Lui copilul 7 luni Komarovsky

Copilul dumneavoastră se îmbătrânește, ceea ce înseamnă că și nevoile sale de energie și nutrienți cresc. Este timpul să introducem alimente complementare dietei copilului. Acestea nu numai că dau crustele componentele necesare pentru dezvoltare, ci și ajuta sistemul digestiv să se pregătească pentru trecerea la alimente complete pentru adulți. Iată un alt pas spre independență.

Cel mai bine, introducerea alimentelor complementare reprezintă un nou nivel de interacțiune între dvs. și copil. La urma urmei, trebuie să treci prin multe impresii și emoții noi împreună. Că există doar un fel de copil mulțumit, care a încercat mai întâi piureul de fructe dulce sau fața obișnuită, pătată cu terci. Și pentru ca aceste impresii să fie doar pozitive, trebuie să intrați cu atenție în momeală. Pentru ca corpul copilului să se poată restructura fără probleme. Pentru a face acest lucru, vă recomandăm să urmați o serie de reguli simple pentru introducerea alimentelor complementare.

 • În primul rând, nu arată autonomie excesivă. Pentru a determina dacă bebelușul este pregătit pentru începutul alimentelor complementare, un pediatru ar trebui să vă ajute să pregătiți o schemă de introducere a alimentelor complementare.
 • Poți introduce lăcomie numai atunci când bebelușul este complet sănătos. Nu introduceți produse noi dacă copilul este bolnav sau a fost vaccinat. Așteptați trei-patru zile. De asemenea, luați în considerare astfel de circumstanțe, cum ar fi schimbarea fusurilor orare după un zbor lung, o scădere bruscă a temperaturii în afara și schimbările climatice. Toate acestea pot avea un impact negativ asupra adaptării copilului la noul produs.
 • Fiecare tip de hrană este introdus separat la intervale de 3-5 zile. Este foarte important să monitorizați cu atenție reacția copilului.
 • Pentru a face mai ușor și mai rapid observarea posibilei reacții la introducerea produsului, dați-i copilului dimineața.
 • Nu uitați că în timpul introducerii alimentelor complementare, laptele matern sau formulele pentru sugari vor rămâne alimentul principal al copilului. Introduceți bebelușul cu produse noi atunci când îi este foame, deci mai întâi dați copilului o încercare de alimente noi (întotdeauna cu o lingură) și apoi îl hrăniți cu un sân sau cu un amestec adaptat. Amintiți-vă de regula principală a introducerii alimentelor complementare - esența este că prăjina sa familiarizat cu produse noi și nu să-l hrănească pentru a le umple.
 • Atenție ar trebui să fie exercitată nu numai la introducerea produselor la rândul lor. Este necesar să se monitorizeze mărimea porțiilor alimentelor complementare pe care copilul le primește. Fiecare produs nou începe să intre într-un pic, de la un sfert la o linguriță, și treptat (5-7 zile) crește la volumul dorit. Asigurați-vă că urmăriți modul în care copilul reacționează la produs.
 • Când începeți să introduceți alimente complementare, asigurați-vă că coerența produselor este suficient de lichidă și omogenă, mai târziu, când corpul bebelușului se obișnuiește, puteți face o dietă mai densă.
 • Ia-ți timp! Dacă puștiul îi plăcea piureul de dovlecel, nu înseamnă că el poate încerca deja masă de dovlecel din masă.
 • Terciul, piureul de legume, sucul de fructe și piureul încep să intre cu produse care conțin numai un singur ingredient. Dacă mirosurile apar alergic, atunci nu va trebui să ghiciți ce este.
 • Ca o primă farfurie de legume, bebelușului i se administrează mai întâi un piure de legume dintr-o singură componentă cu fibră delicată (dovlecei, dovleac, conopidă, broccoli). Legumele cu fibre mai grosiere, de exemplu, cartofii, morcovii și varza sunt introduse mai târziu în alimentația bebelușului. Același lucru se aplică produselor combinate a două sau trei legume.
 • Cerealele pe bază de alimente, ca oricare altul, sunt importante pentru a începe cu cele mai sigure produse. Cereale fără gluten și fără lapte: orez, hrișcă și porumb. Se recomandă diluarea lor cu laptele matern sau cu formula pe care copilul o mănâncă. Apoi, gustul de terci va fi familiar copilului. Apoi, puteți adăuga treptat lapte și cereale fără gluten. Și numai atunci este permisă intrarea în dieta copilului a cerealelor din cereale care conțin gluten, cum ar fi grâul și ovăzul.
 • Numai după introducerea cu succes a piurelor de legume și a puilor de porumb poate vă rugăm să introduceți în dieta sa sucuri de fructe și piure de cartofi. Nu vă complicați viața și nu dați mâncărurile de fructe înainte de timp. La urma urmei, după ce sa familiarizat cu gustul dulce plăcut al fructelor, un copil poate refuza să mănânce piureuri de legume la fel de sănătoase, dar nu atât de gustoase.
 • După șase luni, copiii sănătoși își extind dietele chiar mai mult. Apoi rândul său, brânză de vaci pentru copii și pudră de carne. Din șapte luni, ei se alătură gălbenușului de ou. Aceste produse - cea mai importantă sursă de proteine ​​animale, atât de necesare pentru organismul în creștere al copilului.
 • Este preferabil să se utilizeze pentru hrănirea produselor de producție industrială. Ele sunt sigure, îmbogățite cu vitamine și minerale. Compoziția lor este întotdeauna aceeași și nu depinde de sezonalitate, ceea ce afectează calitatea produselor.
 • Nu faceți concluzii grave că un copil nu-i place acest produs sau acel produs. Ar trebui să oferiți un produs nou de cel puțin 8-10 ori cu un interval de câteva zile, pentru a înțelege că bebelușul nu vă place mâncarea și, în unele cazuri, durează până la 12-15 încercări. Fii răbdător și tu și copilul tău veți reuși!
 • Și, bineînțeles, pe întreaga perioadă de introducere a alimentelor complementare, nu uitați să vă consultați cu cel mai bun asistent în ceea ce privește sănătatea copilului dvs. - un pediatru. Este atât de important să vă asigurați că faceți totul corect.

Materialul a fost pregătit pe baza Programului național de optimizare a copiilor furajeri în primul an de viață în Federația Rusă, Moscova: Uniunea Pediatrilor din Rusia, 2011.

Preschool Nutrition

Greselile părinților atunci când hrănesc un copil

Pentru ca copiii să învețe cum să mănânce pe deplin, este important ca părinții să nu facă greșeli. Le puteți lăsa libera alegere de mâncare. Uneori îi plac părinții

Patru concepții greșite despre mâncarea copilului tău

Uneori spuneți: "Dacă nu vă curățați farfuria, nu veți obține niciun desert." Creați o restricție pentru ei - dacă

Igiena înainte de mese

Copilul tău ar trebui să se obișnuiască să aibă grijă de puritatea mâinilor. Atunci mâncarea va fi în siguranță pentru el. Un astfel de copil va veni de la școală

Cum să înveți un copil importanța igienei

Vă oferim cele mai bune modalități de a vă învăța copilul importanța igienei. Ați stat mult timp cu bebelușul dvs. pentru a vă ajuta să vă mișcați de la scutece,

Copiii refuză să se așeze la masa de masă.

Acest lucru nu este ciudat, mai ales dacă copilul dvs. este foarte mic. Poate că nu poate să stea pentru o perioadă lungă de timp,

Tulburări de alimentație comune

Când copilul are 3 ani, începe să-și stabilească personalitatea. La această vârstă, copiii refuză să-și mănânce mâncarea sau

Predarea copiilor la alimente sănătoase

Condițiile alimentare ale omului nu afectează semnificativ sănătatea sa. Ipoteze-le din copilărie. Prin urmare, este important ca copilul să învețe să mănânce legume.

Copilul refuză să mănânce legume

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să învățați copilului regulile de nutriție. Știi că nu e ușor să faci un copil să mănânce alimente noi, dar

Învățați copilul la masa comună

Pentru ca copiii să înceapă cu succes prin regulile adulților, trebuie să învețe să limiteze timpul petrecut în bucătărie. Această disciplină

Copilul refuză să mănânce

Vă faceți griji pentru că copilul refuză să mănânce tot felul de mâncare. Voi gătiți fiecare fel de mâncare care îi place și totuși

Mese pentru un copil la 7 luni meniu Komarovsky

Dieta copilului 7 luni Komarovsky

Meniu copil de 7 luni vechi. Komorowski

Dr. Komarovsky este un cunoscut pediatru practicant on-line care a scris un număr mare de cărți despre sănătatea copiilor mici. Multe mame sunt interesate de opinia sa asupra stării nutriționale a unui copil de șapte luni. Articolul va prezenta în continuare sfatul medicului cu privire la această problemă.

Komarovsky consideră conceptul de "norme" în medicină și în special în nutriție drept una dintre problemele controversate. Milioane de părinți din întreaga lume își aduc copiii, absolut fără îngrijorare cu privire la reguli și reglementări.
Și copiii în același timp cresc absolut sănătoși. El recomandă să se țină seama în primul rând de caracteristicile individuale ale copilului.

Din această categorie:

Luând în considerare acestea, puteți face meniul cel mai rațional și mai util al unui copil în vârstă de 7 luni. Komarovsky, mai presus de toate, propune să se facă distincția între suplimente și hrană.

În primul caz, copilul selectează produse care pot compensa lipsa laptelui matern. În al doilea rând, este pregătit un meniu adecvat pentru predarea hranei pentru adulți.

Pe baza acestui lucru, medicul a dezvoltat principiile de bază pentru introducerea alimentelor complementare, care se referă în primul rând la caracteristicile de vârstă ale copiilor.

Komarovsky sfătuiește mamele să înceapă să hrănească copilul nu mai devreme de 6-7 luni. Mai mult decât atât, el crede că, în cazul în care mama are suficient lapte matern, până în anul copilul poate fi mulțumit numai de el.

Dacă părinții doresc să introducă alte alimente în dieta bebelușului, acest lucru, desigur, este, de asemenea, considerat destul de acceptabil. Astfel,

Meniu pentru un copil de 7 luni de la Komarovsky

Până la vârsta de șapte luni, conform lui Komarovsky, copilul ar trebui să fie deja obișnuit cu produsele lactate fermentate. În acest caz, o alăptare este înlocuită cu aproximativ 150 ml de chefir sau 50 g de brânză de vaci. O astfel de dietă ar trebui să fie deja familiară copilului, adică să practice cel puțin 4 săptămâni.

Dacă mama a îndeplinit această condiție, ea poate, chiar în momentul în care copilul are șapte luni, să introducă al doilea alimente complementare, care este o cereală.

La această vârstă, este mai bine să introduceți treptat orez, hrișcă sau ovăz în dietă.

Aceste vase trebuie pregătite independent. Pentru a face acest lucru, grits sunt măcinate într-un polizor de cafea și fiert în lapte integral.

Cerealele achiziționate sunt, de asemenea, destul de acceptabile. Este mai bine să nu introduceți semolina în meniu pentru un copil de 7 luni. Komarovsky recomandă să-l includeți în dieta nu mai devreme de 8 luni. Faptul este că conține o cantitate imensă de gluten. Și poate provoca tot felul de reacții alergice și este foarte dificil de digerat în intestine.

Cel mai bine este să nu dai orez, hrișcă sau ovaz în timpul zilei, dar direct peste noapte. În ceea ce privește legumele, atunci, potrivit medicului, acestea nu sunt foarte potrivite pentru un copil de șapte luni. Introducerea acestora nu este mai devreme decât atunci când copilul are opt luni.

Astfel, sapte luni, conform lui Komarovsky, este momentul introducerii diferitelor kasha in dieta bebelusului. Începeți aceleași momeli de la șase luni și cu produse lactate fermentate. Apoi, la opt luni, copilul va trebui să se familiarizeze cu legume și alte produse.

© 2012-2016 Toate drepturile rezervate

Portalul de informare și știri din Rusia "Zdravnitsa" este una dintre cele mai importante publicații specializate pe Internet dedicate știrilor din medicină. Fiți la curent cu ultimele evoluții din domeniul asistenței medicale din Rusia și din întreaga lume.

Editorii nu sunt responsabili pentru declarațiile utilizatorilor site-ului în forumuri și comentarii.

Orice utilizare a materialelor de pe site este permisă numai dacă există o legătură activă cu sănănica.info

Atenție! Informațiile publicate pe site sunt destinate numai pentru referință. Metodele descrise de diagnosticare, tratament, rețete de medicină tradițională etc. utilizarea de sine nu este recomandată.

Asigurați-vă că vă consultați cu un specialist pentru a nu vă deteriora sănătatea!

Materialele afișate pe site, inclusiv articolele, pot conține informații destinate utilizatorilor cu vârsta de peste 18 ani, în conformitate cu Legea federală nr. 436-FZ din 29 decembrie privind protecția copiilor de informații care dăunează sănătății și dezvoltării lor. 18+.

Cum și ce să hrănească copilul: mâncare pentru Komarovsky

Pediatrul cunoscut, dr. Komarovsky, are un punct de vedere propriu asupra tuturor aspectelor legate de sănătatea copilului și este fericit să-i ajute pe părinții tineri neexperimentați, precum și pe bunicii prea experimentați. Mananca un copil Komarovsky pune pe primul loc un stil de viata sanatos si conditii optime de viata pentru o mica persoana.

Copiii sub un an, în opinia sa, ar trebui să primească numai lapte matern. care pot fi înlocuite cu un amestec numai în cazuri excepționale. Prin urmare, dr. Komarovsky privind mamele care alăptează în nutriție se concentrează. O femeie trebuie să-și amintească: tot ce mănâncă va fi prezent în laptele matern. Prin urmare, este mai bine să nu folosiți alimente care să-i strică gustul: muraturi, carne afumată, mirodenii, usturoi, precum și leguminoase și varză. Nu este necesar să se absoarbă cantități mari de alimente grase, deoarece stomacul unui copil necesită mai mult efort pentru a digera laptele gras. Dr. Komarovsky, mâncarea mamei nu este mai puțin importantă decât dieta copilului însuși, iar un somn liniștit depinde în mod direct de el. și sănătatea.

Komarovsky video: Principiile nutriției sigure

TREBUIE SĂ VEȚI ACEST VIDEO FULL.

Numai odată cu apariția primilor dinți, copilul este pregătit să primească și să asimileze alimente noi. Până la jumătate de an, o mică persoană absolut nu are nevoie de terci, suc și cartofi piure. Mananca un bebeluș timp de 7 luni, Komarovsky îl vede astfel: pe parcursul zilei, laptele matern, plus cerealele, plus cheag și chefir. Cu cât copilul devine mai în vârstă, cu atât mai mult este permis. O lună mai târziu, puteți adăuga piure de legume și supă. Mâncarea unui copil timp de 9 luni Komarovsky vă permite să modificați carnea și fructele. Până în această perioadă, scopul părinților nu este de a hrăni copilul, ci doar de a-l introduce în alimentație nouă.

Komarovsky video: O dieta variata

VIDEO RECOMANDAT PENTRU VIZUALIZARE.

Dr. Komarovsky sfătuiește să includă pește, carne, gălbenuș în dietă după un an.

După 12 luni, copilul trebuie să primească în cantitate mică toate produsele principale. Foarte atent trebuie să intri în dieta de pește, pui, ouă, deoarece acestea pot provoca alergii. La această vârstă, copilului i se poate da o crocantă pe o crotonă, o felie de morcov sau un măr, un tort de burete, etc. Principalul lucru că mâncarea a fost naturală și sigură. Cu ajutorul alimentelor solide, bebelușul nu numai că va stăpâni abilitățile și va rezolva coordonarea mișcărilor, dar va putea, de asemenea, să zgâri și să mascheze gingiile.

Pe Internet puteți găsi o mulțime de videoclipuri utile pentru părinți, iar comarovskiul își face comentarii pe programele sale destul de des. Sfatul său este relevant pentru părinții tineri și cei mai experimentați.

Komarovsky interviu: Mâncare

Vă recomandăm cu insistență să urmăriți videoclipurile complete care se află pe aceeași pagină. Ei vor spune în detaliu despre nutriție. Articolul prezintă principalele puncte pe care Yevgeny Olegovich le evidențiază, pe care părinții ar trebui să le cunoască în primul rând. În plus, puteți citi cărțile lui Dr. Komarovsky. unde puteți sublinia o mulțime de noi și utile. Detalii privind hrana pot fi găsite în cărțile "Sănătatea copilului și simțul obișnuit al rudelor sale" (Capitolele principiilor generale ale alimentației copilului, Supliment și alimentația complementară) și Manualul pentru părinții sensibili (Capitolul 3.2.7.

Cartea minunată a faimosului doctor Evgeny Olegovich Komarovsky. Informații accesibile, fascinante și foarte utile adresate viitorului și deja.

Prima parte a cărții de referință parentale de la dr. Komarovsky conține informații relevante pentru toți copiii sănătoși - creștere, dezvoltare, examinare.

Surse: http://zdravnica.info/stati/menyu-malysha/7-8-mesyacev/menyu-7-mesyachnogo-rebenka-komarovskij.html, http://xn--b1amqi.net/index.php/komarovskij -pitanie

Nici un comentariu încă!

Schema de hrănire a unui copil la 7 luni cu alăptarea și hrănirea cu sticle: un nou meniu și o rație pentru bebeluși

Introducerea alimentelor complementare este una din etapele importante ale vieții fiecărui copil. Corpul copiilor începe să se deplaseze de la laptele sau formula de la mama la adulții adulți. Acest proces este gradual și se întinde de obicei de luni de zile.

Treptat, bebelușul ar trebui să se familiarizeze cu alimentele pentru adulți - pentru aceasta, și trebuie să ademenească

La introducerea alimentelor complementare, părinții ar trebui să aleagă cu atenție fiecare produs nou pentru miez și să monitorizeze reacția acestuia, deoarece unele dintre ele pot provoca alergii la copii sau pot provoca probleme cu digestia și scaunele. De asemenea, sunt importante datele în care trebuie să începeți să vă familiarizați copilul cu un aliment necunoscut pentru el. De obicei este de 6 luni - aceasta este exact vârsta pe care Organizația Mondială a Sănătății a stabilit-o pentru a începe hrănirea. Este urmată în Rusia.

Există cazuri în care intervalul de timp din mai multe motive poate fi mutat atât într-o perioadă anterioară, cât și într-o perioadă ulterioară. De exemplu, medicii pediatri recomandă să începeți să hrăniți cu un copil mai devreme de 5 luni dacă nu câștigă în greutate și, uneori, dimpotrivă, este necesar să mutați începutul alimentației mai aproape de 7 luni.

Motivele pentru începutul introducerii alimentelor complementare în 7 luni

Există mai multe motive pentru care introducerea alimentelor complementare începe mai târziu decât perioada general acceptată. Acestea includ:

 1. Mâncare mixtă. Până la vârsta de șase luni, la copiii care sunt exclusiv alăptați, sistemul enzimatic se coagulează parțial. Această circumstanță le face posibilă digerarea în mod independent a anumitor produse din regimul adult. În cazul hranei artificiale sau mixte, durata acestui proces durează mai mult. Ca urmare, pentru copiii cu alimente mixte, este de dorit să amânați începutul alimentelor complementare timp de o lună și să continuați să le alăptați complet până în acest moment.
 2. Boala. Datorită problemelor legate de digestie sau datorită infecțiilor virale respiratorii acute sau dentare, merită întârziată introducerea de noi produse până când copilul este complet sănătos. Destul de des, corpul durează aproximativ o lună pentru a se reface în cele din urmă.
 3. Stresul. În cazurile în care atmosfera din familie este hectică și există stres emoțional, este mai bine să suferiți timp de aproximativ o lună după 6 luni de execuție, deoarece organismul se poate adapta în mod normal numai la condițiile obișnuite de calm și pace.

În cazul în care un copil dă dinții, este mai bine să așteptați finalizarea acestui proces dureros.

Se crede că alimentele complementare la 7 luni sunt ideale pentru copiii care sunt slăbiți, au avut o naștere dificilă sau s-au născut ca urmare a unei operații cezariană. Pentru ei, laptele matern este mai valoros decât adăugarea de produse noi în meniu.

Principiile de bază ale hrănirii

Mâncarea complementară este o completare a nutriției de bază și are ca scop familiarizarea copilului cu alimentele adulte, deoarece mâncarea este o mică parte din meniul zilnic. Din momentul introducerii alimentelor complementare, bebelușul trebuie să continue să se hrănească cu lapte matern în cantitatea obișnuită la cerere, inclusiv în timpul nopții. Copiii artificiali ar trebui să își ia formula, ca și înainte, în funcție de apetitul lor.

O altă sarcină a produselor care alimentează bebelușul este să-i furnizeze energie. Datorită faptului că volumul stomacului copiilor este încă mic, are nevoie de hrană, cantități mici de care au o valoare energetică ridicată. Soluțiile lichide și cerealele nu îndeplinesc această cerință. Este mai probabil ca acestea să ducă la sărăcirea dietei, în special dacă acestea devin un substitut pentru o alăptare completă sau o formulă.

Când alăptați

Până la vârsta de 7 luni, introducerea alimentelor complementare la copiii cu HB depinde în mare măsură de starea de sănătate a copilului. Cu o dezvoltare adecvată, este foarte posibil să se adauge alimente noi în alimentația bebelușului, deși Organizația Mondială a Sănătății susține că până la vârsta de opt luni, nevoile energetice ale bebelușului sunt pe deplin satisfăcute de laptele matern. Deci, în caz de boală sau de percepție slabă a unei alimente necunoscute cu un copil, este mai bine să aștepți cu produse noi.

De asemenea, la această vârstă este important să se respecte anumite reguli:

 • Mama laptelui ar trebui să rămână principala sursă de hrană pentru copil, iar mâncarea complementară este introdusă în porții mici. În nici un caz nu trebuie să forțezi evenimentele și să înlocuiști un aliment pentru adulți care alăptează.
 • Produse obișnuite. Acordați prioritate acelor produse care sunt prezente în mod regulat în dieta mamei. Sistemul lor digestiv cunoaște deja copilul.
 • Este mai bine să oferiți un produs nou înainte de alăptare, deoarece este puțin probabil ca un copil bine hranit să mănânce piure de legume sau porridge. Cu toate acestea, mulți specialiști de la HB recomandă să facă contrariul, deoarece aceasta contribuie la alăptare.
 • Două opțiuni de hrănire la cererea părinților. Primul este pedatric. Copilul primește produsele recomandate la vârsta lui în cantitate corespunzătoare normei. Al doilea este pedagogic. Se află în faptul că copilului i se oferă o varietate de mâncăruri la scară redusă, care se află în meniul familiei, în forma obișnuită, fără a fi șlefuită. Deci, copilul se întâlnește mai eficient cu alimentele adulte. În același timp, alăptarea la cerere evită tulburările digestive sau reacțiile alergice la un produs nou.

Principiile alimentelor complementare pedagogice permit unui copil să guste alimentele adulte la alegere.

Când se hrănește artificial

Principiile introducerii hrănirii cu hrană artificială rămân aproape neschimbate. Numai modelul de alimentare este diferit. O abordare pedagogică cu un copil artificial este pur și simplu imposibilă datorită particularităților în dezvoltarea sistemului său digestiv. Deoarece nu primește enzime alimentare din laptele matern, dieta ar trebui să includă alimente adaptate - amestecuri, piure omogenizate și cereale.

Până la un an, formula de lapte adaptată ar trebui să rămână principala sursă de nutrienți. Acest lucru rezultă din faptul că amestecurile conțin cantitatea necesară de vitamine și minerale, au o structură mai echilibrată în comparație cu orice alte produse. De exemplu, deși carnea roșie și ficatul sunt bogate în fier, disponibilitatea lor în ele este de numai 10%, și chiar mai puțin în legume și fructe - doar 5%. În amestecuri, această cifră atinge 20%. Producătorii saturați deliberat produsele cu fier, pentru a satisface nevoile corpului copilului în acest oligoelement.

La 7 luni, dieta bebelușului este alcătuită din 5 furaje ale amestecului. Un produs nou este de asemenea administrat înainte de hrănire, de preferință în după-amiaza sau dimineața. Puteți să o oferiți de mai multe ori pe zi.

În alegerea alimentelor complementare cu IV, este necesar să se concentreze asupra greutății și a activității sistemului digestiv al copilului. Cu problema constipatiei si a excesului de greutate, este mai bine sa hraniti legumele, diareea si cerealele usoare sunt ideale.

Dacă copilul suferă de constipație, este mai bine să administrați lactația din legume.

Ce produse să intrați, în ce cantități și cum?

Mai jos este un tabel de standarde pentru acele produse care pot fi deja prezente în meniul pentru copii de 7 luni:

Normele date reprezintă limita superioară a cât de mult poate mânca o crudă. Depășiți-l nu este recomandat. Cu toate acestea, mamele ale căror copii sunt alăptați nu au timp să introducă toate produsele listate până la vârsta de șapte luni și, în plus, să le dea într-un astfel de volum. Cel mai adesea, dieta copilului în 7 luni nu este atât de diversă și include doar câteva legume și cereale.

Consistența mâncărurilor ar trebui să fie moderat de gros, astfel încât copilul să fie confortabil să înghită. El poate avea deja încredere în lingură, astfel încât a încercat să mănânce independent. El este mult mai dornic să mănânce în compania cu cineva decât în ​​singurătate.

Dacă copilul se mânie deja, trebuie să aveți încredere în el cu o lingură și lăsați-l să facă acest lucru

Legume și fructe

La vârsta de 7 luni, copilul poate încerca calm dovlecelul, dovleacul, sfecla, mazărea verde, cartofii, broccoli, conopidă și varză albă, morcovi. Legumele fierte sunt fie bătute cu o furculiță în cartofi piure sau biciuiți cu un blender. Introducerea unei legume noi ar trebui să dureze o săptămână, începând cu o jumătate de linguriță, amestecând-o cu produsele deja introduse.

Fructele ar trebui introduse doar sezoniere și cele care au crescut în regiunea în care trăiește bebelușul. În iarnă și primăvară, se preferă merele, în lunile de vară - prune, caise, struguri, pere și piersici. Dintre acestea, puteți face cartofi piure și este de dorit să le dați miezurilor ca o farfurie separată separată și nu ca un desert după masa principală.

Cereale și produse lactate

În ceea ce privește porridge, există două opțiuni. Primul este de a cumpăra produse de magazin și de a le pregăti conform instrucțiunilor. Al doilea este de a face ca amestecul să fie acasă. Pentru a face acest lucru grăsimile trebuie să fie măcinate într-o mașină de măcinat cafea până când se obține o consistență omogenă, apoi se fierbe în apă cu un raport de 1: 4.

Începeți hrănirea ar trebui să fie cu hrișcă, orez sau porumb grits. De asemenea, la 7 luni, puteți adăuga unt sau puțin gălbenuș de pui la ovăz, dar numai dacă copilul a încercat deja ouăle și corpul său le-a luat bine. În viitor, cantitatea de gălbenuș poate fi mărită la un sfert pe zi. Astfel de aditivi din terci de porridge o fac mai hrănitoare.

Cornmeal - o opțiune excelentă pentru a intra în ademenire

Astfel de produse lactate precum kefirul, brânza de vaci, iaurtul pot fi de asemenea prezente în meniul de șapte luni. Potrivit dr. Komarovsky, kefirul și brânza de vaci sunt în amintirea laptelui matern în compoziție, este de la ei că trebuie să începeți hrănirea copiilor. Cu toate acestea, această abordare este destul de controversată, deoarece aceste produse rămân dificile pentru corpul unui copil mic. În plus, brânza de vaci este bogată în calciu, care poate duce la vindecarea primăverii înainte de perioada prescrisă.

Cel mai bine este să luați un kefir special, care este produs în bucătăria pentru copii de lapte, iar conținutul de grăsime al cheagului să nu depășească 5%. De asemenea, până la un an trebuie să evite produsele lactate cu aditivi diferiți. Este suficient doar să frămânți cheagul cu chefirul, iaurtul sau laptele matern. La 7 luni, bebelușul nu trebuie să mănânce mai mult de 40 de grame de brânză de vaci și 100 ml de kefir sau iaurt.

Untul este introdus și în dieta miezurilor, de la vârsta de șapte luni, adăugând direct la terci sau piure de cartofi. La început, volumul său este de numai 1/8 o linguriță, ulterior această sumă crește treptat la 20 de grame.

Untul de unt este, de asemenea, necesar, doar trebuie introdus treptat

În cele mai multe cazuri, carnea începe să dea sugarilor care se află la un tip natural de hrană, la vârsta de șapte luni. Principalele cerințe pentru acest produs sunt:

 • conținut minim de grăsimi;
 • prospețime;
 • lipsa aditivilor.

De asemenea, nu este recomandat să se utilizeze carne congelată sau carne tocată preparată pentru a fi hrănită. Cel mai adesea, bebelușul este oferit sau supă cu bulion de carne sau carne de pâine. Pentru a face acest lucru, luați o bucată de carne de vită, de vițel, de iepure, de curcan sau de pui, clătiți, coajați și îndepărtați toate oasele, venele și pielea. După ce carnea este gata de utilizare, mai întâi puteți fierbe supa și apoi adăugați legumele pe care copilul le-a încercat deja. Aceeași carne gătită trebuie tăiată și adăugată la piure de legume.

La început, hrănirea copilului cu carnea este suficientă de 2 ori pe săptămână, nu mai des. În viitor, atunci când un pește apare în dieta sa, care este de aproximativ 10-11 luni, carnea poate fi alternată cu ea, făcând astfel mâncarea de crumbs variată și foarte utilă.

Atenție! Toate informațiile de pe site sunt furnizate doar pentru scopuri de referință și sunt doar în scop informativ. Pentru toate problemele legate de diagnosticul și tratamentul bolilor, este necesar să se consulte un medic pentru consultații personale.

Acordul utilizatorului
Copierea materialelor de pe site fără permisiunea scrisă a administrării proiectului și a legăturii active către http://vseprorebenka.ru este interzis.

© «Totul despre copil», 2016 - 2017

Meniu al copilului la 7 luni: baza dietei și a principiilor nutriționale

Un copil la vârsta de șapte luni nu a mâncat recent decât laptele matern sau un amestec, dar cu ceva timp în urmă, în meniul său au apărut legume, cereale și fructe. Copilul se bucură de noile gusturi, iar sarcina părinților ar trebui să fie începutul corect al cunoașterii copilului cu alimentele noi. Să aruncăm o privire la ce produse noi un copil de șapte luni încearcă și cum să-și construiască dieta la această vârstă.

Ce alimente pot fi adăugate la regimul alimentar?

La vârsta de șapte luni, laptele matern rămâne baza fizică a dietei hrănite pentru sugari. Copilul îl primește dimineața după trezire și seara înainte de culcare. În alte furaje, bebelușul cu sânge și cel principal încearcă alte alimente care pot fi, de asemenea, spălate cu lapte de la pieptul mamei.

La 7 luni, copilul continuă să se familiarizeze cu legumele și cerealele. Acei bebeluși care au început să hrănească cu legume la vârsta de șase luni încep să încerce cerealele fără lapte, iar acei bebeluși care au ales terci de porumb la începutul hranei pentru animale, se familiarizează cu piureul de legume. Partea acestor produse crește.

Uleiul vegetal devine un produs nou în dieta unui copil alăptat la vârsta de șapte luni. Este adesea adăugat la legume în cantitate de aproximativ 1/5 o linguriță (aproximativ 1 gram).

Un copil artificial, precum și un copil, a cărui mamă, din cauza lipsei de lapte, a început să hrănească de la 4-5 luni, la vârsta de șapte luni poate gusta deja biscuiți, biscuiți, gălbenuș de ouă și suc de fructe. Porridge pentru astfel de bebeluși poate fi deja gătit cu lapte. În plus, brânza de vaci apare în dieta lor. Toate produsele noi încep să dea o mică parte și, treptat, să crească numărul lor la cel recomandat la această vârstă.

Dacă părinții au început să hrănească cu produse lactate fermentate, după recomandările lui Komarovsky, până la vârsta de șapte luni, bebelușul lor mănâncă deja 150 ml de kefir și 40 g de brânză de vaci. La această vârstă, conform lui Komarovsky, se injectează terci de ovăz (un pediatru celebru sfătuiește terci de orez, hrișcă sau ovaz) gătite în lapte. Acest fel de mâncare este un medic popular care oferă ultima hrănire înainte de culcare.

Cât ar trebui să mănânce un copil?

Cantitatea totală zilnică de hrană pentru un copil de șapte luni este determinată pe baza greutății sale. Pentru a afla cât trebuie să mănânce aproximativ un copil de această vârstă pe zi, trebuie să-i împărțiți greutatea corporală cu 8 sau 9.

Recomandări pentru hrănirea alimentelor:

Nu tratați recomandările pentru introducerea și alimentele și tabelele complementare cu timpul și cantitatea de alimente cu zel excesiv. Acestea ar trebui să servească doar ca îndrumare, iar părinții ar trebui să țină seama în primul rând de caracteristicile individuale și de starea de sănătate a copilului.

Luați în considerare următoarele nuanțe:

 • Înainte de a oferi copilului un produs nou, trebuie să acordați atenție diverșilor factori, cum ar fi bunăstarea copilului și absența bolilor (inclusiv alergii), creșterea în greutate, apetitul bun și altele.
 • Un copil de șapte luni se află deja bine, deci ar trebui să-l hrăniți într-o poziție așezată. Pentru mai multă comoditate, merită să cumpărați un scaun special pentru copii pentru frișcă.
 • Pregătiți zilnic mese proaspete pentru copilul dumneavoastră. Înainte de a da mâncare bebelușului, verificați temperatura produsului și amestecați bine.
 • Cine nu vrea să încerce să forțeze o nouă nudă pentru copii este imposibilă. Există multe motive pentru acest comportament, de exemplu, gustul nu-i plăcea sau copilul nu era suficient de foame. Alăptați copilul, dar continuați să-i oferiți mâncare nouă.
 • Hrăniți bebelușul cu o lingură și nu vă fie frică să îi dați copilului o lingură în mâini, astfel încât să înceapă să încerce să mănânce independent. Desigur, astfel încât o parte din alimente trece prin gură și plăci, dar copilul trebuie să înceapă să învețe să stăpânească această abilitate.
 • Alegerea primului terci, luați în considerare caracteristicile cerealelor. De exemplu, orezul are o mulțime de amidon, dar acest cereale este cel mai sigur pentru persoanele alergice, iar hrisca are multe vitamine. Gruelul fiert poate fi diluat cu laptele mamei sau cu un amestec.
 • Pentru a da un nou grup de alimente, alimentele complementare ar trebui să fie doar după ce se obișnuiau complet cu produsele deja introduse. Pentru a face mai ușor să urmăriți ce fel de mâncare are o reacție negativă, lăsați copilul să aibă mai întâi un aliment dintr-o singură componentă.
 • Utilizați o sită, mixer sau blender pentru a găti un copil de 7 luni. Astfel, puteți obține omogenitatea dorită a produsului.

Reguli de hranire pe Komarovsky

În ultimii ani, ademenirea lui Kamarovski a devenit un subiect popular printre mamele viitoare și de succes. Mulți părinți, chiar și mamele cu experiență și tații cu mai mulți copii, ascultă sfatul acestui medic. Carisma și propria sa viziune asupra pediatriei lui Evgeny Komarovsky ca specialist pediatru încurajează încrederea părinților în recomandările sale.

Apariția de noi produse în dieta copiilor este o etapă fascinantă în viața tinerilor părinți și a copilului. Dar introducerea alimentelor complementare conform lui Komarovsky poate diferi de recomandările medicului pediatru observator. Ce specialist să ascultați este ca părinții să decidă.

Care este atracția este diferită de supliment?

Majoritatea tinerilor mame nu văd o diferență semnificativă între definițiile "alimentelor complementare" și "alimentele suplimentare", însă în realitate acestea sunt două cuvinte complet diferite.

Conceptul de "suplimente" se aplică atunci când bebelușul nu are lapte matern, iar deficitul său este compensat cu o formulă artificială sau cu lapte sau lapte pre-exprimat sau cu lapte de animale domestice (ceea ce este extrem de nedorit). În acest caz, se spune că copilul este hrănit amestecat.

Lure înseamnă că copilul primește alimente în plus față de dieta obișnuită - lapte sau formulă maternă. Scopul alimentelor complementare este de a adapta și de a obișnui corpul bebelușului la alimentele "adulte".

Când să intri?

Primul an de dezvoltare a copilului este considerat cel mai important în pediatrie, iar nutriția în această etapă este de o importanță capitală. Este important să se dea prima mâncare complementară în conformitate cu tabelul de introducere pentru Komarovsky nu mai devreme de copilul împlinit 6 luni. În acest caz, nu contează deloc dacă copilul primește nutriția principală - laptele matern sau amestecul adaptat.

Dr. Komarovsky consideră că, dacă până la 6 luni dezvoltarea copilului se încadrează în limitele normale, nu are nevoie de alte produse alimentare decât laptele matern și amestecul.

Nu este de dorit să introduceți primul feed și mai târziu. Când un copil intră într-o rație nouă de hrană, copilul primește substanțele nutritive necesare creșterii și dezvoltării corpului său. De asemenea, odată cu introducerea tardivă a primelor alimente complementare sub formă de alimente solide, abilitățile de mestecat și de abilități motorii fine nu încep să se formeze.

Copiii în vârstă de șase luni mestecă gingiile pentru a-și mesteca primii dinți și, în timp ce se joacă cu alimente, copilul dezvoltă abilități motorii fine. În plus, alimentația monotonă la copiii cu vârsta mai mare de 6 luni poate duce la stingiere.

Introducerea în timp util a alimentelor complementare conform tabelului Komarovsky sporește sănătatea copilului, permițându-i să se dezvolte corect în direcția psihoemoțională și fizică.

Avantajele și dezavantajele alimentării timpurii

Mamele tinere aud de multe ori de la alții că puteți începe să atrageți înainte de recomandările moderne de pediatrie. Cu cât bebelușul este mai în vârstă, cu atât sfatul cel mai adesea se va auzi cu privire la hrănirea cu gălbenuș, porridge și alte produse.

În prezent, dacă o mamă care alăptează mănâncă în mod corespunzător și într-o varietate de moduri sau dacă bebelușul primește un amestec adaptat de înaltă calitate ca înlocuitor al laptelui matern, atunci nu este nevoie să oferiți alimente complementare cu vârsta de până la 6 luni. Beneficiați de introducerea prea devreme a alimentelor complementare, de asemenea, nu este, mai degrabă, aceasta va dăuna copilului.

De exemplu, pot exista tulburări digestive și reacții alergice ale corpului. De aceea, problema introducerii alimentelor complementare ar trebui analizată în detaliu de către părinți. Pentru a obține informații complete, ei pot studia tabelul de alimente complementare pentru Komarovsky.

Reguli de introducere

Dr. Komarovsky recomandă să respecte următoarele recomandări la introducerea alimentelor complementare:

 1. Orice produs ar trebui să fie oferit cu atenție și treptat. În primul rând, este suficientă o linguriță sau o gură de mâncare nouă, iar apoi copilul este hrănit cu dieta obișnuită - lapte sau amestec. În cazul în care pielea și membranele mucoase, scaunele și somnul bebelușului rămân neschimbate, numărul de alimente complementare poate fi mărit.
 2. În cazul în care au apărut îndoieli, pe obraji ale copilului au apărut, de obicei, petele obișnuite, sau în timpul nopții se trezea mai des și dormea ​​mai rău, este recomandabil să așteptați puțin cu noul produs, lăsând totul așa cum este.
 3. Dacă se manifestă manifestări dureroase, de exemplu, o reacție alergică a corpului, nu se recomandă introducerea de alimente noi până la dispariția semnelor de necaz.
 4. Nu puteți introduce un produs nou în perioada bolii, cu 3 zile înainte de vaccinarea profilactică și în decurs de 3 zile de la aceasta.
 5. Dacă copilul nu-i place un produs sau îl mănâncă cu reticență, nu trebuie să insistați.

Ce produse să începem

Cineva crede că prima hrană începe cu legume, alții sunt siguri că acestea sunt fructe, iar alții insistă că pentru prima dată trebuie să furați bebelușul cu cereale gătite în laptele matern.

În conformitate cu regulile de introducere a alimentelor complementare în conformitate cu Komarovsky, este mai bine să începeți hrănirea cu kefir. Specialistul explică acest lucru spunând că, de la naștere, sistemul digestiv al copilului sa obișnuit cu produsele lactate, iar kefirul este cel mai apropiat analog.

În plus, chefirul conține o mulțime de bacterii ale acidului lactic, care întăresc sistemul imunitar și reduc probabilitatea de a dezvolta infecții intestinale. Kefir reduce în mod calitativ încărcătura pe ficatul sugarului, care nu a devenit încă mai puternică și are un efect pozitiv asupra proceselor digestive din organism.

Schema introducerii hranei conform lui Komarovsky recomandă introducerea unui produs nou în orele dimineții, înlocuindu-le treptat cu hrănirea principală a copilului. Pentru prima dată, copilului i se oferă un pic de iaurt - nu mai mult de 2 lingurițe. Dacă nu există reacții negative din partea corpului, în zilele următoare doza de kefir poate fi crescută în siguranță până când copilul începe să mănânce 150 ml din întreaga hrană fără hrană.

După 5-7 zile, un al doilea produs nou este introdus în alimentația copilului - brânza de vaci. Desigur, este introdus pe fundalul sănătății relative a copilului și absența efectelor sale secundare asupra noului aliment. Un copil de șase luni este suficient pentru a folosi 30 de grame de brânză de vaci în fiecare zi, de la 9 luni această cifră crește la 50 de grame. Dacă copilul nu-i place brânza de vaci în forma sa naturală, Dr. Komarovsky recomandă adăugarea unei mici cantități de zahăr la acesta.

După ce copilul se obișnuiește cu chefirul și brânza de vaci, adică produsele lactate vor înlocui o hrană dimineața (de obicei durează 10 zile), medicul sfătuiește să intre în cereale (orez, ovaz sau hrișcă) în dieta copiilor, înlocuind hrănirea ei de seară.

Planul de dietă potrivit lui Komarovsky recomandă introducerea legumelor și fructelor numai până în a 8-a lună a vieții bebelușului. În acest caz, trebuie să începeți cu decocții de legume și numai după ce li se poate oferi prăjitură de pui de legume sau supă. După 2 săptămâni în dietă, puteți adăuga gălbenușul de ou și carne, conform tabelului pentru Komarovsky lunar.

Schema introductivă

Tabelul prikorma pe Komarovsky este după cum urmează: