precis al intervalului specificat. La copiii cu vârsta cuprinsă între unu și doi ani, creșterea în greutate este monitorizată la fiecare 8 săptămâni, ceea ce este considerat un indicator de referință. Cât de mult ar trebui să câștige un nou-născut poate fi văzut mai jos.

Greutatea nou-născutului

Compararea rezultatelor și obținerea concluziilor raționale va permite tabelul de creștere în greutate a nou-născutului. Aceasta reflectă indicatori precum creșterea minimă și maximă pentru fiecare lună, în funcție de sexul copilului (băiat / fată). Având în vedere aceste date, puteți obține greutatea corporală finală a bebelușului timp de 4 săptămâni, care ar trebui să fie considerată un reper cheie.

De asemenea, indică indicatorii de greutate minimă și maximă, care reflectă ritmul corect de dezvoltare fizică a sugarilor. Datele sunt împărțite în 2 grupe de bază, deoarece tabelul de creștere în greutate al nou-născutului de luni este ușor diferit pentru băieți și fete. Având scări de înaltă calitate, nu vă puteți îngrijora copilul - totul va fi arătat și contabilizat!

Tabel de înălțime și greutate a copiilor sub un an

Dar, pe lângă greutatea corporală, creșterea copilului joacă un rol, prin urmare, propunem să studiem și indicatorii corespunzători (media). Greutatea și înălțimea copiilor sunt date în raport unul cu celălalt. Este mai ușor să urmăriți evoluția copilului, având doar un instrument necesar - scări de o calitate excelentă și o precizie ridicată.

Orice abatere de la indicatori în direcția plus sau minus este un motiv pentru a consulta un medic pediatru pentru sfaturi. Deci vă veți ajuta copilul dumneavoastră:

 • evitați problemele în viitor;
 • normalizarea echilibrului dintre înălțime și greutate;
 • prevenirea apariției bolilor;
 • detectarea în timp util a formei latente a bolilor potențial periculoase.

Tabele OMS: înălțime, greutate a copiilor sub un an

În plus, puteți naviga pe baza standardelor de dezvoltare, pe baza parametrilor OMS (Organizația Mondială a Sănătății), un tabel care este prezentat mai jos.

Creșterea lunară a fetelor diferă în indicatori mai mici. Acesta este un factor natural care nu provoacă îngrijorare, deoarece oamenii sunt oarecum mai mari, deci o mică diferență este întotdeauna prezentă. Iată datele de creștere pentru fetele infantile.

Un tabel similar cu înălțimea și greutatea copiilor de până la 1 an este atașat de indicatorii de dezvoltare a băieților în conformitate cu standardele OMS. De regulă, ele conduc la creșterea, care corespunde normei fiziologice și, prin urmare, nu provoacă îngrijorare.

Ce se întâmplă dacă datele privind dezvoltarea copilului nu corespund standardului?

Dacă citirile reale nu corespund cu parametrii dat de tabelul de masă al nou-născuților, trebuie să consultați un medic pediatru.

Un specialist calificat va determina exact ce este: lipsa laptelui, lipsa alimentelor complementare, nervozitatea excesiva a mamei sau probleme mai grave.

De exemplu, un decalaj sau un avans în dezvoltarea vârstei poate indica debutul unor abateri.

Citiți același lucru:

Utilizarea materialelor de pe site fără consimțământul autorului este strict interzisă. Atunci când copiați o trimitere la articol a resurselor este necesară.

Creșterea în greutate și înălțimea la nou-născuți și copii sub vârsta de un an

Toți părinții își compară copiii cu colegii. După naștere, părinții vă îngrijorează despre creșterea în greutate pentru nou-născuți, adesea neștiind care sunt regulile. În clinica pentru copii, copilul este cântărit și măsurat înălțime, precum și măsurarea circumferinței capului. Toate aceste date informează medicul despre dezvoltarea și nutriția copilului.

Rata creșterii în greutate și înălțime la nou-născuți și copii sub vârsta de un an

Nou-născuții - adică copiii de la naștere până la 28 de zile în primele zile de ședere în spitalul de maternitate, pierde în greutate. Și nu este surprinzător faptul că cântărirea la descărcare va arăta minus 200 g. Dar între a șaptea și a zecea zi a vieții, pierderea în greutate este compensată. Consumând tot mai mult lapte de fiecare dată, stomacul unui nou-născut este întins.

În primele două sau trei luni, copilul crește în greutate, în fiecare zi devine mai mult cu 25-50 g. Până la jumătate de an, această cifră scade la 18-20 g pe zi, iar în a 8-a și a noua lună crește greutatea în fiecare zi cu 15- 18 g. În anul copilul cântărește de trei ori greutatea la naștere.

Dacă în fiecare zi este dificil să se măsoare greutatea unui copil, atunci rata de creștere în greutate la nou-născuți și copii până la un an în primele săptămâni de viață este de 180-300 g pe săptămână.

În ceea ce privește ratele de creștere a copiilor, fetele sunt mai des întâlnite pe centimetru de băieți. Băieții sunt de aproximativ 50 cm, iar fetele sunt de 49 cm, dar intervalul de la 47,5 cm până la 53 cm este considerat drept.

În primele trei luni, copilul crește cu 10 cm, iar în următoarele trei luni crește cu 6,5 cm, până la a noua lună copilul va adăuga încă 4,5 cm, iar de la nouă la a douăsprezecea lună - 4 cm, până în anul în care băiatul are o înălțime de 75 cm, și fete 74 cm

Dar acest lucru nu este standardul de aur, desigur, copilul poate fi mai mic sau mai mare.

Creșterea și greutatea unui nou-născut și a unui copil sub un an sunt afectate de mulți factori: rasa, predispoziția genetică, activitatea copilului, bolile infecțioase, nutriția.

Tabel de creștere pentru sugari și copii sub vârsta de un an

Tabel de creștere în greutate la sugari și copii sub un an

În tabelele de mai sus privind creșterea în greutate și înălțimea la sugari și copii sub un an, este descrisă rata medie, precum și intervalul posibil. Pentru a ști dacă totul este în regulă cu copilul, este mai bine să-l arăți unui specialist și să nu-l discuți pe o bancă cu alte mamici.

Responsabilitatea pentru sănătatea bebelușului se află doar pe umerii părinților. Dacă nu există încredere în medicul de medicină pediatrică, atunci în prezent vă puteți consulta cu alți pediatri.

Creșterea în greutate mică la copii

Mai des, puțin este adăugat de copii cu probleme de sănătate. Sau o creștere mică în greutate a copiilor este însoțită de o cantitate mică de lapte de la mamă. Femeile care sunt fanatici ale alăptării și că nu există lapte în sânii lor, merg atât de departe încât copilul este mereu înfometat, atârnând pe piept toată ziua.

Dacă bebelușul nu câștigă în greutate, tot timpul plânge din cauza foamei, leneș, nu se apleacă pentru câteva zile, pentru că nu există nimic !, Apoi trebuie să mergeți imediat la medic și să injectați amestecul. Un copil nu poate fi înfometat, el nu are rezerve de energie, ca la adulți, foamea poate submina sănătatea sugarilor.

Dacă există suficient lapte și copilul nu este înfometat, dar nu câștigă norma, atunci mama trebuie să se calmeze și să se uite la copil. În cazul în care copilul este activ, are o culoare sănătoasă a pielii, nu cere constant mâncare, părinții copilului sunt subțiri, atunci va fi normal să primiți 650 de grame pentru copil în loc de 800 de grame.

Creșterea și creșterea în greutate la nou-născuți în funcție de lună

Fiecare mama este îngrijorată de modul în care copilul se dezvoltă, mai ales dacă copilul este primul din familie. Mulți sunt interesați de întrebarea: "Ce ar trebui să fie indicatorii de înălțime și greutate la copiii sub un an, creșterea lor cu luni?". Imediat trebuie menționat faptul că aceste valori depind de mai mulți factori:

 • natura nutriției copilului;
 • cantitatea de mâncare mâncată;
 • Există o istorie a anomaliilor congenitale - defecte ale mușchilor cardiace, probleme cu sistemul digestiv etc.?
 • dacă există intoleranță ereditară la aminoacizi sau lactoză;
 • care este activitatea copilului.

Toate aceste momente joacă un rol semnificativ în parametrii de creștere și greutate. În plus, fiecare mamă trebuie să își amintească faptul că toți copiii sunt individuali și este imposibil să se potrivească exact cu parametrii adoptați de OMS. Mai ales dacă copilul arată puternic și activ. Dar, cu toate acestea, cu o lipsă semnificativă de consultare mai bună cu un pediatru.

Greutatea normală a copilului la naștere și eliberarea din spital

Fiecare miros este unic în felul său. Un copil sănătos se naște de obicei cu o greutate de 2,7 până la 3,7 kg. Cu toate acestea, indicatorul final depinde de câțiva factori externi și interni:

 • Sănătatea și dezvoltarea generală a copilului.
 • La fel de important este predispoziția ereditară. Dacă părinții sunt înalți și au o greutate impresionantă, atunci copiii lor vor fi mari. Pentru femeile subțiri, situația se reflectă cu exactitate și invers.
 • Datorită anumitor caracteristici fizice, băieții sunt întotdeauna mai mari decât fetele. Situația este observată atât la naștere, cât și în procesul de dezvoltare generală.
 • Caracteristicile dietei femeilor în perioada de gestație. Un făt câștigă kilograme în cazul în care o femeie nu se limitează la alimente cu conținut ridicat de calorii.
 • Copilului îi este afectată nu numai starea fizică, ci și starea psihologică a femeii. În cazul în care sarcina pentru ea a continuat sub stres, atunci situația poate afecta negativ dezvoltarea copilului. În acest context, nou-născutul nu ridică câteva sute de grame la o greutate normală și arată subțire.
 • Modele obișnuite în timpul sarcinii sunt foarte periculoase pentru o femeie și pentru făt. Dacă mama abuzează de fumat, de alcool sau de droguri, atunci poate avea un copil care este cu mult în urmă în greutate.

Monitorizarea masei corporale a sugarilor trebuie efectuată în mod regulat.

În plus, trebuie remarcat că, după naștere, copiii își pierd greutatea cu câteva grame. O astfel de scădere bruscă a masei are loc pe fundalul următorilor factori:

 1. Copilul începe să respire singur, astfel încât lichidul acumulat în uter este îndepărtat din corpul său. Procesul de evaporare are loc prin piele.
 2. Nu este posibilă ajustarea imediată a modului de alimentare. În primele zile de viață, bebelușul mănâncă în porții mici, iar laptele mamei începe să se producă în mod activ.
 3. Copilul ajunge într-un mediu agresiv, la care nu sa adaptat încă. Are nevoie de o perioadă pentru a adapta și a normaliza funcționarea tuturor organelor interne. Prin urmare, o pierdere bruscă în greutate poate fi atribuită unei situații stresante. După o anumită perioadă de timp va trece, iar bebelușul va începe să câștige rapid greutate.

Normal este considerat pierderea în greutate între naștere și deversare în termen de 10%. Creșterea ulterioară a greutății se calculează pe baza ultimei cifre.

Cum puteți calcula parametrul optim pentru copilul dvs.?

Imediat trebuie remarcat faptul că norma în ceea ce privește înălțimea și greutatea a fost calculată experimental. Prin urmare, sunt admise abateri minore. În plus, merită să ne amintim despre genetică.

De exemplu, dacă ambii părinți sunt mari, atunci este logic să presupunem că copilul în înălțime va fi oarecum înaintea colegilor săi.

Iar dimpotrivă, pentru persoanele necruțătoare și fragile, o creștere a creșterii unui copil va fi mai mică decât valorile general acceptate.

Se crede că la naștere copilul trebuie să aibă o greutate cuprinsă între 2650 și 4500 kg, iar în primele 7 zile de viață poate pierde 10% din masa inițială. În dezvoltarea normală, se consideră că un nou-născut ar trebui să recruteze 800 de grame în fiecare lună. Dar acest lucru se întâmplă până când copilul are șase luni, iar apoi creșterea este de 400 de grame.

Pentru a calcula greutatea optimă a bebelușului, puteți utiliza următoarea formulă:
1. Până la 7 luni: kg + 800 x N, unde

 • kg - greutate la naștere;
 • N este numărul de luni de viață.

2. După 7 luni și până la un an: kg + 800 x 6 + 400 x (N-6), unde

 • kg - greutate la naștere;
 • 800x6 - masa pe care copilul a câștigat-o în primele șase luni de viață;
 • N - numărul de luni după 6 luni.

Dar aici este corect să spunem că medicii privesc întotdeauna nu numai creșterea copiilor, ci și masa lor și compararea raportului lor. Numai atunci poate fi judecat dacă un copil se dezvoltă armonios.

Un nou-născut se naște cu o greutate de 2,6 - 4,5 kg. Din această greutate se calculează câștigul și greutatea necesară.

Care crestere merita sa navigati?

Dacă te duci la Internet pe orice site de copii, atunci va fi prezentat întotdeauna un tabel de greutate și înălțime cu valori "exacte" pe care multe mame încep să se bazeze. Dar așa cum am menționat mai sus, fiecare copil este individual, deci nu contează numărul de indicatori, ci valorile creșterii.

Și pentru ca părinții tineri să aibă mai puține îngrijorări în privința acestui lucru, trebuie să vă familiarizați cu cifrele aproximative ale creșterii înălțimii și greutății nou-născuților.

1. În prima lună de viață, bebelușul trebuie să adauge 0,6 kg în greutate, 3 cm înălțime și circumferința capului ar trebui să crească cu 1-1,5 cm. Mâncarea în această perioadă ar trebui să fie la fiecare 3 ore și este mai bine dacă este maternă lapte. În caz contrar, volumul amestecului trebuie să fie de 80-120 ml.

2. Până la sfârșitul celei de-a doua luni, se vor adăuga încă 600 de grame la greutate, la 3 cm înălțime și 1,5 cm la circumferința capului. Pauzele între hrănire trebuie să fie de 3,5 ore. În acest moment, mulți pediatri recomandă înțărcarea bebelușului de la hrănirea de noapte. Prin urmare, dacă ascultați recomandările, creșterea în greutate poate fi mai mică.

3. A treia lună se caracterizează prin adăugarea de 0,8 kg în masă, 2,5 cm înălțime și 1,5 cm de circumferința capului. Alimentele durează la fiecare 3,5 ore, dar pentru copiii "artificiali" este acceptabilă abaterea de la programul de 20-30 de minute. Cantitatea consumată crește până la nivelul de 130-150 ml. Este de remarcat faptul că aceasta este o perioadă de colică, ceea ce înseamnă că apetitul copilului poate fi oarecum deranjat.

Luna a 4-a - +750 g, înălțime - + 2,5 cm. Perioada medie de hrănire este de 3,5 ore, câte 150 ml fiecare. Imediat trebuie remarcat că în viitor copilul va crește cu 50 grame mai puțin decât în ​​luna precedentă.

5. În 5 luni copilul adaugă 0,7 kg în masă, 2 cm înălțime. În medie, copilul ar trebui să aibă acum înălțime și greutate de două ori mai mult decât la naștere.

În acest stadiu, copilul poate primi deja alimente complementare, dar treptat, după reacția sa. De exemplu, ele încep cu o linguriță (fără un deal) de sos de mere, care într-o săptămână poate fi mărită la 50 de grame.

Până la a 6-a lună, aceștia pot înlocui o singură hrană completă.

Vă sfătuim să citiți: Rata creșterii în greutate la nou-născuți

6. În șase luni, copilul trebuie să adauge 650 de grame și să crească încă 2 cm. Un copil este dezvoltat armonios dacă lățimea umărului său este de 1/4 în raport cu lungimea corpului. Parametrii circumferinței capului trebuie să fie mai mici decât valoarea circumferinței pieptului. La această vârstă, intervalul de hrănire poate fi tradus la fiecare 4 ore.

7. În a șaptea lună, creșterea normală în greutate este de 600 de grame și de 2 cm în înălțime, care alimentează bebelușul la fiecare 4 ore. De obicei, în această etapă, puteți înlocui o masă cu lapte matern pentru o porție de terci de porumb ușor. Cel mai bine, dacă hrana va fi dimineața.

Lungimea de 8,8 - 550 de grame va fi adăugată la greutate și la înălțimea - 2 cm. Aici puteți diversifica dieta adăugând produse lactate - brânză de vaci, iaurt pentru copii, lapte în dietă.

9. În a noua lună, copilul va adăuga o lire jumătate de kilogram și va crește cu 1,5 cm. Există deja piure de legume și carne dietetică (piept de pui sau iepure) și jumătate din gălbenușul de pui (sau un gălbenuș întreg). Dar orice suplimente sunt întotdeauna introduse, începând cu o linguriță. Treptat, cantitatea sa ar trebui să crească în volume până la 150-180 ml / g. În caz contrar, copilul poate deveni alergic.

10. Până la sfârșitul celei de-a zecea luni, creșterea medie a copiilor de această vârstă este de 450 de grame. Creșterea crește cu încă 1,5 cm. Copilul poate bea aproximativ 70-80 ml de suc de fructe pe zi. Banane, piersici, prune și fructe de pădure sunt adăugate la regimul alimentar. Pentru terci, puteți adăuga 5 grame de ulei vegetal.

11. În 11 luni, +400 grame în greutate, + 1,5 cm în înălțime. Peștele de mare este introdus în meniu, făcând chifteluri sau piure.

12.God. În acest moment, bebelușul ar trebui să cântărească: kg (greutate la naștere) x 3. Și creșterea aproximativă ar trebui să fie mai mare decât cea inițială cu 25 cm. Pe lângă mâncărurile din carne și pește, legumele ar trebui să fie deja prezente în dieta miezurilor. În această perioadă, puteți să vă îndepărtați treptat de cartofi piure, făcând alimentele tocate mărunțite. Acest lucru vă va ajuta copilul să dezvolte abilitățile motorii de mână și să învețe să mănânce singur.

Dar imediat trebuie notat că toate valorile date sunt aproximative. Prin urmare, dacă creșterea unui nou-născut sau a greutății acestuia nu coincide, nu trebuie să vă panicați imediat. Trebuie doar să consulți un pediatru.

În plus, nu pierde din vedere dentiția, deoarece este întotdeauna însoțită de o scădere a apetitului. Și aceasta înseamnă că într-o anumită lună programul de creștere în greutate și de creștere ar putea coborî.

Dar atunci copilul va "prinde" indicatorii săi.

Este foarte important ca părinții să monitorizeze nu numai creșterea copilului cu luni, ci și dezvoltarea psihomotorie a acestuia. În fiecare perioadă, copilul trebuie să aibă aceste sau alte abilități.

Parametrii importanți pentru dezvoltarea fizică a nou-născutului sunt nu numai greutatea, ci și înălțimea, circumferința capului copilului

Ce probleme pot avea părinții?

Există o serie de lucruri pe care le poate avea un copil. Ca urmare, se vor observa deviații ale masei corporale și ale parametrilor de creștere:

 1. Dacă copilul se naște mare (mai mult de 4500 de grame), performanța acestuia va depăși norma. Acesta poate fi, de asemenea, observat la un copil al cărui părinți sunt predispuși la corpusul sau au diabet.
 2. Copiii cu greutate redusă nu pot crește în greutate datorită infecției intrauterine, insuficienței otophetoplacentale sau prezenței patologiilor organelor interne.
 3. De asemenea, calitatea și volumul laptelui matern joacă un rol important. Dacă este o mulțime de ea și este grasă, atunci copilul va fi mai mare decât colegii săi. Pentru a înțelege că micul lucru este de ajuns, trebuie să fii atenți la comportamentul lui. Saturat, malyuk va adormi liniștit și nu se va trezi timp de 3 ore. În caz contrar, copilul trebuie hrănit.

Dar, înainte de a măsura creșterea unui nou-născut, mai întâi trebuie să îl dezbrăcați. După aceea, miezul trebuie așezat pe o placă specială cu măsurători și îndreptată complet picioarele. În acest caz, capul trebuie să se sprijine pe bara de sus. Un astfel de "instrument" poate fi achiziționat la un magazin pentru copii sau pur și simplu așteptați pentru un examen programat la un pediatru. Până la un an, creșterea la copii este măsurată în fiecare lună.

În nici un caz nu disperați dacă miezul nu se potrivește cu parametrii "standard". Trebuie doar să acorde atenție rudelor lor, poate că copilul este înălțimea și legătura doar a mers la bunic sau bunica, deci el este mai înalt sau mai mic și mai subțire sau mai plin.