Cum să coaseți o foaie de copil

Bună ziua tuturor, numele meu este Kurbatov Katerina și astăzi voi arăta cum să coase o foaie pe o bandă elastică pentru un pat pentru copii.

Fiul are un pat cu dimensiuni standard de 120 cm până la 60 cm și o înălțime a saltelei de 13 cm. Înălțimea și mărimea altor saltele pot diferi pentru a înțelege cât de mult este nevoie de țesut - trageți un dreptunghi cu laturile 120 și 60, adăugați înălțimea saltelei pe fiecare parte și adăugați nu mai putin de 5 centimetri pentru tiv si guma, adaug 7 cm.

Ca rezultat, am această distanță de 20 cm și putem deja calcula că pentru saltea avem nevoie de o țesătură de 160 cm lungime și 100 cm lățime. Să începem să coasem?

Avem nevoie de bumbac, am spălat-o și am mângâiat-o, și avem de asemenea nevoie de o gumă de îmbrăcăminte, un bolț, un suport pentru guma, fire, foarfece și un marker. În cazul meu, a coincis că o parte era deja egală cu 160 cm, așa că am măsurat 100 cm pe cealaltă față și am făcut o mică incizie. Tăiați țesătura de-a lungul crestăturii, ar trebui să avem un dreptunghi de 160 x 100 centimetri.

Acum măsuram colțul și marcați cu un marcator dispărut un pătrat cu laturi de 20 cm. În același timp, puneți un semn de 1 cm mai jos de partea recepționată, conectați punctele. Avem două pătrate cu fețe de 20 și 19 cm, tăiate dintr-un pătrat mai mic, nu mai avem nevoie de ele. Repetați aceste acțiuni cu toate unghiurile.

Acum pliați materialul de-a lungul liniilor, cu partea greșită spre interior. Aici va trebui să facem o linie, aproximativ 3-5 mm de la margine. La inceput si la sfarsit fixam linia, usor intermitendu-l inainte si inapoi. Ar trebui să arate astfel:

Răsuceam cusatura în partea gresită, de-a lungul acestei linii se face o linie. Este important ca această țesătură să fie complet închisă cu o cusătura nouă, apropo, o astfel de cusătură este denumită cusătura dublă reversibilă. Am făcut o linie de-a lungul unei linii translucide de la marker, sa dovedit a fi foarte convenabilă. De asemenea, clipește colțurile rămase. Deci, ar trebui să se descurce.

Apoi trebuie să cusăm foaia în jurul perimetrului. Rabatați materialul aproximativ 7-10 mm și a doua oară 12-15 mm. Cel mai important lucru este că vă puteți introduce gingia înăuntru. Pentru a introduce o gumă, lăsăm o gaură de 7 cm neimprimată.

Tăiați firul în exces. Acum luăm guma care măsoară 150 cm și tăiem. Introduceți guma în inserția de gingie și întindeți-o pe partea inferioară a colii. Asigurați-vă că celălalt capăt al gingiei este întotdeauna în afară, puteți fixa un știft de siguranță.

Când scoateți guma, scoateți donatorul și împăturiți guma care se suprapune.


-
Distribuim guma uniform. Coaseți găurile rămase. Deoarece guma poate întinde materialul, îl întindem când îl intermitent. Asta este, foaia este gata!

Foaia este gata, am făcut-o deja pentru copilul meu și el se târî fericit peste el. După cum ați văzut, este ușor să coaseți, dacă vă place, apoi împărtășiți acest articol prietenilor dvs.!

Și, de asemenea, permiteți-mi să vă spun despre noua mea achiziție!

Recent am primit un pachet cu visul meu - o mașină de cusut la domiciliu! A spune că sunt mulțumit este să nu spun nimic.. Super mașină!

 1. Folosind un buton special pentru a controla cu ușurință viteza mașinii
 2. Se poate coase la fel de încet (pentru începători acest lucru este un punct important), și rapid.
 3. Coase simplu, mobilier, țesături tricotate - totul este bine.
 4. Mașina se confruntă cu o mulțime de muncă, și foarte ușor de utilizat, am dat seama rapid instrucțiunile
 5. Preț pentru bani plăcut surprins. Vă recomand.

Avantaje: Iluminare din spate, zgomot, un set complet de ceea ce a fost promis, instrucțiuni absolut accesibile, cusături excelente și ușurință în performanța lor.

Prețurile sunt doar astăzi

Pentru organizarea protecției împotriva trăsnetului a clădirilor cu acoperiș moale, vă sugerăm să folosiți un instrument practic dezvoltat de specialiștii Elmashprom LLC (fișiere PDF, DWG):
Catalogul 2017. Partea II Protecția împotriva fulgerelor. Ghid practic. Protecția împotriva trăsnetului a clădirilor cu un acoperiș înclinat.
Acest ghid practic este destinat proiectanților și instalatorilor. Acesta va fi util dezvoltatorilor. Acest manual abordează utilizarea practică a produselor finite în sistemele de protecție împotriva trăsnetelor pentru clădiri și structuri cu un acoperiș înclinat din diverse materiale. Este luată în considerare proiectarea detaliată a protecției împotriva trăsnetului a clădirilor cu diferite tipuri de acoperișuri. Sunt prezentate ansamblurile de prindere ale conductorilor de curent și conductorii de împământare. Este prezentată o nouă tehnologie a firmei Elmashprom LLC privind instalarea de împământare cu ajutorul lubrifiantului grafit conductiv electric și a compoziției conductive electrice.

Compoziție conductivă electrică pentru dispozitive de împământare

Elmashprom LLC (TM ELMAST) a dezvoltat, testat și brevetat o compoziție conductivă electrică care, datorită auto-dilatării atunci când este amestecată cu apă și proprietățile componentelor sale cu o conductivitate electrică ridicată, asigură o fixare strânsă a solului la conductorul de împământare timp de 24 de ore și permite obținerea unei rezistențe stabile scăzute la împrăștierea curentă.

Care sunt cerințele pentru protecția împotriva trăsnetului și împământarea rezervoarelor pentru petrol și produse petroliere?

Conform normelor GOST 313285-2008 REZERVORUL CU OȚEL CILINDRIC VERTICAL PENTRU ULEI ȘI PRODUSE PETROLIERE, cerințele pentru protecția la trăsnet și împământarea sunt stabilite în Anexa B / Recomandat / Echipamente pentru exploatarea în siguranță a rezervoarelor B.7 Protecția împotriva fulgerelor

B.7.1 Protecția la fulgere a rezervorului - în conformitate cu prevederile СО-153-34.21.122-2003 Instrucțiuni privind dispozitivul de protecție împotriva trăsnetului a clădirilor, structurilor și comunicațiilor. Ministerul Energiei din Rusia și / sau RD 34.21.122-87 Instrucțiuni pentru instalarea de protecție împotriva trăsnetului a clădirilor și structurilor. Ministerul Energiei al Rusiei

Coaseți o foaie cu bandă de cauciuc în pat

Mamele pe maternitate doresc să facă patul confortabil și cald. Dar, în același timp, ei nu uită de practicitate. Prin urmare, una dintre soluțiile populare pentru copiii mai mici este o foaie cu bandă elastică. În timpul somnului, bebelușii se rostogolesc adesea. Mamele înțeleg că călcarea zilnică este o pierdere de timp. Prin urmare, opțiunea ideală este o soluție textilă - o foaie cu bandă elastică. Și pentru a vă oferi copilului căldura și îngrijirea, puteți coase o foaie cu propriile mâini.

Coaseți o foaie pe o bandă elastică în pat: clasa master

Primul lucru pe care trebuie să-l faci o foaie cu mâinile tale pentru un copil este să alegi o țesătură. Pentru un pat pentru copii poate fi soluția perfectă.

Cea mai recentă versiune a țesăturii este ideală pentru perioada de iarnă. Este confortabil și vă permite să vă încălziți. Chintz este o opțiune ieftină și economică. Dar el este prea subțire de scurtă durată. Calico poate fi o alternativă bună. Este un material dens și își poate păstra bine forma.

Dimensiunea unei foi pentru copii pe o bandă elastică

Pentru a calcula corect mărimea, trebuie să efectuați măsurători. Măsurătorile sunt efectuate pe baza lungimii și lățimii patului sau a saltelei. Una dintre măsurătorile comune este de o sută douăzeci de centimetri în lungime și o lățime de șaizeci de centimetri. Această opțiune de dimensiune poate fi luată ca bază pentru personalizarea foilor pentru nou-născut. Avantajele coaserii foilor cu propriile mâini ar trebui să includă dimensiunea.

Prin măsurarea corectă a lungimii și a lățimii saltelei, puteți realiza croirea corectă. Este demn de remarcat faptul că modelul poate fi desenat independent cu hârtie de urmărire și un simplu creion simplu. Este, de asemenea, de remarcat faptul că este aproape imposibil să faci o greșeală cu dimensiunea.

Copii foi pe o banda elastica: clasa de master

Înainte de a începe să coaseți foi, trebuie să spălați, să uscați și să fierați țesătura în prealabil. Abia după aceea puteți ajunge la lucru.

 1. Modelul hârtiei poate fi realizat prin măsurătorile existente ale saltelei. Pe hârtie, trebuie să desenați lungimea și lățimea produsului. Asigurați-vă că adăugați la măsurătorile produsului zece centimetri din toate laturile. Vor fi alocații. O bucată de material cu mărimea necesară este pliată în patru bucăți. După aceea, de-a lungul conturului este tăiat un pătrat cu fețe de nouăzeci de centimetri.
 2. Următoarele fragmente trebuie să măture și să facă o montare preliminară. Materialul trebuie notat în toate colțurile la adâncimea corespunzătoare. Fiecare colț este recomandat să cusute cu o cusătura dublă. La ieșire ai o copertă.
 3. Fiecare colt trebuie să fie cusut și procesat.
 4. Marginile foilor de copil trebuie să fie îndoite și cusături. Pentru benzi de cauciuc, asigurați-vă că ați lăsat patru găuri.
 5. Guma ar trebui să se răspândească pe întreaga suprafață a foii și să cusăturile ei bine.

Guma de fixare are loc în mai multe moduri. Prima modalitate este de a coase o bandă elastică la marginile curbe. A doua metodă constă în mai multe etape. Este necesar să faceți o cusătură în jurul perimetrului. O bandă elastică este inserată în cusătură, iar capetele acesteia sunt fixate.

Două căi sunt simple în execuție, dar, din păcate, călcarea unui astfel de produs nu este foarte convenabilă. Pentru începători, se recomandă fixarea gumei în colțurile produsului. Pentru a face acest lucru, muchiile sunt călcate și o bandă elastică trece prin fiecare colț.

Trebuie remarcat faptul că fără o mașină de cusut, realizarea unei foi de copil pe o bandă elastică este o sarcină destul de complicată.

Foaie pentru copii pe o bandă elastică: croitorie pentru nou-născuți cu mâinile lor

 1. Spălați țesătura achiziționată și o călcați bine. Multe croitorești cu experiență înainte de coaserea țesăturilor de amidon.
 2. Tăiați materialul tăind prin tăierea unui dreptunghi de 90 centimetri la 150 de centimetri. Pentru a face acest lucru, procesați marginile cu un overlock. În timpul lucrului, adăugați o alocație și faceți-o cu un tiv.
 3. În fiecare colț, tăiați cu atenție mici pătrate pentru guma viitoare.
 4. Cu ajutorul unei mașini de cusut, trebuie să ștergeți toate părțile laterale ale patratelor completate. Fiecare margine a stratului rezultat trebuie să fie cusută cu atenție pe o mașină de scris.
 5. Pentru a guma de mestecat trebuie sa luati patru bucati de guma cu 25 de centimetri fiecare. La fiecare margine a colii, marcați colțurile de cusătură cu douăzeci de centimetri în fiecare direcție.
 6. Cu ajutorul unei construcții întinse, marginile sale ar trebui să fie conectate la cusăturile de colț și să fixăm produsul întins. După aceea, combinați toate detaliile împreună folosind o mașină de cusut pentru a cusica produsul cu zig-zag. După aceea, fiecare nod trebuie să fie strâns.

Sheet la pat: clasa de master

În scopul de a coase o foaie pentru un înger mic, care nu se va rula în timpul somnului, ar trebui să achiziționați materialele necesare și să ajungi la lucru.

Pentru coaserea foilor pentru copii pe o bandă elastică, veți avea nevoie de următorul set de materiale.

 • Fabric sau foaie obișnuită.
 • Mașină de cusut cu filet.
 • Banda de măsurare și foarfece.
 • Pini și știft de siguranță.
 • Lenjerie de cauciuc cu lățimea de cel puțin jumătate de centimetru.
 1. Trebuie să măsurați salteaua copilului folosind o bandă de măsurare. Când este folosit ca o placă de pat, este necesar să măsurați înălțimea saltelei.
 2. Conform măsurătorilor, trebuie să tăiați așa. Pentru măsurătorile generale, este necesar să adăugați douăzeci de centimetri în jurul perimetrului produsului pentru alocații. Ar trebui să obțineți un pătrat de colț. Trebuie să desenați o linie care să conecteze două etichete și o linie pe cealaltă parte a colțului adiacent.
 3. Pe liniile căptușite trebuie tăiat un pătrat. Pentru aceasta, repetați procedura cu mai multe unghiuri. După ce ați îndoit o cârpă, este necesar să conectați părțile tăiate din fiecare pătrat una la cealaltă. Partea din față trebuie să fie în interiorul țesăturii. Pini ar trebui să fie conectați în acele locuri în care colțurile au fost căptușite. După aceasta, trebuie să executați linii cu o cotă de un centimetru.
 4. Întorcând marginile de un an și jumătate de centimetri din toate părțile, trebuie să fie tocate împreună. Linia este de dorit să coaseți în jurul perimetrului. În același timp, este necesar să faceți mai multe găuri în părțile laterale din fiecare colț. Prin ele se recomandă introducerea gumei. Tăiați o bucată de gumă de patruzeci de centimetri lungime. Segmentul rămas este străpuns și filetat până la capătul unuia dintre găuri.
 5. Fixați pinul spre celălalt capăt al gingiei pentru al trece într-un colț. În acest fel veți avea o construcție.
 6. Următoarea gaură din gură ar trebui să acționeze mai departe Coaseți-l pe mai multe laturi ale colțului foii. După aceasta, trebuie să terminați lucrarea cu filetare și guma de cusut în toate celelalte colțuri.

Coaserea unei foi pentru un pătuț este o sarcină simplă. Pe foaie, mâinile cusute pe mâini, copilul va dormi zgomotos toată noaptea. Designul foii vă permite să nu interferați cu copilul în timpul somnului. În plus, acest model de lenjerie de pat va ajuta mama facilita temele în formă de călcat.

Cum să coase o foaie pe o bandă elastică într-un pat cu mâinile tale?

Somnul este o parte esențială a vieții noastre. Pe cât de confortabil suntem în pat, în starea noastră de spirit și în calitatea somnului. Copiii dintr-un vis sunt foarte activi, adesea întorcându-se, fluturând brațele și picioarele, adesea marginile patului sunt scoase și formează o bucată. Soluția la această problemă poate servi ca o foaie cu elastic în pătuț.

Alegerea materialului

Foile de pe o bandă elastică sunt fixate ferm în viața unei persoane moderne, datorită faptului că acestea sunt foarte convenabile de utilizat. De asemenea, este convenabil să se folosească aceste foi în cazul în care forma patului este rotundă, deoarece opțiunile standard nu sunt adecvate.

Coaserea foilor cu mâinile tale va dura puțin, dar poate economisi în mod semnificativ bugetul familiei. Veți avea nevoie de următoarele accesorii pentru acest lucru:

 • pini;
 • foarfece;
 • mașină de cusut;
 • pânză;
 • fir;
 • guma de mestecat;
 • bandă de tăiere;
 • fier.

Fabricul poate fi ales în funcție de preferințele proprietarilor: colorate sau monocromatice, terry sau tricotate.

Țesăturile de bumbac sunt naturale, hipoalergenice, respiră și sunt sigure pentru copii. Fibra de bambus are proprietăți antimicrobiene și anti-acariene, precum și o absorbție ridicată. Chintz este unul dintre cele mai accesibile materiale, dar poartă rapid. Percals și calico au o densitate mare - forma acestor produse nu se schimbă în timpul folosirii sau spălării.

Flanelul este plăcut pentru piele datorită moalei sale, dar se poate ajusta atunci când este folosit. Satin nu crumple și are o rezistență ridicată la uzură. Țesăturile tricotate pot pierde rapid culoarea (pentru a evita un astfel de rezultat, este necesar să se studieze cu atenție compoziția vopselei și să se țină cont de recomandările producătorului privind regimul de temperatură al produselor de spălat din astfel de țesături) și să se întindă, dar să se țină cont de ușurința și confortul acestor produse.

Ce să caut?

Principalii indicatori care sunt recomandați să acorde atenție la alegerea celei mai confortabile materiale sunt pozițiile descrise mai jos.

 • Compoziție. Studiul componentelor vă va permite să înțelegeți câte fibre naturale, artificiale sau sintetice din material. Un procent mare din conținutul de fibre naturale crește valoarea produsului. Utilizarea țesăturilor predominant naturale este recomandată, deoarece acestea sunt evaluate mult mai sintetice din cauza prieteniei lor ecologice, dar pot varia în termeni de durabilitate.
 • Calitate. Indicatorii săi includ rezistența și durabilitatea țesăturilor. De asemenea, ar trebui să se acorde atenție culorii și metodei de prelucrare a materialelor, deoarece producătorii neglijează adesea procesul tehnologic, economisind astfel timp pentru fabricarea țesăturilor. Pentru a afla cât de vopsite sunt vopselele bune, puteți să luați țesătura aleasă și să o frecați între palme, apoi să vedeți dacă există urme de coloranți pe mâini.
 • Densitatea țesăturii. Se întâmplă în toate materialele diferite - poate fi văzut pe ambalaj. Producătorul specifică compoziția și densitatea țesăturii.
 • Prețul trebuie să corespundă calității desenelor realizate pe țesături și culori.
 • Lenjeria trebuie să fie ecologică, sigură, să nu provoace apariția unei reacții alergice la contactul cu corpul. Ar trebui să aibă proprietăți bune de absorbție și respirabilitate, permițând pielii să primească și să elibereze oxigen.
 • Dacă este necesar să se facă haine pentru copil, atunci este necesar să se țină seama de timpul posibil pentru spălarea acestuia; astfel încât rufele să fie bine spălate, așa cum adesea copii mici defecate pe ea. De asemenea, trebuie să se usuce repede, fierul de fier fără efort suplimentar.

Cum de a coase?

Mai jos este o versiune pas cu pas a croitorilor din flanel, deoarece este deosebit de confortabilă pentru pielea delicată a copilului.

Dimensiunea saltelei patului pentru copii este de 60x120 cm, lățimea flanelului este de 90 cm. În acest caz, veți avea nevoie de o lungime de 1,5 m.

Pentru a evita eventualele probleme de contracție, puteți spăla materialul înainte de coasere. Contracția se calculează după cum urmează:

 • este necesar să se ia o bucată de material 1x1 m;
 • spălați-l în același mod în care intenționați să spălați hainele;
 • uscați materialul, călcați cu atenție fierul;
 • după procedurile efectuate, este posibil să se calculeze de câte ori segmentul sa așezat: contracția = 100 - (d2x100 / d1).

Aceasta înseamnă că, înainte de spălare, a fost de 100 cm, iar după spalare a fost de 98 cm, apoi contracția = 100 - (98x100 / 100) = 2%.

Apoi trebuie să măsurați materialul în funcție de posibila contracție. După aceea, în colțurile dreptunghiului rezultat, trebuie să tăiați pătratele - puteți face semifabricate din carton sub formă de pătrate pentru utilizare ulterioară cu o lățime de 15-17 cm.

După ce se taie formele, marginile interioare ale pătratelor trebuie să fie îmbinate împreună - în acest fel, se obține un fel de plic. Apoi, trebuie să suprapuneți marginile țesăturii sau tivului banda de margine (această metodă este mai interesantă din cauza esteticii sale).

Pentru a coase guma, aveți nevoie de patru astfel de segmente, câte unul pentru fiecare parte. Lungimea fiecărei tăieturi a gumei trebuie să fie de 25 cm. Pe marginea foii trebuie să marcați fiecare colț de 20 cm în ambele direcții. Gingiul întărit trebuie să fie fixat cu știfturi astfel încât mijlocul gumei să fie adiacent la cusăturile de colț. Este posibil pentru confort, cu ajutorul unui fier pentru a calcula coturile pentru benzile de cauciuc în jurul perimetrului foii.

Apoi ar trebui să lumineze toate acestea cu un zig-zag: cu cât este mai mare zig-zagul, cu atât mai bine.

Există, de asemenea, alte moduri de a cusătură foi de guma. De exemplu, când întregul perimetru al produsului nu este cusut, ci doar două fețe opuse. În acest caz, trebuie să calculați corect lungimea benzii elastice, astfel încât produsul să se potrivească perfect pe saltea (stratul de saltea) pe toate laturile.

După ce lucrarea făcută în cazul oval rezultat a legat toate nodulii. Copilul foaie de pat singur este gata, îl puteți încerca pe saltea.

Prin același principiu, puteți coase coli de alte dimensiuni, indiferent de dimensiunea patului. În cazul în care dimensiunea țesăturii nu se potrivește cu lățimea saltelei, înălțimea laturilor, atunci puteți tăia fețele separat.

Modelul este destul de simplu. Principalul lucru este să cumpărați cantitatea necesară de material. Pentru a face acest lucru, măsurați lungimea și lățimea saltelei, precum și înălțimea laturilor. În medie, este de aproximativ 15-20 cm.

Apoi trageți un dreptunghi pe țesătură. Lățimea unei părți este egală cu lungimea saltelei și înălțimea celor două fețe. Adică, dacă înălțimea laturii saltelei este de 20 cm, trebuie să luați 40 cm. Adăugați încă 30 cm la prima parte și faceți marcajul corespunzător.

Cealaltă parte a saltelei este egală cu lățimea saltelei, înălțimea celor două fețe, dar trebuie să adăugați încă 20 cm.

După aceea, dreptunghiul rezultat trebuie să taie colțurile sub formă de pătrate cu o latură de 15 + 10 cm.

Pentru coaserea foilor impermeabile veți avea nevoie de un haină de ploaie din care sunt cusute haine de ploaie și costume impermeabile. De asemenea, este posibil să se folosească un pânză de pânză. Trebuie să țineți dimensiunea necesară a țesăturii impermeabile și să o tuneți în jurul perimetrului dreptunghiului în stadiul în care modelul este fabricat din țesătura principală. Puteți fixa țesătura prin coasere longitudinală și transversală cu o foaie - astfel încât aceasta poate dura mai mult și nu își pierde aspectul atunci când este spălată în mașină. Folosind o țesătură impermeabilă, puteți evita cu ușurință contaminarea saltelei (în cazul scaunului pentru copii).

dimensiuni

Este important să măsurați cu atenție dimensiunile saltelei înainte de a achiziționa materialul, deoarece dimensiunile pot varia ușor în funcție de producător. Saltelele pentru copii vin în următoarele dimensiuni: 60x120, 60 de 190, 60 de 195, 60 de 200, 65 de 125, 65 de 190, 65 de 195, 65 de 200, 70 de 140, 70x160, 70 de 190, 70 de 195, 70 de 200, 75 de 190, 75 de 200 și 80x160 cm.

Mărimile variantelor unice: 80 la 190, 80 la 195, 80 la 200, 85 la 190, 85 la 195, 85 la 200, 90 la 190, 90 la 195, 90 la 200, 95 la 190, 95 la 195 și la 90 de 200 cm

Atunci când alegeți un set de lenjerie de pat ar trebui să țineți cont, de asemenea, de variațiile posibile în funcție de categoria de vârstă a copilului.

Pentru copiii de vârstă școlară preșcolară și primară, dimensiunile ar trebui să fie 120 x 60 sau 125 x 65 cm, pentru copiii de vârstă școlară 6-7 ani și mai mult - 160x80 și 160x70 cm. În ceea ce privește copiii mai mari, există mai multe opțiuni: 90x200, 80x190, 200x80 și 80x180 cm

De asemenea, înainte de a cumpăra și de a tăia țesături, nu trebuie să uitați de consumul de țesături pentru înălțimea laturilor și pentru suprapunerea materialului. Selecția atentă a texturii și mărimea materialului va permite copilului să se bucure de un somn liniștit.

Foaie principală pe o bandă de cauciuc cu mâinile lor

Vreau să arăt cum să coasă o foaie cu o bandă elastică.
Îndepărtează produsul finit, deoarece în procesul de coasere, țesătura este încă încrețită, deci este ușor blocată în fotografie, dar acest lucru nu este important.

Pentru cusut avem nevoie de:

2. Ruler, foarfece.

4. Fire și mașină de cusut.

Avem nevoie de un produs finit cu o dimensiune: 120 * 60cm și o înălțime a saltelei de 20 cm. Pe baza acestor dimensiuni, luăm

material textil 160cm * 100cm + 7 cm pe tiv, unde se va introduce elasticul, total: 174 * 114 cm.

1. Reduceți secțiunea la jumătate și din nou la jumătate, astfel încât toate cele patru colțuri ale materialului să fie într-un singur loc.

2. Tăiați un pătrat de 25 * 25 cm (înălțimea saltelei de 20 cm + 7 cm a fost așezată pe o tivă = 27 cm, și minus 2 cm cote pentru cusături

colțuri), și se pare că din 4 laturi avem pătrate, deoarece ne amintim că materialul este îndoit.

3. După desfacerea materialului, marcați liniile la o distanță de 2,5 cm de margine pe toate cele 4 laturi.

4) Facem 2 hem: mai întâi până la linia destinată, și încă o dată. Și fier de fier, așa că va fi mai convenabil pentru noi în viitor

flash. Acum deschidem aceste margini:

5. Ajungem la colțurile din față și așeza o linie de sus în jos, conectând astfel laturile.

6. Îl întoarcem și ia colțurile din interior spre exterior. Facem totul cu 4 laturi și din nou coasem, dar din partea greșită

7. Pornim pe partea din față, obținem colțuri frumoase care se vor întinde pe saltea.

8. Acum marginea foii este cusută de-a lungul perimetrului de-a lungul liniilor care au fost călcate în prealabil. Am pus guma.

9. Asta se întâmplă.

Sper că clasa mea de master este clară.
Dacă aveți întrebări - scrieți :)

Cum să coase o foaie cu o bandă elastică în pat

Somnul pentru o persoană este o parte integrantă a vieții. În acest moment, corpul se odihnește și câștigă forță. În ceea ce privește un adult, este important ca un copil să aibă un somn într-un mediu confortabil. Copilul în creștere se întoarce constant în pat, bate cu mâinile și picioarele, scutecul sub copilul se îndepărtează și cauzează disconfort. Dar există o cale de ieșire din orice situație. Puteți crea confort în pat cu propriile mâini. Suficient pentru a avea material și material de coasere. Luați în considerare cum să coaseți o foaie cu o bandă elastică, nu este atât de dificilă cum pare la prima vedere. Dar copilul dumneavoastră va dormi bine toată noaptea.

Alegerea materialului

Foaia dintr-o bandă elastică este o opțiune excelentă pentru copilul agitat, trebuie să corecteze constant un pat și să dispară lenjeria de pat. De asemenea, scutecul de pe banda elastică este potrivit pentru orice fel de paturi, de exemplu, crengi rotunde sau ovale (este greu de găsit pentru ele lenjerie de pat).

Primul pas în coaserea foilor cu elastic este alegerea materialului. Magazinele oferă o gamă largă, dar ideală pentru un copil:

 • Creton. Un chintz este o opțiune economică, care este foarte importantă, deoarece un copil în creștere trebuie să actualizeze constant lucrurile.
 • Calico. Calico material mai scump, dar este mai dens și mai puțin șifonat.
 • Finet. Flanelul este acceptabil pentru perioada de iarnă.

Pentru coasere aveți nevoie de puțin timp și de uneltele aferente.

CONTEXT. Înainte de a începe munca, asigurați-vă că toate articolele de cusut necesare sunt în casă pentru a evita în mijlocul procesului de evadare în magazine și vecini.

 • Știfturi de siguranță cu știfturi.
 • Foarfece și centimetru.
 • Mașină de cusut.
 • Stofe.
 • Subiect.
 • Fringing.
 • Guma de mestecat.
 • Fier.

CONTEXT. Materialul de cusut este selectat pe baza preferințelor copilului și părinților. Și, de asemenea, în funcție de timpul anului.

Ce mărimi și cum să le calculați?

Dimensiunea foilor depinde de performanța saltelei și pătuțurilor, în cazul în care scutecul va merge. Sunt luate în considerare lungimea, lățimea și înălțimea. Cu ajutorul unui centimetru vom măsura indicatorii necesari. Scrie-le pe hârtie. Pe ele vom crea un model pentru viitorul scutec.

Dacă alegeți flanelul pentru foaie, atunci ar trebui să țineți cont de faptul că țesătura tinde să se micsoreze. Înainte de tăiere, întindeți materialul, efectuați calcule pe baza contracției materialului.

Cum să coase o foaie cu o bandă elastică în pat

Înainte de a începe lucrul, țesătura selectată este spălată, uscată și călită.

 1. Facem un model de hârtie sau hârtie de urmărire, având în vedere dimensiunea saltelei. Este important să nu uitați aproximativ 10 cm.
 2. Am tăiat dreptunghiul rezultat și de-a lungul marginilor pe patru laturi am tăiat un pătrat cu dimensiunea de 15-19 cm (pentru că este mai convenabil pentru cineva), pentru aceasta putem pregăti un carton cu dimensiuni corespunzătoare în avans.
 3. Cusim marginile interioare ale pătratelor și se dovedește un fel de plic.
 4. Am înfășurat marginile foii, este posibil și cu o bandă de nervură, se pare mai plăcut din punct de vedere estetic.
 5. Cu ajutorul unei forme de fier incalzite, sub formă de podgibe pentru gingie în jurul perimetrului foii.
 6. Măturăm și înfășurăm marginile foilor, lăsând patru găuri pentru elastic.
 7. Distribuim guma preparată pe toată lungimea.

Două moduri de a atașa guma:

 • Banda elastică este cusută la marginile curbe.
 • Facem o cusătură peste coală, introducem guma și fixăm capetele.

CONTEXT. Cel mai bine este să aveți la îndemână o mașină de cusut, procesul de coasere a foilor cu o bandă elastică este pliat manual.

Ce caracteristici ar trebui să acorde atenție

Desigur, mai întâi de toate ar trebui să acordați atenție alegerii materialului. Prin urmare, studiem cu atenție compoziția țesăturii: cu cât sunt mai naturale componente, cu atât materialul este mai valoros, ele sunt mai plăcute pentru pielea copilului. Calitatea: densitatea țesăturii, mărește rezistența la uzură a materialului. De asemenea, este important modul în care materialul este colorat, materialul de calitate nu se estompează și nu lasă urme pe piele.

CONTEXT. Prețul trebuie să corespundă calității. Nu este necesar să cumpărați țesături scumpe, bazându-se doar pe o culoare frumoasă.

Punctul important este faptul că țesătura trebuie să fie bine spălată, nu crețată și uscată ușor. Foaia este cusută pentru o pătuț, ceea ce înseamnă că spălarea va fi constantă, deoarece copilul va împrăștia sucuri, va întoarce plăcuța cu terci.

Fabricul pe care îl alegem pentru bebelușul ecologic, pentru a evita reacțiile alergice. Încercați să evitați materialele sintetice, deoarece acestea nu permit pielea bebelușului să respire.

Nu este nimic dificil să adaptați foile cu elastic. Principalul lucru înainte de a începe de lucru va pregăti toate instrumentele necesare, și să cumpere cârpă. În urma instrucțiunilor simple, o mamă în concediu de maternitate sau o bunică în pensie poate crea în mod independent confort într-o pătuț fără a cheltui bani în plus.

Cum să coase o foaie pe o bandă elastică cu mâinile tale

Paturile moderne sunt echipate cu saltele de diferite dimensiuni, cu o înălțime suficientă. Din această cauză, foile standard sunt incomode de umplere, iar foile disponibile pe piață pe o bandă elastică deseori nu corespund dimensiunii dorite. Multe femei se gândesc cum să coase o coală stretch în funcție de mărimea saltelei. Ei își păstrează forma bine, acoperă bine salteaua și nu alunecă în timpul somnului. Luați în considerare modul de coasere a foii de tensiune pe o bandă elastică cu instrucțiuni pas cu pas și tutoriale video.

Cum să vă coaseți mâinile

Pentru a învăța cum să coaseți orice foaie de tensiune, este necesar să măsurați lățimea, lungimea și înălțimea saltelei. De la 30 la 50 cm de material se adaugă la lungimea și lățimea țesăturii pentru a se potrivi cu fundul și cu șnurul. Totul depinde de înălțimea saltelei. Dacă pentru o saltea cu o înălțime de 90 cm este suficientă o țesătură de îndoire de 15-20 cm, atunci pentru o înălțime mai mare de 160 cm este mai bine să lăsați 30 până la 50 cm. Modelul pentru foaia cu elastic poate fi făcut pe bucata de țesătură din care să coase. Nu uitați să procesați marginile cu un overlock pentru cusătură la domiciliu sau cusătură mașină "zigzag".

Foaie pentru copii pe o banda elastica

 • În scopul de a coase o foaie de copii pe un elastic într-un pat cu propriile mâini, pliați materialul 174 cm (120 + 40 + 14) 114 cm (60 + 40) 14 cm pe jumătate și tăiați un colț dreptunghiular de 25 × 25 cm, în imagine. După ce ați dezlipit țesătura, veți primi un dreptunghi cu colțurile tăiate.
 • De la marginea din jurul perimetrului modelului trebuie să măsurați 2,5 cm și să faceți un dublu tiv. Fier de fier.
 • Extindeți tivul.
 • Marginile fiecărei pliuri de colț primite sunt orientate una spre cealaltă. Asigurați-vă cu știfturi și cusături pe mașină de scris. Acesta este modul în care vor arăta colțurile pe partea greșită.
 • Pornim pe partea din față.
 • Acum trebuie să bligeți marginile de pe liniile călcate anterior și să introduceți radiera.
 • Primim o foaie de copii gata.

După cum puteți vedea, este foarte simplu să faceți o foaie. Chiar și o croitoreasă de început va face față acestei sarcini. Încercați - coaseți o pernă - și un capac de duvet - veți obține un set minunat de haine pentru copii. Și pentru a vă proteja copilul de părțile laterale greu va ajuta, "paturi în pătuț", pe care le puteți coase, de asemenea, cu propriile mâini din țesăturile care se potrivesc în culori.

Cum să coase o foaie ovală cu elastic

Pentru oval este necesară o bucată de țesătură de 130 × 80 cm.

 • Împingeți țesătura în jumătate cu partea din față și măsurați 40 cm de-a lungul laturii scurte și 130 cm de-a lungul părții lungi.
 • Încă o dată, pliați materialul în jumătate și în jurul colțurilor, astfel încât diametrul să nu fie mai mic de 40 cm. Pentru a face acest lucru, măsurați 24 cm de ambele părți ale marginii colțului.
 • Tăiați colțurile. Prima parte este gata.

Acum, am tăiat fața - o bandă de țesătură cu o lățime de 20 cm și o lungime egală cu perimetrul primei noastre părți: 130 + 80 + 130 + 80 = 420 cm.

 • Am tăiat cantitatea necesară de benzi.
 • Împingeți benzile cu fețele din față și coaseți piesele, lăsând o valoare de 0,5 cm. Cu această cotă realizăm o cusătură de lenjerie.
 • Tăiați firul în exces.

Trecem la următoarea etapă - coaseți fața finisată la prima parte.

 • Îi împingem cu fața în față și începem să coasem o față de la începutul marginii tăiate în jurul perimetrului.
 • Procesăm toate tăieturile cu cusătură de overlock.

Efectuați un șnur pentru gingia.

 • Puneți marginea tălpii cu 0,5 cm și alte 1 cm.
 • Cusăm un șnur cu o mașină de scris, lăsând un orificiu de 1 cm pentru a atrage guma. Lungimea gumei este egală cu jumătate din perimetrul feței.
 • Folosind un știft, întindeți banda de cauciuc în șiret și distribuiți-o uniform.

Pentru un pat de oval, puteți coase o pătură de bonbon, care va fi un punct culminant în interiorul camerei pentru copii.

Cum de a coase o foaie rotundă cu elastic

Cum sa coaseti o foaie cu o banda elastica pe o saltea de 160 × 200 cm

 1. Pre-decorați materialul.
 2. Facem un model direct pe o bucată de țesătură. Deoarece lățimea foii va fi de 160 cm, iar lungimea - 200 cm, vom adăuga 35 cm de toate laturile.
 3. Pliați dreptunghiul rezultat de două ori pe jumătate.
 4. Marcați pătratul de 35 cm de la marginea colțului și tăiați-l. Rezultatul este un dreptunghi cu colțuri tăiate.
 5. Marginile fiecărui pătrat sunt tăiate cu fața în sus și cusute. Rotirea colțurilor.
 6. Apoi, puteți face un tiv și în tubul de țesătură rezultată întinde guma, fără a uita să lase o gaură pentru trecerea gumei. Și puteți introduce doar o bandă de cauciuc în colțuri, stretch și cusătură.

Europulați pe o bandă elastică pe o saltea de 200 cm lățime

Adăugați pe fiecare parte o lățime de 20 cm (înălțimea saltelei) și 15 cm (pe tiv). Se pare că pentru coaserea eurocalei avem nevoie de o lungime de țesătură de 290 × 290 cm (220 + 40 + 30).

 1. Apoi, pliați materialul de două ori pe jumătate și tăiați colțurile de 35 × 35 cm.
 2. Împingeți colțurile cu fața frontală și coaseți pe partea greșită.
 3. Facem un tiv dublu de-a lungul întregii margini a foilor pentru gumă.

De vreme ce euromatricea este destul de largă. Puteți coase câteva perne de culoarea și dimensiunea dorită, crearea cărora nu necesită mult efort.

Video cu lecții de masterat

 • Tutor video detaliat pentru șabloanele de construcție și coaserea foilor de întindere pentru patul 120 × 60 cm Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de o bucată de material 150 × 90 cm și 1,5 m de elastic.
 • Cum să coaseți o foaie de tensiune cu o bandă elastică pe o saltea de 200 × 160 și o înălțime de 20 cm, vezi acest videoclip. Veți avea nevoie de o bucată de țesătură de 2,2 x 2,7 m. Elasticul este atașat la colțurile foii.
 • Tutorial video pentru a face o foaie rotundă în pat. Cum de a tăia un cerc uniform, cum să coaseți o față și să faceți un șnur, uita-te în film.

Sasha_Chupahina

pagină

Duminică, 24 mai 2015

Foaie cu clasă elastică

Acum că totul este gata, să procedăm la prelucrarea marginii foii. Smooth peste marginea de pe partea gresita a tivului in 1cm.

Deci, 60cm (lățimea foii) + 40cm * 2 (120 foi lungime / 3 = 40cm) este înmulțită cu două, deoarece va merge pe laturile lungi din două laturi opuse. 60 + 80 = 140 cm. Dar din moment ce gingia ar trebui să fie întinsă, să ia jumătate din măsurare, și anume 140/2 = 70 cm. O astfel de bucată de gumă ar trebui să fie două.

Am pus guma, facem un alt tiv și execută o linie perpendiculară pe margine. Așezați linia de două ori, securizându-vă astfel în siguranță gingia, deoarece în acest loc este de așteptat încărcarea maximă a cusăturii.

Este posibil, fără a rupe linia, să meargă mai departe. Continuăm să ne îndreptăm spre următoarea marcă. Apoi repetăm ​​același lucru cu cealaltă parte de la etichetă până la etichetă.

Maestru de clasă Artizanat produs Coaserea pe o bandă elastică în pătuț Fire de țesătură. Cum de a coase o foaie pe o banda elastica intr-un patut 120 pe 60

Cum să coase o foaie de copil - Discuțiile femeilor

Bună ziua tuturor, numele meu este Kurbatov Katerina și astăzi voi arăta cum să coase o foaie pe o bandă elastică pentru un pat pentru copii.

Fiul are un pat cu dimensiuni standard de 120 cm până la 60 cm și o înălțime a saltelei de 13 cm. Înălțimea și mărimea altor saltele pot diferi pentru a înțelege cât de mult este nevoie de țesut - trageți un dreptunghi cu laturile 120 și 60, adăugați înălțimea saltelei pe fiecare parte și adăugați nu mai putin de 5 centimetri pentru tiv si guma, adaug 7 cm.

Ca rezultat, am această distanță de 20 cm și putem deja calcula că pentru saltea avem nevoie de o țesătură de 160 cm lungime și 100 cm lățime. Să începem să coasem?

Avem nevoie de bumbac, am spălat-o și am mângâiat-o, și avem de asemenea nevoie de o gumă de îmbrăcăminte, un bolț, un suport pentru guma, fire, foarfece și un marker. În cazul meu, a coincis că o parte era deja egală cu 160 cm, așa că am măsurat 100 cm pe cealaltă față și am făcut o mică incizie. Tăiați țesătura de-a lungul crestăturii, ar trebui să avem un dreptunghi de 160 x 100 centimetri.

Acum măsuram colțul și marcați cu un marcator dispărut un pătrat cu laturi de 20 cm. În același timp, puneți un semn de 1 cm mai jos de partea recepționată, conectați punctele. Avem două pătrate cu fețe de 20 și 19 cm, tăiate dintr-un pătrat mai mic, nu mai avem nevoie de ele. Repetați aceste acțiuni cu toate unghiurile.

Acum pliați materialul de-a lungul liniilor, cu partea greșită spre interior. Aici va trebui să facem o linie, aproximativ 3-5 mm de la margine. La inceput si la sfarsit fixam linia, usor intermitendu-l inainte si inapoi. Ar trebui să arate astfel:

Răsuceam cusatura în partea gresită, de-a lungul acestei linii se face o linie. Este important ca această țesătură să fie complet închisă cu o cusătura nouă, apropo, o astfel de cusătură este denumită cusătura dublă reversibilă. Am făcut o linie de-a lungul unei linii translucide de la marker, sa dovedit a fi foarte convenabilă. De asemenea, clipește colțurile rămase. Deci, ar trebui să se descurce.

Apoi trebuie să cusăm foaia în jurul perimetrului. Rabatați materialul aproximativ 7-10 mm și a doua oară 12-15 mm. Cel mai important lucru este că vă puteți introduce gingia înăuntru. Pentru a introduce o gumă, lăsăm o gaură de 7 cm neimprimată.

Tăiați firul în exces. Acum luăm guma care măsoară 150 cm și tăiem. Introduceți guma în inserția de gingie și întindeți-o pe partea inferioară a colii. Asigurați-vă că celălalt capăt al gingiei este întotdeauna în afară, puteți fixa un știft de siguranță.

Când scoateți guma, scoateți donatorul și împăturiți guma care se suprapune.

- Distribuim guma uniform. Coaseți găurile rămase. Deoarece guma poate întinde materialul, îl întindem când îl intermitent. Asta este, foaia este gata!

Foaia este gata, am făcut-o deja pentru copilul meu și el se târî fericit peste el. După cum ați văzut, este ușor să coaseți, dacă vă place, apoi să distribuiți acest articol prietenilor. Ne vedem curând!

Citiți de asemenea

Cum să coaseți o foaie de copil pe o bandă elastică. Pat, MK

O zi buna, tinerii mami si mesteri care vor sa invete cum sa coase cearceafurile pe o banda elastica pe patul copiilor!) Azi am pregatit pentru tine un model de tabla pe o banda elastica. Să mergem!)

Deci, de ce avem nevoie pentru a coase o coală pe pat?

 • țesături (de preferință orice țesătură naturală - bumbac 100% cu culori moderne reci pot fi găsite în magazinul nostru aici). Dacă folosiți bumbac polonez pentru coasere, atunci cu o lățime de 160 cm veți avea nevoie de 1mp.
 • Elastic îngust de contor.
 • Materiale aplicate.
 • Mașină de cusut

Acum ne întoarcem la model. De fapt, nu voi vorbi prea mult, totul este clar pe diagrama (pentru o ora am pictat totul pentru tine, sper ca totul este foarte clar :))

Calculul modelului meu se bazează pe dimensiunea unui pat standard de 120 * 60 cm. Înălțimea saltelei poate fi diferită. În medie, aproximativ 8-10 cm (ortopedică). De asemenea, vreau să vă atrag atenția asupra faptului dacă va exista o saltea pe ea. De asemenea, are grosimea sa (mai ales daca nu este inmuiata), asa ca faceti calculele luand in considerare intregul "sandwich" :)

Îndoirea este, de asemenea, mai bine să se facă având în vedere grosimea saltelei. Cu cât este mai groasă, cu atât este mai mare curba (va fi mai bine să țineți).

Aproximativ 2 cm, pentru a introduce o bandă elastică subțire. Unele gust paste doar la colțuri, dar preferă în jurul perimetrului.

Continuăm procesul de fabricație:

 1. Tăiați un dreptunghi și faceți note pentru linii și curbe. Linia punctată pe model arată cum să coase colțurile foilor. Este necesar să îndoiți fiecare colț în diagonală și cusătură. Astfel avem 4 laturi, ca o saltea.
 2. Apoi, îndoiți marginea liberă mai întâi cu 0,5 cm și apăsați, apoi cu 1,5 cm și de asemenea apăsați în interior. De ce? Că era mai ușor să deschizi linia.
 3. Apoi fixăm o linie la 0,1 cm de marginea pliată. Se pare o cusătură clasică cu o margine închisă. Nu uitați să nu lăsați o bucată pentru a pune în guma.
 4. Apoi, punem o gumă (nu poți să coasezi gaura, în caz de schimbare a gumei sau să coase și apoi să ucizi așa cum îți place). De asemenea, o puteți face într-un mod diferit (ca în imaginea de mai jos). Puteți atașa elasticul la fold. Dar nu-mi place această opțiune. Pentru că elimină posibilitatea înlocuirii rapide a gingiei în cazul întinderii și uzurii.
 5. Călcat. Asta e tot!
Și dacă mâinile tale "nu ajung" să coase o astfel de coală cu mâinile tale, atunci AICI poți comanda orice foaie din orice țesătură care te privește :)

Foaie pe patul de gumă

Cât de frumos este să faci totul cu mâinile tale, mai ales pentru nou-născutul tău. Continuând tema de cusut pentru copii, astăzi un post despre cum să coase o foaie pe o bandă elastică într-o pătuț cu mâinile tale

Acest lucru se face foarte simplu, poate orice incepator! Nu sunt necesare modele pentru coaserea unei coli. Numai câteva măsurători și tăieturi ale materialului.

Am ales materialul, desigur, din fire naturale: bumbac, lenjerie. Pre-spălați-l și curățați-l.

Dimensiunile patului standard sunt de 120 x 60 cm. Prin urmare, vom coase pe ea.

Cum să coaseți o foaie pe o bandă elastică într-un pat cu mâinile tale:

1. Tăiați un dreptunghi de dimensiuni de 160 x 100 cm din țesătura noastră + 2 cm. La cusături.

Împingeți țesătura de patru ori și tăiați un pătrat de 19 x 19 cm la colț.

2. Mărtuim toate unghiurile pe partea greșită. Gut-chinuitoare.

3. Facem podgib de jos pentru o bandă elastică și apăsăm. Cusătură, lăsând o gaură pentru introducerea gumei.

4. Introduceți guma cu un bolț.

5. Încercăm pe o foaie de pregătire pe o bandă elastică la o saltea în pat!

Totul este foarte simplu și simplu! Timpul de lucru nu va dura mai mult de o oră.

Foaie cu clasă elastică

Bună ziua tuturor indiferenți față de lucrul manual! Mai este în spatele ferestrei, totul este înflorit și parfumat!

In timp ce soarele incalzit de vara nu a ars iarba iar culoarea nu a cazut din cirese si meri, in timp ce abundenta de culori creste in fiecare zi, sugerez sa coaseti o foaie de primavara pentru o mica printesa!

Tabelele noastre vor fi elastice. Cred că aceasta este o opțiune convenabilă, deoarece, după ce ați reumplut o dată, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la aspectul patului până la următoarea schimbare de lenjerie. Ei bine, foaia de tensiune este o opțiune indispensabilă pentru așternutul copilului! Toți, proprietarii acestei fericiri, știu cât de jucăuși și jucăuși sunt aceste creaturi drăguțe)))

Tabelele noastre vor fi de la calico foarte blând și fermecător, bumbac 100%.

Croitorie posibilă la comandă. Trimiteți întrebări la [protejat prin e-mail]

Decoram (aburul) materialul.

Să începem cu modelul. Voi coase o coală pe saltea în pat cu dimensiunea originală de 120 * 60 cm. Apoi, vom măsura înălțimea saltelei, în cazul meu 15 cm.

Așadar, trebuie să tăiem un dreptunghi, din care o parte va fi de 120cm (lungime saltea) + 30cm (înălțime saltea 15cm * 2) + 4cm (tiv 2cm * 2) = 154cm.

Cealaltă parte a dreptunghiului este de 60cm (lățimea saltelei) + 30cm (înălțimea saltelei este de 15cm * 2) + 4cm (tivita 2cm * 2) = 94cm.

Sculptat. Acum, pliați dreptunghiul în două, cu fața în jos. Și acum, dreptunghiul rezultat, trebuie să îl dai din nou pe jumătate. Rezultatul a fost un dreptunghi pliat de 4 ori. Priviți cu atenție toate marginile și colțurile au fost perfect netede.

Pe partea lungă a pliului țesăturii am lăsat deoparte jumătate din lungimea saltelei noastre 120/2 = 60cm și am pus o notă.

Pe partea scurtă a dreptunghiului măsuram jumătate din lățimea saltei noastre 60/2 = 30 cm de la pliul țesăturii și setăm marcajul.

Din semnele primite până la margine ar trebui să rămână pe 17 cm (saltea de 15 cm și 2 cm hem).

Desenăm un pătrat cu laturi de 17 cm, am lăsat 1 cm de linii obținute spre margine și am tras linii.

Tăiați un pătrat și asta ajungem.

Ne deschidem martorul și mergem la proiectarea colțurilor. Împingeți colțul unei părți greșite spre cealaltă parte, aliniați cu ușurință și cu atenție marginile.

Se mănâncă la o distanță de 0,7 de la margine cu o cusătură dreaptă.

Loviți linia. Apoi, pliați țesătura față în față, îndreptați cusătura și puteți fi ușor netezite, pentru a nu se desprinde cu ace. Așezați linia la o distanță de 1 cm de margine și apoi dezbrăcați.

Asta ar trebui să se întâmple. Desfacem țesătura și netezim cusătura pe o parte. Aici este colțul nostru.

Și așa facem și cu celelalte trei colțuri.

Acum că totul este gata, să procedăm la prelucrarea marginii foii. Smooth peste marginea de pe partea gresita a tivului in 1cm.

Pregătiți gingia. Eu folosesc guma clasică de in. În cazul meu, guma nu va strânge foile în jurul perimetrului, dar va trece peste întreaga lățime a foii și va merge la 1/3 din fiecare parte lungă.

Deci, 60cm (lățimea foii) + 40cm * 2 (120 foi lungime / 3 = 40cm) este înmulțită cu două, deoarece va merge pe laturile lungi din două laturi opuse. 60 + 80 = 140 cm. Dar din moment ce gingia ar trebui să fie întinsă, să ia jumătate din măsurare, și anume 140/2 = 70 cm. O astfel de bucată de gumă ar trebui să fie două.

Marcați partea lungă a foii de 40 cm de fiecare colț și puneți etichete.

Am pus guma, facem un alt tiv și execută o linie perpendiculară pe margine. Așezați linia de două ori, securizându-vă astfel în siguranță gingia, deoarece în acest loc este de așteptat încărcarea maximă a cusăturii.

Acum, când cusătura mașinii progresează, punem guma și îndoim marginea, întindeți guma.

Când ajungem la următoarea marcă simetrică, vom pune o bandă de cauciuc pe 2 cm pentru această marcă și vom așeza o linie perpendiculară pe margine, făcând un bartack.

Este posibil, fără a rupe linia, să meargă mai departe. Continuăm să ne îndreptăm spre următoarea marcă. Apoi repetăm ​​același lucru cu cealaltă parte de la etichetă până la etichetă.

Rezultatul este o foaie cu bandă elastică. În foaia foto se află sub saltea. Foiile au fost cusute la comandă pe o saltea de 15 cm. Inaltimea mea este de numai 7 cm, excesul a mers sub fund.

Puteți dacă doriți să faceți o foaie complet pe banda elastică. Aceasta este o chestiune de gust.

Ei bine, asta-i tot, am reușit, bine făcut!

Chiar sper că clasa de master vă va ajuta să creați confort și frumusețe în casa dvs., pentru că fiecare lucru mic are importanță. Foarte curând vom coase o pernă, alăturați-ne! Mult noroc tuturor și primăvară, aproape de vară!

Foaie cu elastic în pat

Bună tuturor Vreau să arăt cum să coasă o foaie cu o bandă elastică. Îndepărtează produsul finit, deoarece în procesul de coasere țesătura este încă încrețită, deci este ușor blocată în fotografie, dar nu contează. Deci Avem nevoie de un produs finit cu o dimensiune: 120 * 60cm și o înălțime a saltelei de 20 cm. Pe baza acestor dimensiuni, luăm o bucată de material 160cm * 100cm + 7cm pentru pliul în care se introduce elasticul, total: 174 * 114cm

Restrângeți secțiunea la jumătate și din nou la jumătate, astfel încât toate cele patru colțuri ale materialului să fie într-un singur loc

Am tăiat un pătrat de 25 * 25cm (înălțimea saltelei de 20 cm + 7 cm a fost așezat pentru îndoire = 27cm, și minus 2 cm cote pentru cusăturile colțurilor), și se pare că avem pătrate pe 4 laturi, pentru că ne amintim că țesătura este pliată

După ce ați derulat materialul, marcați liniile la o distanță de 2,5 cm de margine pe toate cele 4 laturi.

Facem 2 podgibi: primul la linia planificată, și încă unul. Și o călcați cu fier, deci va fi mai convenabil pentru noi să-l bligem în viitor. Acum deschidem aceste margini.

Conectăm colțurile materialului pe partea FACE și le colamăm împreună

O întoarcem și avem unghiuri din interior. Facem totul cu 4 laturi și din nou coasem, dar din partea greșită

Ne întoarcem pe partea din față, obținem colțuri frumoase care se vor întinde pe saltea

Acum, marginile foii sunt cusute de-a lungul perimetrului de-a lungul liniilor pre-fierte. Am pus guma

Asta se întâmplă. Sper că MK-ul meu este clar. Dacă aveți întrebări - scrieți)))

Cum să coaseți așternutul în pat, acasă

Fiecare părinte știe cu siguranță că copilul lor merită cel mai bine. Și dacă acesta este cel mai bun lucru pe care-l poți face cu mâinile tale, abia atunci nimeni nu poate rezista unei astfel de oportunități. În acest articol ne vom concentra pe așternut pentru pătuț și cum să-l coasă acasă.

La o vârstă fragedă, un somn puternic și sănătos într-o atmosferă confortabilă este deosebit de important pentru un copil, ceea ce înseamnă că este aproape necesar să aranjați un loc pentru dormit cu un pat bun și așternut moale, plăcut.

Astăzi, magazinele pentru copii reprezintă un sortiment vast de diferite tipuri de lenjerie de pat pentru un pătuț, sunt surprinși de opțiunile de culoare și de modificări, precum și de prețuri. Prețul este, uneori, întreaga problemă: nu simțiți că renunțați la o avere pentru un set de haine pentru copii, dar dându-i copilului cel mai bun este cu siguranță sarcina principală. În plus, plătiți adesea numele de marcă, iar calitatea rămâne aproximativ aceeași. Și nu este nici un secret pentru nimeni, copiii sunt într-un fel o chestiune mare de cheltuieli, unul dintre care este puțin probabil să includă lenjerie scumpă pentru copii pentru pătuț.

Prin urmare, dacă doriți să economisiți bani și în același timp să faceți copilul dvs. un set frumos de lenjerie de pat la gustul dvs. cu propriile mâini, aveți cel puțin idei de bază elementare despre ac și fir și sunt pline de entuziasm - acest articol este pentru tine.

pregătire

Dacă unul dintre criteriile pentru dvs. este de economisire, ar trebui să uitați despre el în momentul de selecție a țesăturii pentru așternut pentru copii. Există mai multe puncte pe care ar trebui să le acordați o atenție specială atunci când alegeți un material:

 1. Evitați materialele artificiale. Soluția ideală ar fi cumpărarea de material din bumbac 100%. Acest lucru vă va oferi confort, utilizare hipoalergenică, practică și somn sănătos al copilului și, prin urmare, liniștea dumneavoastră. Satin, calico, turma va face. Chintz, în ciuda texturii sale delicate și moi, nu este recomandată: o astfel de așternut se va uza rapid și își va pierde aspectul.
 2. Acordați atenție imaginii (dacă este pe material). Verificați dacă vopseaua va provoca reacții alergice și nu va emite substanțe dăunătoare copilului cu utilizare frecventă.
 3. Citiți cu atenție eticheta care ar trebui să fie pe orice rolă de țesături. Suntem interesați de calitatea și densitatea firului. Se pare că acestea nu sunt chestiuni de importanță majoră, dar dacă sarcina noastră este o așternut durabil și confortabil, calitatea firelor ar trebui să fie ridicată, firele în sine sunt dense, dar nu groase, iar densitatea țesăturii ar trebui să fie mai mare de 128 de grame. pe metru. Toate aceste date trebuie indicate pe tesatura.
 4. Acordați atenție dacă țesătura nu necesită spălare delicată sau condiții speciale sau recomandări pentru curățare. Totuși, acesta este un set de lenjerie pentru copii, nu o blană. Sarcina noastră este aceea de a coase nu numai frumos și plăcut la ochi și pentru a atinge lenjeria, dar și practică, care într-un eveniment neprevăzut (și vor exista o mulțime de astfel de bebeluși) poate fi spălat ușor și repede și returnat în clădire.

Verificați în avans dacă țesătura va sta în timpul spălării. Depinde de modul în care kit-ul dvs. se va întoarce și de dimensiunea țesăturii de care veți avea nevoie cu achiziția.

Cât de mult tesatura am nevoie pentru un set?

Acum că totul a devenit mai clar cu țesătura, în consecință, trebuie să procedăm la măsurători. Pentru a nu face o greșeală, va trebui să vă armonizați cu o bandă-centimetru și să măsurați cu atenție fiecare element pentru pătuț: o pătură, o pernă, o saltea, astfel încât capacul de duvet, pernă și foaie de pat să se potrivească și să adapteze așternutul pentru copil să devină un lucru plăcut și nu o greutăți cu materiale de reparații și materiale deteriorate.

Pentru confortul dvs., mai jos sunt dimensiunile standard ale lenjeriei.

Dimensiuni standard pentru nou-născuți

 • Canapea de 40 x 60 cm
 • Foaie 110 x 140 cm
 • Capac de duș 100 x 140 cm

Pentru un copil după un an

 • Cutie de perna 50 x 70 cm sau 70 x 70 cm
 • Foaia de 150 x 210 cm sau 180 x 260 cm
 • Capac de duș 143 x 215 cm, 150 x 210 cm sau 160 x 220 cm

Înainte de a cumpăra materialul, este recomandabil să măsurați din nou patul, perna, saltea și pătură - uneori dimensiunile pot varia. De regulă, în medie, o trusă are nevoie doar de 4 metri de țesătură, dar nu uitați să țineți cont de contracția materialului după spălare, deci adăugați cel puțin 10 cm la fiecare parte a măsurătorilor.

Nu uitați să luați în considerare faptul că la marginea fiecărui element trebuie să adăugați aproximativ 1 cm per cusătură.

Măsurați de șapte ori, tăiați unul

Acum, când avem materialul, se pare că putem începe tăierea și coaserea, dar mai întâi trebuie să "decorăm" materialul. Dacă este mai simplu, materialul trebuie să fie spălat, lăsat să se usuce și să îl ascultați cu un fier fierbinte, astfel încât acesta să se așeze înaintea începerii și să nu transforme înșelător întregul set de cusături într-o mică neînțelegere după lucrarea făcută. Când toate acestea se fac, puteți trece la model.

Chiar dacă țesătura este suficientă, ar fi mai corect să așezi elementele de lenjerie de pat, astfel încât jumătate din material să nu intre în gunoi ca resturi și bucăți ridicole. Prin urmare, diagrama de mai jos arată cât de convenabil este să tăiați toate articolele de așternut de pe materialul dvs. dintr-o dată.

Tragem contururile pe material cu creta, măsurăm cu atenție totul cu o riglă și o tăiem cu foarfece.

Noțiuni de bază Foaie de pat

După ce toate semnele pentru viitorul așternut pentru bebeluș sunt tăiate cu atenție și așteaptă în aripi, determinăm pentru noi o procedură convenabilă de lucru și continuăm să croim.

Începeți să coaseți cu o foaie. Acesta este cel mai simplu element al kitului, pe care va fi posibil să umpleți mâna și, în același timp, să vă gândiți la ceea ce va fi - simplu sau pe o bandă elastică.

Într-adevăr, foaia este un element insidios al setului de dormit. Pe de o parte, îl puteți coase în modul cel mai simplu și simplu - doar coaserea marginilor. Pentru a face acest lucru, spălați-le cu un overlock sau îndoiți marginile cu 0,5 cm și repetați această operație simplă din nou. În acest fel, avem o îndoitură dublă a muchiei, pe care o împintim cu știfturi sau dacă punem basting-ul cu fire de culoare strălucitoare, astfel încât să fie clar văzute atunci când se lucrează la o mașină de scris și este mai ușor de îndepărtat după. Coaseți marginea de pe masina de cusut, așa cum se arată în imagine.

Dacă ați făcut modelul corect, atunci cel mai probabil, cele două margini ale foilor de patru au deja o margine a fabricii și nu le puteți spăla. Cu toate acestea, dacă nu este acolo sau este foarte greu - lucrați la aceste margini.

Revenind la întrebarea foii se poate, bineînțeles, o face pe o bandă elastică. Cu toate acestea, rețineți imediat că acesta este un proces mai laborios, cu calcule și modele suplimentare. Dar mișcările active ale bebelușului nu vor doborî foaia, așa cum se întâmplă de obicei, ceea ce înseamnă că rareori va trebui să fie reluată sau corectată.

Vom folosi tehnicile standard pentru producția sa.

În medie, țesătura pe o astfel de foaie va avea nevoie mai mult decât de obicei. Este necesar să se țină seama de potrivirea saltelei (aproximativ 10 cm), a cusăturilor de cusătură (aproximativ 2 cm pentru fiecare) și a șnurului, prin care, de fapt, vom întinde guma.

În total, consumul total de țesături va fi de aproximativ 150 sau 160 cm cu 110 cm.

 • Este necesar să coaseți țesătura în colțuri și să o cusați astfel încât să se dovedească a fi doar o acoperire a saltelei.
 • Apoi, pliați foaia, cusați-o și lăsați patru găuri cu așteptarea ca guma să se potrivească liber.
 • Răspândiți gingia în jurul perimetrului foii și coaseți marginile

Pentru cei care încă nu îndrăznesc să sufere cu o bandă de cauciuc, există o soluție optimă care este convenabilă în practică și simplă în execuție - o foaie pe cleme, benzi elastice sau benzi elastice pe colțurile capacului de duvet.

Am cusut o copertă de duvet

Cu un capac de duvet, totul este simplu și ușor. Avem nevoie de acea parte a materialului pe care l-ai tăiat la dimensiunea unei pături pentru copii. Cu toate acestea, în cazul în care modelele de mai sus nu au ajutat, atunci cea mai simplă opțiune pentru a măsura corect dimensiunea țesăturii pentru acoperișul de duvet este de ao orienta pe jumătate și, în această formă, taie o bucată de material de dimensiunea unei pături.

Nu uitați de cotiturile pentru cusături și lăsați la aproximativ 2 cm de fiecare margine liberă.

Când țesătura pentru capacul de duvet este gata de utilizare, deja pliată în jumătate, trebuie să fie cusută pe toate marginile libere. Pentru durabilitate și fiabilitate se recomandă folosirea cusăturilor de tip overlock sau zag zag.

Este important! Pe partea potrivită pentru dvs., nu uitați să lăsați o gaură în care să restabiliți pătura pe capacul duvetului.

O gaură pentru a înfășura o pătură, de regulă, este făcută în jur de 30-40 cm și coaseți cu atenție marginile sale spre interior, pe partea greșită.

Coperta de duvet este gata. Rămâne doar să o întoarceți pe partea din față, să o îndreptați și să o îndreptați bine, mai ales în colțuri.

Noțiuni de bază

Cu o pernă pentru a face față în special a forței de muncă nu va face. Încă o dată, asigurați-vă că dimensiunile sale coincid cu perna copiilor și continuați să coaseți.

Pentru a face acest lucru, avem nevoie, prin analogie cu capacul de duvet, să pliați materialul pe jumătate, marcați dimensiunea pernei în secțiunea pliată, dar până acum nu trebuie să vă grăbiți să tăiați nimic. Dincolo de o margine liberă, trebuie să lăsăm o țesătură de aproximativ 20-30 cm lungime. În viitor, aceasta va fi o supapă a pernei noastre, astfel încât să nu cadă din pernă și să arate plăcut din punct de vedere estetic.

Materialul tăiat este îndoit cu partea frontală în interiorul și respectiv, afară, și lasă supapa noastră în afară. Coasem marginile viitoarei perne și separăm coastele marginii supapei, după care le-am îndoit. Eliminăm perna de pe partea din față, supapa, dimpotrivă, este reumplută în interior. Voila: perna este pregătită.

Faceți o parte a patului pentru a face-l singur

Plintele nu sunt doar un lucru integru în decorarea unei pătuțuri - aceasta este protejată de copil de lovituri nedorite împotriva spatelui sau a barelor de pat, pescăriilor sau vântului, lumina directă a soarelui. Deși, vedeți, părțile conferă, de asemenea, un sentiment de confort și căldură.

Te-ai fi surprins, dar făcându-ți mâinile este de asemenea posibil. Pentru aceasta avem nevoie nu numai de țesătură, ci și de umplutură (vinificator sintetic sau cauciuc spumant)

Asigurați-vă calitatea umpluturii. Mâncarea ieftină proastă poate provoca alergii la copil.

După cum sa menționat mai sus, înainte de modelul nu uitați să spălați, să uscați și să firiți țesătura cu un fier. Pentru fabricarea părții, avem nevoie de o bucată de material care măsoară 110 cm până la 550 cm. Deși mărimea pătuțului poate fi nestandardă, prin urmare, dacă doriți, puteți măsura dimensiunea pătuțului și marcați-o pe țesătură, fără a uita de crestăturile cusăturii.

În caz contrar, materialul este tăiat în conformitate cu marcajele:

Tăiați elementele și coaseți, fără a uita să lăsați o margine neimpresionată pentru a umple janta cu umplutură. Ruffele sunt cusute paralel cu felul în care fiecare articol este cusut, dar acest lucru nu este deloc necesar și depinde de dorința dvs. (vom discuta despre decorarea lenjeriei de pat pentru copii în următorul capitol).

Apoi, tăiați umplutura. Dimensiunea acestuia ar trebui să fie puțin mai mică decât elementul în care intenționați să îl inserați (cel puțin 0,5 cm). Am pus umplutura tăiată în lateral, asigurându-ne cu atenție că umplutura este dreaptă și în dimensiune. Apoi, am coasat o cusătură neimprimată și pentru o mai mare comoditate și practică facem o cusătură prin mijlocul jantei, cusând împreună materialul și umplutura. Astfel, el nu va "umbla" înăuntru.

După ce jacheta este umplută, un fermoar secret poate fi perforat în marginea decupată pentru a putea spăla separat umplerea și capacul jantei. În acest caz, materialul de umplere și țesătura nu trebuie să fie îmbinate împreună.

Cum să decorezi un set de așternut pentru copii

Desigur, pentru a face un set de haine pentru copil cu propriile sale mâini este deja un mare merit, dar de multe ori părinții doresc, într-un fel, să decoreze în special paturile copilului, făcând-o chiar mai interesantă și mai delicată.

În această chestiune, imaginația voastră va juca în mâinile tale, dar ar trebui să fie limitată. Nu uitați pentru cine este așezat acest pat. Uneori, chiar și producătorii ignoră măsurile de precauție atunci când decorează seturi de haine pentru copii cu butoane sau coaserea fermoarelor în ele. Prin urmare, atunci când alegeți un anumit element de decor, țineți cont de faptul că există un copil în pat, iar într-un fel sau altul, va fi aproape imposibil să urmăriți dacă există o bucată de lenjerie de pat periculoasă în gură. Prin urmare, se recomandă să refuzați butoanele și fermoarele pe o acoperire de duvet pentru a fixa o pernă de buzunar, este mai bine să o lăsați deoparte și să lăsați tot așa cum este.

În decorarea lenjeriei de pat pentru copii puteți folosi:

Și categoric ar trebui să se abțină de la:

Sfaturi utile privind finalizarea lucrărilor

Setul de paturi este aproape gata. Cu toate acestea, după ce ați făcut lucrul, se recomandă să spălați din nou toate elementele, să le uscați temeinic și să le călcați cu fierul fierbinte, astfel încât, cu încredere și fără frică, să-i puneți copilul în patul făcut de dumneavoastră. Ei bine, după ce poți umple în siguranță perna și pătura în setul nostru de așternut și a pus o foaie.

Înainte de a începe să folosiți lenjeria de pat pentru scopul dorit, verificați cu atenție dacă există ace sau pini rămași undeva.

După cum arată practica, acest lucru se întâmplă, ceea ce înseamnă că, mai devreme sau mai târziu, bebelușul poate fi rănit. Dacă vă îngrijorați că nu găsiți ace sau ace utilizate în procesul de tăiere, faceți o lovitură cu cusături simple în culori vii, astfel încât să le puteți găsi cu ușurință și să le extrageți din produsul finit. Acest proces este un pic mai mult consumator de timp, dar complet sigur pentru copil.

Un alt sfat: dacă ți-a plăcut procesul și mai mult decât au fost cheltuite nervii, poți coase mai multe seturi similare și alege țesături astfel încât elementele lenjeriei bebelușului să fie interschimbabile. De exemplu, unele elemente pot fi monocromatice și potrivite de culoare. Apoi puteți întotdeauna, dacă este necesar, să înlocuiți, de exemplu, o foaie cu alta și, în același timp, să păstrați aspectul plăcut al pătuțului copilului. Atunci când alegeți modele speciale sau strălucitoare pe material, rețineți că un astfel de set nu poate fi "rupt" fără a afecta aspectul, iar în timpul procesului de spălare materialul riscă să-și piardă culorile și arată veșnic și vechi. De aceea, în mod tradițional, culorile așternutului sunt alese ca materiale pentru așternut pentru copii, cu modele care nu sunt luminoase și nu irită ochii, pentru a crea atmosfera cea mai relaxată și confortabilă pentru somnul prețios al copilului.

Cazare într-o pătuț face-o singur

Paturile pentru copii (foi cu elastic, acoperiș de duș și pernă) pot fi cusute cu mâinile tale. Vă voi arăta cum să coaseți un pat pentru un pătuț standard. Pentru ca foaia să nu fie îndoită sub copil, este mai bine să coaseți o foaie cu o bandă elastică.

Deci, pentru a coase patul într-o patut standard, avem nevoie de 2,5 metri de calico cu un model de copii cu o lățime de 2,2 metri, o încuietoare de 50 cm și o linie de îmbrăcăminte.

Țesătura trebuie spălată cu apă caldă, uscată și călită.

Mai întâi facem o tăietură pentru capacul de duvet. Dimensiunea plicului pentru copii este de 110 x 140 cm. Lățimea pânzei noastre este de 220 cm, deci măsoarăm de două ori 143 cm (140 + 1,5 + 1,5) de pe materialul pliat și o tăiem.

Pe o parte a capacului de duvet trebuie să coaseți o încuietoare. Pe această parte vom străpunge fiecare margine separat, închideți încuietoarea și coaseți. Apoi, vom coase restul de 2 fețe (puteți obține bazându-vă bazele) și procesați tăierea cu un zig-zag sau cu ajutorul unui overlock.

Capacul de duș este gata, acum trebuie să coaseți o foaie cu bandă elastică.

Calculul foii este următorul:

lățimea saltelei + 2 * grosime saltea + 2 * 2 cm pentru cusături + 2 * 6 cm

60 cm + 2 * 12 cm + 2 * 2 cm + 2 * 6 cm = 100 cm - Lățime

saltea lungime + 2 * grosime saltea + 2 * 2 cm pe cusături + 2 * 6 cm

120 cm + 2 * 12 cm + 2 * 2 cm + 2 * 6 cm = 160 cm - LUNGIME

Tăiați un dreptunghi cu laturi de 100 x 160 cm.

Îndoiți țesătura pentru foaie de patru ori și tăiați un pătrat la colț.

Măturăm colțurile și încercăm o saltea pentru copii. E în regulă!

Acum vom coase și vom procesa secțiuni.

Am lăsat 2 cm pentru tundere, așa că răsuceam marginea și cusam-o, lăsând 4 găuri la o distanță de 25 cm de colțuri pentru a introduce o bandă elastică (a se vedea fotografia cu modelul tabelului: găurile sunt marcate cu cruci roșii).

Am pus în guma de foaie, coasem capetele gumei.

Acesta este modul în care arată foaia cu bandă elastică.

Din restul țesăturii cuscăm o pernă pe pernă.

E simplu. Din fotografie devine clar cum se coase o pernă.

Iată un set în patul pe care l-am văzut.

Deci, lenjeria de copil poate și ar trebui să fie cusută cu mâinile tale.

De asemenea, puteți coase pentru bibul elegant pentru bebeluși.