Este posibil să mănânci mama ceai cu menta

Culoarea plăcută, aroma și gustul acestei băuturi sunt iubite de mulți. Multe sunt, de asemenea, cunoscute despre beneficiile sale, dar este rareori recomandat în pediatrie. Ce proprietăți are băutura și care se arată când bebelușii care alăptează?

Proprietățile ceaiului de menta

Monetaria este una dintre cele mai aromate plante cunoscute în multe regiuni ale lumii. Ea este iubită mai ales în Franța, iar autorii romanului popular despre Angelica nu sunt pentru nimic - Anna și Serge Golon o descriu atât de frumos în cărțile lor. Ce ceai util cu mentă în timpul alăptării și care sunt proprietățile sale principale?

Mentă ceai vindecă mucoasa intestinală, îmbunătățind absorbția nutrienților prin pereții săi. Este bine să beți în mod regulat la pacienții hipertensivi și cardiacă, la cei care dorm puțin prost sau sunt supuși unui stres mult timp. În cele din urmă, mentă este adesea folosit în aromoterapie, promovând relaxare, cosmetologie, îmbunătățind tenul și îngustând porii mărit. Când alăptarea este aceeași, are multe contradicții.

Efectul asupra alăptării

Este posibil ca o mamă care alăptează să bea ceai de menta și nu afectează lactația? Problema este foarte controversată, ca multe altele, când vine vorba de sănătatea unui nou-născut și a unei mame tinere. Studiile speciale care dau rezultate clare cu privire la beneficiile sau pericolele pe care le prezintă menta în timpul alăptării nu au fost efectuate, astfel încât informațiile de bază despre produs sunt mai probabil o ipoteză bazată pe rețete populare.

Experții farmaceutici disting între mentă și menta curată. Primul este foarte bogat în mentol, al doilea - carvone. Mentolul contribuie la extinderea vaselor de sânge și secreția anumitor enzime și mucus, astfel încât poate fi indirect considerată o substanță utilă în timpul alăptării. Dar menta poate fi eficientă cu o utilizare rară. Consumul frecvent de băutură de menta are efect opus - scade lactația, secreția de lapte este complicată. În medicina populară, există chiar și o prescripție pentru stoparea lactației, în care sunt prezente salvie și menta.

Mintea curată este considerată un produs mai valoros pentru mamele care alăptează. Carvone conținută în frunzele sale stimulează producția de lapte și funcționează prin analogie cu fenicul, care este inclus în toate ceaiurile din plante pentru femeile care alăptează. Dar de multe ori și în volume mari este imposibil să beți ceai de menta, deoarece poate afecta psihicul copilului.

Menta este un produs care distrage atenția față de problema hrănirii, decât rezolvarea ei.

Beneficiile pe care le poate aduce unei tinere mame pot fi descrise cu următoarele teze:

 • ajută la tratarea unei dureri de cap fără medicamente;
 • elimină unele probleme digestive;
 • scade tensiunea arterială în hipertensiune;
 • ameliorează simptomele reci, ameliorează tusea;
 • are proprietati calmante, imbunatateste somnul.

Prin urmare, puteți bea în siguranță o ceașcă de ceai de menta 1 dată pe zi sau o pauză de 2 zile. Rău pentru sănătatea copilului, el nu va aduce, iar beneficiile vor depinde numai de caracteristicile individuale ale organismului, nu este pentru nimic că mentă a fost mult timp recunoscută ca iarba de sex feminin. Când menta de HB poate fi inclusă în preparate din plante pentru a îmbunătăți sistemul digestiv al mamei și copilului.

Are proprietăți antimicrobiene și stimulează producerea de enzime digestive. Acest lucru este valabil mai ales pentru un copil cu colici, crampe stomacale și scaun instabil. În rest, este mai bine să refuzați orice substanță vegetală și substanță sintetizată chimic în primele luni de viață ale unui copil.

Contraindicații

Beți mentă ca mijloc de îmbunătățire a alăptării, puteți încerca numai în perioada de formare a procesului de hrănire. Când se stabilește, menta nu va putea să ajute sau să crească semnificativ producția de lapte matern.

În ce cazuri este în general contraindicată ceaiul din plante?

 • Dacă sunteți alergic la polen și alte plante medicinale de la mama.
 • Cu hipotensiune.
 • Cu o tendință crescută la alergii la un copil.
 • În cazul hrănirii unui copil premat cu un sistem digestiv imatur.

Nu puteți folosi ceai de menta pentru femeile care nu au mai băut-o înainte și, prin urmare, nu știu exact despre reacția organismului la componentele sale. Bineînțeles, riscul de consecințe negative este mic, dar precauția extra nu strică.

Hrănirea unui copil cu lapte proprii este o problemă reală care afectează un procent mare de mame tinere. Soluția sa trebuie abordată în mod cuprinzător și cu mult înainte de nașterea bebelușului. Este o atitudine importantă și psihologică, precum și absența patologiilor în termeni ginecologici și alimentația, precum și alți factori.

Menta la alăptare. Ce efect să așteptați?

Multe femei care alăptează tind să limiteze sau să elimine aportul de cafeină și, prin urmare, trec de la ceaiul regulat la ceaiul din plante.

Băutură de menta, vă puteți bucura de o băutură cu o aromă delicată și liniștitoare. Dar ceaiul de menta va avea un impact negativ asupra sanatatii bebelusului sau asupra cantitatii de lapte? Să încercăm să ne dăm seama.

Ceaiuri pe bază de plante: modalitatea corectă de creștere a alăptării sau de placebo anunțată?

Foarte adesea, mamele care alăptează cumpără taxe gata făcute în farmacii sau magazine pentru copii pentru a ucide două păsări cu o singură piatră: poți bea ceai fără cafeină delicios și, în același timp, stimulează lactația. Și unii încearcă serios să rezolve problema lipsei de lapte cu ajutorul unor mijloace similare.

În primul rând, trebuie reamintit faptul că cantitatea de lapte dintr-o mamă care alăptează depinde în primul rând de următorii factori:

 • frecvența de aplicare a copilului;
 • performanță de aspirație;
 • prezența (sau absența) alimentației nocturne.

Este posibil ca unele plante să aibă proprietăți pentru stimularea sau suprimarea lactației, dar este puțin probabil să aibă ultimul cuvânt în proces.

În plus, este posibil să nu avem informații complete despre siguranța unei anumite componente pe bază de plante în timpul alăptării.

De exemplu, fenicul, care tratează în mod tradițional colicul la copii și care face parte din, probabil, orice ceai de lactație, conține substanța neurotoxică anetol. Există două cazuri în care utilizarea unei astfel de băuturi a dus la somnolență, hipotensiune și vărsături, atât la o mamă care alăptează, cât și la un nou-născut.

Cartea de referință online "E-lactancia", compusă de pediatrii spanioli (poate fi văzută în versiunea în limba engleză), se referă la plantele de fenicul care prezintă un grad ridicat de risc pentru îngrijire medicală și nu recomandă utilizarea acesteia.

Acest lucru este interesant, deoarece multe medicamente destul de grave, inclusiv antibioticele, au aceeași resursă ca și grupul cu risc scăzut, bazându-se pe cercetarea adecvată.

Dar ce se întâmplă cu menta?

În ceea ce privește menta, în conformitate cu cartea de referință menționată mai sus, precum și baza Bibliotecii Naționale Americane de Medicină, utilizarea sa este sigură, în plus, teoretic poate fi considerată un mijloc de creștere a alăptării (nu sa făcut nici o cercetare în acest sens).

În același timp, se aude adesea că ceaiul de menta reduce cantitatea de lapte. O rețetă bine cunoscută pentru o băutură făcută din mentă cu salvie, pe care femeile o folosesc pentru a opri lactația. De ce informațiile sunt atât de contradictorii?

Poate pentru că diferite tipuri de mentă pot produce un efect diferit. Menta suprimă lactația datorată mentolului conținut în ea. Acesta din urmă, atunci când este consumat o singură dată, va cauza un flux de lapte deosebit de "generos" datorită proprietății vaselor dilatante.

Odată cu aportul regulat, capacitatea mentolului de a influența cantitatea de secreții mucoase, la care laptele poate fi atribuit într-o anumită măsură, se manifestă, de asemenea.

Spice mentă nu conține mentol, dar conține o altă substanță numită carvone (este, de asemenea, prezent în fenicul, anason și chimen). Această aromă naturală poate afecta pozitiv cantitatea de lapte dintr-o mamă care alăptează.

În plus, mentă are o mulțime de proprietăți utile. Se utilizează, inclusiv:

 • rău de mișcare, greață;
 • probleme cu tractul gastro-intestinal;
 • vânătăi și entorse (frunzele de mierlă ajuta la reducerea durerii).

Cum poate mama care alăptează să acționeze cu exactitate menta?

Interesant, deși efectul mentei asupra alăptării nu poate fi considerat dovedit, există o modalitate de a utiliza ulei de mentă, care a fost cercetată și sa dovedit a fi eficace în alaptat.

Dacă aveți sfarcuri crăpate, aplicați ulei după ce ați aplicat bebelușul. Sânul trebuie spălat înainte de alimentația următoare. Prin eficacitatea acestui instrument nu este inferior lanolinului tradițional, și utilizarea acestuia va părea cuiva mai plăcut.

Și ce, în definitiv, de a face cu ceaiul de menta?

Cu lactația constantă a unei perechi de frunze de menta de menta într-un pahar, este puțin probabil să afecteze semnificativ cantitatea de lapte. Și în cazul hiperlactării, puteți încerca să vă ajutați în acest mod "gustos", adăugând puțină mentă la ceai.

Dacă doriți să utilizați proprietățile estimate ale menta pentru a opri alăptarea, mai întâi să vă gândiți dacă doriți să terminați hrănirea. Laptele matern este util pentru un copil de orice vârstă, iar alăptarea este o parte importantă a relației dintre mamă și copil și, în plus, este o metodă sigură de a-1 calma, mai ales noaptea.

Opțiunea ideală, atât pentru copil, cât și pentru mamă, este probabil când el, pe măsură ce creste, uită treptat de sân, iar laptele din el devine din ce în ce mai mic, deci nu trebuie luate măsuri suplimentare.

În cazul în care motivele pentru înțărcare sunt cu adevărat convingătoare și femeia este fermă în decizia de a nu mai fi mamă care alăptează, trebuie mai întâi să vă asigurați că procesul de alăptare este cel mai puțin traumatizant pentru copil. Nu durează să se consulte cu un consilier de alăptare cu privire la modul de a face acest lucru.

În ceea ce privește încetarea lactației, decantarea va ajuta, dar nu până când pieptul este gol, dar numai până la ușurare. În plus, puteți încerca să beți ceai cu menta (o linguriță de frunze uscate sau o cantină proaspătă pe sticlă).

După cum vedeți, menta poate găsi o utilizare pentru alăptare. Dar dacă laptele nu este suficient, poate că este mai bine, dacă este cazul, să vă abțin de la plăcerea de a bea ceai fierbinte cu această plantă aromatică.

Mintul care alăptează poate fi mama care alăptează: toate "argumentele pro și contra" ale ceaiului din plante atunci când alăptează

Aroma fină a mentei se reface și calmează, dă băuturilor răcoritoare un gust plăcut. Este de remarcat calitățile utile ale plantei: ajută la inflamație, îmbunătățește sistemul digestiv și are un efect benefic asupra sistemului nervos. Ceaiul popular cu menta este iubit de mulți, dar nu toată lumea știe că nu este numai utilă, dar în unele cazuri este strict contraindicată.

Investigând băutura, oamenii de știință au descoperit că, dacă se consumă excesiv, presiunea scade, apar dureri de cap, se provoacă alergii alimentare (citiți recomandarea: ce puteți bea din durerile de cap care alăptează?). Există cazuri rare de intoleranță de către oameni la unele componente care alcătuiesc planta. Se crede că mentă poate îmbunătăți lactația și poate calma un copil agitat prin laptele matern. Cât de adevărate sunt astfel de judecăți și dacă băuturile cu menta sunt acceptabile atunci când hrănim un copil cu lapte, vom încerca să răspundem în revistă.

Tipuri de menta și caracteristicile acestora

Aflând dacă este posibil să folosiți menta atunci când alăptați, ne vom confrunta cu faptul că există diferite tipuri de plante. Sunt aproximativ 25 dintre ei, dar suntem interesați de două: piper și buclat. Fiecare dintre ele are proprietăți benefice și conține multe vitamine și microelemente. Cu toate acestea, nu toate speciile de plante sunt atât de inofensive pentru o mamă care alăptează. Vom încerca să înțelegem caracteristicile speciilor și să aflăm care dintre ele sunt sigure pentru a fi utilizate în timpul alăptării.

Ar trebui să se utilizeze mentă în timpul alăptării?

Mentolul dă o aromă specială menta. Suntem cu toții familiarizați cu mirosul și efectul răcoritor pe pasta de dinți obișnuită. Această componentă a plantei este prezentată sub formă de uleiuri esențiale, dând, de asemenea, un gust deosebit băuturilor.

Menta la alăptare este mai bine să nu bea, deoarece este posibil ca o reacție alergică la miez și alte consecințe care afectează în mod nefavorabil friabilitatea corpului

Cum acționează mentolul asupra corpului unei femei, afectează intensitatea lactației:

 1. Mentolul poate reduce presiunea, ceea ce nu este sigur pentru copilul dumneavoastră. Pătrunzând în lapte, uleiurile esențiale intră în corpul miezurilor. Sub influența lor, ritmul inimii copilului este rupt. Acest lucru poate fi fatal în anumite circumstanțe.
 2. Menta are un efect negativ asupra hormonilor unei femei. Este deosebit de important să vă amintiți acest lucru în perioada de gestație: dacă ar trebui să aveți un băiat, renunțați la utilizarea de mentă. Planta, care intră în corpul unei femei însărcinate sau care alăptează, crește producția de estrogen și reduce nivelul de testosteron. Pentru bărbații adulți, ceaiul de mentă amenință să scadă libidoul, pentru un copil pe care îl alăptați, este periculos pentru problemele sexuale în viitor.
 3. Este demonstrat științific că acest tip de plantă este capabil să mărească lactația, dar nu atât de bine. Mentolul provoacă într-adevăr dilatarea pe termen scurt a vaselor de sânge, datorită cărora se produce graba de lapte. Se recomandă să recurgeți la ajutorul său într-o situație excepțională, când mama a scăzut brusc lactația. Utilizarea pe termen lung a băuturii de menta duce la o scădere puternică a alăptării (pentru mai multe informații, consultați articolul: Există ierburi pentru a reduce lactația?). Unii medici sfătuiesc să bea ceai cu menta pentru femeile care sunt gata să oprească alăptarea.

Monetarie curată în timpul alăptării

Este, de asemenea, potrivit pentru femeile care alăptează, dar în limite rezonabile. Planta nu afectează negativ corpul unei femei și al unui copil. În plus, soiul curly conține carvone, care are un efect benefic asupra alăptării. Cumpărați băuturi din menta în magazin, examinați compoziția și acordați atenție imaginii instalației. Dacă compoziția nu indică tipul de monetărie și nu o puteți identifica în imagine, refuzați să achiziționați acest produs. Simțiți-vă liber să cumpărați ceai cu menta curată, dar amintiți-vă utilizarea moderată.

Este posibil să mănânci mama care alăptează

Ce efect are ceaiul cu plante pe corpul unei mame care alăptează, la lactație? Și cum afectează acest lucru copilul? De exemplu, este mamă alăptare bună sau rea?

Ca și în multe alte lucruri, opiniile din acest punctaj nu sunt la fel.

Unii medici sunt clar convinși că ceaiul de menta pentru HB este contraindicat. Dar alții cred că o mamă care alăptează poate bea și chiar are nevoie de ea, deoarece afectează în mod pozitiv cantitatea de lapte. Dar mentă în lumea plantelor este prezentată în diverse forme, dintre care cele mai renumite sunt menta și buclat. Acum, principalul lucru pentru a afla, ambele tipuri afectează în mod egal lactația mamei și bunăstarea copilului sau nu?

Atenție! Mentol în mentă

Cu siguranță știți ce dă pasta de dinți de menta un miros puternic și un gust proaspăt? Da, este mentol! Se pare că uleiurile sale esențiale sunt conținute în menta, pe care mulți oameni le place să le adauge la ceai. Și ce fel de ceai cu acest tip de mentă afectează mamele care alăptează și copiii lor? Crește lactația sau, dimpotrivă, o suprimă?

 • Reduce tensiunea arterială

Sa demonstrat că mentolul cauzează o scădere a tensiunii arteriale și nu este sigur pentru sân. La urma urmei, uleiurile esențiale ale acestei substanțe, ca și toate cele mâncate și beți de mama, pătrund în lapte și, prin urmare, sunt transmise copilului în timpul hrănirii. Și mentolul are un efect negativ asupra frecvenței cardiace a copilului și poate chiar provoca moartea asociată cu stop cardiac.

 • Afectează sistemul hormonal

Dacă ultima ecografie a confirmat că veți avea un băiat, atunci este mai bine să nu beți ceai cu mentă. La urma urmei, sa demonstrat mult timp că afectează producția de estrogen (hormon feminin) și testosteron (hormon masculin), și anume, crește cantitatea primului și reduce producția celui de-al doilea. Din aceleași motive, nu ar trebui să te duci cu această mamă de ceai, hrănindu-ți fiul. Și dacă bărbații adulți beau de multe ori această băutură, atunci ei pot avea o scădere a libidoului.

 • Creste sau scade cantitatea de lapte?

Poate mama bea bauturi care includ menta? Cum afectează aceasta lactația? La urma urmei, mulți susțin că îmbunătățesc producția de lapte. Da, într-adevăr, o ceașcă de ceai beat cu o monedă poate afecta vasele. Mentolul conținut în el promovează extinderea lor și provoacă o grămadă de lapte.

Dar cu ajutorul menta puteți obține acest efect numai dacă mama o va folosi extrem de rar. De exemplu, dacă aveți o cantitate drastică de lapte, puteți să vă grăbiți cu această băutură, dar trebuie să știți că laptele vine activ din orice lichid cald, chiar și din apă caldă.

Dacă beți în mod regulat ceai de mentă, acesta, dimpotrivă, afectează în mod negativ lactația, mai precis, determină încetarea acesteia.

Există chiar și o astfel de modalitate de a încheia alăptarea, în timpul căreia mama este invitată să bea menta de câteva ori pe zi.

Reteta de menta pentru a incheia alăptarea

Este necesar să luați un pahar de apă clocotită și să vărsați o linguriță de frunze de mentă uscată. După aceea, băutura ar trebui să se infuzeze pentru o perioadă de timp (aproximativ 30 de minute). Mama poate bea acest ceai de 3-4 ori pe zi. Pentru comoditate, puteți prepara imediat un litru întreg de menta, dar apoi trebuie să fie depozitat în frigider. Băutura de ieri nu ar trebui să fie consumată, deci este mai bine să gătești una nouă în fiecare zi.

Este important! Atunci când utilizați această metodă pentru a completa HB, rețineți că utilizarea unei astfel de doze mari de mentă nu mai este posibilă hrănirea copilului, deoarece acest lucru poate provoca probleme grave de sănătate (vezi mai sus).

Totul este bine că în mod moderat

Și totuși, mama uneori vă poate răsfăța cu ceai cu menta sau cu gust de piersici cu aromă de menta. Dacă va fi foarte rar, aceasta nu va afecta foarte mult lactația și bunăstarea copilului.

Menta poate avea un efect pozitiv asupra corpului. Este foarte popular în medicina tradițională ca:

 • antiseptice;
 • liniștitor;
 • medicamente pentru durerile de cap;
 • remediu pentru normalizarea sistemului digestiv.

Adesea în farmacii găsiți picături de tuse sau siropuri care includ menta. Astfel de medicamente ar trebui să fie folosite de mamă numai ca o ultimă soluție și cel mai bine ar fi să le abandonezi complet.

Frunzele de menta proaspata sunt de obicei adaugate la ceai.

Și, bineînțeles, merită remarcat faptul că pasta de dinți cu aromă de menta nu poate dăuna copilului sau nu întrerupe lactația mamei.

Menta curata este in siguranta

Există o alternativă bună la menta - este menta curată, care este considerată sigură în timpul sarcinii și alăptării, dar, desigur, ar trebui să fie consumată în cantități mici. Acest tip de mentă, spre deosebire de cea precedentă, nu are un impact negativ asupra copilului și asupra lactației mamei. În același timp, menta curly conține o carvolă a substanței, care afectează în mod pozitiv alăptarea. Prin urmare, mamele care alăptează pot folosi acest tip de menta.

Dacă colectați singur ierburi, atunci înainte de a merge la colecția lor, studiați bine diferența dintre aceste două specii și colectați numai menta cret pentru tine. Și dacă cumpărați ceai în magazin, atunci asigurați-vă că acordați atenție compoziției sale. Dacă eticheta prezintă menta, dar nu și-a scris aspectul, atunci ar trebui să abandonați această achiziție. Dar dacă ați văzut în compoziția de menta curly, atunci nu ezitați să cumpărați acest ceai și să beți pentru sănătatea ta!

Reacția copilului

Întotdeauna, atunci când o mamă care alăptează introduce ceva nou în dieta ei, ea ar trebui să monitorizeze reacția copilului, ceaiurile din plante nu fac excepție. Prin urmare, dacă observați că bebelușul a început să se comporte într-un fel neobișnuit, a suferit o durere de stomac sau o erupție alergică, atunci merită să refuzați să utilizați băuturi de menta.

Mulți oameni cred în mod eronat că plantele nu pot dăuna corpului. Dar acest lucru este departe de caz, pentru că nu toate tipurile de ierburi sunt sigure și, cel mai important, nu pentru toată lumea. Nu uitați că orice hrană și băutură pot provoca o reacție alergică, inclusiv dacă acestea sunt produse hipoalergenice. Prin urmare, chiar și în timpul scăldării unui copil, ierburile ar trebui folosite cu grijă.

Știrile mamei

Lumea mamei și a copilului: sănătate, nutriție și dezvoltare. Informații și servicii pentru părinți

Oxigen unguent în timpul sarcinii

Minunat timp de așteptare pentru apariția de filmele de pe lume - acestea sunt cele mai tremuloase luni din viața viitorului mama. Pentru a proteja corpul feminin de bolile în timpul sarcinii, medicii recomandă adesea unguent oxolinic care poate reduce riscul unei potențiale amenințări și chiar poate proteja mama viitoare de SARS.

Crampe la nivelul membrelor în timpul sarcinii

În timp ce poartă un copil, multe femei se confruntă cu afecțiuni dureroase și neplăcute pe care nu le-au deranjat înainte. Crampele la nivelul membrelor sunt considerate a fi una dintre cele mai frecvente: în timpul sarcinii în perioadele târzii, aproape toate mamele care se așteaptă suferă de acestea.

Cum de a vindeca rapid niplurile într-o mamă care alăptează

Procesul de hrănire natural al unui nou-născut este un sacrament special pentru mama nou-făcut și copilul ei. Cu toate acestea, acest proces este adesea umbrite de crăpăturile la nivelul mamelonelor care au apărut într-o mamă care alăptează și care îi provoacă nu numai durere și disconfort, ci și multe alte probleme.

Durere în ombilic în timpul sarcinii

După ce o femeie află că este însărcinată, nu numai momente și gânduri mai plăcute, ci și probleme apar în viața ei. Acum, ea trebuie să monitorizeze cu atenție starea ei de sănătate, și chiar și un astfel de simptom inofensiv ca durerea în buric, în timpul sarcinii nu ar trebui să fie trecute cu vederea.

Ce este un prezervativ feminin și cum să îl folosiți

Ritmul modern al științei și progresul tehnologic la scară largă fac posibilă inovația chiar și în partea intimă a vieții umane - sexul. În ciuda faptului că primul prezervativ feminin a intrat în vânzare în anii nouăzeci.

Soda în timpul sarcinii de la constipație și aftere

În ciuda darurilor de progres tehnic, mulți oameni preferă să utilizeze rețete tradiționale pentru a scăpa de multe boli. Soda este un remediu universal atât pentru acasă, cât și pentru tratamentul medical, cu toate acestea, multe mame viitoare sunt îngrijorate dacă pot fi utilizate în timpul sarcinii.

Remedii populare pentru greață în timpul sarcinii

Toxicoza este considerată una dintre cele mai frecvente și neplăcute condiții care însoțesc o femeie să poarte un copil. De obicei, acesta nu este tratat în nici un fel și doar așteaptă slăbirea simptomelor principale, cu toate acestea, există remedii folclorice pentru greață în timpul sarcinii.

Este posibil să beți bicarbonat de sodiu în timpul sarcinii

Schimbările în corpul unei femei însărcinate sunt adesea nu numai pozitive, ci și negative. Deci, multe mame insarcinate sufera de reflux de acid si, prin urmare, se intereseaza daca soda este sigura de arsuri la stomac in timpul sarcinii, cum sa o bei in mod corespunzator.

Creșterea în greutate în timpul sarcinii

De îndată ce vor afla despre anticiparea fericită a viitorului copiilor, femeile încep să se intereseze imediat de subiecte noi. Una dintre principalele întrebări din acest moment este să câștigi greutate în timpul sarcinii, deoarece toată lumea știe că este inevitabilă, dar cum să câștigi greutate corect în timpul gestației?

Alăptarea după mamografie

În ultimii ani, un număr tot mai mare de femei au recurs la îngrijirea chirurgicală pentru a-și face corpul mai frumos și pentru a-și îmbunătăți estetica. Operațiile de mărire a sânilor sunt una dintre cele mai populare, dar este posibilă alăptarea în viitor după mamoplastie?

Este permisă mentă pentru utilizare de către o femeie care alăptează un copil? Efectul diferitelor varietăți de menta asupra lactației

În timpul sarcinii și în timpul alăptării, o mamă tânără se limitează adesea la mâncare, refuzând bunele sale obișnuite și foarte iubite. Iar acest lucru este justificat, deoarece acum starea de sănătate a copilului depinde de nutriție. Un produs complet inofensiv, poate provoca alergii severe la miezuri sau poate provoca colici. Pentru a evita acest lucru, trebuie să fiți foarte atent atunci când alegeți alimente și băuturi.

Mentă băutură, merită refuzată?

Dar dacă produsul preferat sau băutura nu este doar gustos, ci și util. De exemplu, ceaiul de menta este plăcut și liniștitor. Recent, tot mai mulți oameni fac alegerea în favoarea sa, refuzând cafeaua obișnuită și ceaiul negru clasic. Dar ce să faci în timpul alăptării, este posibil să mănânci mama care alăptează?

Opiniile experților în această chestiune diferă, cineva spune că mentă atunci când alăptarea poate dăuna, iar cineva susține contrariul. Pentru a face alegerea corectă, trebuie să înțelegeți ce este inclus în planta de mentă. Și înțelegeți cum afectează corpul uman.

Varietate de soiuri

În lume există mai mult de două duzini de soiuri de menta. Fiecare specie este unică și inimită. Compoziția fiecărui soi conține componente complet diferite.

Lemnul, ghimbirul, mentolul, piperul și menta de grădină sunt cele mai faimoase soiuri pe care le auzim de multe ori. Dar pentru a face băuturi de ceai, castronul folosește menta de lămâie, piper și grădină.

Mentă de grădină (Curly)

Acest soi are un gust delicat și moale, conținutul de mentol este minim. Se compune din carvon, o substanță aromatică care are un efect benefic asupra producției de lapte. De asemenea, această substanță este conținută în fenicul și chimenul. Infuziile acestor ierburi sunt îngăduite sugarilor din prima lună de viață. Din aceasta putem concluziona că utilizarea menta de grădină va fi perfect sigură pentru mama și copilul.

Monetăria de lămâie

Acest grad de menta este cunoscut tuturor ca melisa. Cantitatea de uleiuri esențiale conținute în prospecte este minimă. Spre deosebire de menta clasica, care miroase ca mentolul, balsamul de lamaie are un miros de lamaie.

Melissa are un mare număr de proprietăți pozitive, elimină oboseala generală a corpului, calmează sistemul nervos, ameliorează starea apatică și depresivă. Cu alte cuvinte, are un efect benefic asupra fondului emoțional general al unei persoane. Și acest lucru este important în perioada alăptării. Într-adevăr, într-o stare de depresie și suprasolicitare, tânăra mamă poate pierde laptele matern, care este atât de important pentru copil.

Consumul de mâncăruri de lamaie este permis în timpul perioadei de alăptare.

mentă

Un soi care include până la 60% mentol, care promovează vasodilatația, are un efect antiviral, are un efect analgezic. Consumul moderat poate contribui la îmbunătățirea alăptării, provocând o creștere a laptelui.

Cu utilizarea sa frecventă, poate fi observat efectul opus. Mentă în cantități mari, poate declanșa o criză de lactație. Pentru a provoca efecte secundare cum ar fi întreruperea ritmului inimii, agravarea bunăstării generale.

Utilizarea mentă în timpul alăptării este permisă, dar cu moderatie. Este suficient sa bei o ceasca de ceai pe saptamana pentru a va placa si pentru a nu dauna lactatiei.

Întrebări frecvente despre beneficiile și pericolele de mentă în timpul alăptării.

Întrebare: "Este posibil ca o mamă care alăptează să bea ceai cu melisa sau cu menta?"

Mentă ceai cu HB este permisă, dar este supusă unor reguli. Pentru a nu face rău copilului și alăptarea, este mai bine să alegeți lămâie (lămâie de lămâie) sau menta de grădină. Aceste tipuri de mentă au un efect benefic asupra producției de lapte matern și ajută mamele să facă față apariției depresiei postpartum, îmbunătățind starea lor generală. Din utilizarea de mentă, este necesar să se refuze, deoarece o cantitate mare de mentol poate provoca încetarea lactației.

Întrebare: "Este posibil să mănânci la alăptare în prima lună după naștere?"

Prima lună de viață a unui copil este o perioadă dificilă. Un mic organism fragil începe să se obișnuiască cu noul mediu de existență. Pentru a facilita adaptarea sa, se recomandă mamei să excludă introducerea în alimentație a alimentelor și băuturilor care pot provoca colici. Nu există informații fiabile pe care menta în timpul alăptării în prima lună de viață a unui copil le poate afecta sau reduce lactația. Dar, pentru a reduce riscurile posibile, mamei i se recomandă să nu se folosească în prima lună.

Întrebare: "Pot să mănânc dăunătoare pentru a alăpta în prima lună după naștere?"

În prima lună după naștere, se produc multe schimbări în corpul femeii, iar lactația începe să se îmbunătățească. Menta în cantități mari poate afecta negativ acest lucru. Pentru a evita acest lucru, o mamă care alăptează ar trebui să renunțe la utilizarea de mentă. Utilizarea altor tipuri de mentă este mai bine să înceapă de la a doua lună a vieții bebelușului.

Întrebare: "În ce formă este permisă menta?"

Cel mai bine este să folosiți menta în băuturi. Nu contează dacă va fi folosită cu ceai sau cu o băutură răcoritoare răcoroasă. Este strict interzis să mestecați frunze proaspete de menta, deoarece uleiurile esențiale conținute în ele pot cauza o reacție alergică.

Întrebare: "Ce poate înlocui ceaiul cu menta?"

Un înlocuitor bun pentru ceaiul clasic cu menta este ceaiul verde și musetelul. Ceaiul verde este mai bine sa bei dimineata, deoarece are un efect tonic. Prin adăugarea a doar câteva frunze de menta, pentru câteva minute, veți primi o taxă de neuitat de energie și putere.

Folosind mentă cu mușețel, obțineți un remediu bine calmant, care nu provoacă alergii și are un puternic efect antiviral.

Recenzii pentru mamă cu alăptare

Îmi place ceaiul cu melisa și miere, nu pot trăi o zi fără ea. În timpul sarcinii, a folosit-o în mod regulat, chiar și medicul recomandat, pentru a ușura tensiunea emoțională. După ce sa născut copilul, m-am gândit mult timp dacă merită să bei sau nu, deoarece mulți au spus că ar avea un efect rău asupra HS. Dar pasiunea mea pentru ceaiul cu melisa era mai puternică. Am decis să încerc și nu am regret, totul a fost bine. Am băut o cană de ceai în fiecare seară, dar fără miere. El ma ajutat să mă relaxez și să mă odihnesc.

Veronica, 31 de ani

Primele luni după nașterea unui copil au fost dificile pentru mine, nopțile nedormite, modificările hormonale au lăsat amprenta asupra stării mele. Am început încet să cad în depresia postpartum. Sa întors la prietenul ei, mama a trei copii, pentru sfaturi. A spus că bea ceai cu menta, dar nu piper. A găsit un magazin de grădină în magazin. A văzut 1/3 ceasca de trei ori pe zi, după mese. O săptămână mai târziu, ea a început să se recupereze, oboseala a trecut, alăptarea sa îmbunătățit. Acum, ceaiul de menta este băutura mea preferată!

Au fost probleme cu laptele. Doctorul a spus că puteți bea ceai cu mentă. Se prepară și beau ceaiul înainte de a bea bebelușul, între 1 și 4 cești. Alăptarea a început să se îmbunătățească după o săptămână.

Svetlana, 33 de ani

Dacă HB bea ceai cu mentă pe întreaga perioadă de hrănire, nu aveau probleme cu laptele. Numai starea generală sa îmbunătățit, oboseala și iritabilitatea au dispărut. A început să doarmă mai bine noaptea.

Rezumă

În concluzie, trebuie să spun că utilizarea menta în timpul alăptării este permisă, dar este supusă unor reguli mici. Se poate spune că menta este chiar utilă atunci când alăptează, are un număr mare de proprietăți vindecătoare, are un efect pozitiv asupra stării generale a corpului, ameliorează oboseala și tensiunea. Este un instrument bun în lupta împotriva insomniei.

Amintiți-vă, să introduceți în dieta dvs. un produs nou cu care bebelușul dvs. este încă necunoscut, trebuie să progresați treptat. Și este de dorit să faceți acest lucru dimineața, pentru a exclude dezvoltarea unei reacții alergice.

Atunci când alegeți menta, este mai bine să acordați prioritate la lămâie sau grădină, deoarece acestea sunt perioada cea mai puțin inofensivă a GW. Dar utilizarea unei cantități mari de menta poate declanșa o criză de lactație.

Menta alăptează

În timpul alăptării, puteți observa că starea de spirit scade în sus și în jos: doar zâmbind și bucurându-se de viață, dar acum doriți să mârâiți la toată lumea și să fiți singuri.

Clienții mei îmi scriu adesea, mamele care alăptează și întreabă dacă este posibil să bei ceva liniștitor pentru a-mi aduce nervii în ordine.

Multe întrebări despre menta.

Deci, mentă în timpul alăptării: este posibil sau nu?

Mentă și proprietățile acestora

În natură, există 25 de tipuri de menta. Dacă vorbim despre utilizarea obișnuită, cum ar fi ceaiul, atunci numai două sunt relevante - piper și buclat. Nu trebuie confundate din cauza diferențelor de proprietăți.

 • Uleiurile esentiale de mentă conțin mentol. El este cel care dă un gust atât de rafinat frunzelor de menta;
 • Datorită lui, menta este adesea folosită în gătit: ca aditiv în sosuri, atunci când coaceți legume sau preparați carne (citiți articolul despre dacă este posibil să alăptați carnea >>>).

Asemenea condimente nu sunt contraindicate mamei care alăptează.

Nu este nimic periculos și înfricoșător în privința lor.

Laptele matern nu își va schimba gustul, culoarea și mirosul, iar bebelușul nu va refuza să-l suge.

Cum afectează menta corpul în timpul alăptării?

 1. Menta poate reduce presiunea. Aveți grijă, dacă sunteți, în timpul alăptării, predispus la hipotensiune arterială;
 2. Ea are un efect anti-inflamator asupra stomacului;

În compoziția aproape tuturor taxelor gastrice există menta. Îmbunătățește apetitul, ameliorează arsurile la stomac și, de asemenea, reduce flatulența;

Prin urmare, dacă un copil are colici sau gazici, atunci mama poate bea ceva ceai de menta. Acest lucru poate avea un efect pozitiv asupra copilului.

Cum sa-i ajuti copilului sa faca fata colicului si gazicii fara a folosi medicamentele farmaciei cu eficacitate nedovedita, vezi abdomenul moale >>>

 1. Monetaria este un antiseptic natural.

Este utilizat pentru durerea de dinți, afecțiuni ale tractului respirator superior, răgușeală.

Monetăria, atunci când se hrănește cu un sân, poate fi aplicată în alimente, într-o cantitate mică.

Ca și în cazul oricărui ulei esențial, un bebeluș poate avea o intoleranță individuală la această componentă.

Dar pentru liniștea voastră și normalizarea stării de spirit, puteți bea câteodată ceai cu menta atunci când alăptați.

Menta în timpul alăptării poate fi prezentă în ceai în următoarele forme:

 • Frunze proaspete. Plus faptul că vezi clar dacă este nevoie de menta. Este suficient 1 lingură per 250 ml apă clocotită. Când se adaugă la ceaiul verde, puteți arunca 2-3 frunze acolo;
 • Frunze uscate. Vândute în orice farmacie, dar este mai bine dacă sunt pregătite în mod independent, sau de prieteni în care aveți încredere. Acestea sunt suficiente pentru un pahar de apă clocotită 1 linguriță, băutura trebuie perfuzată timp de 30 de minute;
 • Ca parte a colecției. Farmaciile oferă diferite tipuri de plante pentru îngrijire medicală, care au și menta. Cumpărați astfel de ceaiuri dacă sunteți sigur că restul ingredientelor nu vă vor face rău. În mod independent aceste taxe nu merită;
 • Mentine brichete. Aceasta este cea mai convenabilă formă de stocare și utilizare. Urmați instrucțiunile pachetului și bucurați-vă de un ceai delicios.

Cât de des și ce băutură de menta merită să bei?

Ceaiul cu mentă în timpul alăptării este de obicei permis să bea nu mai mult de o dată pe săptămână. În același timp, alegeți o ceașcă de dimensiuni medii. Desigur, acest mod poate fi luat numai dacă eșantionul sub formă de una sau două gume a avut succes pentru dvs. și copilul.

Există un alt punct asociat cu aceste două tipuri de mentă.

 1. Mintea curată, datorită conținutului scăzut de mentol și conținutului ridicat de cavron, un ulei esențial cu caracter lăptos, poate avea un efect stimulativ bun atunci când există o lipsă de lapte.

Firește, la fel ca toate medicamentele de farmacie care vă sunt impuse pentru a crește producția de lapte, efectul acesteia va fi de scurtă durată. Bea costă 3-5 zile.

După aceasta, organismul devine dependent și băutura nu va avea nici un efect stimulativ.

În scopul creșterii cantității de lapte matern, este necesar, pe lângă băuturi, să se elimine cauzele producerii scăzute a laptelui. Vezi asta în cursul unui specialist în alăptare. Secretele alăptării >>>

 1. Menta, cu mentol, dimpotrivă, poate provoca o scădere a producției de lapte.

Prin urmare, este rar necesar să-l adăugați la băuturi, numai pentru gust.

Dar în stadiul de finalizare a alăptării, când ați redus deja numărul de furaje și ați înțepenit bine copilul, puteți bea această băutură în timpul zilei.

Mulți vor argumenta că există acum pilule speciale pentru stoparea lactației, dar, în primul rând, este un medicament hormonal care dă efecte secundare periculoase și este interzis în multe țări din întreaga lume.

În al doilea rând, mentă are o serie de proprietăți utile (normalizarea digestiei, eliminarea unei dureri de cap, efect antiseptic, sedativ).

Prin urmare, mentă este o mare opțiune.

 • O lingurita de frunze de menta uscata toarna un pahar de apa clocotita si asteptati 30 de minute;
 • Puteți face acest lucru de 3-4 ori pe zi sau dimineața pregătiți un litru întreg de băutură. Doar băutura de ieri nu ar trebui să fie consumată.

Și amintiți-vă că, cu monetărie sistemică, trebuie să țineți evidența presiunii. Dacă este foarte redusă și vă simțiți rău, slăbiciune și amețeli, trebuie să reduceți doza de menta. Să vă binecuvânteze!

Secretele utilizării mentă în timpul alăptării

Este greu de imaginat o persoană care nu ar fi familiarizată cu aroma mentolului. Fanii preparatelor delicioase de ceai și de menta vă apreciază cu adevărat această planta pentru capacitatea sa de a adăuga un farmec deosebit la fiecare masă. În plus, planta are proprietăți ușoare de vindecare. Problema posibilității de a folosi menta în timpul alăptării din cauza lipsei de cercetare și a diversității speciilor acestei plante cauzează adesea o confuzie în societatea mamelor care alăptează. Răspunsul constă în cunoașterea efectelor asupra organismului a mamei și a copilului celor mai cunoscuți reprezentanți ai acestei plante.

Proprietăți utile generale ale menta de diferite tipuri

Monetaria este numele unei mari varietăți de plante. Face parte din familia Lambskin. Botanicii clasifică mai mult de patruzeci de specii și hibrizi. Cele mai multe dintre ele au un puternic miros plăcut datorită conținutului ridicat de mentol (20-90%) în uleiul esențial de frunze și inflorescențe.

În natură se găsesc specii de plante și specii sălbatice. Următoarele tipuri de menta sunt cele mai cunoscute:

 • piper;
 • mentol;
 • apă;
 • lamaie;
 • ondulat;
 • Marsh;
 • câmp;
 • longifolia;
 • Coreeană.

Ele sunt folosite în industria cosmetică, parfumerie și produse de cofetărie. Ca materie primă medicinală cel mai adesea folosit: menta, menta curată, menta de mătase, menta de apă. Drogurile bazate pe acestea au următoarele efecte terapeutice:

 • antispasmodic;
 • coleretic;
 • carminativ;
 • tonic;
 • liniștitor;
 • antiseptice;
 • vindecarea rănilor.

Prin urmare, acestea sunt prescrise pentru tulburări în tractul gastro-intestinal, diverse diskinezii, hipertensiune arterială, nevroză, afecțiuni renale și ficat. Medicina tradițională recomandă perfuzii și decocții atunci când sunt supraexcitate, migrene, arsuri la stomac și greață.

Iubitorii de aromă de menta preferă să folosească frunzele plantei în produse culinare și pentru ceai.

Siguranța acestei plante în timpul alăptării

Părerile pediatrilor privind utilizarea ierburilor în timpul alăptării variază foarte mult. Acest lucru se datorează faptului că compoziția chimică a speciei este semnificativ diferită, prin urmare, efectul lor asupra organismului asupra mamei și copilului poate fi exact opusul. Organizația Mondială a Sănătății, într-o monografie cu privire la plantele medicinale despre menta în alăptare, arată că nu există studii fiabile cu privire la această problemă.

Și directorul electronic al spitalului spaniol Marina Alta a pus menta în grupul de ierburi sigure. Observă că, în doze mici, numai o cantitate mică de mentol intră în laptele matern și, prin urmare, consumul moderat de plante este pe deplin compatibil cu lactația.

Dar medicii pediatri sfătuiesc să aibă în vedere faptul că mentolul are proprietatea de a reduce secrețiile mucoase din corpul unei mame care alăptează. Prin urmare, în cazul problemelor legate de producția de lapte, nu sunt recomandate speciile de mentă cu conținut ridicat de mentol.

mentă

Aceasta este o plantă cultivată obținută prin trecerea speciilor sălbatice de mentă - menta și menta de grădină. Părțile de pe suprafața plantei conțin: ulei esențial, taninuri și substanțe rășinoase, caroten, hesperedin, acizi clorogeni și cafea. 40-80% ulei esențial constă din mentol. Această substanță are un efect puternic bactericid și antispasmodic.

Bauturile cu mentă îmbunătățesc starea bolilor respiratorii și a tulburărilor din tractul gastro-intestinal, ameliorează stresul, ajută să facă față setei la căldură, au un efect tonic general.

Afectarea uleiurilor esențiale de mentol și mentă

Cu o singură utilizare de mentă datorită relaxării vaselor de sân, poate fi observată o creștere a cantității de lapte matern. Cu toate acestea, utilizarea constanta a ierburilor va duce la efectul opus. Mai mult decât atât, cu utilizarea regulată în alimentele acestei plante, mentolul se poate acumula în corpul unui copil și poate perturba ritmul inimii. Un alt obstacol în calea menstruației în timpul lactației este capacitatea mentolului de a stimula producerea de estrogen. Acest hormon feminin are un efect negativ asupra corpului masculin. Prin urmare, dacă aveți un băiat, evitați să consumați în mod regulat această plante medicinale.

Este important! Frunzele de menta și inflorescențele conțin tanini care contribuie la producerea histaminei. Cu o imunitate slăbită și intoleranță, această substanță poate deveni un iritant puternic și poate provoca reacții alergice la copil: răgușeală, erupție cutanată, mâncărime severă a pielii, înroșirea ochilor, grețuri și vărsături.

Având în vedere toate avantajele și dezavantajele utilizării mentă, medicii nu recomandă în mod continuu să intre în mâncărurile alimentare cu adaos de ierburi. Dar o ceașcă rară de ceai (nu mai mult de o dată pe zi) va avea un efect pozitiv asupra sănătății mamei. După prima utilizare a ierbii, trebuie să urmați reacția copilului. Dacă apar simptome alergice, opriți consumul de mentă pentru întreaga perioadă de lactație și consultați un medic.

Mentă curată

Mintul curat este, de asemenea, cunoscut sub alte nume: grădină, spike, germană, primăvară. Absența aproape completă a mentolului în compoziție (0,8%) face ca acest tip de iarbă să fie mai blândă pentru o mamă și un copil care alăptează. Conținutul de carvone din uleiurile esențiale de mierbie atinge 70-80%. Această substanță volatilă aromată mărește producția de lapte și, prin urmare, mentă curată poate fi utilizată împreună cu stimulanții tradiționali de lactație: fenicul și chimenul.

Cu un efect terapeutic ușor, meniul curat este util pentru tulburările digestive, elimină respirația urât mirositoare, ameliorează inflamația gingiilor, mărește apetitul. Prezența în compoziție a diferitelor tipuri de substanțe active (menton, limonen, linalol, piperitonă) trebuie avertizată împotriva entuziasmului excesiv al acestei plante medicinale. Atenția va evita apariția reacțiilor alergice în corpul fragil al copilului.

Cum să utilizați ceaiul cu mame care alăptează pe menta

Extractul de menta este o componentă a mai multor forme de medicamente pentru mamă și copil: preparate pe bază de plante, siropuri, picături, tablete și capsule. În cantități mici, este în siguranță. Și, de asemenea, o ceașcă de ceai aromat o dată pe zi, cu câteva frunze de menta, cu condiția ca lactația să fie susținută, vă va oferi doar pace și bună dispoziție. Se recomandă să începeți să adăugați menta la o băutură caldă de către medici nu mai devreme de a treia lună. Prima doză va fi doar câteva gume. Ar trebui crescută treptat în absența simptomelor alergice la mamă și copil. În primul rând, două sau trei frunze, ca parte a unei cești de ceai. Apoi, puteți încerca să preparați o băutură pură de mentă. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o lingură de frunze proaspete sau o linguriță de plante uscate pentru o ceașcă de apă clocotită.

Efectul ceaiului de menta asupra lactatiei

Dacă aveți probleme cu alăptarea, ar trebui să treceți la ceai cu miere curată sau alte plante utile. Butelii și ceaiurile pe bază de salvie și menta sunt recomandate de pediatrii pentru o încetare ușoară a alăptării. Pentru a face acest lucru, se recomandă să luați un decoct în cantitatea de două linguri de mentă uscată în două pahare de apă. Insistați o oră. Beți volumul rezultat în timpul zilei înainte de mese pe parcursul săptămânii.

O avertizare importantă - în acest moment trebuie să opriți complet hrănirea copilului.

Posibil rău

Mentă ceai are propriile efecte secundare și contraindicații:

 • alergii cu intoleranță la substanțe în compoziția menta;
 • hipotensiunea arterială poate provoca palpitații și aritmii;
 • poate agrava starea venelor cu varice;
 • Datorită prezenței de tanin, planta nu este recomandată pentru constipație cronică.

opinii

Salut Spune-mi te rog, poate cineva sa vina sau doar sa stie. Pot menta afecta lactația și cantitatea de lapte? Pur și simplu beau ceai de menta și laptele a început să dispară. De obicei, dimineața, pieptul este plin, apoi abia 120 ml. I nadsila... și copilul este înfometat... Trebuie să terminați hrănirea dintr-o sticlă de expresie... și de unde ar trebui să-l exprim exprimat - dacă nu există nici unul. Ce poate crește lactația? Pentru mulțumiri mai devreme pentru răspunsurile.

Karkusha *

http://rodim.ru/index.php/topic/73356-gv-i-miata/#entry4209216

Ce vrei să spui? Știam că menta face lapte mai puțin. Nu beți mai mult cu menta, în general este necesar să uitați de ea. Și bea ceai cu lapte și totul va fi în regulă.

margaritka *

http://rodim.ru/index.php/topic/73356-gv-i-miata/#entry4209844

oh, și nici măcar nu am știut că nu mai are lapte din menta, uneori rareori beau, dar nu există schimbări, nu aveam aproape nici o problemă cu lapte, dar tocmai am băut ceai în granule Hipp și Danemarca, Îmi place cu adevărat gustul, mai beau din când în când, încă mai am Laktovit în saci de ceai.

Daw-stick

http://rodim.ru/index.php/topic/73356-gv-i-miata/#entry4303747

ELENKA (20.12.2009 - 01:17) a scris: "Marusya. Și mentă, de asemenea, foarte bine afectează digestia! Intotdeauna inot in ceai! "

Am sfătuit consultantul cu privire la moneda GW, precum și mentolul să nu se implice. În cantități mari afectează cantitatea de lapte, mai puțin să devină.

yOLKA

http://forum.school-we.ru/index.php?showtopic=1419#entry23801

În abordarea generală, toate tipurile de mentă sunt sigure și sunt permise pentru utilizare în timpul alăptării. Este important să țineți cont doar de anumite nuanțe. Asigurați-vă că știți exact ce fel de mentă adăugați la alimente. În caz contrar, evitați să luați. În cazul bolilor cronice grave și sensibilității la alergii, consultați-vă medicul. Moderarea și prudența sunt principalele componente ale utilizării sănătoase a acestei plante în perioada alăptării.

Mentă și balsam de lămâie: beneficiile și răul pentru mamele care alăptează

Mentă și balsam de lămâie sunt două tipuri de plante medicinale, ale căror proprietăți și utilizare în medicină și gătit sunt în multe feluri similare. Dar ce planta este preferata in dieta unei mame care alapteaza? Din cele mai vechi timpuri, Melissa a fost considerată o plantă "feminină", ​​care are un efect benefic asupra hormonilor și alăptării. Menta, împreună cu salvie, este adesea folosită pentru a face decocții pentru a reduce producția de lapte matern, dar este adesea inclusă în ceaiul care alăptează, care stimulează lactația. Să înțelegem ce este util pentru fiecare dintre aceste plante și ce reguli trebuie respectate, inclusiv în dietă.

Mentă și balsam de lămâie: asemănările și diferențele dintre ele

Brewing ceai cu menta sau melisa, multe mame care alapteaza cred ca aceste plante sunt identice si numele lor sunt sinonime. De fapt, au multe în comun, dar acestea sunt ierburi diferite care au anumite caracteristici și proprietăți specifice.

Atât menta și balsam de lămâie aparțin aceleiași familii - Lunar. Aceasta explică asemănarea dintre aromele și aspectul plantelor. Monetaria are multe specii, printre cele mai frecvente:

 • piper;
 • ondulat;
 • japoneză;
 • luncă;
 • pisică;
 • dlinnolistnaya și altele.

Melissa - un gen separat al acestei familii, care are propriile caracteristici distincte. Melissa este numită adesea menta de lamaie - acest lucru nu este chiar adevărat. Planta miroase cu note de lamaie, dar nu face parte din genul Mint.

Aceste plante medicinale diferă în ceea ce privește aspectul. Monetărie în poziție verticală, flori - mov, colectate în "urechi". Mentă frunze de multe ori ovale, uneori - a arătat la vârf. Melissa are o tulpină divergentă cu firele de păr, florile sunt colectate într-un inel și au o nuanță lucioasă.

Arome fundamentale diferite ale acestor plante. Monetaria are un puternic miros de mentol, datorită concentrației ridicate de uleiuri esențiale în compoziție. Melissa are o aromă mai puțin saturată, cu un tren de lămâie. Mirosul de mentă este auzit de departe, iar aroma de balsam de lamaie se manifestă atunci când freacă frunzele și extrage sucul.

Compoziția vitaminică și minerală a acestor plante este în mare parte identică. În același timp, mentă are o concentrație mai mare de nutrienți și conține acizi grași Omega-3, Omega-6, nesaturați. Inclusiv mentă în dietă, o mamă care alăptează poate îmbogăți compoziția laptelui matern cu substanțe nutritive valoroase. Cu toate acestea, aceasta nu înseamnă că mentă este mai benefică atunci când alăptează. Melissa are aceeași listă de vitamine, micro și macronutrienți, dar provoacă mult mai puțin alergii, deoarece conține uleiuri esențiale în doze neagresive. Ambele plante sunt bogate în vitaminele B, C, A. Potasiu, calciu, magneziu, fier, mangan și cupru se disting printre minerale. Merită să considerăm că aceste date sunt date pentru plantele proaspete. În timpul uscării și tratării termice a frunzelor, unele dintre proprietățile lor utile sunt pierdute.
Conținutul de calorii al ierburilor este, de asemenea, direct dependent de prezența sau absența acizilor grași din compoziție. Monetaria este puțin mai calorică decât melisa, dar, în general, ambele plante se încadrează în categoria alimentelor cu conținut scăzut de calorii și nu sunt capabile să dăuneze figurii.

Tabel: compoziția chimică a balsamului de menta și de lamaie

* Normă - valori aproximative pentru o femeie care alăptează de vârstă medie și de a construi.

Impactul balsamului de menta si de lamaie pe corpul unei mame si al unui copil care alapteaza

Multe mame, temându-se de efectul negativ al cofeinei din cafea și ceai, înlocuiesc aceste băuturi cu infuzii de plante în perioada de alăptare. Mentă de ceai este adesea creditate cu proprietăți miraculoase - se presupune că se calmează și crește lactația. De fapt - acesta este un mit. În primul rând, menta are un efect tonic, mai degrabă decât sedativ, asupra corpului mamei.

În al doilea rând, această plantă este utilizată pentru a inhiba lactația atunci când o femeie completează alăptarea. În acest caz, menta este preparată împreună cu salvie și este pregătită o perfuzie puternică, folosindu-se pe tot parcursul zilei. Dovezi științifice privind efectul mentinerii asupra cantității de lapte nu este, deoarece nu s-au efectuat experimente cu privire la mamele care alăptează. Cu toate acestea, se știe că uleiurile esențiale conținute în menta pot provoca alergii la copil. Produsul este clasificat ca fiind foarte alergenic, poate provoca erupții cutanate sau înroșirea pielii la sugari. Specialiștii în alăptare recomandă păstrarea "mediei de aur" - uneori includ mentă în dietă sub formă de perfuzie slabă sau câteva frunze de plante proaspete în absența reacțiilor negative la un copil.

Melissa are un efect diferit asupra corpului mamei și copilului. Această plantă se numește un antidepresiv natural. Spre deosebire de menta, Melissa calmeaza nervii, ajuta la combaterea insomniei. Efectul de calmare se extinde la copil - multe mame notează că bebelușul doarme mai bine dacă bei o ceașcă de ceai de melissa înainte de a aplica la sân. Efectul lactogonic binecunoscut este cel mai probabil furnizat nu de balsam de lamaie însuși în ceai, ci de un volum mare de lichid cald care intră în organism. Se crede, de asemenea, că balsamul de lamaie îmbunătățește gustul laptelui matern, îl face mai aromat și mai plăcut pentru un copil. Melissa face parte din categoria ierburilor alergice scăzute, dar nu sunt excluse cazurile de alergie la copil, prin urmare, este necesar să se introducă produsul în dietă cu prudență.

Am auzit că cu melisa poți, iar laptele va dispărea din menta. Eu beau melissa, totul este bine cu lapte.

Oksana

https://www.baby.ru/blogs/post/99580565-12944893/

Dăm ceai cu melisa într-unul din spitalele de maternitate după naștere, pentru ca laptele să vină, nu am auzit despre monetărie...

Mariska

https://www.baby.ru/blogs/post/107990336-22924690/

Am băut câteva zile de menta, apoi am citit că reduce lactația. într-adevăr laptele nu era suficient.

Lena

https://www.babyblog.ru/community/post/01medicina/304122

Proprietăți utile pentru asistență medicală

Monetaria este bogata in uleiuri esentiale. Acesta este un avantaj și un dezavantaj al produsului pentru mamele care alăptează. Datorită mentolului prezent în monetărie, are un miros ascuțit dar plăcut, revigorează și tonifică. Cu toate acestea, acest impact se extinde la sugari care se pot comporta prea activ, au probleme cu somnul. Monetăria este, de asemenea, capabilă de a mânca apetitul și de a suprima foamea. Cu toate acestea, perioada de lactație nu este cel mai bun moment pentru scăderea în greutate, dieta mamei ar trebui să fie completă și echilibrată. Datorită concentrației ridicate de uleiuri esențiale în menta, a stării sale alergice și a multor alte proprietăți, în timpul perioadei de alăptare este preferabil să se preferă balsamul de lamaie. Această plante are un efect mult mai blând asupra corpului unei mame care alăptează și are un efect benefic asupra sănătății și calității laptelui. În plus, Melissa are următoarele calități pozitive.

 • Efect diuretic. Melissa ajută la scăderea stagnării lichidului în țesuturi, la accelerarea metabolismului, la stimularea producției de lapte matern.
 • Îmbunătățește formarea sângelui. Magneziul, fierul, potasiul îmbunătățesc compoziția sângelui, împiedică formarea plăcilor de colesterol, elimină toxinele și metalele grele.
 • Normalizează activitatea stomacului. Sucul de Melissa are un efect analgezic și antispasmodic pe pereții stomacului, ajută la stabilizarea digestiei.
 • Îmbunătățește funcționarea sistemului nervos. Vitaminele din grupa B, zinc, mangan au un efect benefic asupra activității creierului, îmbunătățesc memoria și atenția.
 • Restaurează hormonii. Melissa este cunoscut pentru efectele sale pozitive asupra sănătății femeilor - ajută la stabilirea hormonilor, stabilizează ciclul menstrual după naștere.
 • Întărește sistemul imunitar. Melissa are un efect general de întărire asupra corpului, ajută la lupta împotriva răcelii, accelerează procesul de vindecare.
 • Efect sedativ. Ceaiul din plante se relaxează și calmează, ajută la combaterea insomniei și a nervozității, oboseală, depresie postpartum.

Cum să includem aceste plante în dieta unei mame care alăptează

Indiferent dacă menta trebuie inclusă în dietă, trebuie să fie decisă de mamă, după ce cântărește toate argumentele pro și contra. Expertii in alaptarea sunt de parere ca o ceasca de ceai cu mentă 1 dată pe săptămână nu dăunează mamei și bebelușului. Puteți introduce menta în dieta dvs. nu mai devreme decât copilul dvs. este de 3 luni. Se recomandă să beți ceai cu melissa tot timpul. Opțiunea preferată de a folosi balsam de lamaie este ca parte a ceaiului cald.

Dar, în acest caz, există contraindicații, legate în principal de efectul sedativ al plantei asupra corpului:

 • scăderea tensiunii arteriale;
 • somnolență crescută;
 • activitate asociată cu concentrarea crescută a atenției;
 • idiosincrazie și alergii.

Planificați să introduceți balsam de lămâie în dietă, urmați următoarele recomandări.

 • Ceaiul cu melisa trebuie să bea cald, atunci va contribui la creșterea lactației.
 • Pentru prima dată puteți încerca ceai cu melissa în primele zile după naștere.
 • Pe zi, o mamă care alăptează poate să bea 1 cești de ceai cu melisa, de preferință seara.
 • Intrați în dieta ceai cu melisa treptat - începând cu 50 ml, urmărind reacția copilului. Dacă nu se observă alergii și intoleranțe alimentare, doza este crescută treptat la norma zilnică.
 • Nu combinați balsam de lămâie cu sedative - planta poate spori efectul așteptat.

În care feluri de mâncare și băuturi puteți folosi balsam de menta și de lamaie - galerie foto

Modul cel mai preferat de a folosi balsam de lamaie și menta în timpul alăptării este sub forma de ceai cald. Pregătiți-l nu prea concentrat: se toarnă o linguriță de ierburi uscate sau proaspete cu un pahar de apă fierbinte și se lasă timp de 15 minute. Nu gătiți ceaiul din apă fiartă, va afecta negativ utilitatea băuturii. Temperatura optimă este de 80-90 de grade. Dacă este necesar, puteți îndulci băutura cu o cantitate mică de zahăr sau miere, dacă nu există alergie la produsul apiculturii.
Nu este de dorit să se combine balsam de menta sau de lamaie cu alte plante medicinale într-o băutură, deoarece fiecare are propriile efecte specifice asupra corpului și dacă apar alergii, este mai dificil să se calculeze "vinovatul" unei astfel de reacții. În plus față de ceai, o mamă care alăptează poate adăuga o cantitate mică de plante proaspete la:

 • salate;
 • băuturi;
 • sosuri;
 • produse de cofetărie.

În gătit, mentă este cel mai adesea folosit ca aromă naturală pentru deserturi și dulciuri. Melissa, de regulă, este percepută de bucătari ca condimente, se adaugă la sosuri și se combină cu pește și feluri de mâncare.

Merită să considerăm că bomboanele de menta și de lamaie sunt sensibile la căldură - pierd majoritatea vitaminelor. Același dezavantaj al plantelor uscate folosite pentru prepararea berii în prepararea ceaiului și a materiilor prime congelate. Cu toate acestea, în timpul iernii, când este dificil să obțineți frunze proaspete, părțile uscate sau congelate ale plantei vor îmbogăți dieta cu minerale.

Video: Melissa - "Calm-iarba"

Compoziția și proprietățile balsamului de menta și de lamaie sunt foarte asemănătoare, dar în timpul alăptării trebuie să acordați atenție chiar și unor nuanțe mici atunci când alegeți produse alimentare adecvate. Din acest punct de vedere, melissa este de preferat, care este similară cu menta în compoziție și aromă, dar rareori cauzează alergii, ajută mama și copilul să se calmeze, contribuie la lactație prelungită.