umflătură

Un eveniment comun în rândul femeilor însărcinate din Rusia este umflarea. Edemul poate apărea la începutul celui de-al doilea trimestru.

Amintiți-vă! Fluidul amniotic care umple uterul este sărat, ca un ocean. Un copil înoată în aceste ape, le bea și le pipăie. O actualizare completă a lichidului amniotic ar trebui să aibă loc în 4 ore. Dacă beți puțină apă, sare și alte substanțe dăunătoare din corpul dvs. se acumulează și lichidul din uter stagnează. Vă rog "aer" în interiorul dvs. - beți multă apă curată. Dacă medicul vă recomandă să beți mai puțină apă în timpul edemului, nu încercați să vă întâlniți din nou cu acest medic. Dacă apa proaspătă nu intră în corp, corpul mamei începe să se umfle, se simte rău și copilul are, de asemenea, un timp greu.

Consumul zilnic de cel puțin 8-10 pahare de lichid pe zi ajută multe femei să evite edemele. Este mai bine să nu beți mai mult de 2 pahare simultan. De asemenea, încercați să nu beți mult pe timp de noapte sau pe timp de noapte, astfel încât rinichii să se odihnească.

Alte cauze posibile de inflamare:

 • lipsa de potasiu, calciu, magneziu;
 • creșterea presiunii în cavitatea abdominală determină umflarea picioarelor;
 • munca în picioare și în ședință, lipsa activității fizice;
 • excesul de greutate.

Ai grijă de tine. Veți vedea motivele care acționează individual pentru dvs. Modificați-vă viața astfel încât să îi evitați în avans. Dacă nu puteți evita munca sedentară sau nu o puteți diversifica cu plimbări, faceți următoarele exerciții:

1. Așezați-vă pe un scaun, puneți picioarele înainte și faceți cincisprezece

mișcări picior pe tine și pe cont propriu.

2. Cincisprezece ori ridicați picioarele într-o poziție orizontală și din nou

Faceți acest lucru la fiecare 30 de minute. După încheierea lucrării, asigurați-vă că faceți o plimbare.

Amintiți-vă: Umflarea frecventă și constipația sunt principalele cauze ale venelor varicoase.

Edemul în al doilea trimestru

Elena Petrovna, spune-mi, vă rog, am avut ieri o sarcină de 19 săptămâni, mi s-au umflat ușor picioarele. A doua sarcină a început cu o umflare teribilă și o creștere mare de 21 kg la 41 de săptămâni, la 12 la spitalul de maternitate, primul copil mare de 4060 g, livrarea prin secțiunea de operație cezariană, diagnosticul este pelvis clinic îngust. Presiunea este normală, și urină. Mă plimb foarte mult, o casă privată, petrecem mult timp cu copilul mai mare din grădină, nisip.

1. Indicați cum să vă organizați dieta astfel încât prima edemă a sarcinii să nu se repete. (Nu-mi chinui setea, beau 4 cești de ceai, băutură de fructe, plus supă și fructe. De asemenea, scriu de 4-5 ori pe zi.)

2. Am citit că trebuie să beți mult, astfel încât să nu existe edem, este un mit sau un sfat care ar trebui folosit?

Vă mulțumim anticipat pentru răspunsuri.

Olga

Comentarii pentru postare

Numai membrii grupului pot comenta.

Cum să rezolvați edemul în al doilea trimestru de sarcină

Când purtați copii, femeile suferă de umflarea crescută a membrelor și chiar a întregului corp. Gestația în sine este o condiție care provoacă retenție de lichide în organism. Un corp uterin, lărgit ușor, împinge împotriva venei cava, rezultând o încălcare a fluxului sanguin din canalele venoase ale picioarelor. Ureterul are, de asemenea, presiune uterină, care contribuie, de asemenea, la reținerea fluidelor. Multe mame nu înțeleg ce să facă cu edemul în timpul sarcinii în al doilea trimestru, încep să se auto-medicheze, ceea ce este total inacceptabil și, uneori, periculos pentru făt.

Noțiunea de supărare

Puternicitatea este acumularea excesivă de lichid în organism. Edemul este patologic și fiziologic, poate fi ascuns sau explicit.

Potrivit statisticilor, aproximativ 80% din femeile gravide se confruntă cu o problemă similară în al doilea trimestru de sarcină. De obicei, umflarea nu dăunează mamei și fătului, dar dacă o femeie se umflă din cauza toxicozei târzii, atunci o astfel de afecțiune este extrem de periculoasă pentru ea și necesită un tratament urgent.

În procesul de transport, volumele de fluide care circulă prin organismul maternal cresc semnificativ. Creșterea dublă a cantității de lichide se datorează formării fluidului amniotic, formării placentei, permează cu multe vase, apariția sistemului circulator de miezuri etc. Edemul grav în al doilea trimestru este un simptom alarmant și trebuie diagnosticat. Cel mai adesea, gestoza se manifestă în edeme marcate ale femeilor însărcinate, dar există multe alte explicații pentru această afecțiune.

De ce să apară

Principalii factori care cauzează edemul sunt obiceiurile nesănătoase și alimentația necorespunzătoare, excesul de greutate, problemele cronice de sănătate și vârsta matură după 35 de ani, o ședere îndelungată într-o poziție așezată. În ceea ce privește sarcina, ea însăși este factorul care provoacă hiperedemul extremităților și umflarea feței. Doar că în această stare are loc o reorganizare globală a stării hormonale, iar corpul uterin crește constant.

Inițial îngrijorat de umflarea picioarelor în timpul sarcinii, localizată pe picioare și picioare. Atunci când situația se agravează, hiper-eficacitatea se extinde până la zona abdomenului și coapsei, apoi se duce în brațe și față. Cea mai gravă etapă de umflare este hipercurența generală, răspândită în tot corpul, carne până la edemul intern.

Cel mai adesea, umflarea în timpul sarcinii în timpul trimestrului II până la trecerea de dimineață. Dacă cu ajutorul unei diete mama poate menține acest proces sub control, atunci totul este în ordine. Dar, uneori, simptome similare indică dezvoltarea unor afecțiuni mai grave, cum ar fi expansiunea venoasă varicoasă, insuficiența miocardică sau rinichii, și complicațiile de gestație ale sarcinii. Dacă mama are deja vene varicoase sau insuficiență, atunci este mai bine să se consulte cu specialiști calificați înainte de concepție, altfel ea poate agrava totul.

Semne de edem

Puternicitatea, așa cum sa specificat deja, este ascunsă sau explicită. Ascunderea ascunsă a creșterii greutății anormale manifestată de lichid depășește 300 g / săptămână. Cu condiția ca mama să nu primească mai mult de 12 kg pentru toată gestația, tot ce este mai mare este excesul. În astfel de situații, controlul este atribuit lichidului pe care îl bei și cantitatea de urină eliberată. Când diferența este de 25% și o creștere mare a greutății corporale, pacientului i se prescrie un test McClure, în care clorura de sodiu este injectată sub piele, formând un blister pe corp. În mod normal, acest blister ar trebui să rămână timp de o oră și dacă există acumulări ascunse de lichid, acesta va dispărea mult mai devreme sau nu va apărea deloc.

Pufarea explicită este mult mai ușor de detectat.

 • Cel mai adesea ele sunt localizate la nivelul extremităților inferioare, care este asociată cu forța gravitațională. În același timp, este dificil sau imposibil ca mama să poarte pantofi vechi, o urmă de gume de șosete rămâne pe gleznă, iar vizual membrele se umflă vizibil.
 • Dacă o astfel de supărare nu se dizolvă dimineața, umflarea se răspândește în toate părțile corpului. Este necesar să se examineze fără a exclude originea patologică a unui simptom similar.
 • De asemenea, acumulările de lichide pot fi localizate pe mâini, în timp ce senzația de amorțeală, arsură și furnicături pot fi resimțite în mâini. Cel mai ușor lucru de observat este umflarea de-a lungul unui inel de nunta, care devine brusc incredibil de mic.
 • Manifestările edematoase pe mâini sunt mai tipice pentru mumii, care sunt angajați în muncă monotonă sedentară și laborioasă, cum ar fi artizanatul, tastarea pe calculator sau sculptarea pentru o lungă perioadă de timp.
 • Obstetricienii avertizează - să evite activitățile de lungă durată, să ia pauze la gimnastica mâinilor, ocazional să se ridice și să se plimbe prin cameră.

Alți factori

În cazul în care hipersensibilitatea se extinde pe față, devine pucioasă, pleoapele se umflă, fața devine rotundă și nasul se umflă ca la frig.

Puffiness se poate răspândi în membranele mucoase ale nasului, ceea ce îi va provoca congestia și nasul curgător, făcând respirația dificilă. O astfel de rinită poate tulbura mama doar o perioadă de timp sau se va pesti în întreaga perioadă de gestație. Pericolul acestui fenomen este ca atunci cand un bebelus la rece sa aiba dificultati hipoxice.

Pentru a detecta umflarea evidentă, trebuie să apăsați pe gâtul tău. Dacă există o dentă pe corp care durează 10 secunde sau mai mult, aceasta indică acumularea de lichid. Dacă acestea sunt comune, atunci astfel de lovituri vor rămâne chiar pe sacrum, pe mâini. O gleznă din gingie rămâne pe glezne, pantoful devine prea strâns. Când degetele se umflă, inelul devine, de asemenea, strâns, nu este îndepărtat.

Edem patologic și fiziologic

Pentru a ști cum să facem față edemului, este necesar să înțelegem cu precizie natura hipercurgerii. În general, acumularea de lichide poate să apară din motive patologice sau fiziologice. Fumatul fiziologic este destul de natural. Oamenii sunt aproximativ 80% apă. În timpul gestației, pacienții obișnuiesc să câștige 10-12 kg, jumătate din această masă în lichid.

Corpul mamei crește rapid conținutul de sodiu, ceea ce contribuie la reținerea lichidelor. Și în procesul de creștere a corpului uterin și a fătului crește presiunea asupra ureterului și venei cava, ceea ce perturbe scurgerea normală a fluidului. De aceea, pufarea la femeile gravide în perioadele ulterioare este un fenomen comun.

Nu vă panicați dacă pucioasa pe picioare și picioare este nesemnificativă și apare în după-amiaza târziu și trece în dimineața. La 2-3 trimestre, mamele pot chiar umfla organele genitale (labiile), care se aplică și variantelor normale.

Cauza edemului patologic poate fi tulburări de inimă și rinichi, preeclampsie etc. O sarcină uriașă este pusă pe structurile renale la femeile gravide. Această infuzie poate apărea pe fondul dezvoltării sau exacerbării patologiilor renale. Ele se caracterizează prin localizarea pe fața pacientului, mai puține ori apar pe mâini. Un semn caracteristic de laborator este prezența compușilor proteici în urină.

Congestiile etiologiei cardiace sunt asociate cu o creștere a volumului de sânge de aproape 50%. Din acest motiv, sarcina asupra structurilor inimii, care cauzează circulația sângelui, crește. Pentru o astfel de umflare este de obicei locația inferioară. Dacă pacientul își petrece mult timp pe picioare, atunci excesul de lichid din ea se va acumula pe glezne și picioare. Dacă se află mai mult, atunci spatele sau abdomenul va deveni umflat. Semnele caracteristice caracteristice sunt: ​​palpitații, cianoza țesuturilor mucoase și dificultăți de respirație.

Acumularea internă de lichide este extrem de periculoasă pentru femeile însărcinate. De obicei, în această formă, corpul uterin, peretele abdominal și structurile placentare devin umflate. Placenta umflată este destul de capabilă să stoarcă canalele vasculare ombilicale, ceea ce provoacă insuficiență placentară. De asemenea, sunt periculoase gestația. O astfel de afecțiune este considerată a fi principalul factor în mortalitatea maternă și de aproape 7 ori crește riscul decesului nou-născutului în primele 7 zile după naștere. Hiperterapia severă la 2-3 trimestre este considerată un semn clasic al preeclampsiei.

Metode de tratament

Tratamentul specializat pentru hiperterapie este necesar doar pentru problemele patologice, dar dacă edemul este de natură fiziologică și este susceptibil de a fi corectat cu ajutorul unei diete dietetice, atunci nu trebuie luată nici o medicație de către mama.

medicamente

Cel mai adesea, în caz de afecțiune patologică, obstetrician-ginecologii se recuperează, prescriu mamele cu medicamente diuretice sau medicamente pentru întărirea vasculară, sedative etc.

 1. Pentru a normaliza activitatea renală, este indicată prepararea plantelor, de exemplu, Cyston sau Canephron, pastă de Fitolysin. Dar trebuie să luați aceste medicamente strict în scopuri medicale.
 2. Preeclampsia este tratată în condiții staționare. Procedura standard este considerată o infuzie de magnezie, care ameliorează pufarea și are un efect vasorelaxant, normalizează presiunea și relaxează țesutul muscular. De asemenea, normalizați circulația sanguină a perfuziei cu pentoxifilină.
 3. Pentru a consolida peretii vasculare arata utilizarea de medicamente lipoic acid, magneziu, tocoferol, si impotriva spasme vasculare va ajuta No-spa.
 4. În cazul în care umflarea a afectat sinusurile nazale și membranele mucoase, atunci medicamentele vasoconstrictoare uzuale nu vor funcționa. Este mai bine să utilizați o soluție salină, care ar trebui să fie spălată de nas. Nu acționa într-o astfel de situație nu poate, altfel copilul este amenințat de lipsa de oxigen.

Uneori, dacă medicul aprobă, puteți utiliza remedii folclorice, dintre care unul este decocția de frunze de plante, care are efecte diuretice antibacteriene, antiinflamatoare, imunostimulatoare și coleretice, astringente și ușoare. De asemenea, se potrivește și decoctul de trandafir.

rație

Dieta corectată este importantă pentru eliminarea supresiei. În timpul transportului este extrem de important să excludeți din dietă toate tipurile de salinitate și picant, afumat și sifon, limita dulce. Reducerea cantității de lichide consumate nu merită în mod special, deoarece pentru activitatea organică normală, cantitatea zilnică recomandată de lichid este de 1,5 litri.

Dacă reduceți foarte mult consumul de băuturi, puteți obține efectul opus atunci când corpul începe să stocheze pe apă. Puffiness, în același timp, doar amplifica. Prin urmare, sarea nu trebuie exclusă complet. De asemenea, este util pentru femeile însărcinate să organizeze zile de legume și lactate.

Gimnastica terapeutică

Există multe modalități de evitare a edemelor în timpul sarcinii. Pentru această acvariu aerobic perfect sau fitness pentru femei gravide, mersul pe jos și înotul. Chiar și exercițiile de dimineață regulate vor ajuta la eliminarea unei astfel de probleme neplăcute. Femeile insarcinate cu sedentari, sedentari se recomanda sa se ridice periodic si sa se incalzeasca, ridicand picioarele pe un scaun pentru a imbunatati debitul.

Cu munca monotonă, apare umflarea mâinilor, prin urmare este recomandat să se minimizeze munca la calculator, tricotarea sau coaserea. Un astfel de exercițiu contribuie perfect la depășirea hiperedemului - trebuie să se culce pe podea, să pună o rolă tare sub fese, să ridice picioarele în sus și să se odihnească de perete.

Rochie corect

Pentru a reduce riscul de inflamație, mamele sunt sfătuite să poarte un bandaj care să susțină burta crescândă a gravidei. Dacă fată este predispusă la vene varicoase, atunci va fi util pentru ea să poarte ciorapi de compresie, șosete și furtune de chiloți.

Purtați astfel de haine trebuie să fie în poziția în sus. Este important să alegeți pantofii potriviți, astfel încât să aibă o călcâie scăzută și stabilă, să nu exagereze piciorul cu curele și să nu strânge picioarele.

Modul de viață

Stilul de viață al unei femei însărcinate merită o atenție deosebită. Factorii negativi, cum ar fi obiceiurile nesănătoase, trebuie eliminate complet. Nicotina poate declanșa dezvoltarea varicelor, însoțită de edem. Dar pentru copil răul de țigări este cu totul enorm, precum și alcoolul, al cărui consum este însoțit de deshidratare, care provoacă supărare.

Este necesar să se evite supraîncălzirea și se recomandă ca femeile gravide să doarmă pe partea stângă, punând o pernă sub picioare, ceea ce contribuie la o mai bună circulație a sângelui. Este util să faceți o baie de picior de 150 de minute cu sare de mare, să utilizați cremă specială pentru vene varicoase (așa cum este prescrisă de medic), să masați extremitatile, eliminând în mod eficient buzunarele.

constatări

De obicei, edemul nu dăunează grav femeilor însărcinate, dar uneori poate indica o exacerbare sau o dezvoltare a unor condiții patologice periculoase. Auto-tratamentul unei probleme similare este inacceptabil, doar un ginecolog va fi capabil să decidă ce mijloace să poată fi utilizate în siguranță pentru a elimina hiperterapia, în funcție de originea ei și de starea femeii însărcinate.

Edemul în trimestrul 2 al sarcinii

Edemul în timpul sarcinii nu este neobișnuit. Aproape fiecare femeie din ultimele săptămâni de gestație se confruntă cu această problemă, dar tulburarea poate fi exprimată în grade diferite. De asemenea, trebuie să înțelegeți că cauza edemului poate fi diferită, uneori acest simptom este un semn de patologie severă, periculoasă pentru viața mamei și a copilului.

Cauzele edemului în timpul sarcinii

Edemul este o afecțiune în care există o acumulare de lichid în organism. Acest fenomen poate fi observat local, de exemplu, în cazul unei vătămări sau al unei mușcături de insecte sau în întregul corp. De regulă, edemul general este asociat întotdeauna cu o afecțiune patologică care afectează întregul corp al unei femei.

Edemul apare când există lichid în organism și în țesutul care conține apă.

Dacă o femeie bea foarte mult, de exemplu în căldură, probabilitatea de edem crește. Mai ales dacă pacientul consumă băuturi care rețin lichid în organism, cum ar fi apa minerală sărată, băuturi răcoritoare, băuturi dulci și sucuri de fructe dulci, precum și băuturi alcoolice.

Edemul poate fi o consecință a patologiei organelor interne. Astfel, edemul inimii, rinichiului este izolat, iar tulburarea se manifestă și în cazul diabetului și al insuficienței hormonale la o femeie. Sarcina este o afecțiune care, în sine, crește probabilitatea de edem și nu este întotdeauna asociată cu o boală gravă.

Faptul este că pentru dezvoltarea adecvată a fătului pentru a crește aprovizionarea cu lichid în corpul unei femei. O parte din apă merge pentru a produce sânge pentru a oferi fătului o nutriție. Unele litri sunt necesare pentru umplerea vezicii fetale cu lichid amniotic. De asemenea, este nevoie de apă pentru a pregăti glandele mamare pentru hrănirea unui copil.

Astfel, cantitatea de lichid total din corpul femeii însărcinate crește cu aproximativ 8 litri până la sfârșitul celui de-al treilea trimestru. Și nu este întotdeauna că organismul îndepărtează cu succes excedentele, de aceea, apa se poate acumula în țesuturile corpului și formează edeme de diferite grade.

Edemul patologic poate apărea din mai multe motive, mecanismul dezvoltării patologiei este destul de complicat. Cauza edemului obișnuit în timpul sarcinii este următoarea:

 • Patologia inimii. În acest caz, viteza fluxului sanguin este perturbată, ceea ce duce la eliberarea fluidului din vase în țesuturile înconjurătoare. Edemurile se formează de foarte mult timp, ele sunt destul de dense și se observă concomitent simptome cardiace. De exemplu, dispnee în repaus, bătăi rapide ale inimii, piele palidă, durere toracică etc.
 • Boala renală. În acest caz, rinichii nu fac față fluxului de lichid, ceea ce duce la acumularea acestuia în organism. Semne de edem al rinichiului: piele palidă, umflarea pleoapelor, apetit scăzut, proteine ​​în urină, umflarea în sine este moale și afectează întregul corp.
 • Hipertensiune. La presiune ridicată, permeabilitatea vaselor de sânge crește, iar lichidul intră în țesuturile din jur, se produce leziuni ale sistemului renal și ale sistemului urinar. Ca o consecință - formarea edemului. De obicei, în acest caz, mai întâi picioarele și fața se umflă.

Toate aceste tulburări la femeile gravide pot fi combinate într-o stare numită preeclampsie sau toxicoză târzie, care se formează în al treilea trimestru. Preeclampsia se caracterizează prin afectarea funcției cardiace, renale, creșterea tensiunii arteriale și formarea edemului în organism.

Factori de risc

Medicii identifică un grup de risc, la care femeile sunt mai susceptibile de a suferi de edem și de alte manifestări ale gestozei în timpul sarcinii:

 • Părinte prea devreme. Dacă o fată rămâne gravidă la vârsta de 15-17 ani, probabilitatea de a dezvolta preeclampsie crește foarte mult. În ciuda menstruației stabilite, la această vârstă perioada pubertală nu sa încheiat încă. Hormonii instabili conduc adesea la dezvoltarea complicațiilor în timpul gestației.
 • Livrare târzie. Dacă o femeie rămâne gravidă după 35 de ani, probabilitatea de edeme crește. Odată cu vechimea, corpul se elimină, organele funcționează mai rău decât la vârsta de 20-25 de ani, iar prezența în istorie a diferitelor boli nu are cel mai bun efect.
 • Gestoza la o sarcină anterioară. Dacă o femeie are tendința de a dezvolta edeme, atunci este probabil ca situația să reapară cu sarcini ulterioare. Aceste femei ar trebui să fie sub supraveghere medicală strictă.
 • Aproape toxice cu vărsături persistente în prima jumătate a sarcinii. Aceasta poate fi o consecință a patologiei din organism, precum și o cauză a afectării funcției renale.
 • Femeile care au lucrat sau continuă să lucreze în muncă periculoasă.
 • Condiții adverse de viață, alimentație proastă, fumat, consum de alcool, tendință la boli inflamatorii și infecțioase.
 • Fertilitate multiplă. Atunci când sunt transportați doi copii și mai mult stres pe corp crește și mai mult, rinichii și inima nu se pot descurca cu ea.

Probabilitatea preeclampsiei severe este crescută dacă femeia are edem intern care nu a fost identificat în timp util.

clasificare

În primul rând, trebuie remarcat faptul că edemul poate fi extern și intern. Exterioară vizibilă cu ochiul liber: picioarele unei femei se umflă, au brațe, înconjoară fața și pot crește în abdomen. Edemul intern nu este vizibil extern, ceea ce este foarte periculos. Pentru a identifica o astfel de încălcare poate avea doar câștiguri neregulate în greutate.

În total, există 4 grade de edem extern la femeile gravide:

 1. Încă de la început, umflarea apare numai pe picioare.
 2. Picioarele afectate și abdomenul inferior.
 3. Umfla fața și mâinile.
 4. Întregul corp se umflă, este posibilă apariția picăturilor.

Cel mai adesea, femeile gravide observă edeme de gradul I, care nu dăunează fătului cu un tratament prompt. 3-4 grade de edem sunt atribuite unei afecțiuni grave care necesită spitalizare, uneori este necesar să se efectueze o livrare de urgență - totul depinde de cauza acestei complicații.

Gestoza la femeile gravide poate fi, de asemenea, împărțită în 4 grade:

 • Formarea picăturilor este o acumulare locală de lichid în țesuturi.
 • Nefropatie - leziuni renale.
 • Preeclampsia - însoțită de edem sever, hipertensiune arterială, creșterea proteinei în urină.
 • Eclampsia este cea mai severă formă de preeclampsie, provocând complicații extrem de grave, inclusiv edem pulmonar, abrupție placentară, moarte fetală și insuficiență renală maternă.

În unele cazuri, patologia se poate dezvolta foarte rapid, astfel încât femeile, chiar și cu edemul cel mai mic, trebuie monitorizate în mod regulat și tratate în clinica antenatală. Dacă starea se agravează, este necesară o spitalizare imediată.

Semne de edem în timpul sarcinii

Nu este întotdeauna ușor să se detecteze edemul în timpul sarcinii, astfel încât o femeie să fie văzută în mod regulat în clinica antenatală din perioada de 12 săptămâni. Acest lucru este foarte important, deoarece numai cu ajutorul controlului greutatii, analiza urinei, diagnosticul cu ultrasunete poate urmari cu acuratete procesul de gestatie.

Dar chiar și acasă, o femeie este recomandată să-și monitorizeze bunăstarea zilnică. Următoarele semne pot vorbi despre formarea edemului:

 • picioarele au început să se umfle seara;
 • degetele se umflă, inelele se înghesuie;
 • Dacă apăsați pe piele cu degetul, apare o pată albă și o dantură;
 • creștere în greutate accentuată. În mod normal, o femeie câștigă 300 de grame pe săptămână. Cu edem, greutatea poate sări cu 1-1,5 kg sau mai mult, deși femeia nu a schimbat dieta.

Edemul pe fundalul preeclampsiei poate fi însoțit de dureri de cap, somnolență crescută, grețuri și vărsături, pierderea apetitului și tonus uterin crescut.

Diagnosticul edemului - prerogativa ginecologului. Medicul prescrie o serie de teste pentru femeie, în special teste de urină, sânge, măsurarea volumului de urină eliberat pe zi și măsurarea tensiunii arteriale. Toate aceste proceduri ajută la confirmarea patologiei și identificarea cauzelor acesteia.

Tratamentul edemului la femeile gravide

Terapia edemului în timpul sarcinii se desfășoară strict sub supravegherea unui medic. Orice fel de auto-tratament nu este în discuție, este într-adevăr o condiție foarte periculoasă care poate duce la moartea copilului și a femeii însăși.

Tratamentul este de obicei medicamente. Prescrise medicamente pentru a reduce presiunea, diuretice, precum și o dietă pentru edem. Dacă cauza edemului este, de exemplu, boala inflamatorie a rinichilor (pielonefrită), atunci poate fi prescris un curs de antibiotice și medicamente antiinflamatoare.

Dietul pentru edeme va fi diferit, în funcție de cauza dezvoltării lor.

Când gestația a prescris o dietă echilibrată cu o cantitate crescută de proteine. Atunci când funcția renală este afectată, de exemplu, pe fundalul inflamației, proteina din dietă este îndepărtată în primele câteva zile de tratament, pentru a facilita activitatea rinichilor. Apoi introduceți treptat alimentele proteice într-o cantitate mică.

De asemenea, este necesar să se respecte modul de băut. Este foarte important să folosiți o cantitate suficientă de lichid, de cel puțin 1,5 litri, dar și să nu o abuzați. Lipsa de apă, precum și excesul, conduc la întreruperea sistemului vascular și la formarea edemelor.

Același lucru se întâmplă și cu sarea. Eliminarea completă a sării amenință cu disfuncție endotelială (un strat în vasele de sânge), care este responsabilă de tonusul vascular. Violarea contractilității conduce la o creștere a permeabilității capilare și a edemului.

Consumul excesiv de sare are și un efect negativ, deoarece clorura de sodiu tinde să rețină fluidele corporale. Prin urmare, sarea nu este complet exclusă, dar se reduce la 3-3,5 grame pe zi.

După cum puteți vedea, dieta pentru edem poate fi diferită, deci nu trebuie să vă restrângeți prea mult. Este suficient să excludeți din dietă foarte sărat, picant, dulce, gras. Este mai bine să beți pur și simplu apă purificată fără gaz și să mâncați cu aburi, să coaceți și să fierbeți. Este foarte important ca alimentele să fie fractionale, de 5-6 ori pe zi, în porții mici, astfel încât organismul să fie mai ușor de rezolvat.

De asemenea, medicii recomanda consumul de alimente cu un efect diuretic usor:

 • proaspete afine, suc de afine și suc;
 • suc de lingonberry, decoction frunze de lingonberry;
 • pepene verde;
 • castraveți;
 • proaspăt suc de dovleac;
 • grapefruit, etc.

De asemenea, vă puteți atenua situația prin exerciții fizice. Exercițiile pentru femeile însărcinate de la edem ajuta la îmbunătățirea circulației sângelui și a fluxului de lichid. Înotul este una dintre cele mai benefice activități fizice. Plimbările zilnice sunt, de asemenea, utile, dar nu prea lungi, aproximativ 30-60 de minute pe zi, în mod optim - 30 de minute dimineața și seara.

La domiciliu, puteți face un exercițiu simplu și eficient. Trebuie să te ridici pe toate patru și să strângeți ușor un picior în stomac, apoi îndreptați-l înapoi, repetați de 5 ori. Reveniți la poziția inițială și efectuați exercițiul pe celălalt picior.

Prevenirea edemului în timpul sarcinii

Pentru a preveni edemul în timpul sarcinii, trebuie:

 • Responsabil tratarea planificării sarcinii, dacă este necesar, suferă un tratament al bolilor;
 • este de dorit să rămâneți gravidă cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani;
 • pentru a fi în condiții confortabile, a trăi într-o cameră uscată, caldă, pus pe haine curate;
 • pentru a ajusta alimentele - ar trebui să fie util, echilibrat;
 • evitați un stil de viață pasiv, dar nu abuzați de efort fizic;
 • examinați în mod regulat în clinica antenatală, luați vitamine după cum este necesar și urmați recomandările medicului.

Cel mai adesea, umflarea preeclampsiei la femeile gravide în al treilea trimestru este asociată cu o predispoziție ereditară, care este dificil de combătut. O femeie poate reduce riscul de complicații dacă observa măsuri preventive și este examinată. Detectarea precoce a edemelor va ajuta în timp să ia măsuri pentru a le elimina și a preveni nașterea prematură și alte complicații.

Înaintea umflarea piciorului sau a mâinilor inferioare în perioada 1, 2 sau 3 trimestre este periculoasă: tratamentul cu pastile, dieta și încărcătura împotriva pufii

Adesea, femeile în anticiparea copilului, care se confruntă cu umflarea diferitelor părți ale corpului. Următorul articol elimină miturile asociate cu această stare și explică, de asemenea, motivele apariției acesteia și posibilele metode de rezolvare a situației actuale.

Edem în timpul sarcinii: o amenințare gravă sau un fenomen care poate fi evitat

Puternicitatea în timpul sarcinii este observată la 75% dintre femei. Opinia specialiștilor referitoare la necesitatea de a elimina edemul este ambiguă și depinde de istoricul pacientului. Următorul articol dezvăluie problema în care situațiile o astfel de condiție necesită o intervenție imediată și când aceasta este consecința fiziologică a schimbărilor suferite de organism.

De ce apar în timpul sarcinii: principalele motive

În timp ce așteaptă copilul, corpul femeii își asumă îndeplinirea funcțiilor vitale "pentru doi". Acest lucru se aplică și la volumul de lichid care se dublează în procesul de transport al unui copil. La prima vedere, acest fapt poate fi considerat o explicație complet logică pentru apariția edemului, dovedind "naturalețea" fenomenului luat în considerare în timpul sarcinii. Cu toate acestea, specialiștii în medicină consideră că puffiness este o abatere gravă, necesitând o decizie imediată privind tratamentul prescris. "Sateliții" edemului pot agrava situația: hipertensiune arterială sau proteine ​​în urina unei femei însărcinate.

 • prezența bolilor grave ale sistemului cardiovascular, ficatului, rinichilor, de exemplu preeclampsie;
 • consumul zilnic de cantități insuficiente de lichid;
 • includerea frecventă în dieta prăjită, grasă sau feluri de mâncare cu conținut ridicat de sare și zahăr;
 • fixarea venelor uterine crescute și a vaselor limfatice;
 • modificări fiziologice în conținutul microelementelor din sângele și țesuturile gravide.

Simptome: cum se determină umflarea

Pentru a minimiza impactul negativ al edemului asupra corpului mamei și copilului, este important să se diagnosticheze în timp util la etapa inițială. În plus față de edem, vizibil cu ochiul liber, există o posibilitate de dezvoltare a țesuturilor corpului pastoznost (retenție de lichid latent).

Astfel de deviații grave sunt determinate de medici în timpul examinării și evaluării rezultatelor unei analize generale a urinei sau a sângelui. Datorită imposibilității de a vizita un ginecolog sau de a fi testată în fiecare zi, este în puterea femeii însărcinate să verifice periodic părți ale corpului pentru edeme evidente vizibile pentru ea.

Picioarele inferioare și membrele inferioare

Dacă o femeie gravidă nu are boli grave și un curs favorabil de sarcină, apare edemul membrelor inferioare în al doilea și al treilea trimestru și este considerat o schimbare naturală în organism.

Principalele "semnale" pentru o femeie care indică apariția acumulării de lichide în picioare și membre inferioare sunt:

 • cresterea in greutate de peste 300-400 de grame in ultima saptamana;
 • "umflarea" severă a membrelor numai seara;
 • senzație de greutate, disconfort sau durere la nivelul picioarelor.

Mână și deget, mâini

Pentru a diagnostica apariția umflăturilor membrelor superioare, este rezonabil să acordați atenție:

 • prezența "furnicăturii" sau a "amorțeală" a mâinilor și a mâinilor;
 • abilitatea de a îndepărta cu ușurință și de a pune inelele pe degete;
 • prezența urmei unei brățări sau a unei banda elastică densă (situată pe o perioadă scurtă de timp pe încheietura mâinii) pentru o perioadă lungă de timp după îndepărtarea lor.

Umflarea care apare pe fata, este cea mai evidenta pentru mama insarcinata. Acest fapt se datorează influenței lor semnificative asupra schimbării aspectului femeilor. Odată cu dezvoltarea edemelor, femeile gravide observă:

 • "Umflarea pleoapelor";
 • apariția "sacilor" sub ochi;
 • "Rotunjirea" feței ovale;
 • o creștere a dimensiunii nasului.

Umerii și talie

"Umflarea" zonei taliei este considerată cea mai periculoasă tip de abatere în cauză. Acest lucru se explică prin conexiunea indisolubilă a abdomenului mamei cu organele vitale ale copilului, care constă în aprovizionarea cu oxigen a placentei ("umflarea" în umflarea abdomenului) a copilului. În consecință, mai devreme femeia gravidă poate observa independent cea mai mică umflare a unei zone date, cu atât mai multe șanse vor fi evitate influența patologiei asupra organismului în creștere. Un motiv de îngrijorare obiectiv ar trebui să fie:

 • eliminarea lichidului mai mică de 75% din volumul zilnic de apă consumat de o femeie;
 • "Sharp" creștere semnificativă în greutate;
 • glezna semnificativa "umflarea";
 • hipertensiune arterială.

Dacă picioarele se umflă

Pentru a determina acumularea de lichid în picioare, medicii recomandă să acorde atenție faptului de posibila lor creștere "în lățime". De îndată ce o femeie observă că devine imposibil să poarte pantofi vechi, ar trebui să contacteze imediat un ginecolog pentru a confirma sau a respinge faptul că a apărut o stare periculoasă datorită reținerii apei în organism.

Ce este edem ascuns, cum să-i identificați în timpul sarcinii

Din păcate, nu este întotdeauna acumularea excesivă de lichid în corpul unei femei gravide poate fi determinată în timpul auto-diagnosticului obișnuit la domiciliu.

Ținând cont de definirea pufului ascuns (pastinat), specialistul va lua pentru punctele de referință:

 • creștere nesemnificativă sau ascuțită în greutate în ultima lună;
 • devieri în analiza rezultatelor diurezei;
 • resorbție lentă a unei soluții speciale, formând un fel de "blister" injectat sub piele a unei femei însărcinate (această procedură este cunoscută în cercurile profesionale drept "test blister");
 • exces semnificativ de tensiune arterială;
 • detectarea proteinelor în urina pacientului.

Retenția periculoasă a lichidului în timpul sarcinii

Efectul edemului asupra corpului mamei și dezvoltarea fătului în uter este direct legat de vârsta gestațională atunci când starea descrisă a fost diagnosticată.

Primul trimestru

Retenția substanțială a lichidului în corpul unei femei în primul trimestru de sarcină este extrem de non-fiziologică și va fi văzută de către medic ca urmare a disfuncției organelor vitale ale femeii însărcinate (rinichi, inimă, ficat).

În plus față de posibila insuficiență cardiacă sau renală, venele varicoase sau toxicele severe, care deshidratează în mod semnificativ corpul unei femei gravide, pot provoca puffiness în stadiile incipiente.

Ignorarea problemei este plină pentru mama viitoare cu dezvoltarea bolilor grave, cu trecerea timpului devenind rangul de "cronică". Pentru un copil în stadiul de "așezare" a bazei pentru formarea ulterioară a sistemelor vitale, edemul matern poate fi periculos, provocând eventual perturbări în funcționarea placentei responsabile pentru alimentarea copilului cu oxigen.

Al doilea trimestru

Se consideră că abaterile în starea femeilor în al doilea trimestru sunt mai naturale, datorită creșterii semnificative a încărcăturii corporale, inclusiv datorită greutății câștigate. Siguranța edemului detectat în acest moment poate fi determinată numai de ginecolog pe baza rezultatelor studiilor și analizelor suplimentare. Altfel, vorbim despre stadiul inițial al preeclampsiei, periculos nu numai pentru starea generală a mamei, ci și pentru viața unui copil nenăscut.

Al treilea trimestru

Edemul semnificativ în ultimele săptămâni ale celui de-al treilea trimestru implică în mod inevitabil hipoxia fătului în uter. În majoritatea absolută a cazurilor, medicii aflați în astfel de situații iau decizia de a trimite femeia însărcinată la spital pentru a încerca să elimine lichidul excesiv acumulat în corpul femeii într-un mod medical. În absența unei dinamici pozitive în eliminarea edemelor, mama insarcinată va fi recomandată pentru livrarea de urgență pentru a salva viața copilului ei.

Cum afectează umflarea copilului decât periculos

Ginecologii moderni percep umflarea unei femei însărcinate, însoțită de un câștig semnificativ în greutate, o creștere a tensiunii arteriale, precum și de abateri în OAM și OAK, ca fenomen care reprezintă o amenințare serioasă pentru copil în uter. Efectul acestei stări poate fi exprimat în:

 • încălcarea circulației normale a sângelui în placentă sau dezvoltarea insuficienței placentare, conducând în mod inevitabil la hipoxie (lipsa de oxigen);
 • provocând o activitate excesivă a copilului, ducând la înfundarea gâtului sau a abdomenului cu o cordon ombilical, ceea ce reprezintă un potențial pericol pentru nașterea ulterioară.

Când apare umflarea în stadiile inițiale ale sarcinii

Edemul în primele săptămâni de sarcină este considerat o consecință a:

 • disfuncții ale sistemelor vitale ale corpului femeii (cardiovasculare, urinare - sexuale și așa mai departe);
 • nerespectarea regimului zilnic de băut ";
 • consumând cantitati mari de alimente sarate, prajite, picante, dulci, grase.

Există întotdeauna umflături în ultimele 9 luni de sarcină?

Apariția frecventă a edemelor în ultimele etape ale sarcinii nu înseamnă deloc prezența lor obligatorie la fiecare femeie. În absența anomaliilor în funcționarea altor organe și în cursul normal al sarcinii, o tânără care se implică în sport înainte și în așteptarea nașterii bebelușului nu poate fi o întârziere în lichidul care este periculos pentru copilul ei.

Dacă fețele, picioarele și brațele sunt umflate, este posibil să se reducă umflarea cu medicamente?

În timp pentru a identifica apariția și dezvoltarea edemului ascuns sau evident, ginecologul, în funcție de istoricul și starea actuală a gravidă, este tratat prescris. Companiile farmaceutice moderne oferă o gamă largă de medicamente care sunt eficiente în lupta împotriva "bolii" periculoase.

Ce este prescris pentru formele acute

În caz de edeme severe ale picioarelor, feței sau extremităților superioare, pe lângă recomandările generale și respectarea regimului de băut, precum și ajustarea dietă zilnică, medicii de spitalizare prescriu:

Ce mijloace sunt eficiente

Cea mai eficientă dintre ele sunt recunoscute "Kurantil" și "Kanefron". Compozițiile acestor medicamente sunt cât mai naturale posibil, ceea ce determină siguranța absolută a utilizării acestora, împreună cu rata ridicată de acțiune a substanțelor active.

Ceea ce nu trebuie luat în timpul sarcinii de la edem

Datorită potențialului pericol pentru o femeie gravidă prezentat de unele medicamente utilizate cu succes în tratamentul edemelor la alte persoane, medicii preferă să evite prescrierea medicamentelor care au proprietăți diuretice:

Cum se poate face față edemului în timpul remediilor folclorice în timpul sarcinii

O femeie aflată în poziție este capabilă să minimizeze umflarea la domiciliu prin folosirea metodelor populare eficiente, ajustarea dietei și efectuarea de exerciții simple.

Baie de baie: cum să eliminați puffiness

Cele mai frecvente remedii "home" pentru eliminarea retenției de lichide în picioare sunt:

 • băi de picioare (în apă, temperatură de 30 - 35 de grade, sare de mare, muștar, mușețel sau lămâie se dizolvă într-un raport de 1 lingură de substanță activă pe litru de lichid);
 • douches.

Cum să eliminați umflarea feței

Pentru a elimina "umflarea" feței unei femei însărcinate, se recomandă să ștergeți zilnic pielea cu gheață și în mod regulat:

 • castravete masca;
 • masca de cartofi și miere;
 • comprimați pe față cu un decoct de ceai verde, ceai verde.

Cum să reduceți pufarea în abdomenul inferior

Consumul zilnic va ajuta la reducerea edemelor periculoase în abdomenul inferior în timpul sarcinii:

 • boabe de fructe de fructe;
 • sucuri de fructe proaspete;
 • infuzii de plante, în special patrunjel, trandafir sălbatic, păducel, mușețel.

Dieta pentru puffiness în timpul sarcinii târziu

În plus față de "ritualurile" menționate mai sus, femeilor gravide li se recomandă să adere la o dietă specială, ceea ce implică un aport adecvat de lichide, pentru a reduce edemul.

Produse care reduc umflarea

Împreună cu băut abundent, componente importante ale unui meniu complet al unei femei care așteaptă un copil ar trebui să fie:

 • mâncăruri fără sare;
 • legume și fructe proaspete, cum ar fi morcovi, pepeni, pepeni verzi;
 • fructe de padure de sezon, cum ar fi afine, lingonberries sau coacaze rosii.

Dieta pentru o zi în perioadele timpurii și târzii

Dieta zilnică a mamei viitoare în dezvoltarea edemului atât în ​​perioadele timpurii cât și în cele târzii implică respectarea regulilor de bază identice ale alimentelor "sănătoase"

 1. Cantitatea zilnică de sare din vase nu trebuie să depășească 5 g.
 2. Este necesar să eliminați complet produsele alimentare dulci, făinoase, grase, picante și prăjite.
 3. Prioritatea ar trebui să fie vase bogate în proteine, vitamine, elemente micro și macro utile:
 • fierte sau coapte în cuptorul "dieta" carne;
 • produse lactate;
 • vase cu abur;
 • legume;
 • citrice, în special lamaie (în absența alergiilor);
 • terci.
 1. Este extrem de important să evitați consumul excesiv de cafea, ceai negru, băuturi carbogazoase.

Cantitatea de lichid consumată în ultimele săptămâni

Volumul de lichid consumat de o femeie în ultimele săptămâni de sarcină trebuie să fie de cel puțin 1 litru pe zi. Acest indicator se aplică nu numai apei pure și a altor băuturi, ci și tuturor alimentelor lichide din alimentația zilnică a mamei viitoare.

Cea mai mică abatere de la regimul convențional de băut poate duce la apariția edemelor sau, desigur, a deshidratării.

Exerciții de la puf în timpul sarcinii

Este, de asemenea, de remarcat necesitatea de a efectua o serie de exerciții pentru femeile gravide, contribuind la normalizarea procesului de retragere a lichidului acumulat din organism. Acestea includ:

 • adoptarea regulată a poziției genunchiului;
 • piscină;
 • plimbări zilnice activ pe jos pe distanțe lungi;
 • "Rotunjire" și "îndoire" a spatelui, în picioare pe toate patru;
 • menținând poziția, de mai multe ori, alternând picioarele, efectuând "tragerea în sus" a genunchiului îndoit la stomac, cu o rotunjire concomitentă a spatelui;
 • situată pe spate și așezarea membrelor inferioare pe o pernă, efectuați mișcări circulare ale picioarelor în direcții diferite;
 • rămânând în aceeași poziție, strângeți alternativ picioarele îndoite la genunchi până la stomac.

După studierea informațiilor din articolul de mai sus, o femeie însărcinată va putea înțelege cum să prevină apariția unei condiții potențial periculoase pentru viața copilului ei. Cu toate acestea, în ciuda metodelor existente de "casă" de control al edemelor și a "cunoscutelor" variante ale normei, dacă simptomele acestei devieri sunt detectate, mama însărcinată ar trebui să consulte imediat un medic pentru a determina dacă există o amenințare reală la adresa sănătății sale.

Edemul în timpul sarcinii: 7 recomandări importante ale medicului

Edemul în timpul sarcinii - o afecțiune care apare la majoritatea femeilor. Potrivit statisticilor, doar 20% dintre femeile gravide nu le întâlnesc. Adesea, edemul nu afectează corpul viitorului mamă și al copilului său, dar uneori pot să însoțească condiții destul de periculoase care necesită examinare și tratament. Care sunt umflarea în timpul sarcinii și este necesară tratarea oricărei manifestări?

Isabella Charchyan
Obstetrician-ginecolog, Moscova

Edemul este o acumulare excesivă de lichid în spațiul interstițial al oricărei părți a corpului. În timpul sarcinii, cantitatea de lichid care circulă în corpul unei femei aproape se dublează, deoarece este conținută în lichidul amniotic, în placentă și este de asemenea necesară de copilul în creștere și de sistemul său circulator. În același timp, schimbările metabolismului apei-sare (sodiul se acumulează în vase, ceea ce întârzie eliminarea fluidului), iar uterul în creștere pune presiune asupra vaselor și organelor, ceea ce încetinește circulația sângelui și promovează retenția de lichide. În plus față de toate acestea, o schimbare a nivelelor hormonale în această perioadă provoacă un sentiment de sete, ceea ce duce și la edeme.

Edemul ca sindrom însoțește multe boli ale diferitelor organe și sisteme ale corpului: procese endocrine, cardiovasculare, renale și alte inflamatorii.

Edemurile (în special cele mari) nu sunt doar un simptom care arată neplăcut și provoacă disconfort. Ele pot fi destul de periculoase. Datorită umflăturii puternice a mamei, copilul poate prezenta hipoxie (privarea de oxigen), iar mama însărcinată poate suferi de edeme ale organelor interne și, ca urmare, o întrerupere a activității lor. Edemul poate fi, de asemenea, unul dintre simptomele preeclampsiei - o afecțiune în care un grad sever poate fi chiar o problemă de naștere precoce. Prin urmare, aspectul (și chiar aspectul său posibil) este important pentru a fi urmărit într-un stadiu foarte timpuriu.

Cu toate acestea, uneori chiar și edemele severe nu deranjează o femeie însărcinată, iar bunăstarea ei rămâne satisfăcătoare. Chiar și într-o astfel de situație este mai bine să se consulte un medic, deoarece în mai mult de 90% din astfel de cazuri starea se înrăutățește (proteina apare în urină, crește presiunea) și se transformă în preeclampsie.

De regulă, edemul începe să deranjeze mama însărcinată de la aproximativ 30 de săptămâni (și cu gestație - din săptămâna a 20-a) de sarcină.

Edemul grav poate să însoțească femeile gravide care se așteaptă la gemeni sau pur și simplu purtând un făt mare.

Umflarea ascunsă în timpul sarcinii - ce este?

Se pare că pufarea este întotdeauna o problemă evidentă. Cu toate acestea, nu este așa. În plus față de edemul evident, există așa-numitele ascunse (edemul organelor și țesuturilor interne). Medicul obstetrician-ginecolog care vă urmărește vă poate ajuta să le aflați, după ce ați efectuat mai multe inspecții

 1. Cântărire normală. Foarte des, prea multă creștere în greutate - mai mult de 300 g pe săptămână indică edeme ascunse.
 2. Măsurarea periodică a circumferinței picioarelor. Edemul ascuns complicat este indicat de creșterea mărimii circumferinței piciorului cu 1 cm sau mai mult (măsurătorile sunt efectuate o dată pe săptămână).
 3. Studiul diurezei zilnice. Diureza este volumul de urină format într-o anumită perioadă de timp. Compară cantitatea de lichid care a fost consumată cu cantitatea de urină excretată. În mod normal, se eliberează 3-4 din tot lichidul pe care îl bei (aceasta include apă, alte băuturi, fructe și supe).

De regulă, dacă o femeie este predispusă la edem, medicul poate afla deja în primele săptămâni de sarcină. El obține date despre acest lucru dintr-o examinare a pacientului, un studiu al constituției sale, ereditate, o istorie a bolilor și, de asemenea, dintr-un test de sânge pentru biochimie. Cu cât se știe mai devreme dacă aveți edem, cu atât mai repede puteți lua măsuri pentru a le preveni.

Fiziologia și patologia edemului în timpul sarcinii

Edemul poate fi fiziologic și patologic. Edemul fiziologic, de obicei, nu provoacă complicații și îi dă femeii însărcinate un sentiment de nemulțumire cu aspectul ei. Originea lor se datorează faptului că uterul în creștere stoarce vasele de sânge - acest lucru împiedică scurgerea normală de sânge. Uterul apasă pe uretere, ceea ce determină reținerea lichidului în timpul sarcinii și, prin urmare, umflarea. Edițiile fiziologice pot fi, de asemenea, asociate cu constituirea femeii însărcinate - femeile de statură scurtă și cu o masă corporală crescută apar mai des.

Edemul patologic este, de obicei, însoțit de preeclampsie (toxicoză târzie) - o complicație a sarcinii care poate să apară în al treilea trimestru. Simptomele sale sunt tensiunea arterială ridicată, excreția proteică urinară (în mod normal absentă), greața, vărsăturile, durerile de cap, convulsiile (eclampsia), febra, somnolența sau, dimpotrivă, Cu toate acestea, preeclampsia nu poate fi însoțită de edem, iar preeclampsia "uscată" este considerată un caz mai sever. De asemenea, preeclampsia nu este neapărat însoțită de toate simptomele de mai sus. Cea mai periculoasă este prezența convulsiilor. În orice caz, preeclampsia necesită aproape întotdeauna ajutorul unui medic și găsirea unei femei însărcinate în spital. Cu cât începeți mai devreme să o tratați, cu atât este mai puțin probabil ca aceasta să devină o formă severă.

Umflarea picioarelor în timpul sarcinii

Umflarea picioarelor în timpul sarcinii este cel mai frecvent tip de edem. Ei sunt îngrijorați în special de cei care își petrec mult timp pe picioare sau pur și simplu după o plimbare lungă. Edemul este de obicei vizibil pe picioare și glezne. Pantofii preferați, în același timp, devin mici sau prese puternice. Este important să alegeți una care să nu provoace disconfort de la materialele bine întinse, astfel încât să fie confortabil să poarte în după-amiaza. De asemenea, este necesar să se abandoneze tocuri înalte, preferând să fie scăzut și stabil. Dacă sunteți îngrijorat de umflarea picioarelor în timpul sarcinii, încercați să evitați plimbările lungi, nu vă stați pe picioare pentru o lungă perioadă de timp, luați o poziție culcat la domiciliu, ridicați picioarele în sus și, de asemenea, masați în mod regulat picioarele.

Umflarea mâinilor în timpul sarcinii

Umflarea mâinilor în timpul sarcinii apare, de regulă, la acele femei care lucrează la calculator, fac meserii și orice altă muncă monotonă - stagnarea fluidelor se formează datorită mișcărilor monotone. În acest caz, trebuie să faceți în mod regulat exerciții pentru degete. De asemenea, începând cu a doua jumătate a sarcinii, medicii sfătuiesc să nu poarte inele pe mâini. Dacă nu le eliminați în timp, puteți aștepta un anumit grad de umflare, în care va fi foarte dificil sau imposibil să le eliminați.

Umflarea feței în timpul sarcinii

Umflarea feței în timpul sarcinii este ușor de observat - fața devine rotundă și pucioasă. Disconfortul pleoapelor dă un disconfort deosebit, pungile apar sub ochi. Acest lucru se datorează caracteristicilor anatomice specifice ale pleoapelor - în această zonă există fibre libere, un fluid foarte absorbant. Este posibil să se reducă umflarea feței, respectând regulile generale pentru prevenirea umflăturii corpului.

Umflarea nasului în timpul sarcinii

Nasul se poate umfla ca rezultat al umflarea generală a feței, precum și din cauza posibilelor reacții alergice, care sunt foarte exacerbate în timpul perioadei de așteptare a copilului. Se recomandă să nu se permită congestia nazală și umflarea, deoarece din cauza problemelor de respirație, accesul la oxigen la copil este împiedicat. Puteți elimina umflarea cu ajutorul picăturilor, dar nu uitați că femeile însărcinate sunt interzise să utilizeze o serie de medicamente obișnuite, deci este mai bine dacă medicamentul este prescris de un medic care știe exact ce remedii sunt permise.

Prevenirea și tratamentul edemelor în timpul sarcinii

Femeile insarcinate cu edem au avut o atentie sporita la stadiul de management in clinica antenatala. Viitoarea mamă este cântărită în mod regulat, tensiunea arterială este măsurată, iar rinichii sunt monitorizați prin teste de urină. Totul vizează prevenirea (prevenirea) complicațiilor. Sfaturi pe care medicii le oferă:

 1. Reglați alimentarea. Excludeți prăjit și afumat (alimente pregătite în astfel de moduri, rău pentru nave), gătiți carne și legume, gătiți pentru un cuplu, coaceți. Alimentele ar trebui să conțină suficientă proteină (pentru a evita deficiența acesteia, care poate apărea în timpul gestației). De asemenea, este bine să nu mâncați alimente grase, picante, murate, dulci, coaceți. Dar suplimentele cu conținut scăzut de grăsimi, cerealele, fructele și legumele ar trebui să fie consumate în mod regulat. Pentru prevenirea edemelor, este util să vă petreceți zilele de post, dar, fără a fi purtate, nu mai mult de o dată pe săptămână și întotdeauna după consultarea medicului.
 2. Limitați aportul de sare (în mod ideal la 1-1,5 g pe zi). Conține sodiu, din cauza căruia reține fluidul în organism. Este important să nu scurtați alimentele (sau să nu le sare deloc) în timpul gătitului, ci și să eliminați murăturile, varza, heringul, chipsurile, biscuiții, cârnații și cârnații, conservele din dietă.
 3. Beți mai mult. O cantitate suficientă de lichid va accelera metabolismul apei-sare din organism. Dacă beți puțin, puteți aduce organismul la deshidratare, ceea ce nu este mai puțin periculos. Trebuie să beți până la 1,5 litri de apă pe zi (fără să numeri supe, compoturi) și să beți cea mai mare parte a lichidului înainte de prânz, lăsând mai puțin pentru seară. Este mai bine să bei nu în pahare mari, ci în gume mici, adesea, dar treptat. Cu toate acestea, nu ar trebui să abuzeze nici de lichid - este plină de apariția edemului și mai mare. Puteți bea nu numai apă, ci și sucuri (de preferință neîndulcite și proaspăt stoarse), băuturi din fructe, ceai cu lapte. În acest caz, ceaiul negru și cafeaua este mai bine să nu se implice, ele pot afecta vasele de sânge și presiunea. Ceaiul verde nu este, de asemenea, la fel de util ca mulți cred: conține o cantitate mare de cofeină și poate acționa și asupra stării vaselor de sânge. În ziua în care puteți bea nu mai mult de două cești. Uita de suc, mai dulce. În plus față de retenția de lichide, provoacă și arsuri la stomac. Dacă aveți de gând să începeți să beți așa-numitele ceaiuri diuretice, asigurați-vă că vă adresați medicului dumneavoastră - nu toate aceste băuturi pot fi benefice și trebuie să le luați foarte atent.
 4. Mutați și faceți o gimnastică. Cu mișcări active, riscul de edem este redus la jumătate. Faceți gimnastică specială pentru femeile însărcinate, yoga, vizitați piscina. Principalul lucru nu este să exagerezi și să faci cât poți. Sarcina trebuie să fie uniformă și măsurată.
 5. Să ne odihnim picioarele. Încercați să nu vă opriți sau să mergeți prea mult timp. Dacă stați, puneți-vă picioarele pe un stand sau scaun special. În acest caz, absolut nu puteți sta, aruncând un picior peste celălalt. Cu o ședere lungă, o dată pe oră, faceți o gimnastică oprită - răsuciți-o în direcții diferite. Stați alternativ pe tocuri și jumătate de degete. Nu stați mult timp în aceeași poziție. Mănâncă, pune o rolă sub picioarele tale. Faceți băi de picior răcoroase și masați.
 6. Încercați să nu rămâneți mult timp în căldură sau în camere înfundate.
 7. La recomandarea medicului, purtați articole de îmbrăcăminte specială pentru compresie. Umflarea picioarelor poate fi însoțită de vene varicoase. Un flebolog ar trebui să se ocupe de această problemă, el vă va atribui, de asemenea, o spălătorie gradul necesar de compresie. Principalul lucru este să-l alegi în dimensiune, nu ar trebui să zdrobească.

Edemul este un simptom asociat aproape tuturor sarcinilor. Umflarea mică este aproape inevitabilă, dar nu este nimic periculos în legătură cu aceasta. Prin urmare, nu trebuie să vă faceți griji. Principalul lucru este să arătăm responsabilitatea în timp și să nu uităm de regulile de prevenire a acestora, pentru a nu aduce un grad sever. În același timp, după naștere, edemul dispare repede, deoarece corpul unei femei lasă aproximativ 8 litri de exces de lichid. Și veți uita repede această problemă.

Semne de umflare: când să-i vezi un doctor

Cel mai simplu mod de a determina dacă aveți sau nu umflarea este să apăsați degetul pe piele. Dacă nu există edem, nu va exista urme pe piele, dacă există, veți vedea o gaură care se va ridica destul de încet, iar pielea însăși devine edeme și tensionată în timpul edemelor.

O mică umflare nu va face rău unei femei însărcinate, dar există semne, observând că este mai bine să nu ezitați să vedeți un doctor:

 • Creștere bruscă în greutate. Dacă obțineți mai mult de 300 de grame pe săptămână, acest lucru indică un edem puternic și o cantitate mare de exces de lichid în organism.
 • Manifestarea edemului dimineața. Ca regulă, puffiness este temporar și crește în seara, și dimineața nu există urme de ea. Dacă te-a deranjat dimineața, atunci poate merge într-un grad periculos.
 • Arderea, prinderea degetelor de la picioare si a mainilor, amorteala lor. Acest lucru se datorează compresiei nervilor. Cu edem puternic, dificultăți în flexarea degetelor pot apărea, de asemenea, și este dureros să pasi pe picioare.
 • Pantofii se agită și se înghesuie, inelele sunt aproape îndepărtate de pe degete sau nu sunt îndepărtate deloc.
 • Transformarea puternică a feței, umflarea nasului și a buzelor.
 • Insuficiență cardiacă, dificultăți de respirație, presiune crescută.