Pat pentru copii face-l singur. Desene și fotografii

Admin1 05/27/2017 Do it yourself Comentarii despre patul pentru copii face-l singur. Desene și fotografii dezactivate 86.960 Vizualizări

Un pătuț este primul mobilier pe care părinții tineri îl dobândesc. De regulă, patul este achiziționat înainte de nașterea copilului. Dar copiii cresc repede si in cativa ani pentru a inlocui un pat confortabil este necesar sa obtii un pat mai spatios. Mobilierul de calitate nu este ușor de găsit, iar prețurile nu sunt disponibile pentru fiecare buget de familie. Cu anumite abilități, puteți merge în altă parte și puteți face un pat cu propriile mâini.

Pattern pentru copii

Care ar trebui să fie patul perfect

Mobilierul ideal pentru copii ar trebui să aibă următoarele calități:

 • din materiale naturale și sigure;
 • au un design "respirație";
 • au putere sporită;
 • nu au colțuri ascuțite, proeminențe și alte elemente periculoase;
 • au o suprafață netedă, lustruită pentru a elimina riscul de a obține spărturi și zgârieturi;
 • se potrivesc cu înălțimea și greutatea copilului;
 • proteja copilul de cădere;
 • au o funcționalitate ridicată (în plus față de pat să aibă o altă secțiune pentru stocarea lucrurilor).
Pat de copii Pat de copil

Avantajele de a crea singur un pat pentru copii.

 1. Sunteți siguri de calitatea materialelor din care se face patul, pe măsură ce le alegeți singuri și lucrați cu ele însele. În produsele magazinului, acest parametru nu este întotdeauna evident.
 2. Elaborați un design de pat, luând în considerare nevoile și caracteristicile individuale ale copilului (dacă există), dimensiunile și orientarea stilistică a camerei.
 3. Puteți verifica independent puterea structurii patului în procesul de fabricare și, în final, asigurați-vă că saltul pe saltea nu se va termina cu ruperea mobilierului.
 4. Economisiți semnificativ dacă comparați costul unui pat făcut cu dvs. cu prețurile magazinelor;
 5. Aveți plăcere reală prin crearea de mobilier pentru fiul sau fiica dvs.
Pat de copil

Suntem determinati de designul patului

Cel mai simplu mod de a face o patut clasic este un cadru, patru picioare, un cap și o saltea. Cu toate acestea, acest model poartă o sarcină minimă funcțională - oferă pur și simplu copilului un loc de dormit. Potrivit pentru un dormitor spațios de un copil, unde există deja o dulap spațios, și nu este nevoie de spațiu suplimentar de depozitare.

În cazul în care camera copiilor nu are dimensiuni impresionante, va fi mai practic să se completeze structura patului cu sertare sau chiar cu un piept de sertare. Acest lucru va organiza mai eficient spațiul din cameră.

Pătuț copil cu piept de scutere Pat cu pat supraetajat

Chiar mai funcțional este patul mansardei. Vă permite să ridicați un loc de dormit al copilului la al doilea nivel și să organizați o dulap, o masă, un raft sau un colț de sport de mai jos, în funcție de nevoile copilului. Cu toate acestea, acest design va necesita abilități serioase în procesul de creare a unui pat. Dacă începeți doar călătoria dvs. în fabricarea mobilei, este mai bine să vă opriți la primele două opțiuni.

În cele din urmă, paturile supraetajate sunt deosebit de populare. Aceasta este o modalitate foarte bună de a găzdui confortabil doi copii într-o cameră mică pentru copii. Cu toate acestea, ca și în cazul unui pat de mansardă, nu este ușor să faceți un pat cu două etaje singur și înainte de a începe să lucrați, este mai bine să vă cântăriți cu atenție puterile și capacitățile.

Instrucțiunile suplimentare iau în considerare exemplul creării unui pat cu sertare. Aceasta este o opțiune destul de simplă și se va potrivi chiar și unei persoane cu abilități minime de a crea mobilier. Cu toate acestea, patul este practic și funcțional.

Pat de copil din masivul copacului Pat de copil din copac Pat de lemn din lemn

Materiale și instrumente necesare

Este mai bine să faceți un pat din lemn masiv. Acesta este cel mai ecologic și mai sigur material care vă permite să creați mobilier foarte durabil. MDF foarte adecvat din lemnul ușor. Lemnul masiv din lemn masiv nu este potrivit pentru paturile pentru copii, deoarece acest mobilier trebuie adesea mutat și rearanjat.

Pat pentru copii

În plus față de semifabricate din MDF, veți avea nevoie, de asemenea, de o bară de lemn pentru lamele. Alegeți un material elastic pentru această parte a patului (de exemplu, placajul este potrivit în acest caz, dar nu plăcile de particule).

În plus față de lemn și placaj, veți avea nevoie de:

 • colțuri speciale din metal;
 • șuruburi și alte elemente de fixare cu diametre diferite;
 • ghidaje pentru sertare;
 • foraj;
 • jigsaw electric;
 • mașină de măcinat;
 • șmirghel;
 • bandă adezivă din hârtie
Pat de copil din masivul unui copac

În plus, în faza finală de realizare a patului, veți avea nevoie și de o saltea. Atunci când alegeți nu salvați, preferați modelul ortopedic de înaltă calitate. O avertizare importantă - deși saltea este instalată ultima dată, este mai bine să o faceți în avans și să faceți desenul sub dimensiunile actuale.

Pat de pat pentru copii Pat de pat pentru copii Pat de bebelusi cu piept de sertare

Noțiuni de bază

Înainte de a începe, determinați desenul modelului de pat care vă convine. Apoi, ajungi la muncă.

 1. Puneți pe aspectul lemnului toate detaliile necesare ale patului viitor. Acest lucru se poate face cu un simplu creion. Când mobila este gata, urmele ardei pot fi pur și simplu spălate.
 2. Toate piesele marcate sunt tăiate cu un ferăstrău electric. Efectuați exact tăieri, urmăriți progresul instrumentului. Utilizând bandă adezivă, lipiți toate marginile tăiate.
 3. Dacă capul unui pat sau al unor laturi implică forme complexe sculptate, folosiți obiecte la îndemână, cum ar fi plăci, ochelari etc., pentru a le desena.
 4. Tăiați colțurile metalice, concentrându-se pe lungimea laturilor. După găuriți găurile în ele pentru șuruburi.
 5. În plus, colțurile sunt fixate astfel încât mai târziu să poată fi instalată o saltea pe ele. Funcția lor este de a crește puterea cadrului. Pat pentru copii dintr-un copac Pat pentru copii sub formă de mașină
 6. Puneți patul viitor pe lateral, astfel încât să fie mai convenabil să fixați restul patului.
 7. Toate colțurile, elementele decorative, picioarele și alte suprafețe sunt prelucrate cu atenție cu un șlefuitor, iar părțile la care nu are acces sunt șmirghel.
 8. Dacă intenționați să vernii sau orice alte mijloace - face mai bine în timp ce patul este neasamblat.
 9. Când toate piesele sunt lustruite, prelucrate și uscate după lacuit, asamblează patul cu o șapă metalică - aceasta este mai sigură.
 10. Apoi, asamblează cutiile metalice, montează elementele de ghidare pe pereții patului și rolurile pe cutii. Un design universal sunt două sertare mari. În sfârșit, instalăm o saltea și facem un loc de dormit. Patul cu mâinile tale este complet gata - poți să-i oferi copilului să-l încerce.
Pat pentru copii dintr-un copac

Variații ale decorului

Un pat simplu cu sertare nu implică, de obicei, soluții speciale de proiectare. Ca decor, puteți alege mânerele originale pentru sertare sau puteți crea un cap de sculptat. De asemenea, puteți picta patul în culoarea selectată, subliniind designul restului grădiniței. Opțiune permise cu capul sau picioarele pictate, utilizarea autocolantelor decorative speciale și a altor elemente decorative.

Este posibil să se sublinieze designul clasic al dormitorului pentru copii, cu ajutorul picioarelor sau laturilor sculptate.

Cu anumite abilități, pereții laterali ai unui astfel de pat cu sertare pot fi făcuți sub formă de pereți ai mașinii, rezultând în prezent o mașină de tip popular cu pat. Pentru fete, poți să faci un dormitor sub forma unui cărucior. Cu toate acestea, mulți tineri reprezentanți ai sexului echitabil se plac de asemenea cu opțiunile cu mașinile, cu excepția faptului că culorile sunt mai bune pentru a face mai multe culori "feminine".

Pat pentru copii din masivul unui copac Pat pentru copii cu fixare pe perete

Pentru decorarea unui pat supraetajat pot fi utilizate scări și șipci sculptate. O opțiune mai complicată este să aranjați un pat supraetajat sau un pat de pat în formă de castel sau cetate, o casă de copaci. Pentru a face acest lucru, este suficient să tăiați fațada de tipul corespunzător și să o vopsiți în conformitate cu schița.

Indiferent ce pat cu propriile tale mâini decideți să creați, amintiți-vă: creați mobilier pentru copil. Abordați sarcina în mod responsabil. În crearea de mobilier nu există nici un pic de siguranță - siguranța celor care vor folosi acest mobilier depinde de șlefuirea fiecărui colț și puterea fiecărei articulații. Puneți efort maxim, îngrijire și dragoste în produsul dvs. - și un astfel de pat va da copilului vise bune și tu - bucuria și satisfacția de la munca făcută.

Prețurile sunt doar astăzi

Pentru organizarea protecției împotriva trăsnetului a clădirilor cu acoperiș moale, vă sugerăm să folosiți un instrument practic dezvoltat de specialiștii Elmashprom LLC (fișiere PDF, DWG):
Catalogul 2017. Partea II Protecția împotriva fulgerelor. Ghid practic. Protecția împotriva trăsnetului a clădirilor cu un acoperiș înclinat.
Acest ghid practic este destinat proiectanților și instalatorilor. Acesta va fi util dezvoltatorilor. Acest manual abordează utilizarea practică a produselor finite în sistemele de protecție împotriva trăsnetelor pentru clădiri și structuri cu un acoperiș înclinat din diverse materiale. Este luată în considerare proiectarea detaliată a protecției împotriva trăsnetului a clădirilor cu diferite tipuri de acoperișuri. Sunt prezentate ansamblurile de prindere ale conductorilor de curent și conductorii de împământare. Este prezentată o nouă tehnologie a firmei Elmashprom LLC privind instalarea de împământare cu ajutorul lubrifiantului grafit conductiv electric și a compoziției conductive electrice.

Compoziție conductivă electrică pentru dispozitive de împământare

Elmashprom LLC (TM ELMAST) a dezvoltat, testat și brevetat o compoziție conductivă electrică care, datorită auto-dilatării atunci când este amestecată cu apă și proprietățile componentelor sale cu o conductivitate electrică ridicată, asigură o fixare strânsă a solului la conductorul de împământare timp de 24 de ore și permite obținerea unei rezistențe stabile scăzute la împrăștierea curentă.

Care sunt cerințele pentru protecția împotriva trăsnetului și împământarea rezervoarelor pentru petrol și produse petroliere?

Conform normelor GOST 313285-2008 REZERVORUL CU OȚEL CILINDRIC VERTICAL PENTRU ULEI ȘI PRODUSE PETROLIERE, cerințele pentru protecția la trăsnet și împământarea sunt stabilite în Anexa B / Recomandat / Echipamente pentru exploatarea în siguranță a rezervoarelor B.7 Protecția împotriva fulgerelor

B.7.1 Protecția la fulgere a rezervorului - în conformitate cu prevederile СО-153-34.21.122-2003 Instrucțiuni privind dispozitivul de protecție împotriva trăsnetului a clădirilor, structurilor și comunicațiilor. Ministerul Energiei din Rusia și / sau RD 34.21.122-87 Instrucțiuni pentru instalarea de protecție împotriva trăsnetului a clădirilor și structurilor. Ministerul Energiei al Rusiei

Cum se fac paturi pentru copiii cu mâinile lor

Pentru dezvoltarea adecvată a copilului este importantă nu numai zona de joc, ci și o zonă de agrement. Viața unui copil este asociată cu un joc, copiind viața de zi cu zi a adulților și, dacă aveți o dorință, puteți chiar să vă diversificați viața copiilor dvs. făcând paturi pentru copii cu mâinile tale, de exemplu, sub forma unei mașini, a unei case sau chiar a unei nave.

Un astfel de pat poate fi achiziționat în magazin, dar va costa foarte mulți bani și, de regulă, mobilierul cu acest design nu este disponibil comercial și nu este ușor să executați o comandă individuală de producție, deoarece necesită multe cheltuieli. Prin urmare, costul acestor mobilier a fost întotdeauna ridicat. Dar poți face un pat pentru un nou-născut cu mâinile tale, în funcție de desene și fotografii.

Ce material pentru a alege pentru a face paturi pentru copii face-l singur

Pentru a vă face singur un pat pentru copii, trebuie să achiziționați anumite materiale și unelte. Efectuarea de pui cu mâinile tale din lemn este cea mai bună, coniferele precum pinul, cedrul și molidul sunt potrivite pentru acest lucru. Puteți utiliza placaj sau MDF. Totul depinde de capacitățile și abilitățile tale.

În fabricarea de paturi pentru copiii cu mâinile lor, este de preferat să se utilizeze lemn natural, deoarece este mai ecologic decât alte materiale. Mobilierul din lemn a fost întotdeauna foarte apreciat pentru calitățile sale, care includ rezistența, durabilitatea produsului, frumusețea. Când folosiți un pat de lemn, somnul copiilor va fi mult mai puternic și mai liniștit. Dar înainte de a începe procesul de creare, trebuie să cumpărați o saltea. Deoarece patul va fi făcut exact datorită dimensiunilor sale. Nu contează dacă faci un pat pentru o fată cu mâinile tale sau pentru un băiat. Saltea, este mai bine să cumperi în magazin. Beneficiul industriei moderne le face pentru fiecare gust.

Alegerea unei saltele

Când cumpărați, trebuie doar să țineți cont de anumite caracteristici ale bunurilor achiziționate:

 1. Rigiditate. Dacă copilul este mic, aveți nevoie de o opțiune mai dură, astfel încât spatele copilului să fie fixat. Pentru mai mulți copii adulți, puteți cumpăra un produs mai moale. Saltelele bilaterale sunt de asemenea vândute, adică cu laturi de rigiditate diferită. Fibra de cocos este utilizată ca umplutură în astfel de produse. Pentru copiii mai mari de trei ani, salteaua se schimbă și folosește blocuri de arcuri independente, care sunt introduse în buzunare separate, ceea ce contribuie la o distribuție uniformă a greutății copilului.
 2. Umplutura. Asigurați-vă că citiți informațiile despre umplutura saltelei. De regulă, producătorul pune pe eticheta "eco" sau "bio" pe produsul său. Lâna este adesea folosită ca umplutură. Este extrem de nedorit să se utilizeze saltele umplute cu bumbac sau cauciuc spumant. Mai mult decât atât, să le transferați prin "moștenire" de la copil la copil. Vata de bumbac și cauciuc spumos tind să acumuleze substanțe nocive în sine, să cadă și să se prăbușească. Prin urmare, salteaua devine inegală și poate crea probleme cu coloana vertebrală.
 3. Tapițerie. La fel de important este draperia saltelei. Este de dorit ca acestea să fie materiale naturale, tratate cu compuși antiseptici împotriva ciupercilor și paraziților. Saltea pentru copii trebuie să fie ușor de întreținut, așa că nu fiți nedumerit să vă gândiți la disponibilitatea unui capac detașabil.

De asemenea, este necesar să se aibă grijă de achiziționarea de vopsele. Puteți alege o umbră în funcție de faptul dacă faceți un pat pentru un băiat sau o fată cu mâinile tale. Ei bine, în plus, va trebui să cumpărați un adeziv de dulgher pentru posibila conectare a unor părți ale structurii create.

Ce vopsea este mai bine să o utilizați atunci când pictați un pătuț

În producția de mobilier, de regulă, se utilizează vopsele de ulei, se adaugă agenți antiseptici pentru a proteja lemnul de putregai și dau produselor o culoare strălucitoare. Acest lucru are un efect pozitiv asupra aspectului produsului.

Folosit pentru a acoperi suprafața lacurilor de pat se face pe bază de apă. Acestea subliniază textura lemnului și sunt plăcute la atingere. Dar nu este necesar să spălați suprafața tratată cu produse similare cu detergenți activi, deoarece devine rapid inutilizabilă. Va fi suficient să ștergeți suprafața cu o cârpă umedă. Pentru pictura de pat pentru copii de casa ar trebui sa cumpere formulari cu componente non-toxice.

În acest caz, o opțiune bună ar putea fi:

 1. Pe baza de vopsea pe bază de apă, se mai numește și acrilic. A crescut rezistența la uzură, nu se teme de apă și de curățarea umedă. Are un preț accesibil.
 2. Vopseaua Nitroen. Formați un film rezistent, se usucă repede. Valoarea democratică asigură că toată lumea o poate obține.
 3. Apă de cerneală emulsie apoasă. Nu este dăunător în timpul funcționării, mănâncă deteriorarea lemnului cu o adâncime de 1-2 mm.
 4. Acoperirea suprafeței patului cu ulei și ceară. Foarte bine subliniază structura lemnului și îl salvează de daune.

Unii oameni doresc să vadă textura lemnului unui pat de casă, neacoperită cu vopsea, atunci trebuie să utilizați lac acrilic. Nu are miros ascuțit, rezistă razelor ultraviolete. Toate celelalte lacuri sunt fie foarte toxice, fie cu durată scurtă de muncă.

Dacă există posibilitatea de a cumpăra specii mai scumpe de lemn, cum ar fi stejarul, cenușa, zada, produsul dvs. va arăta mai bogat, dar nu uitați că este mai dificil să lucrați cu aceste specii, având o structură de lemn complet diferită și dificil de procesat..

Toate materialele pot fi achiziționate la magazinele de uz casnic sau specializate și la bazele de comercializare a pădurilor.

Pictura unui pătuț

Vopselele acrilice acoperă mobilierul pentru finisare. Procesul este simplu, dar are nevoie de timp.

Înainte de a picta suprafața, trebuie să efectuați următorii pași:

 1. Dezasamblați patul în părțile sale componente.
 2. Pregătiți suprafața pentru vopsire: șlefuiți suprafața cu hârtie de șmirghel. Dacă există straturi vechi de vopsea sau lac, spălați-le și îndepărtați-le cu o spatulă.
 3. Pentru a degresa o suprafață, mai ales dacă pe ea există locuri rășinoase sub formă de noduri. Acest lucru se face cu orice solvent (este mai bine să se utilizeze solvent sau terebentină).
 4. Dacă este necesar, etanșați suprafața cu un chit mic.
 5. Înainte de a picta, după șlefuire, asigurați-vă că ați început suprafața.
 6. Aplicați vopseaua sau vopseaua (cel puțin trei straturi) cu o perie, o rolă de vopsea, un burete sau o cârpă. Puteți folosi pistolul de pulverizare, dar va fi un consum mare de material de vopsea.

După aplicarea primului strat de vopsea sau lac pe o suprafață preamestecată, trebuie să așteptați până când se usucă. Planul pictat poate fi din nou prelucrat cu hârtie de șmirghel. Acest lucru se face pentru a îndepărta de pe suprafața fibrelor mici de lemn care au crescut ca rezultat al colorării. Apoi se aplică alternativ două straturi subțiri de vopsea sau lac.

Lucrările de fabricare a patului, ținând cont de vopsea, se recomandă să fie efectuate în afara locuinței, cel mai bine, într-o cameră special amenajată pentru nevoile gospodăriei.

Ce instrument trebuie să aveți?

Pentru fabricarea paturilor pentru copii cu mâinile proprii la domiciliu, veți avea nevoie de un număr minim de unelte. Ca regulă, fiecare proprietar are tot ce are nevoie în cutie.

Pentru a face un pat, un copil va avea nevoie de:

 1. Planer. Este necesar pentru posibila tăiere a capetelor în timpul asamblării unei pătuțuri cu mâinile proprii din lemn.
 2. Găuriți cu un set de burghie variate
 3. Șurubelniță cu un set de biți sau doar un set de șurubelnițe, dar este mai bine să aveți ambele unelte.
 4. O daltă, un ciocan sau un ciocan.
 5. Clame de tâmplărie, ele pot fi făcute cel mai mult pentru comprimarea detaliilor în timpul lipirii lor. Totul depinde de complexitatea proiectului pe care îl alegeți.
 6. Mașină de șlefuit cu un set de piei de măcinat, sau doar șmirghel de diferite pietre. Dar atunci procesul va fi mai lung.
 7. Mașină de găurit electric cu set de ferăstraie pentru tăierea lemnului, placajului, MDF sau ferăstrăului cu ferăstrău. Dar, din nou, calitatea și viteza de lucru vor fi reduse semnificativ.
 8. De asemenea, veți avea nevoie de șuruburi pentru lemn, accesorii de mobilier pentru a asambla un pat de copil.

Numărul de unelte va depinde de materialele din care veți face un pat pentru copii. Dacă aceasta este o tablă, atunci trebuie să țineți cont de gradul de tâmplărie. În cazul în care sunt materiale din placaj sau MDF, - dimensiunea și aspectul acestora.

Care sunt principalele detalii în proiectarea patului

Puteți cumpăra toate detaliile pentru fabricarea pătuțurilor pentru copii cu mâinile proprii în versiunea finită și apoi completați ansamblul sau cumpărați un "produs semifinit" și faceți toate componentele constructive ale acestuia, în funcție de dimensiunea patului.

Principalele detalii includ:

 • picioare pentru un pat;
 • tsarg, transversal și longitudinal;
 • lamele pentru un set de fund de pat;
 • tăblie;
 • șine laterale.

Toate părțile de mai sus, unite, formează baza produsului. Modalitățile de asamblare a unui pat de lemn pentru copii cu propriile mâini și componente de fixare pot fi diferite, deoarece depind de caracteristicile de proiectare și de materialul din care sunt fabricate.

De exemplu, dacă patul este din lemn:

 1. Tsargi trebuie să fie bine tăiat și lustruit. În ele se realizează caneluri pentru instalarea lamelelor pe care va fi așezată salteaua. Distanța dintre găuri nu trebuie să depășească 5 cm. Acest pas este necesar pentru a preveni căderea saltelei în spațiul dintre lamele, ceea ce va duce la uzura prematură a saltelei. Lamele sunt fie lipite la țarcuri, fie înșurubate cu șuruburi.
 2. Șinele laterale sunt concepute pentru a împiedica un copil să cadă dintr-un pat într-un vis. Realizarea propriului pat de copii cu părțile laterale vă va ajuta să vă protejați copilul împotriva rănirii. Ele sunt atașate la spatele structurii cu șuruburi sau pot fi inserate în canelurile pregătite anterior.
 3. Headboards pot fi diferite în design. Dacă sistemul este un cadru, atunci acesta poate fi umplut cu un panou de placaj, care este ușor de făcut de unul singur sau comandat de un meseriaș pentru a face un panou din lemn, dar acest lucru va costa mai mult.

După asamblarea patului, apare întrebarea cu privire la alegerea decorului pentru produs. Inexactitățile produse în timpul fabricării pieselor vor apărea în procesul de asamblare sub formă de sloturi. Dacă există pe un produs din lemn, acestea trebuie să fie lipite cu un chit și apoi curățate cu șmirghel.

De asemenea, este necesar să se pregătească un grund, pete și lacuri. Nu uitați că vopselele ar trebui să fie ecologice, deoarece patul este făcut pentru un copil.

Ce design de pat pentru copii de a alege

Există multe opțiuni pentru a face patul pentru copil. Ce model de creat depinde în primul rând de calitățile tale.

Atunci când alegeți un design, este necesar să luați în considerare:

 • dimensiunea camerei pentru copii;
 • vârsta copilului;
 • dorințele copilului;
 • posibilitățile dumneavoastră.

Dacă sunteți în căutarea pentru cum să faceți un pat pentru o fată cu propriile mâini, puteți lua în considerare mai multe opțiuni. De exemplu, nu este greu să faceți un pat cu două paturi: cu un pat în partea de jos și de sus, dacă aveți doi copii. Pentru un copil se potrivesc, de asemenea, două paturi supraetajate. În zona celui de-al doilea nivel, puteți face un pat pentru odihnă, adică un pat direct. Iar partea de jos va fi un joc, sau combinați jocul și spațiul de lucru. De exemplu, puneți un birou acolo unde copilul va face temele. Din material, puteți face ferestre improvizate și faceți patul să arate ca o casă mică. Deoarece nu este dificil să faci un pat pentru un copil, poți să visezi și să creezi ceva original. De exemplu, construiți propriul pat pentru bebeluși, în funcție de desene și fotografii de pe Internet.

Cot în formă de casă

Dacă doriți să faceți propriul pat de copil de la 3 ani, vă oferim opțiunea sub forma unei case. Un astfel de design nu este dificil de fabricat și cu ajutorul minimelor de instrumente specificate mai sus, puteți ajunge în siguranță la lucru. Dacă faceți un astfel de pat, puteți adera independent la un stil gratuit și puteți experimenta proporțiile și culorile, luând în considerare preferințele copiilor.

De exemplu, luați în considerare dimensiunea patului:

 • înălțime 178 cm;
 • lungime 175 cm;
 • lățime 91 cm;
 • saltea dimensiunea 80 x 165 cm.
 • panglică sau panglică electrică;
 • șurubelniță;
 • diametrul găurii de 6, 10 mm;
 • instrument de măsurare, creion, riglă, măsură pătrată, bandă;
 • lipici pentru lemn;
 • șmirghel pentru șlefuirea și îndepărtarea suprafeței;
 • șuruburi autofiletante dimensiune: 4,5 x 30, 6 x 70 mm;
 • dulgheru pentru lipirea pieselor.

Pentru această construcție este necesar să se ia 13 bare pătrat, de preferință 45 x 45, lungimea fasciculului ar trebui să fie:

 • Suporturi de sprijin de 1200 mm - 4 buc;
 • bară transversală de 829 mm - 2 bucăți;
 • rafturi pe acoperis de 730 mm - 4 buc;
 • bare axiale pentru acoperiș 1660 mm - 3 buc.

Pentru fabricarea fundului patului se montează două grinzi de dimensiuni de 38 x 67 x 1660 mm și 2 lamele 9 x 67 x 1660 mm, precum și lamele.

Deci, cum să facem un pat pentru o casă pentru un copil cu un acoperiș este necesar, atunci alegem o opțiune duo-pitch, astfel încât piesele să se potrivească strâns unul cu celălalt, să alunece marginile superioare la un unghi de 45 de grade.

Pentru fabricarea pereților, folosim în această construcție un suport cu o lungime de 1200 mm. Ei vor juca rolul de a susține pilonii la care va fi fixat acoperișul casei. Pentru producția sa se utilizează o bară de 730 mm lungime.

Cot în formă de mașini

Nu va exista limită pentru încântarea copiilor dvs. Care sunt caracteristicile fabricării acestui tip de pat? Având în vedere activitatea copiilor, nu contează pentru ei, de obicei este design-ul sau poartă funcțiile de jocuri. Patternul este supus unor încărcături mai puternice, în ciuda diferențelor semnificative de greutate.

 1. O cerință importantă pentru un astfel de produs este puterea acestui design.
 2. Atunci când creați trebuie să țineți cont de dimensiune și să o faceți pentru creștere, ca un pat de alunecare pentru copii cu mâinile lor în acest caz nu va funcționa.
 3. La fel de important este și respectarea securității în timpul înregistrării și operării ulterioare. Aceasta se referă la alegerea materialelor de vopsea, a materialului din care este realizat patul, a diferitelor autocolante și a luminilor electrice. Toate acestea ar trebui să corespundă unei anumite clase de siguranță.

În fabricarea ramei de pat - mașină de scris, trebuie să țineți cont de experiența dumneavoastră și de greutatea copilului dumneavoastră. Baza este o structură de cadru cu picioare sau cutie, care este întărită de bare transversale transversale. În fabricarea unui pat pentru un băiat, o bară cu o secțiune de 50 x 70 mm este utilizată cu mâinile proprii, iar cadrul este întărit cu colțuri metalice în timpul montării. Pe aceasta fixați capul și capul, precum și pereții laterali. Nu trebuie să uităm că dimensiunea cadrului trebuie să se potrivească cu dimensiunea saltelei, este permisă o diferență de +1,2 cm.

Este de preferat să se efectueze partea inferioară a cadrului unde salteaua va fi plasată din lamele, deși puteți, dacă este necesar, să fie solidă din placaj de 10 mm grosime.

Principalul detaliu al designului acestui design va fi panourile laterale, imitând silueta mașinii. Faceti-le din placaj, PAL sau MDF. Poate fi făcut din lemn, dar dacă nu aveți abilitățile de lipire a lemnului, este mai bine să alegeți oricare dintre materialele de mai sus.

Piciorul face-te pentru un nou-născut - desen, video

Construiți o mașină de scris

La început, este necesar să se dezvolte o schemă pentru un pat pentru copii. Pentru eșantion se ia un model specific de mașină. Este important să respectați parametrii, culorile, liniile de îndoire. În general, veți avea nevoie de un desen de design. Apoi trebuie să faceți un șablon și să tăiați deja materialul pe el. De asemenea, cu ajutorul proiectului unui pat pentru copii trebuie să pregătiți detaliile capului și ale piciorului patului cu propriile mâini. Mai mult, improvizația și fantezia: puteți face farurile și bara de protecție a unei mașini prin tragerea lor sau puteți să le faceți din materialul la îndemână.

Pentru a face o patut - mașina poate fi în două moduri:

 1. Toate elementele decorative sunt atașate la cadrul din lemn.
 2. Elementele decorative compozite, reprezentând conturul mașinii, sunt cadrele.

În ambele cazuri, va trebui să faceți desene ale paturilor cu propriile mâini. Semifabricatele sunt realizate folosind șabloane, decupate din placaj sau MDF cu scule electrice, marginile trebuie lustruite, iar banda termică este lipită de acestea.

Desigur, nu ar fi inutil să oferim această structură de pat cu roți false și volan. Dar astfel de detalii nu sunt întotdeauna create de comandant. Având un volan poate provoca probleme în întreținerea patului. Dar roțile pot fi desenate sau realizate de dvs. înșivă, vor complica designul puțin, dar ceea ce nu puteți face pentru copiii dvs. preferați. Puteți, de asemenea, echipa un pat cu luminile de noapte și le instalați sub formă de lămpi laterale și faruri auto.

După cum ați înțeles deja, alegerea materialelor pentru acest design al patului este destul de vastă. Atunci cand folositi placaj, mobilier din lemn sau MDF, acest tip va dura 1-2 foi. Confirma și cheile la ele, veți ajunge în magazinul de hardware. Cu ajutorul șuruburilor veți conecta detaliile mașinii de scris.

Găuri, care includ materiale de montaj, cel mai bine este să închideți dopurile sau cel mai rău chit. Dar dacă este nevoie să strângeți dispozitivele de fixare, chitul va trebui să aleagă o lungă perioadă de timp și va ciocni în slot pentru o șurubelniță. Prin urmare, este mai bine să rămâneți pe punți. Fixarea țarțului necesită întărirea colțurilor metalice, va întări structura în ansamblu.

6 pași de bază cum să asamblați o mașină de pat

 1. Realizăm asamblarea cadrului sub formă de structură de cadru sau asamblăm o cutie cu instalarea de pereți despărțitori. Piese de fixare este mai bine să se producă cu ajutorul confirmărilor, găuri pre-găurite pentru ele.
 2. Pregătiți pereții laterali și capătul spatelui, tăiați-i dintr-un model din placaj sau MDF sau alt material.
 3. Pentru a realiza un ansamblu aproximativ al structurii, pentru a identifica și elimina erorile în timpul fabricării părților patului. După îndepărtarea deficiențelor sau în absența acestora, piesele sunt pregătite pentru vopsire.
 4. În modelul patului, în cazul în care structurile laterale decorative sunt cadrul, este necesară și asamblarea prealabilă.
 5. După colorare și uscare ulterioară, detaliile patului sunt colectate folosind șuruburi și confirmatoare. Capetele șuruburilor trebuie să fie ascunse cu dopuri. Prin partea inferioară a cadrului, puteți instala role, dacă doriți.
 6. Ultimul pas va fi decorarea mașinilor dvs. de curte - mașini cu diverse atribute, cum ar fi volanul, imitația anvelopei auto, farurile și așa mai departe. Totul depinde de imaginația ta.

Avantajele de a face o patut face-o singur

De fapt, modelele de paturi pentru copii, precum și paturile pentru adolescenți cu propriile mâini pot fi foarte multe. Totul depinde de dorința și imaginația voastră, precum și de visele copilului. O dulap auto-fabricat are mai multe avantaje față de ceea ce ne oferă un producător de bunuri de larg consum.

Avantajele auto-designului:

 1. Adăpostul adăugat este creat de el însuși, ținând cont de toate nevoile și dorințele.
 2. Puteți construi sertare pentru lucruri. Acest lucru va economisi la achiziționarea de mobilier suplimentar.
 3. Calitatea muncii proprii uneori diferă de cea oferită de întreprinderile producătoare de bunuri de consum.
 4. Patul este realizat numai din materiale sigure.
 5. Costul produsului va fi mult mai mic decât prețul produselor oferite spre vânzare într-un magazin de mobilă.

Dacă aveți nevoie să cumpărați un pat pentru un copil, nu ezitați, nu ezitați să preluați problema. Idei pentru a face un pat cu propriile mâini vor fi întotdeauna acolo. Și nu numai că vei câștiga experiența necesară în viață, dar vei primi și respect și recunoaștere de la oamenii apropiați de tine. Și cât de fericiți vor fi copiii tăi.

Pătuț copil: o clasă de master cu desene și fotografii

Este important pentru părinți ca copiii lor să crească într-o atmosferă confortabilă și că nimic nu le amenință somnul. Dacă o persoană are un set minim de instrumente și cunoștințe de bază, atunci va fi destul de ușor să faceți un pat pentru copii cu propriile mâini, cu condiția să aveți o fotografie, o schiță de produs, desene pe mâini. Designul acestor mobilier este simplu.

Schema și dimensiunea patului pentru un nou-născut

Părinții știu că un pat pentru un copil, în special de la vârsta de unu până la patru ani, este deosebit de important, deoarece copilul doarme foarte mult. Mobilierul potrivit este cheia unui somn confortabil. Pentru apartamente de dimensiuni mici, un astfel de pat în grădiniță poate înlocui piesa de joacă.
Este ușor de făcut în două sau trei zile și pentru a oferi toate subtilitățile și nuanțele pentru confortul copilului.

Mobilierul potrivit este cheia unui somn confortabil.

Elemente ale patului

În primul rând, este necesar să ne dăm seama de elementele din care va fi construită această construcție.

 • Saltea. El este selectat pe baza greutății și vârstei copilului, deoarece este mai bine să nu o faceți singur, ci să-l cumpărați într-un magazin. Salteaua achiziționată a fost dezvoltată împreună cu ortopedii și ia în considerare toate nevoile corpului pentru un somn confortabil și formarea adecvată a coloanei vertebrale a copiilor. Saltelele sunt împărțite în două tipuri principale: pe blocul de arcuri și fără arcuri. O varietate cu arcuri poate fi pe un bloc de primăvară independent (fiecare arc este plasat într-un sac nețesut separat și sarcina pe această salte este punctată) și pe un bloc de resort dependent (arcurile sunt combinate cu un cadru metalic și greutatea traversei este distribuită uniform pe întreaga suprafață a produsului).

Pat comfortabil agățat

Astfel de saltele sunt cumpărate cel mai bine pentru copii de la 5 ani. Iar pentru copiii cu greutate redusă sunt recomandate produse pe o unitate fără arcuri, în cazul în care rama însăși constă, de regulă, din spumă poliuretanică sau din cauciuc spumă și, în funcție de gradul de rigiditate, poate fi suplimentată cu cocos de nucă de cocos sau alte materiale.

 • Frame. Acest element se face pe baza mărimii considerate a fi o saltea de pat. Materialul pentru aceasta deseori serveste ca o placa planificata.
 • Lamela. Aceste părți ale produsului sunt proiectate să susțină salteaua de dedesubt și sunt inserate în cadrul mobilierului. Formează o rețea cu o distanță de aproximativ 5 cm între ele (pentru ventilarea saltelei).

  Efectuarea unui atelier de atelier cu desene și fotografii

  Desene și fotografii ale patului pentru clasa maestru

  Determinați modelul

  În grădiniță se utilizează cel mai adesea mai multe tipuri de paturi:

  • Cu sertare
  • Pat de pat
  • Bunk bed (dacă există 2 copii în cameră)

  În cazul în care camera camerei pentru copii nu permite să pui un pat mare în cameră, dar este nevoie de un model compact care să salveze metri pătrați, atunci este mai bine să alegeți un design cu sertare. Cutiile sunt folosite pentru a păstra lenjeria de pat, jucăriile, hainele pentru copii și orice altceva care nu se potrivește în pieptul sertarelor sau al degetelor copilului.

  Pătuț copil în două nivele pentru copii mici

  Faceți un pătuț cu sertare

  Pentru a obține mobilier de calitate, este necesar să se aleagă materialele ecologice pentru producția sa. Materialul ideal ar fi placajul gros sau lemnul. Popular în industria mobilei, MDF sau PAL să achiziționeze pentru fabricarea de construcții nu merită din cauza substanțelor adezive utilizate în fabricarea materialelor. Produsele chimice pot afecta negativ corpul copilului, provocând alergii.

  Pat original pentru un interior elegant al unei grădinițe

  Sfat: nu este recomandat să faceți un pat cu o dimensiune mai mică de 1,5 * 0,6 metri, dar nu ar trebui să faceți o imensă mai mare de 1,8 * 0,7 metri. De la un pat mic, copilul va crește rapid, iar dacă îl faci prea mare, copilul nu se va simți confortabil în ea.

  Baza pentru astfel de mobilier este solidă, poate fi achiziționată gata, sau puteți folosi pur și simplu o foaie de placaj.
  Dimensiunile sale ar trebui să se bazeze pe dimensiunea saltelei dobândite. Ca bază, o grătar poate fi achiziționat, dar, ca o opțiune, se poate utiliza placajul, deoarece greutatea copiilor nu este atât de mare.

  Materialul ideal ar fi placajul gros sau lemnul.

  materiale

  Scutul lemnului. Este mai bine să folosiți lemn cu un conținut redus de rășină, de exemplu, mesteacăn, tei. Dimensiunea ecranului este recomandată pentru a lua o lungime de doi metri, o lățime de 60 de centimetri și o grosime de aproximativ 3 centimetri.

  • Placaj de placaj
  • Colțuri din aluminiu pentru fixare
  • Șuruburi pentru autoturisme
  • fixatori
  • Role pentru mobilier și sertare cu diametrul de 45 mm.
  • Pentru asamblarea piesei de prelucrat se cere cravată specială și exercițiu.

  Pat de pat cu un mecanism de mișcare pentru un nou-născut

  Conturul viitor al semifabricatului după mărimea schiței este desenat pe panoul de mobilier cu cretă. Dacă este necesar să se realizeze găuri pe laturile structurii, ele sunt desenate prin atașarea unui sticlă de șampanie sau folosind un geam regulat.

  Placa de mobilier si placaj pot fi debitate, cumparand in magazin. De regulă, în majoritatea magazinelor există astfel de servicii, dar este necesar să se ofere dimensiuni în milimetri și modele. Se recomandă să faceți un jigsaw electric propriu, dar dacă nu aveți un jigsaw la îndemână, puteți tăia materialele cu un ferăstrău obișnuit.

  Placa de mobilier si placaj pot fi debitate, cumparand in magazin.

  După tăiere, toate elementele din lemn sunt șlefuite cu șmirghel, astfel încât materialele din care este făcut patul să nu zgârie pielea delicată a copilului.

  Indicație: Atunci când tăiați lemn, se recomandă lipirea tăieturii cu bandă de hârtie pentru a preveni lipirea și umflarea fibrelor.

  Dacă nu ați putut găsi colțurile de aluminiu, atunci acestea sunt tăiate dintr-un profil de aluminiu. Detaliile paturilor trebuie să respecte schițele schiței. Și lungimea colțului profilului ar trebui să coincidă cu lungimea părții laterale a mobilierului. Pe aceste elemente de fixare sunt realizate găuri pentru șuruburi filetate. Pereții laterali fixează colțurile de la baza de placă sau de placaj, iar acest design este strâns cu opt șuruburi.

  Pătuț original pentru copii, sub forma unei mașini pentru un băiat

  Inițial, piesele sunt fixate pe o parte, iar viitoarea ghilotină este transformată în lateral. Schema trebuie să verifice din când în când ordinea elementelor de fixare și locația pieselor. Pentru produsul stabil și puternic, asigurați-vă că există distorsiuni și deplasări ale pieselor unul față de celălalt. Pereții patului sunt atașați unul de celălalt și strânși, în cazul în care nu există găuri în pereți, ele sunt realizate cu ajutorul unui burghiu.

  Partea cadru a produsului este gata, este timpul să strângeți spatele, care va fi situat deasupra capului copilului. Dacă se dorește, poate fi făcută din orice formă, atât timp cât această piesă de mobilier își îndeplinește pe deplin funcția, adică protejează bebelușul de rănire.

  Facem un pat pentru copii cu propriile tale mâini: o clasă master pas cu pas cu fotografii și clipuri video, desene și diagrame gata făcute

  Dacă o persoană are o dorință, abilități de bază, precum și un set de instrumente simple, atunci patul copilului cu mâinile sale nu este o problemă pentru el. Da, puteți cumpăra mobilier gata pentru copilul dumneavoastră. Dar există o opțiune de salvare făcând fabricarea unui pat pentru copilul dumneavoastră.

  În acest articol, vom descrie modul de a face un pătuț pentru un copil de vârstă preșcolară pe cont propriu și va demonstra pas cu pas întregul proces.

  Ce ar trebui să fie o pătuț

  Efectuarea unui pătuț cu propriile mâini ar trebui să respecte următoarele reguli:

  • se utilizează numai materiale naturale și ecologice;
  • patul are un design fiabil;
  • Este lipsit de unghiuri, proeminențe, părți potențial traumatice;
  • suprafața este perfect netedă, fără rugozitate, așchii;
  • corespunde parametrilor copilului;
  • elimină complet posibilitatea de cădere.

  Avantajele de a face un pat cu propriile mâini

  Avantajele unui pat de copii manual sunt:

  1. Încrederea în materialele folosite la fabricarea patului. În cazul articolelor din magazin, informațiile despre parametri nu sunt întotdeauna disponibile.
  2. Designul este dezvoltat în funcție de parametrii și cerințele proprii.
  3. În procesul de fabricare a produsului, vă puteți verifica puterea, ceea ce este deosebit de important în cazul salturilor de copii pe saltea.
  4. Pătuțul de tip "Do-it-Yourself" salvează un buget familial
  5. Veți primi plăcere incomparabilă din mobilierul făcut pentru copil în mod independent.

  Variante ale modelelor de pat: alegeți cea potrivită

  Există un număr mare de modificări ale paturilor, dar ne vom concentra pe cele mai populare:

  • cu laturi și fără;
  • pat de loft;
  • transformator.

  Mai jos ne vom uita la procesul de a face o pui de copil obișnuit cu picioarele și capul cu mâna. Opțiunea fără trucuri nu implică o muncă deosebit de complexă și nu va dura prea mult timp.

  De asemenea, după ce ați înțeles principiul muncii, puteți face prin analogie un pat pentru un nou-născut, copil sau copil de la 3 ani.

  Cum sa faci un pat cu mainile tale

  Înainte de a începe să cumpărați materiale și unelte pentru un pat pentru copii din placaj sau alte materiale, trebuie să aveți în vedere cu atenție întregul proces de creare a acestui element de mobilier, pentru a înțelege elementele de bază.

  1. Frame. Parametrii depind de dimensiunea patului și, în consecință, de salteaua utilizată. Principalul material din fabricare este o placă uscată.
  2. Lamela. Produsul suporta saltea si este o baza sub forma de lamele sau placaj cu gauri de ventilatie.
  3. Sidewall. Grile sau garduri de siguranță solide.
  4. Byltsa. Fabricat din PAL sau placaj laminat solid. Înălțimea la baza piciorului este în mod tradițional mai mică decât cea a elementului de cap.
  5. Picioare. Poate fi realizat independent sau cumpărat în magazin. Sunt holistice cu structura principală sau atașate separat.

  Desene și diagrame

  Începeți lucrul cu pregătirea desenului, conform căruia structura va fi tăiată. Mai jos vă oferim opțiuni pentru desene și scheme grafice pe care le puteți utiliza.

  Pentru a vizualiza desenul în dimensiune completă, faceți clic pe imagine cu butonul drept al mouse-ului și selectați comanda "deschideți imaginea într-o filă nouă".

  Materiale și instrumente

  Părțile exterioare ale patului, vizibile pentru ochi, sunt realizate din MDF. Puteți alege lemn, ghidat de finanțe la dispoziția dumneavoastră. Dacă patul se mișcă frecvent sau este transportat, este recomandabil să preferați speciile de arbori ușori. Poate fi, de asemenea, făcute patut de placaj, care este instalat pe cadrul. Veți avea nevoie de cherestea tăiată și tăiată sub formă de plăci și grinzi, solid sau lungime.

  Următorul instrument este, de asemenea, necesar pentru muncă:

  • ferestrău pentru prelucrarea lemnului;
  • router;
  • mașină de măcinat;
  • burghiu;
  • Zona;
  • șuruburi autoportante;
  • elemente de fixare;
  • legăturile;
  • Șurubelniță.

  Prima etapă - fabricarea picioarelor

  Începem cu picioarele, făcând spații goale de la un bar. De asemenea, puteți contacta atelierul, comandând acolo pentru a le fabrica în funcție de mărimea dvs. Aveți nevoie de 4 bucăți de fiecare lungime.

  Amintiți-vă! În capul capului, picioarele sunt mai lungi și mai scurte pe partea laterală a piciorului.

  Combinăm semifabricatele cu clei și șuruburi.

  Șuruburile trebuie să fie bine îngropate în lemn și acoperite cu un chit. După ce produsul se usucă, toate neregularitățile și îmbinările sunt lustruite.

  Începem lucrul cu fabricarea picioarelor. Pentru a face acest lucru, luați o pereche de piese de prelucrat, lipiți-le împreună și răsuciți-le cu șuruburi de autoizolare.

  Acestea sunt picioarele pregătite pentru un pat. Rămâne doar la putty.

  A doua etapă - găuri pentru dibluri

  Pentru montarea spatelui trebuie făcut un canal. Lățimea sa este de 2,5 cm. Utilizați routerul sau, dacă acesta este absent, contactați dulgherul. Dibluri mai ușor de pregătit, în timp ce alegeți un burghiu cu diametrul adecvat.

  Pre-măsurați distanța și nivelul exact pe lamele, găuriți găurile pentru diblurile de la capetele șipcilor. Controlați adâncimea burghiului cu ajutorul unui baliză atașat la acesta.

  A treia etapă - capul și picioarele patului

  De la o placă de 2,5 * 5 cm, este necesar să se taie lungimi egale ale scândurii pentru a umple capul și picioarele cu ele. Apoi, introduceți-le în canelura plină cu adeziv.

  În picior vom fora o gaură, apoi vom marca mijlocul, vom atașa și alinia spatele. Apoi marchează zonele unde vor fi găurite găurile pentru dibluri. Am pus un mic adeziv în ele și inserați spatele. Panza trebuie să stea strâns, să evite fisurile.

  Strângeți picioarele în spatele patului.

  Același proces este duplicat pe celălalt picior. Dacă se formează o îmbinare inestetică, este mascată cu o placă, fixându-se pe șuruburi cu auto-filetare.

  Pata și panoul de pregătire pregătit

  A patra etapă este baza saltelei

  Luăm două plăci de 5 * 10 cm de-a lungul lungimii saltelei, fixăm bara de pe șuruburi și adezivul, care este mai scurt cu 10 cm. Goliți găurile mai aproape de margine. Pălării ar trebui în cele din urmă să fie complet ascunse.

  Instalarea lamelelor de pat

  Tăiați tălpile și în trepte de 10 cm de-a lungul lățimii saltelei, atașați-le la șipci cu două șuruburi autoportante. Găurile pentru dispozitive de fixare sunt acoperite cu un chit și, ulterior, lustruite.

  Fixați curelele transversale

  În lamele extreme trebuie să faceți tăieturi pentru picioarele patului.

  A cincea etapă - asamblarea patului

  Acum eliminăm în cele din urmă toate defectele părților din lemn ale patului (așchii, crăpături etc.), prin lipirea cu chit, apoi lustruindu-l până la netezime.

  Următorul pas îl reprezintă pregătirea și pictarea tuturor detaliilor.

  Totul. Rămâne pentru noi să combină spatele și baza sub saltea. Pătuțul nostru, pe care l-am făcut pentru copil, este pregătit să-l faceți singuri!

  Pentru fixare folosiți accesorii de mobilier, care sunt vândute în magazine.

  Idei pentru decorarea unei pătuțuri pentru copii

  După sfârșitul lucrării principale este timpul să faceți decorul pentru a da patului un aspect finit.
  Părțile în ceea ce privește implementarea decorului reprezintă un câmp larg de acțiune. Decorul poate fi un ornament sau un model original, o imprimare care descrie personajele tale preferate. Utilizarea vopselei acrilice sau siliconice inofensive în acest caz vă va permite să faceți atingeri neobișnuite.

  Poți tapița pentru mobilier, făcând un model în avans cu câteva centimetri mai mare decât dimensiunile pieselor. Materialul este egalat pentru evitarea bulelor și este fixat cu un capsator de mobilă. Această opțiune va arăta armonios pe pat pentru o fată cu propriile sale mâini.

  Puteți picta patul cu o vopsea specială pentru mobilier, care este în siguranță pentru oameni.

  Vopseaua de acoperire poate fi atribuită și metodelor de finisare. Pentru a face acest lucru, se recomandă utilizarea produselor care se usucă rapid. Toate articolele sunt șlefuite și lustruite.

  Deci, am dezasamblat procesul de a face un pat cu mainile noastre. Dacă ceva rămâne neclar și apar întrebări, întrebați-le în comentariile de mai jos. Vom răspunde la ele.

  Etapele creării unui pat pentru copii, cum să evitați greșelile

  Părinții iubitori sunt preocupați de sănătate și de dezvoltarea corespunzătoare a copilului înainte de naștere. Și odată cu nașterea, lumea întâlnește copilul cu un număr imens de lucruri necesare și utile. Dintre acestea, locul principal este ocupat de un loc de dormit. Cel mai bun lucru pe care părinții îl pot oferi copilului în primele zile de viață este un pat cu mâinile, care este o construcție de înaltă calitate și durabilă. În acest caz, părinții pot să aleagă forma, să aleagă un material sigur, ecologic, să facă paturi cu sertare cu garanție de calitate și fiabilitate.

  Ce este necesar pentru producție

  Este ușor să asamblați paturile pentru copii cu propriile mâini, mai ales dacă comandantul are cunoștințele și dorințele necesare. Este important ca totul să nu fie făcut orbește, ci pe baza fotografiilor, schițelor, desenelor cu dimensiuni. Cele mai comune tipuri de paturi pentru copii sunt:

  • scaun balansoar;
  • pat pat supraetajat;
  • etaj unic;
  • alunecare;
  • transformator.

  Înainte de a face patul, trebuie să decideți alegerea materialului. Pentru fabricarea mobilierului cu următoarele tipuri:

  • MDF, având în compoziția rășinii liantului;
  • carton fibros, realizat prin adăugarea de compoziții chimice cu bor și ceară pentru rezistență, rezistență la efectele ciupercii și umidității;
  • placaj, straturi subțiri de furnir lipit cu rășini organice;
  • PAL (DSP), care sunt realizate prin presarea așchiilor de lemn cu formaldehidă (un compus chimic utilizat în medicină pentru dezinfecție);
  • stejar masiv sau pin.

  Cel mai bun material pentru mobilier pentru copii este o serie de lemn, care nu emit substanțe nocive care provoacă reacții alergice. Este imposibil să se folosească lemnul brut pentru aceste scopuri, deoarece este deformat și fisuri. Pat de pat de la o serie de propriile mâini arata grozav, fiabil și durabil în funcțiune. Făcut corect, va asigura un somn confortabil pentru copilul dumneavoastră.

  Înainte de a începe lucrul la realizarea unui pat de lemn din lemn cu propriile mâini, trebuie să pregătiți tot ceea ce este necesar pentru aceasta:

  • stejar sau pin;
  • placaj;
  • lamele - placi flexibile din lemn tare (salcam, stejar), a căror grosime este de 15-20 mm;
  • lamele și cherestea (pentru baza de sub saltea);
  • colț de metal pentru îmbinări la colț;
  • șuruburi (pentru fixarea elementelor produsului);
  • lac;
  • pată;
  • Clei PVA.

  Nivelul de complexitate a muncii de a face un pat cu mâinile proprii determină nu numai dimensiunile, desenele, complexitatea designului, caracteristicile de design, dar și disponibilitatea instrumentului necesar. Este necesar să se obțină următorul set:

  • șurubelniță;
  • zonă;
  • mașină de măcinat;
  • manuală;
  • prelucrarea lemnului;
  • fișiere pentru caneluri;
  • un avion;
  • burghiu cu burghiu lemn.

  După colectarea materialelor și a instrumentelor necesare pentru fabricarea paturilor pentru copii acasă, puteți începe să lucrați.

  Principalele părți și pregătirea lor

  Golurile din care se duce locul de dormit ar trebui să fie șlefuite astfel încât copilul să nu cauzeze răniri pentru el însuși. Planul standard de pat include următoarele detalii:

  Producția de piese se realizează într-o anumită ordine:

  • Mai întâi, un arbore este selectat pentru semne de dimensiuni corespunzătoare;
  • apoi după ce toate detaliile au fost lustruite cu atenție, baza este marcată pe ele (un semn pentru asamblarea corespunzătoare a produsului);
  • se fac mărci pentru sloturi, se taie în legături și sub lamele;
  • se fac piroane.

  Pentru asamblarea pieselor finite, folosiți îmbinări speciale de tamplarie fără a utiliza unghii și șuruburi. Scopul principal al utilizării acestei metode este calitatea și caracteristicile sale decorative. Suprafețele sunt netede și frumoase, iar conexiunile sunt invizibile. Asigurați fixarea după cum urmează:

  • piesa de prelucrat este marcată cu un creion pe marginea tijei și canelurii;
  • lungimea coapsei marchează incizia;
  • canelura este forată de un burghiu;
  • excesul de lemn este îndepărtat cu o daltă;
  • fișierele linia marginile produsului.

  Acest suport este mai bine rezistent la deteriorări mecanice, mai puțin slăbit. Esența lui este după cum urmează:

  • conexiunea constă dintr-o coadă (ghimpe) și o canelură solidă sau surdă, în care intră liber;
  • pentru fixarea pieselor utilizate lipici din lemn.

  Articulațiile articulate, fixate cu lipici din lemn, sunt fixate ferm de umflarea lemnului.

  Principalele etape de asamblare

  Dimensiunile patului pentru un copil sunt determinate de lățimea și lungimea saltelei. Ele sunt standard și sunt de 1200x600 mm. În conformitate cu acești parametri, o pătuț de lemn este făcută manual. Salteaua nu este făcută independent, ci achiziționată, deoarece pentru fabricarea acesteia este necesar să se respecte cerințele ortopedice. În producția sa ia în considerare nevoile organismului în creștere într-un somn plin și sănătos. Pentru aceasta, atenția este acordată designului saltelei care formează coloana vertebrală a copilului:

  • bebelușii aleg modele de spumă;
  • Copiii cu vârste mai mari de patru ani trebuie să instaleze o saltea cu un bloc de primăvară. Oferă o distribuție uniformă a greutății copilului în întreaga zonă.

  Pentru camerele mici, patul poate fi făcut astfel încât în ​​timpul zilei să îndeplinească funcția arenei. Începeți asamblarea pătuțului, examinați cu atenție toate detaliile acestuia, pentru a nu pierde ciocul și alte defecte posibile care pot provoca răni copilului.

  Lucrările la ansamblu încep cu picioarele, care diferă între ele în dimensiune. Pentru un cap de cap sunt făcute mai mult decât pentru partea opusă. Spatele înalt este destinat pernei care pot fi ridicate. Apoi, folosind desenul și schița paturilor pentru bebeluși, rama este asamblată, următorii pași vor fi asamblarea spatelui și designul baldachinului. Cadrul patului include:

  • pat de bază;
  • spatele capului și piciorului.

  Rama de susținere este confecționată din lemn, împărțită în 6 semifabricate de aceeași mărime, cu caneluri (25 mm) pentru lamele. Plăcile sunt concepute pentru a ventila saltea, sunt inserate în canelurile pregătite și fixate cu clei de lemn, formând o rețea. Distanța dintre ele este de 5 cm. Patul patului este alcătuit din patru plăci cu grosimea de 35 mm și o lățime de 7 mm. Copiii de 4-6 ani fac ca înălțimea fundului patului să fie egală cu 35 cm.

  La calcularea spatelui, lățimea patului se adaugă la grosimea plăcii. În capul plăcilor de plapumă și panouri de placaj de mobilier, umplând spatele. Barele verticale și transversale ale spatelui sunt conectate. Toate conexiunile sunt fixate cu clei albe.

  Rama este asamblată din plăci pregătite:

  • salteaua este atașată la rama patului cu îmbinări filetate;
  • apoi fixați părțile laterale, gardurile, garniturile pentru patul pentru bebeluși, fără a lăsa bebelușul să cadă;
  • janta din față este făcută cu o treime mai mică decât janta din spate pentru a facilita îngrijirea copiilor;
  • folosind un pătrat, unghiurile sunt verificate, care ar trebui să fie de 90 de grade;
  • părțile sunt lăsate să se usuce de pe lipici. Ramurile lui sunt tăiate cu un cuțit.

  Pentru ușurința de mișcare a patului în jurul camerei pot fi completate cu design de roți. Creând o odihnă confortabilă pentru copil, ele atârnă un baldachin peste patul copiilor lor, făcute de ciorchinele lor. Pentru el să facă montură sub forma unui acoperiș. Design-ul se aseamănă cu o casă confortabilă, în care copilul se simte protejat. Pentru aceasta, se ajustează designul spatelui patului:

  • balustrada este făcută puțin mai sus. Sawn sau hacksaw tăiat de la început;
  • fundul acoperișului casei este atașat de ele;
  • etapa finală va fi fixarea creastei, care va conecta acoperișul la bază.

  De protecție fiabilă va fi un baldachin pentru un pat de copii cu mâinile lor. Acesta este un extraordinar adaos la locul de dormit, facut de un tata grijuliu.