Miscarea fetala in timpul sarcinii

Orice femeie cu frisoane așteaptă primul bătaie de la copil în timpul sarcinii. Mișcările conștiente ale fătului ca răspuns la comportamentul și emoțiile mamei sunt prima limbă de comunicare între mamă și copil. Vom afla când contactul începe să se formeze și cum să-l setați corect. Să vorbim despre ratele de perturbări ale fătului și despre posibilele cauze ale abaterilor.

Când un copil începe să se miște

Copilul începe să-și desfășoare primele mișcări în stadiul de embriogeneză, timp de 8 săptămâni. Desigur, ei nu sunt încă conștienți de copil și nu se simt mama. După acest punct, activitatea motrică a fătului crește în fiecare zi, dar miezul este prea mic pentru a fi observat. De la mijlocul celui de-al doilea trimestru, de la 18 până la 20 de săptămâni, femeia simte deja în mod clar mișcările fetale greu de confundat cu alte procese din organism. Dacă fată determină cu precizie perioada în care a observat mișcarea copilului, atunci vor fi adăugate exact 20 de săptămâni în această perioadă - astfel va fi cunoscută data nașterii. La re-sarcină plus 22 de săptămâni. Desigur, abaterile pot fi în orice direcție. Momentul în care mama insarcinata va experimenta tremurul copilului depinde de urmatorii parametri:

 • vârsta gestațională;
 • ce zici de sarcină;
 • numărul de fetuși din uter;
 • corp de femeie;
 • timpul zilei;
 • mama lui;
 • sensibilitatea femeii;
 • natura, activitatea și sănătatea friabilelor.

Femeile primipare simt primele mișcări mai aproape de săptămâna a 20-a. În cea de-a doua și ultima sarcină, mișcările copilului pot fi observate deja de la săptămâna 16-18. Dacă două sau mai multe fetusi cresc în uter, șocurile se vor simți mai devreme și vor fi mai intense pe parcursul sarcinii. Fetele subțiri văd adesea mișcarea înainte de a fi bătător. Mișcările friabile sunt marcate în mod special în seara, înainte de a merge la culcare, iar în altele de dimineața după micul dejun.

Dacă mama însărcinată trebuie să muncească mult și mai mult, atunci nu mai este timp să te asculți. Prin urmare, o astfel de femeie poate recunoaște mai târziu semnalele copilului. Pragul de sensibilitate este, de asemenea, diferit pentru fiecare, ceea ce afectează perioada în care o femeie însărcinată aude copilul. Fără îndoială, fătul încă în uter se deosebește de trăsăturile individuale de caracter, de sistemul nervos și de reacțiile la stimuli. De exemplu, cineva reacționează violent la sunete externe puternice, iar celălalt - se calmează. Sănătatea generală a copilului afectează, de asemenea, nivelul activității sale.

Acest întreg complex de aspecte afectează durata sarcinii, când apare primul contact între făt și mamă.

Până la 22 de săptămâni, orice femeie ar trebui să simtă deja primele mișcări ale copilului.

Dacă nu sunt acolo, acesta este un motiv pentru a merge la un ginecolog și a diagnostica o scanare cu ultrasunete. După 23-24 de săptămâni, de regulă, șocurile sunt atât de puternice încât chiar și rudele le pot simți stând pe stomacuri. Sentimentul mișcărilor unui copil nenăscut în pântece este un sentiment de nedescris atât pentru mama cât și pentru cei apropiați de ea.

De ce trebuie să urmăriți mișcările fetale

Mișcarea este viața. Mișcarea fătului în timpul gestației este un semn al dezvoltării sale cu succes. Extrem de viguros, tremor dureroase sau, dimpotrivă, slabe, rare pot vorbi despre probleme intrauterine: hipoxia acută sau cronică a fătului, policilamnios, oligohidramnios etc. Mișcările copilului în uter vor permite concluzii cu privire la următoarele aspecte:

 • modul de viață al copilului;
 • starea emoțională a fătului;
 • nutriție maternă;
 • disconfort fetal.

Programul de somn și starea de veghe a copilului în uter poate corespunde mamei mele sau nu. Starea emoțională a fătului depinde în mod direct de starea de sănătate a mamei. Copiii reacționează diferit la stres, zgomote puternice. Unii încep să se miște violent, alții - îngheț. Un lucru este sigur, că copilul simte emoțiile mamei. Prin urmare, este atât de important pentru o femeie să fie mai puțin nervoasă, mai ales pentru lucruri mici. Fructele se pot mișca mai activ din cauza foamei. Mama ar trebui să fie o gustare, când se calmează. Copilul semnalează, de asemenea, orice neplăcere cu jolte ascuțite. De exemplu, dacă o mamă doarme culcată pe spate, uterul se apasă pe venă inferioară, ceea ce asigură un flux de oxigen către făt. Un copil aflat într-o astfel de situație protestează în mod activ, îndemnând o femeie să adopte o altă poziție.

Dacă este necesar, calculul mișcărilor bebelușului se efectuează după 28 de săptămâni. Când ginecologul are un motiv să evalueze mișcările fetale, există tehnici speciale în acest scop.

Tabel: metode pentru determinarea mișcării fetale

 1. Reduce efortul fizic.
 2. Luați în considerare perioada de somn al fătului de aproximativ 3-4 ore.
 1. Considerații de presiune de orice natură, cu excepția sughițelor.
 2. Citiți cu atenție în special după mese.
 1. O femeie trebuie să stea pe partea stângă.
 2. Dacă au apărut 10 mișcări într-o oră, numărătoarea este oprită.
 3. Este rău dacă sunt înregistrate mai puțin de 10 mișcări în 2 ore.

Un simptom formidabil este absența mișcărilor fetale pentru mai mult de 6 ore.

Trebuie remarcat faptul că metodele de determinare a mișcărilor fetale nu sunt 100% informative, ci doar sugerează prezența sau absența unei probleme. Diagnosticați cu mai multă precizie patologia folosind următoarele metode:

 • ascultarea ritmului cardiac cu un stetoscop obstetric;
 • cardiotocografie (CTG);
 • Doppler cu ultrasunete.
Procedura CTG se efectuează după 30 de săptămâni de sarcină și vă permite să evaluați bătăile inimii copilului, să faceți un diagnostic corect.

Ce senzații apar în timpul mișcării fetale și cum să-i recunoașteți singuri

În funcție de complexul motivelor de mai sus, care afectează senzația de perturbații, fiecare femeie determină mișcările copilului în felul său. Este puțin probabil să se facă o distincție clară între împingeri de 16-18 săptămâni. Cel mai probabil, se va asemăna cu peristaltismul intestinal.

În timp, câștigul de masă corporală al copilului va fi din ce în ce mai vizibil, chiar înainte de sindromul durerii. Observarea primelor mișcări ale fătului contribuie la creșterea unei iubiri mari și la dezvoltarea instinctului maternal. Începutul mișcărilor bebelușului este, de asemenea, un semn pentru stabilirea unui contact mai strâns cu copilul: vorbi despre sentimentele tale, cânte cântece, citesc basme etc. De altfel, nu numai mama, ci și viitorul tată ar trebui să îndeplinească toate aceste acțiuni.

Faptul dovedit științific este afirmația că trebuie să ridici un copil din uter. Orice emoție pozitivă, calm, creativitate etc. - toate acestea cu siguranță vor facilita cursul sarcinii și procesul de creștere a unui copil.

Fiecare femeie își transmite în mod diferit sentimentele de la mișcările copilului. Poate fi:

 • flutter fluturi;
 • stropi de pește;
 • gurgle;
 • mângâindu;
 • titillation.

Sau mai prozaic, cum ar fi bâzâitul, flatulența. Este foarte dificil, dar real, să recunoaștem mișcările fătului, mai ales femeia care o naște. Trebuie să învățați să ascultați corpul și, bineînțeles, să puteți sta într-o atmosferă relaxată pentru o vreme, pentru a vă concentra pe senzații.

După săptămâna 21-22, fătul este capabil să hiccuiască și să tuse. O femeie simte ca ritmul împinge de ceva timp. Hiccupul este un proces fiziologic normal, nu este un motiv de îngrijorare.

Rata mișcărilor săptămânale

În perioadele de veghe, bebelușul în uter continuă în mod constant diferite mișcări. Mută ​​mâinile și picioarele, preia cordonul ombilical, clipește, se întoarce, atinge pereții uterului și corpul. Se estimează că, pentru o perioadă de 20-22 săptămâni, un copil face până la 200 perturbații pe zi. Activitatea de vârf a bebelușului cade pe perioada de la a 26-a până la a 32-a săptămână, când numărul mișcărilor poate ajunge la 600 în 24 de ore. Din diverse motive, o femeie nu este capabilă să fixeze toate numerele acrobatice ale copilului ei.

După 32 de săptămâni (începutul celui de-al treilea trimestru), cantitatea de mișcare scade treptat, datorită mărimii mari a fătului și a spațiului limitat din uter. De obicei, în această perioadă, copilul ia durerea de cap dreapta, iar majoritatea mișcărilor sunt simțite în abdomenul superior, unde sunt localizate picioarele. În mod normal, mișcarea copilului ar trebui să fie ritmic și neted. Dacă o femeie a început să observe o schimbare bruscă a tipului și a numărului de perturbații, atunci acesta este motivul pentru a merge la un ginecolog. Poate că bebelușul este bine, tocmai sa hotărât să-și arate temperamentul.

Înainte de naștere există o ușoară scădere a activității copilului, datorită aglomerării și pregătirii pentru viitorul proces. Dar nu ar trebui să existe o dispariție absolută. O femeie trebuie să înregistreze tremurul zilnic până la debutul travaliului. Abaterile minore de la norme în orice direcție sunt considerate acceptabile.

Motive posibile pentru schimbarea mișcărilor copilului

Când într-un ritm obișnuit al mișcărilor copilului într-un uter se observă schimbări ascuțite, este necesar să se înțeleagă motivele acestui fenomen. Factorii care contribuie la schimbarea comportamentului fetal pot fi împărțiți în două grupuri:

 1. Fiziologice.
 2. Patologica.

Primul grup include cauze care nu sunt legate de boală. Aceasta poate fi postura incorectă a mamei, emoții negative, sunete tari, dure, o voce ciudată. Principalul lucru pentru o femeie este să înveți să înțelegi copilul ei. Pentru a înțelege ceea ce îi sperie sau, dimpotrivă, calmează și îi place. De regulă, copiii o iubesc atunci când mama lor își lovește burtica și îi vorbește cu blândețe. Copilul va răspunde întotdeauna cu șocuri moi, ca semn că aude și apreciază foarte mult atenția.

Cauzele patologice ale modificărilor în intensitatea perturbărilor includ:

 • amenințarea de naștere prematură;
 • modificări ale cantității de lichid amniotic (multe sau puține);
 • hipoxia acută, cronică a fătului.

Ca surse de mișcări dureroase ale copilului pot fi unele dintre patologiile mamei. De exemplu, cistita, hernia diafragmatică etc. Dacă a existat o secțiune cezariană în istorie, durerea în zona suturii în timpul mișcărilor copilului indică probleme cu o cicatrice pe uter. Cauzele patologice suspectate necesită o cercetare suplimentară și un tratament profesional adecvat.

Feedback asupra fătării în timpul sarcinii

De asemenea, copilul meu a început să se miște la începutul săptămânii a 17-a, dar foarte liniștit și modest, dar undeva în 19-20 de săptămâni era deja mai vizibil. Uneori mă simt și cu mâna pe care o împinge micul meu. Acum avem 21 de săptămâni.

Maria Makarova

https://deti.mail.ru/forum/v_ozhidanii_chuda/beremennost/shevelenie_ploda/

Și eu, după ce am citit aici despre perturbații, am așteptat "efectul de pește" sau "efectul fluturelui"... Ea... nifiga și niciodată... la început am fost delicat cercetat din interior, ca și cum ar fi studiat, dar acum nu a fost o urmă de delicatețe, acum cu siguranță îl împing cu piciorul

Namana

https://www.u-mama.ru/forum/waiting-baby/pregnancy-and-childbirth/296677/

Am simțit a mea în a 18-a săptămână. O astfel de gâdilire plăcută. Dar atunci nu eram încă sigură că a fost o mișcare (de la prima sarcină). Apoi, când a devenit mai activ, totul a devenit clar. Și acum înțeleg din ceea ce el împinge: îi place sau nu. Deși nu pot fi decât fanteziile și invențiile mele. Dar vreau să cred că deja o mamă poate înțelege dorințele și nevoile copilului ei.

Maria n

https://www.cosmo.ru/forumn/topic/76365-шевеления-плода/

Susțin pe deplin punctul de vedere pe care trebuie să-l ridicați din uter. În stadiul primelor mișcări, copilul a format deja sistemele de bază. El aude, reacționează la sunete, lumină, atingeri. După ce am luat trei, am fost convins că copilul, chiar și în uter, recunoaște ale căror mâini sunt pe stomac. Pe palma mamei, copiii reacționează cu jolte ciudate și pline de bucurie. Cred că sarcina mamei în această etapă este să se uite atent, să asculte copilul, să-și studieze personajul. În cazul în care furia - asigurați-vă că pentru a calma, accident vascular cerebral. Un copil ar trebui să știe că este necesar și iubit. Una dintre principalele metode de educație este un exemplu personal. Prin urmare, este foarte important modul de viață al mamei și al familiei ca întreg. Interesele, tradițiile, stilul de comunicare al soților, preferințele în alimentație, literatura, muzica, sport - toate acestea cu siguranță vor afecta dezvoltarea viitoare a copilului. În fiecare zi am vorbit cu copiii mei din pântece: am citit povești, m-am angajat în muncă creativă, am ascultat muzica folositoare. Tata sa alăturat și conversațiilor noastre din când în când.

Video: obstetrician-ginecolog despre mișcările fetale

Momentul în care o femeie începe să simtă mișcarea copilului, toate în mod individual. În ginecologie, perioada este indicată pentru nulipare - 20 săptămâni, pentru multiparos - 18 săptămâni. În funcție de mai mulți factori, aceste norme pot să se abată ușor în orice direcție, dar după 22 de săptămâni, fiecare mamă ar trebui să simtă o împingere a fătului. Principalul lucru este să utilizați timpul de comunicare corect și util.

La ce perioadă de sarcină copilul începe să se miște: senzațiile unei femei

Mamele viitoare așteaptă cu nerăbdare și anxietate, atunci când copilul se declară cu șocuri ușoare, așa că întreabă adesea medicul la ce perioadă copilul începe să se miște. Pentru a nu pierde un punct important, ascultați sentimentele. Într-o zi vei simți o mișcare timidă în tine. Prima agitare este întotdeauna imperceptibilă și slabă, dar aduce o furtună de emoții pozitive.

Primele mișcări ale copilului

Dacă ginecologul întreabă întrebarea la ce lună puteți simți bătăile friabile atunci când bebelușul începe să împingă, el va răspunde cu siguranță la cel de-al cincilea, deși fătul încearcă să se miște în uter mult mai devreme.

 • La 8 săptămâni de sarcină, embrionul din stomacul mamei seamănă cu un mic boabe, cântărește aproximativ 3 g, dar se mișcă deja. Ea dezvoltă terminații nervoase, organele sunt așezate și, în curând, trebuie să înceapă formarea lor. O femeie nu poate simți mișcare în acest moment, deoarece este foarte slabă și are o natură convulsivă. Germenul este încă prea mic. Fluidul amniotic îl protejează fiabil și atinge rar pereții organului reproducător.
 • La 12 săptămâni, copilul în greutate crește până la 15 g. Poate suge un deget, strânge mânerele în cams, întoarce capul și se mișcă activ în uter. Aceste mișcări sunt încă invizibile pentru mamă. Pentru ca ei să le simtă, trebuie să crească puțin.
 • În săptămâna 15, bebelușul prezintă caracteristici faciale, picioare și mânere. El începe să se miște mai activ, dar totuși nu se poate declara pe deplin.

În fiecare săptămână copilul se dezvoltă, crește și, treptat, mișcările sale devin palpabile pentru mama însărcinată. Puțin mai târziu, își pot simți tatăl, punându-și urechile la burtă și punându-și mâna pe ea. La sfârșitul sarcinii, copilul începe să lovească din greu și acest lucru este vizibil pentru toată lumea din jurul lui.

Primul tremur

Câte săptămâni începe copilul să se miște, astfel încât mama să-și poată simți forțele? Nu există un răspuns exact. Dacă o femeie poartă o prăjitură pentru prima dată, se întâmplă la aproximativ 20 de săptămâni. În timpul celei de-a doua sarcini, mișcarea poate fi resimțită puțin mai devreme, la 17-18 săptămâni. Acești termeni sunt aproximați și se pot abate în sus sau în jos. Acest lucru se întâmplă din diferite motive.

 • Mult depinde de sensibilitatea individuală a femeii.
 • Puteți face o greșeală în calcularea duratei sarcinii.
 • Uneori este stratul gras pe burta viitoarei mame care previne tremurul lumina.

Cel de-al doilea copil se dezvoltă ca primul. Mama repetată observă mai repede mișcarea, deoarece a experimentat aceste senzații mai devreme. Femeile fără experiență adesea nu le acordă atenție, greșind să fiarbă în intestine.

Se întâmplă într-un mod diferit. Unii mame susțin că bebelușul începe să se deplaseze la 12 sau 14 săptămâni. Experții cred că acest lucru este imposibil. Fructele nu s-au format încă în măsura în care bătăile lor pot fi resimțite. Cel mai probabil, el dă despre ei înșiși, știu probleme în intestine.

Să nu pierdeți când copilul începe să se miște în stomac, să vă ascultați din săptămâna 16.

La început, puteți simți lumina, atingerile blânde din interiorul vostru. Ce sunt ei, cum pot să înceapă? Se spune că atingerile seamănă cu bătăile de aripi fluture sau de înotul unui pește mic. Primele șocuri nu sunt ascuțite și puternice, astfel încât acestea sunt ușor de pierdut. Ele sunt la distanțe similare cu peristaltismul intestinal.

După ce a simțit mișcarea, femeia trebuie să-și amintească de câte săptămâni copilul a început să se miște și să spună specialistului despre acest lucru când vizitează consultarea. Pentru acest indicator, medicul calculează ziua estimată a nașterii. Dacă o femeie poartă un copil pentru prima dată, se adaugă 20 de săptămâni până la data respectivă, 22 de săptămâni se adaugă mamei care se înmulțește. Este greu de spus cât de corect va fi acest calcul. Dar, împreună cu datele cu ultrasunete și cu ultima perioadă de menstruație, aceasta ajută la calcularea zilei mult-așteptată a nașterii copilului.

Activitate pentru copii

Din momentul în care copilul începe să se miște în stomac, începe o nouă etapă de sarcină. Mama viitoare simte cum se dezvoltă viața în interiorul ei. Aceste sentimente sunt luminoase și interesante. Copilul se mișcă și comunică astfel cu mama. În timp, veți observa cum reacționează la vocea dvs., schimbările de dispoziție și mulți alți factori. El se va simți foarte des prin șocuri puternice sau lovituri blânde.

Ce fac bebelușii în uter? Clasele lor sunt ușor de observat pe aparatul cu ultrasunete. Copiii beau lichidul amniotic, alăptează pe degetele mici, bate picioarele, sortează cordonul ombilical, întorc capul. În fiecare săptămână, șocurile devin mai intense, iar când copilul se rotește, burta mamei tremură.

Uneori burta crescuta incepe sa se miste ritmic si sperie mamele insarcinate. Ei cred că hiccups pentru copii. Medicii cred că o asemenea mișcare provocată de ingestia lichidului amniotic mic. Acesta este un fenomen normal care nu amenință fătul.

 • Se simte o agitație puternică în 24-25 săptămâni, copilul a crescut suficient și informează violent mama despre existența sa. Dacă este prea activ și dureros împins, cel mai probabil, ceva a cauzat disconfortul său. Poate că este împiedicată de muzică puternică sau că postura mamei a dus la compresia vaselor mari, iar fătul nu are suficient oxigen.
 • În cea de-a 32-a săptămână, copilul adult ascultă sunete, recunoaște vocile nativilor, sistemul nervos este bine dezvoltat. Copilul începe să se rotească în mod activ și să se rotească, dar spațiul liber din uter rămâne mai puțin și mai puțin, astfel încât mișcările sale pot aduce un mic disconfort femeilor.

Copii nenăscuți iubesc muzica clasică. Sunete blânde le calmează și îngheață, ascultă. Bebelușii îi iubesc pe părinții lor vorbind cu ei și sunt conștienți de starea lor emoțională. Dacă mama este supărată, încep să se împingă și să se îngrijoreze. Prin urmare, atunci când sarcina este foarte important microclimatul sănătos în familie.

Multe mame se plâng adesea că miezul nu le permite să doarmă noaptea. Faptul este că femeile, scufundate în treburile casnice, nu observă în timpul zilei cât de activ este copilul. Pe timp de noapte, într-o stare relaxată, tremurul său se simte mai puternic. În plus, atunci când mersul pe jos, burta mamei brichetează ușor și copilul îi place. Noaptea începe să se rotească pentru a-și găsi o poziție mai confortabilă. În următoarele săptămâni, își va întoarce capul în jos și se va liniști, așteptând nașterea lui.

Când trebuie să văd un doctor?

Începând cu săptămâna 24, un copil se mișcă de aproximativ 10 ori pe oră cu pauze periodice de 3 ore. Ei nu trebuie să fie alarmați, miezul are nevoie de odihnă și doarme. Dar dacă mișcările nu sunt resimțite timp de mai mult de 12 ore, este nevoie urgentă de a apela la doctor, pentru a asculta bătăile inimii copilului și, dacă este necesar, a prescris un ultrasunete.

Cauza îngrijorării este mișcările dureroase, excesiv de violente ale fătului și o agitație rară slabă. Ele pot indica faptul că ceva nu este în regulă cu miezul. Prin urmare, fără a pierde timpul, contactați-vă moașa pentru o examinare.

Cel mai adesea, aceste fenomene vorbesc despre hipoxie. Infometarea cu oxigen afectează în mod negativ dezvoltarea copilului, așa că trebuie identificată și începută tratamentul în timp.

 • O modalitate buna de a determina hipoxia este cardiotocografia. Cercetările constau în faptul că, pe dispozitivul special, se calculează bataile inimii fetusului. Procedura este prescrisă după 28 de săptămâni de sarcină. Pentru a fi sigur că bebelușul are suficient oxigen, este recomandabil să o luați o dată la fiecare 10 zile înainte de naștere.
 • În plus față de cardiotocografie, mama insarcinată trebuie să monitorizeze îndeaproape activitatea copilului în timpul zilei. De 28 de săptămâni, ginecologul recomandă păstrarea unui jurnal cu privire la mișcările friabilelor. Faceți-o ușor. Dimineața, trebuie să observați cu atenție fiecare mișcare a bebelușului și, după 10 mișcări, să faceți o notă în notebook indicând momentul în care copilul este împins.
 • Dacă în decurs de 12 ore faceți 10 astfel de înregistrări, înseamnă că bebelușul se simte bine și nu suferă de foame. Atunci când semnele sunt mult mai puțin sau depășesc norma de o dată și jumătate, ar trebui să consultați un medic pentru o examinare aprofundată.

Fiecare sarcină este însoțită de senzații uimitoare. Una dintre acestea - prima mișcare a copilului în burtă. Nu este nimic mai frumos decât să simți împingerea picioarelor mici în tine, să simți cum totul începe să bată, să se întoarcă și să lovească. Dacă în această perioadă observați orice ciudățenie, nu vă puneți în panică. Fiecare sarcină este individuală și mult depinde de caracteristicile fiziologice ale femeii. Vizitați regulat ginecologul, urmați instrucțiunile acestuia. Nouă luni vor trece rapid, iar copilul se va naște puternic și sănătos.

Cât timp copilul începe să se miște?

Cele mai multe femei gravide se bucură la sfârșitul primului trimestru, deoarece riscul de avort spontan este redus la zero, iar toxicoza scade. Cel de-al doilea trimestru aduce de obicei bucurie mamei care așteaptă, deoarece în acest moment simptomele neplăcute nu apar, de obicei, primele tremurări ale fătului sunt resimțite. Cât timp bebelușul începe să se miște în pântecele mamei? În fiecare caz, acest proces are loc în moduri diferite.

Caracteristicile procesului

Abilitatea de a vă deplasa în bucăți apare mult mai devreme decât simte o femeie. Intr-adevar, in primul trimestru, bebelusul este inca prea mic pentru ca mama sa isi simta mișcările și jovirile. Dacă femeia însărcinată la 12 săptămâni a fost supusă primei examinări, atunci ea a văzut cel mai probabil fătul "tambur" în stomac.

Când copilul începe să se mute la 1 sarcină, la ce moment mama va putea să identifice șocurile evidente.

Pentru prima dată, bebelușii din stomac încep să facă mișcări la 8-9 săptămâni după concepție. Dacă aceasta este comparată cu perioada obstetrică - aceasta se încadrează în a unsprezecea săptămână de dezvoltare.

În acest moment, zgârieturile corpului îngroșate cu niște mănunchiuri mici de mușchi și neuroni, astfel încât mișcarea este mai mult ca un tremurat de crampe.

Desigur, atunci când copilul este atât de împins, femeia încă nu o poate simți. În plus, există lichid în uter în care bebelușul înoată, poate reduce puterea mișcărilor sale. Iar faptul că miezul este în interiorul uterului și nu atinge pereții acestuia conduce, de asemenea, la absența șocurilor timpurii.

Interesant! Cum este dezvoltarea fătului pentru săptămâni de sarcină: o descriere a etapelor

Miscari mai clare si deliberate apar la 11-15 saptamani de dezvoltare, cand cerebelul incepe sa functioneze. Datorită lui, copilul își poate mișca picioarele și brațele. În acest moment, primele tremurări ale copilului în timpul sarcinii au deja posibilitatea de a identifica femei sensibile.

În câte săptămâni copilul începe să se miște. Unele femei afirmă că prima mișcare a copilului când se întoarce în interiorul abdomenului este observată la 14 săptămâni. Cu toate acestea, orice ginecolog va confirma că acest lucru nu este posibil. În acest caz, femeia gravidă a simțit probabil activitatea intestinului, care este mai activă în timpul nașterii bebelușului.

La ce oră copilul începe să se miște în așa fel încât femeia să înceapă să-l simtă? Pentru prima dată, mama va putea simți tremurul la 16-23 săptămâni după concepție. În același timp, este important să vă amintiți ziua de mișcare, deoarece ginecologul va fi ghidat de el, stabilind data nașterii. Dacă contezi luna în care a avut loc prima agitare - aceasta va fi de 5 luni de gestație.

Dacă o femeie devine mamă 1 dată, ar trebui să numărați 20 de săptămâni de la ziua detectării jolte. Pentru multipartiști, acești indicatori variază.

vestitorii replici

vestitorii replici

Ce face fructul să se miște

Cauze de activitate crescută

24 săptămâni

În săptămâna 10, nervii nervoși par să fie responsabili pentru mișcare. Cu toate acestea, în acest moment este imposibil să se identifice mișcările copilului, deoarece el este încă prea mic și slab.

Deja la debutul celui de-al doilea trimestru, aproape toate mamele viitoare observă atingerea. Cu toate acestea, acest cadru nu poate fi numit corect, deoarece calendarul este diferit în fiecare caz.

Momentul apariției șocurilor depinde de următorii factori:

 • temperamentul copilului - dacă este calm, tremurul va fi vizibil mai târziu;
 • gradul de sensibilitate al femeii (femeile prea sensibile pot dezvălui mișcări plăcute în fața altora);
 • activitatea mamei viitoare.

În câte săptămâni copilul începe să se miște. După cum am aflat - de la 16 la 24 de ani. Ce precursori informează o femeie despre începutul șocurilor copilului.

Acestea includ:

 • o creștere a volumului abdomenului, care deja se lipsește în zona sub ombilic (ceea ce indică creșterea copilului și creșterea rezistenței acestuia);
 • uneori puteți observa mișcarea și chiar "mersul" abdomenului (de obicei, acest lucru se întâmplă atunci când copilul încearcă să se răstoarne);
 • apariția posibilă a constipației, care se formează datorită stoarcerii rectului ca urmare a activității frecvente a friabilelor.

Miscarea fetala in timpul sarcinii cum sa recunoasca. De obicei, femeile spun că au un sentiment că "fluturii zboară" în stomac sau "un pește se stropeste". Cu toate acestea, uneori, prima împingere, dimpotrivă, este puternică și nu poate fi comparată cu nimic altceva decât mișcarea fătului. În acest caz, răspunsul la întrebarea despre modul în care copilul este împins este evident.

Ce face fructul să se miște

Principalii factori care afectează mișcarea fătului în uter sunt:

vestitorii replici

Ce face fructul să se miște

Cauze de activitate crescută

24 săptămâni

În ce lună copilul este activ - am răspuns. Acum merită să știm când copilul începe să se miște în timpul sarcinilor ulterioare, când uterul este deja ușor întins, ceea ce afectează sensibilitatea acestuia.

Cauze de activitate crescută

Când copilul începe să se mute în 2 cazuri de sarcină. De regulă, o femeie poate detecta primele mișcări la 15-18 săptămâni, deși pot exista excepții. Explicat acest fenomen este destul de simplu - experiență.

Când bebelușul începe să se agite la 3 sarcini. Nu există nicio diferență în această problemă - bebelușul va începe să împingă puțin mai devreme decât prima dată.

În mod obișnuit, astfel de mișcări seamănă mai întâi cu motilitatea intestinală, dar în timp vor începe să-și mărească propria intensitate, iar apoi mișcarea nu mai poate fi confundată cu nimic.

Mai ales merită notată sarcina multiplă. În acest caz, este posibil să observați șocurile la 15-17 săptămâni, deoarece copiii cresc unul pe altul în timp ce cresc, pentru că odată cu creșterea lor, ei devin înghesuiți.

24 săptămâni

vestitorii replici

Ce face fructul să se miște

Cauze de activitate crescută

24 săptămâni

De asemenea, în acest moment se formează audierea, copilul recunoaște vocile oamenilor apropiați de el. De aceea, după ce le aude, va face tot posibilul pentru a se face cunoscut.

Dacă nu există șocuri înainte de 24 de săptămâni, acesta este un semnal al tulburărilor de dezvoltare grave ale copilului. De asemenea, pot indica tremurări rare sau frecvente și dureroase.

În acest caz, trebuie să vizitați imediat medicul și să spuneți despre "comportamentul" miezului, altfel nu va fi posibil să restabiliți dezvoltarea sa sănătoasă și deplină.

Treptat, fătul va crește, deci mișcările nu vor fi la fel de active, ci mai tangibile. Ascultarea corpului ei, o femeie va putea observa primele șocuri la scurt timp după apariția lor. În cazul în care mișcările de crumbs sunt "târziu", nu este nevoie să vă faceți griji, în acest caz trebuie să știți opinia medicului. Ginecologul va prescrie o scanare cu ultrasunete pentru a evalua starea fătului, înălțimea și greutatea acestuia și activitatea sa motorie în uter.

Câte săptămâni începe să se mute fătul în timpul primei sarcini, la ce perioadă are loc faza de gestație?

În cele din urmă, epuizarea toxemiei, slăbiciunea, anxietatea cu privire la posibila amenințare cu avortul spontan rămân în urmă, iar sarcina intră în faza următoare. Mama viitoare așteaptă cu nerăbdare prima mișcare a copilului ei și începe să-și facă griji dacă activitatea lui nu este prezentată. Pentru a evita tulburările inutile, trebuie să știți în ce perturbări săptămâna se simt, ce determină intensitatea șocurilor?

Cât timp începe fătul să se miște?

Copilul începe să se miște mult mai devreme decât mama așteptată simte tremurul. În a treia săptămână de sarcină, embrionul bate deja inima. La al 10-lea copil schimbă independent traiectoria mișcărilor lor. Începând cu a treia lună se formează sistemul nervos, se dezvoltă primele reflexe. Embrionul deja face o mișcare foarte dificilă, înghițind lichidul amniotic.

La a patra lună, el trebuie să distingă sunetele, să reacționeze la ele, să distingă intonațiile și să simtă starea emoțională a mamei. În medie, în a patra lună începe mișcările fetale care sunt sensibile pentru o femeie. În cursul cercetărilor, sa aflat că atunci când au auzit un sunet puternic, unii copii își acopereau fețele cu mâinile. În cea de-a 17-a săptămână, copilul clipește și clipește. După 7 zile, fătul trebuie să poată:

 • ridicarea manuală a cordonului ombilical;
 • strângeți și dezechilibrați pumnii;
 • atinge capul;
 • schimbați poziția corpului.

Când o mamă poate simți o mișcare?

La întrebarea când un copil începe să se miște, nici un singur tabel nu va da un răspuns clar. În cele mai multe cazuri, între 18 și 22 de săptămâni, există deja o agitare interioară. Cu toate acestea, timpul exact este individual pentru fiecare femeie și variază în funcție de următorii factori:

 • câte sarcini femeia a suferit;
 • modul în care are loc gestația;
 • Care este grosimea stratului de grăsime de pe peretele abdominal al mamei.

Femeile subțiri sau multipartice simt cum se mișcă bebelușul, cu două săptămâni înainte de perioada desemnată. Primele mișcări sunt slab exprimate similar cu peristaltismul intestinal.

În timpul primei sarcini

De regulă, în timpul primei sarcini, mișcarea fetală poate fi simțită pentru o perioadă de 20 de săptămâni. La femeile primipare, mușchii uterini sunt mai puțin sensibili. Experții spun că mișcările minore ale fiecărui copil următor sunt resimțite vreodată mai devreme, pentru că o mamă experimentată le poate recunoaște fără îndoială.

Dacă placenta este atașată la partea din spate a uterului, femeia va simți mișcările friabile cu câteva săptămâni mai devreme. Situat în față, își înmoaie mișcările, iar mama va simți mișcarea mult mai târziu.

De mare importanță, ce fel de femeie fizică. Dacă mama insarcinată este supraponderală, va observa mult mai multă mișcare decât una subțire, fără un tampon de grăsime înmuiere.

Cu sarcini repetate

În timpul celei de-a doua și a treia sarcini, femeile observă prima mișcare mai devreme decât cea nulipară. De ce se întâmplă acest lucru? După ce a experimentat senzația de perturbări mai devreme, femeia știe exact cum se întâmplă și nu confundă șocurile intrauterine cu activitatea tractului gastrointestinal.

În timpul celei de-a doua sarcini, femeia observă mișcările copilului deja la 16-17 săptămâni. Cu fiecare gestație ulterioară, tremurul se aude mai devreme. Dacă apar perturbări perceptibile ale primului copil la 20 de săptămâni, când se naște cel de-al doilea copil, se vor manifesta cu 2 săptămâni mai devreme, al treilea și copiii următori - 15-16.

Cum să înțelegeți că este simțită tocmai mișcarea copilului?

Femeile însărcinate sunt adesea interesate de modul în care să nu piardă primele perturbări intrauterine, să nu le confunde cu motilitatea intestinală? Medicii susțin că acest fenomen nu poate fi confundat cu nimic altceva.

La început, copilul nu se lovește, mișcările sale sunt destul de slabe, asemănătoare mișcării bulelor. Următoarele răspunsuri au fost primite la întrebarea cu care pot fi comparate primele mișcări ale fătului:

 • cu un strop de pește mic;
 • cu o minge mică care se învârte;
 • cu lovituri ușoare din interior;
 • cu fluture fluture ușoare;
 • cu pene de gheață;
 • cu jolte ușoare.

Pe baza răspunsurilor, nu este greu de înțeles că fiecare femeie însărcinată percepe mișcările friabilei în felul ei. Uneori, chiar și o mamă experimentată este dificil de determinat cauza senzațiilor care au apărut înăuntru, dar în timp, fiecare începe să recunoască semnalele copilului.

Ce determină intensitatea mișcărilor fetale?

Cu primele mișcări ale fătului, sarcina intră într-o nouă fază. Privind fătul în timpul ultrasunetelor, puteți vedea cum îi împinge picioarele, înghită fluidul amniotic, suge pe degete, sortează cordonul ombilical, își întoarce capul. În fiecare zi mișcările devin mai intense. Sunt observate sughițurile - un fenomen normal cauzat de ingestia de lichid amniotic. Activitatea mișcărilor fetale depinde de durata sarcinii. Există următoarele reguli:

 • Foarte frecvente tremor se simt ușor în 24-25 săptămâni. Fructele au crescut deja și se mișcă activ. Dacă se joacă muzică prea tare sau posturând o femeie însărcinată provoacă o lipsă de oxigen, activitatea lui crește: femeia simte tremurul dureros.
 • În cea de-a 32-a săptămână, copilul aude toate sunetele, recunoaște vocile celor dragi, sistemul său nervos este deja dezvoltat. Fătul se rotește în mod activ, se rotește, dar crește și nu există suficient spațiu liber pentru acesta, de aceea mișcările sale pot provoca disconfort gravidei.

Este posibil să provocați agitarea și cum să procedați?

Mulți sunt interesați dacă să facă cu adevărat copilul să se miște, să-l amestece. Dacă se părea că copilul a început să se miște, dar nu există nici o certitudine, se recomandă recurgerea la următoarele metode:

 • Pentru a începe, beți 200 ml de lapte usor încălzit sau mâncați ceva dulce pentru a stimula activitatea fetală cu glucoză. Apoi, întindeți-vă pe spate, închideți pleoapele și puneți-vă mâna pe stomac, fără să o presați, relaxați-vă. Ascultați-vă, imaginându-vă cum se mișcă un copil înăuntru. Sentimentul de bule plutitoare usor - aceasta este prima agitare a copilului.
 • Fiind în uter, copiii sunt foarte activi în a răspunde la disconfort. Placenta furnizează în mod continuu substanțe nutritive și oxigen micului organism. Este necesar să vă rețineți scurt respirația, deoarece o cruzime își va exprima nemulțumirea cu o lovitură tangibilă. Totuși, nu trebuie să "blocați oxigenul" mai mult de 10 secunde.

Cum ar trebui în mod normal copilul să se miște în timpul sarcinii?

Pentru o perioadă de 12-14 săptămâni, partea creierului responsabilă de coordonare lucrează activ. Mișcările embrionului devin mai exacte: își freacă ochii, suge degetul, efectuează diverse acțiuni cu brațele și picioarele. Deși organul reproductiv izbucnește treptat din zona pelviană, femeia încă nu simte mișcarea copilului. În timpul ultrasunetelor, este ușor să vezi cum se mișcă bebelușul în abdomen. Vedeți videoclipul de mai jos pentru detalii.

La 16-20 de săptămâni, mama simte primele mișcări. Ele sunt practic imperceptibile și seamănă cu peristaltismul intestinal. O femeie însărcinată are sentimentul că bulele de aer izbucnesc în stomac. Nu toate femeile simt primele mișcări ale embrionului în acest moment.

La 20-24 săptămâni, copilul împinge mai intens, deoarece a crescut și a devenit mai puternic (vă recomandăm să citiți: (vă recomandăm să citiți: greutatea și înălțimea copilului la 24 de săptămâni de gestație) greutatea și înălțimea copilului la 24 săptămâni de gestație. Femeia simte mișcare destul de vizibilă, copilul începe să lovească în cel mai neașteptat moment.

Vârful activității motorii scade la 25-32 săptămâni. Mama copilului aude în mod constant mișcări puternice în interiorul abdomenului. Embrionul se rotește, se întoarce de mai multe ori pe zi, ocupând diferite poziții. Tremurul său se simte în diferite locuri (în zona stomacului, rinichilor, vezicii urinare etc.).

După cea de-a 32-a săptămână, activitatea locomotorie fetală este în declin: a crescut și nu există suficient spațiu pentru aceasta. Pe măsură ce a devenit dificil să se răstoarne, natura mișcărilor se schimbă. Acum, bebelușul nu lovește și trage membrele, ca și cum ar încerca să întindă uterul. În momente rare, când împinge, puteți vedea sub pielea pumnului sau piciorului înfiptat în abdomen. Dacă vă ascultați sentimentele, puteți simți greutăți ușoare din interior.

Dacă copilul este împins aproximativ 15 ori pe oră - este normal. Dacă nu există nici o mișcare timp de 3 ore, fătul este probabil să adoarmă. Este important să știm că intensitatea mișcării depinde de următorii factori:

 • fructul este mai activ în seara sau noaptea;
 • dacă mama se află într-o stare de stres, fătul se poate ascunde sau, dimpotrivă, mișcările vor crește;
 • când o femeie efectuează exerciții fizice, miezul se calmează;
 • se confruntă cu foamea, copilul devine foarte activ, același lucru se întâmplă după ce glucoza intră în organism;
 • sunetele puternice înfricoșă fătul și se calmează, totuși există o reacție când crește intensitatea mișcărilor sale;
 • Dacă mama a luat o poziție incomodă pentru copil și rămâne în el pentru o lungă perioadă de timp, atunci fătul va reacționa violent.

Când trebuie să văd un doctor?

Dacă copilul nu se mișcă între 10 și 12 ore, este necesar să se consulte un medic. Este mai bine să fii în siguranță, deoarece unele dintre condițiile periculoase pentru făt apar brusc și se dezvoltă rapid, necesitând asistență medicală de urgență. Adesea, trecerea de la activitatea excesivă la starea de repaus prelungită indică dezvoltarea hipoxiei, care poate provoca o serie de complicații, chiar și decesul fătului. În acest caz, fără asistență medicală nu este suficient.

În ce săptămână copilul începe să se miște?

Nașterea este un miracol pe care fiecare femeie gravidă îl așteaptă și mulți doresc să știe în ce săptămână copilul începe să se miște. La urma urmei, pentru ca o mamă să simtă primele semne ale vieții copilului viitor este adevărata fericire.

Primele mișcări ale copilului

La fiecare etapă a dezvoltării, apar anumite formațiuni în embrion. În săptămâna 8, apare o dezvoltare intensă a mușchilor, permițând copilului să se miște. La început sunt haotice, au asemănări cu convulsii (din moment ce sistemul muscular nu este încă dezvoltat). Prin urmare, mama începe să simtă copilul mult mai târziu.

Pe termen scurt, mărimea fătului nu permite să-i simți mișcarea.

Există și alte câteva motive pentru care o femeie însărcinată nu se simte repede:

1. Dimensiunea copilului. În săptămâna 8, el este prea mic pentru ca mișcările sale să fie vizibile pentru mama sa.

2. Fluidul amniotic. Acesta ocupă cea mai mare parte a spațiului în acest moment și împiedică copilul să ajungă la pereții cavității abdominale.

Apoi, există o creștere activă a embrionului și formarea unui sistem muscular mai durabil (comparativ cu cel anterior). Drept urmare, mișcările sale devin palpabile. Prin urmare, nu vă faceți griji dacă la 8-9 săptămâni nu ați simțit împingerea copilului dumneavoastră.

Senzațiile mamei

Deci, timpul trece, și mai aproape de 18-22 săptămâni de sarcină, mișcările fetale încep să apară mai puternice. În această perioadă, mama insarcinată începe să le simtă. Dar nu vă fie teamă de acest lucru, deoarece primele șocuri sunt moi, uneori chiar imperceptibile. Acestea sunt atingeri ușoare ale mânerului sau piciorului copilului dvs. pe peretele abdominal.

Interesant de știut! Mamele care așteaptă un al doilea copil încep să-și simtă mișcările cu 2 săptămâni înainte.

Puterea de perturbare crește odată cu dezvoltarea fătului. La început ele sunt complet invizibile, apoi mama lor începe să le simtă (în acest moment sunt vizibile numai pentru ea). Numai atunci devin atât de puternici încât fiecare membru al familiei, care a pus mâna pe burtă, îi poate simți. În unele cazuri, ele par atât de puternice încât pot fi chiar văzute.

Pe termen lung, șocurile copilului pot fi văzute

Pentru a evita situațiile neașteptate, fiecare femeie însărcinată ar trebui să calculeze data aproximativă a livrării. Aceasta necesită date privind data primei împingeri a fătului. În plus față de faptul că puteți scrie această dată în "jurnalul unui copil", ea va avea nevoie de ea și în clinica antenatală.

Atunci când un copil începe să se miște în timpul sarcinii, apar o mulțime de experiențe și întrebări legate de acesta. Mama vrea să afle natura și durata mișcărilor normale, frecvența lor, cât timp vor dura și multe alte răspunsuri.

Este foarte important să se facă distincția între șocurile normale, deoarece acest indicator indică faptul că sarcina se desfășoară corect.

Activitate normală

Din momentul primei împingeri vor continua până în ziua nașterii - acest lucru este normal. Sau, mai degrabă, este în mod necesar o manifestare. Cu toate acestea, puterea și frecvența unei astfel de activități vor varia în timpul sarcinii.

Când fătul este mic, activitatea lui este destul de scăzută, iar tremurul are puțină putere. Acest lucru se datorează capacităților sale fizice. Dar nu fi alarmat dacă, imediat după primele șocuri (de exemplu, în săptămâna 20), începe să se manifeste mai puternic. Aceasta indică creșterea și dezvoltarea normală în uter.

Perioada de la 28 la 32 de săptămâni este cea mai activă. În acest moment, copilul are suficient spațiu interior, iar structura musculară vă permite să vă manifestați în siguranță. Poate fi cu adevărat afirmații despre sine și nu doar mișcări convulsive. Deci, prin agitarea unui copil îi poate arăta nemulțumirea.

Aveți grijă să împingeți întăriri și să comunicați cu acțiunile dvs. (poate că unele dintre ele au avut un efect negativ asupra fătului).

De exemplu, o poziție greșită în timp ce stați sau culcați, în care prindeți vasele, poate să nu vă afecteze starea de bine. Dar pentru copil va fi inacceptabil și el va lăsa cu siguranță să știe despre asta. Prin urmare, aveți grijă. Cu toate acestea, în această perioadă, activitatea stabilă este caracteristică, care nu este asociată cu influențe externe.

Mai aproape de data nașterii, copilul începe să se miște mai puțin - este normal

Începând cu săptămâna 32, activitatea scade. Este, de asemenea, asociat cu creșterea și dezvoltarea fătului. În acest moment el este deja destul de mare și nu are suficient spațiu pentru mișcări active. S-ar putea să vă simțiți niște șocuri pe zi, dar ele pot fi destul de puternice. Nu vă faceți griji, aceasta este norma.

Când să sune alarma

Bazați-vă pe standardele de mai sus pentru fiecare perioadă și monitorizați natura și frecvența șocurilor. O scădere a mișcărilor de la 28 la 32 de săptămâni sau invers, hiperactivitatea după 32 poate fi un semn de probleme.

Cel mai periculos semn, observând că este necesar să se consulte urgent un medic - încetarea șocurilor. Dacă mama însărcinată a încetat să simtă mișcările copilului ei, poate să apară foametea de oxigen sau alte tulburări. Medicii cred că absența mișcării de mai mult de 12 ore este un semn clar al abaterilor. Dar este mai bine să nu așteptați momentul critic și consultați un medic dacă nu simți copilul timp de 11-12 ore.

În general, mama nu trebuie să-și facă griji în zadar, poate afecta negativ fătul. Și asigurați-vă că vă analizați acțiunile, deoarece acestea sunt direct legate de mișcările copilului.

În ce săptămână de sarcină copilul începe să se miște - cum să înțelegeți?

În ce săptămână de sarcină copilul începe să se miște - o întrebare care îngrijorează mamele, indiferent de ce este vorba. Fiecare femeie se îngrijorează, îi pasă de sănătatea viitorului copil.

Videoclip pe tema articolului

Începutul sarcinii

Prima întâlnire a mamei cu viitorul copil începe cu ultrasunetele. Aici părinții văd o mică specie. Embrionul este prea mic. În săptămâna 12, este programată reînnoirea. În acest moment pot fi luate în considerare:

- în cazuri rare, sexul copilului;

Până la sfârșitul primului trimestru, apare un burtă notabilă. Încetează vărsăturile, starea normală de sănătate.

În fiecare zi copilul crește, câștigând putere. Înainte de momentul mult așteptat - primele tremurări. Fiecare mamă așteaptă ca copilul să înceapă să se miște. Un moment de neuitat memorabil pentru o viață.

Prima mișcare a fătului

Timp de 8 săptămâni copilul din interiorul mamei încearcă să facă primele sale mișcări. În acest moment începe să se dezvolte terminațiile nervoase. Activitatea nervoasă este slab dezvoltată, manipulările sunt de natură convulsivă.

În faza timpurie fătul este mic, chiar și femeia cea mai sensibilă nu este capabilă să simtă nimic. Aproape tot spațiul este umplut cu lichid amniotic, copilul atinge rareori pereții, atingerea este slabă și blândă.

Potrivit statisticilor, copilul începe să se deplaseze mai puternic între 18-22 săptămâni de sarcină. Diferența mare este un indicator al individualității corpului fiecărei femei. Termenul va depinde de contul sarcinii. Activitatea de mișcare în timpul primei, celei de-a doua și a următoarelor sarcini variază foarte mult.

Senzațiile afectează stratul gras din peretele abdominal al unei femei însărcinate. Cu cât este mai subțire, cu atât sunt mai pronunțate șocurile copilului.

După cum arată practica, femeile care nasc pentru prima dată simt mișcarea unui copil timp de 20 de săptămâni.

Videoclip care arată loviturile unui copil mic

Incomparabil de agitare copil

Fiecare femeie descrie acest sentiment în felul ei. Cineva se compară cu fluturarea unui fluture. Ca un pește înota. Mișcarea unui obiect rotund în stomac. Împărtășesc un sentiment de neuitat.

Data primei mișcări trebuie raportată medicului de supraveghere. Se adaugă 20 de săptămâni la acest număr, se calculează un număr preliminar de nașteri. În timpul celei de a doua sarcini, al treilea, în loc de 20, 22 de săptămâni sunt însumate.

Nici această metodă, nici ecografia, nici data ultimei menstruații nu pot spune sigur când copilul se va naște. Numai cifrele estimate.

Videoclip care demonstrează mișcarea fătului

Intensitatea mișcării fetusului

De îndată ce mama a simțit prima agitare a copilului, îi va simți pe parcursul sarcinii. Până la 32 de săptămâni crește intensitatea șocurilor. Acest lucru se datorează creșterii copilului, se dezvoltă activitatea sa nervoasă.

Copilul din ultimul trimestru începe să se împingă și să se liniștească. Nu este suficient spațiu, greu de mutat. În acest moment, mamele agitate dau disconfort.

Adesea, femeile aflate în poziție se plâng de activitatea mare a copilului noaptea când mama merge la culcare. Intensitatea traficului nu are legătură cu ora din zi. În timpul zilei, femeia este ocupată, nu se concentrează prea mult atenția asupra perturbațiilor. În acest moment el se obișnuiește cu jolte. Situată în pat, se relaxează, astfel încât toate mișcările corporale ale copilului se simt mai puternice.

Raport video - aviz expert asupra activității fetale

Prima sarcină

În timpul primei sarcini, toate mamele viitoare sunt preocupate de întrebarea când copilul va începe să se miște. De regulă, femeile ale căror copii simt mai întâi mișcarea fetală nu mai devreme de 20 de săptămâni.

Dacă femeia aflată în muncă este subțire, ei pot sesiza primele șocuri cu câteva săptămâni înainte.

A doua sarcină

Indiferent de câte ori o femeie era însărcinată, mișcarea fetală a tuturor într-un singur termen. Diferența în sentimente. Când mamele de a doua sarcină știu ce vor fi. Înainte de termenul limită, așteptând primele șocuri dorite. Mușchii uterului după travaliu sunt întinși, astfel încât primele tremururi pot fi "prinse" puțin mai devreme. La 18-19 săptămâni, un repetitiv poate simți mișcarea copilului.

A treia sarcină

Indiferent de numărul de sarcini, mamele sunt încă interesate de prima mișcare a copilului. Înainte de 18 săptămâni de tremur, nici o mamă nu o va simți. Acest lucru este practic imposibil. Deși există cazuri în care femeile gravide susțin că au simțit tremor în săptămâna 16 sau 17. Doctorii o numesc de auto-sugestie.

În timpul celei de-a treia sarcini, mamele nu sunt atât de îngrijorate de activitatea fătului. Puteți spune chiar mai puțin să ascultați. Ei știu că înainte de timpul alocat nu se așteaptă nimic și nu merită.

Sarcina mumiilor este vizitele în timp util la ginecolog, testarea. Dacă aveți vreo îndoială, vă faceți griji, contactați imediat un medic observator.

Spune prietene

Susțineți proiectul Womee, deoarece ne-am pus tot sufletul în ea - împărțiți articolul cu prietenele făcând clic pe unul dintre butoanele de mai jos

"Mamă, salut!" Sau când copilul începe să se miște

Sarcina aduce femeilor o mulțime de momente cu adevărat magice. Una dintre ele este prima agitație a copilului. În acest moment femeile gravide așteaptă cu mare nerăbdare. Când copilul începe să se amestece în timpul sarcinii?

Când copilul începe să se miște

Copilul din uter începe să se miște timp de aproximativ 8 săptămâni. În această perioadă apar primele pachete de mușchi și terminații nervoase care sunt responsabile de activitatea motrică. Dezvoltarea activității nervoase într-o perioadă atât de scurtă se află într-o fază incipientă, iar mișcările fetale sunt haotice, convulsive.

În plus, bebelușul este încă prea mic pentru ca femeia să-și simtă mișcările: cea mai mare parte a spațiului uterin în acest moment este ocupată de lichidul amniotic, iar copilul atinge rareori pereții, iar atingerea este încă prea blândă.

Cu toate acestea, în câteva săptămâni, bebelușul din pântecele mamei începe să crească activ și în timp va atinge proporții încât mișcările sale vor deveni destul de vizibile mai întâi pentru mama sa și atunci oamenii din jurul ei vor putea să-i simtă prin punerea mâinii pe stomac. Și mai aproape de data nașterii, ei pot fi chiar văzuți.

Când mama începe să se simtă agitată

Deci, câte săptămâni începe să se miște copilul? În medie, acest lucru se întâmplă la 18-22 săptămâni, dar totul este prea individual pentru a putea spune cu certitudine la ce oră o anumită femeie va simți o agitație. Este un lucru când copilul începe să se miște în timpul primei sarcini, iar altul când al doilea sau al treilea.

Se crede că primele mișcări ale femeii se simt în jur de 20 săptămâni de sarcină. Cu toate acestea, de fapt, depinde mult de ce fel de sarcină vorbești și de cât de pronunțat este stratul de grăsime pe peretele abdominal al mamei. Deci, femeile care sunt intruși, care deja cunosc sentimentele de agitatie ale unui copil, cel mai probabil le vor simți cu 1-2 săptămâni înainte. Fetele subțiri de fizic astenic au, de asemenea, șansa să simtă mișcarea fătului înainte.

Ce se mută copilul? Diferite femei le descriu diferit și cu diferite grade de poezie. Se spune că acestea sunt similare cu fluturarea fluturilor în stomac și "ca în cazul în care peștele înota". Vorbind mai prozaic, primele mișcări ale fătului sunt similare cu motilitatea intestinală sau cu faptul că unele obiecte se rotesc în stomac.

Asigurați-vă că vă amintiți când simțiți primele mișcări ale copilului dumneavoastră. Aceste informații vă vor fi cerute în clinica antenatală. Faptul este că, în funcție de momentul în care copilul începe să se miște în stomac, doctorii calculează data preliminară a nașterii: dacă nașterea este prima, atunci se adaugă 20 de săptămâni până la data primei amestecări, se mănâncă două sau mai multe, apoi 22.

Desigur, acest calcul se dovedește a fi prea aproximativ, dar în combinație cu alte date: data ultimei menstruații, datele cu ultrasunete în primul, al doilea și al treilea trimestru de sarcină etc. poți mai mult sau mai puțin să presupui exact când să dai naștere unei femei.

La întrebarea despre activitatea copilului

Din momentul în care ați simțit pentru prima oară copilul în mișcare, îi veți simți aproape constant. Activitatea fătului de la 24 la 32 de săptămâni crește continuu.

Copilul crește, activitatea nervoasă se dezvoltă, mișcările sale devin ordonate și semnificative. Copilul poate chiar să informeze mama că nu-i place ceva: poziția corpului mamei, un sunet excesiv de puternic și așa mai departe.

Și după 32 de săptămâni activitatea fătului scade brusc, deoarece copilul devine greu de mișcat - este prea puțin spațiu lăsat pentru el în uter. În această perioadă, mișcările rare pot provoca disconfort mamei.

Adesea, femeile se plâng că bebelușul este mai mult sau mai puțin calm în timpul zilei, este necesar să se mute activ mama să se ducă în pat. Acest lucru nu este surprinzător. Faptul este că, în timpul zilei, o femeie este de obicei ocupată cu afacerile ei și nu poate să acorde atenție mișcărilor copilului, iar noaptea îi împiedică într-adevăr să doarmă.

În plus, copilul poate fi nemulțumit de încetarea plăcerii plăcute sau, întinzându-se pe spate, mama poate stoarce vasele mari, ceea ce duce la lipsa de oxigen la copil. De-a lungul timpului ritmul somnului și starea de veghe a mamei și a copilului va ieși.

Desigur, copilul nu se poate mișca în mod constant: de obicei, perioadele de activitate care durează aproximativ o oră, alternează cu perioadele de odihnă, durata acestora fiind de aproximativ o jumătate de oră.

Perioadele de odihnă trebuie să fie luate în considerare când se efectuează o astfel de procedură ca CTG. La perioada de odihnă nu a fost împiedicată obținerea unor rezultate adecvate, durata procedurii este prescrisă în 30-40 de minute.

Cu toate acestea, dacă de la începutul procedurii copilul se mișcă activ, atunci femeia nu va trebui să stea cu dispozitivul timp de o jumătate de oră. În plus, există perioade care durează până la 3 ore când bebelușul este adormit și, prin urmare, nu se mișcă.

Când este timpul să vizitați un doctor?

De obicei, medicii vă sfătuiește să solicitați ajutor medical dacă o femeie nu simte o mișcare fetală în decurs de 10-12 ore. Deși este posibil ca, de fapt, nu sa întâmplat nimic groaznic, dar este mai bine să fii în siguranță din nou.

În unele cazuri, o astfel de perioadă lungă de repaus poate indica probleme. Cel mai adesea vorbim despre hipoxie - lipsa de oxigen. De obicei, înainte de aceasta, copilul este anormal de activ, mișcările sale sunt ascuțite, lovind.

Există 2 tipuri cunoscute de hipoxie - acută, care se dezvoltă foarte repede și necesită intervenție urgentă și cronică, care se dezvoltă mult mai lent, în acest caz este imposibil să se facă fără asistență medicală, deși nu există o urgență atât de mare ca în cazul precedent.

Wigglingul este una dintre primele manifestări ale vieții copilului. Din acest moment, multe mame înțeleg cu adevărat că în interiorul lor se dezvoltă o nouă viață independentă. Totuși, nu uitați să monitorizați activitatea copilului, pentru a vă asigura că totul este în regulă cu copilul dumneavoastră.