De ce copilul este prost să mănânce mixt?

Fără îndoială, laptele matern este cea mai bună hrană pentru nou-născut. Dar dacă nu este posibil să alăptați, trebuie să recurgeți la hrănirea amestecului. Și dacă copilul mănâncă un amestec proastă? Ce să faci La urma urmei, sănătatea și dezvoltarea copilului depind direct de ceea ce mănâncă.

Din păcate, există cazuri în care amestecul nu se potrivește copilului. Cum să înțelegem că este timpul să schimbăm mâncarea? Primul lucru pe care trebuie să-l acordați atenției comportamentului copilului. Dacă mâncarea nu se potrivește, bebelușul începe să acționeze, adoarme prost și adesea se trezește, copilul nu mănâncă bine amestecul. De asemenea, copilul va câștiga foarte puțină greutate sau nu va câștiga deloc. Pot apărea reacții alergice, culoarea pielii se poate schimba, bebelușul va fi lent, sedentar.

Este foarte important să țineți cont de cantitatea de alimente pentru copii. Aici este necesar să se respecte regula: volumul amestecului trebuie să fie aproape la fel ca în cazul alăptării. Uneori, unele probleme legate de hrănirea artificială apar, tocmai din cauza carapuzului suprasolicitat. Și este necesar doar, în unele cazuri, să se reducă cantitatea de alimente, de îndată ce bunăstarea copilului se îmbunătățește. Așa că suprasolicitarea pentru prăjituri este chiar mai dăunătoare decât subnutriția.

Satisfacția cerințelor nutritive ale sugarului cu hrănirea artificială depinde de compoziția amestecului, pe care îl hrănește. Majoritatea amestecurilor sunt produse prin reproducerea laptelui de vacă. A crescut-o pentru a reduce cantitatea de kesein, care este foarte grea pentru intestinul copilului. Prin urmare, pregătirea amestecului, trebuie să urmați cu strictețe instrucțiunile. Dacă mirosul devine amestec mai concentrat, organele sale digestive nu se pot descurca cu el. Deci, există balonare, indigestie, regurgitare și colică intestinală. După toate acestea, corpul bebelușului poate începe să respingă mâncarea. Iar acest lucru poate fi motivul pentru care copilul mănâncă un amestec proast.

Iată câteva reguli simple pe care tinerele mame ar trebui să le urmeze pentru a-și hrăni copiii, astfel încât să nu existe probleme cu alimentația:

1. Amestecul mai lung al laptelui matern este procesat în stomac, deci este necesar să se mărească intervalele dintre alimentație în comparație cu laptele matern. În consecință, numărul de furaje va fi mai mic. De aceea, uneori părinții par că copilul nu mănâncă prost amestecul.

2. Amestecul trebuie să fie la o temperatură de aproximativ 35-40 ° C. Deschiderea mamelonului de pe sticlă trebuie să fie mică, astfel încât laptele să fie țesut.

3. În timpul mesei, gâtul sticlei trebuie umplut constant cu lapte astfel încât copilul să nu înghită aerul (acest lucru poate provoca vărsături și regurgitare).

4. Nu modificați amestecul fără niciun motiv aparent. Și dacă observați probleme, mai întâi reduceți cantitatea de energie.

5. Dacă copilul nu mănâncă bine amestecul și nu există motive vizibile pentru a refuza mâncarea, atunci lăsați copilul să moară puțin.

6. Dacă credeți că copilul mănâncă un amestec proast, iar greutatea este normală, nu vă faceți griji. Trebuie să înțelegeți că toate normele sunt medii și fiecare copil este individual.

7. Dacă copilul refuză să mănânce, puteți încerca să schimbați sticla sau suzeta pe sticlă.
Dacă, cu toate acestea, copilul nu mănâncă bine amestecul și practic nu câștigă în greutate și există semne de avertizare, atunci este necesar să contactați un medic pediatru.

Vă doresc sănătate bună pentru tine și copilul tău!

De ce nou-născutul nu mănâncă bine

Noi, părinții, credem adesea că copilul mănâncă puțin. Mai ales îngrijorați de bunicii ăștia. Ei cred că nepotul lor este subțire, palid pentru că el mănâncă lucruri rele și încearcă să-i hrănească din ce în ce mai mult.

O astfel de opinie este naturală. Afirmația generală că un apetit bun este un semn de sănătate bună, trăiește ferm în minte. În vremurile vechi din Rusia, mâncarea a fost aleasă de muncitori. Prin principiul: mănâncă o mulțime ─ va lucra mult.

Creșterea în greutate

La nou-născuți, situația este diferită. Bebelușii se nasc cu instinctul de suge, micul lor corp nu a învățat încă să se suprapună, astfel încât bebelușul să absoarbă cât de mult are nevoie, nu mai mult. Dacă pare părinților că nou-născutul mănâncă puțin, verificați dacă bebelușul câștigă în greutate.

În pediatrie, au fost aprobate norme speciale care stipulează câte grame un copil câștigă în greutate în fiecare lună, în fiecare săptămână, în fiecare an. Referindu-se la norme, părinții vor înțelege dacă copilul mănâncă în mod corespunzător, dacă există suficient lapte sau dacă este timpul să introduceți alimente complementare. Tabelele conțin câștiguri în greutate pentru lună pentru băieți și fete, care nu cresc și nu se dezvoltă în același mod.

Creșterea pe săptămână este aproape imposibil de observat, doar 70-190 g, dar copilul lunar crește cu 760-1340 g. Pentru 2 luni copilul adaugă 1720-2640 g. Apoi, viteza câștigului încetinește puțin și pentru 3 luni este de 2420-3540 g. cu 4 luni copilul adaugă doar 2980-4270, deși mănâncă bine și mult mai mult decât în ​​primele zile. Prin urmare, ni se pare că copilul nu are suficientă hrană.

Normele de creștere în greutate sunt calculate pe copilul mediu, nu este necesar să le urmăriți până la un gram. Fiecare persoană este individuală în ceea ce privește parametrii externi, iar procesele interne sunt diferite. Dacă un copil care alăptează cu o stare bună de sănătate este vigilent și activ, se observă creșterea în greutate, ceea ce înseamnă că părinții nu au nici un motiv de îngrijorare.

Copilul mănâncă prost

Uneori se întâmplă ca nou-născutul să nu mănânce bine. Acest lucru se întâmplă rar, dar în unele familii se întâmplă ca copilul să bea foarte slab sau să refuze sânii. Când o crudă nu mănâncă prost sau nu ia un sân - este înfricoșător pentru un copil, pentru o mamă și pentru toți membrii familiei. Un copil flămând vrea să mănânce, strigă de foame, pierde rapid și slăbește.

Uneori copilul se naste slab, mai ales prematur. Un astfel de bebeluș doarme foarte mult și nu mănâncă aproape nimic. Pediatrii sunt sfătuiți în acest caz să treacă la o metodă de hrănire gratuită, adică să se hrănească atunci când se trezesc. Nu trezi copilul care dormește: într-un vis, miezul câștigă forță. Treptat, bebelușul va deveni mai puternic, iar nutriția se va îmbunătăți.

Babe cu preț scăzut nu se alimentează la timp, dar la cerere. Lasă-l să mănânce puțin câte puțin, cât va mânca, atunci va învăța să mănânce mai mult. Pentru a ajuta copilul, exprima lapte. Lămâie de lapte de lămâie sau o altă cale.

Dacă nu există patologii și afecțiuni congenitale, bebelușul mănâncă la fel de mult ca și corpul. Dacă copilul nu are suficientă mâncare, se simte rău, problema este rezolvată de medicul curant. Pediatrul va examina, va colecta anamneza, va prescrie tratament. Potrivit mărturiei, se recomandă să se testeze și să se consulte medicii specialiști.

De ce nou-născutul mănâncă puțin: principalele motive

Când febra, raceli, colici, infecții, otită, stomatită, bebelușul mănâncă puțin sau deloc alimente. În același timp, el poate fi foame, dar durere severă sau febră, ceea ce face ca mișcările lente, nemișcate, să nu permită obținerea de suficiente. Se dovedește că bebelușul mănâncă puțin, nu are suficientă putere pentru a crește, nu are câștig în greutate. De aceea, el plânge, plânge, arată slab.

În plus față de patologii și boli, există multe alte motive pentru apetitul sărac al copilului, fiecare frișcă are propria lor problemă.

 • Cu poziția greșită a bebelușului în timpul alimentației sau a formei neregulate a mamelonului, cantitatea mâncată se micșorează brusc. Când niplul nu este capturat complet, aerul în loc de lapte ajunge în gură și în stomac, produce gaze, colici, probleme cu burta, dar nu există saturație.
 • Paradoxal, suna, dar un copil poate avea o dispoziție proastă. Se întâmplă, sa trezit, a strigat tare, ia sunat pe mama și mama nu a venit imediat. Scarce era înspăimântat, agitat. Acum, el nu poate suge, el trebuie să dea timp să se calmeze, doar atunci hrăniți.
 • Există câteva mame fericite care au mult lapte, se pulverizează foarte mult într-o gură mică. Rar nu poate face față unui astfel de flux, doar sufocarea, tusea, nu pot înghiți. Este de dorit ca astfel de mame să-și exprime puțin lapte pentru a slăbi presiunea. Apoi copilul mănâncă calm.
 • O mamă care alăptează alege cu grijă produse pentru dieta ei, astfel încât laptele să devină dulce și gustos. Dacă încercați un fel de mâncare nouă, luați o lingură mică, nu mai mult. Nu înspăimântați copilul, deoarece gustul și mirosul laptelui matern depind direct de nutriția mamei. Excludeți din meniu picant, picant, alcoolic. Renunțați la fumat: este rău pentru dvs. și în detrimentul creierului copilului.
 • Se știe că în timp ce mama alăptează, sarcina nu are loc. Prin urmare, soții nu sunt protejați în această perioadă, dar există încă eșecuri. Debutul sarcinii face ca laptele să fie amar, inacceptabil pentru prăjituri. Copilul refuză o astfel de alimentație, mama bandajează sânul și introduce imediat alimente complementare. De la acea zi când alăptarea se termină, începe perioada de alimentare artificială.
 • Mâncarea mixtă este o altă problemă. Chiar și cu un lapte excelent, gustos, mama nu dorește ca copilul să suge în mod activ sânul, dacă gaura din mamelon este suficient de mare, mâncarea este aspirată ușor, fără efort, fără tensiune.
 • Un alt moment care respinge copilul din piept este ─ acesta este cosmetica și parfumeria. Din momentul vieții intrauterine, copilul cunoaște mirosul mamei. Prin urmare, utilizați întotdeauna aceleași produse de igienă. Dacă încercați un nou parfum, faceți-o foarte atent, astfel încât noul parfum nu este simțit, dar ușor ghicit. Un copil mic tinde să se bazeze pe simțuri, inclusiv simțul mirosului. Este posibil ca bebelușul să nu te recunoască prin miros și să nu-ți iei sânii și nici măcar o sticlă cu un sfârc din mâinile tale.
 • Este adesea spus și scris că un factor important în dezvoltarea adecvată și completă a nou-născutului este un climat psiho-emoțional sănătos din familie. Atunci când există divergențe în familie, strigăte, scandaluri și chiar bătăi, copilul este puțin probabil să aibă un apetit abundent. Încercați să stabiliți dragoste reciprocă și bunăvoință, adresați copilului cu afecțiune, cu blândețe, abordarea acestuia numai într-o dispoziție calmă, calmă.

Probleme nutriționale înainte și după

Începând cu a șasea lună după naștere și până la un an, hrănirea complementară este introdusă treptat copilului. Laptele de lapte este cel mai delicios și mai sănătos mâncare din lume, dar în timp copilul crește până la o altă hrană. În acest timp, tractul gastrointestinal este format într-un adult aproape gata de a digera alimente mai grosiere. Prin urmare, doar copilul meu lapte mama foame. De acum înainte, bebelușul se hrănește.

Aici încep problemele. Iată câteva dintre ele:

 • Multe mame au căutat "amestecul" lor pentru o lungă perioadă de timp, ceea ce ar potrivi copilului, nu i-ar fi provocat alergii, i-ar fi plăcut. Dar, înainte de a face o alegere, majoritatea trebuie să încerce cel puțin câteva mărci.
 • Alăptarea lungă. Adesea, aceasta conduce la faptul că în 8-9 luni copilul nu ia deloc porc și nu mănâncă decât laptele matern.
 • Copilul refuză să mănânce ceea ce pare a fi alimentele sale obișnuite - un amestec sau alimente complementare pe care mama sa a încercat deja cu el. Se întreabă de ce nu mănâncă, ce să facă. În termen de o lună, a mâncat bine, și-a deschis gura și acum refuză. Motivele sunt triviale: fie prea mult din servire (mama supraponderă bebelușul), fie copilul pur și simplu nu avea timp să-și facă foame. Odată cu vârsta, regimul la copii se schimbă, dar părinții nu au întotdeauna timp să-l repare: ei hrănesc și îi pun pe copii să doarmă în funcție de ritmul lor obișnuit, în timp ce miezul a "depășit" deja acest lucru. Deci, este necesar să se reducă porțiunile, nu să se hrănească, când nu se dorește, altfel copilul nu va fi obișnuit cu alimente noi timp de un an.

Important: medicii pediatri și specialiștii în alimentația pentru copii sunt siguri că porțiunile excesiv de mari și alimentația alimentată cu forță resping interesul alimentar în alimentele noi. Este puțin probabil ca această situație să se schimbe în două luni sau un an.

Apoi încep alte probleme. Nu credeți că sărbătoriți data aniversară de 1 an, iar toate problemele vor fi un lucru din trecut. Acum oferiți un alt adult pentru copii adulți ─ solid. Dacă ar fi mâncat dintr-o sticlă timp de 3-4 luni, acum începe să mănânce cu o lingură de piure, terci de cereale. Dacă copilul nu a învățat să mănânce alimente solide pe an, ajutați-l. Oferiți alimente moale: banane, căpșuni, cartofi piure de gust, tăviți. În timp ce are niște dinți, frământați alimentele solide cu o furculiță și hai să facem puțin.

În concluzie

Deci, ne-am uitat la unele aspecte ale nutriției nou-născuților. Dacă există probleme, nu întârziați, contactați medicul. Dacă totul este în ordine cu copilul și mama, atunci îndepărtarea de la hrană este temporară, curând va trece. Învățați să înțelegeți miezul, luați adesea stilouri, vorbiți, cântați cântece, adesea umblați cu copilul. Curând copilul va învăța să mănânce bine și vă va încânta din nou cu un apetit bun.

Ce trebuie să faceți dacă copilul refuză să ia amestecul: eliminați cauzele și stabiliți o hrană confortabilă

Alăptarea oferă nou-născutului substanțe nutritive esențiale, vitamine și microelemente și anticorpi pentru a combate posibilele boli. Consilierele pentru alaptarea accentuează beneficiile hrănirii pe termen lung.

În același timp, hrănirea cu formule artificiale are loc, de asemenea, dacă nu există suficient lapte matern. Producătorii produc produse care iau în considerare nevoile copiilor în ceea ce privește energia, proteinele și vitaminele în funcție de vârstă. Există amestecuri terapeutice menite să atenueze simptomele diferitelor tulburări. Astfel de produse includ amestecuri anti-reflux hipoalergenice, anticolice, lactate, fără lactoză.

Se întâmplă că un copil mic refuză să mănânce amestecul. Nu este un secret faptul că alimentele pentru copii de înaltă calitate necesită costuri materiale. Dar perspectiva de a părăsi copilul să moară de foame nu se potrivește cu nici o mamă. Anxietatea nu lasă părinții atunci când bebelușul nu mai mănâncă amestecul sau nu îl mănâncă prea puțin. Această situație necesită o supraveghere atentă a copilului, deoarece este important să se determine cauzele unui astfel de comportament, să se înțeleagă de ce a apărut eșecul.

Cauzele eșecului

Cauzele comportamentului capricios sunt variate. Cele mai frecvente sunt:

 • Lipsa apetitului. Amestecul este un produs mai greu pentru digestia copiilor decât laptele matern. Amestecul artificial este reținut în sistemul digestiv al sugarilor până la 6 ore, care este asociat cu greutatea absorbției sale. În acest sens, amestecurile de hrănire necesită o dozare clară de concentrat uscat și respectarea intervalului dintre furaje.

Prea multă concentrație de substanță uscată în preparat poate provoca defectarea alimentării ulterioare. Este contraindicat utilizarea laptelui sau a cremelor pentru prepararea alimentelor pentru copii uscate.

 • Amestec rău. Uneori copilul nu mănâncă amestecul, dacă nu-i place gustul. Producătorii produc produse cu aditivi și impurități, care nu sunt întotdeauna la gustul copilului. În mod deosebit, această problemă apare atunci când se alimentează în amestec sau în stadiile inițiale de transfer la amestec.

Copilul își amintește gustul laptelui, mirosul corpului mamei. În plus, lipsa asociațiilor asociate cu un sentiment de securitate care însoțește hrănirea naturală poate perturba copilul. Acest lucru este deosebit de pronunțat atunci când se schimbă îngrijitorii atunci când hrănirea este asigurată de tatăl sau bunica.

 • Probleme de sănătate. Dentiție, colică dureroasă, stomatită, infecție, durere în gât, otită și alte boli, însoțite de durere, perturbe procesul obișnuit de a obține alimente. Este important să urmăriți filmele, să observați alte manifestări ale bolii. Uneori sursa durerii este localizată în afara gurii. De exemplu, creșterea flatulenței, apariția erupțiilor cutanate, mâncărime în timpul diatezei sau durere la nivelul urechii.
 • Asociații fixe neplăcute. Dacă mâncarea a fost însoțită de senzații neplăcute (amestec prea fierbinte, durere atunci când sugeți, acțiunile nebune ale mamei atunci când se hrănește etc.), bebelușul refuză sticla, refuzând să retrăiască momentele neplăcute asociate hrănirii.
 • Sfârcul inconvenient. În cazul în care produsul este o gaură prea mare, bebelușul se va sufoca, dacă dimpotrivă - se obosește repede, câștigând mâncare.
 • De asemenea, bebelușul nu poate lua amestecul după introducerea alimentelor complementare. Conținutul de calorii și proporția alimentelor adulte cresc, iar nevoile pentru fostele volume de alimentație artificială scad.

Pot exista și alte cauze ale eșecului. Sarcina părinților în stadiul de determinare a esenței problemei este de a monitoriza îndeaproape comportamentul copilului. Atenția acordată copilului, urmărirea semnalelor non-verbale de la el, atitudinea delicată și atentă în perioada bolii va ajuta la depășirea mai rapidă a dificultăților.

Recomandări către părinți

Ce trebuie să faceți atunci când refuzați un amestec depinde de sursa problemei. Pe baza motivelor stabilite, se dezvoltă o tactică pentru depășirea problemei, care vizează eliminarea neplăcerilor. Deci, în cazurile de boli ale bebelușului, se recomandă utilizarea măsurilor care vizează anestezia zonelor afectate. În perioada de dentiție, gelurile sunt prescrise cu un efect de răcire, folosirea tinerilor facilitează pruritul. Zonele afectate ale membranei mucoase în timpul stomatitei necesită respectarea cu atenție a indicatorilor de temperatură ai alimentelor.

În cazul în care copilul nu vrea să mănânce deloc, nu mănâncă proasta proastă, plimbări lungi în aerul proaspăt, jocurile active vor ajuta la restabilirea apetitului. Nu limitați mișcarea copilului.

Respingerea unui tip de amestec, de regulă, este depășită prin înlocuirea sa. În același timp, transferul la un nou mix necesită cunoașterea anumitor reguli, respectarea principiului duratei. Prin urmare, alegerea unui lapte potrivit va ajuta pediatrul.

O atenție deosebită trebuie acordată situației în care copilul nu ia sfârcul sau sticla datorită dezorientării și stresului.

Excesiv de lungă separare de mamă și copil, presiunea emoțională asupra copilului, constrângerea excesivă de a hrăni, reacția emoțională puternică din partea mamei, mediul în mișcare, nefavorabil poate cauza stres în copil, refuzul de a mânca.

Acest motiv apare și în cazul unei schimbări a îngrijitorilor, când mama pleacă, iar hrănirea este efectuată de una dintre rude. Copilul, simțind schimbarea, refuză amestecul, se rotește, strigă în timpul hrănirii. O astfel de situație necesită stabilirea unei relații de încredere cu copilul: este recomandat să-și petreacă mai mult timp pe mâini, să se joace, să vorbească, să se hrănească într-o atmosferă relaxată, să folosească o praștie.

Nu există o singură rețetă care să-i învețe pe copil să mănânce un amestec. Mâncarea este un fel de ritual care ar trebui să aducă emoții plăcute copilului, dă un sentiment de saturație. Acțiunile greșite ale părinților, lipsa de atenție a copilului, de regulă, încalcă acest ritual. Sarcina mamei este aceea de a readuce bebelușul aceste sentimente naturale plăcute.

Cum să hrăniți un copil dacă refuză să mănânce

Pentru a copilului a vrut să mănânce fel de mâncare, trebuie să arate frumos. Conectați-vă imaginația, decorați hrana pentru a vă bucura copilul. Construiți o bicicletă, o față amuzantă, o mașină de legume, fructe, ouă. Bucătăriile așezate pe plăci sub formă de poze frumoase, copiii mănâncă de bună voie. Există mistrii speciale și cuțite, cu care puteți crea figuri interesante din produse. Este suficient pentru mama să-și dezvolte imaginația, iar un pic nehuchuha îi va răsplăti cu mare apetit.

Dacă copilul refuză să mănânce, este important să creați un mediu plăcut în jurul lui. Alegeți tacâmuri neobișnuite. Cumpărați feluri de mâncare frumoase pentru copii cu imaginea personajelor preferate ale copilului dvs.: Winnie The Pooh, Spiderman, Mickey Mouse. Când copilul mănâncă felul de mâncare, se va deschide imaginea din partea inferioară a plăcii. Astfel, micuțul dvs. va avea un stimulent să termine să mănânce tot terciul sau supa până la capăt și să vedem ce imagine este ascunsă la baza plăcii.

Mesele pot fi pornite cu legume și fructe. Dacă copilul este înfometat, este mai probabil să încerce legume sau fructe, pe care de obicei le refuză.

Copiilor nu ar trebui să li se permită să se "prăjească" între mese. Nu sunt dulciuri, sandvișuri și fructe! Pot spune că unele gustări (în special fructele și legumele) sunt utile, dar din cauza acestora, un copil poate refuza să mănânce o masă completă în timpul prânzului sau cina. În timpul dintre micul dejun și masa de prânz, copiii au timp până la pofta de mâncare și dacă le refuzați o gustare, ei pot mânca tot ce le-ați pus pe farfurie.

Copiii iubesc să bea totul prin paie. Ei au asociat cu cocktailuri și o sărbătoare. De ce nu ar trebui mamele să o ducă în slujbă și să înceapă să ofere micilor lor nehochuh nu numai să bea, ci și să mănânce prin paie? Atunci masa standard va deveni un fel de sărbătoare pentru ei. Cu ajutorul acestui dispozitiv simplu, puteți convinge copilul să bea un pahar de lapte, pe care nu-l iubește atât de mult, ba chiar din bulion de legume. În general, prin tub copiii pot absorbi orice alimente, a căror consistență este destul de lichidă.

Copiii se uită adesea la plăcile celorlalți cu întrebarea: "Ce mănâncă adulții acolo?" Ei sunt interesați de ceea ce mănâncă mame și tați, frați mai mari și surori. Prin urmare, ei își refuză mâncarea și cer același lucru ca ceilalți care stau la masă. Ce să fac? La urma urmei, copiilor nu li se permite hrana pentru adulți. De fapt, ieșirea din această situație este cea mai ușoară. Este necesar doar să învățăm să dăm mâncarea copiilor un fel de "adult". De exemplu, pentru a face rulouri nu din pește crud, ci din carne de pui și legume. Ei bine, dacă în dieta ta nu există grăsimi, prăjite, afumate și altele "gustoase, dar dăunătoare", poți să-i dai copilului un test din partea ta.

Copiii se tem de porții mari și, prin urmare, nu le mănâncă. Și unii refuză să mănânce deloc când văd un adevărat munte de mâncare în fața lor. Încercați să oferiți copilului o porțiune mai mică. Poate că are dimensiuni. După ce a văzut mai puțină mâncare pe o farfurie, bebelușul va mânca tot ce ia pus mama lui.

Pentru a face copilul să vrea să mănânce, el trebuie să fie pregătit moral pentru mâncare. Pentru ceva timp înainte de micul dejun, prânz sau cină, spuneți cuvintele "magie": "Mmm, ce prânz delicios avem astăzi!" Sau "Și mama a făcut un astfel de tratament gustos!". Cel mai probabil, copilul va fi intrigat de cuvintele tale și el va aștepta cu nerăbdare că a fost pus pe masă.

Ce apetit pe care bea un copil de obicei, depinde de comportamentul celor dragi. Dacă părinții mănâncă legume atunci când sunt copii și arată în orice fel felul de mâncare gustoasă, acest exemplu face o impresie adecvată asupra copilului. Cu această abordare, există mult mai multe șanse să crească un susținător alimentar sănătos din cel mic. Așa că mâncați cu un poftă de mâncare, iar apoi copilul dumneavoastră vă va imita.

Implicați și distrageți - lucruri diferite. Nu trebuie să cânți spectacole de teatru în fața copilului dvs., să spuneți povesti fascinante, să includeți desene animate. Toate acestea distrage copilul. Mama ar trebui să încerce să-i facă pe micutul ei să se implice în procesul de nutriție. Încercați să-i spuneți în timpul prânzului despre proprietățile benefice ale alimentelor pe care le mănâncă, despre regulile etichetei de la masă. Vorbiți cu cuvinte simple și prietenoase cu copilul - și copilul va asculta cu interes informații utile, fără a fi distras de la mâncare.

Copiii au mult mai multe șanse de a mânca atunci când stau la o masă de masă comună cu adulții. Ei urmăresc mama și tata, frații mai mari și surorile, urmează exemplul lor și mănâncă ceea ce li se dă. Cumpărați un scaun special pentru copilul dvs. și stați la masă comună. Pentru un copil, este important să imităm adulții. Uneori funcționează, iar mesele la masă comună măresc apetitul unui mic.

Fiecare mic trebuie să fie în mod regulat încurajat. Copilul a mâncat întreaga porție de terci? Mănâncă legumele piure? Lăudați-l, spuneți-i cât de bun este și cât de mulțumit sunteți datorită lui. Bineînțeles, cuvintele tale ar trebui să fie sincere: copiii se simt foarte bine și intonația și starea de spirit. Astfel, mâncarea neagă va fi asociată cu un copil cu emoții pozitive, atât al lui cât și al mamei sale. Acest lucru va fi cu siguranță amintit de copil, iar data viitoare el va dori din nou să vă mulțumească cu un apetit bun. Respectați doar raționalitatea în cantitatea de laudă, dacă o faceți prea des, micuța dvs. va începe să solicite o atenție deosebită pentru fiecare porție a mesei.

Dacă micuțul refuză să mănânce, mama se poate juca cu el în "restaurant": oferă o varietate de feluri de mâncare cu nume interesante, interesante. Copilul refuză să mănânce legume? Dar va încerca cu siguranță feluri de mâncare cu nume precum "Ladybird" sau "Smart Owl". Doriți să învățați puțin să mănâncați carne? Gatiti-l "Pui Ryaba cu sos de brânză" sau "Cârnați amuzanți", și el nu poate refuza! Principalul lucru nu este să te duci departe, alegerea a două cursuri va fi suficientă.

O modalitate dovedită de a ridica apetitul pentru un copil este de a găti o masă împreună cu el. Pentru copii, gătitul este un proces interesant și informativ. Lăsați copilul să-l ajute pe mama: spălați mâncarea, frecați legumele de răzătoare, preveniți salata. Copiilor mici îi poate fi încredințată o muncă mică și nepericuloasă. Rezultatul creativității bucătăriilor comune va fi imediat vizibil. Se dovedește că copilul mănâncă mult mai ușor mâncare, la pregătirea căruia a participat.

Când copilul refuză să mănânce, puteți merge cu el pentru o plimbare lungă. Trebuie să mergi mult timp, 1-2 ore. În acest timp, copilul doar foame. Este posibil ca, după o lungă ședere în aer proaspăt, copilul să nu refuze nici măcar mâncarea care se ridică de obicei în nas. Mamele ar trebui să ia notă!

O imagine destul de frecventă: copilul stă și poartă cu ușurință o lingură pe o farfurie, în timp ce mama încearcă să-i convingă pe copilul iubit să mănânce ceva mai mult... Deci, poate să meargă ore întregi.
Limitați copilul în timp: când toată lumea a mâncat, calm, fără reproșuri și jură, colectați plăcile, inclusiv porțiunea pe jumătate mâncată, și le trimiteți la chiuvetă. Desigur, nu trebuie să stați cu un cronometru asupra sufletului unui copil sau să-l grăbiți. Dar capriciosul trebuie să înțeleagă că dacă el nu mănâncă acum, atunci el va rămâne pur și simplu fără prânz sau cină.

Copilul dvs. mănâncă de 3 ori pe zi, dar de fiecare dată când nu își mănâncă porțiunile? Nu e mare lucru. Doar măriți numărul meselor. Lăsați copilul să nu aibă un mic dejun, dar doi. Introduceți ceai de după-amiază și o cină devreme. Partile lor se fac mai bine mici si fractionate. Mâncând o cantitate mică de mâncare de 5 sau mai multe ori pe zi, una mică va primi cu siguranță o cantitate necesară de nutrienți.

Când începeți să învățați un copil la un nou fel de mâncare, nu este ușor. Capriciile mici, cu toate mâinile și picioarele lor, rezistă consumului de produse necunoscute. Dar nu disperați. Este necesar, dimpotrivă, să oferiți, să oferiți, să oferiți... Și apoi perseverența voastră va avea succes. Mai devreme sau mai târziu, dar cel mic va renunța și va începe să mănânce felurile de mâncare, pe care le-a rezistat anterior, pentru ambele obraji. Uneori trebuie să faci 10-14 încercări, dar merită!

Dacă micul dvs. are o antipatie puternică pentru anumite produse, încercați să găsiți un înlocuitor pentru ele. De exemplu, brânza de vaci poate fi înlocuită cu lapte, brânză cu conținut scăzut de grăsimi sau orice alt produs bogat în calciu. În același mod, puteți găsi o alternativă la aproape orice alimente pe care copilul dvs. nu le acceptă.

Copilul poate refuza să mănânce din cauza faptului că nu este încă obișnuit cu alimente solide. Încearcă să te pregătești pentru cocktail-ul tău de vitamine. Nu este doar o hrană sănătoasă, ci și o hrănire. Puteți adăuga fructe tăiate, nuci și chiar legume la cocktail-uri. Și dacă dai copilului tău un cocktail de vitamine într-un pahar cu paie, decorat la fel cu felii de fructe, cu siguranță nu va refuza un astfel de tratament. Și mâncărurile solide continuă să ofere în mod regulat lichid, puțin câte puțin micul tău va învăța să o facă față.

© 2016 Abbott Laboratories Ltd. 125171, Moscova, Autostrada Leningradskoe, 16A, Clădire 1, Centrul de afaceri Metropolis

Copilul de 1 lună nu mănâncă un amestec

Probleme cum ar fi somnul săraci, scăderea în greutate și pofta slabă provoacă adesea mamele și tații să se îngrijoreze în primele luni ale vieții copilului.

Dar părinții tineri nu ar trebui să fie înspăimântați și în panică! Adulții responsabili trebuie să găsească cauza problemelor și să o remedieze.

Conținutul articolului:

11 motive pentru apetitul scăzut la sugari - de ce nou-născutul mănâncă prost?

Un copil poate mânca prost din mai multe motive, dintre care cele mai grave sunt probleme de sănătate. Chiar și cu o ușoară indispoziție, apetitul dispare chiar și la adulți - ce putem spune despre organismele fragile pentru copii!

Pentru a determina ce ne deranjează o cruzime, trebuie să cunoașteți principalele simptome ale bolilor cele mai frecvente ale copiilor.

 1. În otită, copilul plânge, scutură din cap și nu permite atingerea fundului urechilor. Dacă bănuiți această boală specială, atunci asigurați-vă că ați căutat ajutorul unui medic de specialitate, iar în caz de plâns constant și anxietate a copilului, apelați o ambulanță.
 2. Dacă un copil are colici, își ticăie picioarele, se îndoaie și continuă să plângă în mod monoton. Pentru a ajuta copilul să facă față cu gaz, aveți nevoie de:
  • Utilizați droguri symektikona sau perfuzie de marar Aplicati articole calde pe burta, de exemplu, scutec călcat sau prosop. Puneți burta copilului pe braț, scuturați și scuturați puțin. Vibrația ajută la mișcarea gazelor.
  • Medicii sunt sfătuiți să efectueze masajul: într-o mișcare circulară în jurul buricului în sensul acelor de ceasornic, mîngîierea mâinii pe burtă și îndoirea genunchilor în piept. Astfel de manipulări ajută copilul nu numai să meargă la toaletă, dar și să se răzbune.
 3. Dacă un copil are sapă, este imediat de înțeles. Copilul își spală nasul, iar din nările lui curge mucus. În cazul unei răceli, medicii recomandă hidratarea și aerisirea camerei, astfel încât aerul uscat și fierbinte să nu usuce mucoasa nazală. De asemenea, este util să se îngroșească soluția salină în fiecare pasaj nazal. Dar picăturile vasoconstrictoare pentru nou-născuți sunt interzise, ​​ele pot fi utilizate numai după un an.
 4. În bolile cavității bucale, membrana mucoasă a gurii este acoperită fie cu un strat de brânză, fie cu pete albe. În același timp, copilul este greu să înghită și să suge, așa că refuză să mănânce. Medicina tradițională recomandă lubrifierea mucoasei deteriorate cu soluție de sodă. Dar pentru numirea unui tratament adecvat trebuie să consultați un medic - pediatru.
 5. Cauza apetitului slab poate fi o schimbare în nutriția mamei care alăptează. Faptul este că unele alimente pot schimba gustul laptelui. Deci, după usturoi, condimente, alcool sau fumat, copiii își dau cel mai adesea sânii. Adere la dieta, și cu apetitul copilului dumneavoastră nu va fi probleme.
 6. De asemenea, cosmeticele pot cauza. La urma urmei, copiii se bucură de felul în care pielea mamei va merge, nu deodorante, parfumuri și uleiuri cosmetice. Deci, nu exagerați cu parfumul în căutarea frumuseții.
 7. Un nou-născut nu poate doar să mănânce puțin, ci și să refuze complet un sân. Acesta este un dezastru complet pentru alăptare, deoarece într-o astfel de situație copilul își pierde rapid greutatea și în mod constant plânge de foame. Eșecul se poate întâmpla din cauza utilizării sticlei, atunci când copilul înțelege că este mult mai ușor să suge lapte de la el și alege un mod simplu de hrănire. În mod similar, niplul contribuie la eșecul sânului. Ca și în cazul sticlei, copilul consideră că este mai ușor să suge pe mamelon și refuză să mănânce într-un mod natural. Rezolvarea acestei probleme este departe de a fi ușoară, deci este mai bine să solicitați ajutor de la consilierii care alăptează, care au suficiente cunoștințe și experiență pentru a ajuta la hrănirea unor astfel de copii.
 8. Apetitul slab poate fi rezultatul unei situații psihologice tensionate în cadrul familiei. Dacă aveți discordie cu familia sau familia dvs. a fost copleșită de probleme, tot ce trebuie să faceți este să vă liniștiți și să acordați mai mult timp copilului. Deci, copilul se va simți mai calm și apetitul său se va întoarce.
 9. Sau poate un copil este doar unul mic? Mulți părinți și medici se bazează pe normele tabulare de creștere în greutate și cantitatea de lapte consumată în funcție de vârstă, dar fiecare copil este diferit. Prin urmare, merită să renunțați la îndoielile dvs. și să nu alimentați copilul prin forță. În plus, dacă nu există motive evidente de îngrijorare, copilul este vesel și jucăuș, el doarme bine și are un scaun obișnuit.
 10. Un alt motiv poate fi inconvenientul hrănirii. Cu poziția corectă a corpului, mama ar trebui să stea sau să stea extrem de relaxată, iar copilul trebuie să atingă burta mamei.
 11. De asemenea, mulți copii se împiedică să mănânce, fluturând brațele. În acest caz, trebuie să faceți copilul înainte de al mânca.

Ce trebuie să faceți dacă nou-născutul nu mănâncă bine - sfaturi privind hrănirea cu apetit scăzut la sugari

 • Recomandarea principală este de a merge mai mult. Deoarece aerul proaspăt și oxigenul stimulează foamea.
 • Nu exagerați copilul. Dacă veniți adesea să vă vizitați la babysit un nou-născut (și acest lucru se întâmplă în primele luni de viață), atunci ar trebui să vă fie interzis să vă vizitați până când problemele de hrănire sunt rezolvate.
 • Acordați mai multă atenție copilului, purtați-l pe mâini, leagăn. După naștere, copilul se simte singur. La urma urmei, lumea sa veche sa prăbușit și nu era obișnuit cu noul. După contactul pielii copilului cu pielea mamei, copilul pare să se întoarcă la starea intrauterină. El aude din nou sunetul inimii, simte căldura corpului mamei sale și de aici se calmează.
 • Când se îmbăiește se adaugă decocturile de apă ale trenului și musetelului. Ele au un efect calmant asupra sistemului nervos al copilului și, prin urmare, copilul are un apetit mai rapid. Vezi și: Plante medicinale pentru scăldatul de nou-născuți - utilizarea băii pe bază de plante pentru copii.

Dacă motivul refuzului de a mânca este neînțeles pentru dvs., atunci asigurați-vă că îl contactați pe medicul pediatru! Împreună vă puteți ajuta copilul și să vă întoarceți la el apetitul mult așteptat.

Blogul lui Masha Mys

copilul 1 lună nu mănâncă bine

Această intrare a fost postată pe 16 mai 2014

Alo De la naștere, fiica mea a mâncat mai puțin decât normal. GW nu a mers. Aproximativ trei săptămâni au fost la NE, apoi au trecut la IW. La aproximativ 2 săptămâni, au împins în copil 60 de grame de amestec + și-a ridicat și ceva din piept și a rupt stomacul copilului. A scuipat o zi întreagă după ce a hrănit cu o fântână, deși nu a regresat deloc. Au chemat un pediatru, a presupus că nu a fost dus la spital. După aceasta, fiica abia 30-40 de grame de amestec la un moment de 7-8 ori pe zi. În prima lună au fost înregistrate 580g de pierdere sau 470 de la naștere. Treptat a început să mănânce mai mult. Acum trei săptămâni, seara era o colică teribilă, cu ea, nu țipa niciodată așa. După aceea, a refuzat să mănânce timp de 8 ore. Apoi a început să mănânce din nou la 30-40 de grame, deși deja a început să mănânce 60-80 de ani. Ziua trei patru după această seară colici din nou, dar nu atât de puternic. Deja timp de trei săptămâni, mănâncă 40-60 de grame, nu mai mult. Timp de o săptămână și jumătate a marcat 130 de grame. La pediatru, am fost sub observație de aproape 2 săptămâni, a prescris-o pe Creon. Înainte de Creon, când copilul și-a schimbat scutecul la 2,5-3 ore după ce a mâncat, a început să hiccupă și a existat o bubuire în stomac, adică acolo era încă lapte, creon îndepărta această problemă, dar nu mai era fiică. Acum, două zile, mănâncă, în general, 40 de grame, iar eu îmi scot 20 de fiecare dată. Am o senzație generală că stomacul ei începe să doară, după ce vor fi consumate 40 de grame de amestec. ea începe să împingă, să-și îndoaie picioarele și să-și scurgă mamelonul. Apoi se pare că e foame, dar de îndată ce dai sfarcul, el se răsucește și se limpezește. Doctorul spune că nu arată ca un copil malnutrat. A trecut un test de sânge, în opinia lui, totul este normal. Capragramul trebuia să treacă după eliminarea lui Creon. Ea doarme ca atunci când, dar în ultima săptămână mai mult decât de obicei. Ieri nu am dormit 2,5 ore în după-amiaza, și 6 ore seara, ultimele două ore de seară au fost jumătate adormite, tocate timp de 5 minute, apoi m-am trezit din nou. Astăzi, în general, mănâncă 40 de grame fiecare, le-au dat lui Creon după hrănire, așa că și ea a vomitat.

Ce se întâmplă dacă copilul nu mănâncă amestecul

Unele mame sunt obligate să treacă la formulele de lapte atunci când alăptarea este imposibilă. Cu toate acestea, părinții se pot confrunta cu o problemă atunci când bebelușul nu mănâncă amestecul. Dar această hrană este extrem de importantă pentru prăjituri, chiar dacă se duce deja la suplimente. Volumul de alimente complementare pentru prima dată nu este suficient pentru copil, deci trebuie să fie suplimentat cu lapte matern sau un amestec până când copilul trece complet la alimentele adulte. În plus, unii copii merg pe hrană artificială înainte de începerea hrănirii.

Mâncare artificială

Amestecurile moderne de produse lactate sunt dezvoltate în conformitate cu noile tehnologii și sunt adaptate maxim la compoziția laptelui matern. Astăzi produc diferite tipuri de alimente care sunt potrivite pentru diferite categorii de copii, inclusiv nou-născuți, alergii, copii prematuri și copii mici și copii cu lipsă de vitamine sau elemente.

Desigur, nici un amestec nu poate înlocui laptele matern, dar uneori părinții nu au altă opțiune. În acest caz, este important să alegeți mâncarea potrivită pentru miezuri și să organizați hrănire artificială. Când un copil nu mănâncă amestecul sau dacă copilul refuză laptele matern, el nu mănâncă și nu primește elementele importante și substanțele nutritive pe care copilul are nevoie pentru creșterea și dezvoltarea armonioasă. În acest articol, învățăm ce să facem dacă copilul refuză să se amestece.

În primul rând, este important să înțelegem de ce copilul nu vrea să mănânce. După ce ați determinat acest lucru, puteți elimina cauza și apoi miezul va fi hrănit în mod corespunzător și complet, în conformitate cu normele și recomandările pediatrilor. Să aruncăm o privire mai atentă la motivele pentru care copilul a refuzat amestecul.

Particularitățile nutriției la sugari

Adesea, copilul nu este înfometat și nu are nevoie de multă mâncare. Copiii cu vârste mai mari de 4-5 luni se deplasează deja la furaje mai rare, intervalele dintre care devin mai mari, dar în același timp crește o parte din volum. Prin urmare, în momentul hrănirii pe vechiul regim, bebelușul nu poate fi înfometat.

După cum arată practica, nou-născutul mănâncă de șapte până la opt ori pe zi, cu un interval de trei ore. Formula lapte pentru bebeluș în 4-6 luni poate fi administrată la fiecare 3,5-4 ore. Dacă copilul se simte bine, se dezvoltă normal și crește, este în regulă că va mânca mai puțin, nu. Dacă păsărica refuză să mănânce, oferiți amestecul din nou în 30-40 de minute.

Nu suprasolicitați miezul. Din cauza suprapunerii, copilul nu va refuza doar hrănirea următoare, ci se va simți și incomod. Ca urmare, cresterea flatulentei si cresterea greutatii, pot exista dureri abdominale, greață și vărsături. Unii copii pot dezvolta alergii alimentare, obezitate și chiar diabet. Pentru a evita complicațiile, urmați o dietă normală.

Rata zilnică a amestecului pentru un copil de până la patru săptămâni este de până la 120 ml. Pentru copiii de o lună până la trei luni, acesta ajunge la 150-180 ml, în trei până la cinci luni crește la 180-200 ml. După patru până la cinci luni după introducerea alimentelor complementare, volumul zilnic al amestecurilor este redus treptat.

Prima hrănire

Mulți copii nu mănâncă amestecul cu începutul hrănirii. Gustul alimentelor adulte poate părea copiilor mai interesanți și diferiți decât laptele proaspăt. În acest caz, se recomandă reducerea volumului de amestecuri, dar nu puteți refuza complet aceste suplimente!

Primul momeală pentru artefacte începe să intre în patru sau cinci luni. Puretele de legume și cerealele fără gluten fără lactate sunt incluse în meniul copilului ca primă bucătărie pentru adulți, apoi sunt oferite copilului piure de fructe, sucuri și compoturi. Cum să introduceți adăpostul în alimentația bebelușului, spuneți hrănirea mesei pentru copii pe hrană artificială.

Trecerea de la alăptare la alimentația artificială

După terminarea alăptării, lipsa laptelui matern, cu o boală gravă, separarea de mamă și din alte motive, părinții sunt forțați să transfere copilul în hrana artificială. Apoi copilul poate acționa și nu poate lua orice formulă de lapte. În acest caz, trebuie să fii răbdător, să alegi mâncarea și gustul potrivit, pe care copilul o va dori și nu va cauza probleme cu digestia.

Dacă este posibil, mențineți cel puțin alăptarea parțială și alimentația alternativă cu amestec și lapte. Mai mult decât atât, este mai bine să alăptați noaptea și în timpul zilei să dați mâncăruri gătite. Dacă nu puteți să alăptați, transferați copilul în hrana artificială treptat și fără probleme. Cum să procedați corect, consultați articolul "Cum să transferați copilul într-un amestec".

Probleme de sănătate

Problemele de sănătate reduc pofta de mâncare sau fac mâncarea refuză să mănânce deloc. Printre aceste probleme se poate întâmpla răceala și febra. La urma urmei, adulții în timpul gripei sau ORVI, de asemenea, doresc să mănânce mai puțin, și mulți nu pot mânca deloc. În plus, nou-născuții și bebelușii de până la 3-5 luni sunt adesea afectați de colici și balonare.

Alte probleme din această categorie includ durere în urechi și gât atunci când doare copilul să înghită. Copilul nu poate mânca confortabil amestecul de lapte din sticlă și cu nasul setat. În acest caz, se utilizează aspiratoare speciale pentru nou-născuți, care elimină ușor și confortabil lichidul acumulat și mucusul din pasajele nazale. Pentru răceli, dureri în urechi și gât, maxilar, cu indigestie severă, asigurați-vă că consultați un pediatru!

Tăierea dinților și durerea în gingii este o cauză obișnuită a refuzului unui copil de a mânca. În această perioadă, mirosul are dureri și inflamații, ceea ce îl face incomod și nu poate mânca în mod normal. Unii copii au chiar diaree sau greață, ceea ce provoacă și respingerea alimentelor.

Mâncarea și găsirea unei sticle cu un manechin în gură întărește numai sentimentele negative. În acest caz, trebuie să așteptați și să nu alimentați miezul cu forța. Apropo, adolescentii speciale pentru dinti reduc durerea si disconfortul.

Selectarea și prepararea amestecului

Mixarea incorectă și preparată este un motiv frecvent pentru care un copil nu mănâncă prost un amestec. Astăzi, producătorii oferă o mulțime de amestecuri diferite și este important să alegeți alimentele potrivite. Amintiți-vă că compoziția poate provoca alergii la copil, perturba enzimele. În plus, este posibil să nu vă place să gustați. Este deosebit de dificil pentru sugari să treacă la amestecuri artificiale dacă au fost pe HB pentru o perioadă lungă de timp.

Este important să alegeți un amestec pentru vârsta și nevoile copilului. Atunci când alegeți, luați în considerare particularitățile organismului și consultați medicul pediatru. Pregătiți mâncarea conform instrucțiunilor și diluați praful corect!

Adesea, schimbarea amestecului și a gustului la care este folosit copilul duce la faptul că el mănâncă puțin sau refuză să mănânce. Prin urmare, dacă ați găsit un amestec adecvat, nu schimbați produsele, decât dacă este necesar după vârstă. Dar, în cazuri rare, se întâmplă și invers, când cel mic este deja obosit de gust. Apoi încercați să ridicați un alt produs. Dar, înainte de schimbare, asigurați-vă că consultați un medic pediatru!

Dacă copilul este alergic, alegeți un amestec hipoalergenic pe bază de lapte de capră marcat cu "HA". Pentru nou-născuți și copii până la o jumătate de an, sunt selectate produse adaptate și adaptate cu denumirea "1". Pentru copiii cu vârste mai mari de o jumătate de an, sunt adecvate amestecurile parțial adaptate și amestecurile de cazeină marcate cu "2".

Pentru copiii cu vârsta mai mare de un an se alege lapte "3", iar pentru un copil premat și cu o greutate redusă - produsul este "0" sau "Pre". Amestecurile de lapte fermentat se referă la nutriția clinică și oferă copiilor frecvente constipație și regurgitare, încălcări ale scaunului și tulburări digestive. Veți găsi mai multe detalii despre cum să alegeți și să preparați amestecul pentru bebeluși, precum și despre cele mai bune produse de aici.

Sfârcul inconvenient

Dacă copilul refuză o sticlă cu un amestec, este posibil ca bebelușul să nu se simtă confortabil să mănânce. Sifonul incorect ales sau nou, încă dur, poate reduce pofta de mâncare. Alegeți un mamelon confortabil, cu o formă adecvată și o gaură de dimensiuni medii. Prea multă gaură va duce la creșterea debitului de lapte, ca urmare a miezului care se va îngroșa în timp ce se hrănește și va înghiți un aer suplimentar. Apropo, acest lucru duce la balonare și frecventă regurgitare abundentă.

Gura prea mică, dimpotrivă, împiedică curgerea laptelui. Ca urmare, copilul nu are suficientă putere, aer și puterea în sine. Este recomandabil să utilizați același model de mamelon la care este folosit copilul. În plus, atunci când alegeți să respecte recomandările până la vârsta copilului, care sunt indicate pe ambalajul mărfurilor.

Copilul mănâncă prost ce să facă

Un eveniment mult așteptat sa întâmplat în familia ta - sa născut un copil. La început, pare mamei că dificultățile sunt în urmă, dar se dovedește că copilul este deja o persoană ca tine, cu dorințele și preferințele tale. El însuși nu poate spune despre asta, doar țipete. Și foarte des și tare!

Ce trebuie să faceți dacă copilul nu mănâncă bine

Principalul lucru nu este să fii nervos, ci să încerci să înțelegi problema.

Există situații în care bebelușul dvs. mănâncă foarte prost - atât mama primului copil, cât și femeia mai experimentată se pot confrunta cu acest lucru. Să aruncăm o privire mai atentă la diferite situații și să încercăm să aflăm cauza apetitului slab.

Probleme legate de atașarea sânilor

Încă mai aveți la spitalul de maternitate că copilul nu mănâncă bine. Motivul pentru aceasta poate fi atașarea necorespunzătoare la piept. Din păcate, nu toate spitalele de maternitate sunt învățate acest lucru. (cum să atașați corect copilul la piept)

Probleme cu laptele. Laptele dispare. Copilul ia cu ușurință sânul, suge, dar nu mănâncă suficient, pentru că mama are puțin lapte. Cum sa fii? Încercați să restabiliți alăptarea: beți mai multe lichide, decantează după fiecare hrănire, beți ceai lactogonic pe bază de semințe de mărar. Este mai mult să fii cu copilul, să stabilești un contact apropiat emoțional și fizic cu el ("pielea pe piele"). Și dacă laptele încă dispare, hrăniți bebelușul cu amestecul. Se dă mai întâi un singur sân, apoi celălalt și apoi amestecul. Este recomandabil, înainte de a trece la alimentația mixtă, să consultați medicul pediatru. O mulțime de lapte. Dacă există o mulțime de lapte și se lovește gura copilului cu un flux puternic, astfel încât acesta începe să se suce, acest lucru poate reduce, de asemenea, apetitul copilului. Ce să faci Tulpina putin inainte de hranire, slăbiți fluxul de lapte. Laptele îți poate schimba gustul dacă ai mâncat niște alimente noi. Copilul poate refuza să bea. Ce să faci Monitorizați cu atenție reacția copilului la mâncarea dvs. (ceea ce puteți mânca cu mama care alăptează GW).

Anomalii congenitale

Dacă copilul nu poate suge din punct de vedere fizic, adică poate avea un fel de patologie. De exemplu, o căpăstru scurtă. Dar va fi cunoscut imediat în spitalul de maternitate. Luate de experți.

Stomacul doare

Copilul ia sânul, suge un pic, și apoi începe să țipa inimă-renunțarea, arcând "arcul". Cel mai probabil, bebelușul are colică normală, se numesc, de asemenea, fiziologice. Sistemul digestiv al copilului este imperfect. Mișcarea alimentelor determină umflarea intestinelor și a durerii. Copilul refuză un sân în momentul unui atac, strigă puternic, nu la mâncare. Ce să faci - Îndepărtați sau reduceți colicul. De obicei, 3-4 luni trec colici; Dar se întâmplă ca și copilul să ia sânul, începe să suge, apoi aruncă cu un strigăt. Este posibil ca la sugari dysbacteriosis și dureri severe la stomac. Această boală este confirmată de analize speciale. Iar tratamentul este prescris de medici. Dysbacterioza poate fi suspectată dacă ați fost tratată cu antibiotice (după operația cezariană), dacă copilul, din orice motiv, a primit și tratament antibiotic. Culoarea și mirosul scaunului copilului se schimbă de la galben la verde cu mucus. Acest lucru este necesar pentru a spune medicului în mod necesar. Citiți mai multe despre dysbioza la sugari

durere de cap

Dacă în familie există persoane sensibile la condițiile meteorologice, atunci copilul poate reacționa la schimbarea vremii prin refuzul de a mânca și de a plânge. Dacă aceste simptome sunt pronunțate, este mai bine să consultați un specialist. În plus, dacă fontanelul de pe cap în acest moment se umflă puternic, impulsuri. Aceasta poate indica o presiune intracraniană crescută. Trebuie să luați medicamente.

La 4 luni copilul începe să fie distras de ceilalți. El observă la ce te îmbraci, că tatăl sau fratele tău sa apropiat, muzica a început undeva și așa mai departe. Mâncarea se oprește, copilul nu mai mănâncă. Cum să fii în această situație? Taci numai în cameră, stați liniștit, fără o lumină aspră. Apoi, probabilitatea de a hrăni copilul crește.

Copilul vrea să mănânce, ia sânul, începe să suge, aruncă și țipete. Aveți grijă de nasul său: dacă respiră liber sau sniffs greu. Nu fi alarmat dacă respirația este dificilă. Ce să faci Încercați să curățați pasajele nazale; Urechile pot răni. Când începe să suge și să înghită, durerea se intensifică. Pentru al împiedica să moară de foame, decantam laptele într-o sticlă curată și o dăm puțin cu o lingură. Cum să verificați dacă urechile sunt bolnave? Apăsați încet pe picioare (partea proeminentă a urechii până la obraz), dacă copilul se mișcă, țipând, atunci este necesar să sunați pediatrul și să începeți tratamentul; Au fost pete albe în gură (aftoasă sau stomatită), care pot crește în mărime. Sub ele este o mucus roșu aprins. Asigurați-vă că tratați, deoarece copilul poate refuza să mănânce din cauza durerii. Infectia poate aparea: de la mama in timpul nasterii, daca femeia nu isi spala sanii inainte de a fi hranita, daca sfarcurile murdare i-au intrat in gura, jucarii, daca mucoasa gurii a fost deteriorata.

Trebuie să vedeți un medic, deoarece cu stomatita poate să apară o creștere a temperaturii. Pentru a nu pierde timpul, gura copilului este frecată după ce a fost hrănită cu un tampon de tifon cu o soluție de bicarbonat de sodiu. Soluția se prepară după cum urmează: 1 linguriță de bicarbonat de sodiu se introduce într-un pahar de apă fiartă răcită. Sânul mamei este procesat înainte de a fi hrănit. Citiți mai multe despre molustea în gura unui nou-născut.

Dinții sunt tăiați

Un alt motiv pentru a refuza să mănânce. Durerea in gingii in timpul dentitiei reduce apetitul. În acest caz, gingiile copilului sunt șterse cu geluri speciale înainte de a fi hrănite. Aceste medicamente sunt achiziționate la farmacie. Vedeți articolul despre problemele asociate în perioada de dentiție.

Se întâmplă ca un copil să mănânce prost, deoarece este prin natura "puțin trăit". Mănâncă puțin și recuperează prea puțin. Dacă nu există anomalii în sistemul nervos central, atunci copilul dumneavoastră este doar în sine. Dacă are o dispoziție bună, este activ și bucuros, atunci nu există motive de îngrijorare.

Starea proastă

Se întâmplă astfel ca bebelușul plâns să nu fie abordat de îndată ce se trezește. Copilul începe să țipă mai tare și mai tare. Când mama îl ia în brațe, nu este în stare să-și ia pieptul. Ce să faci - calmează-te. Dă-i un suzetă și, în câteva secunde, să-ți ofere un piept. Dacă nu se ia din nou, întoarceți manechinul și lăsați-l să se scurgă câteva minute. Copilul se calmează, apoi se trezește și mănâncă liniștit.

Deci, am încercat să aflăm principalele motive pentru care un copil mănâncă prost. Dacă copilul este activ, atunci pofta de mâncare poate dispărea temporar. Dacă starea copilului este deranjantă, contactați imediat medicul. Puteți apela o ambulanță. Principalul lucru - să învețe să înțelegi copilul tău. Nu este atât de dificil dacă îl monitorizați constant.

Related: De ce copilul cântărește prost

De ce copilul mănâncă prost?

Sugestiile proaste ale bebelușului provoacă întotdeauna o mare anxietate la părinții tineri. Prima suspiciune cade asupra bolii. În acest caz, este necesară măsurarea temperaturii și evaluarea stării generale a copilului, a activității acestuia. Uneori este dificil pentru un copil să suge lapte din cauza dezvoltării proceselor inflamatorii (otita și altele). Dacă, pe lângă lipsa dorinței de a mânca, copilul este încă îngrijorat de ceva, este necesar să solicite ajutor medical.

Motivul refuzului de a mânca nou-născutul poate fi procesul incomplet de adaptare a membranelor mucoase nazale în aer. Creșterea umidității în cameră sau punerea câtorva picături de lapte matern în fiecare nară va ajuta.

Un alt factor neplăcut care provoacă pofta de mâncare poate fi afteaua pediatrică sau stomatita. Este ușor de diagnosticat pe o patină albă pe limbă și pe membranele mucoase ale gurii. Nu este recomandat să vă prescrieți un tratament.

Practic fiecare părinte este familiarizat cu copiii de colici. Până la trei luni, acest simptom neplăcut este observat la aproape fiecare copil. Copilul îndoaie picioarele, roșie și este capricios. Desigur, nu vrea să mănânce într-o astfel de situație.

O respingere bruscă a sânului apare adesea din cauza modificărilor în proprietățile laptelui sau a deficitului acestuia. Obține un gust diferit după ce mama consumă o cantitate mare de picant, sărat sau acru. Unele medicamente și nervozitatea generală pot afecta, de asemenea, compoziția laptelui matern. Sarcina repetată dă lichidului un gust amar, nu oricui mic îi va plăcea. Fumatul sau alcoolul schimba în mod dramatic gustul laptelui și, mai rău.

Umflarea și roșeața gingiilor indică o dărîmătură în curând. Acest proces creează stres pentru întregul corp, nu este surprinzător faptul că bebelușul nu vrea să mănânce.

Un alt motiv pentru refuzul copilului de a mânca este regimul de zi greșit. Este necesar să se asigure suficient timp pentru plimbări în aerul proaspăt curat, somnul și starea de veghe activă. În plus, fiecare mamă are propria sa idee despre cantitatea necesară de alimente, este posibil ca copilul să aibă suficientă porție mâncată sau încă nu este foame.

În unele cazuri, bebelușul este doar inconfortabil să mănânce. Poziția necorespunzătoare a hranei, structura mamelonului, fisurile la nivelul niplulor, climatul nesănătoase, obstrucția pasajelor nazale, rănile în gură - toate acestea pot provoca o deteriorare a poftei de mâncare.

Copilul nu mănâncă bine, ce să facă?

Mai întâi de toate, este necesar să determinăm cauza dorinței mici de a mânca. Mai mult, este respins de cauzele primare.

Dacă un copil mănâncă puțin, dar este mobil și are o stare bună, înseamnă că este suficient pentru nutrienți. Creșterea adecvată a greutății în funcție de vârstă va confirma sănătatea bună. Nu trebuie să-l hrăniți cu forța, el va mânca cât de mult are nevoie. Puteți mări intervalele dintre mese în limite rezonabile.

Uneori respingerea sânului se datorează introducerii hrănirii de sticle. Se știe că sugerea de la mameloane este mai ușoară decât de pe piept, deci nu ar trebui să fii surprinsă când copilul alege o sursă de energie artificială.

Apetitul rău cauzat de boală necesită intervenție medicală. Bolile copiilor sunt deosebit de rapide, astfel încât să nu puteți amâna vizita medicului pediatru pentru mult timp.

Bolile asociate durerii în cavitatea bucală trebuie tratate urgent. În timpul terapiei, se recomandă anestezia regiunilor afectate ale mucoasei. Acest sfat se aplică și în cazul dentiției.

Din colici ajută apa de mărar. Afectează în mod favorabil masajul abdomenului, căldura mamei și poziția confortabilă în timpul hrănirii. Împotriva unei colici puternice, medicul prescrie cele mai sigure medicamente.

În general, o femeie care alăptează trebuie să ajusteze regimul corect și regimul de zi. Libertatea față de obiceiurile proaste va da laptelui un gust și o textura naturală.

Copilul nu mănâncă bine amestecul

Copilul este rău, există un amestec. Această circumstanță are o serie de explicații.

Amestecul este mai nutritiv decât laptele matern și digerat mai mult. Prin urmare, un pic mai târziu vine sentimentul de foame. Se recomandă aderarea la intervale de 3-4 ore între alimentație.

Copilul este încă foarte mic, dar totuși un bărbat, și are propriile preferințe de gust. Poate că nu-i place gustul amestecului. Soluția la problemă este destul de simplă - să găsim printre multe opțiuni similare cel pe care copilul îl va dori. Principalul lucru nu este să încercați totul, schimbarea frecventă a amestecului provoacă indigestie, alergii.

Conform normelor, temperatura alimentelor artificiale trebuie să fie identică cu cea a corpului uman. Dar copilul poate avea propriile idei despre acest parametru. Unii nou-născuți sunt mult mai dispuși să bea un amestec ușor mai fierbinte sau mai rece. Evident, fluctuațiile de temperatură ar trebui să fie în limite rezonabile.

Un proces dureros de înfrigurare este adesea însoțit de pierderea apetitului. Această perioadă ar trebui să fie așteptată, totul va fi bine imediat după apariția dinților. Puteți anestezia zona erupției cu un gel specializat.

Copilul nu vrea să suge amestecul de sfârcuri greșite. Mărimea gaurii din mamelon trebuie aleasă pe baza vârstei copilului și a datelor sale fizice. Se întâmplă că copilul preferă numai un singur tip de mamelon. De exemplu, îi plac modelele de cauciuc moale. În plus, bebelușul poate refuza să bea un amestec de sfârcuri noi, va fi întotdeauna mai solid și mai neobișnuit în comparație cu înlocuirea anterioară a sânului.

Dozajul exact al amestecului este indicat pe ambalaj. Nerespectarea lui provoacă indigestie și formarea de gaze. Copilul nu bea amestecul din cauza durerii abdominale.

Alimentarea prea groasă este dificil de scos din flacon, această situație apare atunci când există o concentrație excesivă de pulbere uscată în apă. Ca rezultat al ingerării înalte a proteinelor în organism, digestia este perturbată, diareea și flatulența se dezvoltă.

Un bebeluș nu va mânca dacă gâtul îi este înghițit sau urechea este rănită. Eliminarea cauzelor radiculare normalizează apetitul.

Copilul nu mănâncă bine

Copilul nu mănâncă momeala rău pentru aceleași motive ca și amestecul.

O astfel de persoană mică nu va mânca alimente complementare dacă partea anterioară a alimentelor nu a fost încă digerată.

Se întâmplă că bebelușul preferă unele atrage altora. Nu insistați, puteți oferi din nou un produs nou. Probabil că momeala este prea groasă sau nu este proaspătă.

Prea fierbinte sau prea frig este puțin probabil ca un fel de mâncare să provoace o dorință puternică de al mânca.

Nu se recomandă hrănirea copilului cu o lingură de metal. Răceala și gustul său strică impresia de ansamblu a alimentelor uimitor de gustoase complementare. Poate că lingura nu se potrivește în mărime și copilul trebuie să deschidă foarte mult gura sau, dimpotrivă, porțiunile nu sunt suficient de mari.

Inflamațiile urechii și gâtului provoacă dureri la înghițire. Copilul încearcă din greu să evite senzațiile neplăcute.

Dentiția aduce corpul în afara echilibrului, inclusiv apetitul.

Dacă există simptome concomitente care semnalează o boală gravă, este nevoie de ajutorul unui medic imediat.

copil Alaptarea

Alimente complementare pentru copii

Cel mai bun amestec pentru copii

Nu este suficient laptele matern

Un apetit scăzut pentru un nou-născut și un copil este un motiv serios pentru anxietatea părintească. Multe mumii vă faceți griji pentru că este extrem de greu să înțelegeți de ce un copil mănâncă prost.

Atât copiii nou-născuți, cât și bebelușii, la 4 luni, nu pot explica și spun că nu sunt îndeajuns de mulțumiți. Ei demonstrează toată nemulțumirea lor cu ajutorul strigătelor și lacrimilor sau, pur și simplu, tăcerea refuză și respingerea de a suga sânii sau de a bea amestecul.

De asemenea, complică posibilitatea de a stabili cauzele apetitului slab, deoarece experții emit numeroși factori negativi, din cauza cărora un copil poate începe să acționeze, să plângă și să refuze să mănânce.

De ce un copil mănâncă prost?

Că un copil nou-născut, că un copil la 5 luni poate mânca prost din mai multe motive, printre care se numără particularitățile de alăptare la mamă, probleme de sănătate, trăsături fiziologice la naștere și multe altele.

Probleme de lapte

Dacă copilul suge prost sânul, puteți face o ipoteză despre "probleme" în lactație. De exemplu, unele mame care alapteaza au o supraabundere a secretiilor de lapte, in timp ce altele, dimpotriva, le lipsesc dramatic.

În primul caz, copilul se sufocă pur și simplu din cauza prea multor "jeturi" de lapte, ca urmare a refuzului sânului. Într-o astfel de situație, mama trebuie să-și exprime puțin înainte de hrănire. Apoi, atunci când apetitul copiilor crește (de exemplu, în 2 săptămâni), nevoia de această procedură va dispărea.

Situația opusă - când copilul nu are lapte. În acest caz, mama trebuie să ia toate măsurile aprobate și aprobate de medicul pediatru care îmbunătățesc alăptarea:

atașarea mai frecventă a copilului la sân, decantarea după hrănire, consumul de cantități mari de lichide, consumul de ceai special, care îmbunătățește separarea laptelui.

Dacă toate aceste măsuri nu au dus la o îmbunătățire calitativă a alăptării, singura cale rămasă este de a alimenta copilul cu amestecul. Dar înainte de introducerea unui produs artificial în dieta copiilor, trebuie să vă consultați cu un medic pediatru.

Uneori femeile nu sunt atitudine complet responsabilă față de dieta lor, consumând acele produse care schimbă laptele matern. De exemplu, legumele ascuțite (ceapa, usturoiul) schimbă gustul secreției mamare, astfel încât bebelușul refuză să-și așeze pieptul. Ieșirea este destul de simplă - pentru a face meniul cu toată responsabilitatea.

Caracteristicile procesului de hrănire

Există cazuri frecvente atunci când cauza faptului că copilul mănâncă puțin, devine atașament necorespunzător la piept. În special, acest lucru se întâmplă frecvent cu părinții neexperimentați, alimentând primii.

Soluția este destul de simplă - o femeie ar trebui să caute ajutor de la un expert în alăptare sau altfel în spitalul de maternitate să-i ceară angajaților să demonstreze în mod clar cum să atașeze în mod corespunzător copilul la sânul mamei.

Un bebeluș nou născut uneori nu ia pieptul mamei datorită formei neregulate a mameloanelor. Dacă acestea sunt prea plate, scufundate, bebelușul nu este ușor de a obține lapte.

În mod firesc, copilul rămâne foame, ceea ce este complet inacceptabil. De obicei, după o zi sau două, copiii se adaptează și se adaptează, dar, în cazuri rare, dacă situația nu se ameliorează, medicul pediatru poate recomanda utilizarea unor tampoane speciale.

Caracteristici congenitale

Adesea copiii se nasc înainte de termen. Ca urmare, reflexul ingenitor de supt nu se formează în măsura în care ar permite copilului să alăpteze fără probleme. Adică, bebelușul prematur nu refuză să mănânce, dar pur și simplu nu poate să ia lapte, pentru că nu are putere.

Bineînțeles, într-o astfel de situație, mama ar trebui să remedieze problema. Acest lucru îi va ajuta să se hrănească cu o sticlă (este mai ușor să suge), o seringă sau o linguriță. Numai trebuie să înțelegeți că obiceiul de a mânca dintr-un recipient special este plin de o respingere completă a sanului matern.

În plus, apetitul afectat poate fi cauzat de alte caracteristici congenitale. De obicei, astfel de anomalii se regăsesc chiar și în spitalul de maternitate, unde acestea sunt corectate imediat, dar acest lucru nu este întotdeauna posibil.

Anomalii ale structurii cavității bucale. Defectele congenitale ale cavității bucale, care sunt denumite în mod obișnuit "buza despicată" sau "cleft palate", pot, de asemenea, să determine copilul să mănânce prost și să câștige puțin greutate. De obicei, operația se efectuează imediat (dacă sănătatea copiilor o permite), dar dacă procedura este amânată până la o dată ulterioară, pot fi necesare tampoane speciale de îngrijire. Dacă un copil se naște cu o peliculă scurtă care leagă partea de jos a gurii de rădăcina limbii, va fi incomod pentru el să suge lapte. Când sugeți, puteți auzi chiar și clatterul caracteristic. De obicei, problema este rezolvată cu ușurință - chirurgul taie frâna, iar nou-născutul (și copilul sub 5 luni) nu simte deloc durerea.

Dacă nașterea a avut loc cu ajutorul anesteziei, atunci o parte din analgezice poate intra în corpul copiilor. Ca urmare, în primele zile, nou-născuții se caracterizează prin letargie, care afectează lipsa de activitate în timpul alimentației.

dentiție

Scăderea poftei de mâncare sau absența completă la un copil la 5 luni poate fi datorată apariției primilor dinți. Într-o astfel de situație, refuzul de a mânca devine complet natural și temporar.

Copilul nu scade doar pofta de mâncare, ci și gingiile încep să se umfle, temperatura crește. De asemenea, copilul simte durere, deci trebuie să-l ajuți. Deci, în cazul temperaturii, se pot administra agenți antiinflamatori și antipiretici.

Pentru ca bebelușul să înceapă rapid să mănânce cu pofta de mâncare, este necesar de câteva ori pe zi să-i smulgeți gingiile cu geluri speciale cu proprietăți de răcire, calmare și ameliorare a durerii. De asemenea, în farmacie, se recomandă achiziționarea de adolescenți speciali care maschează gingiile.

Dureri abdominale

Dacă un copil de o lună are un sân rău, îl aruncă constant, încearcă să-și apese picioarele în stomac și strigă cu voce tare, se poate presupune că este îngrijorat de colica intestinală. În acest caz, părinții trebuie să fie răbdători și știu cum să atenueze această condiție.

Experții recomandă punerea pe scalpul bebelușului a unui scutec cald, masarea zonei ombilicului și oferirea unor zone speciale de sindrila. Acest lucru va îmbunătăți activitatea sistemului digestiv imperfect și în aproximativ 4 luni simptomele neplăcute vor dispărea singure.

De asemenea, se întâmplă ca copilul să înceapă să suga lapte, dar apoi refuză să se sânge cu lacrimi. Este posibil ca pofta săraci la sugari și o stare dureroasă să fie cauzată de disbacterioză cauzată de utilizarea de către mamă a medicamentelor antibacteriene.

Confirmați prezența acestei afecțiuni poate fi doar un medic după un examen special. Părinții pot suspecta dysbacteriosis din cauza unor semne precum un miros neplăcut al fecalelor, culoarea verde a fecalelor și prezența mucusului.

Alte boli

Un copil în vârstă de 3 luni, care la 11 luni poate refuza laptele matern din cauza indispoziției. O problemă frecventă a bebelușilor în primul an de viață este durerea. Este ușor de recunoscut - pe pete albe pe uvula, gingiile și palatul copiilor.

Există candidoze orale la copii din următoarele motive:

infecție de la mamă în timpul trecerii prin canalul de naștere (tipic pentru nou-născuți), administrarea de antibiotice de către copil (pentru copiii mai mari), imunitatea copiilor slabi, utilizarea pacienților murdari sau a sticlelor de hrănire,

Dacă nou-născutul mănâncă puțin din cauza aftoasă, este mai bine să solicitați ajutor unui medic care vă va spune care medicamente sau remedii folclorice pot fi folosite într-un anumit caz. Cea mai ușoară cale este de a trata cavitatea orală cu sifon sau cu soluție salină.

Același lucru înseamnă că mama are nevoie să proceseze sânul pentru a preveni recurența. În plus, trebuie să aveți grijă și mai mult de puritatea jucăriilor și a dispozitivelor de hrănire, precum și de a consolida imunitatea copiilor, în special dacă copilul sa născut prematur.

Dacă un copil, de exemplu, la 11 luni mănâncă prost, când hrănește, respira mult, sniffles, aruncă piept și strigă, acumulările mucoasei interferează cu respirația lui normală. Pentru a atenua situația, trebuie să curățați foarte atent pasajele nazale cu muguri de bumbac sau flagelă.

Un alt motiv pentru care un nou-născut nu mănâncă bine este inflamația și durerea în urechi. Copilul ar dori să mănânce, dar sugerea duce la disconfort, astfel încât el poate refuza sânul. În acest caz, trebuie să contactați medicul pediatru pentru tratament.

Dacă copilul are vârsta de 2 luni sau mai mult, nu vrea să mănânce din cauza urechilor bolnavi, mama poate încerca să-și exprime laptele matern și să-i hrănească bebelușul cu o linguriță. Acest mod de a obține hrană pentru copil este mai puțin dureros decât suge pieptul.

Utilizarea sticlelor

Dacă bebelușul nu mănâncă bine laptele matern, trebuie să vă gândiți cât de des utilizați recipientele de hrană și suzetele. Este de remarcat faptul că copiii suge sticla și mamele de sân amestecuri în mod complet diferite, folosind diferite cantități de mușchi.

Acest lucru se întâmplă deoarece lichidul curge din rezervor în mod liber, astfel încât copilul să nu facă nici un efort să-l extragă. Dar laptele matern trebuie obținut. Dacă aceasta este problema, atunci mama trebuie să-i recită pe copil să ia sânul.

Sensibilitate meteo

Un alt motiv pentru care un copil nu mănâncă bine poate fi o sensibilitate crescută la schimbările în condițiile meteorologice. Un salt ascuțit în presiunea atmosferică poate provoca o durere de cap, pierderea apetitului și alte simptome negative la un copil.

Dacă aceste semne sunt excesive, trebuie să contactați pediatrul și neurologul. Probabil sursa problemei constă în presiunea intracraniană ridicată. Apoi trebuie să luați anumite medicamente.

curiozitate

Un bebeluș nou este de obicei interesat doar de hrană și de somn, dar reacționează slab la stimulii externi. Un alt lucru este un copil de 6 luni, care se distinge prin activitate mai mare, curiozitate și dorința de a învăța despre lumea din jur.

În timpul mesei, copilul poate fi distras de orice stimul: un zgomot puternic, o jucărie strălucitoare sau nouă, un animal de companie, o persoană care a intrat. Comutarea atenției copiilor la hrănire este destul de dificilă, motiv pentru care ar trebui să creați cea mai relaxată atmosferă înainte de masă.

În plus, apetitul slab la un nou-născut mic poate fi cauzat de o stare proastă. Dacă un copil plâns nu este abordat imediat după primele lacrimi, începe să plângă și mai greu. Prin urmare, atunci când este prezentat în piept, el pur și simplu nu poate captura mamelonul din cauza supra-stimulare.

În acest caz, sarcina principală este de a calma copilul prin orice mijloace disponibile. Poți să-ți faci o lovitură, să te săruți, să oferi un suzetă, să te scutură puțin și numai să-i oferi din nou pieptul. De obicei, copilul calmat începe să mănânce rapid.

Există adesea cazuri când un copil nu mănâncă foarte mult din cauza caracteristicilor individuale. Astfel de copii sunt de asemenea numiți "gândaci mici". Dacă medicul observă că copilul este activ și vesel, se dezvoltă în funcție de normele de vârstă, atunci de ce deranjează?

Mai sus au fost prezentate principalele motive pentru care un copil mănâncă prost. Dacă mama va monitoriza îndeaproape reacțiile copiilor, va putea să înțeleagă starea copilului și să-și normalizeze apetitul. Dar, în cazul simptomelor neplăcute, trebuie să vă adresați unui medic.

De ce copilul mănâncă un amestec rău?

Această întrebare se află într-o secțiune separată, deși unele aspecte legate de nutriția artificiale coincid cu problemele copiilor care alăptează. Și totuși, copiii artificiali au propriile motive pentru a nu mânca.

Principala problemă este alegerea corectă a amestecului. Nu este foarte ușor să alegeți un înlocuitor pentru laptele matern, pe care copilul ar dori să-l guste și, în același timp, să nu dăuneze digestiei copiilor. Deci, nou-născutul se va potrivi amestecului adaptat, special conceput pentru cei mici.

A cincea lună de viață este o perioadă de vârstă complet diferită, prin urmare, dieta ar trebui să se schimbe. La urma urmei, bebelușul a crescut, ceea ce înseamnă că și nevoile sale de calorii alimentare au crescut. În plus, în acest moment, se introduc, de obicei, primele suplimente pentru artiști.

Pe lângă amestecul greșit, există și alte motive pentru care bebelușul mănâncă prost la 3 luni.

Sfârcul inconvenient. Chiar și copii mici au deja preferințele lor. Cui îi plac duzele de latex mai dense, altele preferă sfarcurile de silicon. Părinții ar trebui să cumpere mai multe dispozitive simultan, astfel încât copilul să poată alege cel mai bine. O tranziție bruscă la un înlocuitor de lapte. Dacă bebelușul este folosit pentru a alimenta exclusiv laptele matern, trecerea la alimentația artificială poate duce la refuzul negativ sau temporar al amestecului. În acest caz, este importantă trecerea treptată la o altă dietă. Valoarea nutritivă a amestecului. Înlocuitorul de lapte este mai nutritiv, în plus, va fi asimilat de corp mai mult. În consecință, un copil artificial va simți foame nu după 2,5 ore, dar, aproximativ vorbind, după 4 ore. Acest aspect ar trebui, de asemenea, să fie luat în considerare pentru a nu suprasolicita bebelușul.

Astfel, atunci când hrăniți un copil cu un înlocuitor de lapte, este important să alegeți amestecul potrivit, duza de silicon sau latex pentru sticlă, precum și să optimizați regimul de hrănire. În acest caz, apetitul copiilor ar trebui să revină în curând la normal.

Creșterea în greutate

Un copil se naste cu un tip de comportament instinctiv-reflexiv. Asta este, toate acțiunile sale sunt supuse anumitor instincte, care includ reflexul supt. Copilul încă nu știe cum să se mănânce, astfel încât, în mod normal, el mănâncă cât este necesar. Dacă mama crede că copilul nu mănâncă bine, trebuie să verificați dacă câștigă în greutate.

Specialiștii au elaborat mese speciale în care se precizează câte grame trebuie să fie adăugate la fiecare 7 zile, la fiecare 30 de zile și la fiecare 12 luni. Verificarea cu standardele permite părinților să înțeleagă cât de bine este organizată mâncarea, dacă bebelușul are suficient lapte sau are nevoie să-l hrănească.

După nașterea copilului, greutatea corporală scade în termen de 7 zile. Cu toate acestea, nu trebuie să vă faceți griji, deoarece este un proces complet natural. Meconiul (fecalele unui nou-născut) iese din corpul copilului, iar copilul este, de asemenea, stresat. După o săptămână, greutatea va începe să crească.

Luați în considerare creșterea medie în greutate în primele 12 luni:

până la 3 luni - creșterea medie este de 800 de grame pe lună, deoarece copilul dormește constant și nu consumă multă energie, de la 4 luni la șase luni - copilul începe să învețe despre lume, se întoarce, se așază (la 5 luni). Creșterea în 4 luni și peste - 500-800 de grame, de la șase luni până la 9 luni - copilul se târăște în mod activ, se așează în jos, se ridică în pat, primește alimente complementare. Creșterea în greutate este de 300-600 de grame pe lună, de la 9 la 12 luni - copilul studiază lumea din jur, cheltuind aproape toate caloriile. În medie, un set de greutate corporală este de 100-500 de grame pe lună.

O creștere mai mică în greutate nu înseamnă că copilul are probleme. Astfel de indicatori sunt foarte condiționați, deoarece totul depinde de caracteristicile copilului.

Așa cum am menționat deja, apetitul slab nu înseamnă întotdeauna durere sau patologie. În orice caz, un medic cu experiență poate elimina orice anxietate.

Corecția situației

Copilul mănâncă prost, ce să fac? Cu această întrebare, multe mame se adresează specialiștilor. Am vorbit deja despre unele modalități de rezolvare a problemei, este timpul să vorbim despre cazuri mai specifice și mai specifice.

Frecvența alimentării

Întrebarea de ce copilul suge constant pieptul nu este complet corect când vine vorba de un nou-născut. Copii foarte mici consumă foarte des - cel puțin la fiecare 2-2,5 ore. Această caracteristică ar trebui să fie "utilizată".

Dacă bebelușul nu vrea să mănânce chiar acum, atunci probabil că în următoarea hrănire doriți să încercați laptele sau amestecul. Este necesar să se mărească un anumit timp pentru a prinde momentul în care apetitul copilului este optim.

Durata mesei

Dacă înainte de a calcula timpul în care copilul era aproape de sân, acum această practică ar trebui abandonată. Încercați să creșteți durata de hrănire, lăsați copilul să suge lapte la rata care este tipică pentru el astăzi.

Oferiți copilului primul sân și numai după golire se aplică celuilalt. Laptele din spate are o valoare nutrițională specială - este mai gras și mai nutritiv. Cu o schimbare bruscă a sânului, bebelușul nu va primi numărul necesar de calorii consumând numai lapte lichid din față.

Noapte de hrană

Dacă copilul nu dorește să mănânce în timpul zilei sau în acest moment apetitul său nu este foarte bun, încercați să îl puneți pe piept noaptea. Puneți bebelușul în pat astfel încât atât copilul cât și copilul să ajungă la momentul hranierii în starea cea mai relaxată.

Este curios că hormonul prolactină, care este responsabil pentru producția de lapte, este mai activ secretat noaptea, astfel încât astfel de furaje pot fi considerate mai productive. Poate că copilul va mânca mai multă mâncare pe timp de noapte.

Refuzul Kutani

Dacă nou-născutul nu mănâncă, încercați să nu-l împachetați atunci când îl hrăniți. Dimpotrivă, contactul fizic cu pielea maternă îi va permite să devină mai activă. Această metodă este potrivită în special pentru copii somnoros și "inhibat".

Scrapie se comportă pasiv în apropierea pieptului? Veți scoate subțire (puteți acoperi doar spatele cu o pătură), aruncați partea superioară a hainei și, prin urmare, creați o interacțiune corporală strânsă.

Sling cerere

După cum știți, apetitul crește la vederea sau mirosul vasului tău preferat. Situația este aceeași cu bebelușii nou-născuți. Dacă sunt în permanență aproape de sânul mamei, ei vor dori adesea să mănânce.

Încearcă să-ți dai copilul într-o așa-zisa ligă de sling-fabrică, care îți va permite să-ți iei bebelușul aproape oriunde și în același timp să-ți eliberezi mâinile. În plus, mișcarea constantă a mamei nu va permite copilului să adoarmă în timpul alimentației.

Restul mamei

Un alt sfat util care, din păcate, nu este întotdeauna ușor de implementat, se referă la odihna maternă. Cu toate acestea, această recomandare vă permite să îmbunătățiți cu adevărat calitatea lactației. Așa că încercați să vă odihniți mai mult.

Încercați să vă petreceți mai mult timp pe voi înșivă: măriți lungimea plimbărilor, încercați să dormiți în timpul zilei, folosiți fiecare ocazie pentru a vă odihni. Bineînțeles, pentru asta trebuie să vă atrageți sprijinul rudelor și al prietenilor.

Avantajele acestei atitudini sunt evidente: dacă mama are un somn bun și o odihnă, cantitatea de hormoni de stres care încetinesc eliberarea laptelui va scădea. Ca urmare, lactația este îmbunătățită și unele probleme de hrănire dispar.

Câteva cuvinte în concluzie

Astfel, un apetit redus la un copil poate fi cauzat de o varietate de cauze fiziologice sau psihologice.

Mama se poate confrunta cu unele probleme pe cont propriu, în alte situații, ea nu poate face fără un ajutor calificat de la un medic. Situația este ușor de rezolvat dacă monitorizați îndeaproape copilul și răspundeți la fiecare schimbare a reacțiilor sale.