Certificat generic - de ce este necesară o femeie gravidă și cum să obțineți un document pe mâini în clinica antenatală

Creșterea natalității este una dintre principalele sarcini ale Guvernului Federației Ruse. Diferite programe au fost dezvoltate special pentru a atinge acest obiectiv. În timpul sarcinii și după nașterea unei femei, o femeie poate deveni participantă la proiectul național "Sănătate" și poate primi un certificat de naștere care să compenseze costurile unor servicii medicale. Documentul ca plată este acceptat în policlinica de stat și municipală.

Ce este un certificat de naștere?

Un formular complet complet confirmă participarea femeilor la proiectul național "Sănătate". Scopul principal al eliberării certificatelor de naștere este de a spori interesul material al instituțiilor de asistență medicală în furnizarea de servicii medicale de calitate mamelor însărcinate. Formele unui participant la proiect sunt eliberate de către clinicile de stat pentru femei.

Ce este necesar

Documentul urmărește să asigure că, după furnizarea de servicii femeilor însărcinate și tinerilor mame, unitatea medicală primește o sumă fixă ​​de bani de la stat. Nu toate femeile știu ce este certificatul de naștere. Unii cetățeni încearcă să plătească imediat suma de bani alocată pentru un formular. În prezent, este de 11000 de ruble. Acest lucru nu va funcționa, pentru că scopul programului este de a îmbunătăți calitatea serviciilor furnizate de instituțiile medicale prin motivație monetară.

Cum arată un certificat?

Forma uniformă a documentului și normele de completare a acestuia sunt aprobate de Guvernul Federației Ruse. Certificatele sunt eliberate femeilor însărcinate de către instituțiile de stat și municipale cu licență de prestare a serviciilor în domeniul "Obstetrică și ginecologie". Pentru a facilita perceperea formei de certificare generică este împărțită în dungi roz și verde. Se compune din următoarele părți:

 1. Coloana vertebrală. Conceput pentru a confirma problema. Rămâne în instituția unde a fost observată femeia.
 2. Talon №1. Folosit pentru a plăti pentru serviciile prestate în timpul sarcinii. Trimis la biroul regional al Fondului de securitate socială (FSS) pentru a transfera bani.
 3. Talonul numărul 2. Acesta este folosit pentru a plăti pentru îngrijirea medicală acordată femeilor în muncă. Transferat la biroul regional al FSS.
 4. Talon numărul 3. Împărțit în 2 părți. Talonul nr. 3-1 este folosit pentru a plăti pentru instituțiile medicale pentru primele 6 luni de îngrijire ulterioară a unui copil. Numărul de cupon 3-2 este destinat transferării banilor în clinici pentru a doua jumătate a anului de îngrijire a stării de sănătate a copilului. Transferat la biroul regional al FSS.

Cum funcționează certificatul de naștere

Documentul este eliberat după 30 de săptămâni de sarcină. Dreptul femeii de a primi un formular de certificare este consacrat în Legea federală "Cu privire la bugetul Fondului de asigurări sociale al Federației Ruse". Scopul principal al proiectului Sanatate este de a imbunatati calitatea ingrijirii in clinicile de femei, spitale de maternitate si clinici pentru copii. Pentru a realiza acest lucru, Guvernul a alocat 2,5 miliarde de ruble.

Formularul completat poate fi folosit pentru a plăti pentru servicii în toate instituțiile de asistență medicală care au încheiat un acord cu FSS. 60% din suma prevăzută pentru fiecare participant la proiectul Sănătate este cheltuită pentru remunerarea lucrătorilor din domeniul sănătății. Restul de 40% sunt cheltuite pe medicamente, actualizând echipamentele medicale. Un cetățean poate alege orice spital și clinică care a încheiat un acord cu FSS.

În timpul sarcinii

Primul cupon al formularului este folosit pentru a plăti pentru serviciile clinicii antenatale, unde o femeie însărcinată a fost observată până la 30 de săptămâni. Dacă o femeie a schimbat mai multe instituții în timpul nașterii, clinica în care cetățeanul a fost înregistrat în al treilea trimestru va primi asistență financiară, cu condiția ca medicul să fi urmărit pacientul timp de cel puțin 12 săptămâni. În caz contrar, niciuna dintre organizații nu are dreptul să primească bani conform certificatului participantului la programul Sănătate. Formularul de certificare cu note este eliberat de ginecolog.

În perioada perinatală

Cel de-al doilea cupon primește o unitate medicală în care femeia a fost asistată la muncă. La sosire, trebuie să prezentați dovada identității, OMS, SNILS. Dacă femeia nu are un certificat din cauza nașterii premature, rudele cetățeanului trebuie să o depună în câteva zile. Dacă un cetățean nu a făcut nimic înainte de activitatea de muncă, atunci spitalul de maternitate îl poate adăuga independent la lista participanților la proiectul Sănătate.

După naștere

Un cetățean poate alege o unitate medicală care să monitorizeze starea copilului ei. Documentul este valabil în clinicile care au încheiat un acord cu Guvernul. Cuponul nr.3.1 este folosit pentru a plăti pentru urmărirea, care acoperă primele 6 luni ale vieții copilului. Certificatul nu acoperă costurile asociate cu efectuarea unor cercetări costisitoare (angiografie vasculară, tomografie computerizată etc.). Talonul nr. 3.2 este folosit pentru a plăti pentru urmărirea celorlalte 6 luni ale vieții copilului. Atunci când furnizați servicii cu plată, certificatul nu poate fi utilizat.

La eliberarea unui certificat de naștere

Înregistrarea este angajată în consultații feminine. În cazul sarcinilor multiple, un certificat de naștere este emis în săptămâna 28, iar în cazul unei sarcini singleton se eliberează după 30 de săptămâni. Femeile gravide care au fost observate într-o organizație care nu are dreptul să emită acest document ar trebui să contacteze clinica antenatală la locul de reședință cu marca corespunzătoare în cardul de schimb sau în fișa medicală a pacientului.

Un cetățean care a adoptat un copil, a cărui vârstă este mai mică de 3 luni, poate elibera un certificat la o clinică pentru copii, unde a fost efectuată monitorizarea dispensară sau preventivă a copilului. Formularul completat este emis indiferent dacă femeia lucrează undeva sau nu. O femeie poate deveni participant la proiectul de sănătate după naștere, dacă nu a fost înregistrată înainte. Femeile gravide sub vârsta de 14 ani, certificatele de naștere se eliberează la prezentarea certificatelor de naștere.

Unde să obțineți un certificat de naștere

O femeie însărcinată poate primi acest document simultan cu înregistrarea concediului de maternitate. Stubul certificatului de naștere este întotdeauna ținut în clinica de femei, unde cetățeanul a emis-o. Acesta indică data emiterii. Femeile gravide trebuie să aleagă un spital de maternitate de până la 30 de săptămâni. Atunci când eliberează un certificat pe baza acestor date, doctorul completează biletul numărul 1, care este apoi transferat la departamentul regional al Fondului de Asigurări Sociale. Celelalte părți ale documentului și cartea de naștere a unei femei însărcinate sunt prezentate la admiterea la naștere.

Pot aranja în spital sau după naștere

La admiterea unui cetățean fără un formular de certificare, spitalul de maternitate poate lua măsuri pentru a-l obține prin intermediul clinicii antenatale. Dacă această procedură nu este posibilă, instituția medicală poate emite acest document cu cuponul numărul 1, unde ștampila FSS "Neachitate" va fi ștampilată. Nașterea fără certificat de naștere este aceeași ca și cu el. Dacă documentul nu poate fi primit sau restaurat, atunci serviciile furnizate de clinică vor trebui să fie plătite de către cetățean.

Ordinea documentului

Femeile gravide nu participă imediat la proiectul Sănătate. Obligatorie este înregistrarea preliminară pentru dosarele medicale. Un cetățean ar trebui să contacteze clinica prenatală imediat după ce a aflat despre sarcină. La înregistrarea în săptămâna 26, pot apărea dificultăți la înregistrarea formularului de certificare. Pentru a deveni membru al proiectului "Sănătate", un cetățean trebuie:

 1. Înregistrați-vă în consultarea femeilor la locul de reședință.
 2. Treceți toate testele, treceți examenele necesare.
 3. La 30 de săptămâni să vină la ginecolog cu un pașaport, OMS, SNILS.

Ce trebuie să obțineți

Orice femeie însărcinată poate solicita la clinică un certificat care confirmă participarea la programul Sănătate. Fetele sub vârsta de 14 ani care nu au pașaport pot să depună propriul certificat de naștere. O gravidă minoră poate participa la o clinică prenatală fără părinți. Pentru a obține un certificat, o femeie trebuie să prezinte următoarele documente:

 • pașaport sau alt document de identitate;
 • politica asigurării medicale obligatorii (CHI);
 • politică de asigurare obligatorie de pensie (SNILS).

Absența unei mărci la înregistrarea la locul de reședință, absența unei politici OMS, numărul de asigurare al unui cont personal individual nu sunt motive pentru refuzul de a elibera un formular de certificare, ci necesită o notă privind motivul lipsei documentelor de mai sus. Este de dorit ca gestionarea sarcinii să fie efectuată într-o clinică care are dreptul de a elibera un certificat de participare la proiectul național "Sănătate".

Caracteristicile de a ajunge la al doilea și copii ulterioare

Formularul completat se eliberează într-un exemplar, dacă sarcina este multiplă. În cadrul programului, certificatul de naștere la nașterea celui de-al doilea copil și a copiilor ulteriori se eliberează în același mod ca și cel precedent. Un cetățean trebuie să aleagă o consultație feminină, există 12 săptămâni în ea. După înregistrare, este absolut necesar să treceți toate testele necesare, altfel pot apărea probleme cu proiectarea formularului de certificare.

Ce instituții medicale acceptă

Un certificat pentru nașterea unui copil poate fi prezentat în spitale de stat și municipale de maternitate. Destinatarii programului sunt clinici pentru copii, clinici pentru femei, care au încheiat un acord oficial de finanțare cu Fondul de Asigurări Sociale. Secțiile de maternitate, clinicile primesc plată după trimiterea confirmărilor de servicii medicale. Puteți utiliza documentul în următoarele instituții medicale:

 • policlinici și clinici antenatale care asigură supravegherea medicală a femeilor însărcinate;
 • centre perinatale, maternități, spitale de maternitate;
 • clinici de copii angajate în supravegherea preventivă a copiilor.

Documente pentru obținerea certificatului de naștere

O femeie ar trebui să aibă un card de schimb, unde sunt indicate rezultatele testelor. Toți oamenii sunt supuși unei asigurări obligatorii de asistență medicală, deci trebuie să luați politica OMS cu dvs. Certificatul participantului la proiect poate fi obținut nu la locul de reședință, dar va trebui să vă depuneți cardul medical pentru înregistrare. Pentru a obține un certificat, veți avea nevoie de:

 • pașaport sau certificat de naștere (în cazul în care gravidă nu are 14 ani);
 • Politica OMS;
 • Snils.

Cetățenii străini pot primi un formular de certificare dacă, pe lângă pașaport sau buletin de identitate, prezintă un permis de ședere temporară sau un permis de ședere. Persoana care deține cetățenia unei țări care face parte din Uniunea vamală poate deveni participant la proiectul național "Sănătate" dacă are un card de migrare și o înregistrare la locul de reședință timp de cel puțin 3 luni.

Ce să faci cu certificatul de naștere

Formularul certificatului de naștere completat, pașaportul și polița de asigurare sunt transferate în registru atunci când o femeie intră în spitalul de maternitate. În departamentul contabil pentru a primi plata de la filiala locală a FSS va lua numărul cuponului 2. Pe baza descărcării oficiale, medicii vor oferi femeii însărcinate câteva medicamente, scutece și alte lucruri prevăzute de lege. Pentru o taxă suplimentară, un cetățean poate obține o sală separată.

După ce a fost externat din spitalul de maternitate, femeia primește din nou forma participantului la proiectul de Sănătate. Ea poate folosi cuponul nr.3.1 pentru a plăti serviciile unui policlinic care efectuează monitorizarea sau monitorizarea preventivă a copilului. Dacă un cetățean a schimbat mai multe instituții medicale, dreptul de a beneficia de sprijin financiar rămâne la spitalul în care copilul a fost înregistrat timp de cel puțin 4 luni. După ce a ajuns la 6 luni, numărul biletului 3.2 este folosit pentru a plăti pentru serviciile clinicii.

Care este suma plătită pentru certificat în 2017

O formă gravidă este eliberată gratuit. Toate cheltuielile sunt compensate de către Guvernul Federației Ruse. În anul 2003, certificatul nominal a fost de 7000 p. După o analiză atentă, Guvernul a concluzionat că această sumă nu este suficientă pentru a recompensa lucrătorii din domeniul asistenței medicale. În 2007, costul certificatului de naștere a fost majorat la 11.000 p. Banii sunt distribuite după cum urmează:

 • 3000 r. creditate în contul consultației feminine privind cuponul numărul 1;
 • 6000 p. plătește spitalul de maternitate după furnizarea numărului de cupon 2;
 • 1000 r. este destinat policlinicului care a primit numărul cuponului 3.1;
 • 1000 r. creditate la clinică cu numărul cuponului 3.2.

Procedura de plată a voucherului

Proiectul național "Sănătate" este finanțat din bugetul FSS. Plata se efectuează pentru serviciile instituțiilor medicale prin transferarea anumitor sume de bani în conturile lor. Furnizarea de servicii medicale gratuite femeilor însărcinate nu este inclusă în costul certificatului participantului la programul de sănătate. Pentru aceasta este certificatul de asigurare obligatorie. În formularul de certificare, plata se face după ce unul din cupoanele speciale cu marca corespunzătoare se încadrează în FSS.

Pot renunța

Formularul de certificare al participantului la proiectul "Sănătate" nu este unul din mijloacele de asistență materială pentru mamele însărcinate. Este imposibil să-l plătești. Scopul principal al introducerii certificatelor de naștere este de a plăti pentru serviciile de sănătate lucrătorilor pentru a îmbunătăți calitatea asistenței medicale. Cetățeanul nu poate folosi banii pentru propriile scopuri. Cupoanele sunt plătite după ce organizația medicală furnizează un extras despre serviciile prestate către Fondul de Asigurări Sociale.

Certificatul de naștere și cardul de schimb - caracteristici distinctive

Principala diferență a acestor documente este scopul lor. Cardul de schimb este necesar pentru a urmări starea de sănătate a unei femei însărcinate. Conține informații despre starea de sănătate a femeii, despre modul în care are loc gestația, despre toate testele și procedurile prenatale. Formularul de certificare este utilizat în furnizarea de servicii cu plată în legătură cu livrarea și monitorizarea ulterioară a stării copilului. Principalele diferențe dintre cele două documente sunt enumerate în tabel:

Certificatul de naștere: răspundeți la toate întrebările

Destul de des, femeile însărcinate din clinicile de maternitate se confruntă cu maltratarea și incompetența angajaților. Cu toate acestea, nu este cazul în toate instituțiile medicale. Există spitale de maternitate destul de bune și clinici antenatale în care specialiștii cu înaltă calificare au grijă de femeie și de copilul ei, încercând să creeze condițiile cele mai favorabile pentru ei.

Ce este un certificat de naștere? Această întrebare este relevantă pentru multe femei. Certificatul este creat pentru a proteja o femeie însărcinată de serviciile medicale de calitate slabă. Acest document financiar îi conferă dreptul de a alege orice clinică antenatală sau maternitate, chiar dacă instituția este situată într-un oraș vecin sau într-o altă regiune. Astfel, având această lucrare, nu este necesar să mergeți la spitalul respectiv, care se află la locul de reședință.

Am menționat deja că certificatele vizează îmbunătățirea calității serviciilor medicale. Cum afectează aceste lucrări serviciile medicale? Adevărul este că certificatul este un document de tip financiar. Acesta reprezintă suma sumelor pe care le va primi instituția medicală aleasă de femeie în viitor. Spitalele de maternitate sunt interesate de îmbunătățirea calității serviciilor, deoarece cu cât este mai mare, cu atât mai multe femei se vor întoarce la ele pentru ajutor.

Banii primiti de institutiile medicale pot fi cheltuiti pentru imbunatatirea echipamentului sau pentru achizitionarea de droguri care sunt acordate femeilor insarcinate gratuit in timp ce se afla intr-o institutie medicala.

Ce este un certificat de naștere?

Structura acestui document din 2006 a suferit modificări semnificative. Anterior, aceasta a constat din 4 părți (3 cupoane și 1 parte de înregistrare), iar acum este alcătuită din 6 părți:

 • partea de înregistrare (coloana vertebrală);
 • numărul biletului 1;
 • bilet nr. 2;
 • numărul biletului 3.1;
 • biletul numărul 3.2;
 • certificatul în sine.

Acest document financiar are asemănări cu lista bolnavilor.

Partea de înregistrare a certificatului de naștere confirmă eliberarea documentului. O femeie lasă un puț în instituția medicală în care a primit un certificat.

Cuponul numărul 1 este destinat să plătească pentru munca personalului de consiliere feminin în care o femeie gravidă a fost observată de mai mult de 12 săptămâni. Această parte a documentului financiar este transmisă de la instituția medicală la Fondul de securitate socială. El plătește suma necesară.

Cuponul nr. 2 se referă la un spital de maternitate. Un spital de maternitate îl poate primi numai dacă livrarea a avut succes. Serviciile instituției nu vor fi plătite de către Fondul de Asigurări Sociale dacă mama moare sau copilul moare.

Cupoanele numărul 3.1 și numărul 3.2 acoperă costurile pentru clinicile pentru copii. Primul dintre ele este eliberat unei instituții medicale care supraveghează dezvoltarea unui copil în primele 6 luni ale vieții sale. Numărul cuponului 3.2 este destinat unei instituții medicale care a furnizat servicii în a doua jumătate a vieții copilului.

Documentul principal (fără cupoane) pe care femeia îl primește la externare din spital. De ce am nevoie de un certificat de naștere? El confirmă faptul că reprezentantul sexului echitabil a fost asistat în timpul sarcinii și nașterii. Documentul generic indică data la care copilul sa născut. Ea face, de asemenea, un semn de greutate și înălțime. Lucrarea principală (fără cupoane) se eliberează împreună cu un prospect special care conține informații utile despre obligațiile și drepturile femeilor în cadrul implementării Programului național de sănătate.

Cine este eligibil să primească un certificat de naștere?

Reprezentanții sexului echitabil sunt în măsură să primească certificatul, și anume:

 • persoanele care sunt cetățeni ai Federației Ruse;
 • persoanele care nu au cetățenia (străinii) și au reședința legală în această țară.

Unde și când este eliberat un certificat de naștere?

Emiterea acestui document financiar a implicat consilierea femeilor. O femeie însărcinată poate să o primească în instituția care monitorizează sarcina ei.

Când este eliberat un certificat de naștere? Documentul poate fi obținut nu mai devreme de 30 de săptămâni. Numai în acest moment, femeia va fi eliberată de către medic la examenul următor. Excepția este o sarcină multiplă. În această situație, consultațiile femeilor au dreptul de a emite certificate începând cu a 28-a săptămână de sarcină.

Există cazuri în care femeile sunt observate în timpul sarcinii în instituții nestatale care nu au dreptul de a emite un document generic. Ce să facem în acest caz? Nu vă faceți griji în legătură cu acest lucru. Nimeni nu va rămâne fără un certificat. Pentru ao obține, trebuie să contactați clinica prenatală, localizată la locul de reședință.

Documente necesare obținerii unui certificat de naștere

Cum să obțineți certificatul de naștere în 2013? Această problemă se confruntă cu multe femei în această situație. Pentru a obține un certificat de naștere nu este necesară o mulțime de documente. Doar necesare:

 1. Un document care servește ca un buletin de identitate (pașaport, certificat de naștere, dacă o femeie nu a împlinit vârsta de 14 ani);
 2. Politica de asigurare miere obligatorie. de asigurare;
 3. Certificat de asigurare de asigurare obligatorie de pensie;
 4. Cardul de schimb al unei femei însărcinate (este obținut de personalul consultației feminine).

Orice femeie poate primi un certificat: atât un adult cât și un minor. Prezența sau absența muncii nu este luată în considerare.

Este recomandat să aveți grijă în avans cu privire la colectarea documentelor necesare, astfel încât, în ultimul moment, să nu se caute bucățile de hârtie necesare. Dacă toate documentele sunt disponibile, obțineți un certificat de naștere nu este dificil.

Dacă nu există ultimele două documente indicate în listă (politica OMS, SNILS) sau una dintre ele, certificatul poate fi încă emis. În același timp, se face o notă în care se indică motivul absenței documentelor necesare.

Costul certificatului de naștere în 2013

O femeie însărcinată acest document financiar este eliberat gratuit. Toate cheltuielile suportate de instituțiile medicale sunt rambursate în detrimentul bugetului.

Costul total al certificatului de naștere în 2013 este de 11 mii de ruble, care sunt distribuite după cum urmează:

 • 3 mii de ruble primesc consultații feminine, prezentând biletul numărul 1;
 • 6 mii de ruble sunt plătite spitalului de maternitate după furnizarea numărului cuponului 2;
 • 1 mii de ruble este destinată instituției care a primit numărul biletului 3.1;
 • 1 mie de ruble primește instituția, prezentând numărul biletului 3.2.

O femeie nu poate bani bani în nici un fel, deoarece acestea nu sunt de asistență financiară pentru femei în muncă, dar sunt destinate să plătească pentru serviciile prestate de către instituțiile medicale în care sexul echitabil a fost observat în timpul sarcinii și a dat naștere.

Pe cupoane pot fi ștampilate "Neachitate" de către Fondul de Asigurări Sociale. Acest lucru se întâmplă dacă femeia:

 • a încheiat un acord cu un spital de maternitate cu privire la prestarea de servicii în mod platit;
 • nu a fost observată în clinica antenatală timp de cel puțin 12 săptămâni.

Naștere fără certificat de naștere

Femeile însărcinate sunt preocupate de întrebarea dacă este necesar să se primească un certificat și este posibil să se nască fără ea? Mama așteptată nu poate solicita primirea acestui document.

Cu toate acestea, ea nu va putea să aleagă un spital de maternitate prin certificatul de naștere sau prin clinica antenatală. Dacă o femeie intră într-o instituție medicală fără un document financiar, ea va fi în continuare asistată.

Dacă o femeie însărcinată din spital nu este în mâinile pentru niciun motiv al acestor lucrări, instituția medicală va lua măsuri pentru a le obține pe baza datelor indicate în cardul de schimb.

Dacă certificatul nu poate fi obținut în ordinea indicată, atunci spitalul de maternitate are dreptul de a depune o cerere corespunzătoare la biroul regional al Fondului de Asigurări Sociale.

Cuponul numărul 1 al documentului primit rămâne în instituția în care femeia a dat naștere. Nu se plătește. Ștampila fondului va mărturisi acest lucru.

Certificatul de naștere pentru al doilea copil

Femeile care rămân însărcinate cu cel de-al doilea copil sunt interesate de trăsăturile caracteristice ale documentelor generice întocmite în timpul primei și ulterioarelor sarcini.

De fapt, aceste documente financiare pentru primul, al doilea, al treilea și toți copiii ulteriori nu diferă. Ordinea primirii și utilizării lor este absolut aceeași.

Certificatul de naștere și schimbarea numelui

Multe femei sunt interesate de întrebarea cum să folosească un certificat de naștere atunci când schimbă un nume de familie și dacă este necesar să o schimbi. Atunci când se înlocuiește un pașaport, în documentul financiar se fac note corespunzătoare.

Personalul medical poate solicita un document care să confirme că numele a fost schimbat (de exemplu, certificatul de căsătorie).

Toate mărcile din certificat sunt emise de angajații instituției sub forma unei "modificări" care indică motivul. Se va face referire la data și numărul documentului justificativ.

În certificat, partea de înregistrare, cupoanele de date vechi se potrivesc noului nume de familie de sex echitabil.

Cum să recuperați un certificat de naștere

O situație destul de frecvent întâlnită la femeile gravide este pierderea unui document generic. Mulți intră imediat în panică.

Ei se tem că în casele de maternitate nu vor fi acceptați fără ea, iar în consultări răspund la toate întrebările că este imposibil să restabilească acest document. Totuși, toate acestea nu sunt adevărate. Nu vă faceți griji atunci când auziți astfel de cuvinte.

În cazul pierderii certificatului, femeia trebuie să contacteze clinica antenatală în care a fost observată și în care a fost primit acest document financiar. Acolo, angajații trebuie să scrie un duplicat.

În concluzie, trebuie remarcat faptul că un certificat de naștere oferă femeilor însărcinate dreptul de a alege la discreția lor clinica antenatală și spitalul de maternitate, să primească servicii medicale gratuite pentru monitorizarea sarcinii, nașterii și monitorizării copiilor până la un an.

Acest document financiar aduce anumite beneficii nu numai sexului echitabil, ci și instituțiilor medicale.

La ce oră o femeie gravidă primește un certificat de naștere: cât timp este eliberată, cât de mulți medici și spital primesc conform documentului

Certificatele de naștere: când și unde sunt emise?

Guvernul a elaborat programe al căror obiectiv principal este creșterea ratei natalității în țară. Obținerea certificatelor de naștere se află sub unul dintre aceste proiecte naționale numite "Sănătate". Datorită acestui document, fiecare femeie poate accesa servicii de calitate.

Ce este un certificat de naștere?

Prin acest document, femeia confirmă participarea la programul național "Sănătate".

Obiectivul principal, urmărit în emiterea certificatelor generice, este de a spori interesul material al autorităților sanitare în furnizarea de servicii de înaltă calitate. Formularele sunt emise prin consultări în cazul în care observarea are loc înainte de livrare.

Reguli pentru obținerea unui certificat de naștere

Principalele documente de reglementare în acest domeniu sunt Ordinul Ministerului Sănătății și Dezvoltării Sociale nr. 701 din 28 noiembrie 2005, care conține întrebări legate de eliberarea certificatelor, precum și de utilizarea lor directă și de completare și Ordinul Ministerului Sănătății al Rusiei nr. 370 din 16 iulie 2014 privind reglementarea procedurii și modalităților de plată a serviciilor medicale femeile în timpul sarcinii și nașterii, precum și examinările medicale ale nou-născutului.

Calendarul documentului

Următoarele reguli sunt stabilite în legislația privind această problemă:

1. La 30 săptămâni de sarcină și mai mult. Aceasta este în sarcina singleton, care nu este însoțită de complicații.

2. În săptămâna 28, pot emite un certificat pentru sarcini multiple, prezența diferitelor complicații.

În unele cazuri (de exemplu, munca prematură) documentul este întocmit înainte de naștere sau imediat după el. Angajații din casele de maternitate au dreptul să satisfacă cererea unei femei, chiar dacă aceasta indică un timp care este oarecum diferit de cel standard.

Unde și de către cine a emis

Pentru eliberarea documentelor sunt responsabile pentru personalul clinicii de femei, unde este înregistrată femeia gravidă. Extrădarea are loc la următoarea vizită la ginecolog la 30 (28) săptămâni de sarcină.

Dacă o femeie a adoptat un copil care nu are încă 3 luni, certificatul de naștere poate fi eliberat de o clinică pentru copii, unde în viitor copilul va fi observat pentru primul an de viață.

În conformitate cu clauza 6 a procedurii, aprobată prin Ordinul Ministerului Sănătății al Rusiei din 16 iulie 2014 nr. 370n, va fi necesar să se furnizeze un număr de lucrări suplimentare:

 • Pașaport sau alt document de identitate.
 • Asigurare medicală.
 • Snils.

În același timp, absența politicilor medicale și de asigurare nu poate deveni un motiv suficient pentru refuzul eliberării certificatelor. Personalul medical ar trebui să indice pur și simplu documentele care lipsesc în setul de documente furnizat.

Algoritmul procesului de primire include în sine următorii pași:

 1. Totul începe cu înregistrarea în consultarea femeilor.
 2. Decretul este emis la 28 sau 30 de săptămâni. În acest moment, puteți solicita un certificat.
 3. Cel mai bine este să contactați consilierea femeilor la locul de reședință permanentă. Mai ales atunci când înregistrarea nu coincide cu locul real de reședință. Ei bine, dacă aveți un card de schimb pe mâini din spital, unde pacientul este monitorizat constant.

O femeie însărcinată poate solicita certificatele de naștere oricărei instituții medicale din Federația Rusă. Lipsa înregistrării la locul de reședință nu ar trebui să constituie un motiv de refuz.

Cum arată un certificat?

Guvernul Federației Ruse a stabilit separat un formular uniform pentru acest document. Certificatul poate fi eliberat numai de către instituțiile de stat și municipale care dețin licențe oficiale pentru activitățile lor. Forma însăși este împărțită în dungi verzi și roz. Se compune din următoarele părți:

 • Coloana vertebrală. Confirmă problema. Rămâne în instituția unde este observată femeia.
 • Talon №1. Să plătească pentru servicii în timpul sarcinii. Trebuie trimis la biroul regional al Fondului de securitate socială.
 • Talonul numărul 2. Acordă îngrijiri medicale femeilor care lucrează în muncă. De asemenea, transferate angajaților din birourile regionale ale FSS.
 • Certificat de naștere. Acesta servește drept confirmare a acordării asistenței medicale femeii în timpul sarcinii și nașterii.
 • Talon numărul 3. Constă din două părți. Pentru observația dispensară a copilului, în prima și a doua jumătate a vieții sale, respectiv.

Este posibilă eliberarea în spital după naștere?

Spitalul de maternitate are dreptul să ia măsuri pentru eliberarea documentului, dacă femeia a venit pentru examinare și întreținere fără el. Dacă în timpul procedurii există dificultăți, atunci puteți emite documente cu numărul de cupon 1, unde va exista o notă despre imposibilitatea plății. Nu există nicio diferență în procedura de livrare însăși.

Naștere fără certificat

Înainte de naștere, o situație este acceptabilă atunci când certificatul nu este la îndemână. Asistența medicală este oferită în orice situație. Dar în acest caz, femeia are dreptul să se adreseze numai instituțiilor din comunitate. În același timp, spitalul de maternitate sau altă instituție are dreptul să utilizeze datele din cardul de schimb pentru a elibera în mod independent un certificat dacă există cerințe relevante.

Astfel, în caz de urgență, se eliberează certificate în spitalul de maternitate. Documentul este apoi completat doar pe baza informațiilor disponibile în cardul de schimb. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci prima parte a certificatului este de obicei răscumpărată. Dacă ceva nu este plăcut în serviciu - cetățeanul are dreptul de a schimba instituția. Acest lucru se poate face înainte de producerea certificatului de naștere.

Certificatul de naștere

Pentru 2018, această cifră a fost de 11 mii de ruble. Sursa sumelor indicate în cupoane este doar bugetul federal. Fondurile sunt cheltuite pentru plăți suplimentare la salariile lucrătorilor medicali, precum și la medicamente și echipamente medicale. O mamă poate folosi un certificat pentru a primi servicii în orice instituție, nu numai la locul ei de reședință. Pentru aceasta, este suficient să prezentați cuponul corespunzător.

Plata indicată de 11.000 de ruble pentru serviciile medicale în cadrul cuponului nr. 1 este de 3.000 de ruble, cuponul nr. 2 este de 6.000 de ruble (direct la maternitate sau centrul perinatal); restul de 2.000 de ruble plătesc pentru serviciile unei clinici pentru copii (1.000 ruble la șase luni, respectiv).

În ce cazuri nu se plătesc certificatele de naștere?

Există mai multe situații în care cupoanele nu pot accepta.

 • Dacă mama sau copilul moare în timpul perioadei de observație.
 • La observația dispensară, dacă copilul este înregistrat la vârsta de 3 ani și peste.
 • Atunci când serviciile medicale sunt furnizate de instituție pentru o taxă.

Despre dreptul de a alege instituțiile medicale și medici

O femeie a avut întotdeauna acest drept și rămâne, indiferent de documentele însoțitoare pe care le întocmește.

Datorită certificatelor de naștere, este oferit pur și simplu suport material suplimentar. Dar merită totuși să se acorde atenție respectării principiului apartenenței teritoriale. Acest lucru este important în special dacă există patologii, complicații suplimentare.

În cazul spitalizării de urgență, medicul decide însuși ce instituție este cel mai bine să aleagă într-un anumit caz.

Certificatele generice nu sunt bani destinați rezolvării problemelor financiare personale. Merită să ne amintim mai ales. Statul are grijă de fonduri suplimentare pentru sistemul de sănătate. Deoarece certificatul nu poate fi încasat, precum și eliberat terților. Regulile pentru procesarea documentelor sunt disponibile pe site-urile oficiale ale instituțiilor sau ale autorităților de reglementare care supraveghează aceste probleme.

Totul despre certificatul de naștere: concept, condiții și reguli de obținere și utilizare, cadouri

Ordonare în fază de primire

Viitoarea mamă este o bucurie amestecată cu neliniștea legată de calitatea serviciilor medicale oferite de medicina internă. Mergând la clinica antenatală, vreau să cunosc ospitalitatea și profesionalismul personalului, pregătirea pregătirilor necesare și echipamentul modern.

Astfel de sarcini au fost stabilite de președintele Federației Ruse V.V. Putin în 2005 în fața instituțiilor de stat și municipale ale sistemului de sănătate, când la sfârșitul anului 2005 a adoptat proiectul național "Sănătate". Componenta sa a fost programul "Certificat generic".

Esența sprijinului acordat femeilor gravide constă în finanțarea perioadelor prenatale, perinatale și neonatale la nivel federal. Guvernul a început să implementeze evenimentele cheie la 1 ianuarie 2006.

Documentul este emis de consultarea femeilor, în care femeia gravidă este înregistrată.

Pentru a emite un certificat, trebuie să furnizați:

 • un pașaport regulat (RF sau țara de cetățenie) sau altă carte de identitate;
 • poliță de asigurare medicală;
 • Snils.

În mod teoretic, absența unei politici de pensii sau a unui CHI nu ar trebui să constituie un obstacol în calea obținerii unui certificat de certificare. În acest caz, medicul dintr-o secțiune specială a formularului indică motivele lipsei listei necesare de lucrări.

Algoritmul de obținere a unui certificat include următorii pași:

 • înregistrarea în clinica antenatală pentru sarcină;
 • un decret este emis în 30/28 săptămâni și un certificat împreună cu acesta;
 • dacă locul de reședință reală nu coincide cu înregistrarea, este necesar să contactați o instituție medicală la locul de reședință pentru consultare. Este recomandabil să furnizați un card de schimb de la clinica de monitorizare continuă.

O femeie însărcinată are dreptul de a aplica un certificat de naștere la orice instituție medicală a sistemului de sănătate din Federația Rusă. Lipsa înregistrării la locul de reședință nu constituie motive pentru refuzul de a furniza un certificat.

Aici serviciile sunt plătite mai puțin cuantumul cuponului # 1 - observație clinică prenatală.

Cum să obțineți certificatul de naștere în 2013? Această problemă se confruntă cu multe femei în această situație. Pentru a obține un certificat de naștere nu este necesară o mulțime de documente. Doar necesare:

 1. Un document care servește ca un buletin de identitate (pașaport, certificat de naștere, dacă o femeie nu a împlinit vârsta de 14 ani);
 2. Politica de asigurare miere obligatorie. de asigurare;
 3. Certificat de asigurare de asigurare obligatorie de pensie;
 4. Cardul de schimb al unei femei însărcinate (este obținut de personalul consultației feminine).

Orice femeie poate primi un certificat: atât un adult cât și un minor. Prezența sau absența muncii nu este luată în considerare.

Este recomandat să aveți grijă în avans cu privire la colectarea documentelor necesare, astfel încât, în ultimul moment, să nu se caute bucățile de hârtie necesare. Dacă toate documentele sunt disponibile, obțineți un certificat de naștere nu este dificil.

Dacă nu există ultimele două documente indicate în listă (politica OMS, SNILS) sau una dintre ele, certificatul poate fi încă emis. În același timp, se face o notă în care se indică motivul absenței documentelor necesare.

Principalele documente de reglementare în acest domeniu sunt Ordinul Ministerului Sănătății și Dezvoltării Sociale nr. 701 din 28 noiembrie 2005, care conține întrebări legate de eliberarea certificatelor, precum și de utilizarea lor directă și de completare și Ordinul Ministerului Sănătății al Rusiei nr. 370 din 16 iulie 2014 privind reglementarea procedurii și modalităților de plată a serviciilor medicale femeile în timpul sarcinii și nașterii, precum și examinările medicale ale nou-născutului.

1. La 30 săptămâni de sarcină și mai mult. Aceasta este în sarcina singleton, care nu este însoțită de complicații.

2. În săptămâna 28, pot emite un certificat pentru sarcini multiple, prezența diferitelor complicații.

În unele cazuri (de exemplu, munca prematură) documentul este întocmit înainte de naștere sau imediat după el. Angajații din casele de maternitate au dreptul să satisfacă cererea unei femei, chiar dacă aceasta indică un timp care este oarecum diferit de cel standard.

Unde și de către cine a emis

Pentru eliberarea documentelor sunt responsabile pentru personalul clinicii de femei, unde este înregistrată femeia gravidă. Extrădarea are loc la următoarea vizită la ginecolog la 30 (28) săptămâni de sarcină.

Dacă o femeie a adoptat un copil care nu are încă 3 luni, certificatul de naștere poate fi eliberat de o clinică pentru copii, unde în viitor copilul va fi observat pentru primul an de viață.

În conformitate cu clauza 6 a procedurii, aprobată prin Ordinul Ministerului Sănătății al Rusiei din 16 iulie 2014 nr. 370n, va fi necesar să se furnizeze un număr de lucrări suplimentare:

 • Pașaport sau alt document de identitate.
 • Asigurare medicală.
 • Snils.

În același timp, absența politicilor medicale și de asigurare nu poate deveni un motiv suficient pentru refuzul eliberării certificatelor. Personalul medical ar trebui să indice pur și simplu documentele care lipsesc în setul de documente furnizat.

Algoritmul procesului de primire include în sine următorii pași:

 1. Totul începe cu înregistrarea în consultarea femeilor.
 2. Decretul este emis la 28 sau 30 de săptămâni. În acest moment, puteți solicita un certificat.
 3. Cel mai bine este să contactați consilierea femeilor la locul de reședință permanentă. Mai ales atunci când înregistrarea nu coincide cu locul real de reședință. Ei bine, dacă aveți un card de schimb pe mâini din spital, unde pacientul este monitorizat constant.

O femeie însărcinată poate solicita certificatele de naștere oricărei instituții medicale din Federația Rusă. Lipsa înregistrării la locul de reședință nu ar trebui să constituie un motiv de refuz.

Guvernul Federației Ruse a stabilit separat un formular uniform pentru acest document. Certificatul poate fi eliberat numai de către instituțiile de stat și municipale care dețin licențe oficiale pentru activitățile lor. Forma însăși este împărțită în dungi verzi și roz. Se compune din următoarele părți:

 • Coloana vertebrală. Confirmă problema. Rămâne în instituția unde este observată femeia.
 • Talon №1. Să plătească pentru servicii în timpul sarcinii. Trebuie trimis la biroul regional al Fondului de securitate socială.
 • Talonul numărul 2. Acordă îngrijiri medicale femeilor care lucrează în muncă. De asemenea, transferate angajaților din birourile regionale ale FSS.
 • Certificat de naștere. Acesta servește drept confirmare a acordării asistenței medicale femeii în timpul sarcinii și nașterii.
 • Talon numărul 3. Constă din două părți. Pentru observația dispensară a copilului, în prima și a doua jumătate a vieții sale, respectiv.

Pentru a obține fonduri publice pentru utilizarea deplină, va trebui să furnizați o anumită listă de documente.

 • Pașaportul solicitantului;
 • Politica asigurărilor medicale obligatorii (OMS);
 • Numărul de asigurare al unui cont personal individual (SNILS).

Dacă nu există nici o notă de înregistrare la locul de reședință, CHI sau SNILS, acest lucru nu va afecta refuzul de a elibera un certificat. Cu toate acestea, va trebui să specificați motivul lipsei acestor sau a altor documente.

Numărul copiilor sau ordinea în care s-au născut nu afectează procesul de eliberare a unui certificat, deoarece este eliberat direct mamei și nu copilului.

De aceea, este dat într-un singur exemplar, chiar și cu sarcini multiple.

Orice familie la un moment dat să se gândească la reaprovizionare. Așteptarea copiilor și nașterea lor este un proces interesant și plin de bucurie. Dar, de asemenea, aduce tinerilor părinți neliniște și necazuri - de la sănătatea mamei viitoare la pregătirea "zestrei" necesare pentru copil.

Sarcina și livrarea viitoare necesită nu numai formare morală și fizică, ci și monetară. Și nașterea unui copil și îngrijirea ulterioară a acestuia este întotdeauna un proces costisitor. Acest lucru este cunoscut oricui are copii.

De aceea, statul nostru de îngrijire a decis să ajute mumii tineri și să-și ușureze puțin povara financiară. Una dintre aceste forme de îngrijire a fost introducerea certificatelor de naștere.

Despre ce este vorba?

Ce este un certificat de naștere? Acesta este un document sub forma unui formular în conformitate cu un model stabilit pentru un copil nou-născut. Același termen include un set de cupoane de un anumit format, oferind suport material prin compensarea costurilor de numerar pentru gestionarea sarcinii și a nașterii.

Începând cu 2012, guvernul rus a început o revizuire a legilor și regulamentelor privind sprijinul material pentru femeile însărcinate. Au fost introduse mai multe reforme noi în sistemul de sănătate. Proiectul "Sănătate" ar trebui considerat cel mai semnificativ dintre ele. Esența sa constă în disponibilitatea serviciilor medicale de înaltă calitate pentru cetățenii de toate categoriile.

În cadrul său există mai multe programe sociale. Prioritatea se acordă situației demografice din patriei native - cu scopul de ao îmbunătăți. Și astăzi, aproape toate consultările femeilor au devenit subiectele programului.

Fie ca atare, populația nu este suficient informată cu privire la beneficiile datorate, mulți nu știu ce este certificatul de naștere și cum se obține. Această omisiune este necesară pentru a elimina, deoarece fondurile de încredere pentru ea poate salva o sumă considerabilă - 11 000 de ruble prin transferarea la conturile organizațiilor medicale.

Scopul acestui document este de a spori interesul instituțiilor de îngrijire a sănătății la nivelul înalt al serviciilor medicale în timpul nașterii și în timpul sarcinii. Mamele viitoare pot alege acum o instituție medicală și un medic care dorește să fie văzut înainte de naștere, precum și un spital de maternitate, inclusiv într-un alt oraș.

Compoziția și caracteristicile certificatului

Certificatul este un document de responsabilitate strictă cu protecția imprimantei. Din punct de vedere vizual, este reprezentat de o formă cu segmente transversale alternante de culori roz și verde-albastru.

Formatul de document a fost aprobat de Ordinul Ministerului Sănătății și Dezvoltării Sociale nr. 701 din 28 noiembrie 2005.

În 2017, certificatul include cinci părți:

 1. Spatele destinat clinicii care a eliberat certificatul. De obicei, consultarea femeilor, în cazul în care femeia gravidă devine în contul primar privind viitoarea mamă;
 2. Finanțarea Talon 1 pentru monitorizarea curentă în ambulatoriu: servicii medicale, consumabile medicale, utilizarea de echipamente speciale - 3000 de ruble;
 3. Talon 2 finanțează serviciile de obstetrică. Acoperă procesul de naștere și recuperarea postpartum în clinică, luând în considerare medicamentele și îngrijirile medicale necesare - 6000 de ruble.
 4. Cuponul 3-1 este trimis la o clinică pentru copii la locul de observație al copilului în prima jumătate a vieții - 1000 de ruble. În același timp, înregistrarea medicală a copilului trebuie efectuată până la vârsta de 3 luni;
 5. Talon 3-2 rambursează costul observării unui nou-născut de la 6 la 12 luni - 1000 de ruble.

Este important să știți că banii pentru mamă nu sunt acordați - finanțarea este transferată integral în conturile clinicilor. În plus, conform certificatului, proprietarul acestuia alege o instituție pentru gestionarea sarcinii, nașterii și observării copilului, indiferent de propria persoană.

Formatul de document a fost aprobat prin ordinul Ministerului Sănătății și Dezvoltării Sociale nr. 701 din 28 noiembrie 2005.

Cui și când se presupune

Baza documentară a sprijinului de stat este acordată tuturor femeilor cu cetățenie rusă, precum și reprezentanților străini care au reședința legală pe teritoriul Federației Ruse.

Dreptul la un certificat apare indiferent de durata serviciului, disponibilitatea muncii, durata sarcinii.

Există anumite condiții care trebuie îndeplinite:

 • pentru a obține un certificat, femeia gravidă trebuie înregistrată la clinica prenatală;
 • participă la inspecții la un program fix, dar cel puțin o dată la trei luni.

O femeie aflată în muncă ar trebui să-și amintească faptul că o pauză de peste 90 de zile în monitorizarea preventivă poate costa un certificat. Aceasta nu este o măsură "draconică" care vizează încălcarea drepturilor. Astfel, statul împinge femeile la observarea sistematică într-o instituție medicală, prevenirea complicațiilor în timpul nașterii.

Este important să știți că certificatul de naștere se bazează pe părinții adoptivi ai copilului. Se eliberează minus echivalentul serviciilor prenatale și generice. Nu numai o femeie poate să o primească, ci și un adoptor de sex masculin.

O femeie aflată în muncă ar trebui să-și amintească faptul că o pauză de peste 90 de zile în monitorizarea preventivă poate costa un certificat. Aceasta nu este în niciun caz o măsură "draconică" care vizează încălcarea drepturilor. Astfel, statul împinge femeile la observarea sistematică într-o instituție medicală, prevenirea complicațiilor în timpul nașterii.

Situația demografică de pe teritoriul Rusiei de mulți ani a fost considerată deprimantă și nu avea perspective de îmbunătățire. Odată cu apariția unui guvern nou, mai progresist, problemele populației au început să fie rezolvate cu atenție și universal, ca urmare a căderii și chiar simțirii unei creșteri a natalității populației.

O astfel de confluență a circumstanțelor este rezultatul nu numai a îmbunătățirii generale a vieții cetățenilor, ci și a diverselor tipuri de stimulare a familiilor în ceea ce privește nașterea copiilor. Unul dintre acestea este pe deplin considerat un cadou prin certificatul generic. Citiți mai multe despre esența, principiile și trăsăturile sale de a primi astăzi.

Scopul certificatului de naștere

Un certificat de naștere este numele unui document eliberat mamele care se află în Federația Rusă din 2006.

La nivel de stat și legislativ, lucrarea are o anumită putere, oferind dreptul femeilor însărcinate și mamelor deja pline de drepturi de a primi diferite tipuri de sprijin de stat.

Deci, ce înseamnă termenul "certificat de naștere" în Federația Rusă? Înțelegeți următoarele:

 1. Certificat generic - un formular și un set de cupoane, care permite femeilor să nu-și facă griji în ceea ce privește alegerea unei unități de maternitate și naștere la locul de reședință fără cheltuieli suplimentare.
 2. Acest set de documente permite unei femei însărcinate să selecteze un observator și să primească o listă completă a serviciilor medicale înainte de nașterea bebelușului.
 3. În plus, certificatul de naștere stimulează activitatea instituțiilor medicale și este un fel de asigurare pentru o femeie însărcinată de a primi servicii de slabă calitate.

Cadouri prin certificatul de naștere se eliberează oriunde pe teritoriul Federației Ruse. De fapt, certificatul în sine este un dar pentru o femeie din stat, care îi permite să nu-și facă griji cu privire la nașterile viitoare și calm, cu un nivel corespunzător de suport medical, să supraviețuiască sarcinii.

Dacă considerăm esența certificatului de naștere cât mai simplă posibil, se dovedește astfel:

 • Statul, în detrimentul fondurilor proprii, formează lucrările, permițând să primească un pachet extins de servicii medicale absolut gratuit.
 • În modul prevăzut de lege le dă femeilor însărcinate.
 • Cetățenii oferă un certificat instituțiilor medicale selectate și beneficiază de sprijinul medical necesar pentru ei înșiși.

În mod similar, Guvernul Federației Ruse stimulează rata natalității în țară și contribuie la dezvoltarea instituțiilor medicale de pe teritoriul său.

După cum am menționat mai devreme, eliberarea certificatelor de naștere a început în 2006. Cu toate acestea, în prezent, au primit doar în 2012, când au fost îmbunătățite semnificativ numeroasele măsuri de susținere socială a cetățenilor.

Aceste fonduri pot fi cheltuite numai pentru obținerea de servicii relevante în instituțiile medicale rusești în timpul sarcinii și nașterii.

Aproape toate femeile însărcinate din Federația Rusă pot primi certificatul de naștere și darurile care îi sunt datorate. Condițiile pentru emiterea unui set de documente "cadou" care să permită obținerea beneficiilor corespunzătoare sunt mai mult decât simple și includ:

 1. Prezenta obligatorie a unei cetateni rusesti gravide, confirmata printr-un pașaport.
 2. Debutul celei de-a 30-a săptămâni de sarcină (a 28-a - cu dezvoltarea a două sau mai mulți fetuși în uter).

Înregistrarea certificatelor de naștere se efectuează în clinici de antenatale sau în spitale de maternitate specializate care se înscriu în programul de stat pentru femeile însărcinate.

Este extrem de ușor să înveți despre posibilitatea de a primi cadouri de la stat - este suficient să contactați ginecologul femeii observabile cu o cerere corespunzătoare. Dacă există posibilitatea de a emite un certificat, specialistul va informa în orice caz mama însărcinată.

În alte circumstanțe, este necesar să se găsească o altă instituție și să se înregistreze pentru a fi observată în ea, ceea ce va permite, de asemenea, obținerea certificatului cerut pentru o perioadă de observație de 12 săptămâni sau mai mult.

Le puteți găsi în orice regiune a Rusiei, deci la începutul sarcinii, cetățenii ar trebui să aibă grijă de alegerea consultației "corecte" sau a spitalului de maternitate.

La un nivel minim, o astfel de abordare ar economisi peste 11 000 de ruble la primirea diferitelor tipuri de servicii medicale și, în plus, va primi multe beneficii.

Eliberarea certificatelor de naștere se efectuează pentru toate categoriile de femei din Federația Rusă. Puteți obține un set de documente relevante, indiferent de:

 • ocuparea forței de muncă;
 • experiența generală de lucru;
 • starea civilă;
 • statut;
 • și alți factori.

Principalul lucru este că femeia gravidă ar trebui să aibă cetățenia rusă și dorința de a profita de privilegiile. Apropo, emiterea de certificate generice se efectuează într-un mod foarte simplu și necesită furnizarea unei mici liste de documente. Este puțin probabil ca orice femeie însărcinată să aibă dificultăți în a face acest lucru.

Cadourile prin certificatul de naștere și faptul că acestea sunt furnizate sunt foarte benefice pentru toate părțile implicate în procesul de eliberare a acestora. Beneficiile au:

 • și viitoarele mame;
 • și facilități medicale specializate;
 • și statul.

Principalele avantaje ale programului de stat "cadou" sunt următoarele:

 1. Stimularea nașterii copiilor în țară este implementată, ceea ce contribuie la îmbunătățirea situației demografice.
 2. Sunt organizate toate condițiile pentru dezvoltarea medicinei în țară și creșterea calității serviciilor în maternități.
 3. Cu mamele viitoare și familiile lor, o anumită povară financiară este redusă, care cu siguranță însoțește perioada de sarcină și de naștere.

Cadou pe data nașterii

Merită să-și petreacă timpul la înregistrarea unui certificat de naștere sau să lase un cadou dat statului - fiecare femeie însărcinată va decide pentru ea însăși.

Resursa noastră menționează doar că acest program de susținere a statului este benefic pentru toți subiecții care participă la acesta.

Oricum, beneficiul poate fi urmărit pentru cetățenii din Federația Rusă și pentru Guvern și într-o măsură mai mare pentru instituțiile medicale specializate.

Înainte de a obține certificatul de naștere al mamei viitoare, trebuie să vă asigurați de această posibilitate. Suficient pentru acest lucru:

 1. Verificați respectarea condițiilor programului.
 2. Găsiți o facilitate de maternitate care se încadrează în astfel de.

Dacă totul este în ordine, nu există probleme sau ele sunt deja neutralizate, puteți recurge la un design simplu al certificatului. Va fi posibilă obținerea acestuia pe baza a trei documente:

 • pașaportul unui cetățean al Federației Ruse;
 • snils;
 • politică de asigurare medicală obligatorie.

Această listă de documente este înaintată instituției medicale competente împreună cu cererea de participare la programul de stat, întocmită în formă liberă. În toate condițiile și depunerea documentelor necesare, o femeie însărcinată este lăsată să aștepte 7-10 zile și să primească un certificat la locul tratamentului. Apropo, acesta din urmă include:

 • "Stub" al documentului care confirmă scopul și statutul său oficial;
 • cupoane pentru obținerea serviciilor relevante;
 • tot felul de completări, cu o descriere a posibilei utilizări a certificatului.

Astăzi, certificatul de naștere poate fi folosit numai în două moduri:

 1. Direct pentru utilizarea preferențială a serviciilor medicale plătite în limita bugetului de 11.000 de ruble.
 2. Primirea de cadouri la nașterea unui copil (poate nu întotdeauna).

Nu numerar, nici transfer, nici folosirea acestor bani într-o altă direcție.

În principiu, un astfel de sprijin de stat nu este un ajutor rău pentru nici o familie sau o singură femeie în timp ce se așteaptă la un copil. Mai mult decât atât, este implementat peste tot și în condiții extrem de simple.

NOTĂ! Termenii pentru eliberarea unui certificat sunt limitați. Posibilitatea de obținere a acesteia apare la femeile din săptămâna a 30-a (28) de sarcină și se încheie cu vârsta de 3 luni a copilului născut (da, statul permite eliberarea certificatelor de naștere după nașterea copilului).

Primirea de cadouri și prestații acordate de femeile gravide pe baza certificatului de naștere emis.

Scopul său principal este de a oferi viitoarelor mame sprijinul de stat de înaltă calitate și de stat în cele mai bune instituții din țară. Punerea în aplicare a acestei asistențe este organizată de cupoanele existente în certificat.

Mai exact, bugetul de 11.000 de ruble pentru un certificat de naștere este distribuit după cum urmează:

 • Primul cupon este folosit pentru a plăti pentru serviciile medicale legate de asistarea femeilor însărcinate în perioada de gestație. Valoarea sa nominală este de 3.000 de ruble, ceea ce este adesea suficient pentru un curs de sarcină de înaltă calitate și fără probleme, sub supravegherea medicilor buni pentru orice femeie.
 • Al doilea cupon este folosit pentru a plăti pachetul complet de servicii de maternitate în spitale. Bineînțeles, valoarea nominală este cea mai mare și este egală cu 6000 de ruble.
 • Cel de-al treilea cupon oferă noilor mame șansa de a beneficia de servicii pediatrice preferențiale în primul an de viață a copilului. Valoarea sa nominală este restul de 2.000 de ruble.

Ce instituții medicale acceptă acest certificat de naștere

Clinicile licențiate în direcția "Obstetrică și ginecologie" sunt admise la punerea în aplicare a programului și, după nașterea unui copil și stabilirea acestuia pentru observații medicale - cu o licență "Pediatrie".

Participanții la program sunt:

 • consultări diverse femei;
 • case de maternitate;
 • clinici pediatrice.

În plus față de licențiere, instituția medicală trebuie să încheie un acord cu Fondul de Asigurări Sociale, deoarece programul este finanțat de Fondul de Asigurări Sociale. La rândul său, fondul primește bani pentru subvenții din bugetul federal.

În anul 2017, clinicile private acceptă certificatele de naștere doar atunci când încheie un acord cu autoritățile FSS.

Emiterea acestui document financiar a implicat consilierea femeilor. O femeie însărcinată poate să o primească în instituția care monitorizează sarcina ei.

Când este eliberat un certificat de naștere? Documentul poate fi obținut nu mai devreme de 30 de săptămâni. Numai în acest moment, femeia va fi eliberată de către medic la examenul următor. Excepția este o sarcină multiplă. În această situație, consultațiile femeilor au dreptul de a emite certificate începând cu a 28-a săptămână de sarcină.

Există cazuri în care femeile sunt observate în timpul sarcinii în instituții nestatale care nu au dreptul de a emite un document generic. Ce să facem în acest caz? Nu vă faceți griji în legătură cu acest lucru. Nimeni nu va rămâne fără un certificat. Pentru ao obține, trebuie să contactați clinica prenatală, localizată la locul de reședință.

Guvernul a elaborat programe al căror obiectiv principal este creșterea ratei natalității în țară. Obținerea certificatelor de naștere se află sub unul dintre aceste proiecte naționale numite "Sănătate". Datorită acestui document, fiecare femeie poate accesa servicii de calitate.

Femeile gravide își pot implementa certificatul în instituțiile de tratament medical și preventiv (MPI).

Acestea includ:

 • Consultarea femeilor (policlinici), care efectuează inspecții și observații constante ale femeilor în toate etapele de purtare a unui copil;
 • Locuintele de maternitate, centrele perinatale sau departamentele clinicilor;
 • Clinici de copii care efectuează o monitorizare preventivă a nou-născuților în momentul înregistrării până la vârsta de trei luni.

Clinicile licențiate în direcția "Obstetrică și ginecologie" sunt admise la implementarea programului și, după nașterea unui copil și stabilirea acestuia pentru observații medicale - cu licența "Pediatrie".

Ce instituții medicale acceptă un astfel de document?

Spitalul de maternitate are dreptul să ia măsuri pentru eliberarea documentului, dacă femeia a venit pentru examinare și întreținere fără el. Dacă în timpul procedurii există dificultăți, atunci puteți emite documente cu numărul de cupon 1, unde va exista o notă despre imposibilitatea plății. Nu există nicio diferență în procedura de livrare însăși.

Aici serviciile sunt plătite mai puțin cuantumul cuponului numărul 1 - observație clinică prenatală.

Prima opțiune - clinica a încheiat un acord cu FSS. Nu există întrebări aici - o parte a cecului este rambursată prin finanțare socială, familia plătește suma rămasă din propriul buzunar.

A doua opțiune - ajutor (plătit) acordat într-o instituție privată, dar certificatul nu este acceptat de către clinică. În acest caz, se recomandă contactarea unității teritoriale de asigurări sociale cu un control al serviciilor cu plată și descărcarea de gestiune din partea clinicii. Va trebui să acționeze pe noroc, deoarece FSS poate în mod egal să plătească suma din certificat sau să refuze. Și ambele decizii sunt absolut legale.

Schimbarea numelui

Un eveniment plăcut legat de formalizarea relațiilor va necesita schimbări în datele certificatului de naștere. Procedura este simplă.

Documente care trebuie prezentate instituției care a eliberat certificatul:

 • pașaport pentru date noi;
 • titlu de titlu pentru a schimba numele;
 • certificat.

Medicul-șef face modificări în formă și ștampilată de instituție.

Pe teritoriul Federației Ruse, femeile gravide au dreptul să primească un certificat de naștere, cu ajutorul căruia este posibil să se reducă semnificativ costurile financiare nu numai în etapele de sarcină, dar și în timpul nașterii și în primul an de viață al copilului.

Dar cum să obțineți un certificat de naștere? Care sunt principalele sale funcții? Din ce se compune?

Luați în considerare aceste întrebări în detaliu.

Ce este

Definiția unui "certificat de naștere" se referă la un document specific pe care orice femeie însărcinată care a înregistrat-o la o clinică antenatală are dreptul să primească.

Despre ce este vorba?

Certificat - bani de la stat care nu se află în mâinile tale

O femeie ar trebui să înțeleagă că un certificat de naștere nu este bani personali pentru a rezolva, deși semnificativ din punct de vedere social, ci sarcinile proprii. Statul finanțează, mai presus de toate, sistemul de sănătate. Prin urmare, în nici un caz serviciile nu sunt încasate. Documentul nu va funcționa pentru o terță parte.

În caz de sarcini multiple, certificatul este eliberat într-un singur exemplar, deoarece femeia însăși este susținută. Dar când se înregistrează gemeni sau triple, statul va oferi finanțare pentru fiecare copil.

Schimbarea numelui

Multe femei sunt interesate de întrebarea cum să folosească un certificat de naștere atunci când schimbă un nume de familie și dacă este necesar să o schimbi. Atunci când se înlocuiește un pașaport, în documentul financiar se fac note corespunzătoare.

Personalul medical poate solicita un document care să confirme că numele a fost schimbat (de exemplu, certificatul de căsătorie). Toate mărcile din certificat sunt emise de angajații instituției sub forma unei "modificări" care indică motivul. Se va face referire la data și numărul documentului justificativ.

În certificat, partea de înregistrare, cupoanele de date vechi se potrivesc noului nume de familie de sex echitabil.

Certificatul de naștere: răspundeți la toate întrebările

Destul de des, femeile însărcinate din clinicile de maternitate se confruntă cu maltratarea și incompetența angajaților. Cu toate acestea, nu este cazul în toate instituțiile medicale. Există spitale de maternitate destul de bune și clinici antenatale în care specialiștii cu înaltă calificare au grijă de femeie și de copilul ei, încercând să creeze condițiile cele mai favorabile pentru ei.

Ce este un certificat de naștere? Această întrebare este relevantă pentru multe femei. Certificatul este creat pentru a proteja o femeie însărcinată de serviciile medicale de calitate slabă. Acest document financiar îi conferă dreptul de a alege orice clinică antenatală sau maternitate, chiar dacă instituția este situată într-un oraș vecin sau într-o altă regiune. Astfel, având această lucrare, nu este necesar să mergeți la spitalul respectiv, care se află la locul de reședință.

Am menționat deja că certificatele vizează îmbunătățirea calității serviciilor medicale. Cum afectează aceste lucrări serviciile medicale? Adevărul este că certificatul este un document de tip financiar. Acesta reprezintă suma sumelor pe care le va primi instituția medicală aleasă de femeie în viitor. Spitalele de maternitate sunt interesate de îmbunătățirea calității serviciilor, deoarece cu cât este mai mare, cu atât mai multe femei se vor întoarce la ele pentru ajutor.

Banii primiti de institutiile medicale pot fi cheltuiti pentru imbunatatirea echipamentului sau pentru achizitionarea de droguri care sunt acordate femeilor insarcinate gratuit in timp ce se afla intr-o institutie medicala.

Practic, fiecărei femei gravide li se adresează o listă cu aceleași întrebări. Cele mai relevante sunt enumerate în tabelul de mai jos.