Copil în 3 luni

Cuprins:

O altă lună a trecut și copilul tău sa schimbat dincolo de recunoaștere. Acum nu mai este la fel de neajutorat ca la naștere. Fața lui putea dobândi o expresie diferită, mai semnificativă. Corpul este mai puternic, iar reacțiile devin mai mature. Dezvoltarea rapidă va continua pe parcursul primului an, astfel încât diferența dintre comportamentul copilului, de exemplu, în 2 sau 3 luni este pur și simplu enormă.

Înălțime și greutate

La 3 luni de viață, copilul trebuie să câștige în greutate, în timp ce pentru băieți, greutatea corporală optimă ar trebui să fie între 4,9 și 7 kg, iar pentru fete de la 4,8 până la 6,3 kg. De asemenea, veți putea observa cum, în comparație cu luna precedentă, copilul a crescut semnificativ, acum creșterea acestuia poate varia de la 56,5 la 62 cm pentru băieți și de la 56,2 la 61,8 pentru fete.

vaccinări

La vârsta de trei luni, un copil este vaccinat împotriva multor boli infecțioase grave. Un vaccin combinat care poate proteja un copil de infecții periculoase cum ar fi tetanosul, difteria și tusea convulsivă se face la un copil sănătos de trei ori și la un interval de 1,5 luni. În același timp, este imposibil să se încalce termenii de vaccinare, deoarece acest lucru poate avea un efect negativ asupra dezvoltării imunității la aceste boli la copii.

Ce poate un copil în 3 luni?

Un copil în 3 luni ar trebui să-și poată păstra capul stând pe stomac, sprijinindu-se de antebrațe, întorcându-și partea, râzând cu voce tare, găsind cealaltă mână cu o mână, uită-te la mâini. Unii copii la 3 luni pot lua deja și dețin o jucărie în mâinile lor, se întorc din spate în burtă și din burtă în spate.

Modul zilei copilului în 3 luni

Meniu și nutriție pentru copii

În cazul în care bebelușul este alăptat, ar trebui să existe aproximativ 10-12 furaje în timpul zilei și 2-4 furaje pe timp de noapte. La trei luni frecvența scurgerilor la un copil devine mult mai mică. În timpul hrănirii, bebelușul refuză adesea să mănânce, pauzele de noapte în hrană, în medie, sunt de 3,5 ore. În același timp, în dieta sa puteți introduce suplimente, care pot înlocui o masă completă pe zi.

Câte somn

Un somn de noapte a unui copil la 3 luni ar trebui să fie de aproximativ 10 ore, între 4 și 8 ore de somn sunt 2-4 hrănire. În după-amiaza, la această vârstă, copilul are 2 somn lung - 1-2 ore și 2 somn scurt - 30-40 de minute fiecare. Copilul încă mai adorm pentru o lungă perioadă de timp (20-30 minute), încă suge san. Începând de la 3 luni, copilul începe să reacționeze la luna plină, luna nouă și schimbarea vremii - poate acționa fără motiv și poate să se odihnească neliniștit.

Standardele pentru scaune

Fecalele unui copil care alăptează devine mai uniformă și mai regulată, înfățișându-se asemănătoare cu o masă cremoasă. În același timp, frecvența scaunului poate fi foarte diferită: de până la 5 ori pe zi; zilnic în același timp; și chiar și la fiecare 2-5 zile, în timp ce poate avea un miros acru. Pentru copii, la 3 luni, acest fenomen este normal. Dacă, la această vârstă, se administrează alimente complementare copilului, atunci scaunul poate fi greu, constipația este posibilă.

Îngrijirea copilului la 3 luni

baie

La această vârstă, copilul va fi interesant să înoate cu jucăriile preferate. De asemenea, puteți folosi un cerc de înot special pentru nou-născuți. Puteți adăuga spumă pentru copii în apă, făcând procesul de a face procedurile de apă mai plăcute și mai distractive.

divertisment

La această vârstă, este timpul să introducem copilul muzicii ritmice. Lăsați-l să asculte melodia cu un ritm clar. Încearcă să-ți pui mâinile în bătaia muzicii sau să o faci cu o tamburină, cu linguri de lemn sau cu două cârlige pentru haine. Ascultați-i muzică liniștită și tare, lentă și rapidă - cu siguranță va place.

Pentru a vă învăța copilul să "bată" și să vorbească mai repede, să cânte un cântec simplu cu el. Când cânți o melodie, asigurați-vă că vă uitați în ochii lui:

Spune-mi mai întâi

Cum zhu-zhu bâzâie.

Atunci îți spun eu

Despre bee zhu-zhu.

Lăsați copilul să încerce să pronunțe sunetul "g".

probleme

La 3 luni, copilul poate avea o astfel de problemă: începe să suge pe piept și brusc o aruncă brusc și începe să plângă. Este posibil ca el să aibă otită. Pentru a verifica acest lucru, faceți clic pe vârful urechilor. Dacă bebelușul rămâne calm, atunci nu există otită și, dacă începe să țipă, atunci problema este pe față.

Un copil în 3 luni poate avea pete roșii pe obraji - diateză. După un timp, aceste locuri devin creștine. Îi îngrijorează copilul, sub el poate simți mâncărimea și durerea. Diateza exudativă are o natură alergică, așa că urmăriți cu atenție dieta mamei care alăptează.

Cât de mult lapte sau formule ar trebui să mănânce un copil la 3 luni?


Mulți părinți sunt interesați de chestiunea cantității de nutriție pentru nou-născuți, inclusiv de cât de mult ar trebui să mănânce copilul la 3 luni. Copiii din primul an de viață cresc și se dezvoltă intens. Principiile moderne de hrănire vizează sprijinirea acestor procese.

Organizația Mondială a Sănătății face următoarele recomandări privind hrănirea la 3 luni:

 • la alăptare - 850-900 ml de lapte pe zi;
 • artificiale pentru a calcula cantitatea de amestec va avea nevoie de o formulă specială;
 • tipul mixt de alimente nu poate fi alimentat cu alimente, trebuie să monitorizați starea și comportamentul frimițelor.

Autorul site-ului TheRebenok.ru sa consultat cu pediatrii de vârf și a încercat să prezinte informațiile în modul cel mai detaliat și mai clar pentru majoritatea mamelor.

Cum se calculează cantitatea amestecului?

Pentru a afla cât de mult ar trebui să mănânce un copil la 3 luni, trebuie să utilizați următoarea formulă:

Mr (greutatea copilului în grame) * 1/7: 5 (numărul de doze ale amestecului).

De exemplu, un copil cântărește 5450 g, înmulțiți acest număr cu 1/7 (adică, împărțiți cu 7). Obținem: 778 de grame de amestec adaptat trebuie să mănânce bebelușul pe zi. În consecință, se ridică aproximativ 155 de grame pe alimentare. Părinții sunt greu de pregătit cantitatea exactă de alimente pentru copii, deci este mai util să dați o miez de 150 ml, iar pentru alimentația nocturnă, bebelușul poate consuma amestecuri de până la 160-170 ml.

Pentru copiii născuți cu o masă corporală mare, mai mult de 4 kg, se utilizează o altă schemă pentru a determina cantitatea de alimente. Prima lună de astfel de crep mănâncă 800 ml, iar în fiecare lună adăugarea de alimente este de 50 ml. Ca urmare, cu trei luni norma pentru un copil mare va fi 900-950 ml.

Ratele alăptării

La trei luni, se stabilesc 7-9 mese pe zi. Rezultatul este de aproximativ 900 ml. Trebuie avut în vedere că dimineața laptele mamei este mai puțin hrănitoare decât în ​​alte ore. Nu neglija micul dejun. Mai mult decât atât, trebuie să fie hrănitoare. Este necesar ca bebelușul să primească o alimentație bună la prânz.

Indicatorul principal că un copil are suficient lapte este somnul după ce se aplică la sân. În timpul nopții, hormonul prolactin este produs, deci este util în aceste ore să alimentați bebelușul la cerere.

Cum se calculează cantitatea de hrană pentru hrana mixtă

Este aproape imposibil să se calculeze cât de mult ar trebui un copil să mănânce la 3 luni cu o dietă mixtă. Pediatrii recomanda să acorde atenție comportamentului copilului după hrănire. Mai întâi de toate, bebelușului i se dă sânii pe rând. Doar după această alimentare, amestecul. Acest supliment poate fi diferit - de la 25 ml la 130 ml.

De obicei, un astfel de sistem de alimentare nu durează mult. Problema este că sticla primește mâncare fără efort special pentru copil și, pentru a suga laptele de la sân, trebuie să faceți un efort. Este recomandat să faceți o mică gaură în mamelon și asigurați-vă că nu crește.

Cum să înțelegeți dacă există suficientă hrană pentru un copil în 3 luni

Este foarte ușor de înțeles dacă copilul are suficientă hrană. Uită-te la comportamentul său după mâncare. Acesta poate fi un vis - cel mai comun semn că un copil a avut destule. Dacă copilul este angajat să comunice, vesel și vesel, atunci nu este obligat să-l hrănească.

O singură hrană poate dura între 16 și 36 de minute. Acest timp depinde de valoarea nutritivă a laptelui matern sau de conținutul caloric al amestecului. Dacă copilul nu se destule, atunci este evident din comportamentul lui. Pentru a înțelege că laptele matern nu este suficient, este posibil ca bebelușul să continue să alăpteze, în timp ce încă mai scârțâie, capricios, uneori chiar supărat și stoarce fălcile. În acest caz, mama dă celui de-al doilea sân. Dar uneori nu ajută și copilul nu mănâncă suficient. Numai în acest caz merită să recurgeți la suplimentul din sticlă.

Bebelușii care primesc suficient lapte matern sau laptele matern sunt cântăriți în conformitate cu reglementările. Dacă bebelușul primește mai puțină hrană, atunci creșterea în greutate va fi neglijabilă. Pentru băieții de trei luni, norma este de a adăuga 600-1000 de grame, pentru fete - 500-1000 de grame.

Există un alt mod de a verifica dacă bebelușul mănâncă suficient lapte matern. Pentru a face acest lucru, o zi nu ar trebui să utilizeze scutece și scutece umede ar trebui să fie luate în considerare. Dacă numărul total pe zi este de 12-19, atunci nu trebuie să vă faceți griji și să nu căutați un răspuns la întrebarea cât trebuie să mănânce un copil.

Diferențe în numărarea cantității de alimente pentru artificii și alăptare

Bebelușii și cei hrăniți cu sânge și alăptați ar trebui să primească aceeași cantitate de hrană, dar în practică se dovedește altfel. Un copil care primește amestecul mănâncă mai puțin frecvent, deoarece mâncarea lui este mult mai hrănitoare decât laptele mamei sale.

Un copil hrănit natural suge la cerere și este dificil pentru mamă să controleze cât de mult lapte el e de rahat. Dar este posibil sa faceti acest lucru cu ajutorul scarilor copiilor: cantitati copilul inainte si dupa hranire. Diferența va arăta cantitatea de lapte consumată.

Când aveți nevoie de apă și în ce cantitate?

Pediatrii sunt de acord că în timpul alăptării nu este necesară o perioadă de 6 luni pentru a alimenta copilul cu apă. Artificiale necesare lichid suplimentar. În caz contrar, pot apărea probleme cu scaunul, cu pielea și membranele mucoase. În acest caz, este necesar să se țină seama de timpul anului. Deci, pe vreme caldă, este necesar să se alimenteze bebelușul cu 60-110 ml de apă. Este posibil să determinați dacă există suficientă apă pentru copil, după cum urmează. Dacă pielea este uscată și scutecul nu este umplut de mult timp, atunci trebuie să măriți cantitatea de apă.

Pentru a calcula cantitatea de lichid, puteți folosi regula: pentru fiecare kilogram de masă este necesar 50 ml de apă. Un bebeluș cântărind 6 kg trebuie să primească 350 ml de apă.

Nu dați apă înainte de a mânca, va reduce pofta de mâncare. Fluidul va avea loc în stomac. Acest lucru este nedorit, pentru că după un timp va trebui să pregătiți din nou amestecul, deoarece bebelușul va deveni rapid foame.

Ce fel de lichid poate primi copilul de 3 luni? Aceasta poate fi apă îmbuteliată achiziționată special marcată "0+" sau filtrată și fiartă. Nu este de dorit să adăugați zahăr pentru a nu deranja echilibrul carbohidraților în corpul copilului. Înlocuiți apa cu ceaiul obișnuit sau infuzia de câine trebuie să fie treptat, începând cu o linguriță.

Este posibil să se introducă alimente complementare?

Pediatrii permit hrănirea complementară precoce (la 3,5 luni) numai în astfel de cazuri:

 • boli frecvente ale infecțiilor respiratorii acute;
 • rahitismul;
 • anemie;
 • retardarea fizică și creșterea redusă în greutate.

Pulberea de legume sau de fructe va fi potrivită ca primă mâncare complementară. Este mai bine dacă este o componentă unică. Unii pediatri sunt sfătuiți să înceapă cu kefirul, cumpărat în bucătăria de lapte.

Hrăniți înainte de alăptare. În ceea ce privește noul produs, se ridică din nou întrebarea: cât ar trebui să mănânce un copil la 3 luni? Este necesar să începeți cu porții mici - literalmente aproximativ un sfert de linguriță. Pentru început, puteți să-i dați copilului un gust nou.

După introducerea alimentelor complementare, este necesar să se monitorizeze îndeaproape starea pielii, scaunul. Fiecare produs nou este mai bine sa inceapa sa dati in una sau doua saptamani, daca nu s-au observat schimbari negative.

Hrănirea pentru copii este mai bine să se hrănească dintr-o lingură. Dacă acest lucru se face cu ajutorul unei sticle, atunci copilul va renunța în curând la sân.

După ce a decis cât de mult copilul ar trebui să mănânce alimentele complementare la 3 luni (destul de puțin!), Trebuie să decideți care produs să introducă copilul în primul rând. Este recomandabil să nu organizați activități de amatori și să întrebați pediatrul cu această întrebare - la urma urmei, fiecare caz este individual. De obicei pornesc cu piure de legume (de exemplu, din dovlecei) sau cu terci, în cazul în care miezul câștigă foarte greu greutatea.

Copiii complet sănătoși, conform recomandărilor Uniunii pediatrilor din Rusia și Asociației Naționale a Nutriționiștilor, nu ar trebui să primească suplimente la 3 luni. Faptul este că intestinul subțire la această vârstă încă nu conține suficiente enzime pentru a descompune noi ingrediente alimentare. Prin urmare, suplimentele trebuie administrate numai după consultarea unui medic și dacă există motive întemeiate pentru aceasta.

concluzie

Bebelușii cu vârsta de trei luni ar trebui să consume în mod normal 900 ml de lapte pe zi. Băutură artificială de aproximativ 850 ml. Cantitatea exactă depinde de conținutul de grăsimi și de aportul caloric, de greutatea copilului și de caracteristicile sale de dezvoltare.

Numărul de furaje este de 5 ori, dar cu alăptarea, acest număr poate fi mare. În mod artificial, la un moment dat, de regulă, beau 180 ml de alimente și trebuie să bea în mod necesar 50-100 ml de apă.

Dacă mama are o criză de lactație, atunci nu ar trebui să recurgeți imediat la hrană mixtă. În primul rând, ar trebui să începeți să aplicați bebelușului mai des la sân, să vizitați medicul și să urmați toate instrucțiunile pentru creșterea lactației.

Cât de mult ar trebui să mănânce un copil în 3 luni de lapte matern și formulă sau cum să hrănească corect copilul

Astăzi vom ridica un subiect care este relevant pentru mulți tineri părinți: cât ar trebui să mănânce un copil în 3 luni. În acest moment, frecvența alăptării scade, iar bebelușul cere să mănânce mai rar.

Multe mame se îndoiesc dacă hrănesc corect copilul, cât de mult lapte recomandă medicii, dacă bebelușul mănâncă noaptea la 3 luni, cum să știe că bebelușul e foame. Astăzi vom examina aceste aspecte în detaliu.

Când copilul este aplicat pe piept

Nou-născuții au 3 necesități:

 • în contact tactil cu mama;
 • de securitate;
 • în laptele matern.

Laptele matern pentru un copil nu este doar nutriție, ci și confort emoțional, relaxare. Dacă copilul nu poate să adoarmă sau să meargă la toaletă, atunci cere și pieptul, ca în cazul foamei. Substanțele care sunt conținute în laptele mamei mele relaxează sistemul nervos. Dacă nou-născutul cere adesea mamă mamei sale, nu vă fie teamă.

La 3 luni, copilul își formează propriul regim intern, conform căruia corpul său necesită mâncare. Nu există standarde clare privind cât de mult ar trebui să mănânce un copil la 3 luni.

Fiecare crumb are propriile intervale de timp interne. Pauzele dintre mese sunt mai puțin în timpul zilei și mai mult seara. Trebuie să urmați acțiunile copilului pentru a explora ritmul.

La trei luni, perioada de veghe la copii crește, iar fără hrănire, acestea pot fi mai lungi. Prin numărul de adormiți, puteți determina de câte ori un copil mănâncă în 3 luni.

La această vârstă, copiii mănâncă înainte de a adormi și după ce se trezesc. În medie, copiii în vârstă de trei luni dorm între 3-4 ori pe zi și se hrănesc de 6-8 ori pe zi.

La această vârstă, trebuie să-l hrănești pe omul mic doar lapte. Dacă se află într-o încăpere răcoroasă cu un nivel normal de umiditate și nu se supraîncălzește, atunci nu este nevoie de un alt lichid.

Perioadele dintre hrănire și semne de foame

Fiecare mamă tânără se întreabă cât de mult mănâncă un copil la 3 luni. Respectând regimul, trebuie să vă amintiți că decalajul dintre puterea copilului trebuie să fie între 2 și 3,5 ore. În cazul în care copilul câștigă greutate în mod normal, atunci nu este nevoie să-l treziți pentru hrănire (chiar și atunci când el doarme 5 ore).

Trebuie să te trezești numai în greutate prematură și să câștigi greu. Pentru a ridica un Spartan nu merită, de asemenea, trebuie să ascultați cererile copilului, alegând un mod convenabil pentru copil și mamă.

Dacă bebelușul, după ce a fost mulțumit, a eliberat voluntar pieptul mamei sale, atunci el va deveni foame nu mai devreme de 2 ore. Iar dor de mama lui și suge, el poate în 15 minute. Când se hrănește, mama ar trebui să se gândească și la confortul ei, dacă este confortabil, apoi la copil.

Primele 3 luni de la nașterea copilului sunt cele mai grele pentru o femeie. Este foarte dificil să îndurați nopțile fără somn datorită hrănirii frecvente. Dar hrănirea noaptea este la fel de importantă ca și ziua.

Noaptea este necesar să se alăpteze și nu dintr-o sticlă. Prolactina hormonală, care este responsabilă pentru producerea laptelui matern, este activată pe timp de noapte. Astfel, aplicarea stimulează lactația.

Părinții înțeleg că copilul vrea să mănânce, în principal prin plâns, dar copilul poate striga din motive complet diferite. Când începe să plângă, nu-i dă imediat un piept. Oferiți alte opțiuni pentru a calma: se agită pe mânere, îmbrățișare, lovitură. Dacă bebelușul continuă să urle, trebuie să oferiți un sân.

Pentru ca copilul să se îmbogățească, el trebuie să obțină așa-numitul lapte de spate - mai gras și mai hrănit. Laptele matern diferă în ceea ce privește compoziția și consistența: partea din față servește mai degrabă ca băutură, deoarece este subțire și bogată în lactoză și minerale, iar laptele din spate este deja o masă completă cu enzime solubile în grăsimi.

Cel mic care vrea sa manance nu incepe mereu sa planga.

Manifestările de foame pot fi:

 • smacking buzelor;
 • degetul mare;
 • capul înfășurat în căutarea mamei.

Dacă omul mic este bolnav, slab, doarme noaptea, nu cere să mănânce, atunci trebuie să porniți alarma noaptea să mănânce.

Alimentați amestecul, cât ar trebui să mănânce un copil la 3 luni

Un amestec artificial este necesar mai puțin decât laptele matern. A caloric și a digerat o oră mai mult. Pentru confort, pe pachetele cu formula pentru sugari există un tabel care enumeră cantitatea de alimente pentru copii pentru fiecare vârstă.

Pentru a calcula cât de mult mănâncă un bebeluș la 3 luni, puteți folosi formulele:

 1. Vârsta copilului în zile trebuie să fie înmulțită cu 80.
 2. Greutatea corporală a copilului în grame trebuie împărțită la 6.

Rezultatele obținute - cantitatea de alimente care este necesară pe zi. Cifrele finale diferă deoarece sunt aproximative.

Atunci când hrănirea ar trebui să ia în considerare nu numai tabelele de date și calculele formulelor, dar și dorința copilului. Dacă vrea să nu mănânce așa cum este scris în tabel, atunci este mai bine să asculți copilul.

Principalul lucru este că cantitatea de alimente pe zi ar trebui să fie de cel puțin 800 ml și un maxim de 1000 ml. Este necesar nu numai să știm cât de mult mănâncă copilul la vârsta de 3 luni, ci și să monitorizeze creșterea în greutate. În mod normal, adăugarea trebuie să fie de 800-900 g pe lună.

Transferați copilul la amestec în cazuri extreme și întotdeauna sub supravegherea medicului pediatru. Dacă copilul este slab și se simte rău, atunci o schimbare de dietă este nedorită pentru el, deoarece devine un stres suplimentar. Răspunsul organismului la tranziție este diferit.

Pentru o crumbă de trei luni, trebuie să alegeți un amestec adaptat sau foarte adaptat. Această alimentație este similară laptelui matern și este bine absorbită.

Chiar și cele mai bune dintre amestecuri vor fi dificil pentru un copil să suporte dacă sunt ridicate incorect. Ar trebui selectat pe baza caracteristicilor individuale ale copilului.

Când cumpărați, trebuie să acordați atenție perioadei de valabilitate și stocării corespunzătoare a produsului. Dacă aceste condiții sunt încălcate, amestecul își modifică compoziția, afectând negativ starea de sănătate a copilului.

Alegerea unui produs alimentar pentru copii, trebuie să studiați compoziția. Ar trebui să includă:

În ciuda faptului că înlocuitorul de lapte este ideal pentru copil după vârstă și compoziție, este posibil să nu fie potrivit din motive individuale. În cazul manifestărilor alergice și al modificărilor în tractul gastro-intestinal, consultați medicul pentru recomandări suplimentare.

Și o altă nuanță importantă - formula pentru hrănirea artificială a unui copil vechi de o lună este oarecum diferită în compoziția sa de amestec, care ar trebui dată în trei luni. Alegeți alimente care corespund vârstei copilului.

1. Caracteristicile hrănirii

Fiecare mamă dezvoltă regimul de hrănire al copilului propriu, adaptându-se la dorința sa sau la oră. Atât schemele orare individuale cât și tradiționale au dreptul de a exista. Alegeți unul confortabil. Dar ține minte caracteristicile.

2. Hrănire pe timp de noapte

Pentru a alimenta bebelușul pentru mult timp, continuați hrănirea nocturnă și la cerere. Unele mame cred că mâncarea noaptea este rea. Dar această interdicție se aplică adulților care consumă alimente grele, însă laptele este digerat rapid și nu necesită costuri energetice. Este o mâncare ușoară și nu dăunează bebelușului în timpul alimentării pe timp de noapte.

3. Alăptarea într-o singură sesiune.

Dacă bebelușul este însetat, el se va lipi de sân pentru câteva minute pentru a suga laptele din față, care este de 90% apă. Dacă doriți să mâncați, durata hrănirii va fi mai lungă și poate dura până la 40 de minute. Astfel, bebelusul suge tot laptele din față și din spate.

Este extrem de important să aplicați copilul la un singur sân într-o singură hrană, deoarece acesta este singurul mod de a mânca laptele înapoi. Este mai grasă, nutritivă și sănătoasă. Dacă îl deplasați în timpul unei alimentații de la un sân la altul, miezul va suge numai laptele din față, fără a primi substanțe benefice.

4. Alimentație confortabilă

Mamele care alăptează sistemic copiilor, iar mamele care alăptează la cerere, fac ceea ce trebuie. Copiii, în ambele cazuri, cresc sănătoși. Când hrănirea ar trebui să fie confortabilă pentru ambele. Dacă este convenabil ca mama să-l hrănească pe copil în conformitate cu regimul, și nu la cerere, trebuie să facă asta. Mama fericită - copil fericit.

concluzie

Subiectul alăptării este foarte extins, iar echipa ITS Kids este încrezătoare, dragi cititori, că aveți ceva de adăugat. Vă rugăm să vă lăsați sfatul în comentariile dvs. și să împărtășiți opiniile dvs. valoroase în rețelele sociale.

Cât de mult se amestecă sau lapte trebuie să aibă un copil la 3 luni: mărimea porțiilor pentru artificii și alăptarea?

Copilul de trei luni a crescut deja și a câștigat greutate în comparație cu cifrele de ziua sa de naștere. Încă mai are mult de crescut. Cum să ajuți copilul în asta? Trebuie să-i dați putere și suficientă mâncare, dar cât de mult necesită un copil? Ce se întâmplă dacă copilul mănâncă puțin și numărul atașamentelor zilnice crește? Vom înțelege, nu vă grăbiți să implementați toate sfaturile. Mai întâi trebuie să cântăriți totul și să găsiți cel mai bun mod de a alimenta copilul.

Cât mănâncă un copil la 3 luni?

Bebelușii la vârsta de 3 luni trebuie hrăniți fie cu lapte matern, fie cu un amestec. Pediatrii ruși nu recomandă folosirea laptelui de vacă, de capră sau de mare pentru hrană. Astfel, opțiunile pentru tipul de "hrană" există doar două. Cantitatea de alimente consumată va depinde de calitatea sa, adică de faptul dacă bebelușul primește laptele matern sau nutriția adaptată.

alaptat

Creșterea copilului implică dezvoltarea propriei diete. Pentru un copil mic de 3 luni, norma zilnică este de a mânca 6-7 ori, obținând în cele din urmă un volum de 850-900 mililitri de lapte matern.

 • Luați în considerare faptul că laptele dimineața nu este atât de satisfăcător, pentru că mama nu mănâncă pe timp de noapte, dar doarme. Valoarea energetică scăzută a laptelui de dimineață va fi înlocuită cu o masă mai nutritivă atunci când mama își mănâncă micul dejun sănătos.
 • Nu evitați atașamentele pe timp de noapte și nu faceți pauze lungi. Pe timp de noapte și în dimineața devreme, prolactina, hormonul responsabil pentru producția de lapte, este produs în mod activ.

Mâncarea mixtă

Tipul mixt de hrănire este slab adaptat la raționalizarea volumelor de hrană. Puteți judeca dacă un copil este plin sau nu, numai prin comportament.

Dacă copilul nu este obraznic, se comportă energic și activ - cel mai probabil el mănâncă

În primul rând, copilul foame este oferit să suge pieptul mamei sale, iar ambele trebuie să fie. Un copil în această stare va suga în mod activ laptele matern al mamei sănătoase. Dacă mâncarea nu este suficientă, terminați să o alimentați dintr-o sticlă.

O singură cantitate de energie suplimentară poate fi diferită - atât 25 cât și 120 mililitri. Alimentele mixte de obicei nu durează mult - acest lucru se datorează faptului că trebuie să sugeți intens pieptul pentru a obține alimente și devine mult mai ușor de la sticlă, astfel încât friabele înțeleg foarte repede totul și mamele trebuie să treacă complet la un tip artificial de hrănire.

hrănire artificială

În cea de-a patra lună de viață, un copil consumă aproximativ 180 de mililitri de mâncare la un moment dat. Hrănirea treptat trebuie schimbată în modul de 5 ori.

Este clar că pentru a pregăti exact această sumă este foarte problematică. În acest caz, în timpul zilei puteți da copilului un volum de 150 de mililitri, dar înainte de a merge la culcare, când a jucat suficient și obosit, creșteți puțin doza - totul va rămâne în limitele normei zilnice.

"Grame neutilizate" ale amestecului pot fi adăugate la hrănirea principală a serii.

Când copilul dvs. sa născut mare, calculul va fi efectuat diferit. Alimentele trebuie să umple calorii arse. În medie, un arahide în 3 luni arde 115 kcal pe zi pentru 1 kg de greutate.

Nevoia de calorii este calculată pe baza greutății corporale a copilului. Este necesar să se calculeze volumul zilnic de alimente, luând una dintre valorile conținutului său caloric. Înmulțim numărul de calorii zilnice cu 1000 ml și împărțim valoarea rezultată la valoarea energetică a produsului (vezi ambalajul).

Să dăm un exemplu: bebelușul cântărește 6100 de grame. Valoarea nutrițională a alimentelor = 655 kcal / l. Aveți nevoie de 115 * 6.1 = 700 kcal. Următoarea acțiune va fi: (700 * 1000) / 655 = 1068 - volumul zilnic de hrană în ml. Rezultatul este împărțit la numărul de furaje și obținem 213 mililitri - o singură doză.

Copilul are lapte suficient?

Care sunt normele privind frecvența hrănirii unui copil de 3 luni? Care este durata fiecărei hrănire? Să rezolvăm aceste întrebări.

Indiferent de ce fel de hrană primește un copil, reacția obișnuită după mâncare este somnul. Ajungerea la adormire nu este singurul indicator pe care un copil le-a avut destule (vă recomandăm să citiți: cum înțelege mama că un copil are lapte matern?). După ce bea laptele sau suge pieptul, copilul așteaptă fericirea pentru continuarea comunicării - înseamnă că este mulțumit și plin.

O hrănire poate dura între 15 și 35 de minute. Frecvența atașării la sân sau la sticlă va varia în funcție de cât de mare este valoarea energetică a laptelui matern sau a formulei.

Frecvența hrănirii depinde de valoarea nutritivă a laptelui mamei mele sau a unui amestec.

Copiii care primesc suficient lapte cresc stabil. Când alimentația este rară, creșterea va fi nesemnificativă. Rata medie de creștere pentru a treia lună reflectă acest tabel.

Mod de alimentare

Timpul de hrănire va fi calculat strict individual, în special pentru karapuz, consumând laptele matern. Laptele matern de înaltă calorie la unele mame le permite copiilor să ia pauze de mâncare la 6-7 ore (majoritatea pe timp de noapte), în timp ce alte mame îi cer copiilor să mănânce după 4 ore.

Dacă un copil doarme liniștit toată noaptea, atunci la acel moment nu-i este foame.

Copilul de această vârstă se culcă mai puțin în comparație cu perioada anterioară. El își petrece tot timpul liber de la somn la cercetare și de a învăța despre lumea din jurul lui, precum și de a comunica cu adulții iubiți. Somnul este normalizat aproape în mod egal pentru toată lumea, dar toată lumea va avea propriul timp de masă. Tabelul sugerează regimul alimentar mediu pentru copii în vârstă de 3 luni:

Noaptea

Pot exista nuanțe proprii și o abatere de la reguli. De exemplu, copilul a dormit mult timp dimineața sau alimentele s-au dovedit a fi foarte hrănitoare etc.

Noaptea, bebelușul mănâncă de trei ori: la ora 22:00, la ora 1:30 și la ora 3:30. Desigur, aceste valori sunt aproximative și aproximative, nu ar trebui să personalizați modul copilului în cadrul stabilit.

Când copilul nu se trezește la una din furajele pe timp de noapte, nu-l trezești. Copilul este înfometat și se trezește puțin mai târziu. Acesta este motivul pentru care se spune că fiecare karapuz va avea propriul regim, uneori divergent într-o direcție sau alta.

Am nevoie de o băutură?

alaptat

Întrebarea dacă să se hrănească copilul cu apă și, dacă da, în ce cantități se îngrijorează mulți părinți. Medicina rusă recomandă să nu bea apă cu bebelușii din primele șase luni de viață. O excepție pot fi zilele fierbinți de vară când vi se permite să hrănești pe cel mic. Apoi, volumul de băut este de până la 200 ml pe zi. Pentru a ajuta copilul să supraviețuiască căldurii poate și mama, punând în mod regulat copilul în piept.

Studiile au arătat că, consumând lichide suplimentare, mucusul de protecție este spălat din tractul gastrointestinal. În plus, împreună cu alăptarea microflorei străine intră în organism, deoarece nu va funcționa pentru a face apă sterilă acasă.

Când bebelusul suge sanii mamei sale, consumul de alimente trece fără hrană. Miezul este astfel protejat de invazia microbilor nocivi.

hrănire artificială

Atunci când copilul se hrănește cu alimente artificiale sau mixte, berea sub formă de apă va fi necesară pentru el. Cât de multă apă este necesară atunci? Volumul se calculează după cum urmează: pentru 1 kg de greutate sunt necesare 50 ml de apă, adică Totul cu o greutate corporală de 5200 g ar trebui să bea 260 mililitri de apă pe zi. Apa utilizată pentru gătit nu este inclusă.

Trebuie să mă hrănesc?

Programul național de optimizare a copiilor de hrană în vârstă de 1 an în Federația Rusă a fost elaborat în 2009. Specialiștii Uniunii pediatrilor din Rusia, precum și universitățile de sănătate și nutriție pentru copii ale RAMP și Asociația Națională a Dieteticienilor au lucrat la crearea sa. Se indică în mod clar timpul în care miezurile de până la 4 luni nu trebuie să primească alimente complementare. Acest lucru se datorează faptului că intestinul până la vârsta specificată este încă slab dezvoltat și nu poate digera alimente grele. Proprietatea intestinului subțire este de așa natură încât absoarbe tot ceea ce vine din exterior în sine - atât rău, cât și bun.

Intestinul unui bebeluș de trei luni produce o cantitate insuficientă de enzime, iar proprietățile protectoare ale tractului gastro-intestinal nu sunt încă pe deplin formate. Pentru această vârstă, efectul ejecției lingurii este extrem de orientativ.

Există cazuri în care bebelușul nu are o serie de vitamine sau minerale, sau valoarea nutritivă a alimentelor trebuie îmbunătățită din motive medicale, dar acest lucru se întâmplă foarte rar. Dieta copilului la 3 luni nu se schimbă, doar dieta și cantitatea de schimbare a alimentelor. Un copil sănătos nu are nevoie de hrănire suplimentară și, prin urmare, familiarizarea cu alimentele adulte ar trebui amânată cel puțin o lună.

Ce să faci atunci când este puțin lapte?

Crumbs, care semnalizează dorința de a mânca, ar trebui să fie hrănite imediat, fără a respecta un anumit interval de timp. Hrăniți cu cererea și nu vă faceți griji că bebelușul se va mișca - el va mânca cât de mult are nevoie. Atunci când o mamă este îngrijorată dacă copilul ei mănâncă, trebuie să fiți atenți la comportamentul său.

 • capriciile;
 • frecvente plâns;
 • respingerea sânului după 5 minute de supt;
 • scăderea în greutate în greutate sau lipsa acesteia;
 • cerând mereu mâncare.
În cazul în care un copil este necorespunzător în mod regulat și câștigă greutatea slabă, acesta poate fi un semn de malnutriție.

Rezolva problema va ajuta în clinică, unde vor aloca cântece de control pentru a determina cantitatea de lapte consumat. Medicul, care are o greutate extrem de nefericită, decide să suplimenteze hrana, făcând trecerea la hrană mixtă sau artificială. Pediatrul va prescrie amestecul și va indica volumul necesar. Problema lipsei de alimente ar trebui rezolvată rapid, deoarece foamea împiedică dezvoltarea multor organe în mod normal.

Nu vă fie teamă să introduceți alimente suplimentare, de teama de reacții alergice. Amestecul, selectat în colaborare cu pediatrul, va fi bine absorbit. Mâncarea bebelușului va fi, de asemenea, dornică, deoarece caracteristicile gustului sunt selectate ținând cont de nevoile copiilor. Este important să începeți hrănirea amestecului în timp pentru a rezolva problema lipsei laptelui matern.

Informațiile despre bancă, indicate de producător, vor ajuta la stabilirea volumului amestecului cerut de copil. Calculul corect este indicat în numărul de linguri pentru fiecare vârstă. Nu vă grăbiți și citiți cu atenție instrucțiunile disponibile. Frecvența de alimentare și volumul amestecului rezultat pot fi găsite acolo - pe borcanul cu amestecul.

Copil bine hrănit - copil fericit

Cel mic, care sa hrănit cu laptele mamei sale, doarme bine, nu cere mâncare timp de trei ore și este, de asemenea, calm. Principalul semn că miezul este bine hrănit, rămâne o creștere a greutății. Pentru fiecare vârstă, există medii care permit unei asistente să urmeze dinamica în timpul examinărilor regulate. O bună creștere în greutate, respectarea standardelor de dezvoltare și absența bolilor vor ajuta pediatrul să înțeleagă că un copil este bine hrănit.

Cântărirea regulată va ajuta la controlul câștigului în greutate.

concluzie

Bebelușii la vârsta de trei luni mănâncă de 6-7 ori pe zi și în cele din urmă mănâncă aproximativ 900 ml de lapte matern. Cu criza actuală de lactație, este important să încercați să păstrați alăptarea. Copiii hrăniți la sân nu au nevoie de hrănire suplimentară.

Copii artificiali consumă 180 ml de amestec pentru o singură hrană, cea mai convenabilă dietă este de 5 ori pe zi. Copiii de apă au nevoie de aproximativ 250 ml, fără să țină cont de volumul de lichid care intră în prepararea amestecului.

Introducerea alimentelor complementare la vârsta de 3 luni nu este recomandată din cauza indisponibilității fiziologice a organismului însuși. Sânii, alimentele mixte sau formularea trebuie continuate.

Alimente pentru copii în 3 luni de masă

Baza nutriției copilului în 3 luni este laptele matern sau amestecul adaptat de înaltă calitate. Puteți auzi opinia că la această vârstă este timpul să cunoaștem miezul cu cereale, cartofi piure și sucuri, mai ales dacă se află pe hrană artificială. Cu toate acestea, există o altă viziune: până la șase luni, bebelușul nu are nevoie de hrană cu preparate adulte. Să încercăm să aflăm care punct de vedere este corect.

Laptele matern este cel mai bun aliment pentru un copil, care conține tot ceea ce este necesar pentru creșterea copilului

Laptele matern este cel mai bun produs pentru copii. Acesta conține grăsimi, proteine, carbohidrați, minerale, vitamine, enzime, hormoni și factori imunici. Toate aceste substanțe sunt necesare pentru creșterea copilului, precum și pentru dezvoltarea sistemului imunitar, digestiv și a altor organe.

Dacă ați reușit să stabiliți o hrană naturală, după 3 luni este necesar să o continuați. Merită să traducem un fiu sau o fiică la un amestec adaptat numai în caz de urgență, când nu este posibilă menținerea lactației.

De regulă, un copil de 3 luni are deja un anumit regim zilnic, inclusiv 6-7 mese. Cantitatea totală de lapte matern pe zi pe care bea bebelușul este de 850-900 ml. Pentru ca mâncarea să aibă cel mai mare beneficiu pentru copil și lactația nu a dispărut, trebuie luate în considerare câteva aspecte importante:

 1. Prolactina hormonului, care este responsabilă pentru producerea laptelui, este sintetizată pe timp de noapte. Principalul stimulent este sugerea sanilor. Nu faceți pauze lungi între furaje noaptea, și cu atât mai mult - să le abandonați.
 2. Deoarece noaptea o femeie nu consumă alimente, dimineața laptele se caracterizează printr-o valoare energetică scăzută. Deci, imediat dupa o gustare precoce, bebelusul poate cere din nou sanul. Este important ca mama să ia micul dejun, astfel încât până la prânz laptele să devină mai hrănit.

Alimentația artificială În cazul hranei artificiale, este important să alegeți un amestec de înaltă calitate. Alegerea unui amestec.

Amestecurile adaptate modern sunt capabile să furnizeze copilului toate substanțele nutritive necesare. Cu toate acestea, este necesar să selectați produsul potrivit. Recomandări cheie:

Cât de mult poate fi administrat un amestec unui copil de trei luni? Cantitatea medie este de 180 ml pe masă. Modul optim - 5 mese pe zi. Puteți calcula cu exactitate cantitatea conform următorului algoritm:

 1. Împărțiți greutatea bebelușului 7. Cifra rezultată este volumul zilnic al amestecului.
 2. Distribuiți totalul feedurilor. Deci, puteți înțelege cât de multă hrană trebuie consumată la un moment dat.

De exemplu, un copil cântărește 5,7 kg: 5700 ÷ 7 = 814 ml, 814 ÷ 5 = 163 ml. Desigur, în practică este dificil de preparat 163 ml de amestec. Merită să faceți acest lucru: dați 160 ml în timpul zilei și adăugați "rămășițe" la ultima masă înainte de somnul de noapte. Copilul mănâncă bine și va dormi toată noaptea.

Indicatorul principal în calculul amestecului este greutatea copilului

Dacă bebelușul sa născut cu o greutate mai mare și o câștigă în mod activ, volumul zilnic al rației trebuie calculat diferit. Este necesar să se ia în considerare nevoia de calorii. La 3 luni, sunt necesare 115 kcal pentru 1 kg de greutate corporală. Schema de calcul:

De exemplu, greutatea bebelușului este de 6,7 kg. Conținut caloric de 1 l de amestec - 650 kcal. Calcule: 115 × 6.7 = 771 kcal, (771 × 1000) ÷ 650 = 1186 ml, 1186 ÷ 5 = 237 ml.

Cu o dietă mixtă, atunci când alăptați și hrăniți cu un amestec este practicat, este important să alegeți înlocuitorul potrivit pentru lapte. Se preferă un produs cu conținut redus de fier. Excesul acestui element poate duce la legarea lactoferinei, a unei proteine ​​din laptele matern care protejează copiii împotriva bolilor infecțioase ale tractului gastro-intestinal.

Norma suplimentului cu un amestec de alimente mixte nu este ușor de determinat. Poate fi de la 25 la 120 ml pentru o masă. De obicei, ei respectă un astfel de regim: oferă copilului un singur sân, apoi cel de-al doilea, iar după aceea, dacă este încă anxios, i se dă un amestec. Imediat ce miezul se îndepărtează de sticlă, alimentarea este oprită.

Din păcate, în majoritatea cazurilor, hrănirea mixtă duce treptat la eșecul sânului. Este mai ușor să obțineți alimente din sticlă decât din mamelonul mamelor. Ca urmare, copilul alege calea cea mai ușoară.

Nevoia de apă Cu trei luni, un copil poate fi deja dat să bea

La 3 luni, bebelușul trebuie să fie lipit cu apă fiartă sau ceai de bebeluș. Zaharul nu trebuie adăugat la băuturi. În viitor, acest lucru poate duce la tulburări endocrine (diabet zaharat) și hipertensiune arterială. Apa îmbuteliată purificată trebuie utilizată pentru alimentele pentru copii. Înainte de fiecare utilizare trebuie să fie fiartă și răcită.

Cât de mult ar bea bebelușul? Cerința totală de lichid pentru această vârstă este de aproximativ 100 ml pe kg de greutate. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că laptele matern și amestecul conțin lichid. Este recomandat să oferiți copilului 1-2 lingurițe de apă între mese, precum și în timpul trezirilor nocturne. Imediat înainte de a fi hrănit, nu este necesar să le hrăniți, deoarece acest lucru poate duce la scăderea apetitului.

Este necesar să se injecteze lichid (apă, ceai) cu 1-2 picături pe zi. În fiecare zi volumul este recomandat să crească de 2 ori. Se recomandă să dați apă într-o mică lingură de silicon sau plastic moale. Va fi mai confortabil pentru un copil să bea din el decât dintr-un metal.

Când un copil se întoarce la vârsta de 3 luni, mulți părinți consideră că este timpul să adăugați terci de porridge, suc sau cartofi piure în meniul lor. Acest lucru se datorează două puncte. În primul rând, în vremurile sovietice, a fost o hrană timpurie practicată și majoritatea bunicilor sfătuiesc să urmeze tradițiile. În al doilea rând, producătorii de alimente pentru copii specializate scriu pe ambalaj: "produsul este permis de la 3 luni".

Suplimentul pe o perioadă de trei luni nu este necesar și este prescris numai în cazuri excepționale, de exemplu, în caz de creștere în greutate sau de anemie.

Cu toate acestea, pediatrii moderni insistă asupra faptului că este necesar să începeți hrănirea prăjilor cu mâncăruri adulte de la 6 luni. Intrarea mai devreme a alimentelor complementare îi poate afecta sănătatea.

Există excepții de la regula. Introducerea alimentelor complementare de la 4-5 luni este permisă dacă copilul are un deficit de greutate corporală, rahitism sau anemie. Decizia de a schimba meniul trebuie făcută de pediatru pe baza evaluării stării copilului. El va recomanda ce produse să mănânce, precum și să ofere normele consumului lor. Câteva sfaturi:

 • cerealele pentru prima hrănire ar trebui să fie gătite în apă și să fie fără gluten, opțiunile posibile sunt orezul, hrișcă, grâu de porumb;
 • Primele preparate ar trebui preparate din legume cu conținut scăzut de alergen - dovleac, conopidă, broccoli.

Afectarea hranei timpurii

Ce se va întâmpla dacă începeți să vă hrăniți copilul cu cereale, piure de cartofi și sucuri prea devreme? Poate apărea o defecțiune a sistemului în organism, care va apărea imediat sau după câțiva ani. Trebuie să se înțeleagă că tractul gastrointestinal al nou-născutului nu este încă pregătit pentru a digera o varietate de alimente solide, deoarece nu are cantitatea necesară de enzime.

Alimentația timpurie poate provoca alergii la copil.

 1. Tulburări în tractul gastro-intestinal - dureri abdominale, balonare, constipație, diaree, vărsături, regurgitare, comportament agitat. Adesea în funcționarea sistemului digestiv există o defalcare atât de puternică încât trebuie să urmați un tratament lung în spital.
 2. Alergie. Manifestări posibile - erupție cutanată mâncantă, zone înroșite, peeling al pielii. La vârsta mai înaintată, pot să apară simptome de dermatită atopică și astm. Deseori, reacțiile negative cauzează nu numai produse ridicate, dar și produse alergice scăzute, deoarece imunitatea este afectată.
 3. Bolile cronice. Introducerea prea devreme a alimentelor complementare conduce la o încărcare crescută a tractului gastro-intestinal, a rinichilor și a ficatului. La vârsta școlară, este de obicei "turnat" în procese inflamatorii cronice ale membranelor mucoase ale intestinului și stomacului (colită, gastroduodenită), precum și vărsături, dureri abdominale și așa mai departe.
 4. Sfârșitul alăptării. Datorită faptului că bebelușul va consuma alte produse, lactația va scădea inevitabil. Ca urmare, acest lucru poate duce la dispariția sa totală. Copilul va fi lipsit de nutrienți valoroși care sunt prezenți numai în laptele matern.

»Baby 3 luni

Tabel de nutriție a copilului până la un an

Toată viața și dezvoltarea corectă a unei persoane sunt predeterminate la o vârstă fragedă. În special în primii ani de viață, copilul necesită îngrijire și îngrijire deosebită. De aceea este atât de important să alegeți dieta potrivită. Primele 12 luni de viață ale copiilor necesită o atenție deosebită, deoarece în această perioadă organismul mic se adaptează doar mediului și noilor produse neobișnuite. Prin urmare, alimentația copiilor sub un an este unul dintre subiectele cele mai discutate în rândul tinerilor părinți.

Tabelul de nutriție pe lună: calculul pentru primul an de viață al copiilor

Mai jos sunt produsele recomandate pentru utilizarea la copiii cu vârsta sub 1 an. Tabelul de nutriție adecvată vă va ajuta să înțelegeți ce norme de hrănire pentru copii există și să calculați hrănirea unui copil cu luni în mod individual.

Vârsta în luni

Cum să determinați că este timpul să introduceți hrana pentru animale

Dezvoltarea fiecărui copil până la un an este un proces individual, prin urmare, este imposibil să se determine vârsta unică de hrană complementară. La ce să se concentreze? Prezența a cel puțin jumătate din următoarele semne indică faptul că este timpul să încercați să modificați dieta:

 • Sam își deschide gura când o lingură de mâncare îi este adusă la gură;
 • Ține capul;
 • În timpul hrănirii pot sta într-un scaun special pe cont propriu;
 • Închide gura atunci când lingura cu alimente este în gură;
 • Îngăduiește singură mâncarea;
 • Arată că nu este înfometat (se întoarce).

Cum să introduceți corect un produs nou

În primul an al vieții copilului, este imposibil să dai imediat o mare parte din ceva nou. Hrănirea ar trebui să înceapă cu o cantitate mică, crescând-o în timp și readucându-o la normal dacă copilul răspunde bine la produs. De aceea este important să efectuați astfel de "experimente" în prima jumătate a zilei, atunci veți fi în stare să înțelegeți dacă acest aliment este potrivit pentru copil și să calculați alimentația suplimentară. Din același motiv, dacă un copil se simte rău, oferindu-i ceva nou nu merită.

Primele suplimente pentru copii, acestea fiind, de obicei, sucuri sau cartofi piure și apoi porii, se administrează separat, adică nu este necesar să se dea imediat un vas multi-component. Hrănirea este mai bine să începeți cu o linguriță de morcov, mere sau alt suc și să vedeți dacă copilul va fi alergic. Până la 7-8 luni, alimentele ar trebui să fie tăiate, de exemplu, folosind un blender. Cu toate acestea, de la șase luni puteți încerca hrănirea și alimentele relativ solide (banane, morcovi fierți).

Ce poate manca pana la 6 luni

Până la 6 luni, baza dietei pentru nou-născuți este laptele matern sau o formulă specială pentru lapte. Pulberea de legume sau fructe poate fi gustat cu 3-4 luni. Nu uitați că trebuie să preparați astfel de alimente dintr-un singur ingredient. Pentru un început: dovleac, cartofi, dovlecei, varză, piersică, caise, prune, mere. Consistența ar trebui să fie suficient de lichidă. Sucul diluat cu apă.

În piureul acasă se adaugă ulei vegetal (calculat la 5 ml pentru 150 g de produs). Pentru aceasta, este mai bine să utilizați orez presat la rece. Când cumpărați produse finite, ar trebui să examinați cu atenție compoziția, în absența uleiului acolo, se poate adăuga în aceeași proporție.

După alimentația cu noul produs a doua zi, este necesar să urmăriți starea copilului (starea pielii și caracterul scaunului). Dacă nu există schimbări, atunci din a doua zi puteți da 30-40 de grame de piure de legume sau creșteți volumul de suc.

Întreaga săptămână trebuie să dai doar un singur tip de legume. După această perioadă, dacă toți indicatorii sunt în limitele normale, atunci ar trebui să luați un alt produs, introducându-l în hrănire la fel de treptat ca în prima săptămână.

Meniu pentru 7-8 luni

La această vârstă, piureul pulverizat sau răsucite, care este puțin mai gros decât era posibil să se dea la o vârstă mai înaintată, va fi potrivit pentru hrană.

Până în cele șapte luni de viață ar trebui să înceapă introducerea de pudră de carne de soiuri cu conținut scăzut de grăsimi (pui, iepure, curcan, carne de vită) conform tabelului. De asemenea, trebuie să dați un sfert de ou, dar nu mai mult de 2 ori pe săptămână. Mâncarea la această vârstă trebuie făcută de 3 ori pe zi, începând cu o linguriță și apoi ridicând până la 60-100 de grame.

Până la vârsta de opt luni, alimentația bebelușului ar trebui să includă produse lactate, brânză de vaci, brânză. Introducerea unor astfel de alimente ar trebui abordată cu precauție extremă. Începeți hrănirea ar trebui să fie porțiuni complet mici, crescând treptat.

Mese în 9-12 luni

În acest moment, copilul trebuie să fie familiarizat cu toate produsele recomandate în tabel (cereale, fructe, legume, produse lactate, carne, produse de panificație). Nutriția copiilor până în anul are încă propriile caracteristici:

 • Gătitul se face numai prin fierbere sau aburire. Fried și coapte nu este recomandat copiilor sub un an, este mai bine să le dați numai de la 3 ani;
 • Utilizarea condimentelor, a amidonului sau a altor aditivi este inacceptabilă;
 • Alimentele alimentare ar trebui să aibă loc încă;
 • Odată cu introducerea unor produse pentru a hrăni copilul trebuie să aștepte. Acestea includ citrice, fructe cu coajă lemnoasă, fructe exotice și așa mai departe, deoarece există o mare probabilitate de a dezvolta alergii. Dulciurile sunt, de asemenea, contraindicate timp de până la un an;
 • În primul an de viață, mâncarea trebuie să fie de cinci ori pe zi.

Hrănirea unui copil până la un an este ceva care trebuie abordat cu mare responsabilitate. Este întotdeauna necesar să ne amintim că fiecare copil se dezvoltă în moduri diferite, prin urmare este imposibil să se dezvolte norme universale care trebuie respectate cu strictețe. Iată un tabel care conține numai recomandări, dar nu un calcul exact. După introducerea oricărui produs nou, trebuie să monitorizați cu atenție reacția organismului, deoarece este posibil ca ceva să nu fie potrivit pentru un copil individual.

Alimente pentru copii de 3 luni

Având în vedere meniul copilului, 3 luni se caracterizează prin faptul că bebelușul trebuie să rămână exclusiv la alăptare. La această vârstă, laptele matern îndeplinește pe deplin nevoile copilului în toate vitaminele și substanțele nutritive.

În dieta copiilor care sunt pe hrană artificială, principalul tip de hrană este formula de lapte. Dar, de obicei, din această lună, majoritatea copiilor pediatru recomandă introducerea în dietă a unor suplimente ca sucul de fructe. De regula, primul suc este mar.

Puteți să vă faceți singur de la mere proaspete de soiuri verzi sau galbene, și puteți cumpăra, de asemenea, ready-made, conceput special pentru copii de această vârstă. Sucul de suc pentru un copil trebuie administrat după hrănire sau între hrănire, pornind de la numai 2-3 picături și crescând treptat până la 2-3 lingurițe în timpul lunii.

Sucurile sunt lăsate să dea și cu pulpă. Datorită faptului că aceste sucuri conțin substanțe fibroase și pectice, ele ajută la stimularea activității motrice intestinale și, prin urmare, ajută digestia.

Puțin mai târziu, în 3.5 luni, puteți încerca să introduceți piure de fructe. care ar trebui să fie dat în același volum și în același mod ca sucul. În primul rând, este recomandat să oferi copilului un măr ras. Mai mult, piureurile de fructe din alte fructe sunt introduse treptat: pere, prune, cireșe, piersici, caise, banane. Cartofii cu piure de cartofi pot fi pregătiți de unul singur, sau puteți folosi conserve gata preparate.

Volumul zilnic al alimentelor până la sfârșitul celei de-a treia luni este de aproximativ 1 litru, care include sucul și piureul de fructe.

Dieta copilului de 3 luni include 6 mese.

Dieta aproximativă a unui copil de 3 luni este după cum urmează:

prima masă - lapte matern sau formulă pentru sugari (170 ml);

2 mese lapte matern sau amestec (170 ml), suc de fructe (15 ml);

3 consumul de lapte matern sau formula (170 ml);

4 lapte matern (amestec) 170 ml și piure de fructe (30 g);

5 lapte matern sau un amestec (170 ml), suc de fructe (15 ml);

6 consumul de lapte matern sau formulă pentru sugari (170 ml).

Caracterizând dieta unui copil, 4 luni diferă prin introducerea altor produse, adică În plus față de sucurile de fructe și cartofi piure, copilul are gust de piure de legume, gălbenuș de ou, brânză de vaci.

Data publicării: Dum, 08/08/2010 - 08:11

Mama și copilul sunt un singur organism. Ceea ce o femeie mănâncă intră imediat în corpul copilului și, prin urmare, ar trebui să trateze alimente mai mult decât critică. Cum să organizați o dietă de luni? Când să introduci alimente noi în dieta ta?

Majoritatea mamelor care alăptează fac aceeași greșeală - mănâncă prea mult sau prea des. Rețineți că, chiar și atunci când alăptați, nu aveți nevoie de multă mâncare. În caz contrar, se obține efectul opus în care copilul primește toate toxinele și deșeurile.

În plus, producția de lapte nu ia prea multe calorii - nu mai mult de 500, totul altceva se va liniști pe solduri.

Mamele care alăptează: prima lună

În organizarea corectă a dietei nu este nimic complicat. Vezi pentru tine:

1. Beți până la 2,5 litri de lichid pe zi. Aproape toată apa va merge la lactație. Nu este necesar să se depășească această rată, va reduce doar producția de lapte.

2. Preferati alimente crude.

3. Mananca fructe de padure proaspete, legume si fructe (300 - 350 grame pe zi). Va ajuta sa va recuperati mai repede dupa nastere. Dar nu uitați de o condiție - mâncăm doar ceea ce crește în zona noastră. Cu privire la deliciile exotice de până acum din discuție.

4. Baza alimentelor dvs. ar trebui să fie astfel de produse:

 • Carne tocată sau fiartă (nu grăsime). În mod ideal, ar trebui să fie carne de carne sau de iepure;
 • Lapte și produse lactate - puțin câte puțin și nu de multe ori. Branza de brânză este foarte utilă (până la 200 de grame de 3 ori pe săptămână) și smântână de 15% grăsime;
 • Pește (merluciu, pescăruș, cod) - 1-2 ori pe săptămână;
 • Ouă - 1 buc. în două sau trei zile;
 • Pâine - secară, făină integrală;
 • Paste - din grâu dur;
 • Kashi - mei, hrișcă, ovăz;
 • Ulei (floarea-soarelui, porumb, maslin) - 15 grame pe zi;
 • Unt - 30 de grame pe zi;
 • Compoturi din prune, caise uscate, stafide;
 • Legume (dovleac, morcov, dovlecei, sfeclă) - 450 de grame pe zi, fierte sau proaspete. De asemenea, puteți găti legume pentru un cuplu. În ceea ce privește cartofii, acestea nu ar trebui să fie abuzate;
 • Almond nuci - o mână mică, uneori;
 • Pastilă, marshmallow din ingrediente naturale - 1-2 ori pe săptămână, puțin.

5. Și aceasta este o listă de produse interzise. Se aplică primelor trei luni de viață a bebelușului. Luați notă:

 • Conserve - pește, carne, produse lactate;
 • Marinade din legume;
 • Muraturi de casa;
 • ketchup;
 • Produse semifinite;
 • Lapte de vacă (întreg);
 • maioneza;
 • Sosuri fierbinți, cu excepția soiei;
 • fasole;
 • Ceai puternic;
 • sucuri;
 • cafea;
 • alcool;
 • Fructe uscate;
 • Varză albă;
 • struguri;
 • miere;
 • nuci;
 • ciocolată;
 • Brânză topită, cu mucegai;
 • Carne si mezeluri.

6. Asigurați-vă că aveți un jurnal de produse alimentare și înregistrați data introducerii noului produs și reacția copilului. Nu vă lăsați să mâncați, mai ales dacă există persoane cu alergii în familia ta. Introduceți produsele treptat și monitorizați cu atenție bunăstarea copilului.

Acest jurnal ar putea arăta astfel:

Surse: Nu există comentarii încă!

Reglarea corectă a zilei vă va ajuta pe mama să se relaxeze și să câștige forța. Pentru un copil, ordinea este, de asemenea, necesară pentru dezvoltarea normală a sistemului nervos și a tuturor organelor interne ca un întreg.

Am nevoie de un mod

Modul zilei este execuția secvențială a acțiunilor și depinde de ora din zi.

 • Va fi un anumit timp pentru mersul pe jos, pentru somn, hrănire. Mama va ști exact când să înceapă gătitul sau când va putea petrece puțin timp singură.
 • Suporterii stabilirii regimului zilei hrănesc copilul într-un anumit program. Există, de asemenea, plusuri. Munca organelor digestive nu este supraîncărcată, reducând astfel riscul de a dezvolta alergii, excesul de greutate. Când mama hrănește bebelușul la cerere, crește riscul de suprasolicitare.
 • Modul afectează favorabil confortul și confortul din familie. Mama reușește să acorde atenție nu numai copilului, ci și soțului și restului familiei.

Tabelul comparativ al rutinei zilnice a copiilor sub vârsta de un an.