De ce este atât de important să efectuați prima ultrasunete de screening

În această perioadă, există o mare probabilitate de a identifica o patologie de dezvoltare brută, uneori incompatibilă cu viața. Și după cum știm, la 12 săptămâni, întreruperea unei sarcini nu este la fel de problematică ca, de exemplu, la 20 de săptămâni, când fătul este deja format. Prin urmare, prima ultrasunete planificată are o mare importanță pentru femei. Întregul trimestru, în special în primele săptămâni, este o perioadă foarte vulnerabilă în ceea ce privește dezvoltarea copilului. Un impact extern poate afecta negativ evoluția acestuia, deoarece în această perioadă sunt date începutul tuturor sistemelor și organelor.

De exemplu, multe substanțe medicinale pentru femeile gravide sunt strict interzise pentru a lua tocmai pentru că au un efect dăunător asupra fătului (se pot dezvolta deformări care sunt incompatibile cu viața). Prin urmare, vă sfătuim să fiți extrem de atenți.
[conținut h2 h3]

Cum să pregătești femeile însărcinate pentru prima ecografie

 1. Înainte de procedură, trebuie să beți două ore pentru aproximativ două litri de lichid, deoarece examinarea inițială este cel mai adesea transabdominală.
 2. Pe studiu trebuie să luați papuci sau încălțăminte, prosop, scutec și prezervativ. Stați pe scutec și ștergeți restul gelului cu un prosop. Prezervativul este pus pe senzorul transvaginal și este aruncat după test.
 3. Înainte de inspecție, se recomandă efectuarea unor proceduri de igienă de bază (spălarea organelor genitale externe) și punerea pe lenjeria curată. Din păcate, nu toți pacienții au grijă de curățenia corpului, deși în timpul sarcinii, curățenia corpului ar trebui să fie într-unul din primele locuri în importanță. La urma urmei, mama viitoare va trebui să aibă grijă de copilul ei, inclusiv să-l protejeze de diverse boli.
 4. Foarte des, viitoarele mamici fac prima scanare cu ultrasunete mult mai devreme decât cea deja stabilită la o săptămână sau o lună de sarcină. Dacă aveți concluzii din studii anterioare, asigurați-vă că le luați cu dvs. Acest lucru va ajuta medicul să determine cu mai multă precizie data și ora nașterii.

Cum fac cercetările

Procedura include următorii pași:

 1. De obicei, la primul ecograf în timpul sarcinii, pacientul este înregistrat în avans. Puteți veni devreme și beți puțină apă în fața cabinetului medicului, exact la timp pentru ca vezica urinară să fie destul de plină.
 2. În birou vi se va cere să vă întindeți și să vă îndoiți puțin picioarele la genunchi. De obicei, un medic care efectuează ultrasunete obstetrică cu femeile însărcinate vorbește foarte ușor, deci nu trebuie să vă fie teamă. Medicul vă poate adresa toate întrebările. El vă poate arăta copilul dvs., care are deja aspectul unui mic om mic.
 3. În primul rând, se efectuează o inspecție cu un senzor transabdominal, care se află deasupra inimii. Apoi mergeți la examenul vaginal. Vă permite să examinați mai detaliat sistemele unui om care funcționează și se dezvoltă în mod normal și care sunt sistemele care nu respectă termenul limită de dezvoltare.
 4. Încă din primele săptămâni, sistemul sexual este așezat ca un așa numit tubercul genital, în funcție de aspectul său caracteristic cu vizualizare normală, sexul viitorului bebeluș poate fi asumat cu o probabilitate de 80%.
 5. La sfârșitul studiului, medicul vă va da un protocol cu ​​descrierea studiului și concluzia, la cererea părinților, studiul poate fi scris pe disc.

Ce poate fi observat pe monitor la 12 săptămâni de sarcină

În această perioadă, embrionul are o lungime de aproximativ 6-7 cm (de la gât până la coada cozii) și cântărește aproximativ 10 g.
Inima lui bate cu o frecvență de aproximativ 110 - 160 batai pe minut. Această valoare poate fi estimată prin scanarea Doppler. El poate clipi, suge degetul mare și face mișcări involuntare active.

Se evaluează corectitudinea dezvoltării copilului și, prin semne specifice, sunt excluse anomalii de dezvoltare și boli cromozomiale (genetice).

Prin urmare, primul ultrasunete fetal este atât de important pentru a se realiza la timp, altfel alți indicatori pot confunda întreaga imagine, ceea ce nu va permite să prezicăți în mod fiabil deviațiile de dezvoltare.

De exemplu, numai în această perioadă este un indicator atât de important ca dimensiunea zonei gâtului - grosimea țesuturilor moi ale gâtului, ceea ce face posibilă evaluarea prezenței anomaliilor genetice (în special a bolii Down).

Grosimea zonei gulerului este normală de 2-3 mm, dacă se constată o creștere a acestei mărimi, se face o reexaminare la 14 săptămâni pentru diagnosticul final, după care se recomandă o analiză genetică specială a lichidului amniotic.

Examinează locul de atașare a placentei, poziția sa față de gâtul uterin pentru a identifica riscurile de naștere prematură

Tonul uterin estimat. În acest moment, este posibil să se identifice o astfel de complicație gravă a sarcinii, ca insuficiență ismică-cervicală. Aceasta înseamnă că cervixul este închis blând și există un risc crescut de avort spontan.

În cazurile severe, femeile care doresc să păstreze sarcina, sub anestezie, impun o sutură circulară asupra uterului în gâtul uterin, strânge și închide canalul cervical, ceea ce contribuie la continuarea normală a sarcinii.

Estimată natura și cantitatea de lichid amniotic

Volumul lor în această perioadă este de aproximativ 50 ml, acestea fiind actualizate în fiecare zi.

Calculează data livrării viitoare cu o precizie de 2-3 zile.

Caracteristicile primului ecograf

O caracteristică importantă a ultrasunetelor în primul trimestru este capacitatea de a identifica patologia gravă în stadiile incipiente. Ce permite unei femei să înceteze o sarcină cu pierderi minime, să se vindece, să-și recupereze și să planifice una nouă.

Acele femei care nu trec studiul în stadii incipiente și dau naștere copiilor cu dizabilități severe de dezvoltare, adesea refuză copii în spitalul de maternitate. Și cui este binele acesta? Așteptați copilul, sunteți gata, alegeți lucrurile cu dragoste.

Nouă luni este un timp decent, tu devii atașat unui copil, faci un nume și apoi se naște un copil. Acesta este un mare stres pentru familie.

Adesea, dacă o femeie decide să părăsească un astfel de copil și să-l educe, bărbatul (soțul) într-o astfel de familie, mai devreme sau mai târziu, nu va rezista încărcăturii căzute și a plecat. Și acesta este un stres suplimentar pentru o femeie.

În fotografie: cum este primul ultrasunete în timpul sarcinii

De aceea este atât de important să eliminați în timp o posibila patologie la un copil prin efectuarea primului ultrasunete în timpul sarcinii. La urma urmei, toată lumea vrea să aibă copii sănătoși.

Termenul primei scanări cu ultrasunete este strict reglementat de ordinele speciale de obstetrică aprobate de Ministerul Sănătății al Federației Ruse, astfel încât ginecologii monitorizează cu strictețe punerea în aplicare a numirilor lor, cer femeile și chiar pot pune un semn asupra încălcării regimului în certificatul de invaliditate.

Prețul pentru ultrasunetele obstetricale variază de la o mie la trei mii de ruble. Depinde de statutul clinicii și de medic.

Revizuirea procedurii

Deoarece cel mai adesea se uită la embrionii normali și patologia este rar descoperită, mai mult, mama copilului ei este arătată, femeile părăsesc biroul într-o stare extatică. Frazele sunt adesea auzite: "Vă puteți imagina, mi-a dat un stilou!" Totuși, este bine când totul merge fără complicații și după plan.

Deci, primul ultrasunete în timpul sarcinii este o metodă de diagnostic valoroasă care vă permite să prezicați cursul sarcinii și toate complicațiile posibile. În plus, tocmai în acest moment este rezolvată problema conservării sarcinii în cazul în care este detectată patologia incompatibilă cu viața sau bolile cromozomiale.

Toți mamele responsabile care doresc să nască numai copii sănătoși cu drepturi depline ar trebui examinați într-un timp strict fixat.

Pe video: primul ultrasunete în timpul sarcinii

Temperatura bazală de la A la Z

* Dragi prieteni! Da, acesta este publicitatea, care se învârte așa!

Ecografie secundă

Fetele. Spune-mi. Dacă totul a fost bun la prima ecografie, există vreo abatere la cel de-al doilea ultrasunete? Foarte îngrijorat, toxicoza a dispărut, mă simt mult mai bine, ca și cum nu ar fi însărcinată. Deja 17 săptămâni. Mă tem de înghețat...

Citiți comentariile 32:

Rita, nu te gândi la rău. Toxicoza pe care ați trecut-o deja, de regulă, este de până la 12 săptămâni, deși toate sunt diferite. În termenul tău ar trebui să simți deja tremurul ușor, ascultă-te, care este înghețat. La prima mea ecografie, totul a fost bine, iar al doilea. Nu vă faceți griji, totul va fi bine.

Nuriya, nu mă deranjează, așa că mă îngrijorez și burtica nu este mare

Rita2009, aceste două ultrasunete sunt în principiu diferite. La primul ultrasunete, mulți încă nu se uită, pentru că nu văd. La 17 săptămâni și nu poate fi o burtă mare.

Nuriya, nu mă deranjează, așa că mă îngrijorez și burtica nu este mare

Rita2009, în prima B, perturbația se simte mai târziu, nu vă grăbiți timp și vă bucurați de poziția dvs., acum este momentul potrivit, nu există dorință și burta nu interferează)))

Rita2009, dar pentru jolte este încă devreme. Toate în mod individual.

În curând va fi. Stai. Cele mai plăcute lucruri vor începe în curând.

Nuriya, nu mă deranjează, așa că mă îngrijorez și burtica nu este mare

Am citit că este posibil să fie înghețat la 16-18 săptămâni, spunând că această perioadă este de asemenea periculoasă.

Ai gânduri rele. De asemenea, m-am ingrijorat de Pts, imi era teama de tot, stomacul meu nu era acolo, chiar si medicul a fost surprins unde a fost localizat bebelusul meu. În cele din urmă, totul este bine. Totul va fi bine!

Rita2009, îți cunosc experiențele. La doar 18 săptămâni, un mic zhivivot, dar mișcarea există deja. Acum, în fiecare zi, îmi ascult sentimentele.

Este bine că te simți mult mai bine.

Raton, Doamne ferește, că totul era bun... Foarte îngrijorat. Kogdp era toxicoasă, simțea că era însărcinată, dar acum nimic

Rita2009, nu-ți face griji. N-am avut primul bercox deloc. Și am auzit primele șocuri exact la 20 de săptămâni. Și apoi nu în fiecare zi am auzit împingerea, tot Gin a fost speriat, nu m-am mutat timp de două zile, este șocată, ascultă, vorbește bine, împinge. Și nu am simțit deloc;

Rita2009, sarcina nu este o boală și nu trebuie să te simți rău în întreaga sarcină. Faptul că a trecut toxicoza este normal. Până la 12 săptămâni trece, iar acum vă puteți bucura pe deplin de poziția dvs. În curând veți simți primele mișcări. Lala a început să o miște după a doua ecografie, în aceeași zi. Se pare că nu-i plăcea că a fost luată în considerare. Bumura va crește. Bucurați-vă de fiecare moment, acum este perioada cea mai fertilă.

Rita2009, de asemenea, am avut toxemia cu 17 săptămâni, așa cum mă așteptam. Bucurați-vă și bucurați-vă de această perioadă frumoasă. Curând, întreaga pasăre se va mișca)) toxemia nu ar trebui să primească întreaga sarcină)))

Și primele mișcări am simțit la 18 și 3 zile))

În prima și a doua sarcină, toxicoza a fost de până la 16 săptămâni, apoi am zburat. Totul este bun și veți fi bine.

Și am simțit o agitație la 18 și 19 săptămâni

Skylark, trebuie să ajung la 16 ani.

Rita2009, ceea ce descrieți nu este un motiv de îngrijorare
du-te la ultrasunete pentru confort

Skylark, trebuie să ajung la 16 ani.

Rita2009, dar, în general, sunt însărcinată este întotdeauna îngrijorată nu pentru un singur lucru, pentru altul
și primele două luni după naștere)
și apoi mai încrezători

În cazul primei sarcini, este încă mai devreme pentru șocuri. Acum puteți simți o ușoară mângâiere sau gâdilind înăuntru... Ele pot fi atât de nesemnificative încât nu înțelegeți că acesta este copilul tău să se miște! Nu vă faceți griji! În curând vă veți bucura de momente plăcute de comunicare cu copilul dumneavoastră.

Rita2009, faptul că toxul a dispărut este atât de bun! Ar fi timp deja. Și despre pinhochki mea în 20 de săptămâni am dat lovit pentru prima dată. Relaxați-vă și bucurați-vă de poziția respectivă

În general, ultrasunete și de fiecare trimestru
Pentru a vedea cum se dezvoltă un copil

Al doilea trimestru de obicei și ar trebui să treacă
Cu ușurință și fără disconfort
Într-o săptămână sau două vor fi fire de păr

Nu vă faceți griji și nu vă gândiți la rău

Bunăstarea vorbește de la sine
E în regulă

Stai pe spate seara, mananci un bar de ciocolata (bebelusii devin de obicei mai activi) si linistiti-va cu calm... vizionati palmele...
Primele mele fire de păr arătau ca niște gaze ușoare din intestine... dar am știut că nu înghesuiesc nimic și că aceste gaze nu au cerut nici o ieșire
Vreau să spun, pur și simplu nu știi ce să aștepți de la firele de păr...
Și dacă nu le simțiți încă, fiți răbdători puțin... toate încep cu totul altfel... dar de obicei este exact cu 20 de săptămâni înainte (deși se întâmplă puțin mai târziu...
În general, îți faci griji pentru a ieși din program pe ecografie, asculta inima copilului... nu va fi nici un rău și îți vei salva nervii...
Totul este bun.. atunci veti inca va intrebati cat de repede creste burta

Primul tău ultrasunete

Ce se efectuează cu ultrasunete (ecografie) în timpul sarcinii

Ecografia este inclusă în lista de studii gratuite recomandate femeilor însărcinate. De ce sunt recomandate unele femei să aibă ultrasunete la 5 săptămâni și altele la 12 săptămâni? De ce unii pacienți trebuie să bea o anumită cantitate de lichid înainte de a efectua această procedură de diagnosticare? Ce concluzii pot face medicii din rezultatele acestui studiu? Cititorul va găsi răspunsuri la aceste întrebări în articolul nostru.

Cum, când și de ce efectuați cercetări

Metoda cu ultrasunete se bazează pe principiul echolocării. Un senzor special emite valuri ultrasonice, care, trecând prin țesuturi și organe, se reflectă de la ele, se întorc și se percep de senzor. Organele de densitate diferită reflectă undele ultrasunete în moduri diferite și "transmit" diferite semnale de răspuns senzorului. După ce "creierul" dispozitivului procesează informațiile primite, pe ecran apare o imagine cu o anumită secțiune transversală a organului studiat (sau a fătului în timpul sarcinii).

Cu ajutorul ecografiei în majoritatea cazurilor este posibil să se obțină suficiente informații despre starea pacientului și a fătului.

Avantajele acestei metode sunt:

 • foarte informativ;
 • simplitatea relativă și viteza cercetării;
 • nivel ridicat de securitate;
 • nu este nevoie de pregătire specială a pacientului;
 • posibilitatea de a efectua studii repetate pentru a monitoriza natura sarcinii, dezvoltarea fetală sau pentru a monitoriza eficacitatea terapiei.

Ecografia a fost utilizată de mai mult de 40 de ani cu un scop diagnostic. În această perioadă nu au fost identificate efecte adverse ale acestei metode de diagnostic asupra fătului. Senzorul ultrasonic este în modul de radiație nu mai mult de 0,1% din timpul de cercetare, iar restul timpului acesta primește unde ultrasonice reflectate de obiect. Prin urmare, metoda este destul de inofensivă nu numai pentru o femeie, ci și pentru copilul ei nenăscut.

În prezent, două tehnici principale de ultrasunete sunt utilizate pe scară largă în obstetrică: studiul prin peretele abdominal și studiul care utilizează traductorul vaginal (metoda transvaginală).

Undele ultrasonice trec liber prin lichid, care este un fel de fereastră pentru ele. La inspectarea organelor pelvine ale femeilor care nu sunt însărcinate și ale femeilor însărcinate pentru o perioadă scurtă de timp, rolul acestei ferestre este efectuat de vezica plină. De aceea, pacientul trebuie să bea 500-700 ml de lichid aproximativ 1,5 ore înainte de procedura 1. Odata cu cresterea perioadei de gestatie, volumul lichidului amniotic creste, ceea ce inconjoara fetusul il face disponibil pentru ecografie. Astfel, nevoia de umplere a vezicii urinare dispare treptat.

În ultimii ani, în multe cazuri, sa folosit metoda transvaginală, în care un senzor special este introdus în vagin, cu un prezervativ purtat cu un scop igienic. Datorită localizării mai strânse a organelor interne, acestea sunt mai bine văzute, ceea ce îmbunătățește acuratețea diagnosticului. În plus, acest studiu elimină necesitatea umplerii vezicii.

În cursul normal al sarcinii și în absența indicațiilor suplimentare, sunt suficiente trei examinări cu ultrasunete planificate (câte unul pentru fiecare trimestru: pentru o perioadă de 10-14 săptămâni, 20-24 săptămâni și 36-38 săptămâni).

Care poate fi motivul pentru ultrasunete pentru până la 10-12 săptămâni de sarcină

Dacă există dovezi, diagnosticarea cu ultrasunete poate fi efectuată la oricare (inclusiv cea mai veche) perioadă de sarcină și mai mult decât o dată.

În primul trimestru de sarcină, poate fi prescrisă o scanare cu ultrasunete pentru a clarifica durata sarcinii dacă pacientul are un ciclu menstrual neregulat.

În plus, pentru perioade de până la 10-12 săptămâni, studiul este prescris dacă sunt suspectate următoarele afecțiuni patologice la o femeie:

 • amenințarea cu avortul spontan și prezența tonului uterin crescut, care se manifestă prin dureri abdominale inferioare, descărcări sângeroase din tractul genital;
 • (prin utilizarea ultrasunetelor se va evidenția absența unei bătăi a inimii și a activității motorii în embrion), alte afecțiuni patologice (de exemplu, o vezică biliară 2); prezența sarcinii ectopice;
 • prezența tumorilor și a formațiunilor tumorale ale uterului (miom, endometrioză) și a apendicelor (chisturi și tumori ovariene);
 • anomalii ale organelor genitale (de exemplu, dublarea uterului, prezența unui sept în uter etc.).

Diagnosticarea unui număr de boli ne permite să oferim asistență de urgență pacientului și să evităm complicații serioase în viitor.

Este foarte important ca, cu ajutorul unui ultrasunete, să puteți diagnostica mai multe sarcini.

Ce și când este "văzut" pe ecografie

În prezent, folosind ultrasunetele transvaginale, este posibil să se stabilească prezența sarcinii uterine deja la o întârziere de 4-5 zile, adică la gestație adevărată sau embriologică 2-5 săptămâni (4-5 săptămâni de la prima zi a ultimei menstruații). În acest moment, diametrul ovulului este de aproximativ 5 mm.

Cea mai devreme posibil, în uter, este găsit un ovul fetal cu un diametru de câțiva milimetri. Vârsta ulterioară de gestație este stabilită prin măsurarea dimensiunii vârf-parietale a embrionului (determină distanța maximă de la capăt la capăt). Rezultatele obținute sunt comparate cu indicatorii de reglementare existenți. În acest caz, eroarea de obicei nu depășește 3 zile. La vârsta gestațională de 3 săptămâni, embrionul este determinat, în același timp fiind cel mai frecvent vizibil bătăile inimii. În acest moment, mărimea parietală a coccisului embrionului este de aproximativ 4 mm. Capul său devine vizibil pe ecranul monitorului de la 7 săptămâni de gestație, membre de la 8 săptămâni și oase în ele după apariția centrelor de osificare (la 9-11 săptămâni). Cu o perioadă de 11-14 săptămâni, puteți vedea numărul de degete, ceea ce vă permite să diagnosticați o serie de sindroame patologice. Vizualizarea stomacului fetal și a vezicii urinare cu ecografie transvaginală este posibilă în aproape toate cazurile de 11-12 săptămâni și în rinichi de la 12-13 săptămâni de gestație. Diagnosticarea sexului în primul trimestru de sarcină nu este de obicei făcută și probabil veți fi în stare să obțineți prima informație despre această problemă pentru o perioadă de aproximativ 15-16 săptămâni (în unele cazuri este posibil, folosind cele mai recente echipamente, să încercați să instalați podeaua puțin mai devreme). Dar o definiție mai exactă a sexului este posibilă numai la o dată ulterioară - 22-25 săptămâni 3.

Astfel, cele mai multe organe și sisteme ale fătului devin vizibile după 11-12 săptămâni de gestație. Cu toate acestea, până la 12-14 săptămâni cu ultrasunete, pot fi detectate doar defecte brute (acesta poate fi motivul terminării artificiale a sarcinii) și este imposibil să se evalueze în mod fidel anatomia detaliată a fătului: în acest moment nu puteți decât să suspectați anumite defecte congenitale ale fătului În viitor, pentru a clarifica situația, sunt efectuate ultrasunete repetate și metode de cercetare suplimentare.

În ultimul deceniu, așa-numitul "spațiu guler" (în mod normal este de 2-3 mm) este măsurat din ce în ce mai mult în timpul ultrasunetelor. Medicii au observat că prezența unei zone "edematoase" (mai mult de 3 mm) în gâtul fetal este adesea combinată cu diferite anomalii cromozomiale. Această caracteristică este caracteristică primului trimestru de sarcină, prin urmare, măsurarea grosimii spațiului gulerului este efectuată pentru o perioadă de 10-14 săptămâni. Acest indicator face posibilă distingerea între femeile gravide a riscului de a avea copii cu patologie ereditară în timpul unui examen cu ultrasunete. Aceste femei gravide trebuie să fie supuse examinărilor suplimentare periodice în condițiile instituțiilor specializate (de preferință laboratoarele de diagnostic prenatal).

În concluzie, trebuie remarcat faptul că ultrasunetele nu trebuie să devină o metodă de diagnosticare a sarcinii: faptul că sarcina poate fi stabilită folosind metode mai simple și mai ieftine. În plus, în pofida siguranței ultrasunetelor, în stadiile incipiente ale sarcinii este de dorit să se efectueze numai atunci când este necesar. Medicina moderna nu are dovezi ca intensitatea expunerii cu ultrasunete folosita in dispozitivele de diagnosticare in prezent, poate provoca daune fatului si mamei. Totuși, trebuie să evitați studiile repetate efectuate fără prescripție medicală.

Atunci când trimiteți un pacient la o scanare cu ultrasunete, medicul trebuie să furnizeze specialistului în diagnosticare cu ultrasunete informații despre indicațiile pentru acest studiu, oral sau în scris. Faptul este că o examinare de rutină de rutină se efectuează rapid și nu întotdeauna cu atenție, astfel încât probabilitatea de a detecta unele anomalii de dezvoltare fetală poate fi mai mică decât cu o examinare orientată când se presupune că se caută aceste defecte. În cazul detectării unei anumite patologii, în special - necesitând avort, se recomandă repetarea studiului, de preferință în condițiile laboratorului prenatal.

Este foarte important ca pacientul să păstreze rezultatele examinărilor cu ultrasunete. Acest lucru va permite medicului să evalueze natura cursului sarcinii, dinamica dezvoltării fătului, precum și să identifice în timp util complicațiile emergente.

1 Înainte de a efectua o scanare cu ultrasunete, adresați-vă medicului dumneavoastră cu privire la cât lichid trebuie să beți și dacă trebuie să beți deloc.
2 Boală severă, manifestată prin proliferarea țesutului corionic. Embrionul este inițial absent sau moare la începutul sarcinii.
3 Trebuie reamintit faptul că atunci când apar indicații medicale, se efectuează o serie de studii complexe suplimentare (lichid amniotic, biopsie corionică) pentru a determina sexul fătului (dacă este suspectat că are o patologie congenitală asociată cu sexul), efectuate în laboratorul prenatal. Pentru mai multe informații despre determinarea sexului unui copil folosind ultrasunete, consultați articolul lui E. Tischenko "Diagnosticarea cu ultrasunete a sexului copilului" în # 2-3 / 2001.

Taimuraz Guriev
Specialist în diagnosticarea cu ultrasunete, doctor, conferențiar, Departamentul de Obstetrică și Ginecologie, FPPO MMA numit după Sechenov

Primul ultrasunete în timpul sarcinii - câte săptămâni fac: totul despre timpul și ratele de screening timpuriu

Fiecare femeie însărcinată așteaptă cu nerăbdare momentul în care își poate ridica copilul, uita-te la el. De aceea, momentul în care vă puteți vedea copilul pentru prima dată chiar dacă numai pe ecranul mașinii cu ultrasunete multe mame tinere așteaptă cu nerăbdare. Cu toate acestea, nu grăbiți lucrurile.

Există anumite perioade de sarcină la care se intenționează efectuarea unei proceduri de examinare cu ultrasunete. Câte săptămâni trebuie să fiu supus primului ecograf? Ce arată și cum se pregătește pentru procedură?

Cum să vă pregătiți. Când o facem

Cercetarea cu ultrasunete în medicina modernă este metoda cea mai accesibilă și populară de examinare. Astfel de studii sunt destul de inofensive și informative.

Pentru a monitoriza sarcina timpurie, se folosesc două tipuri de ultrasunete: transabdominal, atunci când valurile trec prin peretele abdominal și transvaginal - un senzor este introdus în vagin.

Ecografia transvaginală nu necesită o pregătire specială și este foarte informativă. Pentru a efectua ultrasunete prin peretele frontal al abdomenului, este necesară o așa-numită "fereastră acustică". Pentru a face acest lucru, trebuie să umpleți vezica cu lichid înainte de diagnosticare.

Primul ultrasunete în timpul sarcinii este prescris în funcție de dovezi. Unele femei au tendința să o facă cât mai curând posibil pentru a se asigura că totul este în ordine și că se dezvoltă sarcina. Cu toate acestea, în ciuda siguranței procedurii, aceasta nu trebuie efectuată fără recomandarea unui medic.

Dacă există o suspiciune de sarcină ectopică, un făt înghețat, femeia care a avut înainte de sarcină a prezentat probleme ginecologice, poate fi prescris un test cu ultrasunete înainte.

Cum este studiul

Pentru a trece studiul de care aveți nevoie:

  1. Faceți o programare în avans și veniți la timp să nu așteptați prea mult.

Mai ales dacă trebuie să umpleți vezica.

  1. O femeie intră într-un birou și se află pe o canapea pe spate.
  2. Dacă ultrasunetele sunt efectuate transvaginal, atunci trebuie să vă scoateți lenjeria de corp, să vă îndoiți puțin picioarele la genunchi și să le împingeți în afară.

Doctorul introduce cu grijă un senzor special în vagin, purtând un prezervativ. Procedura este complet nedureroasă și nu dăunează copilului.

  1. Dacă se efectuează ultrasunetele prin abdomen, este necesar să se umple vezica în prealabil.

Un gel special conductiv este aplicat pe abdomen și senzorul se deplasează de la uter la ombilic.

  1. O imagine este afișată pe ecranul mașinii cu ultrasunete, în care puteți examina un om mic, deși proporțiile sale nu sunt încă la fel ca la un adult.

Capul copilului este mult mai mare decât corpul.

 1. Dacă pacientul are întrebări, poate să-i întrebe pe medicul lor.
 2. Procedura durează puțin. De obicei nu mai mult de 10 minute.
 3. Medicul emite un aviz asupra studiului.

Unele dispozitive sunt capabile să facă fotografii ale imaginii afișate.

Ce poate fi observat pe monitor la 12 săptămâni de sarcină

Pentru o perioadă de 12 săptămâni, când se efectuează de obicei primul studiu, puteți:

  • Determinați dimensiunea fătului și stabiliți un timp aproximativ de livrare;
  • Pentru a detecta prezența unor patologii grave la nivelul fătului

În această perioadă, capul, brațele și picioarele, precum și unele organe ale bebelușului au fost deja formate;

 • Măsurați ritmul cardiac fetal (HR), comparați-l cu norma;
 • Distingem multiplicitatea sarcinii;
 • Evaluați starea uterului, tonul acestuia, localizarea placentei;
 • Măsurați zona gulerului în gâtul copilului, a cărui magnitudine poate fi apreciată în funcție de posibilitatea apariției anomaliilor genetice ale fătului.

Lungimea sa în săptămâna 12 este de aproximativ 8-10 mm, iar greutatea este de 15-20 de grame. Fața copilului este aproape formată. Avea pleoape pe ochi, rudimentele urechilor și degetele pe mâini și picioare. Genitalele formate, dar să nu le distingem pe ecografie în această perioadă nu este încă posibilă.

Este puțin probabil ca viitoarea mamă să poată lua în considerare toate acestea pe ecran pe cont propriu, dar puteți pune întrebări medicului care efectuează diagnosticul.

Caracteristicile primului ecograf

Primul ultrasunete în timpul sarcinii face posibilă detectarea anomaliilor fetale care pot duce la nașterea unui copil inferior cu probleme grave de sănătate, adesea incompatibile cu viața. Aceasta este principala caracteristică a primului studiu.

Cu toate acestea, atunci când se determină aceste posibile patologii, ele sunt ghidate nu numai prin date cu ultrasunete, ci și desfășoară teste speciale (screening) care confirmă anomalii genetice ale fătului. După toate testele și consultările, medicii vă sfătuiește să întrerupeți sarcina. După terminarea sarcinii, femeia este supusă unui tratament și poate concepe un copil din nou.

Pentru majoritatea femeilor, această decizie nu este foarte ușor de făcut, dar merită să ne gândim la viitorul pentru copilul și familia bolnavă. Nu mulți oameni pot suporta o astfel de povară și dacă un copil are probleme serioase de sănătate care nu pot fi vindecate, atunci moartea sa după câteva luni sau ani de viață plină de suferință va fi o lovitură și mai mare pentru părinți.

Pentru a termina o sarcină într-o stare medicală gravă în primul trimestru este mult mai puțin traumatizantă decât în ​​termeni ulteriori.

Prin urmare, perioada de trecere a primului ultrasunete este strict reglementată.

Este dăunător să o faci?

Toate femeile însărcinate sunt preocupate de starea de sănătate a copilului lor nenăscut. Și de multe ori, viitoarele mame sunt foarte suspicioase. A susținut că ultrasunetele în fazele timpurii sunt deosebit de dăunătoare pentru copil. Unii spun că după această procedură au avut un avort la începutul perioadei. De fapt, aceasta nu este altceva decât o coincidență.

Multe studii au arătat că ultrasunetele nu sunt periculoase nici pentru copil, nici pentru mamă. Beneficiile conținutului său de informații sunt destul de mari.

Prin urmare, trecerea ultrasunetelor în timpul sarcinii în toate trimestrele de sarcină este esențială pentru evaluarea stării de sănătate a fătului și a posibilității de complicații în timpul sarcinii și nașterii. Mergeți la această procedură este necesară.

opinii

Cele mai multe mumii vorbesc pozitiv despre procedura cu ultrasunete. La urma urmei, procentul de detectare a sarcinilor cu patologii grave nu este prea mare. Procedura în sine nu provoacă respingerea sau emoțiile negative. Dimpotrivă, femeia vede copilul pentru prima dată și simte plăcere și afecțiune, iar fotografiile pe care multe mame imprimate sunt stocate în albume de familie. După ecografie, femeile și tații viitori sunt cu adevărat conștienți că vor deveni în curând părinți. La urma urmei, viitorul copil nu mai este ceva abstract, poate fi considerat și chiar recunoscut sexul.

La urma urmei, uneori există erori în diagnosticare care cauzează momente foarte neplăcute pentru viitorii părinți.

Dacă se găsesc patologii grave, este logic să se efectueze o altă scanare cu ultrasunete în alt loc.

Diagnosticarea cu ultrasunete a fost efectuată timp de 40 de ani și este considerată o procedură obligatorie pentru toate femeile însărcinate. Acest studiu este foarte important pentru monitorizarea cursului sarcinii, oferă informații neprețuite, ajută la identificarea patologiei în timp și ia măsurile necesare. Ecografia este sigură pentru copilul nenăscut și mama, dar o face mai bine la sfatul unui medic și la timp.

Când este mai bine să faceți primul ultrasunete

Primul ultrasunete în timpul sarcinii

Deci, două dungi prețuite pe test "au semnalat" despre debutul sarcinii. Întârzierea în zilele critice a confirmat "suspiciuni" plăcute. Medicul ți-a examinat și te-a încântat cu veste bună. Este timpul ca multe mumii viitoare să se gândească când să se întâlnească pentru o scanare cu ultrasunete pentru a vedea miracolul în curs de dezvoltare cu ochii lor.

Echografia, ultrasunetele sau ultrasunetele mai simple este de departe metoda cea mai comună, sigură și foarte eficientă pentru evaluarea evoluției sarcinii. Trei săptămâni după concepție, pe ecranul monitorului râvnit, puteți vedea ovulul în uter, iar după patru - și puzhozhitel.

Principala "misiune" a ecografiei "timpurii" este de a vedea tot ce se întâmplă "în interiorul" mamei sau mai degrabă pentru a determina dacă totul este în ordine cu ea și cu embrionul. Ecografia precoce este necesară pentru diagnosticarea malformațiilor fetale brute și a markerilor patologiei cromozomiale. În cazul în care suspiciunile sunt confirmate de studii genetice, la început puteți avea timp să întrerupeți sarcina. În primul trimestru, vârsta gestațională a fătului este stabilită la 2-3 zile. Apropo, tocmai la această vârstă sunt obstetricieni și sunt ghidați în toate situațiile dificile.

Când trebuie să faceți prima ecografie în timpul sarcinii

De regulă, prima scanare cu ultrasunete planificată este recomandată de medici pentru o perioadă de 12-13 săptămâni. Aceasta este perioada optimă pentru evaluarea caracteristicilor anatomice ale fătului și a grosimii zonei gâtului - un marker al sindromului Down. Dar, de obicei, femeile fac ultrasunete mult mai devreme. Și pentru un motiv bun.

În primul rând, o scanare cu ultrasunete la începutul sarcinii poate indica localizarea ovulului. Acesta dezvăluie prezența (sau absența) unei sarcini ectopice. Dacă o femeie sau medicul curant are motive să creadă acest lucru, atunci este recomandabil să efectuați primul ultrasunete nu mai devreme de 10 zile de întârziere.

Aceasta determină ecografia și viabilitatea embrionului. În 4 săptămâni, specialistul vede o reducere a inimii viitorului copil și în 5 săptămâni - mișcarea sa. Lungimea corpului unui embrion de o lună nu depășește 5 mm, inima bate la ea "cu o rată de" 100 bobi pe minut. Și deja în săptămâna 6-7 vă puteți vedea capul, mâinile și picioarele.

Ecografia precoce vă permite de asemenea să diagnosticați dacă o femeie este expusă riscului de abrupție prematură a placentei. Este necesar să se efectueze un studiu la 3-4 săptămâni, dacă femeia are descărcări sângeroase. Dacă ultrasunetele arată o detașare, atunci va fi posibil să o controlați pentru o astfel de perioadă și, în consecință, să minimalizați probabilitatea avortului.

Determinată de primul ecograf în timpul sarcinii și de numărul de embrioni. Deja la 6 săptămâni de gestație, pot fi văzute două saculete fetale și două saculeți de gălbenuș. Acest lucru este deosebit de important, deoarece dacă se dezvoltă două fetui în uter, riscurile de sarcină cresc de aproximativ 10 ori. Apropo, din acest motiv, în cazul sarcinilor multiple, ultrasunetele se efectuează mult mai des decât pentru mame cu un singur puzozhitel.

Primul ultrasunete ajută, de asemenea, să se determine dacă o femeie are o sarcină, și nu o imitație. Adesea, ca și în timpul sarcinii, simptomele apar la femeile care au fibroame uterine, chisturi ovariene sau anumite tipuri de tumori.

Desigur, primul ultrasunete este o afacere responsabilă și, prin urmare, este recomandabil să încredințați implementarea acestuia unui specialist. Lasă-l să evalueze și să-și dea propriile concluzii despre nașterea sarcinii.

Apropo, ultrasunetele sunt o metodă foarte sigură. În masă, au început să studieze mamele viitoare în 1978. Inainte de aceasta, oamenii de stiinta au studiat cu atentie si temeinic aspectele biologice ale efectelor ultrasunetelor asupra tesuturilor vii. Ei au ajuns, de asemenea, la concluzia că, chiar și în cazul depășirii multiple a intensității admisibile a ultrasunetelor în diagnosticarea intensității ultrasunetelor, nu există consecințe nocive pentru embrioni.

Mai ales pentru beremennost.net - Maria Dulina

Când puteți face primul ultrasunete în timpul sarcinii

Ecografia este unul dintre tipurile de cercetare care este obligatorie pentru monitorizarea stării unei femei gravide și a copilului ei. Când efectuează primul examen cu ultrasunete pentru femeile însărcinate, de ce termenul de numire a procedurii și comportamentul acesteia pot fi diferite de la o femeie la alta - ia în considerare mai jos.

Avantajele metodei

Dispozitivul cu ultrasunete funcționează asupra mecanismului de ecolocație. Ecografiile emise de senzor trec prin țesuturi, sunt reflectate de ele și fac o imagine clară a organului sau a fătului în cazul sarcinii.

Metoda este foarte informativă și suficient de rapidă. Pregătirea pacientului nu este adesea necesară, metoda este simplă în execuție și vă permite să explorați cursul sarcinii în timp.

Ecografia este utilizată în diagnosticul de o jumătate de secol, pentru care nu au fost identificate efecte secundare și efecte dăunătoare asupra copilului și mamei viitoare. În modul radiativ, senzorul este numai câteva milisecunde, iar restul timpului acesta primește semnale reflectate de organe.

Deoarece ultrasunetele sunt mai ușor de reflectat prin lichid, femeile sunt sfătuite să bea o jumătate de litru de apă curată cu o oră înainte de procedura de umplere a vezicii urinare. Acest lucru se aplică la examinarea obișnuită a femeilor și la primul studiu al femeilor însărcinate.

În timp, volumul de lichid amniotic va crește și va bea multă apă înainte ca procedura să nu mai fie necesară. Se utilizează frecvent metoda transvaginală utilizând un senzor sensibil. Un prezervativ este pus pe senzor fără eșec. Acest lucru îmbunătățește foarte mult acuratețea diagnosticului, organele sunt bine vizibile.

Primul trimestru cu ultrasunete

Dacă sarcina este normală, ultrasunetele se efectuează de trei ori - în primul, al doilea și al treilea trimestru. De obicei, puteți efectua ultrasunete la sfârșitul trimestrelor - 14, 24 și 38.

Timpul când puteți face o ultrasunete poate fi complet diferit. Depinde de bolile cronice concomitente ale femeii. În special, scopul ultrasunetelor în mijlocul primului trimestru de sarcină poate fi asociată cu stări patologice, cum ar fi structura uterine anormale, de exemplu, sau șa cu două coarne, prezența unor chisturi sau fibroame, nondeveloping sarcinii sau avort amenințat și a crescut purtând ton uterin.

Se efectuează un studiu precoce cu scopul de a observa constant pacientul, deoarece timpul în care se efectuează primul ecograf în timpul sarcinii depinde în mod direct de starea femeii și de nivelul de dezvoltare a fătului.

În plus, ultrasunetul ajută la aflarea gemenilor și, în viitor, să stabilească tactica corectă pentru menținerea unui astfel de pacient, având în vedere că are doi copii.

Datele de studiu

 • În prima oară puteți efectua un studiu transvaginal. Este valabil pentru o perioadă de 4-5 săptămâni și vă permite să estimați diametrul ovulului, care în mod normal este de 5 mm.
 • În viitor, lungimea parietală a coccitului fătului va fi determinată prin procedura obișnuită. În cea de-a șaptea săptămână, fotografia poate arăta capul, iar în al optulea, membrele. Din săptămâna 11, sunt vizibile rudimentele oaselor viitoare.
 • Momentul in care este mai bine sa faci primul ultrasunete, in cursul normal al sarcinii este de 11-14 saptamani. În această perioadă, este posibilă estimarea numărului de degete, stomac și vezică a unui copil în timpul unei examinări transvaginale.
 • Sexul în primul trimestru este imposibil de determinat. Diagnosticarea genelor se efectuează în a șaisprezecea săptămână, rezultatele cele mai exacte ale diagnosticului fiind obținute în săptămâna 21-25.
 • Majoritatea sistemelor importante pot fi evaluate în a treia lună de gestație. Până în cea de-a 14-a săptămână, prima scanare cu ultrasunete poate dezvălui doar malformații foarte grave ale fătului.

Diagnostice suplimentare

Dacă se detectează o anomalie, o a doua scanare cu ultrasunete este programată după câteva săptămâni pentru a clarifica suspiciunile care trebuie diagnosticate. Recent, grosimea zonei gulerului a fost evaluată din ce în ce mai mult. Această cercetare se desfășoară în primul trimestru.

Zona normală de guler are o grosime de aproximativ 3 mm. În practica medicală, se observă că îngroșarea zonei gâtului este adesea însoțită de anomalii patologice cromozomiale la nivelul fătului.

Acest indicator evidențiază grupul de risc al nou-născuților cu patologii ereditare. Femeile gravide din acest grup sunt supuse unor diagnostice suplimentare în laboratoarele prenatale.

sunt necesare studii suplimentare nu trebuie să fie prea preocupat de femeile - în primul rând, totul depinde de starea de sănătate și modul în care ea se transportă sarcina și să se protejeze.

Obținerea de indicații

Momentul în care trebuie să mergeți pentru prima ecografie este determinat de medic pe baza imaginii clinice a sarcinii. Fără a primi o sesizare, puteți trece prin procedură, dar va fi lipsită de sens din mai multe motive.

În primul rând, procedura obișnuită de rutină se realizează superficial și nu foarte atent. În al doilea rând, detectarea anomaliilor sau anomaliilor în acest caz este puțin probabilă.

Recomandarea primită trebuie să conțină recomandări din partea medicului în domeniul cercetării, găsirea acestora sau alte defecte suspectate. În acest caz, diagnosticul va fi efectuat în scopul evaluării și confirmării sau respingerii suspiciunilor medicului.

Nu s-au constatat efecte negative asupra stării fătului, dar se recomandă evitarea cercetărilor inutile în stadiile incipiente și nu tratarea inutilă a acestora, deoarece răspunsul individual al organismului poate fi imprevizibil.

Este important să se păstreze rezultatele diagnosticului, astfel încât medicul să poată evalua în viitor dinamica dezvoltării copilului și să planifice acțiuni suplimentare pentru monitorizarea sarcinii în timp.

Laboratoare prenatale

Studiile efectuate în aceste laboratoare vizează clarificarea diagnosticului efectuat prin ultrasunete. Se examinează lichidul amniotic, se observă patologia, se efectuează biopsia corionică. Dacă patologia fătului este foarte grea, în stadiile incipiente se propune întreruperea sarcinii.

Uneori, studiul inițial face o greșeală, iar laboratoarele prenatale nu confirmă diagnosticul. Pe de altă parte, este posibil să se prevadă posibilele complicații în timpul sarcinii și să se planifice livrarea forței de muncă astfel încât să se reducă riscurile atât pentru mamă, cât și pentru copil.

concluzie

În mod normal, ultrasunetele se efectuează de trei ori - o dată în fiecare trimestru. Primul studiu este prescris la săptămâna a 14-a de sarcină pentru a determina dimensiunea fetusului copchiko-parietal și bătăile inimii acestuia. În viitor, în absența complicațiilor sau condițiilor patologice, studiile sunt atribuite la sfârșitul celui de-al doilea trimestru.

Normele de ultrasunete de decodare a pancreasului

Chist ovarian endometrioid și sarcină

Ecografia în timpul sarcinii: cât durează primul ecograf

De obicei, primul ultrasunete este prescris atunci când se face referire la un ginecolog atunci când un test de sarcină arată un rezultat pozitiv. Acest studiu oferă o oportunitate de confirmare a faptului de sarcină și de eliminare a suspiciunii unei sarcini ectopice.

Primul ecograf: sincronizare, pregătire și procedură

Examinarea cu ultrasunete în timpul sarcinii este un diagnostic eficient al stării copilului și a mamei

După ce o femeie se înregistrează în ceea ce privește gestionarea sarcinii, primește prima scanare cu ultrasunete programată. care se desfășoară între 11 și 14 săptămâni de sarcină. Un astfel de studiu este mult mai informativ și conține multe informații necesare despre starea de sănătate a copilului nenăscut.

Daca sarcina trece usor, atunci mama insarcinata va avea doar 3 examinari planificate cu ultrasunete, una pentru fiecare trimestru de sarcina. Dar este primul care este fundamental și oferă o imagine completă a cursului sarcinii în primul trimestru. Acest lucru poate afecta în mod semnificativ dezvoltarea copilului viitor și, uneori, poate chiar menține sarcina.

Ecografia precoce, mai puțin de 11 săptămâni, se face, de obicei, transvaginal.

Pentru a vă pregăti pentru acest studiu, trebuie să luați cu dvs. un scutec sau o foaie de unică folosință, să efectuați toaleta organelor intime și să aduceți 2 prezervative la studiu. Acestea sunt puse pe o sondă cu ultrasunete, care este plasată în interiorul vaginului. În această poziție, uterul este foarte vizibil. Este posibil să se determine sarcina cu ultrasunete transvaginală din primele zile ale întârzierii.

Dacă acesta este primul ultrasunete planificat, copilul poate fi deja examinat în detaliu prin peretele abdominal, cu excepția femeilor cu obezitate severă.

Pentru pregătire și cercetare aveți nevoie de:

 • Luați cu o foaie curată sau scutece de unică folosință.
 • Înainte de a explora o gustare ușoară și beți ceai.
 • Cel mai bine este dacă vezica este umplută, astfel încât imaginea va fi mai ușor de înțeles.

Procedura durează aproximativ 20 de minute. Medicul efectuează măsurătorile necesare utilizând un senzor ultrasonic. Aceste măsurători se introduc pe hartă, măsoară și bataile inimii și determină starea placentei. Apoi, mama viitoare este trimisă să efectueze un test de sânge dintr-o venă. care determină predispoziția copilului la diverse boli.

Ce dezvăluie primul ultrasunete

La prima ecografie, puteți afla dacă copilul se dezvoltă corect și dacă are vreun patologie.

Ce arată ultrasunetele în perioada de început (până la 11 săptămâni):

 • Pentru a clarifica durata sarcinii.
 • Pentru a exclude prezența sarcinii în afara uterului.
 • Cu amenințarea de avort spontan, ton uterin, sângerare.
 • Dacă suspectați un avort ratat.
 • În prezența tumorilor organelor pelvine.
 • În prezența unor anomalii ale organelor pelvine.

Ceea ce dezvăluie prima ecografie programată (11-14 săptămâni):

 • Malformații ale viitorului copil.
 • Predispoziția la următoarele boli: tulburări ale tubului neural al fătului, prezența herniilor ombilicale, sindromul Down. Edwards, de Lange, Smith-Opitza, Patau.
 • Vârsta fătului.
 • Starea placentei.

O mașină bună și profesionalismul medicului face posibilă deja în săptămâna 12 să afle sexul copilului viitor.

În cursul studiului, se efectuează măsurători ale oaselor, se verifică localizarea inimii și a stomacului și se verifică starea vaselor.

Cum se descifrează datele din primul studiu: cu un rezultat pozitiv în concluzie indică un risc scăzut de patologie fetală, cu alte cuvinte, este negativ. În cazul unor probleme cu starea de sănătate a copilului, riscul ridicat se reflectă în concluzie, iar mama însărcinată este trimisă spre consultare geneticianului.

Cu toate acestea, nu vă disperați înainte de timp, deoarece un procent mare de rezultate slabe ale primului studiu nu este justificat și copiii se naște complet sănătoși. Prin urmare, prima scanare cu ultrasunete programată nu este o propoziție și o garanție că diagnosticul va fi confirmat prin specificarea procedurilor.

Avantajele procedurii cu ultrasunete în timpul sarcinii

Ecografia în timpul sarcinii - aceasta este una dintre cele mai bune metode de examinare, prin care puteți monitoriza procesul de dezvoltare a fătului

În prezent, ecografia este cea mai eficientă și mai sigură metodă de gestionare a sarcinii.

Principalele avantaje ale ecografiei la observarea sarcinii:

 1. Posibilitatea de a determina sarcina ectopică, precum și riscul de avort spontan.
 2. Determinarea duratei actuale a sarcinii.
 3. Identificarea anomaliilor de dezvoltare și posibilelor patologii ale fătului.
 4. Detectarea hipoxiei fetale.
 5. Determinarea poziției viitorului copil în uter.
 6. Posibilitatea de a determina sexul copilului nenăscut.

Examinarea cu ultrasunete este o procedură foarte informativă, deoarece poate salva viitoarea mama și copilul ei de numeroasele probleme și nenorociri care uneori însoțesc sarcina. Nu neglijați primul ultrasunete, deoarece starea de sănătate a copilului nenăscut depinde de acesta.

Există diverse mituri despre dăunarea examenului cu ultrasunete pentru femeile însărcinate care nu ar trebui să fie crezute:

 • Studiul ultrasunetelor afectează în mod negativ dezvoltarea copilului nenăscut. Nu există dovezi pentru această afirmație. Chiar studiile efectuate pe mașinile cu ultrasunete mai vechi nu au evidențiat efecte nocive asupra fătului. Cu siguranta nu merita sa mergi la procedura de foarte des, doar dorind sa stii cum face viitorul bebelus inauntru, dar nici nu trebuie sa abandonezi cercetarea planificata, mai ales daca exista indicii.
 • Un studiu cu ultrasunete provoacă o mutație a ADN-ului. Studiile refuză această afirmație, chiar și o expunere prelungită la jumătate de oră a senzorului nu poate determina mutarea viitorului copil.
 • Copilul nenăscut este rănit în timpul procedurii. Comportamentul activ al bebelușului se datorează faptului că senzorul apasă pe peretele uterului, provocând o tonă ușoară, care dă disconfort copilului. În plus, trebuie să acordați atenție stării emoționale a viitorului mama.
 • Un studiu cu ultrasunete interferează cu evoluția naturală a sarcinii. Progresele și tehnologia în medicină nu ar trebui să rămână neschimbate. Nu puteți nega utilizarea ultrasunetelor. în același timp, cu ajutorul telefoanelor inteligente, al Internetului și al unui oraș cu blocaje de trafic și a unui program strict de lucru.

Dezavantaje ale metodei de diagnosticare cu ultrasunete

Dacă vorbim de ultrasunete transvaginal timpurii, care se face înainte de 11 săptămâni de sarcină, principalul dezavantaj este provocarea tonului uterului și posibila sângerare după procedură.

În plus, este important să înțelegem că, cu cât este mai scurtă perioada de gestație, cu atât mai mare ar putea fi diagnosticarea greșită.

Principalele greșeli făcute în timpul unei ultrasunete, într-o perioadă de timpuriu:

 • Dacă perioada de gestație este mai mică de 3 săptămâni, atunci un scaner cu ultrasunete poate să nu vadă pur și simplu ovulul din uter, motiv pentru care este diagnosticată absența falsă a sarcinii.
 • Dacă perioada de gestație este mai mică de 6 săptămâni, atunci senzorul cu ultrasunete poate să nu fixeze bataile inimii embrionului, astfel încât diagnosticul poate părea ca un avort ratat.
 • Dacă dispozitivul este vechi și de slabă calitate, atunci nu este posibil să auzi chiar și bataile inimii chiar de la un embrion de 8 săptămâni. Prin urmare, nu trebuie să vă panicăți, trebuie să verificați diagnosticele atât de grave pe diferite dispozitive și de la medici diferiți.

Prima scanare cu ultrasunete programată (11-14 săptămâni) are ca rezultat câteva erori. Desigur, depinde mult de calitatea mașinii cu ultrasunete și de profesionalismul medicului. Dar, totuși, rezultatele fals pozitive sunt destul de comune, frustrând mamele viitoare în zadar.

Videoclip util - ultrasunete în timpul sarcinii:

Factorii pentru care probabilitatea unui rezultat fals pozitiv este mare:

 • O femeie însărcinată supraponderală.
 • Sarcina cu FIV.
 • Prezența diabetului zaharat.
 • Amniocenteză recent efectuată.
 • Prezența sarcinii multiple.
 • Stres emoțional excesiv înaintea studiului.

Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că prin abandonarea primei scanări cu ultrasunete planificate, riscul de detectare a patologiei fetale în ultima perioadă crește. care pot avea diferite consecințe negative. Cu cât perioada de sarcină este mai mare, cu atât mai eficiente și mai precise sunt rezultatele ultrasunetelor. La urma urmei, datorită acestei proceduri, puteți analiza starea copilului viitor și puteți face o prognoză despre evoluția ulterioară a sarcinii, precum și despre nașterea în sine.

În continuarea articolului

Cum arată un copil la 30 de săptămâni: normă și patologie La ce oră puteți vedea și determina sexul copilului? Al treilea ecograf în timpul sarcinii: standardele de examinare în tabele Notă gravidă: când ecografia arată sexul copilului Masa estimată a fătului conform formulelor și datelor cu ultrasunete de ultrasunete a sarcinii: pot mânca înainte de examen?

Ar trebui să fac primul screening, dacă ultrasunetele sunt bune?

Bună ziua, fetelor! Aici intrebarea ma chinuie. Medicul meu nici nu sugerează să o facă. Uzi bine nu abateri și așa mai departe. Am 23 de ani, se pare că nu îmi place numărul de risc, prima naștere este normală. Ar trebui să fac asta? La prima naștere, deoarece nu sa gândit nici măcar la ea și nu a fost obligatorie. Și acum cine nu va cere tuturor să trimită.

Publicat 13 februarie 2015, 14:29

28 comentarii

TatianaA83 13 februarie 2015, 14:31

Am făcut prima și a doua livrare și două proiecții, mai bine să fii calm

Miss_Y 13 februarie 2015, 14:42

Santorini 13 februarie 2015, ora 19:00

În general, există trei. Screening-ul în sensul

elena_detskaia 13 februarie 2015, 14:35

Am făcut-o. Atât prima, cât și a doua naștere.

Maryna 13 februarie 2015, 14:38

primul a făcut-o, al doilea nu a făcut-o. Acum nu aș face nici primul, nici al doilea (după toate poveștile cu aceste proiecții).

Maryna 13 februarie 2015, 14:39

dar asta e totul în mod individual, doar mă ascult, m-am gândit că nu aș face al doilea, pentru că nu ar afecta nimic.

kusik 13 februarie 2015, 14:39

Care sunt împrumuturile? Dacă totul este bine)))

AnnaG 13 februarie 2015, 14:44

Am făcut trei proiecții dacă memoria nu eșuează, dar a fost decizia mea premeditată că vreau să știu riscurile

Kvitka_Q 13 februarie 2015, 14:45

Totul este individual aici. Mulți mi-au spus că nu este necesar, am făcut pentru genetică și pentru mine și sunt calm, deși această analiză nu este ieftină.

Musetto 13 februarie 2015, ora 14:50

Am facut-o in prima sarcina chiar acum, doar acum ginecologul a spus, daca 1 este bun, nu trimite la al doilea, autorul, depinde de tine, am hotarat imediat pentru mine ca voi.

Mariam 13 februarie 2015, 15:02

Am făcut pentru liniștea mea.

Svety_liK 13 februarie 2015, 15:20

Am facut-o de doua ori, dar nu aduce calm, mi-am adaugat sentimente de la zero. Acum n-as fi facut-o in mod categoric. chiar dacă riscurile ar da naștere, nu ar face un avort. Atunci întrebarea este - de ce plătești bani pentru o astfel de analiză costisitoare?

Anna12 13 februarie 2015, 15:22

pargas 13 februarie 2015, 15:21

Nu am făcut-o pentru liniștea mea, dar am făcut o ultrasunete pentru o genetică bună

Victoria 13 februarie 2015, 17:02

Nu am făcut-o nici pentru prima dată, nici pentru a doua oară, totul este în ordine, scanarea cu ultrasunete a fost întotdeauna făcută, este o risipă de bani.

natalia 20 februarie 2015, 12:10

astfel încât, împrumuturi vikachka pennies

AlisAlla 13 februarie 2015, 20:45

fetelor, scuzați-mă, întuneric. Și cum se face această analiză?

Luați sânge dintr-o venă.

Tropika 13 februarie 2015, 23:26

ecografia și screening-ul, după cum știu, sunt la fel

Isis 14 februarie 2015, 00:46

Screeningul combinat se numește - ultrasunete + sânge))

Alina_ya 14 februarie 2015 02:37

a făcut primul și al doilea screening, așa cum ginecologul a făcut pentru o bifă. Cred că banii aruncați, deoarece rezultatele nu vor schimba nimic. Da, și-au pierdut nervii.

Natalia 14 februarie 2015, 22:37

Intrăm înăuntru, cred că banii vitriți pătrunși. i nervii
Am pierdut prima, sunt mizerabil cu privire la preț, pentru a nu fi de acord cu analiza.
Crash piti la fermă bună.

Mariya_K 15 februarie 2015, 20:25

În ceea ce mă privește - pompând bani. Am făcut-o, dar dacă sunt din nou însărcinată, nu o voi face. Screeningul nu dă un diagnostic, ci unele riscuri. Cred că merită să faci după 35 de ani sau când există anomalii genetice în familie. Doar foarte des rezultatul nu este foarte bun, o mulțime de nervi și teste și nașterea unui copil sănătos. Ai nevoie de ea? În opinia mea, ultrasunetele sunt suficiente.

Vitaliya 15 februarie 2015, 21:34

Fetelor, citiți Berezovskaia despre proiecții
http://lib.komarovskiy.net/korotko-o-prenatalnyx-geneticheskix-skriningax.html
Mai sunt încă
http://www.komarovskiy.net/faq/pervyj-prenatalnyj-skrining.html

NetkaS 15 februarie 2015, 10:50

Ideea este, desigur, fiecare persoană, dar cred că merită. Screening-ul în costul este de 280 UAH. Dacă medicul dumneavoastră o stabilește nu este clar unde costă bani nebun, atunci ar trebui să știți, acești bani tocmai cade în buzunarul medicului dumneavoastră.
Prietenii mei au avut un caz când screening-ul a arătat două sindroame, unul dintre ele fiind Down. Trimis pentru analize suplimentare, ca rezultat al întreruperii. Aici, desigur, este vorba de toată lumea, în cazul prietenilor mei, ei nu au vrut să tortureze ei înșiși sau copiii lor. Toată lumea se alege pe sine.