De ce ar trebui să luați vitamine după naștere

Sarcina și nașterea în spatele copilului. Acum s-ar recupera repede. Este necesar să se restabilească frumusețea părului uscat și fragil, ajutați la deteriorarea dinților. Pielea nu este, de asemenea, în cea mai bună stare. Pete încă vizibile, chinuie pruritul. Pentru a vă restabili, trebuie să mâncați mai multe fructe și nuci, dar unii copii au o intoleranță la aceste alimente dacă sunt alăptați. Erupția sau creșterea gazelor pot să apară. Mama tânără are o cale de ieșire: trebuie să luați vitamine speciale după naștere.

Ce rol joacă vitaminele în organism?

În timpul perioadei de gestație, fundalul hormonal se schimbă semnificativ: nivelul anumitor hormoni (progesteron, prolactină) crește de mai multe ori, se formează noi hormoni (gonadotropină, lactogen). Aceasta necesită diverse elemente micro și macro, precum și vitamine, care accelerează toate procesele biochimice care apar, inclusiv sinteza hormonilor. Prin urmare, furnizarea de nutrienți este epuizată treptat. Vitaminele după naștere sunt necesare pentru a completa această rezervă, deoarece procesul de restabilire a echilibrului hormonal necesită și energie și nutrienți.

Acest lucru este și mai necesar dacă femeia alăptează. Ea este forțată să excludă multe produse utile din dieta ei, deoarece substanțele care pot provoca alergii, constipație și formarea de gaze la bebeluș pot intra în lapte. Complexele de vitamine conțin toate elementele benefice necesare în astfel de doze care sunt necesare pentru a îmbunătăți calitatea laptelui și, în plus, pentru a întări sănătatea mamei și pentru a restabili imunitatea.

Video: Importanța vitaminelor și mineralelor pentru femei

Ceea ce duce la lipsa de vitamine

Schimbările hormonale și creșterea consumului de nutrienți după naștere provoacă diverse probleme în organism:

 • tulburare a sistemului nervos, adesea depresie postpartum;
 • tulburări metabolice, ca rezultat, excesul de greutate apare;
 • dezechilibru hormonal, tulburări ale glandei tiroide, alte organe ale sistemului endocrin;
 • deteriorarea pielii, părului, unghiilor, dinților;
 • afecțiuni ale articulațiilor și coloanei vertebrale;
 • scăderea nivelului de hemoglobină, anemie;
 • încălcarea sistemului digestiv și a ficatului, ceea ce agravează absorbția nutrienților din alimente. Acest lucru duce la progresia beriberi.

Traumele post-partum și procesele inflamatorii pot exacerba situația. Dacă o femeie alăptează, atunci are adesea probleme cu alăptarea. Este nevoie de mai mult de o lună pentru a restabili corpul, în timp ce este necesar să facem față cu multe îngrijire și responsabilități suplimentare pentru îngrijirea copilului. O femeie nu este suficient de somn, este în stres constant, îngrijorătoare despre copil.

Recepția vitaminelor și a mineralelor după naștere va ajuta la eliminarea răuvoirii mult mai rapid, la ameliorarea digestiei, la procesele metabolice, la îmbunătățirea aspectului și la ameliorarea tensiunii nervoase.

Ce vitamine sunt necesare

Compoziția complexelor pentru femei include următoarele substanțe care sunt importante pentru recuperare după naștere, pentru a îmbunătăți aspectul:

 1. Ah, retinol. Influențează creșterea celulelor noi, dezvoltarea copilului. Cu lipsa sa după naștere, vederea femeii se deteriorează. Vitamina este necesară pentru a restabili țesutul osos și dentar în mama, pentru a întări sistemul imunitar.
 2. B1, tiamină. Această vitamină este denumită și antineurină, deoarece este implicată în crearea neuronilor, întărind sistemul nervos. Vitamina afectează metabolismul grăsimilor și carbohidraților. Recepția lui îi ajută pe o femeie să piardă în greutate după naștere.
 3. B2, riboflavină. Necesar pentru formarea enzimelor hepatice. Participă la procesul de formare a sângelui, previne anemia la o femeie. Este necesar pentru a restabili sistemul nervos.
 4. B6, piridoxină. Această substanță contribuie la absorbția fierului în organism, crește concentrația de hemoglobină în sânge. Starea țesutului muscular se îmbunătățește, din cauza căreia se produce relaxarea musculară, oboseala este îndepărtată rapid.
 5. B9, acid folic. Vitamina este implicată în procesul de creare de celule noi, inclusiv celule sanguine. Ajută la îmbunătățirea digestiei și metabolismului. Participă la sinteza serotoninei și a norepinefrinei, substanțe responsabile pentru producerea de hormoni de bună dispoziție și vigoarea.
 6. B12, cianocobalamina. Această substanță afectează funcționarea ficatului, metabolismul, reglează nivelul colesterolului, o substanță care face parte din hormoni (estrogen, progesteron, testosteron). Promovează recuperarea rapidă a echilibrului hormonal în organism. În prezența acidului folic, acționează ca agent anti-anemie.
 7. C, acid ascorbic. Substanță care îmbunătățește absorbția altor componente utile ale alimentelor. Neutralizează toxinele, reduce reacțiile alergice. După naștere, crește rezistența organismului împotriva infecțiilor. Contribuie la reglarea temperaturii corpului. Intareste peretii vaselor de sange, un efect pozitiv asupra inimii. Îmbunătățește starea articulațiilor, pielea, deoarece este implicată în formarea colagenului.
 8. D, calciferol. Fără ea, organismul nu poate absorbi calciu și fosfor, afectează direct starea țesutului osos, dinții, compoziția sângelui. Recepția acestuia este necesară pentru întărirea imunității, rezistența la răceli și infecții.
 9. E, tocoferol. Este considerată o vitamină a sănătății feminine, deoarece este implicată în dezvoltarea hormonilor sexuali feminini care reglează activitatea sistemului reproducător. De asemenea, este necesar să se îmbunătățească activitatea inimii, să se întărească mușchii și dinții.
 10. PP, acid nicotinic. Participă la reglementarea alimentării cu sânge a organelor. Acceptarea acestei vitamine este necesară pentru a îmbunătăți funcționarea inimii, organelor sistemului digestiv, endocrin și nervos.

Video: Valoarea vitaminei B12 din organism

Vitamine pentru a restabili părul, unghiile și pielea

Unele femei sunt interesate de ce vitamine să bea după naștere, pentru a vindeca părul, a restaura frumusețea la unghii, a scăpa de uscăciune și de mâncărime a pielii. Vitaminele A, C, D, E și B6 accelerează procesul de reînnoire a celulelor, îmbunătățesc alimentarea cu sânge a organelor și țesuturilor, le furnizează oxigen și promovează formarea de proteine, care conferă rezistență și elasticitate pielii și țesutului conjunctiv.

Vitaminele care îmbunătățesc metabolismul (B1, B2, B9, B12, PP) reglează activitatea glandelor sebacee, nutriția foliculilor de păr. Ca rezultat, părul plictisitor și fragil devine puternic și strălucitor. Pentru ca pielea, unghiile și părul să fie în stare bună, este necesar să se ajusteze digestia, pe care depinde absorbția substanțelor utile. Sunt deosebit de importante aici vitaminele din grupa B.

Pentru bunăstarea după naștere, o femeie trebuie să aibă și componente minerale în cantitate suficientă în organism:

 • calciu (pentru întărirea oaselor și dinților, piele, păr, unghii, sistem nervos);
 • fosfor (pentru munca rinichilor, inimii);
 • magneziu (o parte din hormoni, oase, fibre nervoase);
 • fier (conținutul său scăzut conduce la anemie, foamete de oxigen a țesuturilor);
 • zinc (pentru formarea de proteine);
 • iod (reglează starea glandei tiroide).

Complexe complexe vitaminice și minerale

Unsprezece. Acesta include vitaminele A, B, C, D3 și E. Acesta are un conținut ridicat de magneziu.

Pregnavit. Conține vitaminele A, B, C, D, E și PP. Din minerale - numai calciu și fier.

Mama Komplevit. Diferă de la alte doze mai mici de vitaminele A și D. Numite pentru persoanele alergice la aceste substanțe.

Vitrum. În compoziție - 13 vitamine și 10 micro și macronutrienți.

Alphabet - 13 vitamine și 11 componente minerale. Inconvenientul este că doza zilnică trebuie împărțită în 3 doze.

Notă: Atunci când alegeți complexe de vitamine, trebuie să consultați medicul despre compoziția și dozarea elementelor, deoarece depășirea dozelor poate fi dăunătoare.

Necesitatea zilnică de nutrienți după naștere

Componente utile

Necesitatea unei zile după livrare

Trebuie să iau vitamine după naștere?

După naștere, o femeie suferă de deficiență acută de nutrienți, ceea ce reduce semnificativ starea ei imună. După apariția copilului, există adesea un risc de complicații postpartum, astfel încât, dacă o femeie nu furnizează organismului un set necesar de substanțe utile în timp, atunci procesul de recuperare postpartum este mai degrabă întârziat. Pentru a minimaliza riscurile de infecții postpartum și a înființa corpul pentru o recuperare rapidă, trebuie să luați vitamine după naștere, precum și să aderați la o dietă sănătoasă și regim de viață.

Nevoia de vitamine

Imediat după naștere, femeile încep mecanismele de alăptare, corpul intră într-o nouă fază - alăptarea. Această perioadă este foarte importantă pentru copil, deoarece toate structurile sale intraorganice sunt configurate pentru funcționarea autonomă. Singura mâncare pentru copil în primele câteva luni va fi numai laptele matern, care îi va furniza complexul necesar de oligoelemente și componente vitaminice. Prin urmare, mama este pur și simplu obligată să mănânce pe deplin și eficient, astfel încât bebelușul să se dezvolte pe deplin și să câștige greutate.

În practică, se dovedește adesea destul de diferit. Deoarece femeia este ocupată pentru îngrijirea copilului, ea nu are suficient timp pentru ea însăși, nu are timp să mănânce în mod normal. Prin urmare, aproximativ 80% dintre mamele nou-născute au o lipsă acută de componente care sunt benefice pentru copil și mamă. În consecință, mama are probleme de sănătate, observă căderea părului, dinții ei încep să se prăbușească. Ea afectează sănătatea copilului - nu se poate dezvolta destul de repede, adesea bolnav, etc.

Ce vitamine aveți nevoie?

Înainte de a lua o decizie cu privire la luarea de vitamine, ar trebui să consulte cu un medic pentru a înțelege ce fel de microelemente mama nu primește din dieta ei zilnică. Doar un medic poate selecta corect complexul necesar de vitamine, deoarece conținutul în exces al oricăror oligoelemente poate fi chiar mai periculos decât deficiența lor. În plus, există anumite indemnizații zilnice pentru fiecare oligoelement și vitamină, care depășesc limitele nesigure.

Acest compus organic este denumit și tiamină. Acest element asigură formarea completă a structurilor neuro-sistemice și receptorilor. Tiamina este prezentă în produsele vegetale din grupul de cereale și leguminoase. Nervii puternici în această perioadă sunt foarte necesari pentru tinerii mami.

Oamenii de stiinta de la Riboflavin numesc adesea o vitamina de crestere. Acest compus organic are un rol activ în procesele de schimb de fier, afectează activitatea sistemului nervos, activitatea ficatului și structurile musculare. Riboflavina este prezentă în majoritatea produselor lactate și în unele produse vegetale.

Pyridoxina este prezentă în pește și produse din carne, în culturi vegetale, cum ar fi varză, nuci și cartofi. Pentru copii, această componentă este necesară pentru dezvoltarea corectă a structurilor cerebrale și spinale, precum și a structurilor neuro-sistemice. În plus, piridoxina este implicată activ în procesele de formare a sângelui.

O componentă precum cianocobalamina, bogată în produse lactate și pește, produse din carne, asigură formarea completă a activității nervoase și formarea de țesut lichid.

Vitamina A

Retinolul este extrem de important pentru formarea normală a structurilor pielii și osoase, a plăcilor de unghii și a părului, precum și pentru dezvoltarea normală a țesuturilor mucoase. Dacă o femeie primește o cantitate totală de retinol, atunci ea se va proteja de pierderea părului. Vitamina A este bogată în produse lactate și ficat, ouă și caise, brânză etc.

Vitamina PP

Se mai numeste si acid nicotinic. Această componentă asigură buna funcționare a proceselor de schimb intraorganic. Vitamina PP catalizează și descompune carbohidrații și celulele grase pentru asimilarea în continuare a acestor elemente. În plus, acidul nicotinic stimulează activitatea structurilor hepatice și ale tractului gastro-intestinal. Este posibil să primiți primirea completă a microcelulei de la crupe de hrisca și carne, precum și de la subproduse de origine animală.

Vitamina E

Tocoferolul este extrem de important pentru mamele care alăptează, deoarece acest compus organic stimulează activitatea laptelui-feroasă. Vitamina E este implicată activ în sinteza aminoacizilor, precum și îmbunătățește deficitul de fier la copil. Furnizați complet corpul dumneavoastră cu tocoferol poate fi inclus în dieta zilnică de ulei de floarea-soarelui sau semințe.

Acid ascorbic

Vitamina C protejează structurile celulare de deteriorare și degradare, contribuind la consolidarea zidurilor. În plus, acidul ascorbic asigură un efect antiinflamator, ajută la absorbția fierului și îmbunătățește activitatea imunității. Acidul ascorbic este prezent în cantități mari în citrice, legume și fructe.

Vitamina D

Calciferolii sunt prezenți în unt și ouă, precum și ulei de pește. Vitamina asigură forța necesară structurilor osoase și împiedică dezvoltarea rahitismului la copil.

În plus, mama este pur și simplu obligată să primească împreună cu alimentația și alte componente necesare, cum ar fi fier și magneziu, zinc și iod, fosfor și calciu. Iodul este esențial pentru activitatea tiroidiană normală, calciul pentru dinți, oase și structurile neurosisteme și fosfor pentru funcția inimii și a rinichilor.

Cele mai bune complexe

După cum sa menționat deja mai sus, atunci când selectați un complex de vitamine, o femeie ar trebui să fie ghidată de recomandările unui specialist care poate selecta corect medicamentul necesar. Există multe complexe concepute special pentru mamele care alăptează, ele sunt adesea similare în compoziție, dar au încă unele caracteristici care iau în considerare diferențele individuale ale femeilor.

Alfabetul

Acest complex de vitamine diferă semnificativ de alte preparate din vitamine, deoarece dozajul zilnic al medicamentului este împărțit în trei doze. Această caracteristică va permite tuturor componentelor medicamentului să digere cât mai mult posibil în corpul feminin. Dacă o femeie care alăptează are o reacție alergică la anumite vitamine, atunci o pastilă specifică ar trebui pur și simplu să fie exclusă, fără să fie luată. Compoziția alfabetului nu conține suficientă cantitate de acid folic, deci este recomandat să îl luați ca medicament separat.

Mama Elevit

Elevit preparate sunt considerate printre cele mai populare astăzi. Mulți ginecologi, care urmăresc mamele cu diferite amenințări de sarcină, vă recomandă să luați aceste vitamine. Particularitatea medicamentului este un conținut ridicat de magneziu, care ajută la menținerea sarcinii, iar în timpul alimentării furnizează aceste oligoelemente și copilul. Compoziția complexului este destul de diversă, dar nu conține iod.

Complivit

Complexul de droguri Complivit furnizează femeilor însărcinate și alăptează numărul necesar de componente. Aceste vitamine sunt luate nu numai pentru a oferi copilului toate substanțele necesare, dar cu un scop preventiv pentru a preveni deficiența lor în organismul matern. În plus, Complivit contribuie, de asemenea, la o recuperare mai rapidă după livrare.

Destul de des, mamele încep să bea aceste vitamine pentru a preveni pierderea părului, deoarece medicamentul conține componente care asigură o creștere stabilă și completă a părului.

Vitrum

Complexul pentru îngrijire medicală și femeile însărcinate conține toate componentele necesare pentru recuperarea postpartum reușită. De fapt, Vitrum Prenatal este considerat un complex universal de vitamina care poate fi administrat atat de catre femeile insarcinate cat si de cei care alapteaza. Medicamentul în toate sensurile este un complex de vitamine de înaltă calitate care conține toate oligoelementele necesare și vitamine.

Femibion

Preparatul conține toate suplimentele și mineralele necesare pe care femeia le va avea nevoie pentru recuperarea postpartum, precum și pentru a oferi copilului și mamei cu oligoelemente necesare în timpul gestației, ceea ce va ajuta la prevenirea posibilelor patologii intrauterine. Instrumentul are un efect pozitiv asupra copilului și a mamei.

Cum să completați rezervele de vitamine

În timpul perioadei de gestație și hrănire, femeia îi dă bebelușului toate componentele nutritive care intră în corpul ei împreună cu alimentația. Mai ales corpul feminin suferă de deficiențe de micronutrienți în timpul alăptării. La urma urmei, mami a pierdut aproape toate consumabilele în timpul transportării copilului și acum toate resturile intră în lapte pentru a fi croite. Și dacă nou-născutul obține tot ce aveți nevoie de laptele matern, atunci femeia va trebui să își gândească în mod competent dieta pentru a obține toate microelementele necesare pentru ea însăși și copilul cu mâncare. Semnele caracteristice ale deficiențelor micronutrienților sunt:

 • Imunitate redusă;
 • Frecvente răceli și răceli;
 • Fragilitatea plăcii unghiilor;
 • Caderea parului;
 • Piele tare;
 • Peelingul feței;
 • Acnee și cosuri pe față.

In acelasi timp, mamele cred ca este suficient doar sa corecteze nutritia pentru a umple rezervele necesare de vitamine si microelemente. Dar ginecologii recomandă ca mamele nou-născute să folosească complexe special concepute pentru a alimenta substanțele nutritive. Ce vitamine să ia droguri după naștere și de ce alimentele nu ajută întotdeauna să ofere organismului o sursă de substanțe valoroase.

E simplu. Pentru a obține o doză zilnică de vitamină B, care este responsabilă pentru funcțiile nervoase și reproductive, o femeie trebuie să mănânce o jumătate de kilogram de carne de vită și o pâine de paine de secară. Aceste produse vor umple doar necesarul de vitamina B. Având în vedere că o mamă care alăptează trebuie să obțină toate microelementele sănătoase și vitamine, se dovedește că ea trebuie doar să mănânce o cantitate incredibilă de hrană. De aceea, aportul de complexe de vitamine în această situație este considerat o prioritate mai mare, deoarece prin astfel de mijloace se obține echilibrul ideal al tuturor componentelor în doza zilnică.

Unde trebuie să fii atent

Depinde de medicul dumneavoastră să prescrie vitamine, este total inacceptabil să alegeți singur medicamentele, altfel alegerea greșită sau utilizarea necontrolată a unor astfel de medicamente pot provoca vitamine excesive. De fapt, conținutul în exces de oligoelemente și compuși ai vitaminelor este otrăvire toxică și se numește hipervitaminoză.

Această condiție este considerată destul de periculoasă. În legătură cu vacanța liberă a preparatelor din vitamine, incidența acestei tulburări a crescut astăzi. Mulți oameni cumpără vitamine fără prescripții medicale, ghidate de publicitate, recomandări ale prietenilor și alți factori, care adesea devin cauza unei intoxicări banale. De exemplu, supradozajul retinolului, precum și insuficiența acestuia, se manifestă prin pierderea părului și unghiile fragile, supradozajul cu acid ascorbic, pacienții se plâng de migrene cronice și convulsii, probleme de somn etc. Prin urmare, utilizarea complexelor minerale și vitamine este necesară exclusiv în scopuri medicale.

Vitamine după naștere: cele mai utile complexe și compuși naturali

Nu este un secret faptul că sarcina și primele luni după apariția copilului în lume este o perioadă în care este deosebit de important să vă amintiți canoanele unui stil de viață sănătos. Relaxați-vă cât mai mult, mâncați o dietă echilibrată și asigurați-vă că vă plimbați zilnic Rolul considerabil în toate acestea este consumul de vitamine. Din păcate, de mult timp sa dovedit că numai alimentele nu pot compensa nevoia totală a nutrienților și a oligoelementelor. Prin urmare, vitamine după naștere - o măsură necesară pentru mama nou-minte. Cu toate acestea, nu toate complexele sunt îngăduite. Ce vitamine sa bea dupa nastere?

Citiți în acest articol.

Rolul vitaminelor în timpul alăptării

Timpul în care femeia alăptează este extraordinar de important pentru miezuri. Alăptarea a fost considerată mult timp o excelentă metodă de întărire a sistemului imunitar, promovând adaptarea copilului în afara corpului mamei mele. Singurul lucru pe care o mănâncă poate fi mâncarea este laptele sau un amestec. Știința, desigur, a mers mult mai departe, iar amestecurile moderne conțin un anumit set de vitamine și substanțe necesare. Și dacă GW este imposibil datorită circumstanțelor, amestecul este calea de ieșire. Cu toate acestea, nu este posibil ca aceste două moduri de a alimenta copilul într-un singur rând.

Deci, procesul de hrănire nu "golise" corpul mamei, nu duce la fragilitate și căderea părului, fragilitatea dinților și alte momente neplăcute, sunt necesare complexe multivitamine. În plus, vitaminele pentru recuperare după naștere joacă un rol important, deoarece oferă o oportunitate de a "recupera" toate sistemele interne.

Nu se recomandă să beți medicamente cu care reclama noastră este "plină". Un nou-născut poate reacționa cu o erupție cutanată și alți însoțitori de alergii. Cel mai bine este să vorbiți cu un pediatru, care are un copil în brațe, precum și informații despre bolile sale posibile.

Complex complet

Ce vitamine pentru a bea pentru alăptare? Iată o listă de oligoelemente pentru mamă:

 • Ritmul zilnic de vitamina A. Retinolul (alt nume) este necesar pentru dezvoltarea normală a oricărei membrane mucoase, a oaselor, a pielii și a plăcii de unghii. În plus, are un efect deosebit asupra creșterii părului. Apropo, această substanță este conținută nu numai în complexe de vitamine, ci și în ouă, lapte, brânză, caise și ficat.
 • Următorul element de urmărire este tiamina. Această substanță ajută la formarea unor receptori sănătoși ai sistemului nervos, iar o singură mamă nu poate face fără nervi puternici. Este destul de mult în alimentele vegetale, legume și cereale.
 • Riboflavina sau vitamina B2 este un element care este pe bună dreptate considerat o creștere a vitaminei. El are un rol activ în activitatea sistemului nervos central (sistemul nervos central), a mușchilor, a organelor interne (cum ar fi ficatul). Această substanță este foarte mult în produsele lactate fermentate.
 • În fiecare zi, piroxidina (sau vitamina B6) trebuie administrată corpului unei mame care alăptează, deoarece este indispensabilă pentru formarea sistemului nervos al sugarilor, formarea creierului și maduvei spinării copilului. În plus, acest element contribuie la formarea unui flux sanguin adecvat.
 • Rata zilnică de cianocobalamină sau vitamina B12 ar trebui să fie, de asemenea, prezentă în complexul pentru femeile care alăptează. Acest oligoelement se găsește în produse din carne, pește și "lapte acru".
 • Asigurați-vă că includeți acidul nicotinic. Această componentă asigură procesele metabolice ale organismului. Acționează ca un catalizator, contribuind la defalcarea grăsimilor și a carbohidraților. O mulțime de acid nicotinic conține subproduse de origine animală, carne și hrișcă.
 • În dieta unei mame care alăptează, asigurați-vă că adăugați o mulțime de vitamina C. Al doilea nume este ascorbic. Căutarea acestui element legendar ar trebui să fie în amestecuri de fructe și legume sau în complexe multivitamine. Acidul ascorbic poate proteja țesuturile corpului, poate întări pereții vaselor de sânge și "calmează" orice proces inflamator care începe în organism. Nu uitați de efectul pozitiv al vitaminei C asupra sistemului imunitar.
 • În complexul selectat trebuie să fie cu siguranță tocoferol. Al doilea nume al acestui oligoelement este vitamina E. Principala sursă este semințele de floarea soarelui și uleiul de floarea-soarelui. Această vitamină este foarte necesară în timpul alăptării: stimulează producția de lapte și contribuie la dezvoltarea normală a glandelor sexuale ale nou-născutului.
 • Consumul zilnic de vitamina D ar trebui să fie în fiecare comprimat dintr-un complex multivitaminic al unei mame care alăptează. Calciferolul conține cantități suficiente de ulei de pește, ouă și unt. Acest oligoelement minimizează perfect riscul de rahitism în miezuri.

Surse naturale de vitamine

În plus față de alimentația adecvată și administrarea preparatelor multivitamine, care alăptează mamei (mai ales dacă copilul nu este alergic), trebuie să includeți vitaminele "vii". Multe dintre ele în fructe proaspete (sezoniere):

 • În luna mai (până în august) nu trebuie să vă refuzați o cireșă dulce, chiar și pe GW.
 • În vara, mama care alăptează trebuie să mănânce coacăze, care, apropo, poate fi dată unui copil începând cu șase luni.
 • De la mijlocul verii până în toamnă trebuie să includeți în dietă multe piersici și nectarine. În aceste fructe există suficient siliciu, care îmbunătățește metabolismul. Poți să oferi acest delicios și copil. Principalul lucru este să aveți grijă de piele. Dacă există erupții - puneți-le deoparte aceste fructe până la momente mai bune.
 • Figurile din regimul de la începutul verii până în septembrie vor ajuta la îmbunătățirea imunității. Ceea ce este deosebit de important cu HB atunci când este nedorit să doare deloc.
 • Nu vă refuzați o curmale (octombrie - decembrie). Oferă organismului iod și crește hemoglobina. Este mai bine să nu experimentați cu un nou-născut, dar când copilul are o vârstă de trei luni, puteți mânca în siguranță mama.
 • Semințe de rodie. Tot toamna acest fruct îi va ajuta corpului mamei să lupte împotriva virușilor și să crească hemoglobina.

Vă recomandăm să citiți articolul despre alăptarea după cezariene. Din aceasta veți afla despre momentul când laptele vine după operație, fiziologia procesului, cum să alegeți postura corectă pentru hrănirea copilului și ce să faceți dacă nu este suficient lapte.

Cele mai populare complexe gata făcute

Desigur, complexul de vitamine după naștere trebuie selectat cu ajutorul unui specialist. Cu toate acestea, există mai multe opțiuni care pot fi recomandate fără preocupări speciale, deoarece sunt "testate" de mame și medici.

Unul dintre cele mai populare complexe de astăzi este Elevit. Pe baza compoziției, acest instrument este mai potrivit pentru femeile cu o sarcină problematică, care trebuie păstrată. Sa renuntam la epitetele de publicitate si sa ne spunem in esenta: exista o cantitate mare de magneziu, care relaxeaza uterul in caz de pericol de avort. În plus, acest element ajută la realizarea insuficienței placentare.

Un alt medicament care poate fi consultat, cum ar fi vitamine după sarcină (în special pentru alăptare), este Vitrum. Există două forme de eliberare - cu iod și fără. Acest medicament conține tot ceea ce este necesar pentru copil și mamă în această perioadă crucială.

Oricum, înainte de a începe să vă numiți, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a vă asigura că multivitaminele sunt extrem de benefice pentru dumneavoastră și copilul dumneavoastră. Și, de asemenea, nu uitați că nu numai opțiunile de farmacie gata pot satura organismul, dar și alimentele vor îmbogăți dieta cu vitamine și minerale.

De ce părul după naștere scade mai mult decât de obicei?. Este util să luați aceste vitamine atât individual cât și în complexe.

Vitaminele pentru recuperare după naștere sunt necesare nu numai din produse. Organismul are nevoie să completeze substanțele care lipsesc cu medicamente.

Ce poate / nu poate după naștere. Cum să organizezi mâncarea după naștere.. Ce să consumați vitamine pentru recuperare după naștere.

Lista celor mai bune vitamine după naștere în timpul alăptării: alegeți un complex de multivitamine pentru mamele care alăptează

Fiecare femeie care alăptează necesită vitamine și minerale. În plus, primesc și bebelușul, care mănâncă până acum numai laptele matern. Cu toate acestea, adesea nutrienții conținute chiar și în produsele ecologice, nu sunt suficiente și mulți încearcă să ia în plus complexe de vitamine. Ce - vom vedea din articolul nostru.

Nevoia de vitamine în timpul alăptării

O mamă care alăptează are nevoie de mai mulți nutrienți decât de o persoană obișnuită. Dezvoltarea copilului și starea proprie depinde de cât de plină este nutriția. Natura, distribuirea resurselor vitale, a plasat prioritățile astfel încât, dacă copilul nu are suficientă hrană, va lua aceste substanțe departe de mamă, ca urmare a faptului că, după naștere, multe mame încep să-și deterioreze considerabil aspectul. Părul cade, unghiile fragile devin, pielea și dinții nu mai suferă cele mai bune schimbări (vă recomandăm să citiți: o mamă care alaptează poate trata dinții: opinia pediatrilor).

Pentru ca organismul să nu se diminueze până la limită în timpul alăptării, mulți experți recomandă complexe vitamin-minerale speciale. Cu toate acestea, trebuie să știți că acești agenți, deși nu sunt capabili să dăuneze, ar trebui să fie luați numai pe bază de rețetă, deoarece o suprapunere a substanțelor chiar utile este nedorită.

Dacă o femeie se hrănește pe deplin atât în ​​timpul gestației cât și al alăptării, ea nu are nevoie de fonduri suplimentare. Substanțele utile primite de un organism în mod natural nu vor înlocui analogii creați artificial. Dacă este necesar, la fel ca în cazurile de mai sus, se permite să beți complexuri speciale atunci când alăptați, dar numai la recomandarea medicului curant.

Înainte de a bea vitamine, asigurați-vă că vă adresați medicului dumneavoastră.

Câte nutrienți aveți nevoie în timpul alăptării?

Vitaminele pentru mamele care alăptează (A, B, C, D, E) sunt mult mai importante pentru a primi în mod regulat, decât în ​​cantități mari. Vom lista lista ca o tabelă din care vom vedea că toate substanțele utile sunt conținute în cele mai obișnuite produse. Puteți încerca să vă faceți un meniu complet, bazat pe tabelul de date.

În ce formă este mai bine să utilizați substanțe nutritive?

Desigur, este mai bine atunci când o mamă care alăptează primește o astfel de alimentație care îi oferă atât ei cât și copilului toate necesitățile. Cu toate acestea, în procesul de elaborare a meniului, trebuie să cunoașteți câteva nuanțe:

 1. Pentru asimilarea anumitor substanțe și, prin urmare, obținerea de beneficii de la acestea, este important nu numai prezența lor, ci și combinația cu alte vitamine.
 2. Acele substanțe utile sunt mai bine asimilate, pentru recepție există un timp optim din zi. Uneori nu este atât de ușor să "se potrivească" programul dvs. cu aceste ritmuri biologice.
 3. Metoda de preparare a produselor și prin ele însele tratamentul termic modifică compoziția, menținând în același timp departe de cantitatea inițială de vitamine.
 4. Pentru a controla dacă primești cantitatea necesară de substanțe utile, trebuie să faci în mod constant calcule. Este obositor și consumatoare de timp.
 5. Datorită caracteristicilor individuale (alergii, efecte asupra digestiei copilului etc.), există cazuri în care este necesar să se elimine anumite alimente din dietă, chiar dacă acestea conțin multe substanțe utile.

În comparație cu capsulele sau tabletele dozate deja pregătite, nu este ușor să urmăriți dieta ideală. Preparatele de vitamina, concepute special pentru perioada de alăptare, nu reprezintă un pericol pentru dezvoltarea copilului, atât de mulți oameni aleg această opțiune. Este accesibil convenabil, adesea - la un preț accesibil și ușor de utilizat. Cu toate acestea, pentru un beneficiu mai mare și siguranță, merită consultat un specialist înainte de cumpărare.

Revizuirea unor dintre cele mai cunoscute medicamente

Multivitaminele, destinate femeilor în timpul alăptării, sunt în mare parte identice cu cele pentru femei gravide. Aproape toate conțin calciu, vitamina E și alte substanțe benefice. Este dificil să se determine care dintre ele sunt cele mai bune - adesea devine clar doar în practică, deoarece fiecare organism este individual. A alege este o chestiune personală a fiecărei mame și vom da o evaluare a celor mai cunoscute medicamente.

Fembion 2

Fembion 2 este produs de grupul farmaceutic internațional Dr. lui Reddy. Experții sunt foarte atenți la dezvoltarea sa. Este disponibil în tablete și capsule, care sunt beți în fiecare zi pentru o singură bucată după masă. Tabletele conțin metafolin, 9 vitamine, acid folic, iod. Vitamina E și acizii grași polinesaturați (Omega-3 și acidul docosahexaenoic) sunt prezenți în capsule.

O astfel de compoziție pune valoarea medicamentului mult mai mare decât altele, deoarece acizii grași polinesaturați sunt rar întâlniți nu numai în compoziția produselor finite, ci și în mediul natural (principala sursă a acestor acizi sunt unele soiuri de pește marin gras). Producătorul recomandă să luați Feimbion 2, în timp ce alăptarea durează. Apoi, copilul se va dezvolta pe deplin, iar mama lui va fi în stare să-și repună repede corpul.

Vitrum Prenatal Forte

Acest medicament are și o compoziție bună - conține 10 vitamine și 3 microelemente - dar prețul său nu este disponibil pentru toată lumea (produsul este destul de scump). Acesta vă permite să mențineți nivelul dorit de hemoglobină și starea generală a corpului, deoarece conține o cantitate mare de fier. Cu toate acestea, acest lucru merită să vă amintiți și să beți Vitrum Prenatal Forte cu moderatie, 1 capsulă o dată pe zi, deoarece un exces de fier este la fel de nedorit ca deficiența acestuia.

Elevit Pronatal

Compoziția acestui medicament celebru este destul de bogată - conține 12 vitamine și 7 microelemente. Cu toate acestea, cu o asemenea varietate, nu este necesar un iod necesar tuturor, care trebuie luate separat. Medicamentul este destinat să primească 1 dată pe zi, 1 capsulă (de preferință la intervale regulate de timp). Prețul medicamentului este peste media.

Alfabetul mamei Sănătate

Analogul Vitrum Prenatal Forte și Elevit Prenatal este disponibil la un preț mai ieftin, deci este disponibil pentru majoritatea consumatorilor. Acesta este un avantaj indiscutabil al sănătății alfabetului mamei de droguri. Cu toate acestea, rezultatul primirii sale este ceva mai mic, deși este complet absorbit. Metoda de primire este mai puțin convenabilă pentru mamele tinere ocupate constant - trebuie să faceți remedia de 3 ori pe zi (dimineața, la prânz și seara), dar pentru a face mai ușor distincția între tablete, producătorul le-a vopsit cu prudență în culori diferite.

Compoziția complexului de vitamine "Sănătatea alfabetului mamei"

Convingă mama

Un alt produs ieftin care conține 11 vitamine și 7 minerale. Cu toate acestea, doza este semnificativ inferioară complexelor anterioare, prin urmare, efectul este semnificativ mai mic.

Reguli de admitere și restricții

Este evident că vitaminele, mineralele, oligoelementele și alte substanțe utile sunt necesare tuturor mamelor care alăptează. Desigur, ele sunt sigure, adesea le selectăm pe cont propriu. Cu toate acestea, în ciuda beneficiilor și necesității evidente, consumul de vitamine în timpul alăptării ar trebui să fie competent și cu un sentiment de proporție. Ce trebuie să știți despre măsurile de precauție atunci când alegeți complexe de vitamine pentru HB?

În primul rând, nu puteți depăși doza recomandată, chiar dacă corpul dvs. este foarte scăzut. Principiul "cu atât mai bine cu atât mai bine" în acest caz este inacceptabil, deoarece o suprapundare a anumitor substanțe poate fi nu numai nesănătoasă, ci și periculoasă. De exemplu, dacă o mamă care alăptează consumă o cantitate excesivă de calciu, riscul este ridicat ca primăvara copilului ei să crească prea repede (mai mult în articol: o masă cu primăvară pe lună).

În al doilea rând, unele multivitamine pot provoca o alergie fie la copil, fie la mama însăși. Dacă apar erupții cutanate, umflături, indigestie sau alte semne de avertizare, opriți administrarea medicamentului și consultați un medic. El va stabili cauza exactă și va da recomandări. Este posibil să trebuiască să cumpărați alte complexe de vitamine pentru lactație.

În general, dacă combinați consumul de medicamente speciale cu alimentația, nu vor apărea probleme cu lipsa oricăror substanțe. Copilul se va dezvolta puternic și sănătos, iar mama lui va arăta grozavă și se va simți bine.

Vitamine după naștere pentru recuperare

După ce a născut un copil, o femeie se oprește adesea de monitorizarea sănătății sale, deoarece centrul universului său personal devine o bucată mică de fericire. Acest lucru este fundamental greșit. Deficiența substanțelor minerale vitaminice poate duce nu numai la deteriorarea părului, unghiilor, dinților, corpului în ansamblu, ci și la dezvoltarea bolilor grave. În plus, mama care alăptează nu este întotdeauna capabilă să mănânce bine, iar apoi copilul nu primește substanțele de care are nevoie. În astfel de cazuri, se recomandă administrarea de vitamine după naștere.

De ce să restabilească echilibrul vitaminelor și mineralelor după naștere?

În timpul întregii sarcini, corpul femeii a fost reconstruit, adaptându-se la un mic uscător de păr dulce. În cele din urmă, a venit momentul mult așteptat al întâlnirii. Adesea o femeie se simte devastată, dezvoltă apatie și poate chiar începe depresia. Toate acestea sugerează că, pentru a se recupera de la naștere, ea trebuie să reaprovizioneze echilibrul vitaminelor și mineralelor.

Vitaminele și mineralele care sunt în cantități suficiente măresc eficiența corpului feminin. Procesele biochimice încep să curgă mai rapid acolo, iar sinteza hormonilor este de asemenea accelerată. În plus, mamele care alăptează, majoritatea substanțelor valoroase din corpul lor, sunt administrate împreună cu laptele pentru nou-născut. Pentru a înțelege că o femeie nu are vitamine, permite apariția următoarelor probleme:

 • apariția excesului de greutate din cauza tulburărilor metabolice;
 • eșecuri în funcționarea sistemului nervos central și PNS;
 • deteriorarea aspectului;
 • stările patologice ale coloanei vertebrale, articulațiilor;
 • funcționarea insuficientă a tractului gastro-intestinal;
 • scăderea hemoglobinei.

Dacă apar astfel de afecțiuni, merită vizitat un medic pentru a fi testat și pentru a identifica exact ce substanțe lipsesc. Reaprovizionarea lor este destul de simplă - este suficient să mănânci bine și să folosiți multivitamine bune.

Ce vitamine sunt necesare după naștere?

Dacă o femeie nu dorește încă să utilizeze vitaminele farmaciei, ar trebui să acorde atenție tabelului, indicând ce substanțe valoroase are nevoie în primul rând și în care ar trebui să fie căutate alimentele. Pe baza tabelului, puteți face un meniu exemplar pentru săptămână. Este nu numai convenabil, dar și util pentru mamă și copil.

Ficat, ouă, lapte, morcovi

Ficat, ouă, trandafir sălbatic

Carne, varză, pește, nuci

Ficat, pește de mare gras, creveți, carne de crab, alge

Hrișcă, ouă, carne

Boabe, fructe, legume, cătină albă

Tocoferol (vitamina E)

Uleiuri vegetale

"Lapte", ficat, ouă, soiuri grase de pește de mare

Pește, cereale, cereale, ouă

Almond, pește de mare

Sfecla, ficat, carne de vita, rodii, mere, carne de porc, hrisca

Shellfish, carne de crab, soiuri grase de pește marin, ardei gras

La elaborarea meniului, merită, de asemenea, să luați în considerare dacă bebelușul este alergic la unul sau alt produs. În caz contrar, pentru a îmbunătăți situația nu va funcționa, va deveni mai rău dacă miezul începe să fie acoperit cu o erupție cutanată alergică sau merge la spital.

Cele mai bune preparate farmaceutice

Cele mai bune complexe pentru femei după sarcină sunt prezentate sub forma unei liste întocmite de tabel.

Costul mediu (în echivalent ruble)

Componenta alergică

Un drage după masă în fiecare zi

Alergia, hipervitaminoza A, D, hipercalciuria, perturbări în absorbția fierului

O capsulă zilnic. Termenul este stabilit de medic

Vitrum Prenatal Forte

Alergie, hipercalciurie, hipercalcemie, hipervitaminoză A, D, creșterea hemoglobinei

Un comprimat pe zi

"Sănătatea mamei alfabetului"

Alergie, creșterea funcției tiroidiene

Trei pastile de diferite culori zilnic. Se poate împărți în trei etape, două. Nu se recomandă să beți toate cele trei pilule simultan, deși este permisă

Hypervitaminoza A, hemoglobină crescută, pietre vezicale, alergie

Tabletă o dată pe zi

Doza și durata utilizării sunt determinate de medic.

Când utilizați aceste multivitamine nu trebuie să luați alte complexe de vitamine. Acest lucru poate duce la o condiție de supradozaj. De asemenea, nu se recomandă creșterea dozei stabilite de medic sau instrucțiuni, efectul va fi același. Aceste produse sunt potrivite atât pentru femeile care alăptează, cât și pentru cele care nu alaptează. Pentru ei, de asemenea, multivitamine comune "feminine" adecvate, cum ar fi "Vitrum Beauty", "Komplivit Shining" și altele.

Caracteristici de utilizare

Începând să bea multivitamine atunci când alăptați, este important să acordați atenție stării și bunăstării copilului. Dacă bebelușul începe alergii, colică, constipație, este mai bine să nu mai luați produse farmacologice. În plus, după terminarea alăptării, merită încă să luăm pregătirile descrise pentru o perioadă de timp, deoarece organismul va avea nevoie de o recuperare finală.

opinii

"I-am dat nastere fiului meu destul de devreme. Chiar am vrut să țin GW, dar, din păcate, laptele a dispărut o lună după naștere. Doctorul a explicat că acest lucru se datorează lipsei de substanțe vitaminice și minerale în organism. Mi-a sfătuit să beau complexul Complivit Mama, deoarece în acel moment era cea mai bună opțiune pentru mine în ceea ce privește mijloacele financiare. Bineînțeles, laptele nu sa întors, totuși am avut o putere suplimentară pentru a avea grijă de copil. Am devenit mai ușor să mă trezesc dimineața, unghiile mi-au încetat ruperea și părul mi-a căzut. Nu am văzut efecte secundare când utilizați produsul. "

Kristina, 35 de ani

"Nazar pentru al treilea copil. Am născut copiii cu o mare diferență și numai acum am aflat că uneori nu este suficient să mănânci drept pentru a umple lipsa de substanțe vitaminice în corpul meu și corpul copilului. Specialistul mi-a recomandat să aleg produsul Fembion 2, deoarece conține toate elementele necesare pentru îmbunătățirea stării mamei și creșterea activă a miezurilor. După ce am început să iau drogul, nu am observat imediat schimbările. Cu toate acestea, până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de primire, mi-am dat seama că mă ajută cu adevărat. Acest lucru sa manifestat prin apariția forțelor suplimentare, îmbunătățirea aspectului. Am devenit atat de energic in special ca am inceput sa castig ca un hobby in timp ce aveam concediu de maternitate.

"Primele două sarcini s-au încheiat cu avort spontan. Prin urmare, când am rămas însărcinată cu fata noastră, firește, exista o teamă teribilă de a fi pierdut. De-a lungul sarcinii, am folosit Vitrum Prenatal Forte și am început să o iau după naștere în timpul alăptării. Nici eu, nici copilul meu nu am simțit nici un efect secundar. Dar am spus la revedere la problema caderii parului, unghiile mi-au devenit mai puternice, dintii mei au devenit sanatosi. Și, în general, statul sa îmbunătățit. Nu m-am mai simțit ca un "jgheab", și chiar depresia postpartum nu a fost pusă la îndoială. "

Vitaminele în perioada postpartum

Sarcina este o povară serioasă pentru organism. În acest moment, hormonii se schimbă, iar vitaminele și mineralele sunt consumate de două ori mai repede. Deficiențele nutritive afectează sănătatea și aspectul: femeile după naștere se plâng de pielea uscată, unghiile și părul fragil și aspectul cariilor. Adesea sunt îngrijorați de afecțiunile comune - dureri de cap și slăbiciune.

Pentru a restabili organismul, trebuie să aderați la dieta corectă și să luați un complex special selectat de vitamine.

Vitamina dieta în perioada postpartum

După naștere, nutriția are o importanță deosebită. Ca recomandări generale, medicul distinge următoarele:

 • creează o varietate de alimente fortificate, preferând terci de cereale, pâine cu cereale, paste făcute din grâu dur, alimente cu proteine ​​(carne fiartă, pește de mare), precum și legume și grăsimi naturale (de exemplu unt și nuci);
 • mânca mai bine în porțiuni egale fracționate. Dimineața - carbohidrații cu o cantitate mică de proteine, seara - proteine ​​(de exemplu, ouă și feluri de mâncare);
 • De 3 ori pe zi - o masă completă, de 2-3 ori în timpul zilei;
 • seara nu mai tarziu de 2 ore inainte de restul;
 • bea cel putin 8 cesti de apa pura pe zi;
 • utilizarea acizilor grași într-o manieră obligatorie (ulei vegetal, pește, nuci);
 • includ în dieta zilnică de fructe - acestea vor satura organismul cu fibre, care este necesar pentru o muncă intestinală optimă.

Experții recomandă distribuirea de elemente utile și vitamine în următoarele proporții:

 1. Proteine. Cel mai mare număr - în pește, carne, produse lactate, fasole, cereale, nuci și legume. Proporția ideală: 40% pe zi - proteine ​​vegetale, 60% - animale.
 2. Iod. Doza optimă este de 200 micrograme pe zi. Iodul este obținut consumând sare marină, pește de mare și varză.
 3. Fier. 33 mg pe zi. Elementul este prezent în carne de iepure, ficat de vită și rinichi, hrișcă, mazare și cereale, stafide și alune. Pentru ca fierul să fie absorbit rapid și complet, alimentele nu ar trebui să bea cafea sau ceai.
 4. Acizi grași polinesaturați: omega-6 și omega-3. Acești acizi sunt deosebit de importanți în timpul alăptării, contribuind la formarea unui sistem nervos central sănătos în copil. Conținut în semințe de floarea-soarelui și de dovleac, în ulei vegetal și în pește gras.
 5. Calciu. 1200 mg pe zi. Deficitul său duce la întreruperea rinichilor și a cariilor dentare. Setul optim de produse - iaurt natural, capra, oaie sau lapte de vacă, brânză tare, verdeață, semințe și fructe cu coajă lemnoasă. În unele cazuri, nou-născutul are intoleranță la proteinele din lapte de vacă, deci aveți grijă cu acest produs.
 6. Magneziu - 450 mg pe zi. Lipsa substanței duce la insomnie, iritabilitate și crampe. Printre produsele bogate în magneziu se numără tărâțele de grâu, semințele de dovleac și de floarea-soarelui, susanul.

Nevoia de vitamine în timpul alăptării

În timpul alăptării, femeia oferă majoritatea substanțelor și vitaminelor copilului cu ajutorul laptelui matern.

În cazul în care corpul mamei nu are suficientă substanță nutritivă, aceasta poate afecta negativ nu numai bunăstarea ei, ci și sănătatea copilului. Pentru a preveni acest lucru, medicul curant recomandă adesea vitamine care pot fi consumate de o mamă care alăptează.

Experții încă nu sunt de acord cu privire la faptul dacă o femeie ar trebui să ia vitamine sintetice în timpul alăptării. Unii susțin că este posibilă provocarea unei suprataxe. Alții cred că fără suplimente de vitamine suplimentare organismul va funcționa intermitent. În opinia lor, alimentele nu compensează pe deplin lipsa vitaminelor, deoarece elementele valoroase se pierd în timpul procesului de gătire.

Cele mai importante vitamine pentru lactație sunt:

 • grupul B - pentru sistemul digestiv și fortificarea mușchiului cardiac;
  riboflavină;
 • N - menține un nivel optim de hemoglobină, stabilizează funcționarea glandei tiroide;
 • acidul nicotinic - conferă elasticității vaselor;
 • acid ascorbic - pentru țesut conjunctiv puternic și imunitate bună;
 • compuși solubili în grăsimi reprezentați de vitamine din grupurile D, A, K, E - stimulează funcția de protecție a corpului;
 • retinol - pentru formarea vederii acute la copil.

Pentru ca nou-născutul să țină pasul cu dezvoltarea sa, este necesar să se consume fier în cantități suficiente. Pentru dezvoltarea completă a creierului, un copil are nevoie de iod.

Multe vitamine pentru mamele care alăptează pot fi găsite în alimente. Cu toate acestea, o femeie este adesea forțată să urmeze o dietă strictă, astfel încât, cu laptele ei, nu se transmit nicio substanță bebelușului ei, care să provoace alergii. De exemplu, nu se recomandă utilizarea legumelor proaspete.

Pentru ca laptele mamei să fie cât mai hrănit și sănătos, medicii vă sfătuiește să vă măriți aportul de calorii.

Majoritatea experților confirmă faptul că sunt necesare vitamine suplimentare pentru restabilirea organismului în următoarele cazuri:

 • femeia a devenit foarte slabă după naștere;
 • există probleme cu sănătatea și aspectul;
 • mama mănâncă monoton, nu obține elementele necesare din alimente.

Contraindicațiile pentru utilizarea multivitaminelor sintetice sunt:

 1. Alergie. Astfel de reacții apar din cauza intoleranței de către corpul substanțelor specifice sau datorită combinației lor incorecte.
 2. Hipervitaminoza. Apare atunci când organismul este suprasaturat cu vitamine și minerale. Un astfel de fenomen nu este neobișnuit dacă nu vă consultați cu medicul înainte de a lua medicamentele.

Vitamine pentru recuperare după naștere

Pentru o femeie care nu alăptează, este la fel de important să se obțină vitamine după naștere pentru recuperare. În acest caz, dieta trebuie să conțină toate produsele descrise mai sus. În plus, organismul poate avea nevoie de:

 1. Vitamina A. Reface dintele, mușchiul și țesutul osos.
 2. Vitamina B1. Îmbunătățește sistemul nervos, ajută să facă față apatiei și starea de spirit proastă.
 3. B2. Interferează cu dezvoltarea anemiei.
 4. B6. Ajută la reducerea oboselii.
 5. B9. Stimulează crearea de noi celule, îmbunătățește digestia, accelerează metabolismul.
 6. B12. Reglează metabolismul, colesterolul, funcția hepatică. Ajută la restabilirea echilibrului hormonilor feminini.
 7. C. Neutralizează reacțiile alergice posibile, luptă împotriva toxinelor, consolidează vasele de sânge.
 8. E. Vitamina necesară după naștere, ajută la restabilirea sistemului reproductiv.
 9. PP. Îmbunătățește funcționarea inimii, a organelor digestive, a sistemelor nervoase și endocrine.

TOP-5 complexe de vitamine

În produsele farmaceutice moderne, există multe multivitamine pentru femei după naștere. Aproape fiecare producător produce două tipuri de produse - pentru mamele care alăptează și care nu alăptează, în primul caz, doza este mai mare. Dacă aveți o întrebare, care vitamine pentru asistență medicală sunt mai bune, trebuie să fiți atenți la aceste medicamente:

 1. Elevit pentru mamele care alăptează. Conține 19 substanțe nutritive, dintre care 12 - vitamine și 7 - minerale. Substanțele predominante sunt fosforul, calciul, acidul ascorbic și magneziu.
 2. Alfabet. Proiectat cu privire la compatibilitatea elementelor utile din corp.
 3. Vitrum Prenatal Forte. Se compune din 3 minerale și 10 vitamine. Conține o cantitate mare de fier, deci vitaminele sunt potrivite pentru femeile care au nevoie să restabilească nivelurile de hemoglobină.
 4. Fembion-2 la alăptare. Este alcătuită din 9 elemente vitale pentru bunăstarea atât a mamei cât și a copilului.
 5. Pregnavit. Include vitamine din grupa PP, D, E, B, A. Într-o cantitate mică există fier și calciu.

După naștere, corpul unei femei are nevoie de o porție suplimentară de vitamine, chiar dacă nu își hrănește bebelușul cu laptele matern. Nutrienții ar trebui căutați într-o hrană variată și echilibrată, dar ar trebui să se asigure că copilul nu are o reacție negativă la un anumit produs. Multivitaminele joacă un rol la fel de important, dar ele trebuie consumate cu înțelepciune și numai după consultarea unui medic.