Scaun auto pentru nou-nascuti

Copiii se nasc, cresc și devin adolescenți. Și numai după aceea, în conformitate cu regulile de circulație, aceștia sunt egali în drepturi cu alți pasageri adulți. În decursul acestui deceniu, o mașină poate apărea în familie, se poate schimba de mai multe ori, poate exista tot timpul, iar un copil în creștere rapidă are nevoie în mod constant de adaptări pentru a asigura transportul în siguranță.

Toate cele de mai sus conduc la necesitatea de a alege un scaun de masina pentru copil, dar cumpararea unui produs excelent nu rezolva complet problema sigurantei transportului. Protecția eficientă a scaunului pentru mașină depinde în mare măsură de alegerea locației sale, direcția de instalare și metoda de atașare. Acest lucru se poate face prin contactarea experților sau prin separarea în mod independent a acestei probleme, utilizând, printre altele, articolul nostru.

Este important nu numai să fixați copilul în scaunul auto, dar și să fixați scaunul în conformitate cu instrucțiunile producătorului.

Locul și direcția de instalare

Dacă sunteți familiarizat cu standardul european de siguranță ECE-R44 / 04, atunci știți despre clasificarea scaunelor auto pentru nou-născuți și copii mai mari. Luați în considerare instalarea dispozitivelor de reținere în conformitate cu grupul din care fac parte.

 1. Fotolii din grupa 0, destinate nou-născuților, pot fi amplasate numai pe bancheta din spate, în timp ce sunt instalate în direcția de la ușă la ușă, adică perpendiculare pe direcția de mișcare.
 2. Pentru grupurile de scaune pentru copii pentru copii 0+ și scaunele din față și din spate pot servi ca locație de instalare. Scaunele acestui grup sunt situate în direcția mișcării. Scaunul din față este utilizat numai dacă nu este echipat cu un airbag sau când airbagul este în mod specific dezactivat.
 3. Modelele pentru scaunele pentru copii de la grupul 1 sunt situate în cea mai mare parte în direcția de deplasare oriunde în mașină. Există modele care pot fi amplasate împotriva mișcării mașinii - în orice caz, dacă acesta este scaunul din față, atunci airbagul trebuie oprit.
 4. Dispozitivele de grupuri de 2-3 sunt plasate în orice loc cu fața înainte. Dintre toate punctele listate unde se poate localiza un scaun auto, cel mai sigur este (pentru un vehicul cu volan pe stânga) fie mijlocul scaunului din dreapta spate, fie mijlocul scaunului din spate din mijloc (pentru o mașină cu cinci locuri).

Aceste locuri permit:

 • reduce în mod semnificativ impactul asupra copilului a fragmentelor rezultate din coliziune;
 • reducerea probabilității de rănire cauzată de impactul lateral și de implantarea părților corpului;
 • copilul este situat într-un spațiu mai puțin aglomerat.

Pentru o masina cu 7 locuri, recomandarile sunt aceleasi - punctele din primul rând spate de scaune, imediat dupa spatele soferului.

Metode de montare

De mare importanță din punct de vedere al siguranței este metoda de atașare a scaunului pentru mașină pentru copii. Există 4 opțiuni pentru montarea scaunelor pentru copii în mașină. Acestea includ:

 • fixare cu centuri de siguranță fabricate din fabrică;
 • fixare cu ajutorul sistemului de montare IsoFix (Izofiks);
 • utilizarea sistemelor de atașare a dispozitivelor de blocare și SureLatch.
Schemă de atașare a autovehiculului cu centuri de siguranță obișnuite

Utilizarea centurilor de siguranță din fabrică pentru atașarea unui scaun pentru copii este o opțiune universală. Pentru a realiza această posibilitate, au fost realizate caneluri speciale în corpul scaunului. Cureaua este trasă în așa fel încât să apese partea inferioară a scaunului și să fixeze spatele vertical, asigurând o fixare sigură și sigură. În legătură cu varietatea de modele produse de producători, designul carcasei scaunelor auto poate diferi și, prin urmare, modelele de tragere a curelelor prin caneluri pot diferi. Înainte de a instala scaunul pentru copii în mașină, este necesar să vă familiarizați cu instrucțiunile de pe scaun.

Fixarea corectă este o condiție prealabilă pentru transportul sigur al copiilor. Dezavantajele acestei metode de fixare a scaunului nu sunt un proces foarte comod și relativ dificil de fixare și detașare a scaunului, în timp ce slăbirea tensiunii, centurile se pot răsuci, ceea ce încalcă regulile de utilizare a centurilor de siguranță.

Schema de fixare a centurilor de siguranță pentru copii

Standardul de fixare a scaunelor pentru copii IsoFix (ISO 13216) a apărut în anii 90 ai secolului trecut. Studiile anterioare au arătat un model inestetic: mortalitatea infantilă la accidente după apariția scaunelor auto nu sa schimbat semnificativ. Motivul pentru aceasta a fost faptul că părinții au asigurat incorect scaunul cu centuri de siguranță. Pentru a rezolva problema, europenii au venit cu un atașament IsoFix simplu și rapid. După 10 ani de experiență de funcționare a acestui sistem, americanii creează o alternativă la acesta sub forma sistemului Latch și apoi SureLatch. Pentru automobilele fabricate în SUA, standardul Latch a devenit aproape imediat obligatoriu.

Sistem de fixare IsoFix și analogii acestuia

IsoFix este un standard folosit de ambii producători de scaune pentru copii și avtolyulek, precum și de producătorii de mașini. Spre deosebire de ancorajul centurii de siguranță, sistemul Izofiks este o ancorare simplă, dar rigidă a scaunului elementelor unui caroserie. În acest caz, se rezolvă două probleme: probabilitatea de a instala un dispozitiv pentru transportul unui copil crește corect la 100%, iar proprietățile protectoare cresc suplimentar.

Isofix este un cadru metalic la baza scaunului unui copil, care se termină în două brațe cu încuietori. În punctul de articulare, între spate și baza scaunului auto, două brațe de formă U sunt strânse, sudate pe corp. Pentru a vă asigura un scaun pentru un copil sau un purtător de purtare, pur și simplu apăsați brațele în paranteze până când se dau clic. Cel mai adesea, aceste paranteze pentru Izofik sunt plasate pe locurile din spate stânga și dreapta, dar aceasta nu este o regulă generală.

Astăzi, fotolii Izofiks au dobândit un al treilea punct de fixare pentru a putea fixa scaunul pentru copii și pentru al salva de pe cap în cazul unui impact sau al unei frânări. Restrângerea utilizării sistemului este greutatea copilului, care nu trebuie să depășească 18 kg. Dezvoltatorii sistemului Latch și-au atins scopul și au făcut designul scaunului mai ușor, iar montul mai confortabil.

Sistemul de fixare IsoFix este considerat unul dintre cele mai fiabile și mai convenabile pentru scaunele pentru copii pentru mașini

Schimbările au afectat designul montantului pe scaun. Blocurile de pe dispozitivul de reținere din această versiune a sistemului sunt situate pe curele, iar cadrul metalic trebuie abandonat. În cele din urmă, s-au făcut modificări pentru o mai bună ergonomie, greutate și confort. În acest sistem, vibrațiile corpului nu sunt transmise scaunului copilului datorită curelelor elastice. A devenit mai ușor de instalat produsul - nu este necesar să se blocheze simultan ambele încuietori, iar greutatea admisibilă a copilului a crescut la 30 kg. Sistemul Sur eLatch diferă numai în cazul carabinilor - cei din urmă au dispozitive de întindere încorporate.

Instalare și fixare avtolyulki

Funcția scaunului auto este că călătoria nou-născutului a fost confortabilă și sigură. Pentru a face acest lucru, trebuie să-l puneți în mod corespunzător și să-l atașați pe scaunul pentru mașină, iar nou-născutul trebuie fixat fără întârziere la dispozitivul de reținere. Informațiile privind modul în care este atașat un anumit model sau modul în care acesta trebuie instalat în habitaclu sunt de obicei plasate în instrucțiuni sau pe autocolante. În orice caz, dacă este necesar, puteți găsi fotografii sau videoclipuri pe acest subiect pe Internet.

Cel mai bun loc pentru purtătorul auto este situat pe bancheta din spate, iar un astfel de dispozitiv este orientat împotriva mișcării mașinii.

Cum să atașați scaunul auto în mașină: instalarea unui scaun pentru copii

Atunci când transportă sugarii într-o mașină, părinții poartă o responsabilitate suplimentară. Un scaun sigur pe bancheta din spate asigură o călătorie sigură și confortabilă pentru copil. Curelele auto regulate fixează sigur scaunul pentru copii, ceea ce asigură că bebelușul este ținut pe scaun.

Părinții ar trebui să știe cu claritate că un scaun pentru copii nu este o umbră a legiuitorului și nu un element de lux, utilizarea cărora poate fi neglijată. Acesta este un dispozitiv special care vă permite să vă protejați copilul împotriva posibilelor vătămări în caz de situații de conducere neprevăzute. Frânarea în caz de urgență, greve sau coliziuni - tot ce se poate întâmpla pe drum.

Există dovezi că, în mașinile în care este instalat un transportator de autovehicule, riscul de răniri fatale este redus cu 90%. Un astfel de rezultat se realizează numai cu condiția ca scaunul de susținere să fie instalat în conformitate cu toate regulile. Cum să instalați un scaun pentru copii în mașină pentru a fi liniștiți pentru copilul dvs. pe drum?

Tipuri de scaune auto pentru copii

Înainte de instalarea acestui aparat, trebuie să vă asigurați că corespunde vârstei copilului și parametrilor antropometrici. În funcție de categoria de vârstă, scaunele auto sunt divizate în mod convențional în subgrupe. Acestea diferă în funcție de tipul de atașament (principal și auxiliar), precum și de caracteristicile de design ale caroseriei scaunului auto. În plus, fiecare tip de sistem de fixare se potrivește cu un anumit punct de fixare. La vânzare puteți găsi scaune din următoarele tipuri:

 • Grup 0+. Aceste avtolyulki utilizate pentru sugari a căror greutate nu depășește 12 kg. În scaunele acestui grup, de regulă, există mai multe sisteme de fixare și suporturi auxiliare de susținere.
 • Grupul 1. Scaunele de acest tip sunt destinate pasagerilor tineri de la unu la cinci ani, a căror greutate corporală nu depășește 20 kg.
 • Grup universal. Acest format de scaune este potrivit pentru mai multe categorii de vârstă simultan, prin urmare această adaptare este adesea folosită de mai mulți ani. Datorită faptului că într-un astfel de dispozitiv există un sistem extins de reglementare, acesta poate fi adaptat la creșterea copilului. Este, de asemenea, posibil să reglați individual unghiul de înclinare.
 • Grupa 2-3 Aceste scaune auto sunt potrivite numai pentru transportul copiilor din categoria de vârstă înaintată, cu o greutate corporală de până la 40 kg.

Metode de montare a scaunelor pentru copii în mașină

După ce ați verificat dacă este recomandabil să folosiți un anumit scaun, puteți începe instalarea. Este imposibil să ignorați un moment important: autogrolurile grupului "0+" sunt setate numai de către persoană împotriva mișcării vehiculului. Această regulă este dictată de siguranță și de instrucțiunile tuturor producătorilor fără excepție. Copilul din scaunul auto trebuie să fie în poziția în sus. Scaunul auto pentru copii al primului grup presupune că copilul se află într-o poziție așezată. Începând cu grupul "1", toate scaunele se află în mod liber în fața mișcării vehiculelor.

Fixarea centurilor de automobile obișnuite

Curele fixate în trei puncte sunt fixate ca atașament adecvat pentru orice tip de scaun pentru copii. Cu toate acestea, există unele nuanțe. Purtătorii de autovehicule pentru cei mai mici pasageri sunt fixați cu o centură obișnuită în habitaclu, iar copilul este fixat cu ajutorul unei centuri interne cu cinci puncte. Scaunele auto din primul și grupul universal sunt atașate scaunului datorită greutății proprii, iar copilul este fixat cu o centură obișnuită.

Montarea corectă și fiabilă a centurilor de siguranță pentru copii este posibilă după o examinare atentă a instrucțiunilor producătorului. Multe modele moderne de scaune auto au semne roșii speciale care se află în zona în care trebuie permisă trecerea centurii (scaunele care sunt montate împotriva mișcării, au marcaj albastru). În mod semnificativ facilitați sarcina desenelor de instrucțiuni existente.

Părinții iresponsabili încetează în cele din urmă să acorde atenție etichetelor, să ignore regulile de instalare a transportatorului și să repară dispozitivul în grabă. Aspectul unei astfel de neglijențe este inacceptabil atunci când vine vorba de siguranța copilului.

Procedura de instalare a scaunului pentru copii:

 1. Mutați scaunul din față astfel încât să nu creeze bariere la instalarea autovehiculului.
 2. După eliberarea spațiului pentru fixare, poziționați scaunul pentru mașină în zona de instalare dorită.
 3. Împingeți centurile de siguranță în zona dorită. Atunci când strângeți chingile trebuie aplicată un efort maxim.
 4. După instalarea elementelor de blocare, verificați zona umărului. Este important să fie fixat în mod necesar, deoarece siguranța fixării scaunului depinde de acest element.
 5. Reglați înălțimea ghidajului. Dacă centura este prea înaltă în momentul răpirii, va începe să se târască la gât.
 6. După finalizarea tuturor manipulărilor, verificați siguranța montajului scaunului: faceți un efort și mutați-l în direcții diferite. Este permisă o joacă ușoară.
 7. Scaunele copilului și verificați modul în care sunt ținute benzile. Decalajul admisibil între copil și curele este de 3-4 cm.

Ce altceva este important să acordați atenție atunci când fixați un scaun pentru copii cu curele obișnuite?

 • Centurile de siguranță nu pot asigura o fixare rigidă a scaunului de reținere, dar nu ar trebui să meargă cu o rotire. Ar trebui să deplaseze scaunul în direcții diferite. Dacă se mișcă mai mult de 2 cm, atunci trebuie reinstalat.
 • De îndată ce copilul este așezat pe un scaun și fixat, este necesar să vedeți dacă chingile sunt răsucite. Este inacceptabil ca centurile să fie încurcate sau înțepătoare.
 • Când conduceți o mașină, centurile de siguranță tind să se desprindă și să alunece. Utilizarea unui zăvor special va elimina această problemă. Suportul de blocare este prevăzut fie de designul scaunului, fie este achiziționat separat.
 • Cureaua obligatorie se întinde obligatoriu prin toate ghidajele, care asigură proiectarea unui scaun pentru copii. Este necesar să verificați dacă panglica trece peste umăr și șolduri ale bebelușului. Transformarea centurii spre gât este inacceptabilă.
 • Condițiile de siguranță existente prevăd că un scaun pentru copii trebuie verificat înainte de fiecare călătorie.

Avantajele metodei tradiționale de instalare a scaunelor auto pentru transportul copiilor:

 • Metoda este universală, deoarece centurile de siguranță reprezintă un atribut al oricărei mașini moderne.
 • Preț rezonabil.
 • Scaunul pentru masina poate fi fixat pe orice scaun al masinii.

contra:

 • Proces atrăgător de timp.
 • Există cazuri în care lungimea centurii de siguranță este prea mică (problema este tipică pentru scaunele auto cu o masă).

Suportul IsoFix

Începând cu 2011, legislația europeană a făcut obiectul unor modificări, care stipulează că toate vehiculele trebuie să fie echipate cu sistemul IsoFix. Se compune din două balamale din oțel în formă de U (rigid atașate la cadrul de putere al mașinii sub spătar), situate la 280 mm distanță, și două încuietori, montate în scaunul pentru copii. Dimensiunile și alte caracteristici tehnice ale buclelor și fixatorilor sunt strict reglementate de organismele legislative europene.

Cum se instalează un scaun pentru copii? Înainte de a instala un scaun auto amovibil, trebuie să vă uitați unde sunt amplasate suporturile de fixare la baza spătarului scaunului.

Pe ghidajele de pe paranteze, dispozitivele de fixare trag cele două brațe inferioare, care se află pe spatele scaunului. Cu ajutorul elementelor speciale de captare a parantezelor.

Dacă totul se face corect, puteți auzi un clic caracteristic, indicând faptul că brațul este capturat.

Scaunul este desfăcut prin deblocarea încuietorii și deplasarea scaunului.

O mai mare stabilitate poate fi creată prin utilizarea așa-numitei centuri de ancorare ca al treilea punct de susținere. Se numește legătura superioară. Acesta este un astfel de arc cu un cârlig în partea de sus a scaunului auto, reglabil în lungime. Cârligul prindă suportul care este atașat fie pe spatele scaunului, fie pe tavanul cabinei sau pe podeaua compartimentului pentru bagaje. Datorită acestei centuri suplimentare, sarcina de pe montura principală este redusă, iar cursa biciului cu frânare bruscă nu dă un efect atât de puternic.

Accentul deosebit pe podea pentru scaunul auto, instalat împotriva mișcării mașinii, se confruntă cu aceeași sarcină. Este posibil să nu fie la fel de eficient ca aceeași centură de ancorare, plus o structură mai greoaie, dar nu are nevoie de un suport suplimentar pentru montarea în interiorul cabinei.

Avantajele sistemului de atașare IsoFix:

 • Fără efort suplimentar și repede fixat în mașină.
 • Scaunul auto este montat rigid, ceea ce elimină înclinația și deplasarea înainte.
 • Testele de impact au confirmat nivelul ridicat de protecție a copiilor în cazul accidentelor rutiere.

contra:

 • Costul ridicat al scaunelor auto. Costul unui astfel de scaun auto este de aproximativ o dată și jumătate mai mult față de metoda clasică de fixare.
 • Design mai greu în comparație cu un scaun standard pentru copii.
 • Metoda de montare nu poate fi numită universală, deoarece nu fiecare mașină este echipată cu IsoFix.
 • Poate fi instalat numai pe locurile din spate.

Sistemul de blocare

Diferența principală a dispozitivului de blocare de la IsoFix este absența unui cadru de fier și a parantezelor. Din acest motiv, designul scaunului auto devine mult mai usor. Curelele rezistente, carabinele fixe pe parantezele de pe spatele scaunului mașinii sunt responsabile pentru fixarea scaunului pentru mașină. Avantajul fără îndoială este faptul că Latch și IsoFix pot lucra împreună. Acest lucru înseamnă că proprietarii de autovehicule cu sistem de blocare pot instala un transportator auto fără fixare IsoFix și invers.

În sistemul de blocare, există diferite versiuni de carabini. Astăzi cea mai populară clemă de carabinier are o asemănare cu atașamentul unei centuri detașabile pentru o pungă de sport. Diferă numai în dimensiuni mai mari și în putere sporită.

În 2007, compania americană Evenflo a dezvoltat noua carabină SuperLatch. Dispozitivul automat de tensionare este construit în el. Instalarea și fixarea scaunului este acum mult mai ușoară și mai rapidă, deoarece nu este necesară ajustarea manuală a centurii.

Avantajele sistemului de blocare:

 • Fixarea moale cu curele elastice nu creează vibrații când mașina se mișcă.
 • Instalare ușoară.
 • Scaunul auto este mai ușor decât cel analog sistemului IsoFix.
 • Nivel crescut de siguranță, confirmat în mod repetat de testele de impact.
 • Dacă pentru IsoFix greutatea copiilor admisă este de -18 kg, atunci pentru Blocaj - 30 kg.

contra:

 • Gama variată de modele.
 • Sistemul de fixare nu este universal, deoarece nu toate mașinile au brațe de blocare.
 • Prețul ridicat
 • Scaunul pentru mașină este instalat numai pe locurile din spate.

Autoturism: reguli de funcționare

Noțiuni de bază în jurul orașului cu mașina, atunci când aveți un copil, în special un nou-născut, este mult mai convenabil. Dar nu uita de securitate. De aceea există anumite reguli pentru transportul copiilor, susținute de articole din lege. Și cel mai important dintre ele - bebelușul ar trebui să fie în transportatorul de mașini. Dar când se duc la magazinul de bunuri pentru copii, părinții tineri sunt deseori confuzi: ce dispozitiv să aleagă, cum diferă, cum să le fixăm și dacă un anumit model este potrivit pentru mașina lor.

Ce este un transportator pentru copii, pentru copii de ce vârstă este destinată?

Transportul copiilor într-o mașină fără un dispozitiv special este traumatic, în conformitate cu legea Federației Ruse, pentru aceasta conducătorul auto se confruntă cu o amendă de 3000 de ruble. Pentru a reduce riscurile, s-au dezvoltat dispozitive speciale care sunt montate pe scaunul auto și în care copilul se simte confortabil și este în siguranță deplină.

Sistemul osos al bebelușului este foarte fragil: de la naștere la an, scheletul constă în principal din țesutul cartilajului. Un loc foarte vulnerabil îl reprezintă gâtul copilului: chiar și o lovitură ușoară, dar ascuțită, poate duce la vătămări grave. Prin urmare, este necesară utilizarea avtolulki.

Există diferite categorii de mașini în care puteți transporta copiii de la naștere la o anumită vârstă și greutate:

 • grupul 0: acest model se aseamănă cu un leagăn solid de la un cărucior și este proiectat să transporte un nou-născut din primele zile de viață până la șase luni, în medie, până când bebelușul cântărește 10 kg. Greutatea sa este de aproximativ 10-13 kg, deci nu este suficient de mobilă. În interiorul miezului se află doar într-o poziție orizontală pe o căptușeală moale specială, ceva care seamănă cu o saltea. Dispozitivul este echipat cu:
  • o capotă care se poate desprinde;
  • mâner din plastic cu care îl puteți transporta;
  • Pentru a asigura siguranța copilului, în interior sunt prevăzute centuri speciale care fixează bebelușul în zona pieptului;

  avtolyulki:
  ce sunt și cum să le fixăm în mașină?

  La transportul nou-născuților, mamele și tații au o mare responsabilitate. Un transportator sigur nu poate garanta decât o călătorie sigură pe bancheta din spate - curelele sale fixează în siguranță mieile și asigură fixarea acestora pe scaun.

  Pentru ce este?

  În 2007, în țara noastră s-au stabilit noi cerințe privind circulația copiilor într-o mașină, în special a fost introdusă regula de plasare obligatorie în mecanismele speciale de restricționare - acest standard este prevăzut la punctul 22.9 din Regulamentul de circulație. În scopul de a vă proteja copilul de tot felul de pericole și, în același timp, să nu deveniți un breșelist, ar trebui să cumpărați un transportator de mașini. Designul și caracteristicile sale operaționale trebuie selectate pentru a se potrivi cu creșterea copilului și vârsta acestuia.

  Mulți au fost indignați de adoptarea acestei legi - pentru că duc la cheltuieli și inconveniente inutile, este totuși necesar să înțelegem în mod clar că un scaun de mașină pentru un copil nu este capriciul legislatorilor noștri și nu este un element de lux, instalarea cărora poate fi neglijată dacă se dorește.

  Acesta este un design special care protejează bebelușul de leziunile pe care le poate primi în caz de accident, frânare bruscă și alte situații de urgență pe șosea.

  Există statistici conform cărora în cazul autoturismelor cu autoturism stabilit, probabilitatea de rănire a unui copil este redusă cu 90%. Dar acest efect poate fi obținut numai în cazul în care dispozitivul este fixat în conformitate cu toate regulile și cerințele tehnice. Autobuzele sunt un fel de scaun auto, care este folosit pentru un copil sub șase luni, deoarece în această perioadă copiii au caracteristicile lor anatomice.

  Sistemul musculo-scheletic al nou-născuților nu este încă complet format, astfel că transportul lor cu ajutorul unui scaun obișnuit este destul de dificil. În primele luni de viață, oasele copiilor nu au o rigiditate suficientă, iar țesutul cartilaginos domină în schelet, proporțiile copilului diferă și de proporțiile copiilor mai mari: greutatea capului corespunde aproximativ unei cincimi din greutatea totală a bebelușului și, în plus, gâtul este, dimpotrivă, foarte subțire, subdezvoltate. Într-o astfel de situație, orice mișcare bruscă creează un risc grav de rănire. Scaunele auto sunt caracterizate de anumite dimensiuni și, în același timp, ele sunt în mod clar "minunate" pentru sugari în copilărie.

  Purtătorul de copii este realizat sub forma unui leagăn obișnuit, puteți pune un nou-născut în el, care nu a învățat încă să dețină capul și să controleze toate mișcările active ale brațelor și picioarelor. Există, de asemenea, o nuanță mică - procesele respiratorii ale sugarilor nu sunt perfecte, depind în mare măsură de poziția în care se află copilul, prin urmare este extrem de important să rămână pe scaunul cel mai fiziologic din mașină. Atunci când miezul se află în ea, bărbia este coborâtă, în această poziție nu se creează interferențe pentru respirație adecvată și nu există presiune crescută asupra coloanei vertebrale neformate.

  Trebuie avut în vedere faptul că primele luni de viață ale copiilor nu pot percepe în mod adecvat realitatea înconjurătoare, deci necesită atenție și control constant din partea rudelor. În această perioadă, purtătorul pentru copii este mult mai confortabil și mai sigur pentru miezuri decât scaunul pentru mașină. Un transportator de autovehicule este mai profitabil și din motive mai practice - în cazul în care copilul este adesea transportat în toamnă și iarna, atunci acesta va fi mult mai cald pentru el în leagăn.

  Ei bine, nu trebuie să uitați că, indiferent cât de mult doriți să economisiți bani, trebuie să cumpărați un leagăn - nu trebuie să renunțați la acest fapt.

  Tipuri de scaune

  Morcovii sunt de tipul:

  • categoria 0 - se aplică din momentul nașterii și până la 13 kg;
  • Categoria 0+ este un tip de autolau, care poate fi instalat până la un an și jumătate.

  Categoria 0 presupune că miezul este în poziție predominantă, iar în tipul de purtător de copii 0+ este înclinat, în timp ce rolele ortopedice sunt plasate sub spate și gât, iar membrele sunt ușor ridicate. Această categorie de operațiuni este similară cu scaunul auto, dar diferă de acestea în prezența unui mâner de transport și posibilitatea fixării pe roțile căruciorului. În zilele noastre, alegerea avtolyulek destul de mare. Prin urmare, achiziționând instalația pentru copilul dvs., trebuie să luați în considerare următoarele nuanțe importante:

  • în primul rând este necesar să se ia în considerare înălțimea și greutatea copilului;
  • este mai bine să trăiești pe țesăturile din care este fabricat leagănul - este optim ca toate materialele folosite să fie exclusiv respirabile și hipoalergenice; este de dorit ca avtolulka să fie echipată cu un sistem de ventilație;
  • Mulți oameni cumpără autovehicule uzate - acest dispozitiv este destul de scump și produsul poate economisi în mod semnificativ bani, dar acest lucru se poate face numai dacă există încredere absolută în fiabilitatea designului;
  • este important să se clarifice dacă există un loc pentru o filă pentru capul copilului și, de asemenea, să aflați câte poziții poate avea leagănul;
  • În mod separat, ar trebui să acordați atenție etichetării produselor, de exemplu, indicația ECE R44 / 04 indică faptul că scaunul pentru mașină pentru copii îndeplinește toate cerințele de siguranță.

  Merită să luăm în considerare cele mai populare și mai bune mărci avtolyulek.

  Roemer Baby-Safe Sleeper

  Aceasta este o instalație care aparține categoriei 0. Este concepută pentru a deplasa copii care cântăresc până la 13 ani datorită dimensiunilor mărită, care corespund la 30x43x62 cm. Masa vehiculului este de 7 kg. Designul este fixat în mașină cu ajutorul a două centuri regulate cu trei puncte. Datorită acelorași curele din interiorul instalației, corpul bebelușului este fixat în siguranță, dându-i astfel o imobilitate maximă.

  Printre avantajele modelului se numără următoarele:

  • forța ramei;
  • tapițeria interioară provoacă o bună absorbție a energiei cinetice în caz de impact;
  • prezența mânerului, care acționează ca o protecție suplimentară într-o coliziune laterală;
  • posibilitatea de a scoate căptușeala interioară, care susține efectiv corpul copilului;
  • spătarul poate fi ajustat;
  • Suport de autovehicule fabricat din material hipoalergenic, care este ușor de curățat de murdărie când se poate spăla în mașină.

  Cum să atașați un transportator de copii pentru copii în mașină

  Ce trebuie să știți despre montarea și funcționarea avtolyulki

  Pentru un nou-născut, chiar și vizitarea clinicii raionale este o călătorie minunată. Iar pentru părinți, prima "eliberare", asociată cu transportul unui copil într-o mașină, este, mai presus de toate, entuziasmul cu privire la siguranța unui copil pe drum.

  Și dacă există o mașină în familia ta, atunci înainte de apariția frimei este necesar să te gândești la cumpărarea unei restrângeri, astfel încât din primele zile de viață copilul să fie cel mai protejat în călătorie.

  Dar ce sunt avtolyulki și cum să remediezi acest dispozitiv și să-i dai copilul în el?

  Ce este un transportator pentru copii, de ce este necesar și la ce vârstă este folosit

  Suport auto - un design special de formă ortopedică cu greutatea de 4-5 kg, care este echipat cu curele care asigură fixarea în siguranță a unui copil de până la 1,5 ani într-o poziție așezată sau semi-așezată. Scopul dispozitivului este de a proteja micul pasager de daune și transferul brusc de greutate în caz de urgență.

  Modelele moderne de avtolyulek pot efectua funcții de transport, cărucioare, scaune balansoare și, uneori, paturi

  Care sunt leaganele

  Există două categorii de avtolyulek care diferă una de alta în mai multe moduri:

  • grupul 0 - astfel de dispozitive sunt blocul recul al unor scaune cu rotile moderne;
  • grup 0+ - pot fi montate atât pe spate, cât și pe scaunul din față al mașinii. Dispozitivele moderne au un unghi de înclinare a spatelui de la 30 la 43 de grade, ceea ce asigură poziția orizontală a copilului în timp ce mașina se mișcă. În unele modele, când se transformă într-un scaun auto, spătarul se poate ridica într-o poziție așezată.

  . Chiar și copiii prematuri, care se arată doar că se culcă, pot fi așezați în scaune auto marcate cu "0".

  Adăugări care vor ajuta copilul să se așeze confortabil

  Modele avtolyulek în orice categorie, metoda de fixare a copilului și montarea în mașină poate fi:

  • cu copertine pentru protecția împotriva soarelui (și viziunile celor curioși, inclusiv);
  • cu garnituri suplimentare (de exemplu, role pentru fixarea capului pentru a spori protecția împotriva rănilor din zona cervicală - până la 3 luni sunt necesare și apoi pot fi folosite la alegere sau conform mărturiei medicului).

  Modernele avtolyuli sunt multifuncționale, fiind dotate cu un mâner, pot fi instalate pe baza căruciorului, folosite ca pat (pentru un somn scurt, de exemplu, pentru a nu trezi copilul dacă a adormit pe drum), scaune sau balansoar acasă.

  Un punct important: leagănurile obișnuite de la cărucior sunt interzise pentru a purta copii.

  Toate modelele de avtolyulek sugerează prezența unei linii ortopedice (saltea).

  În plus, nu puneți pături și perne, deoarece acest lucru nu numai că va reduce nivelul de siguranță al utilizării dispozitivului, ci și va afecta negativ starea de sănătate a bebelușului.

  O avertizare: dacă nu sunt furnizate role suplimentare pentru fixarea capului copilului cu până la 3 luni în modelul dvs., puteți utiliza prosoape pliate.

  Galeria foto avtolyulek diferite tipuri de instalare în mașină și pe căruciorul șasiu

  Caruciorul obișnuit din categoria 0 are doar o poziție orizontală și se deosebește de dimensiunile sale impresionante.Puteți pune carul pe șasiu detașabil pentru al transforma într-un cărucior convenabil și compact.Mânerul vă permite să mutați copilul în mașină în cameră fără a-l deranja și va dormi mai departe
  Model cu o glugă pentru a proteja copilul de soare și ochii curioși

  Unde puteți găsi un autovehicul în mașină: pe scaunul din față sau pe spate

  Dispozitivele pentru transportul copiilor suporta numeroase teste, teste de impact care iau in considerare nu numai anatomia copilului, dar si posibile defecte de conducere, care permit evidentierea avantajelor si dezavantajelor unui punct de atașament diferit.

  1. Pentru scaunul șoferului. Aceasta este cea mai sigură locație avtolyulki într-o coliziune frontală. Potrivit statisticilor, locația din spatele șoferului într-o lovitură directă în față este cel mai puțin probabil să se deterioreze. Cu toate acestea, dacă, de exemplu, la o răscruce de drum, o altă mașină se prăbușește într-o mașină, atunci pasagerul așezat acolo va primi răni.
  2. În spatele centrului. Un astfel de aranjament este justificat în ceea ce privește comportamentul unei persoane aflate într-o situație de urgență. Faptul este că în momentul coliziunii șoferul va încerca să deșurubeze volanul pentru a se proteja, dar în același timp bancheta din spate a pasagerului este atacat. Dacă puneți bebelușul în centru, el va fi mai sigur.
  3. Pe scaunul din față. De obicei, o astfel de montare este aleasă de mamele șoferului. Din nou, psihologia joacă un rol important: se pare că o femeie, dacă pune copilul în față, va fi mai ușor să controleze tot ce se întâmplă cu el pe drum. Cu toate acestea, este important să nu uitați să opriți airbagul frontal, altfel va funcționa și va trauma copilul în timpul frânării bruște. Cu acest tip de fixare, autosolubul este instalat în direcția mișcării, adică cu spatele la parbriz.

  Cum să instalați și să asigurați un transportator de mașini într-o mașină

  Câte opțiuni există pentru montarea în dispozitivele auto pentru transportul unui copil? Numai doi. Aceasta este:

  • curele de siguranță regulate;
  • baza cu un picior de sprijin.

  Curele de siguranță regulate pentru a fixa dispozitivul și pentru a duce copilul

  Această metodă este considerată cea mai simplă și mai bugetară. Pe orice avtolyulka există șanțuri speciale și cleme pentru curelele de filetare.

  Dacă vă îndreptați spre acest suport, acordați atenție dimensiunilor centurii automobilului. Pentru un transportator de mașini mari, lungimea lui poate să nu fie suficientă. În acest caz, este important să nu încercați să inventați căile dvs. de origine pentru a remedia situația pentru a atașa transportatorul. Există doar două posibilități: fie să înlocuiți centurile, fie să ridicați un alt model de dispozitiv.

  1. Trageți centura de siguranță la 1-1,2 m.
  2. Pe scaun set avtolyulku.
  3. Purtăm cureaua centurii peste picioarele copilului prin canelurile prevăzute în carcasa dispozitivului de reținere. Va apăsa dispozitivul pe scaunul pentru mașină
  4. Am înfășurat un leagăn în spatele curelei toracice, plasându-l într-un suport special. Aceasta fixează spatele și protejează dispozitivul împotriva răsturnării în momentul accidentului.
  5. Fixați centura de siguranță în slotul creat pentru acest scop pe scaunul auto - autolinkul se va strânge automat.
  6. Fixăm curelele interne ale autolink pe copil, astfel încât între ele și corpul copilului să existe un spațiu de 2 degete al unui adult. Pentru a face acest lucru, reglați tensiunea benzilor cu ajutorul regulatoarelor de lungime a butonului taliei.

  Cureaua de siguranță a mașinii dvs. ar trebui să fie lungă, deoarece, de regulă, leagănele sunt modele masive.

  Scaune pe bază cu un picior de sprijin

  Baza cu un suport în podea - cea mai scumpă și cea mai fiabilă opțiune de fixare a autocolantei. O astfel de bază poate fi fixată cu ajutorul centurilor de siguranță sau al încuietorilor isofix.

  Montarea pe picior creează un punct suplimentar de susținere.

  Izofiks vă permite să atașați baza direct de corpul mașinii. Acest sistem este proiectat în conformitate cu standardele europene și este o buclă la care dispozitivul se fixează. Există un singur lucru: nu toate mașinile sunt echipate cu el.

  Cum ar trebui să fie instalat sistemul de transport auto cu sistemul isofix astfel încât acesta să poată transporta copilul

  1. Extindeți baza de montare pe bază.

  Pentru sistemul isofix, trebuie instalate 2 suporturi de metal pe partea din spate a mașinii, la care poate fi atașat un dispozitiv de susținere.

 • Am instalat-o pe scaun prin introducerea brațelor în ochii de pe caroseria automobilului.
 • Direcționăm butoanele de pe brațele scaunului pentru copii în față și apucăm brațele paranteză a mașinii cu limbi. Dacă vedeți un semn verde, instalarea este corectă.
 • Împingeți baza până când clipește.
 • Fixați piciorul pe podeaua mașinii.
 • Instalăm autolink pe bază. Faptul că totul se face corect, va spune sunetul caracteristic.
 • Baza cu sistemul isofix vă permite să utilizați un suport pentru bebeluși fără mașini standard pentru centurile de siguranță.

  Cum să puneți bebelușul într-un purtător de copii sau un dispozitiv de reținere

  1. Verificați siguranța montării suportului în mașină.
  2. Puneți capul copilului înainte, astfel încât rolele de protecție să fie cât mai aproape posibil de umeri.
  3. Fixăm copilul cu curelele interioare.

  Copilul trebuie poziționat uniform, orizontal și fixat cu curele interioare astfel încât cele două degete ale unui adult să treacă între corp și dispozitivul de fixare.

  Ar trebui să existe un mic decalaj între benzile interioare și copil.

  Nu uitați că un copil nu trebuie să fie într-un purtător de mașini (chiar și cel mai convenabil!) Pentru mai mult de 1-1,5 ore. Dacă se intenționează o călătorie mai lungă, programați pauze regulate în timpul cărora trebuie să scoateți miezul din fixare, purtate în mâini în diferite poziții (cu un post, pe burtă, lateral).

  Câteva cuvinte despre dulap, pătură și plicuri.

  Curelele interioare ale avtolyulki sunt concepute pentru haine de o anumită grosime și tăiate. Nu țin cont de înghețurile climatului nostru cu pături și plicuri groase. Există mai multe căi de ieșire din această situație, astfel încât să puteți fixa în siguranță copilul și nu lăsați-l să înghețe:

  • Purtați o salopetă prea groasă. Este mai bine să acoperiți copilul cu o pătură pentru o încălzire suplimentară decât să suferiți cu fixarea centurilor pe hainele de iarnă;
  • utilizați o pungă specială pe dispozitiv. Se pot achiziționa la punctele de vânzare ale scaunelor auto, precum și la produsele pentru copii;
  • cumpărați un plic special care să se potrivească cu sloturile pentru curele. Este convenabil să stați într-o salopetă în salopete

  Cum de a coase o acoperire pe autolink: instrucțiuni

  Părinții tineri sunt foarte sensibili la țesuturile cu care atinge corpul bebelușului lor. Nicio excepție și avtolyulki. Într-adevăr, mai ales în vremea caldă, vreau copilul să se simtă confortabil și plăcut într-o excursie.

  Și dacă considerați că saltelele din dispozitivul de transport sunt cusute din țesături sintetice, astfel încât produsul să rămână comercializat mai mult, atunci întrebarea cum să coaseți o copertă pe un scaun auto cu propriile mâini este de o importanță deosebită.

  Sarcina nu este simplă, dar destul de practicabilă.

  Secvența de acțiuni și fotografii cu privire la croirea capacului de pe scaunul auto cu propriile mâini

  Acoperire pentru avtolyulki cel mai bun coase de la calico sau poplin. În medie, este necesară o lungime de țesătură de 1,2 m și o lățime de 2 m.

   Începem cu modelul. Pentru a face acest lucru, aplicăm pânză de ulei pe scaunul pentru copii și tragem marginile și forma dispozitivului (separat laturile și partea centrală).

  Puteți face un model fără a scoate salteaua cu ajutorul unei pânze de ulei

 • Transferăm modelul pe material, tăiat, fără să uităm să lăsați în jurul perimetrului de 2 cm.
 • Am amestecat detaliile.
 • Am pus-o pe scaunul mașinii și am marcat locurile sloturilor pentru centuri.

  Capacul poate fi realizat imediat pe centurile interioare ale scaunului auto

 • Noi întărim aceste zone cu flizelin și facem tăieturi.
 • Procesăm tăieturi cu overlock sau zig-zag.
 • Tăiați șnurul pentru elastic în jurul carcasei.

  Datorită șnurului cu bandă elastică, capacul poate fi îndepărtat.

  Cotele de cusătură trebuie să fie de cel puțin 1,5 cm

  Dacă este necesar, facem coperți și curele.

  Capacul detașabil face mult mai ușor să aibă grijă de dispozitiv

  Ingrijirea masinilor pentru copii

  Chiar și cu buna funcționare atentă a avtolyulki, mai devreme sau mai târziu va trebui să o curățați. Desigur, puteți utiliza serviciile de curățare chimică, dar majoritatea părinților preferă să se ocupe singură de problema respectivă.

  În primul rând, în cazul în care purtătorul de mașini implică un capac care poate fi înlocuit, o saltea detașabilă și rolele, atunci dificultățile sunt reduse la jumătate: acestea sunt spălate conform recomandărilor producătorului, iar restul pieselor sunt șterse cu o soluție de săpun (utilizați produse de curățat pentru copii) folosind un burete sau o cârpă. Principalul lucru, înlăturând tapițeria, urmați instrucțiunile pentru un model specific al dispozitivului de reținere, astfel încât, ulterior, fără probleme, să reveniți totul la locul său.

  Dacă nu doriți să îndepărtați elementele dispozitivului sau modelul nu implică acest lucru, atunci puteți curăța părțile moi cu o perie umezită într-o soluție de săpun. Dacă pe țesături există pete, utilizați un dispozitiv de îndepărtare a petelor (de exemplu, Vanish).

  După procedură, nu uitați să treceți tapițeria cu aceeași pensulă de mai multe ori, dar fără săpun, nu exagerați cu umiditate. Rămâne să se usuce salteaua și capacele. Pentru a face acest lucru, puteți pune un vehicul de transport în apropierea bateriei sau lăsați-l să se usuce în mod natural.

  : cum să dezasamblați și să asamblați suportul pentru spălare

  Avtolyolyulka - un dispozitiv necesar pentru transportul copilului în mașină. Dar securitatea nu poate fi asigurată doar de prezența ei. Este important să instalați corect structura, să verificați siguranța montărilor.

  Numai atunci poate fi transportat un mic pasager.

  Producătorii moderni de sisteme de reținere, fiecare model, proveniți din transportor, furnizează instrucțiuni detaliate pentru instalare, operare și întreținere, menite să protejeze cel mai valoros lucru pe care îl avem - sănătatea și viața copilului.

  Cum să fixați un scaun pentru copii: tipurile de scaune auto și cum să le montați în mașină, cum să atașați un scaun de mașină

  Atunci când transportă sugarii într-o mașină, părinții poartă o responsabilitate suplimentară. Un scaun sigur pe bancheta din spate asigură o călătorie sigură și confortabilă pentru copil. Curelele auto regulate fixează sigur scaunul pentru copii, ceea ce asigură că bebelușul este ținut pe scaun.

  Părinții ar trebui să știe cu claritate că un scaun pentru copii nu este o umbră a legiuitorului și nu un element de lux, utilizarea cărora poate fi neglijată.

  Acesta este un dispozitiv special care vă permite să vă protejați copilul împotriva posibilelor vătămări în caz de situații de conducere neprevăzute.

  Frânarea în caz de urgență, greve sau coliziuni - tot ce se poate întâmpla pe drum.

  Există dovezi că, în mașinile în care este instalat un transportator de autovehicule, riscul de răniri fatale este redus cu 90%. Un astfel de rezultat se realizează numai cu condiția ca scaunul de susținere să fie instalat în conformitate cu toate regulile. Cum să instalați un scaun pentru copii în mașină pentru a fi liniștiți pentru copilul dvs. pe drum?

  Tipuri de scaune auto pentru copii

  Înainte de instalarea acestui aparat, trebuie să vă asigurați că corespunde vârstei copilului și parametrilor antropometrici. În funcție de categoria de vârstă, scaunele auto sunt divizate în mod convențional în subgrupe.

  Acestea diferă în funcție de tipul de atașament (principal și auxiliar), precum și de caracteristicile de design ale caroseriei scaunului auto. În plus, fiecare tip de sistem de fixare se potrivește cu un anumit punct de fixare.

  La vânzare puteți găsi scaune din următoarele tipuri:

  • Grup 0+. Aceste avtolyulki utilizate pentru sugari a căror greutate nu depășește 12 kg. În scaunele acestui grup, de regulă, există mai multe sisteme de fixare și suporturi auxiliare de susținere.
  • Grupul 1. Scaunele de acest tip sunt destinate pasagerilor tineri de la unu la cinci ani, a căror greutate corporală nu depășește 20 kg.
  • Grup universal. Acest format de scaune este potrivit pentru mai multe categorii de vârstă simultan, prin urmare această adaptare este adesea folosită de mai mulți ani. Datorită faptului că într-un astfel de dispozitiv există un sistem extins de reglementare, acesta poate fi adaptat la creșterea copilului. Este, de asemenea, posibil să reglați individual unghiul de înclinare.
  • Grupa 2-3 Aceste scaune auto sunt potrivite numai pentru transportul copiilor din categoria de vârstă înaintată, cu o greutate corporală de până la 40 kg.

  Metode de montare a scaunelor pentru copii în mașină

  După ce ați verificat dacă este recomandabil să folosiți un anumit scaun, puteți începe instalarea. Este imposibil să ignorați un moment important: autogrolurile grupului "0+" sunt setate numai de către persoană împotriva mișcării vehiculului.

  Această regulă este dictată de siguranță și de instrucțiunile tuturor producătorilor fără excepție. Copilul din scaunul auto trebuie să fie în poziția în sus. Scaunul auto pentru copii al primului grup presupune că copilul se află într-o poziție așezată.

  Începând cu grupul "1", toate scaunele se află în mod liber în fața mișcării vehiculelor.

  Fixarea centurilor de automobile obișnuite

  Curele fixate în trei puncte sunt fixate ca atașament adecvat pentru orice tip de scaun pentru copii. Cu toate acestea, există unele nuanțe.

  Purtătorii de autovehicule pentru cei mai mici pasageri sunt fixați cu o centură obișnuită în habitaclu, iar copilul este fixat cu ajutorul unei centuri interne cu cinci puncte.

  Scaunele auto din primul și grupul universal sunt atașate scaunului datorită greutății proprii, iar copilul este fixat cu o centură obișnuită.

  Montarea corectă și fiabilă a centurilor de siguranță pentru copii este posibilă după o examinare atentă a instrucțiunilor producătorului.

  Multe modele moderne de scaune auto au semne roșii speciale care se află în zona în care trebuie permisă trecerea centurii (scaunele care sunt montate împotriva mișcării, au marcaj albastru).

  În mod semnificativ facilitați sarcina desenelor de instrucțiuni existente.

  Părinții iresponsabili încetează în cele din urmă să acorde atenție etichetelor, să ignore regulile de instalare a transportatorului și să repară dispozitivul în grabă. Aspectul unei astfel de neglijențe este inacceptabil atunci când vine vorba de siguranța copilului.

  Procedura de instalare a scaunului pentru copii:

  1. Mutați scaunul din față astfel încât să nu creeze bariere la instalarea autovehiculului.
  2. După eliberarea spațiului pentru fixare, poziționați scaunul pentru mașină în zona de instalare dorită.
  3. Împingeți centurile de siguranță în zona dorită. Atunci când strângeți chingile trebuie aplicată un efort maxim.
  4. După instalarea elementelor de blocare, verificați zona umărului. Este important să fie fixat în mod necesar, deoarece siguranța fixării scaunului depinde de acest element.
  5. Reglați înălțimea ghidajului. Dacă centura este prea înaltă în momentul răpirii, va începe să se târască la gât.
  6. După finalizarea tuturor manipulărilor, verificați siguranța montajului scaunului: faceți un efort și mutați-l în direcții diferite. Este permisă o joacă ușoară.
  7. Scaunele copilului și verificați modul în care sunt ținute benzile. Decalajul admisibil între copil și curele este de 3-4 cm.

  Ce altceva este important să acordați atenție atunci când fixați un scaun pentru copii cu curele obișnuite?

  • Centurile de siguranță nu pot asigura o fixare rigidă a scaunului de reținere, dar nu ar trebui să meargă cu o rotire. Ar trebui să deplaseze scaunul în direcții diferite. Dacă se mișcă mai mult de 2 cm, atunci trebuie reinstalat.
  • De îndată ce copilul este așezat pe un scaun și fixat, este necesar să vedeți dacă chingile sunt răsucite. Este inacceptabil ca centurile să fie încurcate sau înțepătoare.
  • Când conduceți o mașină, centurile de siguranță tind să se desprindă și să alunece. Utilizarea unui zăvor special va elimina această problemă. Suportul de blocare este prevăzut fie de designul scaunului, fie este achiziționat separat.
  • Cureaua obligatorie se întinde obligatoriu prin toate ghidajele, care asigură proiectarea unui scaun pentru copii. Este necesar să verificați dacă panglica trece peste umăr și șolduri ale bebelușului. Transformarea centurii spre gât este inacceptabilă.
  • Condițiile de siguranță existente prevăd că un scaun pentru copii trebuie verificat înainte de fiecare călătorie.

  Avantajele metodei tradiționale de instalare a scaunelor auto pentru transportul copiilor:

  • Metoda este universală, deoarece centurile de siguranță reprezintă un atribut al oricărei mașini moderne.
  • Preț rezonabil.
  • Scaunul pentru masina poate fi fixat pe orice scaun al masinii.

  contra:

  • Proces atrăgător de timp.
  • Există cazuri în care lungimea centurii de siguranță este prea mică (problema este tipică pentru scaunele auto cu o masă).

  Suportul IsoFix

  Începând cu 2011, legislația europeană a făcut obiectul unor modificări, care stipulează că toate vehiculele trebuie să fie echipate cu sistemul IsoFix.

  Se compune din două balamale din oțel în formă de U (rigid atașate la cadrul de putere al mașinii sub spătar), situate la 280 mm distanță, și două încuietori, montate în scaunul pentru copii.

  Dimensiunile și alte caracteristici tehnice ale buclelor și fixatorilor sunt strict reglementate de organismele legislative europene.

  Cum se instalează un scaun pentru copii? Înainte de a instala un scaun auto amovibil, trebuie să vă uitați unde sunt amplasate suporturile de fixare la baza spătarului scaunului.

  Pe ghidajele de pe paranteze, dispozitivele de fixare trag cele două brațe inferioare, care se află pe spatele scaunului. Cu ajutorul elementelor speciale de captare a parantezelor.

  Dacă totul se face corect, puteți auzi un clic caracteristic, indicând faptul că brațul este capturat.

  Scaunul este desfăcut prin deblocarea încuietorii și deplasarea scaunului.

  O mai mare stabilitate poate fi creată prin utilizarea așa-numitei centuri de ancorare ca al treilea punct de susținere. Se numește legătura superioară. Acesta este un astfel de arc cu un cârlig în partea de sus a scaunului auto, reglabil în lungime.

  Cârligul prindă suportul care este atașat fie pe spatele scaunului, fie pe tavanul cabinei sau pe podeaua compartimentului pentru bagaje.

  Datorită acestei centuri suplimentare, sarcina de pe montura principală este redusă, iar cursa biciului cu frânare bruscă nu dă un efect atât de puternic.

  Accentul deosebit pe podea pentru scaunul auto, instalat împotriva mișcării mașinii, se confruntă cu aceeași sarcină. Este posibil să nu fie la fel de eficient ca aceeași centură de ancorare, plus o structură mai greoaie, dar nu are nevoie de un suport suplimentar pentru montarea în interiorul cabinei.

  Avantajele sistemului de atașare IsoFix:

  • Fără efort suplimentar și repede fixat în mașină.
  • Scaunul auto este montat rigid, ceea ce elimină înclinația și deplasarea înainte.
  • Testele de impact au confirmat nivelul ridicat de protecție a copiilor în cazul accidentelor rutiere.

  contra:

  • Costul ridicat al scaunelor auto. Costul unui astfel de scaun auto este de aproximativ o dată și jumătate mai mult față de metoda clasică de fixare.
  • Design mai greu în comparație cu un scaun standard pentru copii.
  • Metoda de montare nu poate fi numită universală, deoarece nu fiecare mașină este echipată cu IsoFix.
  • Poate fi instalat numai pe locurile din spate.

  Sistemul de blocare

  Diferența principală a dispozitivului de blocare de la IsoFix este absența unui cadru de fier și a parantezelor. Din acest motiv, designul scaunului auto devine mult mai usor.

  Curelele rezistente, carabinele fixe pe parantezele de pe spatele scaunului mașinii sunt responsabile pentru fixarea scaunului pentru mașină. Avantajul fără îndoială este faptul că Latch și IsoFix pot lucra împreună.

  Acest lucru înseamnă că proprietarii de autovehicule cu sistem de blocare pot instala un transportator auto fără fixare IsoFix și invers.

  În sistemul de blocare, există diferite versiuni de carabini. Astăzi cea mai populară clemă de carabinier are o asemănare cu atașamentul unei centuri detașabile pentru o pungă de sport. Diferă numai în dimensiuni mai mari și în putere sporită.

  În 2007, compania americană Evenflo a dezvoltat noua carabină SuperLatch. Dispozitivul automat de tensionare este construit în el. Instalarea și fixarea scaunului este acum mult mai ușoară și mai rapidă, deoarece nu este necesară ajustarea manuală a centurii.

  Avantajele sistemului de blocare:

  • Fixarea moale cu curele elastice nu creează vibrații când mașina se mișcă.
  • Instalare ușoară.
  • Scaunul auto este mai ușor decât cel analog sistemului IsoFix.
  • Nivel crescut de siguranță, confirmat în mod repetat de testele de impact.
  • Dacă pentru IsoFix greutatea copiilor admisă este de -18 kg, atunci pentru Blocaj - 30 kg.

  contra:

  • Gama variată de modele.
  • Sistemul de fixare nu este universal, deoarece nu toate mașinile au brațe de blocare.
  • Prețul ridicat
  • Scaunul pentru mașină este instalat numai pe locurile din spate.

  Cum să transportați un nou-născut în mașină: regulile pentru atașarea unui transportator la un scaun auto

  Nașterea unui copil schimbă viața noilor părinți. Inovațiile apar în timpul călătoriilor în mașină. Regulile actuale ale drumului prevăd un dispozitiv special. Întrebarea reală este cum să transportați în siguranță copiii nou-născuți în mașină.

  De ce avem nevoie de echipament special

  Regulile privind modul de transport al unui copil într-un dispozitiv special conceput sunt, în general, obligatorii. Unii utilizatori de drumuri nu înțeleg pe deplin de ce au nevoie de un leagăn sau de un scaun de mașină pentru a transporta copii într-o mașină.

  Nou-născuții sunt printre pasagerii cei mai vulnerabili. Coloana lor constă predominant din țesutul cartilajului. Sistemul muscular începe să se dezvolte. Orice scuturare sau aruncare este periculoasă pentru copii. În cazul șocurilor ascuțite, capul copilului se sprijină înapoi. Se creează o sarcină excesivă asupra coloanei vertebrale cervicale.

  Cum să transportați un nou-născut în mașină în conformitate cu regulile. Pentru a preveni situațiile periculoase, astfel de dispozitive ca un transportator pentru copii pentru copii, un scaun pentru copii sunt prevăzute.

  Fiți atenți! Instalarea structurilor pentru transportul sugarilor reduce riscul de avarie în caz de urgență cu 70%.

  Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății, transportul nou-născuților în dispozitivele special prevăzute a redus mortalitatea infantilă în accidente rutiere cu aproape 50%.

  În absența unei restricții, se aplică o amendă de 3 mii de ruble.

  Cum să purtați copilul

  În ciuda regulilor curente de trafic și a sistemelor de securitate încorporate, nimeni nu este asigurat împotriva unui accident pe șosea. Pentru a nu pune în pericol viața unui pasager mic, este necesar ca copilul să fie transportat în siguranță.

  Există mai multe modalități de a transporta un nou-născut:

  Toți au avantajele lor.

  • are o formă anatomică;
  • utilizat pentru copii sub 150 cm;
  • important pentru greutatea copiilor sub 36 kg;
  • ar trebui să fie o poziție înclinată;
  • instalat fie în față, fie în spate;

  Scaun auto pentru transportul copiilor în mașină

  • utilizat pentru copii cu vârsta de până la șase luni;
  • menține greutatea mai mică de 10 kg;
  • oferă doar o poziție orizontală;
  • montat pe bancheta din spate;

  Dispozitivele de mai sus diferă atât în ​​funcție de vârstă, cât și de greutatea copiilor. Acestea sunt montate în spate sau pe scaunul din față. Când transportați copiii în față, trebuie să opriți airbagurile frontale.

  Uneori părinții nou-născuți încalcă regulile de trafic. Siguranța copiilor nu trebuie neglijată. Cu frânarea bruscă sau o coliziune, greutatea copiilor crește instantaneu de zece ori. Având în vedere efectul surprizei, mâinile părintești nu vor putea suporta o astfel de sarcină. Transportul necorespunzător al nou-născuților va duce la vătămări și vătămări grave.

  Este important să vă amintiți! Transportul copiilor într-o mașină de pasageri (dacă au vârsta sub 12 ani) trebuie efectuată cu ajutorul unor dispozitive speciale. Scaun auto pentru transportul sugarilor într-o mașină

  Autoturismul și montarea acestuia

  Mijloacele de transport al bebelușului în mașină sunt un purtător pentru copii pentru nou-născuți. Este potrivit pentru copiii care călătoresc într-o mașină de la naștere până la vârsta de 6 luni.

  Avantajul suportului auto este de a crea o poziție orizontală. În această stare este exclusă interferența cu procesul respirator normal. Nu există o sarcină excesivă asupra coloanei vertebrale a copiilor.

  Singurul lucru pe care leagănul pentru nou-născuți este incomod este durata de viață. După 6 luni, copilul va încerca să se așeze. El nu va fi interesat să trăiască tot timpul. Atunci, pentru transport, va fi nevoie de un scaun pentru nou-născuți în mașină.

  Există mai multe opțiuni pentru atașarea autovehiculului în mașină.

  Producătorii furnizează următoarele sisteme de fixare:

  1. Centuri de siguranță încorporate.
  2. Cleme pentru ISOFIX rigid.

  Este important să rețineți că este strict interzis să utilizați simultan ambele sisteme de fixare.

  Pentru a facilita procesul de instalare, trebuie să citiți instrucțiunile care conțin recomandări privind modul de atașare a transportatorului în mașină. Pentru a verifica fixarea este necesară pentru a încerca să mutați purtătorul de mașini în mașină. Dacă dispozitivul este deplasat cu câțiva centimetri, instalarea a avut succes.

  Utilizarea lui

  Deși purtătorul pentru copii pentru bebeluși este ușor de manevrat, se pune întrebarea cum să îl folosiți corect.

  Printre cele mai importante sunt:

  • dispozitivul este atașat exclusiv în spatele cabinei: aceasta este singura poziție corectă;
  • proiectarea trebuie să fie fixată la 90 de grade față de direcția de deplasare: relevantă pentru dispozitivele cu marcaj "0", cu marcajul "0+" trebuie plasat în raport cu mișcarea;
  • dispozitivul este fixat la o anumită distanță de ușă, ceea ce sporește siguranța copiilor într-o coliziune laterală;
  • Nu așezați capul copilului pe marginea ușii;
  • pentru o mai mare siguranță a sugarilor în mașină, fixați centurile de siguranță în interiorul barei de protecție;
  • Este interzisă transportul obiectelor străine în apropierea copilului, acesta trebuie plasat în portbagaj;
  • Transportul frontal pentru copii este posibil numai cu airbag-uri dezactivate.

  Aceste recomandări vor ajuta la utilizarea leagănei fără a crea situații potențial periculoase pentru sănătatea copiilor.

  Cum să împachetați un nou-născut într-o spălătorie auto are propriile sale caracteristici. Conducerea nou-născuților într-un suport pentru mașină cu o marcă "0+" este permisă pentru o perioadă de cel mult o oră.

  În poziția înclinată / semi-așezată sarcina minimă pe coloana vertebrală. Cu toate acestea, în această stare, bebelușul are o respirație incompletă. Se recomandă să vă opriți la fiecare oră și să o luați în brațe.

  Ar trebui să se concentreze asupra modului în care suportul este fixat cu curele. La o anumită lungime a curelelor, dispozitivul este montat vertical. Este interzisă plasarea nou-născuților într-o astfel de leagăn de mașină.

  Un nou model de autotest oferă șederea nelimitată a nou-născuților pe șosea. Baza Izofiks este utilizată pentru montarea sa.

  Unitatea pentru cărucioare

  Există situații în care blocul de la cărucior este folosit pentru a transporta copiii în mașină. Asemenea transport este incorect. Acest lucru se datorează rezistenței structurale scăzute. În cazul unui accident, dispozitivul nu va proteja copilul de leziuni.

  Dacă nu există alte opțiuni, suportul este instalat în spate. Acesta este atașat cu curele la 90 de grade față de direcția de mișcare. Se recomandă ca în timpul călătoriei pe scaunul din spate să fie un adult.

  Scaun auto

  Cea mai bună opțiune pentru călătoriile nou-născuților în mașină este considerată un scaun adecvat pentru copii de la momentul nașterii, deoarece ia în considerare caracteristicile anatomice. Copilul se înclină. Pentru a susține capul, pe role sunt amplasate role speciale. Nu se recomandă folosirea în acest scop a prosoapelor sau a țesăturilor laminate.

  Dispozitivul este fixat cu curele sau brațe. Copilul este în plus fixat în interiorul scaunului. Pentru nou-născuții dintr-o mașină, experții pentru scaunele auto vă sfătuiește să montați pe bancheta din spate.

  Cel mai sigur loc este zona din spatele șoferului. Când plasați dispozitivul în față, trebuie să dezactivați airbagurile.

  Acest lucru va preveni rănirea copilului atunci când este declanșată.

  Piața pentru scaunele pentru mașini pentru copii este plină cu o varietate de produse.

  Pentru a facilita procesul de selecție, se adoptă următoarea clasificare:

  • greutate - mai mică de 10 kg;
  • vârstă - mai mică de 6 luni;
  • minciuna este fixată cu o curea largă prin abdomen;
  • înclinarea folosind centura cu 3 puncte;
  • dispozitivul este lateral în raport cu mișcarea;
  • greutate - mai mică de 13 kg;
  • vârsta - mai puțin de un an;
  • în poziția înclinată, bebelușul este fixat cu o centură cu 5 puncte;
  • este permisă fixarea unei structuri împotriva mișcării;

  Scaun auto pentru un copil de un an

  • greutate - de la 9 la 18 kg;
  • vârsta mai mare de 9 luni, dar mai mică de 4 ani;
  • important pentru copiii care pot sta încrezător;
  • dispozitivul este montat în direcția de deplasare;
  • centură fixă ​​pentru copii în 5 puncte;
  • în timpul somnului, structura se îndoaie;
  • greutate - de la 15 la 25 kg;
  • vârsta - de la 3 la 7 ani;
  • dispozitivul este montat în direcția de deplasare;
  • este prevăzută ajustarea unei spate în înălțime;
  • greutate - de la 22 la 36 kg;
  • vârsta mai mică de 6 ani, dar mai mare de 12 ani;
  • proiectul se fixează în direcția de deplasare;
  • un limitator este prevăzut pentru cureaua centurii;
  • spatele se stinge.

  Scaun auto pentru copii până la 12 ani

  Scaune disponibile care combină funcționalitatea mai multor grupuri. Acest lucru este valabil pentru copiii aflați în faza activă de creștere.

  Până în prezent, există întrebări dacă un scaun de masă pentru nou-născuți. Este important să se înțeleagă că centurile de siguranță instalate sunt eficiente numai pentru persoanele cu o înălțime mai mare de 150 cm. Pasagerii cu vârsta peste 15 ani ating această notă.

  Pentru a achiziționa cu succes un scaun auto, trebuie să luați în considerare următoarele puncte:

  • ușurința de construcție: importantă cu rearanjarea constantă a scaunului de la o mașină la alta;
  • prezența capacelor naturale și detașabile: datorită transpirației sporite a copiilor în scaunul auto, mai ales vara;
  • adâncimea scaunului: importantă pentru perioada de iarnă când copiii sunt îmbrăcați în salopete;
  • fără miros chimic în scaun.

  : cum să transportăm copilul cu mașina

  Legislația actuală definește modul în care este posibil și necesar să se transporte un copil într-o mașină. Pentru excursii potrivite ca scaun auto, și avtolyulka. În cele din urmă, problema cu privire la ceea ce nou-născutul ar trebui să fie transportat în mașină este decis de părinte.

  Transportator de autovehicule pentru nou-nascuti: cum sa alegi (7 + puncte importante) si cum este montat in masina

  Copilul nou-născut este extrem de vulnerabil la factorii externi. Nu suferă lovituri, lovituri sau căderi, pentru că toate acestea pot conduce la consecințele cele mai nedorite. În mașină, copilul riscă să se confrunte în totalitate cu toate aceste probleme - este suficient doar să se frâneze brusc.

  Orice lovituri care nu au fost nici măcar provocate copilului însuși, dar care l-au făcut să se miște, pot deveni fatale. Scheletul copilului este încă foarte moale, scheletul fiind reprezentat în principal de cartilaje.

  Capul bebelușului este mare și greu, iar gâtul este slab în același timp - nu este o coincidență faptul că miezul nu poate ține capul în sine până când are 2-3 luni și ligamentele nu au devenit mai puternice.

  În consecință, orice șocuri pot provoca deteriorarea gravă a gâtului.

  Cu toate acestea, lumea modernă este de așa natură încât este puțin probabil să evitați călătoria cu mașina, ceea ce înseamnă că trebuie doar să vă faceți griji în legătură cu protecția copiilor în timp util și de înaltă calitate. Aceasta va ajuta la fabricarea unui motorol în care mirosul va sta ca într-un cocon.

  Care este diferența avtolyulki de pe scaunul auto?

  Autoturismul este siguranța copiilor. Este așezat pe bancheta din spate și fixat cu centuri de siguranță obișnuite. Adesea leagănul este confundat cu scaunul auto. Și aici este important să înțelegem că, în ciuda aceleiași funcționalități, aceste produse sunt fundamental diferite.

  Avtolyolyulka - transport de dimensiuni reduse, destinat să găzduiască miezurile în vârstă de până la un an. În ea, copilul se află într-o poziție înclinată, deoarece aceasta este cea mai fiziologică poziție de la o vârstă fragedă.

  Totul este legat de aceeași slăbiciune a mușchilor și de imperfecțiunile scheletului. Așezați un copil este permisă de la vârsta de șase luni, și chiar mai târziu - se consideră că numai atunci este gata pentru asta.

  Autolauge ia în considerare această caracteristică, astfel încât copilul se află în ea.

  Dacă luăm în considerare scaunul pentru mașină standard, se presupune că copilul va călători pe scaun. Pentru copil, această opțiune este absolut inadecvată. În plus, scaunul auto este mai mare, deoarece este destinat copiilor mai mari, iar nou-născutul se va îneca literalmente în el.

  Autolauge-ul este pus în mișcare sau perpendicular pe acesta. Acest lucru permite copilului să nu se confrunte cu supraîncărcări și nu poate influența. Un scaun de masina este de obicei plasat in directia de deplasare - va fi mai interesant pentru un copil crescut sa calatoreasca.

  În transportatorul auto există mai multe centuri cu care copilul va fi atașat. În scaunul mașinii sunt mai puține. În plus, există role speciale care vor susține capul copilului, fără a lăsa să se încurce dintr-o parte în alta. Care este, de asemenea, extrem de important. Copiii care au învățat deja să-și țină capul pot sta pe scaun.

  Un transportator de autovehicule într-o mașină este un atribut obligatoriu, deoarece asigură siguranța friabilelor și, de asemenea, unește mâinile unei tinere mame.

  Mai întâi de toate, ea poate să conducă și să nu-și facă griji cu privire la modul în care este un copil, pentru că este bine fixat. În al doilea rând, poate să meargă cu el din urmă, dar să facă ceva de-al ei.

  Dacă doriți, și o anumită abilitate a copilului, puteți chiar să vă hrăniți fără să vă scoateți din leagăn.

  Tipuri avtolyulek

  Autolimoletele sunt diferite. Unele sunt destinate exclusiv nou-născuților, altele sunt potrivite pentru transportul copiilor sub șase luni, în al treilea pot fi plasați copii mai mari - până la un an. Acestea pot avea, de asemenea, un număr diferit de centuri, o montură diferită etc.

  Categorii avtolyulek

  Un transportator de autovehicule într-o mașină se încadrează de obicei în categoria 0 sau 0+. Ele sunt ușor diferite unul față de celălalt. Pentru unii, aceste diferențe sunt fundamentale, pentru altele acestea nu vor fi deosebit de vizibile.

  Grupul 0 este destinat nou-născuților care, în greutate, nu ajung la 10 kg și la vârsta de șase luni (maximum 9 luni). Aici, bebelușul se află mai degrabă decât șade. Instalat o opțiune similară cu ajutorul centurilor obișnuite de mașină. Un astfel de leagăn arată de obicei foarte mult ca o pungă de transport. Doar principala ei diferență este că este încă supusă fixării.

  Grupul 0+ este destinat copiilor de până la un an, până la un an și două luni. Aici greutatea copilului nu trebuie să depășească 13 kg. Un copil aflat într-un astfel de scaun se află în poziția pe jumătate. Scaunul similar este stabilit împotriva cursului de mișcare. Un astfel de scaun are, de obicei, un mâner pentru o purtare ușoară.

  Metode de fixare avtolyulki

  Cum a fixat avtolyulka - un motiv de îngrijorare pentru mulți. La urma urmei, nu este suficient să-l cumperi, trebuie încă să fie bine instalat și securizat. Deci, există o serie de nuanțe importante care necesită atenție. De exemplu, leagănele pot fi montate:

  • paralel cu scaunul;
  • împotriva mișcării mașinii.

  Se crede că cel mai sigur loc este în spatele scaunului șoferului. Prin urmare, este adesea sfătuit să-i pui copilul aici.

  Leaganul în stilul sacului de transport din categoria 0 este setat exclusiv în lateral. Desigur, în acest caz, este nevoie de aproape toată canapeaua din spate a mașinii, dar copilul este bine fixat. Pentru al fixa trebuie sa fie curele regulate astfel incat sa nu se miste dintr-un loc.

  În mod ideal, acesta ar trebui să aibă în interior centuri suplimentare, care vor bloca copilul într-o poziție pe durata mișcării și nu-l vor permite să se miște în interiorul leagănului - deci există și riscul ruperii sau ruperii. Dacă există astfel de curele, acestea ar trebui să fie cu siguranță folosite.

  Un număr de modele de avtolyulek asigură prezența unei baze speciale, care vă permite să le fixați în siguranță în mașină. Un astfel de dispozitiv va ajuta în cazul în care mașina din bancheta din spate nu are centuri de siguranță.

  Un purtător pentru copii pentru sugari de categoria 0+ este adesea folosit numai împotriva mișcării mașinii. În acest caz, acesta poate proteja mai fiabil copilul în timpul frânării bruște sau a impactului.

  Astfel de modele pot fi introduse pe scaunul din față, dar aici este important să înțelegeți că acest lucru se poate face numai dacă airbagul este dezactivat.

  În caz contrar, scaunul din față va fi mortal pentru miezuri.

  Este posibil să fixați suportul în mașină utilizând sistemul Isofix. Pe toate autoturismele europene, în 2011, este. Un astfel de sistem este construit și vă permite să fixați mai fiabil scaunul pe scaun, fără a utiliza centuri de siguranță obișnuite. În ceea ce privește confortul, un astfel de sistem este ideal. În același timp, are efectul maxim de protecție pentru categoriile 0 și 0+.

  Designul Isofix constă din ghidaje metalice cu încuietori care se fixează pe loc atunci când scaunul este instalat și balamale între scaun și spătar, care fixează dispozitivul de fixare.

  Pentru a instala corect un transportator standard pentru bebelușii nou-născuți fără a utiliza Isofix, trebuie să urmați o instrucțiune destul de simplă.

  1. Scoateți scaunul pasagerului din față cât mai mult posibil.
  2. Poziționați scaunul împotriva mișcării mașinii, adică cu spatele la scaunul din față.
  3. Verificați centura de siguranță și reglați-o în poziția în jos.
  4. Filetați cureaua, care fixează trunchiul, prin cârligele de pe laturile scaunului, după care trebuie fixat.
  5. Cureaua, care în situația obișnuită trece prin umăr, trebuie să fie ținută în spate și înșurubată în cârligul din spate, strângeți - aceasta vă va permite să fixați în siguranță aparatul în mașină.
  6. Ultimul punct este acela de a verifica totul și de a vă asigura fiabilitatea designului.

  Un copil poate fi așezat și fixat cu centurile auto în curele după ce a fost instalat. Cu toate acestea, există posibilitatea de a instala suportul în mașină cu copilul deja așezat în el. Nu va avea nici un disconfort de la asta.

  Nuanțele de alegere: ce să verificați înainte de a cumpăra?

  Există mai multe nuanțe care trebuie luate în considerare atunci când alegeți un transportator pentru copii pentru copilul dumneavoastră. De exemplu, merită să vă uitați la cadrul produsului. Autotezele pentru copii au două opțiuni de cadru - plastic sau aluminiu. În plus, al doilea este considerat mai fiabil, deoarece versiunea metalică este mai stabilă.

  Nu trebuie uitat că industria modernă a mers atât de departe încât acum produce plastic de înaltă calitate. Un scaun cu cadru oferă o siguranță suplimentară pentru copil - scoate încărcătura din coloana vertebrală și, de asemenea, ia toată lovitura în caz de accident.

  Priviți cu atenție și stați pe spate cu un tetieră. Natura anatomică a spatelui devine un parametru important - spun experții, aceasta înseamnă că trebuie să se repete toate curbele și convexitățile pe care este caracterizată coloana vertebrală a copiilor. Acest parametru este deosebit de important dacă părinții copilului sunt pasageri pasionați și copilul va petrece mult timp în mașină.

  În mod ideal, purtătorul pentru copii trebuie să fie echipat cu un sistem de control al înclinării - acest dispozitiv simplu vă permite să transformați rapid scaunul într-un pat pliabil. Copilul va putea dormi și va fi protejat în mod fiabil.

  Modelele Autololek care inspiră o mai mare încredere ar trebui să aibă tetiere largi și confortabile, precum și o protecție laterală pentru capul copilului.

  Nu uitați de calitatea capacului. Este foarte relevant în vara când este fierbinte. Capacul trebuie să fie din materiale naturale și să respecte standardele de calitate. În caz contrar, se pot dezvolta alergii, erupții cutanate etc. Deci, dacă este posibil, merită să alegeți modele cu o varianta de bumbac a cazului. Puteți utiliza opțiunile amovibile.

  Merită să examinăm standardul de siguranță, precum și etichetarea. Un purtător pentru copii pentru nou-născuți trebuie să respecte certificatele organizațiilor internaționale. Despre asta el va avea marca corespunzătoare.

  Aceasta va indica faptul că această marcă a trecut toate testele, a primit rezultatele testelor de impact și a îndeplinit chiar și parametrii cei mai mici, cu toate cerințele stricte ale Standardului Unic European.

  Printre mărcile obligatorii care ar trebui să figureze pe etichetă se numără următorul marcaj.

  1. Codul de conformitate.
  2. Tipul dispozitivului.
  3. Grupa în greutate.
  4. Numărul țării (codul).
  5. Numărul certificatului
  6. Numărul dispozitivului în serie.
  7. Numele producătorului.

  Corect "citi" informații. De exemplu, litera E înseamnă țara în care dispozitivul a fost certificat. Deci, E1-Germania, E22 - Rusia, etc.

  În plus, un produs de calitate va avea o ștampilă pe caz cu data de producție.

  Este important să vă amintiți că, de asemenea, avtolyuli au o perioadă de valabilitate, și prin ștampilarea datei de fabricație, puteți judeca cât de mult corespunde încă termenului său de valabilitate. Opțiunile oprite ar trebui să fie excluse, deoarece

  centurile lor pot exploda și se pot uza, problemele cu carcasa etc. Toate acestea, în cele din urmă, pot provoca agresiuni severe dacă mașina intră într-un accident.

  Unde pot cumpăra un transportator pentru copii?

  Astăzi, nu apar probleme cu achiziționarea de avtolyulki de înaltă calitate și adecvate. Astfel de adaptări se regăsesc în toate hipermarketurile mari, în magazinele pentru copii, în magazinele specializate de vânzare cu amănuntul. Alternativ, puteți cumpăra un transportator pentru bebeluș pentru copil pe Internet.

  În acest caz, va fi timpul să selectați lent opțiunile potrivite, testele de accident de studiu, găsiți cea mai bună valoare pentru bani. De asemenea, puteți evalua cât de adecvat este un transportator de autovehicule pentru o anumită mașină. La urma urmei, un număr de reprezentanți ai industriei auto nu pot fi pregătiți pentru instalarea acestui design.

  Costul unor astfel de opțiuni nu este cel mai mare buget - în medie, un scaun de copil de bună calitate care satisface toate standardele, emis de un producător dovedit, va costa 10.000 de ruble. Dar aceasta nu este limita - valoarea sa poate crește.

  concluzie

  Conducerea culturii în Rusia începe să se dezvolte astăzi. Și pentru părinții ruși moderni, o călătorie cu un copil fără scaun de mașină este pur și simplu de neconceput.

  Acum este încă important să învățați cum să alegeți purtătorul potrivit în care va fi înfricoșător să-l dați copilului. Principalul lucru este să vă petreceți ceva timp pe această temă, să adunați informații și să trasați propriile concluzii.

  La urma urmei, toată lumea își cunoaște propriile preferințe mai bine decât oricine altcineva.

  (2 5.00 din 5)
  Se încarcă...