izofra baby

au avut foarte rau nasmorka.popleotsosy ajută puțin (după ei el încă bâlbâie și sniffles puternic sentimentul că el are mucous umflarea acolo (medicul a scris mai întâi vibrocyl, dar el nu a ajutat. și nasol baby + otrivin spălare și miramistin în gât (este roșiatică din cauza mușchi).

Citeam acum informații despre această isofră și am sentimente conflictuale, indiferent dacă ar fi sau nu să picură. acesta este un antibiotic. iar copilul este încă atât de mic, nu avem încă 2 luni... care le-a tratat ca rezultat.

fiicei mele li sa dat isofra, i-au ajutat repede, deși avea 3 ani la acel moment.

citiți, multe protorgol laudă! Ce este acest remediu? ceea ce este mai bine isofra sau protorgol. sau poate izofru picura și nu vă fie frică deja?

vă rog să-mi spuneți. medicul ne-a dat timp pana luni, daca nu se imbunatateste, atunci vom fi spitalizati ((((((((((((

"Isofra": instrucțiuni pentru utilizarea spray-ului în nas pentru sugari și copii din anul

Membrana mucoasă a nasului la copii este prost protejată împotriva bacteriilor. Prin urmare, nas curbat - o plângere foarte comună în rândul copiilor. Medicamentul Isofra - un instrument care acționează împotriva inflamației mucoasei nazale. Un antibiotic local care suprimă reproducerea organismelor patogene combate congestia nazală. Este utilizat pentru a trata o rinită de natură bacteriană și complicațiile acesteia.

Forma de eliberare, compoziția și acțiunea medicamentului

Mulți oameni numesc în mod incorect această drojdie de droguri. Într-un laborator din Franța, farmaciștii au dezvoltat un spray, iar acum se produce cu succes. Astfel, există o singură formă - un spray care conține 15 ml de sulfat de cacitină și substanțe auxiliare. Izopor picături nu există.

Principala componentă a medicamentului este framycetinul. Acesta este un antibiotic puternic aminoglicozidic. Este foarte eficient în tratarea unui număr mare de bacterii - streptococ, pseudomonas, enterobacterii etc. Bastonul cianotic, enterococii, streptococi, unele stafilococi, chlamydia, rickettsia și micoplasma au rezistență la acesta. Pulverizatorul are următoarea compoziție:

 • clorură de sodiu;
 • metil parahidroxibenzoat;
 • apă;
 • citrat de sodiu;
 • acid citric monohidrat;
 • E218.

Substanța acționează în detrimentul bacteriilor, fără a permite microorganismelor să realizeze mijloace de trai normale.

Indicații privind utilizarea pulverizării

Instrumentul este utilizat în conformitate cu instrucțiunile pentru natura bacteriană a problemei:

 • cu sinuzită purulentă;
 • cu rinofaringita prelungită;
 • cu adenoidită;
 • în rinita acută și sinuzita;
 • după intervenții chirurgicale.

Aveți grijă dacă există o curbura a septului nasului și a rinitei provocate de alergii.

Este posibil să se utilizeze Isofra pentru copii până la un an?

Întrebarea despre câți ani sau luni poate fi o soluție pentru copii este destul de controversată. Deși adnotarea spune că medicamentul nu este prescris pentru copii sub vârsta de un an, experiența clinică indică posibilitatea utilizării acestuia pentru tratarea sugarilor. Mulți otolaringologi îl folosesc în cursul tratamentului, deoarece este un bun înlocuitor al multor antibiotice care acționează sistemic.

Uneori medicii prescriu Isofra la pacienți foarte tineri, datorită eficacității ridicate a medicamentului în tratamentul infecțiilor bacteriene.

Conform rezultatelor experimentelor sa constatat că instrumentul este caracterizat prin performanțe ridicate și toleranță bună la sugari. În tratamentul Isofra al sugarilor care suferă de sinuzită sau nas curbat, majoritatea copiilor s-au recuperat în mai puțin de 7 zile, în timp ce utilizați alți agenți antibacterieni, tratamentul a durat aproximativ 10 zile.

Trebuie să-ți amintești! La această vârstă, pasajele nazale sunt scurte. La pulverizarea copiilor mici, se poate produce otita sau eustachita.

Instrucțiuni de utilizare a medicamentului

Ghidul pentru droguri este dat pentru revizuire, toate deciziile privind admiterea ia un medic. Sticla de pulverizare trebuie să fie în poziție verticală atunci când este injectată. Distribuitorul trebuie să fie introdus mai întâi într-o nară și să facă o injecție, apoi în cealaltă.

Înainte de a utiliza pulverizarea, este necesar să vă familiarizați cu regulile prezentate în abstract:

 • Asigurați-vă că mențineți intervale egale de timp între injecțiile cu Isofra la copii.
 • Într-o singură etapă, un spray este acceptabil, altfel doza de antibiotic crește și probabilitatea de efecte secundare este mare.
Picăturile trebuie utilizate strict conform instrucțiunilor, deoarece sunt potrivite pentru tratarea frigului

Cum de a picura izofru?

Cum se utilizează spray-ul este indicat în instrucțiuni:

 1. în caz de congestie, trebuie mai întâi să eliberați nasul - picăturile vasoconstrictive ar trebui instilate cu 15-20 minute înainte de procedură (vă recomandăm citirea: picături pentru copii Sialor);
 2. pentru a determina dozajul, este necesar să se pulverizeze produsul de mai multe ori lateral;
 3. îndoiți capul înainte și faceți un spray în fiecare nară;

Cât de des și pentru câte zile poate fi aplicat agentul?

Doza zilnică este un spray pe fiecare pasaj nazal de trei ori pe zi. Cursul de tratament este de 7-8 zile. Durata maximă a cursului este de până la 10 zile, dar dacă copilul nu se îmbunătățește în timpul săptămânii, medicamentul trebuie retras.

Când urmați instrucțiunile, riscul de supradozaj este redus la minim. Dacă un copil a injectat accidental o doză mare de spray sau chiar a băut-o, trebuie să-l apelați la medic și să monitorizați starea de bine a bebelușului. De asemenea, este necesar să beți cât mai mult cu lichidul său și să dați un sorbent. Posibila manifestare a alergiilor. Datorită absorbției reduse, supradozajul nu este practic posibil.

Contraindicații și posibile efecte secundare

Producătorii interzic utilizarea medicamentelor în următoarele cazuri:

 • cu intoleranță individuală la componente;
 • în prezența unei reacții alergice;
 • în timpul sarcinii și alăptării;
 • ca un mijloc de spălare a nasului.

Rețineți că Izofru nu poate fi utilizat cu medicamente antifungice, deoarece acestea pot neutraliza efectul pulverizării. Luați în considerare următoarele limitări:

 • susceptibilitatea ridicată a corpului copilului la substanța activă sau la componente suplimentare;
 • copil mai mic de 12 luni.

În general, medicamentul este bine tolerat, deși au existat cazuri de alergii. În cazul unei reacții alergice, cererea trebuie oprită, clătiți ușor gâtul și clătiți bine gâtul. Dacă medicul a considerat necesar - să luați antihistaminice.

Cu un tratament pe termen lung, medicamentul deshidratează mucoasa nazală, schimbând microflora. Utilizarea prelungită este dependență. Dacă este necesară reacția adversă la tratament pentru informarea medicului.

Analogi ai sprayului Isofra

În acest moment nu există medicamente cu antibiotic activ identic. Există medicamente similare cu aminoglicozide.

Pentru medicamentul Isofra, puteți să vă apropiați de efectul rezultat. De obicei, acestea sugerează înlocuirea tratamentului cu Isofra cu următoarele medicamente: Collargol, Polydex, Protargol, Rinofluimucil, Chlorophyllipt și multe altele. Compoziția acestor medicamente include: garamicină, dilaterol, bramitob, streptomicină, amikacină și un număr de substanțe.

Este dificil să se considere aceste medicamente ca analogi, deoarece, de exemplu, Rinofluimucil nu repetă nici compoziția Isofra, nici mecanismul de acțiune. O puteți numi un analog doar ca un leac pentru o răceală. Medicamentul este prescris pentru diferite rinite, ceea ce îl diferențiază în mod semnificativ de Isofra.

Este adesea recomandat ca Isofra să fie înlocuit cu Polydex. Acest lucru este extrem de greșit și dăunător. Polydex conține alte două antibiotice plus un hormon. Instrumentul este mai puternic și mai eficient. Este permis să se aplice numai de la 2,5 ani.

Anterior, medicamentul a fost adesea prescris Bioparox. Are un efect antimicrobian îmbunătățit. Cu toate acestea, în prezent Bioparox este interzis pentru producție.

Ce înseamnă mai bine, rezolvă medicul. Puteți studia diferite analogi și, cu consimțământul doctorului, înlocuiți medicamentul cu unul mai ieftin. Mai jos este un tabel pentru comparație cu unele analogice.

Isofra pentru copii

În timpul sezonului de gripă și infecții virale, corpul copilului este predispus la răceli prin tractul respirator superior. Inflamația este de obicei localizată în sinusurile mucoase ale nasului și poate duce la consecințe grave sub forma unui nas curbat și a sinusitei. Pentru a vindeca aceste simptome și a preveni consecințele dezvoltării lor, a fost dezvoltat medicamentul Isofra.

Informații generale despre medicament

Medicamentul distruge complet celulele străine în țesuturile și organele umane, datorită sintezei proteinelor perfecte. Isofra are un spectru larg de activitate. Substanțele, în special framycetin, afectează familia inertobacteriilor. Acestea includ diferite tipuri de microorganisme care sunt străine țesuturilor, inclusiv Escherichia, Proteus, Klebsiella. De asemenea, funcționează bine pe anumite tipuri de bacterii stafilococice și streptococice, precum și pe tije gram-negative.

Isofroy curează perfect rinita copiilor, care are semne de caracter bacterian. Rinita este, de obicei, foarte acută, cu un nas curbat prelungit și tuse, și este foarte dificil să se trateze pur și simplu cu medicamente vasoconstrictoare simple.

Isofra este utilizat pe scară largă în sinuzită, incluzând sinuzita. Dar pentru aceste boli, este obișnuit să-l utilizați în combinație cu multe alte medicamente prescrise de medicul curant.

Compoziție și forme de eliberare

Isofra intră în ghișeul farmaciei ca un spray nazal cu o concentrație a ingredientului activ de aproximativ 1,25%. O sticlă de plastic conține 15 ml. lichid transparente. Pe sticlă există un capac de înfășurare convenabil din polietilenă. Medicamentul este vândut în materialul unui pachet din carton și are în prezența sa instrucțiuni de utilizare și o duză de pulverizare pentru o injecție convenabilă în nasul copiilor.

Componenta principală a medicamentului, care are principalul efect terapeutic, este sulfatul de framycetin. În 100 ml. lichidul conține o doză în cantitate de 800 mii de unități internaționale sau, mai simplu, 1,25 g. Astfel, într-un ml. medicamentul conține 12,5 mg. ingredient activ framycetin.

În plus față de componenta principală, producătorii adaugă apă purificată, citrat de sodiu, acid citric, clorură de sodiu și metilparaben la Isofra. Nevoia de aceste substanțe în medicament, datorită faptului că, cu ajutorul lor, medicamentul este stocat mult mai mult și își păstrează mai mult proprietățile benefice în frigider.

Indicații pentru utilizare

Isofra este cel mai solicitat în timpul procesului infecțios care apare în sinusurile nazale, deoarece este framycetin care neutralizează activ microflora patogenă și luptă împotriva frigului comun și a consecințelor acestuia. Medicamentul trebuie utilizat în următoarele cazuri:

 • Rinita. Malware-urile dăunătoare infectează mucoasa nazală și provoacă inflamații. Copilul are o culoare groasă de culoare galben-verde. Cu aceste probleme, medicamentul se descurcă bine fără utilizarea de picături medicinale suplimentare.
 • Rhinopharyngitis. Când copilul, pe lângă rinita de origine bacteriană, se alătură procesului inflamator din nazofaringe, atunci medicamentul este indispensabil pentru a scăpa de aceste consecințe neplăcute.
 • Sinuzita. Agenții patogeni invadează adesea sinusurile nasului și devin vinovăŃi ai sinusitei, sinusită frontală, sfenoidită și etmoidită. Adesea boala este o complicație a rinitei. Când nasul rinită curge timp de ceva timp, dar apoi dispare. Acesta este înlocuit de febră mare, și după - descărcarea de pe nas a unei plăci mucoase groase.

Cel mai adesea, copiii cu sinuzită sunt mai mici de 15 ani. Datorită faptului că nu dau o importanță deosebită răcelii comune, ele au deseori complicații.

 • Adenoiditis. Cu această patologie, pulverizarea bine înmoaie mucoasa nazală și promovează îndepărtarea activă a mucusului, ceea ce facilitează în mod semnificativ respirația copilului.
 • Prevenirea după intervenția chirurgicală nazală. Pentru a reduce inflamația și a preveni răspândirea unei infecții bacteriene în perioada postoperatorie la un pacient mic.

Contraindicații și posibile efecte secundare

Izofru nu trebuie utilizat în caz de intoleranță la cocticin și alte substanțe conținute în preparat. Nu este necesar să spălați pregătirea sinusurilor paranasale atunci când se găsește o partiție la un copil.

Când utilizați medicamentul la un copil poate fi alergic. În acest context, utilizarea medicamentelor trebuie întreruptă și consultați medicul pediatru. Nu au fost detectate alte reacții adverse de către corpul copilului. Singura caracteristică a medicamentului este că substanțele conținute în acesta sunt capabile să dezvolte rezistență la ele în corpul unui copil. În acest caz, cu utilizarea prelungită a spray-ului și o deteriorare clară a sănătății, medicamentul este anulat.

Cum să luați și doza pentru copii

Izofru poate fi utilizat numai intranazal, iar agentul trebuie injectat, nu instilizat. Numai în acest fel substanțele conținute în acesta sunt distribuite uniform pe membrana mucoasă a nasului și nazofaringei și își vor începe efectiv impactul.

Înainte de injectarea medicamentului, curățați cât mai mult canalele nazale ale mucusului acumulat. Sticla este ținută vertical fără a fi înclinată lateral. La copii, medicamentul este utilizat de trei ori pe zi, o injecție în fiecare pasaj nazal la un moment dat. Durata administrării Isofra nu trebuie să depășească 7 zile.

Următoarele informații sunt disponibile în ceea ce privește cantitatea de lichid utilizat, în funcție de vârstă:

 • Pentru copiii de la 1 an la 5 ani - o injecție în fiecare pasaj nazal, de trei ori pe zi.
 • Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, medicamentul poate fi utilizat de 4 ori pe zi, de asemenea la o injecție.
 • Copiii cu vârsta peste 12 ani pot injecta spray-ul până la 5-6 ori, câte 2 injecții fiecare.

Instrucțiuni speciale

În cazurile de alergie la grupul de antibiotice aminoglicozidice, medicamentul nu este recomandat pentru utilizare. Medicamentul trebuie depozitat într-un loc întunecat, departe de copii. Utilizați cu strictețe instrucțiunile și nu depășiți perioada de utilizare prescrisă.

Farmaciile sunt disponibile pe bază de rețetă, astfel încât părinții ar trebui să-și ia copilul cu boala departe pentru a vedea un medic și pentru a primi sfatul corect cu privire la tratament.

Analogi ai medicamentului

În cazul intoleranței componentelor conținute în Izofr sau atunci când corpul copilului este utilizat pentru acest medicament, medicamentul trebuie înlocuit cu medicamente similare de tipul următor:

 • Bactroban. Unguentul de uz extern și nazal are un efect antibacterian și este foarte similar în compoziția sa cu Isofra. Dar există un singur lucru: Bactroban este utilizat pentru copiii de peste 12 ani.
 • Polydex. Medicamentul combinat care conține fenilefrină. Disponibil sub formă de spray nazal și aprobat pentru utilizare de către copiii de la vârsta de 3 ani.
 • Gentamicină. Poate fi produs sub formă de soluție injectabilă, unguent pentru uz extern și picături pentru ochi. Injecțiile și unguentul pot fi copii mai mari de o lună, picături de ochi sunt permise din anul.

Isofra se confruntă cu diverse boli ale tractului respirator superior la copiii foarte mici. Înainte de utilizare, trebuie să citiți cu atenție instrucțiunile. De droguri are contraindicații, deci trebuie să fie luate în considerare, de asemenea.

Isofra pentru copii: instrucțiuni de utilizare și de ce este necesar, preț, recenzii, analogi. Spray, Isofra picură în nas pentru copii

Spray nazal bazat pe o componentă care prezintă activitate bactericidă. Se utilizează pentru tratarea etiologiei infecțioase a rinitei și sinuzitelor. Poate fi administrat copiilor de la 1 an. Nu este adecvat pentru utilizare prelungită. Efectul terapeutic devine vizibil a doua zi. Dacă starea de bine a pacientului nu sa schimbat într-o săptămână, tratamentul este anulat. Acesta aparține grupului de prescripție medicală.

Formă de dozare

Soluția Isofra este produsă în sticle de plastic opace de 15 ml. Containerul este echipat cu un vârf special, astfel încât soluția să poată fi pulverizată sub formă de spray.

Descrierea și compoziția

Spray nu are nici o culoare și miros.

Se bazează pe un antibiotic cu spectru larg - sulfat de framycetin. 1 ml conține 8000 UI, ceea ce corespunde la 12,5 mg.

Substanțe suplimentare incluse în medicament: parahidroxibenzoat de metil, citrat de sodiu, acid citric monohidrat, soluție fiziologică de clorură de sodiu și apă purificată.

Grupa farmacologică

Medicamentul aparține medicamentelor antibacteriene, un grup de aminoglicozide.

Mecanism de acțiune

Framycetin acționează asupra capacității ribozomului de a produce sinteza proteinelor. Datorită acestui fapt, efectul medicamentului este bactericid (distruge complet celulele străine).

Spectrul de activitate al medicamentului este larg - afectează familia inerobacteriilor (escherichia, proteus, Klebsiella), niște tije gram-negative, unele stafilococi și streptococi.

Indicații pentru utilizare

Isofra este indicat pentru tratamentul:

 • rinită
 • Sinuzita (acută și cronică)
 • rinosinuzite
 • rhinopharyngitis
 • Condiții postoperatorii

În tratamentul rinitei, asigurați-vă că ați descoperit cauza apariției acesteia. Când etiologia alergică a rinitei, medicamentul nu va avea efect.

Fenomenele catarre în bolile respiratorii acute nu necesită tratament cu un spray antibacterian.

Numai rinita, care dobândește semne de bacterii, poate fi tratată cu succes cu Isofra. Aceasta ar trebui să fie o rinită prelungită, dificil de tratat cu picături simple de vasoconstrictor. Descărcarea mucoasă din nas devine galbenă sau verzui.

Cu sinuzita (în special cu sinuzita), medicamentul sa dovedit a fi un remediu eficient. Dar o acțiune bună este posibilă numai cu terapie complexă, cu numirea nu numai a unui antibiotic local. În sinuzita acută (exacerbarea sinuzitei cronice), este mai eficient să se utilizeze un antibiotic sistemic împreună cu medicamentul framycetin sub forma unui aerosol.

În perioada postoperatorie, terapia antibacteriană este folosită întotdeauna pentru prevenirea complicațiilor bacteriene. Dacă utilizarea unui spray nazal este suficientă, atunci Isofra este o opțiune excelentă.

Contraindicații

Medicamentul este contraindicat la persoanele cu intoleranță la principalul ingredient activ sau componente. De asemenea, nu puteți fi luat cu alergiile identificate la medicamentele aminoglicozidice.

Isofra este contraindicat pentru spălarea sinusurilor paranasale.

Copiii sub 1 an nu sunt recomandați.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Utilizarea medicamentelor cu aminoglicozide este contraindicată în timpul sarcinii și alăptării. Faptul este că antibioticul din acest grup poate afecta negativ fătul. Organul urechii interne este supus impactului negativ al acestui grup de medicamente.

Copilul nou-născut continuă procesele de formare a sistemului vestibular-cohlear. Prin urmare, în timpul alăptării acest medicament este interzis.

În ciuda faptului că Izofra este un medicament local și concentrația sa în sânge este foarte scăzută, medicamentul este contraindicat la sugari gravide, care alăptează și alăptează.

Dozare și administrare

Medicamentul se află într-o sticlă specială cu pulverizare. Trebuie să fie ținută în poziție verticală atunci când este utilizată. Vârful este adus la intrarea nazală și sunt făcute 1-2 clicuri. În acest caz, medicamentul este pulverizat sub formă de pulverizare.

Dacă flaconul este inversat și presat, cantitatea de medicament care intră în cavitatea nazală crește. Acest lucru este nedorit, mai ales la copii.

Când se pulverizează pe membrana mucoasă a cavității nazale ca un aerosol, medicamentul nu provoacă disconfort, este distribuit uniform pe suprafață. Și cel mai important - efectul medicamentului începe mai repede. Astfel, efectul dorit are loc într-un timp mai scurt.

 • Pentru copiii de la 1 an la 5 ani - 1 injecție în fiecare pasaj nazal, de 3 ori pe zi.
 • Copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, medicamentul poate fi utilizat de 3-4 ori pe zi, precum și o injecție.
 • Copiii cu vârsta peste 12 ani și adulții pot crește multiplicitatea de până la 5-6 ori, câte 1-2 injecții fiecare.

În ciuda faptului că inflamația este localizată preponderent pe o parte (dificultate de respirație printr-un pasaj nazal), ambele pasaje nazale trebuie irigate cu medicamente. Aceasta este o condiție prealabilă pentru localizarea procesului și prevenirea complicațiilor în cursul bolii.

Durata de utilizare este de obicei de la 5 la 7 zile.

Dacă nu există efect după 3-4 zile, trebuie să vă adresați medicului pentru corectarea tratamentului.

Efecte secundare

Ca și în cazul oricărui medicament antibacterian, Isofra trebuie utilizat timp de câteva zile. Utilizarea necorespunzătoare, cel mai adesea cu o reducere a duratei tratamentului, dezvoltă colonii de microorganisme rezistente.

Utilizarea excesiv de lungă la persoanele cu imunitate slăbită poate dezvolta infecții fungice. Prin urmare, după 5 zile de utilizare a medicamentului, asigurați-vă că consultați un medic.

Sunt descrise cazuri de reacții alergice. Poate fi un drog individual de intoleranță Isofra. Pe lângă alergia încrucișată cu medicamente din grupul aminoglicozidelor.

Prin urmare, prima aplicare ar trebui să fie dimineața pentru a observa reacția organismului.

Interacțiunea cu alte medicamente

Nu sunt stabilite cazuri de interacțiune cu alte medicamente.

Medicamentul este adesea folosit ca unul dintre componentele terapiei complexe.

Instrucțiuni speciale

În cazurile de alergie la grupul de antibiotice aminoglicozidice, medicamentul nu este recomandat pentru utilizare.

supradoză

Cu o utilizare adecvată a acestui medicament (sub formă de aerosol), cazurile de supradozaj nu sunt descrise.

În cazul utilizării neintenționate a medicamentului de către copilul din interior, trebuie să căutați imediat asistență medicală.

Condiții de depozitare

A nu se lăsa la îndemâna copiilor la o temperatură care să nu depășească +25 o C.

Condiții de vânzare a farmaciei

Este eliberat pe bază de rețetă.

Perioada de valabilitate

Marcate pe fiecare pachet individual. Nu utilizați după data de expirare.

analogi

Următoarele medicamente pot fi utilizate în locul Isofra:

 1. Bactroban este un substitut pentru Isophra în grupul farmacologic clinic. Este un medicament antibacterian produs sub formă de unguente pentru utilizare nazală și externă. În cavitatea nazală, medicamentul trebuie administrat pacienților cu vârste mai mari de 12 ani, incluzând femeile aflate în poziție și care alăptează.
 2. Polydex cu fenilefrină este un medicament combinat, produs sub formă de spray nazal. Este un substituent pentru Isofra în grupul terapeutic, contraindicat la pacienții cu vârsta sub 3 ani, în timpul sarcinii și alăptării.
 3. Gentamicina este un substitut pentru Isophra în grupul farmacologic. Aminoglicozida se face sub formă de soluție injectabilă, unguent pentru uz extern, picături pentru ochi. Injecțiile și unguentul pot fi copii mai mari de o lună, picături de ochi sunt permise din anul. Medicamentul sub formă de unguent poate fi utilizat cu prudență în timpul sarcinii și alăptării, celelalte forme de dozare fiind contraindicate la acești pacienți.
 4. Amikacina se referă la aminoglicozide. Disponibil în pulbere sau liofilizat pentru administrare parenterală. Medicamentul este contraindicat la nou-născuți, gravide și care alăptează.

Prețul medicamentelor

Costul costului Isofra este de 302 de ruble. Prețurile variază de la 267 la 390 de ruble.

Isofra pentru copii:
instrucțiuni de utilizare

În timpul sezonului de gripă și alte infecții virale respiratorii acute, tractul respirator superior este poarta de intrare pentru agenții patogeni. Este mucoasa nazală și sinusurile paranazale care sunt primele care sunt atacate de viruși și de multe ori rămân pe ea, provocând inflamație.

Adesea, acestea sunt legate de bacterii dăunătoare, din cauza cărora există o rinită purulentă, sinuzită, otita medie și alte boli. În astfel de situații, medicamentele antibiotice locale, care includ Isofra, sunt în cerere. Este permis acest medicament pentru copii și cum să îl folosiți corect?

Formularul de eliberare

Medicamentul este disponibil sub formă de spray nazal cu o concentrație de ingredient activ de 1,25%. În interiorul unei singure sticle de plastic Isofra este de 15 mililitri de lichid limpede. Flaconul are un capac din șurub din polietilenă. Este vândut într-un pachet de carton, împreună cu instrucțiunile și duza de pulverizare.

structură

Componenta principală a medicamentului, care este responsabilă pentru efectul său terapeutic, este reprezentată de sulfatul de framycetin. Doza pe 100 mililitri de soluție este de 800 de mii de unități internaționale sau 1,25 grame, adică un mililitru de medicament conține 12,5 mg de framycetin. Pentru a face medicamentul lichid și nu răsfățat, se adaugă apă purificată, acid citric, citrat de sodiu, metilparaben și clorură de sodiu.

Principiul de funcționare

Framycetinul din compoziția pulverizării este un antibiotic care reprezintă un grup de aminoglicozide. El a remarcat o acțiune bactericidă locală atât împotriva florei gram-pozitive, cât și a multor microorganisme gram-negative.

Drogurile distrug:

 • Staphylococcus aureus;
 • Unele tulpini de streptococi;
 • Pseudomonas aeruginosa;
 • Bastoane intestinale;
 • Klebsiella;
 • Shigella;
 • Bastoane hemofilice;
 • Salmonella;
 • enterobacterii;
 • Proteus.

După deteriorarea membranelor citoplasmatice din celulele microorganismelor, medicamentul acționează asupra proceselor metabolice, datorită cărora patogenul moare destul de repede. Cu toate acestea, unele bacterii Izofra nu afectează, de exemplu, microbii anaerobi sau pneumococi. Nu utilizați leziunile medicamentoase și virale ale nazofaringei, de exemplu, atunci când SARS sau gripa.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că medicamentul poate fi insensibil și acele bacterii pe care de obicei acționează framycetinul. Acest lucru este indicat de lipsa de îmbunătățire după câteva zile de tratament prin pulverizare. Dacă după 4-5 zile de la începerea aplicării mijlocului de evacuare nu devine mai puțin, iar nasul este încă înfundat, trebuie să consultați un medic.

mărturie

Medicamentul Isofra este cel mai solicitat în procesul infecțios, care este localizat în tractul respirator superior, deoarece majoritatea agenților patogeni ai unor astfel de patologii sunt sensibili la framycetin.

Medicamentul este utilizat:

 • Cu rinită, atunci când bacteriile daunatoare provoacă inflamația mucoasei nazale, manifestată prin secreții groase galben-verzui.
 • Atunci când rinofaringita, atunci când procesul inflamator din gât se alătură capului de natură bacteriană.
 • Cu sinuzită, dacă microorganismele patogene intră în sinusurile paranazale și provoacă sinuzită, sfenoidită, frontită sau etmoidită. Astfel de patologii sunt cel mai adesea diagnosticate la copiii sub 15 ani. Boala se dezvoltă adesea ca o complicație a rinitei, atunci când un mic pacient are o rinită la început, atunci temperatura corpului crește și un secret grosolos purulent începe să iasă din nas.

De asemenea, pulverizarea este prescrisă de medicii ENT în scopuri profilactice după operațiile din zona nazală, pentru a preveni inflamația și infecția bacteriană în perioada postoperatorie.

În plus, Isofra este utilizat pentru adenoidită, deoarece studiile clinice au arătat că utilizarea acestui spray ajută la congestie nazală, facilitarea respirației și după tratamentul cu adenoide de gradul 3, mulți pacienți se confruntă cu ameliorare (gradul scade la cel de-al doilea).

La ce vârstă este permis să ia?

La recomandarea producătorului de a utiliza sprayul Isofra la copii trebuie să aibă vârsta de 1 an și mai mult.

Cu toate acestea, există studii clinice, conform cărora medicamentul este sigur pentru copiii mai mici de un an. Aceștia au confirmat posibilitatea utilizării medicamentului la copii mai mari de o lună, dar numai un medic ar trebui să îl prescrie la sugari.

Forma de pulverizare permite tratarea uniformă a mucoasei nazale, iar substanța activă ajunge în sângele sugarilor într-o cantitate atât de mică încât nu provoacă efecte dăunătoare. Prin urmare, nu trebuie să vă fie teamă că unor astfel de copii mici li se prescrie un antibiotic în nas. Folosind un astfel de medicament la copii, este posibil să se evite utilizarea de antibiotice orale, care este adesea însoțită de efecte secundare, promovează alergizarea și perturbă echilibrul florei naturale în corpul copiilor.

Contraindicații

Este interzisă utilizarea izofrei în cazul intoleranței nu numai a framycetinului, ci și a oricărei alte aminoglicozide antibiotice, de exemplu, streptomicină sau gentamicină. În plus, medicamentul nu trebuie să spele sinusurile paranasale. Dacă se constată o leziune septală la un copil cu sinuzită, tratamentul cu Isofroy nu este, de asemenea, recomandat.

Efecte secundare

Corpul unor pacienți tineri reacționează la injectarea de Isofage prin alergii. Dacă apare, folosirea ulterioară a spray-ului trebuie oprită. Alte efecte secundare în tratamentul acestui instrument nu apar, dar în adnotările la medicament există o probabilitate de rezistență la acest antibiotic în microorganismele împotriva cărora este aplicat. În acest caz, medicamentul trebuie înlocuit cu un alt agent antibacterian, având în vedere sensibilitatea agentului patogen.

Instrucțiuni de utilizare și dozare

 • Isofra se utilizează numai intranazal și medicamentul trebuie injectat, nu este injectat, deoarece utilizarea sprayului va crea concentrația dorită a medicamentului și va distribui antibioticul în interiorul canalelor nazale în mod egal.
 • Înainte de a trata cavitatea nazală cu acest medicament, trebuie curățată de excesul de secreții și cruste. Odată cu introducerea medicamentului, sticla trebuie ținută vertical, încercând să nu o încliniți lateral.
 • În copilărie, medicamentul este utilizat de trei ori pe zi, făcând o injecție în fiecare pasaj nazal. În acest caz, durata tratamentului cu un spray nu trebuie să depășească o săptămână.

supradoză

Deoarece soluția Isofra care se deplasează pe membrana mucoasă acționează numai la locul de aplicare și nu pătrunde în circulația sistemică, nu au existat cazuri de supradozaj cu un astfel de medicament cu o singură injecție cu o doză mare. Dacă tratamentul cu Isofra, chiar și în doza prescrisă de medic, durează mai mult de 7-10 zile, aceasta amenință să tulbura compoziția microflorei nazofaringiene (provocând disbacterioză).

Interacțiunea cu alte medicamente

Deoarece medicamentul este utilizat local, producătorul nu menționează nici o incompatibilitate cu alte mijloace. Isofra poate fi administrat împreună cu Rinofluimucil, Vibrocil și alte medicamente care au efecte antiinflamatorii, anti-edeme și vasoconstrictoare. În același timp, este imposibil să introduceți simultan aceste medicamente în cavitatea nazală, pentru a nu reduce efectul antibacterian.

Condiții de vânzare

Isofra, ca mulți alți agenți antibacterieni, se referă la medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală. Prin urmare, înainte de a merge la farmacie pentru astfel de medicamente, trebuie să consultați un medic și să luați o întâlnire cu el. Prețul mediu al unei sticle de pulverizare este de 280-300 de ruble.

depozitare

Întrucât Isofra este disponibil în ambalaje ușoare, nu există cerințe speciale de depozitare pentru flacon. Este important ca un copil mic să nu aibă acces la locul în care se va afla medicamentul. Temperatura de depozitare recomandată de producător este mai mică de 25 de grade Celsius. Termenul de valabilitate al produsului este de 3 ani și este indicat pe ambalaj. În cazul în care marcajul este șters sau data finală a trecut, este inacceptabil să se pshikat drogul în nasul copilului

opinii

Cu privire la utilizarea sprayului Isofra la copii, există destul de multe comentarii pozitive. Medicii laudă medicamentul pentru o gamă largă de efecte asupra bacteriilor, cazuri rare de rezistență la substanța activă și o formă de dozare convenabilă, datorită căruia antibioticul cade pe mucoasa nazofaringiană într-o concentrație suficient de ridicată. De asemenea, avantajul medicamentului se numește acțiune exclusiv locală.

Mamele spun că medicamentul ajută la rezolvarea unui nas lung, care are un simptom de descărcare groasă purulentă. Eficacitatea mijloacelor este confirmată în caz de sinuzită și complicație a otitei cu rinită.

O reacție alergică în timpul tratamentului este foarte rară.

Prețul sprayului este considerat de mulți părinți la prețuri accesibile, astfel că medicamentele sunt rareori căutate mai ieftin. Dezavantajul medicamentului este gustul său neplăcut, pe care copiii nu-l plac. În plus, mamele spun că injecția are loc cu destulă forță, îi face să se teamă. Unele mame se tem de efecte secundare, deoarece Isofra este un antibiotic, dar experiența multor părinți și medici arată că copiii tolerează medicamentul în cea mai mare parte și infecția bacteriană trece rapid.

În același timp, medicii, dintre care medicul lui Komarovski, avertizează că este inacceptabil să se dea copiilor picături antibacteriene fără a se consulta un specialist.

Dacă se utilizează în mod necorespunzător, medicamentul nu va avea efectul dorit și poate duce chiar la dependență, motiv pentru care ulterior va fi necesar să se utilizeze medicamente mai puternice în tratamentul sinuzitei bacteriene sau a rinitei sau să se utilizeze sistemic antibiotice.

analogi

Alte medicamente pe bază de framycetin nu sunt eliberate, așa că, dacă este necesar, pentru a înlocui Isofra, medicii prescriu medicamente cu efecte terapeutice similare, dar cu o compoziție diferită:

 • Protargolum. Aceste picături pe bază de proteine ​​de argint au un efect antiseptic și astringent și, de asemenea, reduc severitatea inflamației în răceala obișnuită, conjunctivită, sinuzită, otită și alte boli. Medicamente pentru copii prescrise de la naștere.
 • Dioxidine. Un astfel de agent antimicrobian este produs sub forma unei soluții, care uneori este recomandată să picure în timpul unui nas curbat sau otitei. În unele cazuri, medicul prescrie picături complexe cu această componentă.
 • Polydex. Compoziția acestui spray nazal include două antibiotice din grupuri diferite, suplimentate cu fenilefrină și glucocorticoid. La copii, acest medicament este utilizat la vârsta de 2,5 ani și peste.

Izofra - instrucțiuni de utilizare, indicații, contraindicații, recenzii

Tractul respirator superior este poarta principală pentru infecții în perioada bolilor respiratorii de masă. Adesea, în special la copii, infecția nu se răspândește în continuare, rămânând pe membrana mucoasă a nasului și sinusurilor și provocând complicații. Majoritatea persoanelor de orice vârstă cu debut în afara sezonului suferă de sinuzită și rinită. Pentru tratamentul rinitei infectate și a medicamentului stabilit Isofra.

Compoziție și formă de eliberare

Medicamentul este disponibil sub formă de picături nazale și pulverizare.
Se pulverizează într-o sticlă de plastic opacă cu o capacitate de 15 ml cu o duză specială pentru pulverizare.
Principalul ingredient activ al isofrei este framycetinul - un antibiotic din grupul aminoglicozidelor. 100 ml de medicament conține 1,25 g de sulfat de framycetin.

farmacologie

Antibioticul este eficient împotriva unei game largi de microbi patogeni, inclusiv a celor care nu sunt sensibili la penicilină: stafilococi, mai multe tipuri de streptococi, Klebsiella, Shigella, enterobacter, pseudomonas, proteus.
Nu sunt picături eficace atunci când sunt infectate cu agenți patogeni anaerobi, treponema, precum și unele varietăți de streptococi.

mărturie

Aplicare și dozare

Pentru bebeluși, faceți clic pe distribuitor în fiecare nară de trei ori pe zi.
Durata utilizării - până la zece zile.

Picăturile trebuie injectate în fiecare nară câte una până la două picături de patru până la șase ori pe zi în fiecare nară nu mai mult de o dată la două ore.

supradoză

Nu există dovezi privind o supradoză a acestui medicament, deoarece, cu o utilizare intranazală, o cantitate nesemnificativă de substanță activă intră în sânge.

Efecte secundare

Utilizarea medicamentului pentru mai mult de zece zile consecutiv poate provoca dezvoltarea de co-infecții (de exemplu, infecții fungice).
În unele cazuri, se observă o reacție alergică.
Utilizarea prelungită și necorespunzătoare a medicamentului duce la "dependența" microbilor și la apariția tulpinilor rezistente.

Contraindicații

Contraindicațiile și utilizarea picăturilor și pulverizării sunt intoleranța individuală la antibioticele aminoglicozidice.

Pentru copii și copii

Nu trebuie să vă fie teamă că acesta este un antibiotic, deoarece o cantitate foarte mică de substanță activă intră în sângele copilului.
Cel mai adesea, medicamentul este prescris pentru copiii cu nas lung, pe termen lung, cu secreții nazale groase și purulente, precum și cu o combinație de sinuzită și otită.
Dacă medicamentul provoacă o reacție alergică, trebuie să întrerupeți utilizarea acestuia și consultați un medic.

Utilizare în timpul sarcinii și alăptării

Nu există informații fiabile despre efectul medicamentului asupra cursului de gestație și asupra dezvoltării sale. Prin urmare, medicamentul poate fi utilizat numai în cazuri speciale, așa cum este prescris de un medic și sub controlul acestuia.

Studii clinice

Eficacitatea pentru antritism
Un grup de oameni de știință și medici de la Universitatea de Stat de Medicină din Rusia (Moscova) a efectuat un experiment privind utilizarea sprayului Isofra în tratamentul copiilor de la 4 săptămâni la 12 luni. Printre participanții la experiment se numără copiii cu rinită și sinuzită catarală și purulentă.
Medicamentul a fost injectat de trei ori pe zi în fiecare nară cu o injecție, în timpul săptămânii.
Niciun copil nu a fost alergic la medicament. Deja în a cincea zi de tratament, 60% dintre pacienți au avut un tratament complet. Tratamentul cu alte medicamente a dat un rezultat similar cu numai 8 zile.

Eficacitatea în adenoide
Departamentul de ORL, Facultatea de Pediatrie, Universitatea de Stat de Medicină din Rusia, a realizat un studiu al eficacității sprayului Isofre în tratamentul adenoidelor de gradul doi și trei la copii.
Deja în a treia zi, copiii au observat o îmbunătățire a respirației nazale. În a zecea zi, la 7 din 9 pacienți, examinarea cu raze X nu a evidențiat nici o inflamație. La cinci pacienți cu un grad de creștere treilea la adenoizi după tratament, gradul de creștere a scăzut la cel de-al doilea.

opinii

Natasha, 23 de ani
Fiica mea are o jumătate de an, iar recent are duze transparente. O altă temperatură a crescut la 37,5. Doctorul de la clinică ne-a numit Isofra. Am stropit-o, dar nu avea sens. A doua zi, nasul sa așezat complet, iar copilul a suferit în cele din urmă. Un alt doctor, un vecin, a spus apoi că aceste picături sunt prescrise numai pentru sinuzită. De ce ni se atribuie mușcă transparentă și chiar la începutul bolii? Apoi am citit în instrucțiunile că le-au fost prescrise începând cu anul. Poate doctorul nostru a confundat ceva? Acum este deja înfricoșător să mergem la ea după aceea. Niciodată nu știi ce prescrie copilul!

Irina, de 25 de ani
Micul meu fiu a fost prescris isofra atunci când avea un dinte lung și dureros de alpinist. Împotriva acestui dentar, el a pus un nas și a avut mușchi verde. Nici un medicament nu a ajutat deloc. Și Isofra, de asemenea, nu a ajutat. Apoi medicul pediatru a spus că atunci când dintele iese, atunci mușchiul trebuie să treacă. Într-adevăr sa întâmplat. Nodul a trecut apoi. Dar el nu a avut nici o reacție negativă la picături, totul a trecut în mod normal, fără alergii și alte lucruri.

Olga, 24 de ani
Am folosit acest spray atunci când aveam o haină groasă. Într-adevăr foarte repede ajutat. Ne-a speriat că antibioticele ar trebui să fie date unui copil. Dar este un păcat pentru un mic copil să prindă. Da, și antibiotice. Au inceput sa-i ceara altor mame, si m-au sfatuit sa fac acest spray. Apoi am aflat că este și un antibiotic, dar nu este periculos, deoarece acționează numai local, dar nu este dăunător corpului. De atunci nu aveam nevoie de acest medicament, deoarece copilul devine destul de puternic și rareori se îmbolnăvește.

Galina, 26 de ani
Sunt foarte multumit de droguri, fiica mea a mers la gradinita, mormintele nu s-au sfarsit niciodata. Am crezut că aceasta este deja sinuzita ei. Dar ea a venit la un doctor bun și mi-a sfătuit să-mi spăl nasul cu orice mijloace disponibile și, după spălare, am putut picura izofra. O săptămână de tratament și am uitat de o răceală. După asta, bineînțeles, și ei au făcut rău, dar cel puțin au fost vindecați și nu au tras aceste mormane peste ei timp de luni, așa cum era atunci. Satisfăcut de medicament, este destul de sigur și foarte eficient dacă este utilizat corect.

Inna, 18 ani
Am sinuzită alergată. La început, au încercat să folosească isofra pentru tratament, deoarece organismul nu tolerează antibioticele sistemice, iar medicul a decis să încerce cele locale. Nu a ajutat. La început, părea să fie mai ușoară, dar în timp, totul sa întors la locul ei. Dar Polydex ma ajutat mai bine. Există trei componente și ele lucrează împreună. Este eliminată umflarea mai rapidă și un efect mai lung de utilizare. Acolo și antibioticul este mai puternic decât în ​​isofage.

Isofra spray - combaterea infecțiilor bacteriene ale nasului la un copil

Inflamația nasului copilului este neplăcută: nasul bebelușului este blocat, este dificil pentru el să respire, iar secreția mucoasă sau purulentă irită pielea delicată. Isofra este un medicament de actualitate popular pentru infecțiile nazale. Când este prescris de medici, cum să utilizați corect acest medicament și de ce ar trebui folosită cu prudență? Veți găsi răspunsuri la aceste întrebări în recenzia noastră.

Isofra este un antibiotic local.

Cum funcționează medicamentul?

Isofra este un medicament cu un efect antimicrobian pronunțat. Acesta include ingredientul activ activ framycetin cu o doză de 12,5 mg / ml - un antibiotic local cu spectru larg din grupul aminoglicozidelor (substanțele au fost obținute mai întâi de la fungusul radiant Actinomyces și sunt acum utilizate în medicină).

Preparatele de amino-glicozidă blochează sinteza proteinelor în celulele bacteriilor, distrugând astfel formele lor active, reproductibile.

Din acest motiv, Isofra are următoarele proprietăți farmaceutice:

 • Antimicrobiene - medicamentul reduce numărul total de bacterii dăunătoare din nazofaringe.
 • Bactericid - medicamentul distruge peretele celular al microbilor și luptă rapid și eficient.

Dacă boala are o natură severă, este necesar un antibiotic.

Beneficiile utilizării Isofra pentru infecții nazale:

 • Eficacitatea formulării medicamentoase care vă permite să reduceți rapid numărul de bacterii în centrul inflamației. Spre deosebire de penicilinele și cefalosporinele, antibioticele din grupul de aminoglicozide nu sunt utilizate la fel de des și numărul tulpinilor bacteriene rezistente la acestea este mult mai mic.
 • Un spectru larg de acțiune - medicamentul este activ atât împotriva agenților patogeni gram-pozitivi, cât și gram-negativi ai infecțiilor nazofaringe.
 • Datorită formei convenabile de eliberare a fondurilor (sub formă de spray nazal), o concentrație ridicată de medicament este creată la locul infecției - țesuturile mucoasei nazale și sinusurilor paranasale.
 • Lipsa efectelor sistemice: antibioticul acționează numai în cavitatea nazală, practic nu este absorbit în sânge și nu provoacă reacții adverse la organele interne.

Indicații pentru utilizare

Izofru prescris doar pentru frigul bacterian. Dacă mucusul copilului în nas este cauzat de un virus, medicamentul nu va ajuta (deoarece antibioticele nu acționează pe viruși).

Doar un medic poate prescrie un medicament.

Înainte de a utiliza instrumentul, este necesară consultarea unui specialist, însă tu însăși poți presupune dezvoltarea unei infecții microbiene la un copil. Principalele diferențe de proveniență a unui virus de la bacterii sunt prezentate în tabel.

Scopul medicamentului este prezentat în:

Formularul de eliberare

Isofra este fabricat de Laboratoires Bouchara-Recordati, companie farmaceutică franceză.

Singura formă de eliberare este un spray nazal. Farmaciile cer deseori "picăturile Isofra". Într-adevăr, dacă rotiți sticla și faceți clic pe ea - instrumentul poate fi picurat. Cu toate acestea, este greșit, se recomandă să-l stropi (ținând flaconul vertical, cu vârful în sus) și să nu picurăți medicamentul în nas. La pulverizare, este distribuit uniform și creează concentrația optimă a antibioticului pe mucoasa nazală.

Isofra se vinde într-o cutie roz roz, într-o sticlă de plastic cu o duză specială de pulverizare și instrucțiuni de utilizare.

Prețul mediu pentru o sticlă de 15 ml - 270 p.

Metodă de utilizare

Instrucțiunea recomandă utilizarea medicamentului pentru tratamentul copiilor care au împlinit vârsta de un an. Descărcați instrucțiunile de utilizare.

Cu toate acestea, ca urmare a unor studii recente, s-a dovedit siguranța și tolerabilitatea bună la sugari mai mari de o lună. Prin urmare, în practică, pediatrii prescriu Isofra, chiar și copii.

Spray este potrivit pentru copiii mai mari de o lună.

Când utilizați medicamente, urmați aceste reguli:

 • Înainte de procedură, cereți copilului să-și suflească nasul sau să-i curățe nasul cu un tampon de bumbac și soluție salină.
 • Cere-i copilului să-ți încline puțin capul sau să-l faci singur. Dacă nu are încă trei luni și nu își ține capul rău, ar trebui să-ți tratezi nasul, să-l așezi pe o suprafață plană pe spate și să-ți întorci ușor capul într-o parte, astfel încât medicamentul să nu curgă în laringe.
 • Țineți sticla de pulverizare în poziție verticală.
 • Introduceți vârful nebulizatorului în canalul nazal și strângeți ușor pereții flaconului - medicamentul va fi distribuit uniform pe mucoasa inflamată.
 • Repetați același lucru cu celălalt nara.

Ține minte că nu poți clăti nasul cu acest medicament.

Cursul de tratament cu Isofra pentru copii - 10 zile. De obicei, în această perioadă, infecția se retrage complet. Îmbunătățirile sunt deja remarcabile în ziua 4-5. Nu se recomandă continuarea tratamentului mai mult decât perioada specificată, precum și aruncarea acestuia fără finalizarea cursului. În primul caz, sunt posibile încălcări ale microflorei normale (disbacterioză nazofaringiană), în al doilea rând - reapariția infecției.

Pentru prevenirea rinitei, Isofra nu este practic utilizat. În cazuri excepționale, un specialist poate prescrie un curs de tratament medicamentos după operație pe nazofaringe pentru a preveni infecțiile nosocomiale - orice boală de origine microbiană, pe care copilul a contractat-o ​​în spital. De regulă, este dificil și nu răspunde la tratamentul datorat rezistenței bacteriilor "spitalicești" la cele mai frecvente antibiotice.

Medicamentul este prescris copiilor care nu sunt ajutați să scape de picăturile nazale reci.

Contraindicații și efecte adverse

Singura contraindicație pentru utilizarea medicamentului este intoleranța individuală a componentelor sale. Isofra este de obicei bine tolerat și rareori produce efecte secundare. În medicină, se menționează cazuri izolate de reacții alergice generale și locale: erupție cutanată, mâncărime, roșeață și umflarea membranelor nazale nazale și urticarie.

Interacțiuni medicamentoase

Deoarece pulverizarea Izofra acționează numai în cavitatea nazală și practic nu este absorbită în sânge, ea poate fi utilizată în combinație cu orice alte medicamente pentru a trata răcelile la un copil. Dar, în același timp, utilizarea combinată a altor picături nazale (vasoconstrictoare, hormonale și altele de la rece) poate duce la o scădere a efectului medicinal al antibioticului.

Analogi Isofra

Singurul analog intern al medicamentului este Framycetin. Compoziția sa este complet identică cu cea a lui Isofre. Prețul Framitsetin este de 2-2,5 ori mai mic, dar găsirea pe rafturile farmaciilor nu este atât de ușor.

Un efect similar în infecțiile nazofaringe are mai multe medicamente care nu conțin un antibiotic în compoziție:

 1. Protargolul (sau Sialor analogic) este un produs bazat pe molecule de argint. În ciuda compoziției diferite de Isofra, Protargol are și proprietăți antiseptice și antimicrobiene. Nu conține un antibiotic, este produs în departamentele de farmacii cu prescripție medicală, are o durată scurtă de conservare și se utilizează pentru a trata frigul bacterian la copiii de peste 5 ani.
 2. Rinofluimucil este un medicament combinat antiinflamator, anti-edemat, care eliberează mucus, care tratează frigul comun la copiii cu vârsta mai mare de 1 an. De asemenea, disponibil sub formă de spray.

Analog Isofra - Rinofluimucil.

Mulți oameni numesc medicamentul Polydex principalul analog al Isofra, dar acest lucru nu este adevărat. Polydex este un agent combinat bazat pe două antibiotice (polimixină B și neomicină). Fiecare dintre ele are propriul spectru de acțiune și este activ în raport cu grupul său de agenți patogeni. În plus, medicamentul include componente vasoconstrictoare și hormonale. Polydex se ocupă rapid și eficient de cauza și simptomele rinitei, sinuzitei, faringitei, dar are efecte secundare și nu este utilizat pentru a trata copiii sub 3 ani.

Medicamentul antibacterian și antiinflamator local local anterior Bioparox nu este recomandat pentru tratamentul rinitei la copii. Compania farmaceutică Servier Laboratory a raportat câteva cazuri fatale asociate cu o reacție alergică severă la componentele sale și este posibil ca medicamentul să fie întrerupt.

opinii

Inna (fiica lui Alexandru, 8 ani):

"Doctorul ia sfătuit pe copil să cumpere Isofra când a văzut ce mormătură groasă și verde am venit să vedem. De asemenea, el a recomandat ca înainte de utilizare să se clătească nasul bine cu apă sărată (1 lingură de sare pe sticlă de apă) sau soluție salină, care nu este inferioară produselor scumpe bazate pe sare marină.

Așa am făcut. Deși Sasha nu a plăcut foarte mult procedura, am folosit medicamentul de trei ori pe zi timp de 10 zile. Îmbunătățirile au devenit vizibile după 3-4 zile: mușchiul a fost mult mai mic. Prin urmare, am doar comentarii pozitive despre acest medicament. "

Înainte de a folosi pulverizatorul clătiți nasul cu apă sărată și cereți-i copilului să-și sufleze nasul.

Valentina (fiul Egor, 5 ani):

"Fiul meu are adenoide, deci este foarte bolnav. Anul trecut, medicul ne-a prescris o picătură de Isofra, iar astăzi este cel mai bun instrument care ne ajută să luptăm împotriva frigului bacterian.

Medicamentul se descurcă rapid cu germeni. Trebuie să-l folosim de 4-5 ori pe an și nu a provocat dependență sau alergii. Dezavantajele pot fi numite costuri ridicate și disconfort numai atunci când sunt injectate: lichidul care curge în gât are un gust specific "medicinal" - fiul nu-i place foarte mult ".

Kim P.S., pediatru:

"Isofra are o gamă clar definită de indicații care trebuie respectate. În cazul rinitei virale și alergice, remedierea poate fi nu numai inutilă, ci și nesănătoasă. Dragi părinți! Utilizați acest agent antibacterian numai după o rețetă. "

Isofra spray nazal se ocupă rapid și eficient de răceala obișnuită și rareori produce efecte secundare în timpul copilăriei. Acest lucru este confirmat de feedback-ul pozitiv din partea medicilor și a pacienților. Dar utilizarea sa trebuie justificată de natura bacteriană a bolii și recomandată de un medic. Numai în acest caz, tratamentul va beneficia. O recuperare rapidă pentru copilul tău!