Cum să aibă grijă de faldurile nou-născutului

Sănătatea nou-născutului se află într-o zonă de pericol constant, în primele șase luni. În acest timp, organismul se adaptează la mediul înconjurător. Sarcina părinților este să faciliteze și să sprijine organismul în orice mod posibil. Una dintre sarcinile principale este tratamentul pliurilor de piele. Mobilitatea scăzută, corpul disproporționat, transpirația nereglementată și incapacitatea de a spune "fierbinte" duc la formarea de hemoragii și erupții cutanate la nivelul pliurilor pielii.

Preparate pentru îngrijirea pliurilor de bebeluși

Pentru a procesa pliurile nou-născutului, utilizați ingrediente naturale sau produse cosmetice speciale:

 1. Ulei. Puteți utiliza ulei de floarea soarelui sterilizat, măslin sau pentru copii de cele mai importante companii de cosmetică. Cele mai renumite și dovedite de-a lungul anilor de utilizare practică - Johnsons Baby. Cel mai acceptabil pentru a manipula pliurile de ulei. Se hidratează perfect, nu are arome și la maximum constă din ingrediente naturale.
 2. Cream. Cel mai bine este să folosiți creme medicale pentru îngrijirea pielii unui nou-născut: cremă sub scutece sau Bepanten. Bepanten este mai practic, deoarece ameliorează inflamația, este potrivit pentru tratarea oricăror boli ale pielii ale copilului și este folosit pentru a înroși pielea peste tot corpul. Aceste creme sunt adecvate pentru a fi utilizate pentru tratament, dar nu pentru prevenire.
 3. Decocții de plante medicinale. Pielea unui nou-născut este foarte delicată, sensibilă și vulnerabilă. Când se spală pliurile, este de dorit să se utilizeze decocții de antiseptice. Cea mai faimoasa este margareta. Remediul universal, expunerea ușoară, nu provoacă alergii. Puteți ridica 3-4 tipuri de plante antiinflamatorii și antiseptice, le facem să firați și să ștergeți zonele problematice - sugarii de baie din ierburi.
 4. Săpun. Este imposibil să excesați pielea unui nou-născut, dar este necesar să dezinfectați locurile de rezidență microbiană potențială. Pliurile sunt calde și umede, iar acestea sunt condiții ideale pentru viața și reproducerea diferitelor răni. Prin urmare, la scăldat seara, se recomandă spălarea zonelor cu pliuri de săpun. Nu este necesar să săpați întregul copil. Sapunul poate fi copil, gospodărie (maro) sau pe bază de ingrediente naturale. Unele companii produc o linie de săpunuri cosmetice folosind ierburi. Nu usuca pielea atat de mult si efectueaza un efect terapeutic suplimentar, dar trebuie sa fiti atenti cu ei - ei pot provoca alergii.
 5. „Burete“. În nici un caz nu se aplică pe copil, nici unul din covoare moderne. Toate acestea conțin elemente artificiale și rănesc grav pielea delicată. În prima lună, trebuie înlocuită cu o cârpă moale din bumbac. Donați o veche pernă sau o foaie. Materialul ar trebui să fie vechi și foarte moale.
 6. Talc. Pudra de bere este relevantă în cazuri rare, deoarece este nedorită să se usuce pielea bebelușului.

Cum să se ocupe de falduri

Pentru a procesa faldurile pielii nou-nascutului - procedura este monotona, dar nu dificila:

 1. Mai întâi de toate - scăldat. În fiecare zi, sau mai degrabă seara, înainte de a merge la culcare, copilul trebuie să fie scăldat în baie. După procedurile de apă, bebelușul spală corpul și apoi trece la spălarea spațiilor de depozitare. Este necesar sa sapunati prosopul si incet, usor, fara a apasa, stergeti faltele in sus. Pentru a îndrepta "acordeonul", este nevoie de un cap și de membre bune în părțile laterale. După ce se clătește bine cu apă. Cum să aibă grijă de pielea bebelușului.
 2. Copilul este spălat, învelit într-un prosop și întins pe canapea / pat / masă schimbătoare. Pentru a continua procedurile, trebuie să uscați corpul. Nu se poate freca! Până la o lună sau mai mult, pielea bebelușului este înmuiată cu un prosop moale sau un scutec lung. Acum este răsplata falimentelor. Ele sunt, de asemenea, blotate ușor cu o cârpă de bumbac. Cu încetul dar sigur, capul și membrele sunt retrase în lateral și zonele de risc sunt uscate.
 3. Acum poți face față problemelor. Dacă aveți nevoie de hidratare - răspândiți zona cu ulei sau smântână. Pe parcurs, restul corpului este capturat. Dacă trebuie să se usuce - utilizați talc.
 4. Înainte de a lubrifia copilul cu hidratante, se recomandă utilizarea băii de aer. Aerul va usca natural zonele problematice si le va aerisi.
 5. Prelucrarea pliurilor în timpul zilei (dimineața sau după-amiaza) se reduce la dezbrăcarea nou-născutului gol și ștergerea zonelor cu un prosop înmuiat în ierburi sau apă fiartă. În cazul în care bulion trebuie să fie diluat, apoi doar apă fiartă! După procedură, se recomandă și băile de aer, iar după acestea - pentru a trata pliurile cu ulei sau cu smântână.

Ce probleme pot apărea cu pielea nou-născutului?

Pielea unui nou-născut este foarte delicată și sensibilă, deoarece orice erupție cutanată și boli provoacă disconfort sever. Copilul plânge, nu doarme și mănâncă prost, trăind senzații dureroase. Este necesar să se manipuleze pliurile din prima zi a vieții.

Domenii la care se acordă atenție:

 • gâtul gâtului;
 • în spatele urechilor, axile;
 • zona de buza;
 • palmele;
 • genunchii și articulațiile genunchiului pe curba interioară;
 • între degete și degetele de la picioare.

Procesați fiecare dată

În aceste locuri, pielea este în mod constant "acordeon". Umiditatea și microparticulele se acumulează în pliuri în timpul transpirației, funcționarea naturală a glandelor sebacee, microfibra de la îmbrăcăminte și, de asemenea, după regurgitare, "mâncarea" curge prin gât. În mod natural, dacă timpul nu curăță pielea delicată, începe să se îmbolnăvească. Există o erupție cutanată, roșeață, miros neplăcut, iar copilul strigă, pentru că doare.

Care sunt bolile și care sunt ele caracterizate prin:

 1. Erupție cutanată. Diagnosticul se face cu înroșirea pielii, prezența mirosului neplăcut și a acumulărilor albicioase în pliuri. Pielea se înroșește de la roz până la roșu strălucitor. Cel mai adesea apare pe gât, în armpits, în vintre și în spatele urechilor. Tratamentul necesită igiena sporită și hidratarea. Erupția cutanată are tendința de a se dezvolta - pielea devine saturată roșu, apar crăpături, zona afectată doare și deranjează copilul.
 2. Căldura bolnavă. Caracterizată prin erupții cutanate. Se ridică pe gât, pe subsuoară, în zona inghinală. Pentru tratamentul acesteia, se recomandă utilizarea talcului pentru uscarea pielii, alternând-o cu unguente antiinflamatorii. Căldura bolnavă este spălată cu soluții pe bază de plante antiinflamatoare.
 3. Dermatita. Alergiile cutanate la scutec sau la scutec. Apare dacă copilul se află într-un scutec umed pentru o perioadă lungă de timp. Locurile de distrugere - pliuri inghinale și fund. Acesta este tratat cu Bepanten, băi de aer, supă de plante și cremă sub scutec cu conținut de zinc.

Este imposibil să preveniți complet dezvoltarea bolilor de piele de acest fel, dar dacă efectuați proceduri de igienă în timp, acestea sunt ușor de oprit în stadiul inițial.

În plus față de tratamentul medicamentos, trebuie să acordați atenție metodelor de prevenire:

 • Nu supraîncălziți copilul cu îmbrăcăminte excesivă - nu ar trebui să fie rece, nu trebuie să transpire și să se supraîncălzească;
 • ia băi de aer;
 • baieti nou-nascut in mod regulat si clatiti toate faldurile;
 • utilizați hidratanți în fiecare zi;
 • îmbrăcămintea care atinge corpul ar trebui să fie cusută;
 • monitorizarea plinătății scutecului;
 • ștergeți gâtul imediat dacă copilul a înfipt.

Respectând aceste reguli, va fi posibil să se evite apariția erupțiilor cutanate, a roșii pielii și a erupțiilor cutanate.

Cum să ștergi ridurile nou-născutului

Prelucrarea pliurilor nou-născuților (ce trebuie utilizat)

Acasa »Ingrijire

Pielea sensibilă, ușor vulnerabilă a nou-născutului necesită o îngrijire foarte atentă și sistematică. Regurgitarea în timpul zilei, scurgeri de gât lapte, selecția naturală, frecarea agățându scame - provoacă inflamația și scutec erupții cutanate în pliurile pielii, uneori foarte dureros. Ele cauzează adesea anxietate și plângeri. Pentru a evita acest lucru, este important ca mama să învețe cum să aibă grijă de piele și să se ocupe de faltele copilului.

Creșterea procesării

Pentru ca pielea bebelușului să rămână sănătos, este necesar să se facă baie zilnic, iar în vreme caldă se poate face de două ori pe zi. Cand baieti un nou-nascut, sapun nu ar trebui sa fie abuzat (utilizarea sa este optima o data pe saptamana). Este mai bine să înlocuiți săpunul cu detergenți mai moi.

După luarea băii, ștergeți corpul miezului cu un prosop moale sau scutec, evitând în același timp frecare care poate provoca leziuni ale pielii. Apoi examinați toate ridurile pentru iritare, erupții cutanate, reacții alergice, reziduuri de praf și ulei. Examinați pliurile de pe gât, fiind locul cel mai vulnerabil, acordați atenție locului din spatele urechilor, palmelor, degetelor, coatelor, axelor, picioarelor, pliurilor inghinale, feselor și genitalelor nou-născutului - roșeața apare adesea acolo.

Acest lucru este cel mai bine realizat nu numai după o seară de înot, dar și dimineața.

După inspecție este necesară prelucrarea pliurilor nou-născuților, care poate fi efectuată prin diverse mijloace:

 • Plitele sunt pulverizate cu pulbere pentru copii sau, după cum au făcut strămoșii noștri, cu amidon.
 • Lubrifianți cu ulei special vândut în magazinele de copii și farmacii. Parafina vegetală sau parafină lichidă va fi de asemenea potrivită;
 • Multe utilizări profilactice ale cremei pentru copii.

Cum arată pliurile copilului (Fotografie)

Preferința ar trebui acordată unei probleme specifice. De exemplu, dacă pielea bebelușului este uscată, veți avea nevoie de ulei pentru a-l hidrata, iar în cazul în care pliurile se uda, este mai bine să le stropiți și să le uscați. Utilizarea atât a uleiului cât și a pulberii în același timp nu merită, poate provoca un proces inflamator, deoarece atunci când acestea sunt amestecate, formează bulgări, contribuind la frecare și iritare.

 1. Pentru a trata pliurile nou-născutului cu ulei, este necesar să umeziți un tampon de bumbac și să-i lubrifiați secvențial de sus în jos. Acordați o atenție deosebită gâtului, axelor și a înghinților copilului.
 2. Pentru pliurile profunde ale pielii este cel mai bine să utilizați pulberea pentru copii, uleiul în acest caz poate contribui la apariția erupțiilor cutanate.
 3. Crema se folosește atunci când copilul are o piele uscată pronunțată, dar pentru a evita erupțiile cutanate nu se recomandă să frământați îndoite direct. Crema și uleiul nu pot fi aplicate direct pe pielea bebelușului, deoarece o cantitate mare poate crea un film pe suprafața corpului și afectează negativ starea acestuia. Mama trebuie să pună mai întâi o cremă pe mâini, să se distribuie între palme și apoi să proceseze faldurile.

Băile de aer sunt necesare pentru pielea sănătoasă a nou-născutului. Nu vă grăbiți imediat după baie și tratamentul pielii să purtați copilul, dați-i timp să se culce fără haine și un scutec.

Ce cauzeaza probleme ale pielii copilului?

Cele mai frecvente cauze ale problemelor cutanate:

 • materialul grosier din care sunt cusute hainele pentru copii sau lenjeria de pat provoacă abraziuni ale pielii;
 • copilul a fost mult timp într-un scutec umed;
 • faldurile după baie scăzute uscate;
 • copilul este îmbrăcat foarte călduros pentru o plimbare, drept urmare se transpira în mod regulat, acest lucru provoacă căldură înțepenită;
 • Materialul din care este fabricat scutecul provoacă reacții alergice.

Ce probleme pot apărea pe pielea sugarilor?

Uleiul, pudra și crema pentru copii sunt folosite pentru a preveni bolile pielii nou-născuților, dacă totuși au apărut, trebuie tratate prin alte mijloace.

Cel mai adesea, copilul este îngrijorat de:

 • Căldura bolnavă - erupție pe corp. Cauza este supraîncălzirea. Puteți lupta cu ea oferindu-i copilului condițiile de temperatură necesare în cameră, folosind haine strict în funcție de sezon;
 • Erupția cutanată este o înroșire pronunțată a pielii (cel mai adesea în zona feselor, vintre și axilă). Motivul - nu pielea uscata dupa baie, stati mult timp intr-un mediu umed. Metoda de eliminare este băile de aer, reducând timpul de folosire a scutecului și uscarea pielii cu mijloace speciale. Puteți trata zonele problematice cu unguent Bepanten, unguent de zinc, Decitin. În cazul în care măsurile de mai sus nu ajută, atunci un vorbitor de uscare cu talc și oxid de zinc va fi util. Conform prescripției medicului, se efectuează iradierea cu radiații ultraviolete a zonelor problematice;
 • Leziunile fungice ale pielii - manifestate în rezistență încăpățânată la tratamentul erupțiilor cutanate. În acest caz, se recomandă să consultați un medic;
 • Pyoderma - mici abcese superficiale, agentul cauzal din care - stafilococ și streptococ. Consultarea cu un specialist este necesară pentru un tratament adecvat;
 • Dermatita alergică - manifestată sub formă de peeling, pete roșii, erupție cutanată. Această boală este asociată cu imaturitatea sistemului imunitar și enzimatic al nou-născutului. Pentru tratament, trebuie să vă adresați alergologului.

Îngrijirea sistematică și prelucrarea atentă a pliurilor copilului ajută la prevenirea bolilor delicate ale nou-născutului. Se știe că problemele de sănătate ale copilului, inclusiv pielea, sunt mai ușor de prevenit decât de vindecare.

Cum să se ocupe de falduri la un nou-născut

Odată cu apariția copilului în familie pentru părinți, vine vremea unei "pregătiri" constante. Un copil trebuie hrănit, schimbat, subminat, adormit până la 10-15 ori pe zi. Însă dimineața și serile sunt încă proceduri de igienă obligatorii. Gimnastică și masaj. Mersul pe jos. Adesea, părinții pierd pur și simplu inima datorită faptului că îngrijirea pentru un copil durează o perioadă incredibilă de timp și efort. Și așa ceva să pierdeți sau să treceți cu vederea!

Din cauza unei astfel de supravegheri, erupția cutanată, dermatita scutecului, căldură spurcată, apar, de obicei, în pliurile de piele la nou-născuți.

Aceste leziuni ale pielii pentru copil sunt foarte dureroase și fac ca copilul să plângă și să acționeze. Sarcina părinților este de a minimiza posibilitatea apariției unor procese inflamatorii prin examinarea și îngrijirea atentă a pliurilor copilului în fiecare zi. Faptul este că, chiar dacă un nou-născut este scăldat în fiecare zi, în timpul zilei apar descărcări naturale în pliuri, plus copilul scuturând în mod repetat laptele, care este folosit pentru sângerare în spatele urechilor și gâtului.

Cum se manipulează faldurile la sugari ↑

Inspecția și îngrijirea sugerează că dimineața și după-amiaza mama examinează pliurile naturale ale nou-născutului (locurile din spatele urechilor, sub gât, axițe, falduri sub genunchi și coate, falduri pe glezne și încheieturi). Aceste locuri sunt șterse de jos în sus cu un șervețel umed pentru bebeluși sau cu tampon înmuiat în apă fiartă. După uscare cu o cârpă moale sau tampon de bumbac uscat, pliurile pot fi șterse cu ulei pentru copii.

Erori ale părinților, după care există iritații asupra pliurilor pielii:

 • pielea este frecat de materialul din care sunt cusute hainele obișnuite ale copilului;
 • copilul nu era îmbrăcat în timp și era într-un scutec umed, scutec pentru o lungă perioadă de timp;
 • după baie, pliurile de piele au fost șterse prost și umezeala a rămas în ele;
 • copilul se transpira acasa sau mersul pe jos, iar parintii nu-i acordau atentie;
 • copilul este prea înfășurat, accesul la aer al pielii este blocat.

Prevenirea iritației pielii în pliurile nou-născutului:

 • dressing-ul unui copil ar trebui să fie în haine spațioase cusute în exterior și realizate din țesături moi naturale;
 • Este necesar să schimbați un scutec de unică folosință la fiecare trei ore; un scutec și un scutec reutilizabil sunt înlocuite cu unul curat după fiecare băutură. Noaptea este permisă să nu se schimbe mai mult scutecul. Dacă bebelușul a fost spulberat, el a fost spălat și a schimbat hainele imediat!
 • procesarea copilului după baie ar trebui să dureze un timp în care întregul corp este inspectat și șters;
 • Atenție la starea generală a pielii copilului nevoie de mai multe ori pe zi. Este ușor să efectuați o astfel de inspecție în timp ce țineți copilul în brațe și îl îmbrățișați. Țineți mâna peste cap, luați zona sub gât și în același timp atingeți picioarele. Dacă picioarele gâtului sunt umede, ștergeți-le cu o scutece uscată, scoateți glisierele sau șosetele și expediați-le pentru a le usca.
 • bebelușul este îmbrăcat în conformitate cu temperatura camerei într-un singur strat. În sezonul rece, când încălzirea este oprită, copilul pune pur și simplu cămăși și pantaloni curate de la o țesătură mai densă și mai caldă. În vreme caldă, bebelușul ar trebui mai des lăsat gol, cu sau fără un scutec.

Mai bine să se ocupe de faldurile nou-născutului ↑

Dacă, totuși, pielea bebelușului a fost trecută cu vederea, atunci înainte de vizita medicului pediatru este necesar să înțelegem ce avem de-a face și mai bine să ne ocupăm de falduri. Opțiunile pot fi următoarele:

Reacția cutanată alergică la scutece, scutece. Se întâmplă în zona pliurilor inghinale în cazul unei șederi prelungite a copilului într-un scutec umed sau umed, scutec. În cazul dermatitei, agenți de hidratare, unguent Bepanten, cremă sub scutec cu zinc sunt utilizați pentru tratarea pliurilor la nou-născuți, sunt recomandate băi de aer.

Aceasta este o inflamație a pliurilor de piele. Poate să pară o ușoară înroșire, iar în formă neglijată va avea o culoare roșie aprinsă, cu eroziuni, fisuri pline de șoc și erupții cutanate. Erupțiile cutanate se găsesc pe tot corpul, de obicei în spatele gâtului, urechilor, axelor, coatelor și genunchilor, pe încheieturi și glezne.

Astfel de procese inflamatorii, în general, apar în aproape fiecare copil. Îi ajută să le identificăm numai inspecția zilnică a zonelor problematice potențiale și procesarea zilnică a faldurilor nou-născutului.

Ștergeți pliurile unui nou-născut în cazul unei erupții cutanate este mai bine cu apă fiartă caldă sau decoct de pe bază de plante. Uscate cu o cârpă moale, pliurile sunt șterse cu ulei de copil sau cu cremă. Dacă în timpul examinării copilului s-a găsit roșeață, atunci după spălare este necesar să lubrifiați pliurile cu unguente "Bepanten", "Pantenol", "Baniocin", pastă de zinc sau cremă sub scutec cu zinc.

Erupție cutanată sub formă de cosuri mici, blistere. Se ridică în pliurile gâtului, în spatele urechilor, se răspândește în tot corpul. Pentru a elimina căldura bolnavă, se recomandă ca copilul să fie ținut departe de haine pentru o lungă perioadă de timp, scăldat în decocții pe bază de plante și tratând erupțiile cu unguente antiinflamatorii. Se crede că atunci când căldura prickly este mai bine pentru a trata pielea nou-născuților cu pulbere de talc, deoarece Ea are un efect de uscare.

Necesitatea inspectării și tratării zilnice a copilului pe masa schimbătoare rămâne până la momentul primei maturități (4-6 luni). Până la această vârstă, numărul de falduri este redus, gâtul este scos, copilul este deja destul de activ, el începe să "apere" drepturile sale la libera circulație și nu se lasă înfășurat.

Procesăm corect pliurile unui nou-născut.

Odată cu apariția unui nou-născut în familie, părinții lui au adăugat îngrijorări și necazuri. Un copil nou-născut necesită îngrijire foarte atentă, cu greu poate face fără participarea zilnică a mamei și tatălui în viața sa. În ceea ce privește pielea, ele sunt foarte blând și foarte subțiri și, prin urmare, trebuie să fie procesate în mod regulat.

În plus, unele zone ale pielii bebelușului au pliuri pentru sugari, de exemplu, pe gât, în gât, pe picioare etc. Prelucrarea lor sistematică este un ritual esențial al procedurilor de igienă zilnică. Nou-născutul trebuie spălat, promacivat excesul de umiditate din piele și manipulează toate locurile cu riduri cu mijloace speciale.

Nu este recomandat să ignorați aceste proceduri, deoarece, în consecință, acest lucru poate provoca anumite probleme ale pielii care vor cauza un imens disconfort copilului.

Pentru a evita apariția proceselor inflamatorii pe pielea delicată a bebelușului și pentru a salva copilul de eventualele disconforturi, este necesară inspectarea și îngrijirea cu atenție a tuturor pliurilor pentru sugari pe zi. În același timp, scălderea zilnică nu este o soluție, deoarece acumulările naturale se pot acumula în locuri de riduri pe tot parcursul zilei, un copil poate perspi, reziduuri de regurgitare pot să rămână, mai ales în pliuri în jurul gâtului și în spatele urechilor, care trebuie îndepărtate imediat.

Locurile în care nou-născuții se îndoaie se află pe gât și în jurul acestuia, în armpits, pe curbele genunchilor și coatelor, pe încheieturi - talie, glezne, spații interdigitale și palme, în spatele urechilor, pe fese și în zona inghinala.

Cel mai bine este să inspectați și să procesați pliurile nou-născutului de două ori pe zi, de exemplu, dimineața după un somn de noapte și de-a lungul zilei, de exemplu, după-amiaza.

Cel mai bine este să efectuați această procedură cu o ștergătoare specială pentru copii sau un tampon de bumbac înmuiat în apă fiartă. Apoi, locurile de tratament trebuie să fie uscate cu o cârpă moale sau cu tampon de bumbac uscat. Toate pliurile sunt lubrifiate cu ulei special pentru bebeluși, ulei de măsline sau ulei de floarea-soarelui fiert.

Remediile excelente pentru toate tipurile de iritații ale pielii sunt:

 1. Unguent de bepanthenol, care este foarte eficient pentru dermatita scutec;
 2. Panthenol unguent, care ajută la combaterea erupțiilor cutanate;
 3. unguent "Baniocin" - un remediu excelent pentru roșeața pielii;
 4. creme speciale pentru scutece care conțin zinc;
 5. plante decorative, care pot șterge pliurile și pot scălda bebelușul cu căldură.

Ce probleme pot avea cu pielea unui nou-născut

Procesarea incorectă a faldurilor poate duce la consecințe destul de grave, care vor afecta negativ sănătatea, sănătatea și starea de spirit a copilului. Iritarea pielii poate apărea din următoarele motive:

 • utilizarea îmbrăcămintei și așternuturilor pentru copii din țesături grosiere și cu cusături, care pot freca cu ușurință și răni pielea delicată a unui copil;
 • schimbarea prematură a scutecului și starea îndelungată a nou-născutului într-un scutec umed sau într-un scutec;
 • uscarea necorespunzătoare a apei și aerisirea pliurilor copilului după scăldat (despre scăldatul copilului);
 • pentru o lungă perioadă de timp, șederea copilului este transpirată acasă sau pe o plimbare, din care pielea se îndoaie în jurul gâtului cel mai adesea suferă;
 • Kutanie copil și lipsa de acces la pielea aerului său

Lacune în procesarea zilnică a faldurilor pot duce la astfel de probleme comune ale sugarilor:

 • Dermatita dermatologică, ca o manifestare a unei reacții alergice la scutece sau scutece umede, în care băile de aer și hidratatoarele sunt eficiente.
 • Erupție cutanată - inflamarea pielii, care se manifestă de obicei ca roșeață, la care după o perioadă de timp pot apărea eroziuni, erupții cutanate sau fisuri plânse. În acest caz, se recomandă spălarea cu decocții pe bază de plante și lubrifierea cu cremă pentru bebeluș cu zinc sau unt.
 • Prurit de căldură - erupție pe piele de cosuri mici cu blistere. Cu această iritare, se recomandă să se îmbăieze în decoctările pe bază de plante, să se unzească pielea uscată cu unguente antiinflamatorii, precum și băile de aer prelungite.

Se recomandă efectuarea de inspecții și procesări zilnice ale pliurilor pentru sugari pe masa schimbătoare, aproximativ până când copilul atinge vârsta de șase luni. De la vârsta de 6 luni, corpul bebelușului va rămâne în mod semnificativ mai mic, iar prelucrarea nu mai este necesară.

Cum să preveniți problemele de iritare a pielii

Măsurile preventive cele mai eficiente pot fi numite îngrijire zilnică igienică obișnuită pentru copil. Trebuie să-l purtați în haine din bumbac, nu-l înfășurați. De asemenea, nu uitați de schimbarea regulată a scutecului, spălând după fiecare mișcare intestinală.

Băile de aer sunt considerate a fi un instrument excelent după fiecare spălare a unui copil. Un copil cu pielea uscată trebuie să rămână gol timp de ceva timp, ceea ce este deosebit de important în timpul verii, atunci când este fierbinte în interior și în aer liber. Astfel, părinții pot evita multe probleme grave ale pielii și pot menține starea de sănătate a pielii copilului, precum și buna dispoziție și bunăstare.

Cum să aibă grijă de faldurile nou-născutului

Acasa »Ingrijire

Sănătatea nou-născutului se află într-o zonă de pericol constant, în primele șase luni. În acest timp, organismul se adaptează la mediul înconjurător. Sarcina părinților este să faciliteze și să sprijine organismul în orice mod posibil. Una dintre sarcinile principale este tratamentul pliurilor de piele. Mobilitatea scăzută, corpul disproporționat, transpirația nereglementată și incapacitatea de a spune "fierbinte" duc la formarea de hemoragii și erupții cutanate la nivelul pliurilor pielii.

Preparate pentru îngrijirea pliurilor de bebeluși

Pentru a procesa pliurile nou-născutului, utilizați ingrediente naturale sau produse cosmetice speciale:

 1. Ulei. Puteți utiliza ulei de floarea soarelui sterilizat, măslin sau pentru copii de cele mai importante companii de cosmetică. Cele mai renumite și dovedite de-a lungul anilor de utilizare practică - Johnsons Baby. Cel mai acceptabil pentru a manipula pliurile de ulei. Se hidratează perfect, nu are arome și la maximum constă din ingrediente naturale.
 2. Cream. Cel mai bine este să folosiți creme medicale pentru îngrijirea pielii unui nou-născut: cremă sub scutece sau Bepanten. Bepanten este mai practic, deoarece ameliorează inflamația, este potrivit pentru tratarea oricăror boli ale pielii ale copilului și este folosit pentru a înroși pielea peste tot corpul. Aceste creme sunt adecvate pentru a fi utilizate pentru tratament, dar nu pentru prevenire.
 3. Decocții de plante medicinale. Pielea unui nou-născut este foarte delicată, sensibilă și vulnerabilă. Când se spală pliurile, este de dorit să se utilizeze decocții de antiseptice. Cea mai faimoasa este margareta. Remediul universal, expunerea ușoară, nu provoacă alergii. Puteți ridica 3-4 tipuri de plante antiinflamatorii și antiseptice, le facem să firați și să ștergeți zonele problematice - sugarii de baie din ierburi.
 4. Săpun. Este imposibil să excesați pielea unui nou-născut, dar este necesar să dezinfectați locurile de rezidență microbiană potențială. Pliurile sunt calde și umede, iar acestea sunt condiții ideale pentru viața și reproducerea diferitelor răni. Prin urmare, la scăldat seara, se recomandă spălarea zonelor cu pliuri de săpun. Nu este necesar să săpați întregul copil. Sapunul poate fi copil, gospodărie (maro) sau pe bază de ingrediente naturale. Unele companii produc o linie de săpunuri cosmetice folosind ierburi. Nu usuca pielea atat de mult si efectueaza un efect terapeutic suplimentar, dar trebuie sa fiti atenti cu ei - ei pot provoca alergii.
 5. „Burete“. În nici un caz nu se aplică pe copil, nici unul din covoare moderne. Toate acestea conțin elemente artificiale și rănesc grav pielea delicată. În prima lună, trebuie înlocuită cu o cârpă moale din bumbac. Donați o veche pernă sau o foaie. Materialul ar trebui să fie vechi și foarte moale.
 6. Talc. Pudra de bere este relevantă în cazuri rare, deoarece este nedorită să se usuce pielea bebelușului.

Cum să se ocupe de falduri

Pentru a procesa faldurile pielii nou-nascutului - procedura este monotona, dar nu dificila:

 1. Mai întâi de toate - scăldat. În fiecare zi, sau mai degrabă seara, înainte de a merge la culcare, copilul trebuie să fie scăldat în baie. După procedurile de apă, bebelușul spală corpul și apoi trece la spălarea spațiilor de depozitare. Este necesar sa sapunati prosopul si incet, usor, fara a apasa, stergeti faltele in sus. Pentru a îndrepta "acordeonul", este nevoie de un cap și de membre bune în părțile laterale. După ce se clătește bine cu apă. Cum să aibă grijă de pielea bebelușului.
 2. Copilul este spălat, învelit într-un prosop și întins pe canapea / pat / masă schimbătoare. Pentru a continua procedurile, trebuie să uscați corpul. Nu se poate freca! Până la o lună sau mai mult, pielea bebelușului este înmuiată cu un prosop moale sau un scutec lung. Acum este răsplata falimentelor. Ele sunt, de asemenea, blotate ușor cu o cârpă de bumbac. Cu încetul dar sigur, capul și membrele sunt retrase în lateral și zonele de risc sunt uscate.
 3. Acum poți face față problemelor. Dacă aveți nevoie de hidratare - răspândiți zona cu ulei sau smântână. Pe parcurs, restul corpului este capturat. Dacă trebuie să se usuce - utilizați talc.
 4. Înainte de a lubrifia copilul cu hidratante, se recomandă utilizarea băii de aer. Aerul va usca natural zonele problematice si le va aerisi.
 5. Prelucrarea pliurilor în timpul zilei (dimineața sau după-amiaza) se reduce la dezbrăcarea nou-născutului gol și ștergerea zonelor cu un prosop înmuiat în ierburi sau apă fiartă. În cazul în care bulion trebuie să fie diluat, apoi doar apă fiartă! După procedură, se recomandă și băile de aer, iar după acestea - pentru a trata pliurile cu ulei sau cu smântână.

Ce probleme pot apărea cu pielea nou-născutului?

Pielea unui nou-născut este foarte delicată și sensibilă, deoarece orice erupție cutanată și boli provoacă disconfort sever. Copilul plânge, nu doarme și mănâncă prost, trăind senzații dureroase. Este necesar să se manipuleze pliurile din prima zi a vieții.

Domenii la care se acordă atenție:

 • gâtul gâtului;
 • în spatele urechilor, axile;
 • zona de buza;
 • palmele;
 • genunchii și articulațiile genunchiului pe curba interioară;
 • între degete și degetele de la picioare.

Procesați fiecare dată

În aceste locuri, pielea este în mod constant "acordeon". Umiditatea și microparticulele se acumulează în pliuri în timpul transpirației, funcționarea naturală a glandelor sebacee, microfibra de la îmbrăcăminte și, de asemenea, după regurgitare, "mâncarea" curge prin gât. În mod natural, dacă timpul nu curăță pielea delicată, începe să se îmbolnăvească. Există o erupție cutanată, roșeață, miros neplăcut, iar copilul strigă, pentru că doare.

Care sunt bolile și care sunt ele caracterizate prin:

 1. Erupție cutanată. Diagnosticul se face cu înroșirea pielii, prezența mirosului neplăcut și a acumulărilor albicioase în pliuri. Pielea se înroșește de la roz până la roșu strălucitor. Cel mai adesea apare pe gât, în armpits, în vintre și în spatele urechilor. Tratamentul necesită igiena sporită și hidratarea. Erupția cutanată are tendința de a se dezvolta - pielea devine saturată roșu, apar crăpături, zona afectată doare și deranjează copilul.
 2. Căldura bolnavă. Caracterizată prin erupții cutanate. Se ridică pe gât, pe subsuoară, în zona inghinală. Pentru tratamentul acesteia, se recomandă utilizarea talcului pentru uscarea pielii, alternând-o cu unguente antiinflamatorii. Căldura bolnavă este spălată cu soluții pe bază de plante antiinflamatoare.
 3. Dermatita. Alergiile cutanate la scutec sau la scutec. Apare dacă copilul se află într-un scutec umed pentru o perioadă lungă de timp. Locurile de distrugere - pliuri inghinale și fund. Acesta este tratat cu Bepanten, băi de aer, supă de plante și cremă sub scutec cu conținut de zinc.

Este imposibil să preveniți complet dezvoltarea bolilor de piele de acest fel, dar dacă efectuați proceduri de igienă în timp, acestea sunt ușor de oprit în stadiul inițial.

În plus față de tratamentul medicamentos, trebuie să acordați atenție metodelor de prevenire:

 • Nu supraîncălziți copilul cu îmbrăcăminte excesivă - nu ar trebui să fie rece, nu trebuie să transpire și să se supraîncălzească;
 • ia băi de aer;
 • baieti nou-nascut in mod regulat si clatiti toate faldurile;
 • utilizați hidratanți în fiecare zi;
 • îmbrăcămintea care atinge corpul ar trebui să fie cusută;
 • monitorizarea plinătății scutecului;
 • ștergeți gâtul imediat dacă copilul a înfipt.

Respectând aceste reguli, va fi posibil să se evite apariția erupțiilor cutanate, a roșii pielii și a erupțiilor cutanate.

Prelucrarea pliurilor nou-născuților (ce trebuie utilizat)

Pielea sensibilă, ușor vulnerabilă a nou-născutului necesită o îngrijire foarte atentă și sistematică. Regurgitarea în timpul zilei, scurgeri de gât lapte, selecția naturală, frecarea agățându scame - provoacă inflamația și scutec erupții cutanate în pliurile pielii, uneori foarte dureros. Ele cauzează adesea anxietate și plângeri. Pentru a evita acest lucru, este important ca mama să învețe cum să aibă grijă de piele și să se ocupe de faltele copilului.

Creșterea procesării

Pentru ca pielea bebelușului să rămână sănătos, este necesar să se facă baie zilnic, iar în vreme caldă se poate face de două ori pe zi. Cand baieti un nou-nascut, sapun nu ar trebui sa fie abuzat (utilizarea sa este optima o data pe saptamana). Este mai bine să înlocuiți săpunul cu detergenți mai moi.

După luarea băii, ștergeți corpul miezului cu un prosop moale sau scutec, evitând în același timp frecare care poate provoca leziuni ale pielii. Apoi examinați toate ridurile pentru iritare, erupții cutanate, reacții alergice, reziduuri de praf și ulei. Examinați pliurile de pe gât, fiind locul cel mai vulnerabil, acordați atenție locului din spatele urechilor, palmelor, degetelor, coatelor, axelor, picioarelor, pliurilor inghinale, feselor și genitalelor nou-născutului - roșeața apare adesea acolo.

Acest lucru este cel mai bine realizat nu numai după o seară de înot, dar și dimineața.

După inspecție este necesară prelucrarea pliurilor nou-născuților, care poate fi efectuată prin diverse mijloace:

 • Plitele sunt pulverizate cu pulbere pentru copii sau, după cum au făcut strămoșii noștri, cu amidon.
 • Lubrifianți cu ulei special vândut în magazinele de copii și farmacii. Parafina vegetală sau parafină lichidă va fi de asemenea potrivită;
 • Multe utilizări profilactice ale cremei pentru copii.

Cum arată pliurile copilului (Fotografie)

Preferința ar trebui acordată unei probleme specifice. De exemplu, dacă pielea bebelușului este uscată, veți avea nevoie de ulei pentru a-l hidrata, iar în cazul în care pliurile se uda, este mai bine să le stropiți și să le uscați. Utilizarea atât a uleiului cât și a pulberii în același timp nu merită, poate provoca un proces inflamator, deoarece atunci când acestea sunt amestecate, formează bulgări, contribuind la frecare și iritare.

 1. Pentru a trata pliurile nou-născutului cu ulei, este necesar să umeziți un tampon de bumbac și să-i lubrifiați secvențial de sus în jos. Acordați o atenție deosebită gâtului, axelor și a înghinților copilului.
 2. Pentru pliurile profunde ale pielii este cel mai bine să utilizați pulberea pentru copii, uleiul în acest caz poate contribui la apariția erupțiilor cutanate.
 3. Crema se folosește atunci când copilul are o piele uscată pronunțată, dar pentru a evita erupțiile cutanate nu se recomandă să frământați îndoite direct. Crema și uleiul nu pot fi aplicate direct pe pielea bebelușului, deoarece o cantitate mare poate crea un film pe suprafața corpului și afectează negativ starea acestuia. Mama trebuie să pună mai întâi o cremă pe mâini, să se distribuie între palme și apoi să proceseze faldurile.

Băile de aer sunt necesare pentru pielea sănătoasă a nou-născutului. Nu vă grăbiți imediat după baie și tratamentul pielii să purtați copilul, dați-i timp să se culce fără haine și un scutec.

Ce cauzeaza probleme ale pielii copilului?

Cele mai frecvente cauze ale problemelor cutanate:

 • materialul grosier din care sunt cusute hainele pentru copii sau lenjeria de pat provoacă abraziuni ale pielii;
 • copilul a fost mult timp într-un scutec umed;
 • faldurile după baie scăzute uscate;
 • copilul este îmbrăcat foarte călduros pentru o plimbare, drept urmare se transpira în mod regulat, acest lucru provoacă căldură înțepenită;
 • Materialul din care este fabricat scutecul provoacă reacții alergice.

Ce probleme pot apărea pe pielea sugarilor?

Uleiul, pudra și crema pentru copii sunt folosite pentru a preveni bolile pielii nou-născuților, dacă totuși au apărut, trebuie tratate prin alte mijloace.

Cel mai adesea, copilul este îngrijorat de:

 • Căldura bolnavă - erupție pe corp. Cauza este supraîncălzirea. Puteți lupta cu ea oferindu-i copilului condițiile de temperatură necesare în cameră, folosind haine strict în funcție de sezon;
 • Erupția cutanată este o înroșire pronunțată a pielii (cel mai adesea în zona feselor, vintre și axilă). Motivul - nu pielea uscata dupa baie, stati mult timp intr-un mediu umed. Metoda de eliminare este băile de aer, reducând timpul de folosire a scutecului și uscarea pielii cu mijloace speciale. Puteți trata zonele problematice cu unguent Bepanten, unguent de zinc, Decitin. În cazul în care măsurile de mai sus nu ajută, atunci un vorbitor de uscare cu talc și oxid de zinc va fi util. Conform prescripției medicului, se efectuează iradierea cu radiații ultraviolete a zonelor problematice;
 • Leziunile fungice ale pielii - manifestate în rezistență încăpățânată la tratamentul erupțiilor cutanate. În acest caz, se recomandă să consultați un medic;
 • Pyoderma - mici abcese superficiale, agentul cauzal din care - stafilococ și streptococ. Consultarea cu un specialist este necesară pentru un tratament adecvat;
 • Dermatita alergică - manifestată sub formă de peeling, pete roșii, erupție cutanată. Această boală este asociată cu imaturitatea sistemului imunitar și enzimatic al nou-născutului. Pentru tratament, trebuie să vă adresați alergologului.

Îngrijirea sistematică și prelucrarea atentă a pliurilor copilului ajută la prevenirea bolilor delicate ale nou-născutului. Se știe că problemele de sănătate ale copilului, inclusiv pielea, sunt mai ușor de prevenit decât de vindecare.

Noua igienă

A venit momentul mult așteptat. Dumneavoastră și copilul dvs sunteți în cele din urmă evacuați din casa de maternitate. În timp ce erați la spitalul de maternitate, personalul văzului vă ajuta să vă îngrijiți copilul și totul părea clar și ușor de înțeles. Dar când stați acasă, unu-la-unu cu copilul dvs. este mult mai complicat. Ca să nu vă confundați, discutați din nou despre igiena nou-născutului.

Cum să ai grijă de rana ombilicală

De ce și de ce? Reziduul cordului dispare, de obicei, timp de 3-5 zile din viața copilului. În locul ei rămâne așa-numita "rănire ombilicală", care vindecă 10-14 zile de viață. Pentru a accelera procesul de vindecare și pentru a preveni infecția în rană, este necesar să aveți grijă de ea zilnic. Este mai convenabil să se ocupe de rana ombilicală după scăldatul copilului. Nu este deloc dificil, poți să o faci!

Deci, veți avea nevoie de: tampoane sterile de bumbac, soluție de peroxid de hidrogen 3%, alcool salicilic.

 • Mai întâi ai nevoie: scoateți inelele, urmăriți-vă, spălați-vă bine mâinile.
 • Despachetați copilul, dacă este necesar, subliniați-l și puneți-l pe masa schimbatoare.
 • Cu degetul mare și arătătorul mâinii stângi, întindeți marginile inelului ombilical (cu degetul arătător trageți pielea deasupra buricului spre piept, iar degetul mare - pielea sub buric).
 • Acum, luați flaconul cu peroxid în mâna dreaptă și puneți 1-2 picături direct pe rana ombilicală. Așteptați 20-30 de secunde pentru ca peroxidul să se înțepenească și să spumeze - îndepărtează crustele moarte, curățând rana. Continuând să țineți pielea în buric cu mâna stângă, luați un tampon steril de bumbac cu mâna dreaptă și uscați rănile ombilicale cu mișcări înguste. Nu este nevoie să încercați să eliminați crustele care nu s-au separat - timpul lor nu a venit încă. Poate că vor dispărea mâine sau în fiecare zi.
 • Luați un alt tampon de bumbac, lăsați-l în alcool salicilic și împrășați din nou marginile inelului ombilical. Îndepărtați cu atenție, dar bine, rana ombilicală cu un bețișor, apoi ștergeți pielea din jurul ombilicului într-o mișcare circulară.
 • Lăsați alcoolul să se usuce câteva secunde.
 • Asta e tot. Puteți purta un scutec pentru bebeluși și îl puteți învârti.

Cum să spălați un nou-născut

De ce și de ce? Pielea bebelușilor este mult mai moale decât cea a adulților, iritarea și erupțiile cutanate apar foarte ușor, așa că trebuie să spălați bebelușul de fiecare dată după ce a avut un scaun. În plus, păstrarea pielii curate vă ajută să vă dezvoltați abilitățile de îngrijire.

Dacă sunteți departe de casă, puteți folosi șervețele speciale pentru bebeluși în locul spălării, dar nu ar trebui să înlocuiți complet spălarea cu un astfel de tratament simplificat pentru piele.

Micul truc. Sugarii au de obicei obiceiul de a-și goli intestinele după fiecare hrănire sau în timpul acesteia. Prin urmare, concluzia că spălarea înainte de a mânca este o sarcină ingrată.

 • Primul pas este de a rostogoli manșoanele, de a elimina inelele, de ceasurile de pe mâini, de a regla temperatura și presiunea apei curente. Pregătiți un scutec subțire pentru a usca pielea după spălare. Este foarte convenabil să-l atârnați pe umăr la vârful degetelor.
 • Desfaceți bebelușul, scoateți scutecul.
 • Este mai confortabil să țineți copilul cu mâna stângă și să îl spălați cu dreapta.
 • Băiatul, când este spălat, este ținut cu fața în jos. Luați copilul astfel încât să fie așezat pe antebraț cu pieptul, ținând degetele mâinii stângi cu umărul. Destul de ciudat, dar atârnând în această poziție, copilul nu simte nici cea mai mică inconvenientă.
 • Fata trebuie spălată doar din față în spate pentru a nu polua organele genitale. Plasați copilul cu spatele pe antebrațul mâinii, astfel încât capul să fie pe cot și cu degetele să îl țineți pe coapsa stângă. Această situație vă permite să țineți ferm copilul și să lăsați toată libertatea de acțiune.
 • Clătiți copilul, colectând apă în palmă, trecând ușor de sus în jos, îndepărtând cu grijă murdăria de pe piele. Este deosebit de important să se spele toate pliurile de piele, unde se pot acumula murdăria, provocând iritații. Nu folosiți săpun decât dacă este absolut necesar; spălarea cu săpun o dată pe săptămână este suficientă.
 • Spălarea fetei nu trebuie să "frece" organele genitale, deoarece membrana mucoasă este foarte delicată. În plus, spălarea excesivă îndepărtează lubrifiantul de protecție care protejează organele genitale de intrarea agenților patogeni.
 • După spălare, uscați pielea bebelușului. Mai întâi, puneți scutecul peste corpul inferior al copilului și transferați-l la masa schimbătoare. Apoi, ștergeți cu atenție organele genitale, pliurile inghinale, glutele și popliteal.
 • Dacă este necesar (prezența iritării), tratați pliurile de piele cu o cantitate mică de ulei pentru bebeluși.
 • Miezul tău este din nou fericit de viață. Acum ar fi frumos să "aerul fundul" timp de 5-10 minute înainte de a pune pe un nou scutec.

Înotând un nou-născut

De ce și de ce? Înotarea nou-născutului (baie igienică) este efectuată la toți copiii sănătoși după ce reziduurile ombilicale au căzut. Înainte de a vindeca rana ombilicală, se recomandă să vă spălați bebelușul în apă fiartă sau în apă curgătoare, dar trebuie să adăugați o soluție de permanganat de potasiu (permanganat de potasiu).

Până când bebelușul dvs. are șase luni, este recomandabil să-l scăldați zilnic, în a doua jumătate a vieții o puteți face în fiecare zi. De regulă, copiii iubesc să înoate, pentru că înainte de nașterea apei a fost elementul lor nativ. În apă, mușchii se relaxează, copilul este confortabil și calm. Durata înotului în primul an de viață este de 5-10 minute. Spălați cu săpun cel mult o dată pe săptămână. Este recomandabil să se spele copilul nu mai devreme de o oră după hrănire, cel mai bun - cu 10-15 minute înainte de hrănirea de seară.

Este mai convenabil ca cei doi copii să facă baie copilului nou-născut, cel mai adesea îl numesc pe tatăl pentru ajutoare, iar în multe familii, îmbăierea copilului este "misiunea onorabilă" a tatălui. Mâinile mari și de încredere ale bărbaților, cu o sensibilitate uimitoare, țin corpul mic al copilului, ceea ce contribuie la nașterea și dezvoltarea contactului apropiat al copilului cu tatăl său, care la aceste momente este foarte necesar. Dar dacă trebuie să faci fără un asistent - nu-ți face griji, o să te descurci perfect.

Este important! În cazul în care copilul nu se simte bine, are febră sau semne de iritare a pielii, este mai bine să amânați scăldatul până la consultarea medicului pediatru.

Veți avea nevoie de: o baie pentru copii, o cană cu apă caldă pentru spălarea copilului, un termometru special pentru apă, săpun pentru bebeluși, un mănușă, un prosop mare, un scutec, ulei pentru bebeluși, o masă schimbătoare cu haine pregătite pentru copil.

Dacă rana ombilicală nu a fost încă vindecată, preparați două recipiente cu apă fiartă fierbinte și rece sau o soluție de permanganat de potasiu care urmează să fie adăugată în apă curentă. O soluție de permanganat de potasiu trebuie adăugată la apă "picătură cu picătură" până când apa devine roz pal. Înainte de a utiliza permanganatul de potasiu, asigurați-vă că cristalele sunt complet dizolvate, deoarece contactul dintre cristalul de permanganat de potasiu și piele poate provoca arsuri.

Temperatura aerului din cameră în timpul scăldării unui copil ar trebui să fie de 22-24 grade. Puteți să vă scăldați copilul în baie, dacă este destul de spațios sau în bucătărie.

 • În primul rând, trebuie să pregătiți o baie - spălați cu o perie și săpun și clătiți cu apă fiartă. Puneți băița într-o poziție stabilă și confortabilă și umpleți-o cu apă până la jumătate de volum. La începutul apei reci se toarnă, apoi apă fierbinte pentru a evita formarea de abur. Acum trebuie să introduceți termometrul în apă. Temperatura apei din baie ar trebui să fie de 37-37,5 grade. Pentru a măsura temperatura apei cu cotul este posibilă numai cu o experiență suficientă, termometrul este întotdeauna mai sigur.
 • Așezați hainele pentru bebeluș pe masa de schimbare, puneți un prosop deasupra, puneți un scutec pe el pentru a șterge. Cu toate acestea, scutecul poate fi pus în apropierea băii, astfel încât să fie mai convenabil pentru tine să o luați.
 • Scoateți copilul, dacă este necesar - spălați-l. Luați copilul astfel încât capul să se sprijine pe antebrațul mâinii stângi și cu degetele să țină articulația stângă a copilului (degetul mare este înfășurat în jurul umărului de sus, alte degete sunt plasate în axilă). Susțineți fesele și picioarele copilului cu mâna dreaptă.
 • Scoateți încet copilul în baie: mai întâi, fesele, apoi picioarele și trunchiul. Cu mâna stângă, continuați să susțineți capul copilului, mâna dreaptă este liberă să se spele. Nivelul apei ar trebui să ajungă la copil până la axile armpite.
 • Rotiți copilul înainte și înapoi în apă, la stânga și la dreapta. Mișcările tale ar trebui să fie netede, fără grabă. Zâmbiți copilului, discutați cu el cu blândețe.
 • Dacă intenționați să spălați copilul cu săpun, atunci "mitten" pus pe mâna dreaptă. Spălați corpul cu mișcări circulare moi și clătiți imediat zonele săpate. În primul rând, spălați-vă capul de la frunte la spatele capului, apoi gâtul, brațele, pieptul, picioarele pline de viață. Clătiți bine pielea. În cele din urmă, spălați fesele și organele genitale.
 • Îndepărtați copilul din apă înapoi. Clătiți corpul și spălați fața copilului cu apă dintr-o cană. Aruncați un scutec peste copil, puneți-l pe masa schimbătoare, uscați-vă pielea cu mișcări atent blotting.
 • Uscați urechile cu muguri de bumbac cu dopuri sau tampoane de vată.
 • Lubrifiați pliurile de piele cu ulei pentru bebeluși. Dacă este necesar, tratați rana ombilicală.
 • Înfășurați sau îmbrăcați bebelușul.

Acum, bebelușul pentru un sentiment de fericire completă ar fi frumos să mănânce și să doarmă.

Dimineața toaletă nou-născut

De ce și de ce? Știm cu toții că "curățenia este o garanție a sănătății", așa că ne spălăm în fiecare zi, ne pensăm dinții, facem un duș sau o baie. Fără aceste proceduri de igienă familiare, o persoană nu se simte confortabilă. Îngrijirea zilnică a pielii este mult mai importantă pentru un nou-născut decât pentru un adult, în plus, primele abilități de puritate încep să se formeze inconștient la o vârstă fragedă.

Toaleta zilnică a copilului constă în spălare, prelucrare a ochilor, nas, pliuri ale pielii. Înainte de vindecarea racului ombilical, acesta trebuie tratat zilnic. Este necesar să se spele copilul după un somn de noapte și în timpul zilei de fiecare dată după ce copilul a avut un scaun. Auriculele sunt tratate după cum este necesar în cazul poluării și uscate după fiecare baie. Toenaile sunt tăiate în timp ce cresc.

Veți avea nevoie de: tampoane de bumbac (tampoane cosmetice), flagella pentru fabricarea de flagelă, ulei pentru copii sau vaselină, un container de vodcă încălzită, un container pentru materialele folosite, foarfece cu capete rotunjite, bumbac cu limiters, un set pentru prelucrarea ranii ombilicale.

 • Mai întâi trebuie să scoateți inelele, să vă uitați și să vă spălați mâinile. Pregătiți tot ce aveți nevoie: deschideți flaconul cu ulei,
 • Rezervorul de apă se spală cu săpun, se arde cu apă clocotită, se umple cu apă caldă fiartă,
 • Se răsucește din bucăți mici de flagelă de vată de bumbac pentru nas aproximativ 3 cm lungime și 2-3 mm în diametru,
 • pregătiți un set pentru tratarea plăgii ombilicale.

Acum, că aveți totul la îndemână, să mergem la afaceri!

Spălarea și îngrijirea ochilor

Spălarea unui nou-născut se efectuează cu apă caldă fiartă folosind tampoane de bumbac. Copii mai mari de 3 luni pot fi spălați cu apă curentă.

Luați un tampon de bumbac, umeziți cu apă, stoarceți ușor (pentru a nu curge). Ștergeți fața copilului în următoarea ordine: fruntea, obrajii și, în cele din urmă, zona din jurul gurii. Aruncați discul.

Apoi tratați ochii pentru fiecare ochi cu discuri vată înmuiate cu apă caldă fiartă din colțul interior al ochiului.

Luați un tampon de bumbac uscat și uscați fața copilului în aceeași ordine.

Îngrijirea nazală

Pasajele nazale ale unui nou-născut sunt curățate atunci când există cruste în ele cu flagelă moale din vată de bumbac umezită cu vaselină sau ulei de copil.

Nu utilizați tampoane de bumbac pe o bază tare. Nara dreaptă și cea stângă este curățată alternativ cu flagel individual. Flagella sunt introduse în nas cu mișcări de rotație atentă, nu mai mari de 1-1,5 cm.

Îngrijirea pielii

Pentru tratamentul pliurilor de piele se utilizează parafină copil sau parafină lichidă. Șervețelele pentru copii, impregnate cu ulei, sunt destul de convenabile. Uleiul poate umezi un tampon de bumbac sau pur și simplu îl puteți pune pe palme.

Este important! Nu utilizați în același timp ulei și pulbere, deoarece pudra în acest caz se va rostogoli în bucăți, ceea ce poate provoca iritarea pielii și erupții cutanate.

Mai întâi, lubrifiați faltele jumătății superioare a corpului (de sus în jos) - în spatele urechii, gâtului, axilar, ulnar, încheieturii mâinii. Apoi, un alt tampon folds de jumătatea inferioară a corpului (de jos în sus) - glezna, popliteal, inghinal, fese.

Acum, pentru ca bebelușul să nu semene cu o gogoasă uleioasă, eliminați excesul de ulei din piele cu un tampon de bumbac uscat.

Auricle Care

Auriculele și trecerile auditive externe după baie trebuie uscate din apă. Este foarte convenabil să folosiți conectori de urechi cu limitatori. Dacă nu, puteți face tampoane mici din vată de bumbac. Uscați urechile copilului cu tampoane blânde folosind tampoane separate.

Dacă se acumulează descărcare (ceară de urechi) în canalul auditiv extern, atunci acestea trebuie curățate cu tampoane de bumbac cu dopuri sau cu bumbac înfundat în vaselină sau ulei de bebeluși. Introduceți flagelul în canalul auditiv extern cu mișcări de rotație atentă la o adâncime de cel mult 0,5 cm. Pentru fiecare canal auditiv, utilizați un flagel separat.

Decuparea unghiilor

Unghiile copiilor nou-născuți trebuie să fie curățate pe măsură ce cresc pe brațe și picioare, astfel încât bebelușul să nu se zgârie. Foarfece speciale pentru copii convenabile și sigure, cu capete rotunjite.

Micul truc. Multe mame sunt speriate doar de gândul că vor trebui să taie unghiile pe degetele atât de mici, care sunt în mișcare constantă. Prin urmare, va fi mai silențioasă pentru toată lumea dacă faceți această "muncă minunată atunci când bebelușul doarme.

Luați mânerul copilului astfel încât să rămână un singur deget, pe care veți tăia unghia. Prindeți degetul mare cu degetul mare și degetul arătător al mâinii stângi, ținându-l de ambele părți și cu restul mâinii stângi puteți ține celelalte degete ale copilului.

Unghiile de pe mâini sunt tăiate în formă de semicerc, pe picioare - în linie dreaptă, pentru a evita astfel de probleme în viitor ca unghiile îngropate. Cuietele tăiate au nevoie de mișcări continue de foarfece, și nu "în bucăți". Verificați dacă pe unghii există părți ascuțite.

Nu uitați să culegeți cu grijă cuiele tăiate astfel încât, în timp ce se pierd în pliurile hainei și lenjeriei, să nu rănească pielea bebelușului.