Nutrilon pentru constipație, colică

Pentru un nou-născut, laptele matern este mâncarea perfectă. Dar există situații în care alăptarea nu este posibilă sau laptele matern nu este suficient, în acest caz formulele de lapte vin la salvare. În această perioadă, copilul poate avea probleme cu digestia, una dintre ele fiind constipație.

 • Navigare rapidă pe articol:
 • Caracteristicile amestecului de lapte fermentat pentru nou-născuți
 • Compoziția amestecului de lapte fermentat
 • Cum se prepară amestecul. Etapele de furajare
 • Ce întreprinderi produc formulă pentru sugari?
 • opinii

Unul dintre motive poate fi un amestec necorespunzător. În special, această problemă se confruntă cu copiii care devin imediat "artificiali".

Caracteristicile amestecului de lapte fermentat pentru nou-născuți

Printre formulele pentru sugari, produsele lactate ocupă un loc separat. Compoziția amestecului este aleasă astfel încât să fie adaptată corpului copilului și este capabilă să normalizeze digestia în timpul perioadei de întrerupere a funcționării acestuia. Formula de lapte fermentat pentru nou-născuții cu constipație, dacă este aleasă corect, va contribui, de asemenea, la atenuarea altor afecțiuni ale copilului.

Potrivit statisticilor, aproape fiecare al treilea copil are tulburări digestive.

Care este exclusivitatea acestui produs și diferența față de amestecurile simple:

 • Acesta este un produs adaptat cu proprietăți de vindecare. Se aplică numai după recomandările medicului pediatru în legătură cu problemele tractului gastro-intestinal.
 • Probioticele care compun amestecul, creează o floră favorabilă în stomac și împiedică reproducerea microorganismelor dăunătoare.
 • Pentru amestecurile utilizate bacterii vii.
 • Producătorii respectă condițiile de calitate definite de legislația sanitară a Federației Ruse, recomandările Uniunii Europene și OMS.
 • Culturile de microorganisme trebuie în mod necesar să fie izolate de corpul uman și să nu provoace efecte dăunătoare.
 • Bacteriile utilizate pentru amestecuri contracarează factorii externi și, de asemenea, își păstrează proprietățile în timpul depozitării și utilizării.
 • Când sunt ingerate, bacteriile vii secretă acidul lactic, care normalizează sistemul digestiv, are un efect benefic asupra scaunului și mărește apetitul.

[box type = "warning"] Important de știut! Toate amestecurile trebuie să fie prescrise de medicul pediatru, luând în considerare indicațiile medicale și starea copilului. [/ Box]

Compoziția amestecului de lapte fermentat

Formula de lapte pentru nou-nascutii cu constipatie poate contine:

 1. Probioticele sunt porțiuni de alimente care nu sunt digerate în tractul gastro-intestinal superior și intră în intestinul gros. În ea sunt procesate microflora, formând mase fecale, făcându-le mai moi. O altă funcție a prebioticii este colonizarea microflorei cu bacterii benefice, cu atât mai mult cu cât este mai eficientă relaxarea.
 2. Lactuloza, obținută ca urmare a procesării zerului, este singurul laxativ pentru copii până la un an.
 3. Bacteriile vii, care activează normalizarea microflorei intestinale, elimină microorganismele dăunătoare, protejează intestinele de infecție, reduc gradul de reacție alergică. Probioticele sunt implicate în procesul de fermentație a acidului lactic, rezultând substanțe care acționează asupra motilității intestinale (contracția pereților, care promovează eliminarea substanțelor din organism).
 4. Un procent redus de proteine ​​contribuie la digestia rapidă a alimentelor și o mută în intestinul gros.
Se recomandă introducerea treptată a amestecului, observând starea copilului.

Cum se prepară amestecul. Etapele de furajare

Motivul pentru constipație cu hrană artificială poate fi un amestec preparat necorespunzător: poate fi prea gros. Trebuie să citiți instrucțiunile pentru prepararea amestecului și să urmați recomandările acestuia. Asigurați-vă că utilizați lingura de măsurare, care este în cutie.

Amestecul poate fi mai lichid, pentru aceasta se adaugă 40 ml de apă în loc de 30 ml sau se ia o lingură incompletă a amestecului. În timpul zilei, copilul trebuie să primească apă 100 - 150 ml, puteți face un decoct de musetel sau marar, care sunt, de asemenea, un agent de laxativ.

Amestecul de lapte fermentat este un instrument excelent pentru nou-născuții cu constipație, dar pe lângă pregătirea adecvată, trebuie să știți cum să începeți să introduceți amestecul în alimentația bebelușului.

[box type = "info"] Vă rugăm să rețineți! Toate amestecurile au gusturi diferite, nu provoacă disconfort. Este necesar să se monitorizeze îndeaproape starea copilului, începând să se adauge treptat un amestec de lapte fermentat, este posibil ca unele dintre ele să provoace alergii. [/ Box]

Prima hrănire, iar ultima trebuie să fie compusă din lapte. Apoi, după o alimentare, este necesar să se adauge un amestec de lapte fermentat. Cum arată: pentru a doua hrănire, trebuie mai întâi să dați 30 ml din noul amestec, apoi să-l hrăniți cu lapte și așa mai departe prin hrănire. Continuați să vă hrăniți timp de trei zile. În următoarele 2-3 zile, toată hrănirea trebuie să fie cu adăugarea de amestec de lapte fermentat.

Cu frecvența corectă a alăptărilor, recuperarea bebelușului nu trebuie să aștepte mult timp

Apoi, după 3 zile de hrănire, se adaugă 60 ml de produs lactat fermentat la alimentele obișnuite și timp de încă 2 zile fiecare hrănire trebuie amestecată. În același mod, volumul este mărit la 90 ml și apoi la 110 ml și astfel alimentarea este complet înlocuită. În cazul în care este necesară înlocuirea unei părți a furajelor, aceasta ar trebui să fie a doua, a patra și a șasea.

Amestecul de lapte fermentat folosit pentru nou-născuții cu constipație, este preparat imediat înainte de utilizare, în cazuri excepționale, poate fi preparat timp de 1 zi. Este necesar să se înlocuiască treptat amestecul obișnuit de lapte fermentat, în același timp, producătorul trebuie să fie același.

Introducerea tipului de amestec în cauză trebuie să monitorizați în permanență copilul:

 • modificarea scaunului său;
 • copilul este mai puțin îngrijorat sau invers;
 • prezența unei reacții alergice.

Treptat, este posibil să înlocuiți o treime din dietă cu un amestec de lapte fermentat și apoi cu jumătate. Atunci când scaunul este normal, laptele sădit trebuie, de asemenea, să fie retras treptat. Merită să ne amintim că adăugarea laptelui fermentat la alimentele obișnuite ar trebui să fie convenită cu pediatrul.

Ce întreprinderi produc formulă pentru sugari?

cuibări

La vânzare puteți găsi un număr mare de mărci diferite de amestec de lapte fermentat de producători autohtoni și străini. Nan producția de lapte fermentat Nestle Elveția. În fabricarea acestui amestec se folosește metoda Bio-fermentație, în urma căreia:

 • crește gradul de protecție împotriva infecțiilor gastro-intestinale;
 • îmbunătățește procesul de digestie;
 • microflora normală a stomacului.

Procesul de fermentare biologică are loc cu ajutorul bacteriilor vii de acid lactic. Amestecul conține un complex proteic optimizat, care este absorbit rapid, asigură organismului copilului proteine ​​și este un agent terapeutic pentru constipație.

Amestecul conține două probiotice care sunt absolut inofensive și sunt recomandate copiilor din primele zile. Datorită prezenței proteinelor în amestec, este considerată cea mai apropiată de laptele matern.

[box type = "warning"] Vă rugăm să rețineți! Dacă, atunci când constipația pentru nou-născuți utilizează un amestec de lapte fermentat, atunci pentru prepararea sa este necesar să se ia apă fiartă de 37 de grade. Asigurați-vă că utilizați o lingură, care este atașată la amestec. [/ Box]

Urmați cu claritate recomandările din instrucțiuni, cantitatea amestecului din lingură trebuie să fie fără diapozitive. Schimbarea proporțiilor propuse poate fi numai după sfatul unui pediatru.

Termenul de valabilitate al produsului este de 18 luni, data fabricării este indicată pe fundul recipientului. După deschidere, amestecul trebuie consumat timp de 3 săptămâni, nu se recomandă păstrarea în frigider.

Nutrilon

Următoarele produse lactate combină producția olandeză Nutricia. Nutrilon este considerat unul dintre amestecurile de cea mai bună calitate, recomandat copiilor care suferă de constipație și alergic la proteinele din lapte. Amestecul este produs în procesul de fermentare cu o drojdie, constând din lapte și bifidobacterii.

În plus, amestecul conține iod și fier, utile pentru corpul copilului. Amestecul conține amidon, care normalizează intestinele. Amestecul de lapte fermentat cu Nutrilon poate fi utilizat cu laptele matern. Diluați amestecul este necesar, urmând în mod clar recomandările din instrucțiuni.

Pentru constipația care apare la nou-născuți, formula de lapte acru este utilizată pentru a elimina problema. Alegerea depinde de mai multe motive, dintre care unul este prețul. Amestecurile interne sunt mai ieftine, iar alegerea celor importate este mai mult și folosesc cele mai noi tehnologii. Prin urmare, pentru a elimina constipația, ca amestec medical, trebuie să studiați cu atenție compoziția și să ascultați recomandările medicului pediatru.

Nutrilak

Combinația de lapte acru intern Nutrilak este destinată copiilor de la an la an în caz de constipație, este prevenirea disbacteriozelor, colonizează intestinul cu microfloră benefică. Se dovedește ca rezultat al fermentării amestecului de lapte cu bacterii, inclusiv streptococul termofil.

[box type = "shadow"] Se recomandă constipației să includă în dieta Nutrilak lapte acru într-un raport de 1: 1 cu un amestec regulat al acestui brand. [/ box]

Agusha

Un alt amestec intern de lapte fermentat este Agusha (Wimm Bill Dann, Rusia). Acesta este un amestec lichid gata de utilizare pe care trebuie doar să îl reîncălziți. Trebuie remarcat faptul că compoziția conține mai multe proteine ​​și zaharoză. Agusha are două tipuri 1 și 2, primul este destinat vârstei de până la 6 luni, al doilea din șase luni cu aditivi de fructoză și ulei de porumb.

Avantajele amestecului includ forma sa convenabilă: este gata de utilizare, deci este exclusă o eroare în diluția unui amestec uscat. Aspectele negative includ o cantitate mare de uleiuri vegetale și aditivi alimentari, de exemplu, concentrat de proteine ​​din zer, precum și o perioadă de depozitare mică - zece zile în frigider.

Adăugarea laptelui fermentat la alimentele uzuale ar trebui să fie convenită cu medicul pediatru

[box type = "info"] Aproape fiecare copil de până la un an se confruntă cu nereguli în activitatea sistemului digestiv. [/ box]

Formula de lapte acru vine la salvare, alegerea căreia este diversă. Pentru nou-născuții cu probleme cu tractul gastro-intestinal, în special pentru constipație, este necesar să selectați cu atenție amestecul.

Nu este recomandat să faceți acest lucru pe cont propriu, este necesară consultarea medicului pediatru. Introduceți treptat amestecul, respectând starea copilului. Pregătiți amestecul înainte de utilizare, nu încălziți cuptoarele cu microunde, nu utilizați resturile amestecului pentru următoarea recepție. Respectați cu strictețe recomandările din instrucțiunile atașate amestecului.

Pe video puteți vedea instrucțiunile pentru prepararea amestecului pentru copii:

Avizul pediatrician privind amestecurile de lapte fermentat:

Informații utile privind îngrijirea și dezvoltarea copilului:

Se amestecă Nutrilon pentru constipație la copii

Nutrilon formula pentru sugari este împărțită în mai multe tipuri de constipație, care diferă în compoziția și prezența lactozei. Nutriția Nutrilon este perfect echilibrată și cea mai apropiată de laptele natural al mamei. Atunci când copilul este amestecat sau complet artificial, acest amestec este o soluție excelentă pentru tratamentul și prevenirea tulburărilor intestinale.

Acțiune Nutrilona asupra intestinelor

Amestecul pentru bebeluși Nutrilon este produs de o companie globală care sa dovedit de multă vreme pe piața produselor alimentare pentru copii. Compoziția sa nu numai că este bogată în substanțe nutritive și vitamine naturale, dar este cât mai aproape de laptele femeilor în timpul alăptării. Prin urmare, Nutrilon este ușor absorbit de corpul nou-născutului și avertizează împotriva balonării și a constipației.

Nutrilon conține următoarele suplimente biologice:

 • acizi grași nesaturați ușor digerabili;
 • un complex de vitamine și minerale necesare corpului copilului în primul an de viață;
 • cantitate echilibrată de proteine, grăsimi și carbohidrați;
 • guma si mucusul;
 • calciu;
 • fosfor;
 • prebiotice și cazeină;
 • bacterii cu lapte fermentat.

Este vorba de ultimele trei componente care sunt responsabile pentru funcționarea normală a tractului gastro-intestinal al copilului și ajută la eliminarea problemelor deja întâlnite cu golirea. Nutrilon îmbunătățește funcția contractilă a peristaltisului, ajută la normalizarea producției de enzime necesare pentru absorbția alimentelor și face fecalele moi.

Unii părinți susțin că amestecul nu ajută la stabilirea activității intestinului, în timp ce alții spun că Nutrilon elimină constipația. Comentariile diferă datorită faptului că acest produs are mai multe complexe dezvoltate, care sunt proiectate pentru o anumită vârstă a copilului și cauza specifică a unui scaun rău:

 1. Lapte fermentat Nutrilon.
 2. Nutrilon confort.
 3. Antireflyuks.
 4. Lactoză liberă.

Pentru nutriție Nutrilon a influențat pozitiv activitatea intestinelor, este important să îi dăm copilului amestecul care îi convine. Deci, de exemplu, dacă ambalajul este scris pentru copii de la 5 luni, atunci nu puteți cumpăra acest amestec de copii cu vârsta de 1-2 luni. Și dacă cauza constipației constă în intoleranța la lactoză, laptele acru Nutrilon nu numai că nu ajută, ci va agrava problema.

Lapte fermentat Nutrilon cu constipație

Acest amestec este destinat copiilor din primele zile ale vieții și până la șase luni. Diferă în numărul de bacterii din acid lactic și bifidobacterii, care sunt de mai multe ori mai mari decât în ​​alte tipuri de Nutrilon.

Este îmbogățirea suplimentară a bacteriilor benefice care are un efect pozitiv asupra funcționării tractului gastro-intestinal și a intestinului gros. Totuși, acest amestec de lapte fermentat trebuie introdus cu atenție în alimentația copilului. Acest Nutrilon poate fi administrat în paralel cu laptele matern, care obișnuiește treptat corpul copilului cu un nou produs complementar.

Dacă copilul nu are reacții nedorite la conținutul ridicat de bacterii ale acidului lactic, atunci cu constipație frecventă, acesta poate fi complet transferat la acest tip de Nutrilon. Lapte fermentat recomandat Nutrilon pentru colic și constipație pentru copiii cu digestie deosebit de sensibilă, care afectează negativ activitatea intestinului.

Vă sfătuim să citiți articolul - "Fitolaks cu constipatie".

Nutrilon confort de la constipatie la un copil

Elimină constipația confortului Nutrilon datorită conținutului crescut în amestecul de prebiotic, proteine ​​din lapte și lactoză. Aceste componente îmbunătățesc procesul digestiv și asigură normalizarea funcției intestinale.

Un amestec de confort Nutrilon este destinat copiilor de la 1 lună și în comparație cu alții mai dens. Grosimea minimizează înghițirea aerului de către copil în timpul alimentației, ceea ce previne balonarea, colica și constipația asociată și alte simptome.

Cu probleme frecvente cu golirea Nutrilon, confortul poate fi acordat copilului în mod constant. Dar o astfel de tranziție ar trebui să fie graduală.

Nutrilon confort de la colici si constipatie comentarii are atat pozitiv si negativ. Acest lucru se datorează, în primul rând, faptului că nu toți copiii îl beau cu plăcere, datorită gustului amar. În al doilea rând, acest tip de amestec conține lactoză, pe care corpul nou-născutului nu-l poate tolera. Prin urmare, dacă confortul copilului după confortul Nutrilon nu este restabilit și, dimpotrivă, starea se agravează, atunci trebuie selectat un alt tip de amestec.

Nutrilon Antireflux

Acest tip de alimente pentru copii este caracterizat de prezența unei astfel de componente naturale ca guma. Această substanță îndeplinește funcția de laxativ în vrac. Guma adsorbeste lichidul, care asigura hidratarea tuturor partilor tractului gastro-intestinal.

Intrind in intestine, Nutrilon anti-reflux creste volumul continutului, inglobeaza fecalele acumulate si asigura masele fecale libere si libere. În plus, acest amestec normalizează procesul de regurgitare după hrănire și previne vărsarea abundentă.

Anti-reflux poate fi administrat nou-născuților din prima lună. Datorită conținutului scăzut de grăsimi, amestecul este rapid digerat și complet împărțit. Deoarece nu rămâne în stomac pentru o lungă perioadă de timp, frecvența regurgitării scade și probabilitatea de balonare abdominală este redusă la minimum.

Nutrilon pentru constipație cauzată de intoleranța la lactoză

Lactoză fără Nutrilon pentru constipație și colică este destinată copiilor de până la un an care au o intoleranță individuală la lactoză. Adesea, bebelușii suferă de deficiența lactozei de la naștere în sine, care este însoțită de multe simptome, dintre care constipația este principala.

Amestecul se caracterizează prin absența completă a lactozei, care este înlocuită cu sirop de glucoză. Hrănirea acestui tip de Nutrilon poate fi atât principala, cât și funcția alimentării suplimentare. Cu toate acestea, cumpărarea de Nutrilon fără lactoză ar trebui să fie doar conform indicațiilor medicului pediatru.

Vă sfătuim să citiți articolul - "Prunele cu constipație".

Constipația cu Nutrilon

Nu este un secret faptul că laptele matern este cel mai potrivit aliment pentru nou-născut, prin urmare amestecurile artificiale cauzează adesea disfuncție intestinală. Orice nu ar fi fost echilibrat, totuși amestecul nu este în măsură să înlocuiască complet laptele matern natural.

Constipația dintr-un amestec de Nutrilon nu este la fel de obișnuită ca de la alimentele pentru copii de la alți producători, dar, totuși, există. Cel mai adesea acest lucru se datorează tipului greșit de amestec și diferenței legate de vârstă indicată pe pachet.

De asemenea, retenția scaunului poate să apară în primele zile după alimentarea complementară. De îndată ce organismul se adaptează la o nouă dietă, funcția intestinală este restabilită independent. Dacă scaunul nu revine la normal în 2-3 zile, amestecul trebuie înlocuit cu altul, de exemplu, Nutrilon cu prebiotic sau gumă

Recenzii cu lapte fermentat cu Nutrilon

Nutrilon Fermented Fermentation Recenzii medic

Lapte fermentat de Nutrilon

Laptele uscat al laptelui Nutrilon Lapte fermentat este destinat alimentației copiilor de la naștere.

Amestecul îmbunătățește în mod eficient digestia copiilor datorită acțiunii bacteriilor lactice și a bifidobacteriilor benefice - acestea "pregătesc" amestecul pentru intestinele moi ale bebelușului pentru a digera și stimula creșterea microflorei sănătoase.

Formula de lapte uscată Nutrilon Laptele fermentat este foarte gustos și conține enzime naturale pentru a facilita procesele de digestie. Atunci când naschennachenii acest amestec copilul nu a fost un singur eșec al copilului, părinții sunt mulțumiți cu utilizarea acestui amestec.

Amestecul are un nivel optim de pH aproape de laptele matern (6,0-6,4, comparativ cu mai puțin de 5,0 în alte amestecuri de lapte fermentat).

Laptele fermentat cu Nutrilon poate fi injectat în nutriția copiilor împreună cu amestecuri de lapte proaspăt, adică Acest produs este combinat cu orice fel de alimente, care se completează cu succes reciproc.

Nutrilon KM conține: lapte degresat, zer demineralizat, maltodextrină, un amestec de uleiuri vegetale, lactoză, taurină, ferment de culturi lactice (bacterii lactice, bifidobacterii), inozitol, lecitină din soia, complex de vitamine, minerale, microelemente.

Nutrilon Lapte fermentat sa dovedit bine, îndeplinind pe deplin toate funcțiile sale.

Amestec lapte acru de constipație pentru nou-născuți

În primele luni de viață, copilul trebuie să se confrunte cu multe dificultăți. Una dintre cele mai frecvente este o tulburare numită constipație. Copilul încearcă, tulpina, plânge, dar, din păcate, nu există nici un rezultat. Copilul nu este în stare să se lase gol și fără durere la timp pentru că el strigă. Cum de a ajuta frimițele într-o problemă delicată, cum să alegeți un remediu pentru constipație pentru nou-născuți.

Semnează că bebelușul este constipat

Constipația duce la intoxicarea organismului.

Datorită constipației la copil, masele fecale se acumulează și duc la intoxicarea organismului. Este important să începeți tratamentul la timp. De asemenea, trebuie să identifice corect patologia.

Constipația este detectată de frecvența fecalelor, de consistența scaunelor, precum și de culoarea lor. Pentru constipatie caracterizata printr-un semn de incapacitate de a defeca, fara durere.

Nou-născuții sunt goliți de cel puțin 4 ori pe zi. Numărul de mișcări ale intestinului poate crește până la 10 ori. În primul an de viață, copilul este golit mult mai puțin frecvent - o dată la 24 de ore.

Frecvența mișcărilor intestinale la fiecare copil este diferită. Dacă copilul nu este obraznic și procesul de defecare este nedureros, dar mai rar, nu vă faceți griji.

Anxietatea merită ridicată dacă scaunul copilului este ținut împreună și fecalele normale își schimbă consistența. Constipația este spastică și atonică. Diferența dintre ele este semnificativă și este important să le deosebim una de cealaltă pentru a alege tratamentul corect.

Constipatia atonica difera fecalele de densitate. Este extrem de dur și cu diametru mare în prima porție. La golire, bebelușul simte durerea la începutul procesului și apoi vine relief. Deci, următoarea porție este o masă de paste.

Constipația spastică apare atunci când apare un spasm al pereților intestinali. Masele arată ca fecalele oilor. Este o masă fecală solidă și separată sub formă de mazăre mică. Întregul proces de defecare este însoțit de durere. Constipația spastică poate fi identificată și prin balonare marcată.

Când este necesar să se recurgă la tratament

Apelarea alarmei și solicitarea ajutorului medical merită în cazul în care sunt observate următoarele simptome:

 • copilul este obraznic;
 • apetit scăzut;
 • golirea intestinelor duce la plâns și la plâns;
 • tulpina copilului, dar nu atinge rezultatul necesar;
 • se produc gaze intestinale, cu un miros caracteristic;
 • greutatea copilului practic nu crește.

Dacă există cel puțin un simptom al constipației, este util să aplicați tratamentul și să aflați cauza scaunului greșit.

Care sunt remediile pentru constipatie pentru nou-nascuti?

Mijloace cu efect de laxativ sunt disponibile pentru copii din primele zile de viață. Farmaciile pot cumpăra medicamente de diferite forme: lumânări, siropuri și soluții.

lumânări

Lumanari pentru nou-nascuti din constipatie

Atunci când problema deplasării intestinale apare rar, pediatrii recomandă cumpărarea supozitoarelor rectale.

Acțiunea lor are loc pe plan local și nu este atât de sigură pentru restul corpului. Recomandați să utilizați lumanari pe bază de glicerină. Utilizați pentru constipatie pentru copii până la o lună de lună. La vârsta de o lună, se permite dublarea dozei.

Lumanarile sunt capabile sa inmoaie fecalele pentru a oferi un proces mai moale si fara dureri de circulatie a intestinului.

Soluții și siropuri

Este important, într-o varietate de branduri, să alegeți unul care să ajute copilul. Mamele vor ajuta la marcarea categoriei de vârstă a medicamentului. De asemenea, este necesar să studiați cu atenție instrucțiunile de utilizare și, dacă este posibil, să nu utilizați medicamentele fără prescripție medicală.

Prelaxă laxativă

Prelaks - lactuloza face parte din medicament. Îmbunătățește peristaltismul intestinal și îmbunătățește microflora naturală. După ce a luat medicamente după o oră. De asemenea, poate fi luat ca agent profilactic.

Normolact este un laxativ bazat pe lactuloză. Medicamentul este administrat unui copil dintr-o doză mare, apoi este redus dacă rezultatul dorit este văzut. De droguri nu este dependenta si pot fi folosite pentru o lungă perioadă de timp.

Duphalac este un laxativ produs din ingrediente naturale. Siropul poate fi utilizat în tratamentul constipatiei din primele zile de viata a copilului. Efectul maxim al medicamentului se realizează într-o zi după ce a fost luat.

Microlax - medicamentul acționează ca un microcliștru. Efectul necesar se apropie în curând. Singurul dezavantaj este prețul ridicat.

Alegerea numai a medicamentelor este necesară doar pentru asistența unică acordată copilului. În cazul în care constipația cu o dietă normală revine periodic în valoare de o vizită la medic. Deoarece există riscul de a începe dezvoltarea bolii intestinale congenitale.

De asemenea, merită să ne amintim că dacă constipația este detectată în primele săptămâni de viață - aceasta este norma fiziologică. Corpul copilului se adaptează noului aliment.

Remedii populare

Remediile populare pentru constipație au mai multe avantaje față de medicamentele farmaceutice. Medicamentele naturale accelerează motilitatea și normalizează peristaltismul intestinal. Beneficii cheie:

 • nu include substanțe sintetice, toate componentele ierburilor naturale;
 • nu reprezintă un pericol pentru copii;
 • dă rapid efectul dorit;
 • eliminarea colicilor la nou-născuți;
 • oferă un impuls natural procesului de defecare;
 • nu este dependenta.

Infuziile și decocturile de semințe de in de ajutor din cauza constipatiei.

În tratamentul constipației se utilizează adesea semințe de in. Pentru bebelușii din in, se pregătesc perfuzii și decoctări.

Acest lucru va necesita semințe măcinate în cantitate de 1 linguriță. Apoi se toarnă 60 ml apă clocotită și se insistă cel puțin cincisprezece minute. Copilului i se administrează medicamente de 3 ori pe zi. Este important să se dilueze în prealabil infuzia cu lapte sau apă.

Tratamentul medicamentos pentru constipație la copii poate înlocui semințele de fenicul. Din ele primesc apă de mărar, iar ea, la rândul ei, elimină spasmele și flatulența. Pietrele de apă relaxează mușchii intestinului și asigură trecerea ușoară a fecalelor.

La domiciliu, apa de mărar poate fi preparată după cum urmează:

 1. Achiziționați semințe de fenicul și puneți-le într-un vas de sticlă în cantitate de 1 lingură. lingură.
 2. Apoi, perfuzia este lăsată să se răcească timp de 2 ore la temperatura camerei și după filtrarea timpului.
 3. Această apă este dată unui nou-născut dintr-o sticlă ceva timp înainte de mese.

Utilizați, de asemenea, taxe laxative:

 1. 1 recoltă: lemn dulce - 10 g, semințe de in - 15 g, semințe de fenicul - 3 g. Buretele da copilului peste noapte in cantitate de 2 linguri.
 2. 2 colecții: semințe de mărar - 10 gr., Rădăcină de păpădie - 5 gr., Mușețel - 40 gr. Toate ingredientele sunt fierte in apa si ii da bebelusului sa bea 2 ori pe zi, 2 linguri.
 3. 3 de colectare: oregano - 1 lingura. L., flori de musetel - 2 linguri. l. Ingredientele se toarnă apă clocotită și insistă cel puțin 8 ore. Filtrați și luați de două ori pe zi.

Dacă părinții au recurs la metodele de medicină tradițională, trebuie reținut că efectul poate să apară numai după 20 de ore după ce a luat supa. Nu se recomandă aplicarea remedierii de două ori pe zi sau aplicarea acesteia împreună cu un alt medicament natural.

Este necesar să ne amintim de posibilitatea unei reacții alergice la o colecție sau la o altă colecție. Din acest motiv, după prima utilizare a medicamentului popular, răspunsul organismului la medicament trebuie monitorizat cu atenție.

Prevenirea constipației la nou-născuți

Pentru a evita constipația este necesară respectarea tuturor măsurilor preventive.

Pentru a preveni constipația, trebuie să respectați anumite reguli.

 1. Dacă mama ia antibiotice, copilul trebuie să primească bifidobacterii. Această măsură previne constipația și diareea la nou-născuți.
 2. Atașarea în timp util la piept. După naștere, prima închidere la piept ar trebui să fie de 2 ore. În acest caz, bebelușul este stabilit în stomacul unor bacterii bune, iar digestia devine corectă.
 3. Modificați modul de hrănire fără probleme. Modificările abrupte la alimente afectează în mod negativ sănătatea intestinelor și a stomacului.
 4. Amestecul potrivit este cheia succesului. Alegerea amestecului trebuie luată mai atent. Este mai bine să alegeți una adaptată, cea în care sunt localizate probioticele. Aceasta va asigura buna circulație a intestinului.
 5. Este necesar să se respecte modul de băut.
 6. Pentru a reduce producția de gaze pentru bebeluși este util să se așeze pe burtă. Acest lucru va ajuta organele neformate ale tractului gastro-intestinal al copilului, pentru a lupta împotriva acumulărilor excesive.
 7. Nu recurge adesea la ajutorul drogurilor, pentru a elimina constipatia, pot fi dependenti.

Măsurile preventive vor contribui la îmbunătățirea activității tractului digestiv al copilului, precum și la adaptarea la noul produs alimentar.

Aflați mai multe despre constipatie la copii pot fi găsite în videoclip.

Constipația la sugarii alăptați este o apariție frecventă. Fiecare al cincilea copil "artist artificial" suferă de această problemă. Adesea părinții în panică în zadar, fac independent diagnosticul greșit. Scaunul unui nou-născut este diferit de un adult și are o serie de caracteristici.

Caracteristicile scaunului nou-născut

Corpul unui copil în primele câteva luni nu își face întotdeauna bine treaba. Este nevoie de timp pentru a vă adapta la noile condiții. Culoarea, consistența, mirosul, frecvența de golire sunt adesea îndoielnice de părinți.

Pediatrii susțin că formula pentru sugari, adecvată pentru copil, este bine absorbită, lăsând un minim de deșeuri sub formă de fecale. Procesul de curățare a intestinului se schimbă odată cu vârsta copilului.

Caracteristicile scaunului în prima lună de viață. Primul scaun la nou-născuți este întunecat, inodor, asemănător cu jeleu, numit meconiu. Astfel, lasă conținutul lichidului amniotic, pe care copilul la înghițit intrauterin. La un copil de o lună, scaunul este frecvent, de până la 10 ori pe zi. "Artificiale", spre deosebire de "sân", bebelușul are o fecale mai densă, cu un miros puternic.

Oferă scaun din a doua lună. Pe măsură ce creșteți, copilul se hrănește mai rar. În copilul de două luni "artist artificial" procesul de golire are loc de până la 3 ori pe zi. Cu o creștere a cantității de alimente care vine, greutatea fecalelor crește, consistența se transformă într-o măceșă groasă.

Copilul "artificial" și "sân" este deja un individ. Pentru una, rata este o dată la trei ore, pentru o altă dată, o dată la trei zile. Scaunul ar trebui să fie regulat, fără durere.

Simptomele constipației

Este o greșeală să numim fiecare întârziere a fecalelor în constipația corporală. Există mai multe semne care vă vor ajuta să recunoașteți acest fenomen neplăcut:

 • Rare scaune (cu bunăstarea copilului, absența unui scaun este permisă până la 5 zile).
 • Scaune greu de culoare închisă. Aceasta provoacă formarea de anus crack.
 • Balonare.
 • Bad somn.
 • Vărsături.
 • Apetitul rău.
 • Lipsa de gaze, gaze cu miros de putregai.

Cauzele constipației

Alimentația artificială, spre deosebire de laptele matern, are o cantitate mai mare de acizi grași și diverși aditivi. Intestinele nedezvoltate ale unui nou-născut sunt greu de înfruntat. De aceea, sugarii hrăniți la sân sunt mai predispuși la constipație. Uneori, cauza de constipație nu este legată de alimentația copilului. Luați în considerare factorii posibili care provoacă retenție fecală.

Alimentație incorectă

Sănătatea și dezvoltarea corpului copilului depind de amestecul pe care îl consumă bebelușul. Nu puteți salva pe alimente pentru copii, un amestec bun nu poate fi ieftin. Cumpărați acest produs numai în farmacii sau magazine speciale pentru copii. Atunci când alegeți, fiți ghidați de vârsta copilului, studiați cu atenție ambalajul. Următoarele sunt clasificarea de bază a amestecurilor:

 • Amestecuri de adaptare ridicată - compoziția este cel mai asemănătoare laptelui matern, constă din zer și un număr de substanțe bioactive. Opțiune potrivită pentru nou-născuți.
 • Un amestec de adaptare mică - în compoziția conținutului crescut de proteine ​​caracteristic laptelui de vacă.
 • Amestecuri de adaptare parțială - nu au suplimente alimentare. Potrivit pentru copiii mai mari.
 • Amestec de lapte fermentat - adăugat la compoziția enzimelor bacteriene. Aplicați în plus față de puterea principală.
 • Amestecuri speciale - terapeutice și profilactice, pot fi utilizate de la naștere. Numiți de medici pentru copii cu probleme digestive, deficit de lactază, anemie și alergii.

Schimbări nutriționale

La schimbarea amestecului, scaunul bebelușului se schimbă de obicei. Culoarea, mirosul, consistența se pot schimba, apare retenția scaunului. Constipația care apare atunci când treceți la o nouă dietă este falsă. După adaptarea corpului, acesta trece. Transferul la un nou amestec de nou-născuți ar trebui să fie treptat, timp de o săptămână, adăugând în porții mici în hrănirea normală a copilului. Schimbarea amestecului trebuie să fie absolut necesară!

Modul de consumare

Pediatrii recomandă după amestecare să ofere copilului apă curată, "apă de stafide", un decoct de prune. Fecalele dentare indică o lipsă de lichid în organism. Cantitatea de apă consumată pe zi ar trebui să fie de 30 g pe kg. greutate.

disbacterioza

Constipația la nou-născut poate să apară cu disbioză. Până la 95% dintre copiii cu vârsta sub un an se confruntă cu acest dezechilibru al microflorei intestinale sănătoase. Mulți medici nu consideră dysbacteriosis o boală. Organismul însuși organizează treptat lucrări în microflora sa. Unii pediatri prescriu tratament cu prebiotice și probiotice.

Metode și remedii împotriva constipatiei

În majoritatea cazurilor, pentru constipatie la sugari, tratamentul nu este necesar. Se recomandă păstrarea situației sub control, monitorizarea atentă a bunăstării copilului.

Mulți părinți încep să se panică, schimba rapid un amestec în altul, pentru a testa mijloacele populare și bunica pentru un copil. Astfel de acțiuni pot agrava situația copilului. Cunoscând metodele și mijloacele de tratare a constipației, problema poate fi rezolvată cu ușurință.

Acțiuni independente de siguranță

Un părinte poate ajuta copilul să facă față afecțiunii. Principalul lucru - nu vă faceți griji, entuziasmul se îndreaptă către copil, provoca țipete și lacrimi. Sigur și atent să faceți următoarele:

 • Tummy masaj. Fără a atinge ombilicul, așezați degetul mare drept sub buric, celelalte degete trebuie rotite ușor în sensul acelor de ceasornic. Nu poți împinge stomacul. Masaj cu o mână caldă.
 • Plantarea peste rezervor. La 10 minute după hrănire, apăsați genunchii copilului pe burtă și, prin urmare, aterizați pe rezervor. Starea în această poziție contribuie la activitatea tractului intestinal. Procedura se efectuează zilnic, de preferință la un moment dat.
 • Exerciții picioare. Puneți copilul pe spate, la rândul său, îndoiți și îndreptați picioarele la genunchi, apăsând ușor coapsa spre burtă. Repetați de 5-10 ori. Apoi faceți acest exercițiu, îndoind simultan două picioare.
 • Așezându-se pe burtă. Rotiți bebelușul pe stomac (de preferință pe o suprafață tare), mângâind spatele cu o ușoară presiune.

Laxative medicamente

Cel mai frecvent laxativ pentru constipație este siropul de lactuloză. Vândute în farmacii sub o altă denumire comercială (Dufalak, Normaze, Goodluck). Este considerată o substanță inofensivă, nu dependență. Prescrii doza trebuie să fie doctor.

Lumanari cu glicerină și microcliștri

Lumanarile cu glicerina sunt folosite ca o ultimă soluție, ele pot provoca mâncărimea și iritarea pielii copilului. Utilizați nu mai mult de o lumânare pe zi. Efectul se realizează în decurs de o oră.

Versiune modernă sigură a luptei împotriva constipației - micile clisme Mikrolaks. Soluția finită este introdusă în anus la o adâncime de jumătate din vârf (indicată printr-un semn special), în decurs de 10-15 minute se va elimina problema constipației. Soluția acționează numai asupra maselor fecale dense, nu afectează organele sistemului digestiv, spre deosebire de alte metode medicale de tratare a constipației.

Remedii populare

Unii oameni consideră că abordarea medicală este nesigură și folosesc "rețetele bunicii". Multe metode au fost încercate de secole și dau rezultate pozitive.

Principala condiție pentru utilizarea remediilor folclorice nu este de a merge la extreme, să se gândească la siguranța copilului.

Luați în considerare metodele populare de medicină tradițională:

 • Vopseaua de apă. Ar trebui să se administreze apă nou-născută de mărar înainte și după fiecare hrănire, în cantitate de două lingurițe. Reteta de gatit este destul de simpla: o lingurita de seminte de marar se toarna cu un pahar de apa, se fierbe la foc mic timp de trei minute, se lasa sa bea. Atunci tulpina.
 • Med. Este considerat un laxativ natural. Împingeți o suzetă în miere și dați copilului. În plus față de efectul de laxativ, favorizează un somn puternic și sănătos pentru bebeluși. Mierea este un alergen puternic, folosiți cu prudență.
 • Anal iritație. Tampon de bumbac, lubrifiat cu glicerină, inserați ușor în anusul bebelușului, apoi răsuciți-l. În loc de o baghetă, este potrivit un tub de vapori. Uneori se folosește o bucată subțire de săpun, dar studii recente arată că este dăunătoare pentru sănătatea copilului. Pediatrii nu recomandă această metodă.

Amestecuri speciale împotriva constipației

Amestecurile speciale conțin prebiotice și probiotice, precum și un procent redus de proteine. Aceasta contribuie la digestia mai activă și la îndepărtarea rapidă a alimentelor din organism. Unele amestecuri conțin lactuloză. Ea are un efect laxativ și propagă bifidobacteriile, care conduc la o îmbunătățire naturală a motilității intestinale.

Amestecurile de lapte se adaugă la dieta de bază. Amestecurile colonizează bacteriile vii ale microflorei intestinale, stabilindu-și activitatea.

Prevenirea constipatiei

Pentru a evita constipația la un nou-născut alimentat artificial, urmați regulile recomandate de medici:

 • Atenție de amestec.
 • Încercați să respectați același amestec, nu treceți la altele noi.
 • Urmați regimul de băut.
 • În mod regulat exercițiul fizic recomandat pentru copil.
 • Răspândiți-vă pe burtă.

Dacă, în conformitate cu aceste reguli, părinții se confruntă încă cu problema constipației, atunci mai întâi de toate, contactați medicul care vă va oferi un tratament competent.

Amestecul "Nutrilon Fermented Milk 1" a adunat o mulțime de recenzii bune, deoarece include un număr mare de bacterii benefice diferite și alte elemente eficiente. Desigur, un produs cu o astfel de listă de componente este util pentru copii, prin faptul că normalizează procesul digestiv și restaurează scaunele obișnuite ale copilului. Se dovedește că copilul se simte bine, iar părinții sunt calm și sunt gata să vorbească cu plăcere despre rezultatul excelent al utilizării Nutrilon.

Care este componenta amestecului de lapte fermentat "Nutrilon"

Compoziția amestecului include bacterii vii care ajută la restabilirea echilibrului natural al muncii și a microflorei intestinale a copilului. Aceleași bacterii înmulțesc numărul de microorganisme care afectează favorabil starea cavității intestinale și performanțele sale productive. De asemenea, bacteriile vii servesc ca o barieră care blochează intrarea bacteriilor dăunătoare în microflora intestinală și previne reproducerea lor.

Amestecul de lapte acru va ajuta copilul să îmbunătățească eliberarea independentă a jeep-ului, pentru a facilita acest proces.

În amestecul de lapte fermentat există fier, care este mai bine absorbit decât atunci când se utilizează amestecuri simple pentru hrănire artificială. Din acest motiv, produsul lactat fermentat este recomandat pentru utilizarea la copiii care suferă de anemie.

Compoziția amestecului, pe lângă carbohidrații, proteinele, grăsimile și complexul mineral-vitamină, include de obicei componente minore:

Aceste componente echilibrează activitatea tractului digestiv. Formula de lapte fermentat pentru copii, care include amestecul uscat "Nutrilon Premium 1", care este pozitiv, poate fi administrat fie continuu, fie o singură dată, dacă aveți nevoie să corectați și să îmbunătățiți procesul de digestie al nou-născutului. Părinții spun că trebuie să colectați cu atenție pulberea cu o lingură de măsurare pentru a evita o alunecare. Pe pachetele de amestecuri, cifra este de obicei 1 sau vârsta bebelușului este marcată - între 0 și 6 luni.

Ce probleme cu sănătatea copilului rezolvă amestecul de lapte fermentat "Nutrilon"

Există un astfel de lucru ca formarea de gaze la un copil. Acesta este același lucru cu colica. Ei incep sa ingroape bebelusul pentru ca gazele in timp nu parasesc colonul nou-nascutului, prin urmare, stomacul bebelusului ii doare.

Formulele de lapte fermentat, de exemplu, "Nutrilon Fermented Milk 1", al căror revizuiri pot fi reduse la o singură opinie - respectă pe deplin proprietățile declarate ale producătorului, se recomandă să se dea bebelușului pentru că el regurgitează adesea. Folosind regulat, produsul consumat de copil nu va cădea. Formula de lapte de lapte "Nutricia Nutrilon" lapte fermentat, recenzii ale căror atenție a publicului părinte oferind sfaturi bune, de exemplu, cu privire la doza produsului, îi va ajuta pe părinți să facă față regurgitării. Acest proces este, de asemenea, asociat cu imaturitatea tractului digestiv al nou-născuților.

Pentru a ameliora suferința copilului și a-i ajuta ventriculul să înceapă să funcționeze corect, experții au dezvoltat o formulă pentru copii - lapte fermentat "Nutrilon" de la naștere la un an.

Cum se dă un amestec de "Nutrilon"

Trebuie reținut faptul că în niciun caz nu se poate abuza de acest produs, deoarece situația se poate agrava.

Dacă ați decis prima dată să apelați la un astfel de aliment pentru un copil ca un amestec de lapte fermentat, dar nu ați avut timp să vă consultați cu medicul dumneavoastră, citiți câteva sfaturi despre cum să îl includeți corespunzător în alimentația bebelușului și să nu îi răniți corpul.

Înlocuiți treptat amestecul obișnuit de lapte fermentat, de exemplu, utilizați "Nutrilon Fermented Milk 1", recenziile sunt pozitive care au câștigat datorită faptului că previne erupțiile pe pielea bebelușului. Începeți cu zece sau douăzeci de grame de fiecare dată când hrăniți bebelușul. Apoi terminați hrănirea cu amestecul obișnuit.

Creșteți zilnic cantitatea de amestec de lapte fermentat injectat. Înlocuiți alimentele cu un produs nou în decurs de două până la trei zile. Dacă problema pe care încercați să o remediați nu mai deranjează copilul, nu mai este recomandată creșterea dozei de produs lactat fermentat.

Ce este o dozare periculoasă necorespunzătoare a amestecului

Mulți părinți care nu acordă atenție cantității recomandate de rata zilnică a unui produs, cum ar fi amestecul "Nutrilon Fermented Milk 1", lasă feedback negativ, păcătind pentru calitatea sa. În aceste comentarii, ei scriu despre erupția cutanată a unui copil, despre acnee și despre strigătul constant al unui copil.

Surpriza, comentarii similare despre formula de lapte "Nutricia Nutrilon Lapte Fermentat" nu arata. Dacă părinții le-au întrebat pentru prima dată pe medicul pediatru despre amestecurile de lapte fermentat, nu ar agrava sănătatea copilului.

Alăptarea și amestecul

Există un alt motiv pentru care părinții intră în "Nutrilon Fermented Milk Premium 1" în dietă. Mama pur și simplu poate avea laptele de pe piept să dispară, atunci trebuie să treci la hrană artificială.

La consultare, medicul pediatru sfătuiește, de obicei, "Nutrilon Fermented Milk 1", recenzii care indică faptul că amestecul este similar în compoziție cu laptele matern. Acest lucru este observat de părinți, care au urmat toate recomandările medicului pediatru atunci când a fost introdusă în mâncare și a fost mulțumită de rezultat.

Printre altele, amestecul ajută la combaterea erupțiilor cutanate la sugari (cu doza potrivită).

Erupțiile la sugari apar din cauza conținutului dezechilibrat al enzimelor digestive din organism. Asta este, acestea sunt consecințele unei reacții alergice la orice produs sau la efectele asupra pielii ale factorilor externi agresivi. Prin agresori se înțelege spălarea pulberilor care transferă substanțe chimice prin îmbrăcăminte către corpul unui copil, de la care sunt produse, precum și alte produse de îngrijire, cum ar fi crema de îngrijire, uleiuri etc.

Recuperarea copilului scaunului

Formula laptelui de lapte "Lapte fermentat de Nutrilon", recenzii care sugerează că bifidobacteriile incluse în compoziția sa, sunt eficiente, împiedică scaunele libere (confirmate de părinți care o folosesc). Faptul este că, în compoziția sa, există exact acele bacterii vii care produc acid lactic, care devin o barieră în calea răspândirii și efectului negativ al microorganismelor care cauzează maladii și cresc, prin urmare, nivelul microorganismelor benefice.

De asemenea, microorganismele cu acid lactic ajută copilul în mod independent și fără ajutorul părinților să elibereze gazici, eliminând astfel umflarea burții copilului.

Amestecurile de lapte fermentat sunt recomandate pentru utilizarea la copiii care au disbioză, colică intestinală, diaree frecventă. "Nutrilon Fermented Milk 1", din care reiese că copilul o absoarbe perfect, se recomandă să se acorde copiilor care au suferit diverse boli infecțioase intestinale. Aceasta se face pentru a reabilita și a restabili corpul și sistemul digestiv al copilului.

Amestecurile de lapte fermentat sunt adesea prescrise pentru copiii care suferă de anemie. Datorită faptului că produsul conține fier (în cantitate suficientă), el ajută să facă față simptomelor bolii.

Tipuri de amestecuri de kommelkolochny

Există două tipuri principale: se usucă și se diluează în prealabil (gata de mâncare).

Dacă preferați să alegeți amestecul uscat "Nutrilon Premium 1 lapte fermentat", recenzii care confirmă faptul că este un produs de calitate și ajută, de exemplu, la înfumurarea burniilor copilului, acesta trebuie diluat cu apă specială destinată preparării formulei pentru sugari.

Înainte de a utiliza direct un amestec de bebeluș cu lapte acru, trebuie să vă faceți griji și să consultați medicul pediatru local astfel încât, după examinarea copilului și efectuarea procedurilor necesare, testele, să verifice că copilul nu are o reacție alergică la componentele care alcătuiesc produsul.

Ceea ce este deosebit este că produsul este adaptat

O mare varietate de amestecuri adaptate, incluzând laptele fermentat cu Nutrilon, sunt considerate cele mai bune din constipație, deoarece sunt foarte aproape de compoziția laptelui matern al unei femei. Producătorii acestor produse au creat în mod artificial proteine ​​de o calitate excelentă și au îmbogățit alimentele pentru copii cu toate substanțele necesare bazate pe minerale care sunt utile pentru corpul copilului.

Nu este surprinzător faptul că producătorii care îmbunătățesc nutriția pentru copii au asigurat că chiar și amestecurile uscate pot păstra bacteriile lactate timp îndelungat, activitatea și proprietățile lor în starea inițială.

Produsele care sunt adaptate sunt în mod semnificativ diferite în compoziția lor față de laptele fermentat, gata să mănânce, deoarece sunt emițătoare calitativă a laptelui matern, de aceea sunt recomandate în mod regulat pentru hrănirea sugarilor fără alimente complementare cu alimente regulate.

Ce determină alegerea amestecului

"Lapte fermentat de Nutrilon" ajută la scăderea constipației, după cum reiese din revizuirea părinților. Acest produs este în mare cerere în rândul cumpărătorilor. Dar care amestec se va potrivi cu copilul dumneavoastră depinde doar de indicațiile sale medicale individuale și de preferințele personale ale micului om. Copilul refuză să utilizeze complet unele amestecuri.

Toate amestecurile de acid lactic, în special formula pentru sugari "Nutricia Nutrilon Fermented Milk", sunt recenzii pozitive, deoarece acest produs este excelent pentru copiii cu metabolism depreciat, bogat în calciu, care creează un tandem excelent în combinație cu vitamina D. Această pereche ajută copilul să crească și să se dezvolte în mod armonios.

De asemenea, este preferabil să se utilizeze amestecul pentru hrănirea copiilor născuți cu o greutate redusă sau în primele etape (de la șase luni).