Băiatul și igiena copilului la 6-9 luni

De la 6 luni, copilul își percepe mai bine corpul, iar procedurile de igienă zilnică pot fi completate cu diverse jocuri și comunicare cu dvs. Acestea sunt în mare parte momente de plăcere, chiar dacă intervenția dvs. nu este întotdeauna percepută cu entuziasm, de exemplu, atunci când este vorba de curățarea urechilor sau a nasului.

Înot în condiții de siguranță

Chiar dacă copilul a crescut, în nici un caz nu-l lăsa în pace. Înainte de a pune copilul în baie, asigurați-vă că aveți tot ce aveți nevoie la îndemână (prosop, săpun, șampon, jucării pentru baie). Dacă uitați ceva și trebuie să mergeți pentru el, împachetați copilul într-un prosop și mergeți cu el. Când scoateți un copil din baie, nu uitați să îndepărtați toate obiectele potențial periculoase din zona de acoperire a acestora, astfel încât acestea să nu fie în mâinile copilului (săpun, șampon etc.).

Pentru a înota într-o baie mare, trebuie să așteptați până copilul să învețe să stea. Cu toate acestea, aveți grijă: un copil umed, chiar dacă știe să stea bine, poate oricând să alunece în baie. Chiar dacă acest lucru nu este periculos în sine, el poate avea o teamă de scăldat și de scăldat.

BATHROOM SEAT - Dacă utilizați un scaun de baie, verificați dacă este echipat cu o ventuză de cauciuc care vă permite să o atașați corect la baza băii și nu uitați că scaunul nu anulează în nici un fel observația continuă a bebelușului (bebelușul poate aluneca sau ieși din el).

Copilul trebuie supravegheat pe tot parcursul înotului până la vârsta de 5 ani. Nu uitați acest lucru, indiferent de ce se întâmplă: când telefonul sună sau bate la ușă și doriți să vă întoarceți de la copil: jumătate din decesele accidentale din apă apar în băi.

TEMPERATURA APEI - Verificați întotdeauna temperatura apei. Mâinile sunt mult mai ușor de transportat cu apă caldă decât pielea delicată și delicată a copilului. Înainte de a pune copilul în baie, încercați apă cu cotul sau încheietura mâinii sau măsurați temperatura cu un termometru pentru baie.

Glande penisului

 • La naștere, preputul (piciorul mobil care acoperă capul penisului) este presat ferm pe capul penisului. Recomandat anterior să împingeți ușor preputul înapoi și să îl întoarceți ușor înainte. În prezent, toți pediatrii sunt în favoarea interzicerii acestei proceduri, deoarece pot fi dureroși și traumatizanți, fără a menționa eventualele complicații (umflături, sângerări, talie a capului penisului).
 • Acum, pediatrii recomandă să dăm totul la natură și să începem orice acțiune după 3-4 ani. Dacă întârzierea este imposibilă, de exemplu datorită fimozelor (preputul prea îngust), situația va stabili o procedură chirurgicală sigură.
 • Principalul lucru este de a verifica în mod regulat pentru roșeață neobișnuită sau semne de balonare a posibilelor inflamații.

Utilizarea șamponului

De la 4 luni puteți să vă spălați bebelușul cu șampon pentru copii o dată sau de două ori pe săptămână. Când bebelușul se lasă într-o baie mare, șamponul poate fi folosit la sfârșitul băii, în timp ce bebelușul încă mai stă în baie.

Copiii nu doresc sampon. Pentru a preveni viitoarele "fobii" de șampon, evitați să-l păstrați în ochii copilului (chiar dacă el nu-și strânge ochii). Mai întâi umezi-ți părul. Aplicați un șampon puțin și frecați-l ușor pentru a face spumă. Majoritatea copiilor nu-i plac să-și arunce capul înapoi - se simt vulnerabili și încep să plângă sau să se răzbune - utilizați astfel un spray dacă aveți unul în baie și nu îl înspăimânta copilul. Există vizoare speciale care protejează ochii de apa care curge și nu interferează cu spălarea capului.

Uscați-vă ușor părul prin înmuierea lor cu un prosop (nu este necesar un uscător de păr pentru majoritatea copiilor la această vârstă).

Crustele de lapte pot dura până la 1 an, pentru a le îndepărta, este suficient să aplicați ulei pe bază de ulei mineral sau jeleu pe scalp înainte de clătirea părului cu șampon.

Îngrijirea ochilor

Vechiul adevăr spune că nu trebuie să-ți pui niciodată în urechi nimic, bunicile și doctorii ecou în cor! Prin urmare, nu folosiți niciodată mugurii de bumbac.

Curățați urechea copilului cu o mănușă pentru spălare sau vată de vată înfășurată într-un turund, dar nu intrați mai adânc în ureche. Este auto-curățare din natură și încercarea de a elimina sulful, riscați să o împingeți mai adânc în ureche.

Dacă vi se pare că s-au acumulat multe sulfuri în urechea bebelușului, informați-l pe medicul dumneavoastră despre următoarea dvs. programare.

Îngrijirea nasului

Ca și în interiorul urechilor, interiorul nasului este auto-curățat și nu necesită o atenție deosebită. Dacă copilul dvs. se scurge din nas, curățați-l în afară, dar nu folosiți bumbacul sau o batistă înfășurată pentru a încerca să îndepărtați ceva din interior: tocmai îl împingeți mai adânc în nas și chiar riscați să zgâriați nările delicate ale bebelușului. Dacă copilul are un nas curbat și un nas înfundat, aruncați-l în aer, utilizați un aspirator nazal dacă este necesar sau spălați nasul cu soluție salină.

Cum să vă tăiați unghiile

Cei mai mulți părinți tineri, cu o lungă perioadă de timp, nu și-au tăiat deloc gălbenușele copilului, dar trebuie să o faceți în mod regulat, numai din motive de igienă. Folosiți întotdeauna foarfece speciale sau copii pentru copii, ar trebui să aibă capete rotunjite. Astfel, nimeni nu va fi rănit dacă copilul se mișcă într-un moment greșit.

Pentru a nu apuca pielea atunci când vă tăiați unghiile, împingeți vârful degetului pentru ao muta de la unghie. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca, după toate, să vă zgâriați pielea - majoritatea părinților merg prin ea. În acest caz, apăsați pe deget și țineți un bandaj steril umezit cu o soluție antiseptică, până când sângele nu mai curge.

Atenție!

Pentru procedurile igienice și pentru scăldatul unui copil, alegeți întotdeauna produse blând proiectate special pentru copii. Folosiți dintr-un mic șampon în special

Cum sa scapi de un copil la 9 luni

Așa că scăldatul îi oferă copilului plăcere, dar pentru tine nu se transformă într-o problemă - dă-i libertatea copilului, lasă-l să se scalde cum dorește.
Dacă nu aveți o scădere puternică a temperaturii apei și a aerului, atunci copilul nu se îmbolnăvește, ci va fi temperat.

Temperatura optimă a aerului în baie este de aproximativ 24-26 grade, dar nu mai mică de 21 de grade. Temperatura apei nu trebuie să depășească 37 de grade.

La vârsta ta, am scăldat astfel: am turnat apă, am pus un copil în el, i-am dat jucării, iar el însuși sa așezat și a jucat cu ei în apa aflată sub controlul meu. Și perioada în care copilul se ridică constant în baie - a fost de asemenea. dar imediat ce l-am oprit, l-am prins în mod constant și l-am forțat în apă, copilul sa oprit să se ridice

Ce fel de îngrijire are nevoie copilul la 9 luni

Îngrijirea zilnică pentru un copil de nouă luni constă în proceduri deja cunoscute: spălarea și spălarea de dimineață, precum și exerciții și masaj; spălarea în timpul zilei după schimbarea scutecului; seara de înot.

Realizarea tuturor manipulărilor în același timp vă permite să reglați regimul zilei copilului și să-l obișnuiți cu rutina. În plus, țineți-vă casa curată, deoarece furia cu crawlere poate găsi cu ușurință murdărie sau poate mânca ceva interzis. Din acest motiv, spălați frecvent mâinile bebelușului pentru a evita germenii patogeni în gură.

Cum sa scapi de un copil in 9 luni

Nu toți părinții în acest moment se întreabă cum să scaldeze un copil la 9 luni. De obicei, procedeul pentru a lua o baie pentru copii este deja bine stabilit. Dacă copilul iubește apa, îl puteți petrece în jumătate de oră. La această vârstă, aproape toți copiii stau bine, astfel încât să puteți cumpăra o tură pentru înot, în care copilul va sta confortabil. Acest articol permite părinților să-și micșoreze puțin vigilența: copilul nu va cădea și nu va putea ajunge cu greu la apă cu gura.

Băiatul ar trebui să fie zilnic. Pentru a interesa copilul, cumpărați o varietate de jucării: animale de cauciuc cu pulverizatoare, bărci, bile fără scufundare, pistol de apă, cărți pentru înot, vase. Acum, în vânzare există multe jucării care sunt lipite pe pereții băii și țiglă. Acestea pot fi supuse "magneților" (animale, oameni, case și copaci) sau doar animale mici. Puneți-le în baie și bebelușul le va arunca fericit în apă sau mesteca. Treptat, el însuși va începe să adere jucării la marginea.

Jucăriile nu trebuie să cumpere, pentru că puteți veni cu multe activități în apă cu alte obiecte. De exemplu, diferite borcane, sticle și cupe pentru transfuzii de apă. Poți să iei o păpușă pentru copii cu tine și, prin exemplul său, să arăți copilului cum să se spele pe cont propriu. În baie, puteți rula bule de săpun, fără teama de a murdări sau de a uda podeaua. În orice caz, asigurați-vă că scăldatul le oferă copiilor plăcere și bucurie. Dacă bebelușul nu-i place apa, îl puteți spăla rapid sub duș.

Masaj pentru un copil în 9 luni

Masajul pentru copii din primul an de viață este o procedură indispensabilă. El întărește mușchii copiilor, ceea ce contribuie la îmbunătățirea accesării cu crawlere și la stăpânirea rapidă a abilităților de mers pe jos. Pentru a face acest lucru, nu este necesar să cheltuiți bani pentru terapeuți profesioniști de masaj (dacă nu aveți indicații pentru acest lucru). Este suficient să oferiți masajului 10-15 minute pe zi, dacă miezul nu rezistă.

Masajul pentru un copil de 9 luni ar trebui să fie efectuat într-o atmosferă relaxată, atunci când copilul nu este foame și vesel. Puteți chiar să porniți muzică relaxantă. La această vârstă, se realizează prin tehnici de frecare, frecare, frământare și bătăi. Dacă începeți astfel de proceduri pentru prima dată, pentru prima dată, vă limitați la frecare. Acestea sunt mișcări netede și lente pe care mama le îndeplinește cu palmele mâinilor. Împingeți-vă mâinile, burtica, spatele și picioarele succesiv. O atenție deosebită este acordată degetelor: fiecare dintre ele trebuie masurat separat, ceea ce contribuie la dezvoltarea abilităților motorii fine.

Mâinile trebuie masate în direcția de la mână la umeri (de jos în sus) și picioarele de la picior la organele genitale. Abdomenul este masat în sensul acelor de ceasornic, iar spatele de-a lungul coloanei vertebrale în sus și în jos și în direcția de la coloană vertebrală la lateral. Coloana însăși nu este afectată. Începeți cu o mișcare ușoară, apoi frecați părțile corpului cu palmele. Frământarea se realizează cu trei degete: degetul mare, indexul și mijlocul. Patul se termină la sfârșit, în timp ce își urmărește puterea. Puteți termina masajul cu acțiuni vibrante: pentru aceasta, partea frământată a corpului este un pic, dar este adesea zdruncinată, ca și cum ar vibra.

Gimnastica pentru copii de 9 luni

Taxarea pentru copii de 9 luni trebuie inclusă în complexul procedurilor de dimineață. Fă-o înainte de micul dejun în fiecare zi, comentând și explicând fiecare acțiune. Gimnastica medicală pentru copiii în vârstă de 9 luni este de obicei prescrisă de un medic dacă există indicații medicale. Se poate face atât în ​​clinică cât și acasă. Dar pentru asta trebuie să cunoașteți clar setul de exerciții. Vom vorbi despre încărcarea tonică generală, care se desfășoară în paralel cu masajul acasă.
Continuați cu setul de exerciții, adăugând cele care dezvoltă abilitățile de mers pe jos.

Pentru părinții ale căror cursuri de educație fizică pentru copii de 9 luni încep doar, vom da un set exemplar de exerciții:

 • Poziția de pornire: copilul se află pe spatele lui. Trecerea brațelor pe piept, flexia și extensia articulației cotului.
 • Exercițiu "bicicletă": îndoiți genunchii la început, atât în ​​același timp, apoi alternativ, ca și cum copilul pedalează.
 • Întoarceți-vă din spate la stomac.
 • Mișcări circulare ale brațelor ca în cazul în care copilul înotă.
 • Călătorind peste o jucărie.
 • Întoarceți-vă de la abdomen la spate.
 • Ridicarea corpului copilului cu suportul brațelor îndreptate.
 • Mișcarea "Box" cu mâinile.
 • Slăbiți cu suport pentru mâinile îndreptate.
 • Ridicarea picioarelor îndreptate.
 • Provocarea și mersul pe jos.
 • Exerciții pe fitball, situate pe stomac și în spate.

Copil de 9 luni

La 9 luni, copilul poate face multe: se zbate activ, încearcă să se ridice sau se află deja singur cu un sprijin. Unii copii, ținând mâna părinților lor, pot lua primii pași stângaci în timp ce călătoresc în jurul camerei.

Copiii în vârstă de nouă luni încep să-și arate caracterul, de exemplu, se pot întoarce departe de cereale, cer cartofi piure de gust, sau protestează împotriva unei căruțe, încercând să iasă din ea. Copii dorm mai puțin în timpul zilei și mai treji, și necesită, de asemenea, o mulțime de atenție părintească și explorarea activă a lumii.

Dezvoltarea fizică și mentală a unui copil de 9 luni

Greutatea corporală a copilului în a noua lună de viață crește cu aproximativ 500 g. În medie, un copil născut la 3,2-3,5 kg acum cântărește 9-9,5 kg. Înălțimea unui copil de 9 luni este de 70-72 cm. Băieții sunt de obicei cu 1-2 cm mai mari decât fetele.

În a noua lună, copiii se pot așeza deja bine, se pot culca cu ușurință dintr-o poziție așezată și apoi se pot așeza la fel de ușor. Bratele bebelușului s-au intensificat într-o măsură atât de mare încât el se poate ridica, ținându-se pe pânză, pe scaun sau pe canapea, dar este încă greu să stea pe picioare pentru o lungă perioadă de timp, așa că adesea cade, eliberează sprijinul și apoi se ridică din nou..

Discursul copilului continuă să se dezvolte și în vocabularul său apar cuvinte noi: "am", "femeie", "da" etc. Copilul încearcă să-și simuleze propria voce, vorbind încet sau încet.

În creșterea unui copil la această vârstă, există două sarcini principale:

 • Dezvoltarea limbajului și a limbajului;
 • Formarea mișcărilor vizate.

Comunicând cu bebelușul, citiți cărți pentru el, este necesar să încercați astfel încât copilul să repete anumite sunete și silabe.

La copiii la 9 luni de observație și reacții imitative sunt pronunțate, ei se uită la părinții lor și încearcă să le repete. Folosind această ocazie, puteți învăța copilului acțiuni noi, mai complexe, de exemplu, pentru a pune jucăriile într-o găleată sau pentru a le scoate din dulap.

La 9 luni, copilul poate efectua astfel de acțiuni:

 • Bateți-vă mâinile;
 • Stați cu ajutorul mamei mele;
 • Joacă cu două jucării în ambele mâini;
 • Crawl, ținând obiectul într-o mână;
 • Copiați comportamentul și emoțiile altor copii;
 • Spune "mama", "femeia", "tata", "am", "da";
 • Efectuați simple cereri;
 • Cuiva tumultuos, râzând sau strănut;
 • Selectați cu grijă jucăriile pentru joc.

Copil de 9 luni

În modul pentru copii de 9 luni, nu există aproape nicio schimbare. Copilul încă se trezește în jurul orei 6-7 dimineața și adoarme la aproximativ 22 de ore. Numărul de furaje pe zi rămâne același - de 5 ori.

În modul copilului în vârstă de 9 luni, este menținut un somn de trei zile timp de 1,5-2 ore, dar unii copii pot merge pe o perioadă de 2 ori, în timp ce durata fiecăreia crește oarecum și este de 2-2,5 ore.

Perioadele de trezire devin din ce în ce mai prelungite, iar după ce se hrănește bebelușul nu dormi timp de 1,5-2 ore și uneori mai mult. Acest timp este plin de joc și de socializare cu părinții.

Dimineața de dimineață începe în mod tradițional cu spălare, de la 9 luni puteți încerca să puneți bebelușul pe oală în dimineața.

În prima jumătate a zilei se desfășoară proceduri de întărire, exerciții de dimineață și masaje.

Plimbarea cu copilul dumneavoastră ar trebui să fie de cel puțin 2-3 ori pe zi. Durata plimbării, mai ales vara, ar trebui să fie de 2,5-3 ore.

Curățarea tradițională înainte de culcare poate fi efectuată mai rar, deoarece copilul a crescut deja. Dar tratamentele de apă pentru prăjiturile la această vârstă devin o adevărată bucurie. Prin urmare, mulți părinți continuă să își facă baie în fiecare zi.

După baie, trebuie să aderați la un anumit ritual de a merge la culcare - să cânți o cântăreață, să înghițiți capul sau să robiți copilul. Deci, copilul va adormi repede.

Caracteristicile dietei și meniului unui copil de 9 luni

Înainte de ani, bebelușul mănâncă de 5 ori pe zi, iar în fiecare lună dieta trebuie să devină mai diversă și mai aproape de alimentele adulte.

Baza meniului unui copil de 9 luni este încă laptele matern sau formula de lapte adaptată. Sunt adăugate diverse porii, hrișcă, porumb, ovaz și orez sunt deosebit de utile. Conopida, morcovi, broccoli, dovleac, dovlecei, mazăre verde, precum și cartofi și frunze de salată sunt prezente în meniul de legume al copiilor.

Sunt permise numai metode utile de gătit: aburit, fierbere sau coacere. Un copil la această vârstă este mai bine să nu mănânce mâncare, dar pentru a face mai puțin proaspătă, puteți adăuga verde proaspete la fel de mâncare. De exemplu, puneti patrunjelul complet si amestecati-l cu cartofi piure.

La 9 luni, copilul poate mesteca alimente, dar asta nu inseamna ca el poate fi alimentat in felii. Este suficient să schimbați consistența cartofilor piure, ștergându-l prin sită, dar frământați-l cu o furculiță sau lingură.

Trebuie să continuați să învățați copilul să mănânce cu o lingură, dar trebuie să aveți răbdare, deoarece, încercând să imită adulții, copiii nu se confruntă întotdeauna imediat cu abilitatea dificilă de a gestiona tacâmurile.

Un meniu de probă pentru un copil în vârstă de 9 luni arată astfel:

 • 6,00 - 200 g lapte matern sau formula de lapte;
 • 10,00 - 120-130 g terci de lapte cu piure de fructe sau unt;
 • 14,00 - 150 g legume piure, carne aburitã sau pâine de pește, galbenus de ou (în fiecare zi), compot sau suc de fructe;
 • 18,00 - 120 g lapte matern sau amestec, 50 g brânză de vaci, biscuiți și suc de fructe;
 • 22.00 - 200 g de lapte matern sau formula de lapte.

În elaborarea meniului, trebuie să vă concentrați asupra copilului, deoarece apetitul și gustul tuturor copiilor sunt diferiți.

Jocuri educative pentru un copil de 9 luni

În modul de copil de 9 luni, cu atât mai mult timp când este treaz. Știind cum să se târască, copilul ajunge cu ușurință în diferite părți ale apartamentului, deci are nevoie de o supraveghere constantă. Teritoriul pe care se deplasează cruda trebuie să fie cât mai sigur posibil.

Puteți satisface nevoile copilului în cunoștințe prin jocuri regulate, vizionând cărți ilustrate despre animale, insecte, obiecte de uz casnic. Este, de asemenea, plimbări foarte informative despre natură, în special în primăvară și vară. Copilul trebuie să vorbească despre tot ceea ce îl înconjoară.

Este foarte util cu ajutorul jocurilor de a dezvolta abilitățile motorii fine ale mâinilor, folosind margele mari, butoane, pietricele, pietre și alte obiecte ca materiale auxiliare. De vreme ce copiii de la această vârstă au tendința de a gusta totul, trebuie să monitorizați cu atenție copilul astfel încât să nu înghită accidental nici un obiect mic.

La 9 luni, este perfect posibil să jucați ascunzătoarea cu un copil O bucurie deosebită a firimiturilor este cauzată de situația în care un adult se ascunde în jurul colțului, iar apoi, apărând pentru o secundă, face un sunet "cu-ku".

Modul corect al zilei nu numai că îmbunătățește starea de spirit a copilului, dar oferă și libertate părinților săi. Copilul dobândește obiceiuri și abilități utile, cum ar fi spălarea în dimineața și în seara băii, mese la anumite momente, somn și trezirea dimineața. Toate acestea sunt utile pentru un copil în viață, iar părinții nu vor avea probleme să-i învețe noi reguli la o vârstă mai înaintată.

Preschool Nutrition

Greselile părinților atunci când hrănesc un copil

Pentru ca copiii să învețe cum să mănânce pe deplin, este important ca părinții să nu facă greșeli. Le puteți lăsa libera alegere de mâncare. Uneori îi plac părinții

Patru concepții greșite despre mâncarea copilului tău

Uneori spuneți: "Dacă nu vă curățați farfuria, nu veți obține niciun desert." Creați o restricție pentru ei - dacă

Igiena înainte de mese

Copilul tău ar trebui să se obișnuiască să aibă grijă de puritatea mâinilor. Atunci mâncarea va fi în siguranță pentru el. Un astfel de copil va veni de la școală

Cum să înveți un copil importanța igienei

Vă oferim cele mai bune modalități de a vă învăța copilul importanța igienei. Ați stat mult timp cu bebelușul dvs. pentru a vă ajuta să vă mișcați de la scutece,

Copiii refuză să se așeze la masa de masă.

Acest lucru nu este ciudat, mai ales dacă copilul dvs. este foarte mic. Poate că nu poate să stea pentru o perioadă lungă de timp,

Tulburări de alimentație comune

Când copilul are 3 ani, începe să-și stabilească personalitatea. La această vârstă, copiii refuză să-și mănânce mâncarea sau

Predarea copiilor la alimente sănătoase

Condițiile alimentare ale omului nu afectează semnificativ sănătatea sa. Ipoteze-le din copilărie. Prin urmare, este important ca copilul să învețe să mănânce legume.

Copilul refuză să mănânce legume

Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să învățați copilului regulile de nutriție. Știi că nu e ușor să faci un copil să mănânce alimente noi, dar

Învățați copilul la masa comună

Pentru ca copiii să înceapă cu succes prin regulile adulților, trebuie să învețe să limiteze timpul petrecut în bucătărie. Această disciplină

Copilul refuză să mănânce

Vă faceți griji pentru că copilul refuză să mănânce tot felul de mâncare. Voi gătiți fiecare fel de mâncare care îi place și totuși

Prestații sociale și plăți către cetățeni

Beneficiile sunt o formă de securitate socială în Rusia. Acestea sunt plăți regulate sau unice de la FSS din Rusia sau din bugetul de stat.

Datorită subiectului nostru important, puteți afla cine are dreptul la ce beneficii, precum și în ce sumă și în ce condiții sunt plătite.

Tipuri de beneficii

Beneficiile sunt numite și plătite la locul de muncă, studiu, serviciu, în agențiile de asigurări sociale, în funcție de tipul de activitate și de angajarea destinatarilor.

Mărimea beneficiilor (2017)

Rutina zilnica recomandata pentru un copil de 9 luni

Elementele importante ale rutinei zilnice pentru un copil de nouă luni sunt somnul și alimentația. Dieta corect aleasă și somnul "la timp" vă permite să vă recuperați, să vă mențineți sănătoși, să vă întăriți sistemul imunitar și să fiți în stare bună.

Rutina somnului

14-15 ore este durata optimă a somnului. Pe timp de noapte, copii de nouă luni dorm pentru aproximativ 10 ore, iar în timpul zilei, 4,5 ore. Unii copii au o odihnă în după-amiaza de 2 ori, dar se recomandă ca bebelușul să doarmă de trei ori, pentru că se va relaxa pe deplin de noile impresii. 7 dimineața - timpul recomandat pentru ridicarea copilului și el ar trebui să meargă la culcare la ora 21. Sub rezerva acestor reguli, copilul are suficient somn și nu este obraznic.

Mod de alimentare

Volumul zilnic de mâncare consumat este egal cu un litru, adică o porție este de 200 ml, iar numărul de furaje este 5. Hrănirea naturală devine deja secundară. Dieta principală constă din supe, cartofi piure și cereale.

Se recomandă schimbarea meniului. De exemplu, în loc de carne în supă, dați copilului un gălbenuș de ou. Copilul poate fi hrănit cu pește de ocean. Principalul lucru este că elimini toate oasele.

Rutina zilnică aproximativă

Regimul de zi al unui copil la 9 luni este aproape același cu cel recomandat de la vârsta de 6 luni. Diferența este palpabilă în dieta copilului, complexul de masaj și jocurile.

7:00 - înălțime, toaletă dimineața, mic dejun.

Copilul și mama s-au obișnuit cu o astfel de procedură de dimineață ca spălarea. Principalul lucru este respectarea sistematică a toaletei dimineții.

Un copil în vârstă de 9 luni are deja 5 zubikov (decalajul în cifre nu este critic), astfel încât el poate mesteca și mășcă alimente în cartofi piure este opțional. Alimentele ar trebui să fie mici, astfel încât copilul să le mestece și să nu se înnebunească. Cu toate acestea, se recomandă ca mâncarea dimineața să fie constituită din lapte matern sau un amestec adaptat pentru aceasta.

8: 30-10: 00 - timp de somn.

Este recomandată o aerisire regulată a încăperii. Mențineți o temperatură constantă a aerului în cameră la 20 ° C.

10: 00-12: 00 - prânz și plimbare în aer proaspăt.

Pranzul copilului dvs. poate consta dintr-un bol. Ceaiul poate fi administrat, dar ocazional, deoarece se știe că calciul nu este spălat din corpul copilului numai cu apă pură. Dacă bebelușul îl bea cu plăcere - nu-l limitați la băut și nu-l înlocuiți cu alt lichid.

După prânz, aranjați o plimbare. Se recomandă anularea acestuia doar din cauza înghețurilor severe. Ploaia, de exemplu, nu ar trebui să fie un obstacol pentru tine - ia o umbrelă cu tine. Ploaia curăță aerul, care este important pentru copil.

Se recomandă o plimbare de trei ori pe zi. În sezonul de iarnă, plimbați până la 2,5 ore, iar vara timp de o oră mai mult.

12: 00-14: 00 - timp de somn.

14: 00-16: 00 - gustare după-amiaza, jocuri.

Pentru o gustare dupa-amiaza, supa cu legume si bucati mici de carne merge bine. Oferiți sucul copilului dacă nu este alergic.

După prânz, jucați cu copilul. Puteți găsi povestiri în imagini despre animale, fenomene naturale și că va fi interesant să le ascultați și să le luați în considerare.

Este recomandat să faceți o plimbare în natură, deoarece mersul pe jos puteți descrie și vorbi despre ceea ce înconjoară.

Învățați copilul să se târască și să dezvolte abilități motorii fine.

Pe scurt, odihniți-vă cu beneficii.

16: 00-18: 00 - timp de somn.

18: 00-21: 00 - cina, plimbare de seara, baie, masaj.

Cina poate consta din chefir sau brânză specială.

Nu anulați călătoria dacă nu există motive serioase pentru acest lucru.

Copilul se poate scălda în fiecare zi. Durata unei băi igienice este de 10 minute. Temperatura admisă a apei - 34 ° C După baie, se toarnă apa peste copil, temperatura acestuia fiind cu un grad mai scăzut (33 ° C).

Sunt recomandate abraziuni umede și băi de aer. Principalul lucru este să abordăm cu înțelepciune această problemă. Băile de aer sunt ținute de două ori pe zi timp de o jumătate de oră, dacă temperatura exterioară este de 22 ° C, iar în interior este de 19 ° C. Băile de aer de 5 minute sunt binevenite atunci când vă schimbați copilul.

Nu uitați să vă masați bebelușul și să faceți gimnastică cu el. Includeți astfel de exerciții în complex:

 • mișcări circulare cu mânere;
 • îndoirea și răsturnarea picioarelor alternativ și împreună;
 • îndoirea și extinderea mânerelor alternativ, ținând degetele;
 • târâtoare exerciții de stimulare;
 • trepte de alunecare;
 • ghemuite cu sprijin;
 • spate și masaj de burtă.

Complexul se efectuează zilnic timp de 10 minute, fiecare exercițiu fiind efectuat de 5 ori.

21: 00-7: 00 - timp de somn.

Copiii se pot destrăma în timpul somnului, dar nu este nevoie să se acorde o sarcină în apropierea patului. Este suficient să puneți pe copil pijamale, ciorapi și șosete. Asigurați-vă că foaia se află pe salte în mod normal și nu confundați copilul. Este mai bine dacă este făcută sub forma unei coperți, care este ținută în detrimentul rezinochek. Copilul are nevoie să doarmă fără un tampon și pe o saltea tare.

Cântați o cântare pentru bebelușul tău prin prinderea ușoară a capului. Deci timpul de adormire va fi redus, iar dimineata va avea o buna dispozitie. În fiecare dimineață, întâlniți copilul cu un zâmbet și cuvinte blânde.

23:00 - hrănire pe timp de noapte.

Atașați bebelușul la sân și alimentați-l cu amestecul. Dacă intenționați să hrăniți bebelușul cu laptele matern și doriți să mențineți lactația, exprimați laptele. Astfel, bebelușul va primi substanțele și vitaminele necesare organismului.

Igiena de la șase luni la un an

Locuințe igienice. De îndată ce bebelușii încep să se târască, ei petrec tot mai mult timp pe podea, ceea ce înseamnă că ei vin în mai mult contact cu diverse obiecte și se murdăresc mai mult. În acest moment, trebuie să avem grijă deosebită de curățenia camerei, unde copilul se târăște și "studiază lumea". Este necesar să se respecte igiena întregii locuințe - pentru a steriliza felurile de mâncare pentru copii, alimentele trebuie păstrate întotdeauna în frigider într-un recipient închis, pentru a menține toaleta și baie într-un loc curat.

Nu este recomandat să se ocupe de jucăriile din pat, dar nu va fi de acord cu asta. În pat, bebelușul trebuie doar să doarmă. De obicei, bebelușii care încep să se târască sunt așezați pe podea,

acoperind podeaua, de exemplu, o pătură de flanel. Dar această măsură nu rezolvă problema: copiii, de regulă, nu vor să stea mult timp în arenă și să se grăbească. Pentru a "liniști în casă", copilului i se acordă libertate de mișcare în întregul apartament. Podeaua trebuie să fie curată în mod special, iar curățenia umedă trebuie făcută zilnic, deoarece copilul atinge totul cu mâinile, apoi le trage în gură. Este mai bine să spălați podeaua cu o soluție de săpun cu adăugarea de sifon sau un dezinfectant. Aspirați praful în mod regulat. Curățenia specială trebuie menținută pe coridor. Pantofii de pe stradă trebuie să fie imediat, deoarece au venit acasă, se spală și se curăță în dulap, astfel încât nu era disponibil pentru copil.

Uneori, mamele preferă să nu ia copilul cu jucăriile pe care s-ar putea să fie obosiți, dar cu unele articole de uz casnic. Copiii dau cu voiaj târnășor, sărind cu pungi. Asigurați-vă că toate acestea sunt curate și sigure și că bebelușul nu a mâncat, de exemplu, un tub de ruj, care nu este ascuns în geantă sau, Doamne ferește, nu sa împiedicat un dosar de unghii. Oferiți-l pentru ruperea lucrurilor copilului

pe care nu îl folosiți și care va fi complet sigur în studiu.

Aerisirea ar trebui să fie sistematică, astfel încât aerul din apartament să fie actualizat constant.

Îngrijirea ocazională. Fața și mâinile copilului cu vârsta trebuie spălate mai des. Acum, acest lucru se face nu numai în toaletă dimineața, dar și în mod repetat în timpul zilei - înainte de fiecare hrănire, după ea, în cazul în care copilul devine murdar, și după cum este necesar. Mâinile copilului trebuie să rămână curate, pentru că le pune constant în gură. Acum aveți nevoie de o anumită abilitate să o spălați: un copil mai în vârstă se răsucește și de multe ori se opune.

Dimineața, trebuie să spălați bebelușul și să vă spălați fața și să vă spălați mâinile. După plimbare, se recomandă spălarea feței copilului și spălarea mâinilor și schimbarea hainelor în haine curate. În general, în timpul zilei trebuie să schimbați hainele de mai multe ori, în funcție de cât de des se murdărește copilul. Îmbrăcămintea de noapte se schimbă bebelușul la fiecare două zile, numai dacă nu era murdară. Copilul trebuie întotdeauna să fie îmbrăcat curat, nu este doar igienic, ci și estetic. La această vârstă, nu ar trebui să permiteți copilului să se ude mult timp - el are deja un sentiment de dezgust.

De la o vârstă fragedă, formați abilitățile simple de igienă ale copilului: spălați-vă fața, spălați-vă mâinile înainte de a mânca, legând o salopetă frumoasă etc. Copilul trebuie să aibă batista proprie, în niciun caz nu trebuie păstrate medicamente, Chimie, articole ascuțite și tăiate de uz casnic! Înlocuiți toate prizele electrice deschise cu cele închise!

Nu-i ștergeți nasul sau ochii cu o batistură adultă.

Baie. O baie obligatorie în fiecare seară. Pregătiți-vă tot ceea ce aveți nevoie pentru îmbăierea în avans și plasați-le astfel încât fiecare lucru mic să poată fi ușor atins. Un copil care îi place să stea într-o baie ar trebui să fie puternic sprijinit. Mulți copii se bucură să joace în apă cu jucării. Așteptați copilul să se joace și începeți să spălați, condamnând ușor. În primul rând, spălați corpul cu săpun pentru copii, spălând toate pliurile. Masați spatele cu un burete moale. Finalizați procedura cu un șampon.

După îmbăiere, înfășurați copilul într-un prosop mare de terase sau în scutece de bicicletă cu o glugă. Pielea bebelușului a devenit deja puțină durată, astfel încât să nu mai puteți uda, ci ștergeți, începând cu capul.

Păstrați organele genitale externe ale copilului curate. Studiind lumea din jurul lui, își examinează propriul corp. Este interesant de atins. Într-o zi copilul va acorda atenție organelor genitale externe. Unii copii au un obicei de a le atinge. Prin urmare, organele genitale externe ale copilului trebuie să fie curate.

Dacă, în mod regulat, nu spălați sau nu vă spălați copilul, poate să apară senzație de mâncărime în organele genitale externe, ceea ce îi determină pe copil să-i zgârie cu pixuri. Îndepărtați copilul din acest obicei prin trecerea atenției asupra jucăriilor noi sau preferate.

Fetele spală organele genitale externe numai din față în spate; băieții în timpul îmbăierii spală cu atenție capul segmentului și toate faldurile.

Se intampla ca bebelusul sa sperie ceva in timpul inotului. O asemenea neplăcere poate duce la faptul că se va teme de apă. Este necesar să opriți scăldatul pentru o perioadă de timp, limitând măsurile de igienă prin spălare, frecare, spălare și spălare și este mai bine să nu faceți baie. Re-obișnuiți cu apa ar trebui să fie cu grijă și cu răbdare, permițând copilului să se aplece mânerele inițial într-un bazin de apă. Deci "jocuri cu apă" pot merge la baie.

Dar chiar daca bebelusul iubeste sa inoate, nu este usor sa-i speli capul, pentru ca aceasta este o procedura fara placere pentru toti copiii. Unii oameni nu-i plac atunci când își revarsă apă pe capete și apa devine în ochii lor. Dar de 2 ori pe săptămână, trebuie să vă spălați ușor părul cu un șampon moale pentru bebeluși "fără lacrimi" sau săpun. Nu puteți face acest lucru în timp ce înotați. Așezați copilul în poală, astfel încât să nu vadă apa. Îndepărtați o bucată de pânză moale cu apă caldă și ștergeți-vă capul. Apoi aplicați ușor o cantitate mică de șampon, ușor.

vorbind cu bebelușul și spălați-l cu o cârpă caldă și umedă.

Grijă de dinți. De obicei, după 6 luni (la unii copii mai devreme), bebelușii încep să dămece. Trebuie avut grijă ca alimentele lipite între dinți să nu rămână în gură. După ce mâncați, dați-i niște apă fiartă pentru a clăti pentru a îndepărta resturile de alimente.

Problemă cu probleme. Un copil de 7-8 luni, capabil să stea în mod constant, să se obișnuiască treptat cu oala, sprijinind-o. Creșterea acestei abilități importante face mai ușoară îngrijirea și copilul se obișnuiește să se usuce constant. Potul trebuie să fie întotdeauna curat și să stea pe podea.

În cea de-a 11-a lună, copilul începe, de obicei, să ceară el însuși. Complet abilitățile de curățenie copilul învață numai până în a 27-a lună de viață.

Cât de des trebuie să scăldați un copil de 9 luni?

Suntem 9 luni, baieti in fiecare zi, se spala cu apa si sapun o data pe saptamana. Dar nu știu dacă este corect, dar de câte ori v-ați scăldat copiii în această epocă o dată pe săptămână? Și cât de des se spală cu săpun?

Răspunsuri

Salutări! Pentru a publica posturi și a avea acces complet la funcțiile proiectului, conectați-vă sau înregistrați-vă.

Urmărind programele teribile despre răul de săpun și șampon, baieți copilul în fiecare zi, dar folosiți săpun de casă, făcut cu mâinile lui.

Bine, faci totul. Cu săpun să se spele suficient o dată pe săptămână. Și în fiecare zi, la vârsta de nouă luni, nu are niciun sens să se îmbăieze un copil. Puteți face acest lucru într-o zi sau două. Înțelesul înotului zilnic a fost de la naștere, nu în scopuri de igienă, ci pentru adaptarea cea mai rapidă a copilului la mediul extern. Acum nu are sens să facem. Dar pentru a spăla bebelușul și pentru a spăla numărul necesar de ori pe zi. Am spălat dimineața și înainte de culcare și după ce am vizitat întotdeauna strada.

Care este copilul de baie 9 luni pe mare?

Mergem la mare în vară, până când știu exact când copilul va fi de 9-10 luni. Întrebarea este ce - ce-i acolo să-l scaldeți, dacă nu pe mânere) Există vreo altă opțiune decât înotătorul de înot? (ceva ce este scump, deși îmi place).

dacă mai vrea să meargă la mare. Cel mai mare meu an nu a vrut să înoate, cel mai tânăr a ajuns la mare timp de 7 luni și nu a vrut să înoate.
100%)
M-am dus cu bătrânul pentru prima dată pe an și 8, apoi în 2.8 nu m-am mai înotat timp de o lună. Și mi-a strigat de pe țărm, urcând afară! smocuri!

Dar în lac de la 8 luni stropit

Autorul, un prieten are o mașină de măturat, abaliză! ia, nu pierde