Cum se identifică și se vindecă vaginita bacteriană în timpul sarcinii?

Vaginoza bacteriană apare la fiecare 2-3 femei însărcinate. Această patologie este o formă inflamatorie inflamatorie. Boala trebuie tratată chiar dacă nu există simptome, deoarece poate duce la consecințe neplăcute în timpul sarcinii.

Ce este vaginoza bacteriană?

Această boală este numită și gardnereloză sau disbacterioză vaginală. Cu vaginita bacteriană, microflora vaginală este tulburată și reduce numărul de bacterii benefice ale acidului lactic. Această condiție oferă un mediu favorabil pentru reproducerea microbilor patogeni - gardnerella și anaerobe.

În vaginoza bacteriană, se pot dezvolta unul sau mai multe tipuri de microorganisme - peste 200 dintre acestea se disting în această boală. Această diversitate nu întotdeauna dezvăluie exact tipul de bacterii.

Ar trebui să știți că în fiecare caz de vaginoză bacteriană, microflora este unică în compoziție, dar aproape întotdeauna este detectată gardnerella - cele mai frecvente microorganisme patogene.

Cauzele vaginitei bacteriene la femeile gravide

Vaginoza bacteriană începe dintr-un singur motiv - o schimbare a microflorei. Mulți factori pot provoca un astfel de fenomen:

 • terapia cu medicamente: cel mai adesea o schimbare în microflora asociată cu administrarea de antibiotice, medicamente hormonale, medicamente antifungice și antimicrobiene;
 • modificările hormonale care apar în timpul sarcinii;
 • probleme endocrine;
 • intimă igienă antimicrobiană care conține triclosan;
 • purtând lenjerie de corp sintetică (în special șiruri de caractere);
 • vărsături vaginale (în special cu sifon sau antiseptice);
 • nerespectarea igienei intime;
 • intestinale disbioză;
 • stresul sever sau cronic;
 • schimbările climatice;
 • cursul sarcinii cu complicații;
 • penetrarea unui corp străin în vagin;
 • nou partener sexual;
 • procesul inflamator în sistemul reproductiv (în prezent sau mai devreme);
 • activitate sexuală ridicată;
 • alimente nesănătoase și obiceiuri proaste.

simptome

Principalul simptom al vaginitei bacteriene este o cantitate moderată (uneori mare) de descărcare vaginală însoțită de un miros de amoniac. Acesta este de obicei descris ca mirosul de pește putrezit.

Primele luni ale bolii se manifestă prin descărcarea lichidului de culoare albă sau cenușie. La examinarea ginecologică, mucoasa vaginală are o culoare roz normală. În cazuri rare, pot fi detectate puncte roșii individuale.

Dacă vaginoza bacteriană a avut deja loc de mai multe luni, atunci simptomele ei devin mai vii:

 • descărcările variază în funcție de consistență: pot fi brânză sau mucoase;
 • culoarea de descărcare se schimbă, de asemenea, devenind galben-verde;
 • distribuirea uniformă a descărcării pe pereții vaginului: ele sunt destul de groase și lipicioase, pot spuma;
 • deversarea devine mult mai mare în volum: la o rată de 2-4 ml, numărul lor poate crește chiar de 10 ori;
 • vaginita bacteriană care a început cu mult timp în urmă duce la arsură, mâncărime la nivelul vaginului, dar aceste disconforturi pot fi absente cu totul sau apar periodic;
 • durerea poate apărea în timpul actului sexual;
 • uneori procesul de urinare este supărat (devine mai frecvent și mai dureros);
 • în caz de vaginită bacteriană în timpul sarcinii, pot apărea dureri abdominale mai mici.

diagnosticare

Trei etape de diagnostic sunt suficiente pentru a confirma vaginoza bacteriană:

 1. Inspecția. Vaginoza este suspectată în acest stadiu dacă există o descărcare cu un miros neplăcut. Dar, în unele cazuri, ele pot fi absente.
 2. Frotiu. Efectuați frotiu de studiu microscopic (bacterioscopic), colorat gram. Într-o probă cu vaginoză, celulele epiteliale predomină asupra leucocitelor, diminuează volumul de tije Doderlein și vizualizează celulele specifice. Ele sunt numite cheie - este că pe ei sunt detectați microbi patogeni.
  Bakposev (cercetare culturală) privind Gardnerella vaginalis nu este informativă, puteți, în cazuri dificile, doar o analiză PCR a lui Gardnerella.
 3. Aciditate. Această etapă de diagnosticare înseamnă determinarea pH-ului mediului în vagin. Dacă pH-ul este mai mare de 4,5, apare vaginita bacteriană.

Tratamentul vaginozelor bacteriene în timpul sarcinii

Direcția principală de tratament a bolii este un curs de antibiotice. De obicei este prescris doar din al doilea trimestru de sarcină, deoarece în primele luni fătul este deosebit de susceptibil la tot felul de medicamente. De regulă, cu vaginoză bacteriană, se utilizează unul dintre următoarele medicamente:

 • metronidazol (Klion sau Trichopol în comprimate) - 250 mg de 2 ori pe zi timp de 7 zile;
 • Ornidazol (Tiberal) - 250 mg de 2 ori pe zi timp de 5 zile.

Antibioticele nu pot ucide complet bacterii oportuniste. Trebuie avut în vedere faptul că prezența lor (un procent mic) este norma pentru fiecare femeie.

Pentru a recrea mediul vaginal normal, sunt prescrise capsule vaginale speciale (de exemplu, Vaginorm, Acilact, Lactobacterin, Lactoginal, Bifikol sau Bifidumbacterin).

Trebuie să știți că pentru a trata vaginoza bacteriană ar trebui să fie exclusiv sub supravegherea unui medic. În cursul terapiei inițiale inițiale, este important să se restabilească microflora vaginală normală.

Microflora intestinală este, de asemenea, restaurată utilizând bifidobacterii și lactobacili.

Cu vaginoza bacteriană diagnosticată, trebuie reținut faptul că tratamentul prescris trebuie continuat până la sfârșit, chiar dacă nu au apărut inițial simptome ale bolii sau au dispărut în timpul tratamentului.

Femeile gravide în primul trimestru, dacă este necesar, prescriu medicamente sub formă de lumânări. Avantajul lor în acțiunea locală - componentele active nu au un efect sistemic asupra corpului, așa cum este cazul când se iau medicamente pe cale orală.

Pentru tratamentul vaginului bacterian nu este doar o terapie importantă de droguri, este important să acordați atenție dietă dumneavoastră. Este necesar să se adauge produse lactate fermentate. De la zahăr și produse care conțin în acel moment va trebui să fie abandonate.

Contactul sexual la momentul tratamentului, de obicei, medicul interzice sau recomandă contracepția barieră (prezervative).

Pericolul de a nu fi tratat vaginoza pentru femeile gravide

Dacă nu detectați cu promptitudine vaginita bacteriană și nu efectuați terapia corectă, atunci există un risc semnificativ atât pentru mamă, cât și pentru făt:

 • Inflamația vezicii fetale (corioamnionita). Procesul inflamator poate duce la o fractura de micro sau chiar la o ruptură completă a vezicii urinare. Acest lucru poate duce la avort spontan sau naștere prematură.
 • Dacă apare o fractură la nivelul vezicii fetale, există un risc de infectare în lichidul amniotic. Acest lucru poate duce la infectarea fătului. Consecințele în acest caz sunt imprevizibile - de la decalajul fătului în dezvoltare până la răspândirea sepsisului și a decesului fătului.
 • Dacă apare o "fisură" în vezica fetală, lichidul amniotic se poate scurge - este în detrimentul viitorului copil.
 • Pe fondul disbacteriozei subtratate, se poate dezvolta o altă infecție inflamatorie.
 • Dacă vaginita bacteriană nu este complet vindecată, pot apărea complicații în timpul nașterii și este imposibil să se prevadă natura lor în avans (de cele mai multe ori femeile care au refuzat tratamentul sau nu au completat complet și suferă cu bună credință cu metroendometrita postnatală).
 • Imunitatea redusă în disbioza vaginală face organismul mai susceptibil la multe boli. Chiar și răceala banală se poate termina cu complicații grave.

Pot să rămân gravidă cu vaginoză bacteriană?

Concepția în prezența vaginului bacterian este un punct de interes. Pe de o parte, această boală schimbă microflora vaginală. Spermatozoaia din ea poate muri repede, astfel încât posibilitatea de a fi concepută este redusă.

Pe de altă parte, există multe cazuri în care această boală nu a împiedicat concepția. Astfel, se poate spune că posibilitatea de concepție în caz de vaginoză bacteriană este o problemă individuală.

Este important să știm că vaginoza bacteriană nu reprezintă un pericol deosebit, spre deosebire de complicațiile pe care le provoacă. Pot fi diferite boli, până la infertilitate.

Puteți să vă concepeți cu vaginită bacteriană, dar nu ar trebui să faceți acest lucru. Cel mai bine este să tratați mai întâi boala și apoi să plănuiți să completați familia. Tratamentul în timpul sarcinii este complicat de faptul că, în primele luni, majoritatea medicamentelor nu pot fi utilizate. Între timp, dezvoltarea bolii poate duce la diverse complicații, inclusiv din partea fătului, dacă se produce o infecție intrauterină.

Fiecare femeie care planifică o sarcină trebuie mai întâi să facă o examinare completă, să treacă diverse teste, să vindece bolile existente. Doar aceasta va fi cheia unei sarcini normale.

Despre vaginoza bacteriană în timpul sarcinii

Cu privire la pericolul posibil, motivele dezvoltării, diagnosticării și tratării bolii în timpul sarcinii, obstetricianul din acest videoclip spune:

Vaginoza bacteriană este o boală destul de frecventă. Este necesar ca la primele simptome să se consulte un specialist și tratamentul trebuie efectuat până la sfârșit.

Vaginoza bacteriană este periculoasă în timpul sarcinii?

Vaginoza bacteriană sau disbioza vaginală este o boală infecțioasă care are o natură infecțioasă. Statisticile ginecologice arată că patologia este diagnosticată la fiecare 2 femei în perioada de fertilitate.

Boala poate fi asimptomatică, totuși, pentru fiecare 3 mame în așteptare, are o imagine clinică luminată.

Cu ceva timp in urma, vaginoza bacteriana a fost asimilata cu infectii ale tractului reproductiv. Numeroase studii ne-au permis să aflăm adevărata natură a originii sale, care a avut un impact semnificativ asupra atitudinii față de boală și a tratamentului acesteia.

Ce este vaginoza?

Vaginoza bacteriană în timpul sarcinii este o afecțiune în care mama însărcinată are un dezechilibru al microflorei vaginale. În mod normal, membrana mucoasă a tractului genital este populată de bacterii de acid lactic, care reprezintă 98% din toate microorganismele.

Există, de asemenea, microbi patogeni condiționali, dar creșterea acestora este suprimată în mod activ de imunitatea locală - lactobacili. Dacă, din anumite motive, numărul de bacterii din acidul lactic este redus, sunt create condiții favorabile pentru o creștere a coloniilor de microorganisme patogene condiționate. Gardnerella, Staphylococcus, Bacteroid, Yeast, Peptococcus, Mycoplasma pot juca rolul lor.

Lactobacilii reprezintă cel puțin 90%

Vracul este reprezentat de anaerobi și polimicrobieni.

Cauzele patologiei în timpul sarcinii

Dysbioza vaginală în timpul sarcinii se dezvoltă datorită scăderii imunității generale și locale. Acest lucru se întâmplă în principal în primele etape.

Natura prevede o scădere a rezistenței corpului pentru atașarea adecvată și sigură a embrionilor, dar alte părți ale sistemului reproductiv suferă de acest lucru. În plus față de factorul principal, există și alte cauze ale bolii:

 • Medicamente (hormonale, antibacteriene, antifungice);
 • Modificări ale nivelurilor hormonale care apar la începutul sarcinii și în ultimele perioade;
 • Boli endocrine;
 • Nerespectarea igienei intime sau a abuzului de săpun cu triclosan;
 • Slănină lenjerie (tanga);
 • Disbacterioză în intestin;
 • Duse (nu sunt prescrise de un medic);
 • Situații stresante, lipsa cronică de somn;
 • Schimbarea frecventă a partenerilor sexuali;
 • Bolile reci, virale;
 • Inflamația organelor pelvine;
 • Sarcina complicată;
 • Obiceiuri rele și nutriție proastă.

În plus față de tratamentul principal, pe care medicul îl prescrie după examinare, este necesar să se elimine cauza procesului patologic, altfel metode terapeutice vor fi neputincioase, iar vaginoza se va întoarce în mod regulat.

Efectul vaginozelor asupra cursului și rezolvarea sarcinii

Principalul pericol de vaginită în timpul sarcinii este trecerea infecției în cavitatea uterină, unde membranele fetale și embrionul cu placenta vor fi afectate. Rezultatul acestor procese poate fi o naștere prematură a unui copil sau un avort spontan. Agentul patogen, care afectează membranele, subțiere și topire, datorită cărora se formează conținutul purulent.

Chorioamnionita - inflamația stratului mucos interior al uterului în contact cu fătul, însoțită de înfrângerea membranelor fetale și a lichidului amniotic.

Răspândirea vaginitei bacteriene la femeile gravide provoacă o infecție a fătului. Există o hipoxie prelungită, de care suferă creierul copilului. Circulația sanguină și procesele metabolice în placentă sunt afectate.

Efectul asupra fătului în timpul infecției este următorul: în cel mai bun caz, bebelușul se va naște cu retard de creștere intrauterină sau greutate corporală scăzută, în cel mai rău caz - se va produce avort spontan.

Livrarea în vaginita bacteriană apare adesea prin cezariană. Folosind astfel de tactici, medicii urmăresc singurul obiectiv - de a proteja fătul de infecție.

Cu toate acestea, după naștere, "farmecul" bolii poate fi resimțit de mama nou-născută: inflamația uterului, infecțiile glandei mamare, recuperarea slabă a organului genital și hemoragia postpartum lungă. Adesea, în aceste cazuri, alăptarea trebuie abandonată, deoarece există un tratament lung și serios înainte.

Semne clinice

Simptomele vaginitei bacteriene în timpul sarcinii nu apar la toate femeile. Adesea boala este detectată numai în timpul diagnosticului. Principala metodă pentru determinarea disbiozelor vaginale este frotiu.

Un studiu extins ne permite să determinăm numărul și tipul microbilor patogeni condiționali. Dacă pacientul nu face plângeri, frotiul este luat de două ori în timpul sarcinii: când se înregistrează și înainte de naștere.

Rezultatele bune nu garantează că gardnereloza în timpul sarcinii nu va apărea în 1-2 săptămâni. Pentru aceasta nu este necesar să aveți contact sexual neprotejat. Punctul de plecare al dezvoltării patologiei este o scădere a imunității.

Mama viitoare ar trebui să-și monitorizeze cu atenție sănătatea și să informeze medicul despre apariția următoarelor simptome:

 • Soluțiile colorate (alb, gri, verde-galben) au o consistență groasă și lipicioasă;
 • Mirosul acru sau pește din vagin, agravat după actul sexual (atunci când este amestecat cu spermă);
 • Mâncărime ale vulvei;
 • Durere sau zgomot în timpul golării vezicii urinare;
 • Senzații neplăcute în timpul actului sexual;
 • Tragând dureri în abdomenul inferior, care nu au nimic de-a face cu tonul uterin.
Nu vă fie frică să mergeți la medic. Primul lucru pe care un ginecolog îl va face este să ia un tampon. În funcție de rezultatele tratamentului vor fi alocate. Lipsa tratamentului în timp util pentru vaginita bacteriană în timpul sarcinii este mai periculoasă decât medicamentul recomandat de medic.

Metode terapeutice

Este imperativ ca femeile să trateze vaginita bacteriană, este deosebit de important să se ia rămas bun de la mamele care se așteaptă. În funcție de durata sarcinii, medicamentele orale sunt utilizate în tratamentul disbiozelor vaginale, precum și al comprimatelor sau al supozitoarelor topice.

În primele etape, este preferabil să se utilizeze medicamente vaginale care nu sunt absorbite în sânge și nu sunt capabile să afecteze dezvoltarea embrionului.

Trebuie amintit faptul că instalarea tuturor sistemelor și organelor copilului are loc până la 12 săptămâni. Utilizarea oricărui medicament pentru depășirea acestei piedici nu este de dorit, deoarece poate afecta copilul.

Gardnerelloza la femeile gravide este tratată în principal după 22 de săptămâni. În acest moment, placenta funcționează deja activ, ceea ce face posibilă protejarea copilului de ingredientele agresive active ale medicamentelor. Terapia implică utilizarea de agenți antibacterieni și antiprotozoali:

 • Metronidazol, Trichopol, Dalacin sunt utilizate timp de 7-10 zile de la a doua jumătate a perioadei de gestație;
 • Lumanarea în formă de hexicon se aplică 10-14 zile, poate fi utilizată chiar și în primul trimestru;
 • Vapigel, Lactagel, Maksilak, Linex sunt prescrise pentru o lungă perioadă de timp pentru a restabili microflora.

În plus față de medicamente, trebuie să vă ajustați dieta. Produsele lactate bogate în bacterii vii de acid lactic, un efect pozitiv asupra digestiei și starea microflorei vaginale. Buchetele, dulciurile, carnea afumată și murăturile ar trebui eliminate din meniu, precum și refuzând alimentele grase.

Vaginoză bacteriană în timpul sarcinii

Douăzeci la sută din femeile gravide se confruntă cu problema vaginită bacteriană. La unele femei gravide, este asimptomatică, în altele aceasta dispare de la sine, iar altele au o formă acută a acestei boli. La prima vedere, boala nu este periculoasă. Dar puteți evita multe probleme dacă mergeți la un medic la timp.

Vaginoză bacteriană la femeile gravide

În mod normal, o bacterie de acid lactic, lactobacili, trăiește în vaginul unei femei însărcinate sau se numesc și bețișoarele lui Dederlein. Ele sunt în organism aproximativ 98%, restul sunt diverși agenți patogeni. Lactobacilii contribuie la crearea unui mediu acid pentru combaterea bacteriilor dăunătoare și prevenirea creșterii numărului acestora. Lactobacilii creează un mediu favorabil în vaginul unei femei

Sub influența diverșilor factori, numărul de bacterii benefice este redus, microflora vaginală este perturbată și microbii nocivi se înmulțesc. O femeie gravidă dezvoltă vaginită bacteriană, cu alte cuvinte, disbacterioză vaginală.

Clasificarea vaginitei bacteriene

Există mai multe tipuri de clasificare a vaginozelor bacteriene.

1. În funcție de severitate:

 • Etapa I: în frotiu nu există microfloră. Celulele epiteliale detectate nu sunt modificate. Există riscul de infectare cu alte infecții cu transmitere sexuală;
 • Etapa II: numărul de bastoane Dederlein scade, există o ușoară creștere a microflorei patogene și a leucocitelor;
 • Etapa III: lactobacili sunt complet absenți, cu un conținut ridicat de microorganisme patogene.

2. Prin natura fluxului se disting:

 • acută: rareori diagnosticată la o femeie însărcinată. Principalul simptom al bolii este o descărcare cu un miros neplăcut de pește;
 • lent: cea mai mare parte asimptomatică. O femeie însărcinată poate să nu fie conștientă de vaginoză bacteriană;
 • cronice: prelungite cu perioade de exacerbare și recesiune a bolii.

Cauzele dezvoltării și provocarea factorilor de vaginoză bacteriană

Una dintre principalele cauze ale vaginitei bacteriene la femeia gravidă este modificarea hormonală a organismului. Ca urmare, mucusul cervical crește, ceea ce duce la o schimbare a mediului pH în vagin. Poate deveni mai alcalin, crește numărul de agenți patogeni. Fiecare cincea femeie gravidă se confruntă cu vaginită bacteriană

În timpul sarcinii, atât factorii interni cât și cei externi duc la vaginoză bacteriană.

Către interne pot fi atribuite:

 • intestinale disbioză;
 • imunitate redusă;
 • boli inflamatorii și procese infecțioase;
 • reacții alergice.

Pentru exterior:

 • stres;
 • purtând lenjerie de corp strânsă sau sintetică;
 • frecvența igienei intime;
 • utilizarea tampoanelor igienice zilnice;
 • o dietă nesănătoasă, lipsa produselor lactate din dietă;
 • utilizarea antibioticelor;
 • schimbările climatice.

Simptomele disbiozelor vaginale

Vaginoza bacteriană este un proces neinflamator, nu are legătură cu bolile cu transmitere sexuală și nu este transmisă sexual.

Pe baza rezultatelor observațiilor cuplurilor căsătorite și a adolescenților care au sex regulat, autorul articolului este Saidova Z.A. nu a constatat o transmitere sexuală semnificativă din punct de vedere statistic a vaginitei bacteriene.

Saidova Z.A.

Deși cercetătorul mexican Hilda Villegas în 1997 a dovedit contrariul.

Cercetătorul mexican Hilda Villegas în 1997, când a examinat eșantioane de spermatozoizi ai partenerilor sexuali de sex masculin ai femeilor cu vaginită bacteriană, a dovedit capacitatea Gardnerell de a coloniza tractul genital inferior al bărbaților, care poate fi cauza reinfecțiunii la femei. Următoarele date arată, de asemenea, în favoarea transmiterii sexuale: G. vaginalis este izolat simultan de secreția tractului genital al femeilor care suferă de vaginoză bacteriană și de la partenerii lor sexuali. Reinfectările sunt cele mai frecvente la femeile vindecate ale căror parteneri sexuali nu au fost tratați.

Hilda villegas

Vaginoza bacteriană poate dura luni sau chiar ani și devine lentă în natură. Dar unele femei au o perioadă acută de boală.

Este însoțită de următoarele simptome:

 • evacuarea abundentă din vagin este albă sau gri, iar atunci când forma este neglijată, chiar verzui, cu un miros neplăcut de pește;
 • disconfort în vagin, cu o perioadă lungă de afecțiune - mâncărime, arsură;
 • durere în timpul actului sexual și urinării.

Pericolele care așteaptă o femeie gravidă cu vaginoză bacteriană

O femeie poate suferi de vaginită bacteriană cronică de ani de zile și să învețe despre aceasta când rămâne gravidă.

Dacă nu acordați atenție simptomelor, disbioza vaginală poate duce la consecințe grave:

 1. Scurgerea lichidului amniotic. Datorită creșterii rapide a numărului de bacterii dăunătoare, se poate dezvolta inflamația membranelor. În acest caz, pereții cojilor vor deveni mai subțiri și se vor forma microfragmele. Lichidul amniotic va începe să curgă.
 2. Infecția fătului. Deoarece pH-ul în vagin este redus, un număr mare de microbi patogeni prin cervix și lichid amniotic pot ajunge la făt și apoi infecția va avea loc. În consecință, copilul se va naște cu greutate mică, slăbit, bolnav de pneumonie.
 3. Spontan avort spontan sau în stadiile ulterioare ale sarcinii, naștere prematură. Apa nu poate numai să scurgă, membrana fetală se poate rupe complet. Atunci se va produce avort spontan sau muncă prematură.
 4. Infecția postpartum a femeii însăși. Infecția uterului poate să apară, în special după operația cezariană. Infecția glandelor mamare, vindecarea proastă a cusăturilor.

Am avut 19-20 de săptămâni. Nu a existat ureaplasma și gardnerella (vaginoză bacteriană) la titruri foarte scăzute. Evacuarea gălbuie a fost tulburătoare, mirosul a fost doar după PA, iar rezultatul a fost foarte trist (bacteria a afectat vezica fătului și apa a început să se scurgă, inflamația a început.) Copilul a fost bine, dar nașterea a trebuit să fie provocată. Acum totul pare să fie restabilit, începem să planificăm)

Poli

https://www.babyblog.ru/community/post/happypregn/3169309

Video: consecințele și pericolele bacteriosis vaginale în timpul sarcinii

Tratamentul vaginului bacterian la femei, în funcție de durata sarcinii

În majoritatea femeilor gravide, disbioza vaginală este asimptomatică, iar o femeie învață despre boală numai de la medicul ei, după înregistrare. Dacă mergeți la un medic în timp, atunci disbioza vaginală poate fi tratată cu succes într-un timp scurt.

Dysbacterioza vaginală este diagnosticată cu ajutorul unui ginecolog și al laboratorului.

 1. Ginecologul examinează vaginul femeii, evaluând secreția.
 2. Face un frotiu pentru a detecta bacteriile dăunătoare.
 3. Determină aciditatea mediului vaginal folosind benzi de testare. În mod normal, pH-ul variază de la 3,8 la 4,5.

Dacă diagnosticul este confirmat, atunci este imposibil să ignorați o astfel de boală. Necesitatea de a fi supus unui tratament. Realizați-o luând în considerare durata sarcinii.

Galerie foto: medicamente pentru tratamentul vaginitei bacteriene

Pastilele orale nu pot fi prescrise în primul trimestru, deoarece fătul se formează numai în uter. Pentru început, ginecologul va recomanda un supozitor vaginal gravid, tablete, capsule pe bază de clorhexidină, iod.

Tabel: medicamente pentru tratamentul vaginitei bacteriene în primul trimestru de sarcină

În al doilea și al treilea trimestru, puteți folosi lumânări și creme pe bază de clindamicină, metronidazol. Dacă tratamentul cu utilizarea medicamentelor locale nu a ajutat, prescrieți antibiotice, medicamente antifungice.

Tabel: medicamente pentru tratamentul vaginitei bacteriene în trimestrele II și III ale sarcinii

Cursul de tratament este conceput pentru 1-2 săptămâni. Apoi, medicul va efectua oa doua analiză și va determina dacă tratamentul a avut succes. În viitor, ginecologul poate prescrie geluri sau supozitoare care posedă bacterii vii lactice pentru a restabili microflora vaginală: Acilact, Vapigel, Lactagele, Femilex.

Am avut o schemă Hexicon + Femilex în această situație. Hexionul ucide toată contagiunea și este oficial permisă să fie însărcinată, iar Femileks restabilește apoi flora normală din vagin.

Diana

https://m.baby.ru/community/view/73449/forum/post/522317319/

Buna ziua. Mi-au fost prescrise supozitoarele Betadine, dar acesta este doar începutul, medicamente mai puternice sunt acum imposibile, deoarece perioada este scurtă (14 săptămâni). Doctorul a spus că până la 18 săptămâni aceste lumânări, și apoi va fi ceva mai grav.

Lyubasha

https://deti.mail.ru/forum/v_ozhidanii_chuda/beremennost/beremennost_i_bakterialnyj_vaginoz/

Am avut vaginita in timpul sarcinii, un lucru teribil! M-am gândit încă de la început că o bătălie, cel puțin am avut sens să mă duc la doctor... Și aș fi avut consecințe neplăcute! În general, el mi-a scris Vaginorm, trebuie să fie administrat peste noapte timp de 7 zile în vagin. N-am avut niciun inconvenient deosebit, totul era normal)) și după 7 zile au trecut, nu a mai rămas o urmă) aceasta este, în general, o boală în siguranță, principala cauză nu este să o porniți și atunci nu va fi nici un rău pentru tine sau pentru copilul tău!

Helena

https://m.babyblog.ru/community/post/living/1705884

Remedii populare pentru tratamentul vaginozelor bacteriene

Remediile populare pentru tratamentul vaginozelor bacteriene au ajuns în zilele noastre. Există rețete populare pentru tratamentul vaginitei bacteriene

Luați în considerare câteva rețete pentru spălarea unei femei însărcinate.

 1. O lingură de mușețel este amestecată cu aceeași cantitate de gâscă pastă sau plantain. Se umple cu 1 litru de apă fiartă și se lasă timp de 30 de minute. Tulpina, aduceți infuzia la temperatura camerei. Se spală de două ori pe zi: dimineața și seara.
 2. Se toarnă 1 lingură de scoarță de stejar cu 1 cană de apă clocotită și se pune în baia de aburi timp de 30 de minute. Apoi se toarna intr-un termos, se lasa sa se raceasca timp de 3 ore. Tulpina, se răcește și se spală timp de 7 zile pe timp de noapte.
 3. Se toarnă o lingură de cireș de pasăre cu 2 pahare de apă, se pune foc, se fierbe și se fierbe încă 15-20 de minute. Răcită și decoctată prin filtrare, spălăm o săptămână.
 4. Se amestecă 3 linguri de fructe de nucă și ienupăr cu 2 linguri de șoricel, coada-calului, afluent medicinal, eucalipt și pere. Luați 2 g din această colecție și umpleți-o cu 1 cești de apă clocotită. Lăsați-o să bea timp de 20-30 de minute. Tulpina, aduceți perfuzia la temperatura camerei și spălați-o în fiecare zi pentru 2 săptămâni.

Pentru a fi sincer, nu aș avea încredere în metodele oamenilor și chiar dacă sunt însărcinată. Nu se cunoaște gradul de vaginoză bacteriană la femeie. Puteți să pierdeți timpul prețios folosind metodele "bunicii". Și apoi, în loc de tratamentul local cu lumanari și creme, atunci când este posibil să se vindece boala în stadiul I, mergeți la stadiul II și III, iar tratamentul se va efectua cu antibiotice. Iar riscul infectării unui copil viitor este foarte mare. Și, de asemenea, copilul poate fi pierdut cu totul. Este mai bine să mergeți la medic și să nu vă auto-medicați.

Măsuri preventive

Ce măsuri preventive ar trebui luate de o femeie gravidă astfel încât mediul acid din vagin să rămână normal:

 1. Mai întâi de toate, planifică-ți sarcina. Înainte de a vă planifica copilul, treceți printr-un examen fizic complet. Dacă sunteți înregistrat la oricare dintre medici, consultați sarcina pe corpul mamei însărcinate în timpul sarcinii.
 2. În timpul sarcinii, vizitați un ginecolog o dată pe lună și de la săptămâna a 28-a de sarcină o dată la două săptămâni.
 3. Mănâncă bine. Există mai multe legume și fructe, produse lactate. Îndepărtați-vă din dieta dvs. sau reduceți la minimum cantitatea de grăsimi, sărate, afumate, coaceți din aluat și dulciuri de drojdie.
 4. Purtați lenjerie confortabilă confecționată din țesături naturale.
 5. Utilizați complexe vitamin-minerale pentru a întări și îmbunătăți imunitatea.
 6. Nu abuzați de igiena vaginală.
Prin luarea de măsuri preventive împotriva vaginitei bacteriene, puteți să vă asigurați pe dumneavoastră și pe copilul dumneavoastră de consecințe grave.

O femeie gravidă nu este asigurată împotriva diferitelor boli, inclusiv a disbiozelor vaginale. Dar dacă ascultați corpul, puteți evita consecințele nedorite. Încrederea în medicul dumneavoastră, împărtășiți problemele dvs. de sănătate și obțineți tratamentul necesar la timp. Atunci tu și copilul tău veți fi sănătoși.

Tratamentul vaginului bacterian la femeile gravide

Vaginoză bacteriană în timpul sarcinii

În medie, aproximativ douăzeci la sută din femeile gravide suferă de vaginită bacteriană. Modificările microflorei vaginale în timpul sarcinii contribuie la dezvoltarea acelor microbi dăunători care cauzează vaginită bacteriană. În condiții normale, bacteriile de acid lactic sprijină microflora normală a vaginului. Dar la femeile gravide, numărul acestor bacterii scade, imunitatea scade. Acești factori contribuie la dezvoltarea vaginită bacteriană.

Adesea, vaginita bacteriană la femeile gravide este complet asimptomatică, uneori boala aduce inconveniente mari.
Dacă se suspectează vaginoză bacteriană, se face o analiză microscopică a microflorei vaginale.

Dacă sunteți gravidă și ați fost diagnosticată cu vaginită bacteriană, nu credeți că aceasta este deloc o situație periculoasă. Acești microbi care provoacă dezvoltarea vaginită bacteriană, emit substanțe toxice care contribuie la dezvoltarea cancerului. În plus, infecția poate crește mai mult, provocând inflamația în uter și în apendice. Aceste boli complică foarte mult cursul sarcinii, pot duce la ruperea membranelor și chiar la avortul spontan. Prezența vaginitei bacteriene crește aproape de trei ori posibilitatea unor astfel de complicații. În plus, fiecare suta femeie gravidă este bolnavă cu chorioamnionită - o boală cauzată de vaginita bacteriană și, de asemenea, complicații grave periculoase ale sarcinii.

Și chiar și după nașterea unui copil, vaginoza bacteriană transferată în timpul sarcinii vă va aminti de dezvoltarea endometritei. Prin urmare, asigurați-vă că tratați vaginoza bacteriană.

metronidazol

Principalul tratament pentru vaginita bacteriană la femeile gravide este metronidazolul. Dar, pentru pacienții obișnuiți, metronidazolul este prescris sub formă de comprimate pentru administrare orală, este preferabil ca femeile însărcinate să utilizeze tratamentul topic cu metronidazol.

Există un gel cu metronidazol, la o concentrație de 0,75%. Un astfel de gel într-o doză specifică este introdus în vagin utilizând dispozitivul atașat la ambalaj. Acest lucru ar trebui făcut o dată pe zi, de preferat înainte de culcare. Cursul de tratament este o săptămână.

Există metronidazol sub formă de pastile vaginale. Acestea sunt introduse, de asemenea, în vagin la culcare, o pastilă pe zi. Cursul de tratament este de zece zile.

Metronidazolul este, de asemenea, produs sub formă de pastile vaginale Klion-D. Acest remediu este de asemenea utilizat vaginal timp de zece zile.

Cel mai adesea, pentru tratamentul vaginului bacterian la femeile gravide, este suficient doar tratamentul local. Dacă aveți o formă deosebit de complicată a bolii, este posibil să vi se prescrie și aportul oral de metronidazol, chiar și în ciuda sarcinii. Astfel de tactici de tratament oferă întotdeauna rezultate bune. Acesta poate fi utilizat pentru a trata viitoarele mame care au ajuns deja în săptămâna a douăzeci de sarcină. Înainte de această perioadă, tratamentul vaginului bacterian este prescris numai în cazurile în care boala poate provoca complicații periculoase.

Alte medicamente

În plus față de metronidazol, puteți utiliza clindamicina sau dalacin în timpul sarcinii. Aceste medicamente sunt făcute sub formă de cremă și sub formă de pilule orale.

Uneori utilizați tratamentul cu trichopol pe parcursul săptămânii.
În plus, pentru a normaliza microflora vaginului, utilizați medicamente cum ar fi Lactobacterin, Bifidin. Medicamentul este amestecat cu apă fiartă și se toarnă în vagin de două ori pe zi.

Consuma complexe vitaminice și minerale și veți ajuta la susținerea imunității locale. Una dintre sursele universale de vitamine și oligoelemente este algele spirulina. Tiens Corporation produce un supliment alimentar (supliment alimentar) bazat pe spirulina, numit Spirulina. Acest medicament poate fi utilizat în timpul sarcinii, deoarece Spirulina este o plantă complet neutră care nu vă poate afecta în nici un fel pe voi și pe copilul dumneavoastră.

Tratamentul vaginului bacterian la femeile gravide

Vaginoza bacteriană în timpul sarcinii este cea mai frecventă boală a organelor genitale feminine, caracterizată printr-o schimbare a naturii secreției vaginale. Se dezvoltă pe fondul scăderii numărului de lactobacili și a activării reprezentanților microflorei patogene condiționale.

Boala conduce la consecințe periculoase, prin urmare, ar trebui eliminate prompt.

Cauzele dezvoltării

Cauzele vaginitei bacteriene la femeile gravide sunt multe, dintre care cele mai frecvente sunt:

 1. Acceptarea antibioticelor. Medicamentele, împreună cu bacteriile patogene, distrug și sunt benefice, compoziția microflorei vaginale este perturbată.
 2. Modificați fundalul hormonal. În timpul sarcinii, întregul organism suferă astfel de modificări, dezvoltarea fătului încalcă multe procese naturale, inclusiv munca imunității. Aceasta contribuie la activarea bacteriilor oportuniste, care, în starea normală a corpului, nu reprezintă niciun pericol.
 3. Utilizarea frecventă a produselor de igienă intimă. Tampoanele de purtare și spălarea cu geluri bactericide au un efect negativ asupra microflorei organelor genitale feminine.
 4. Afecțiuni inflamatorii, intervenții chirurgicale și leziuni ale sistemului genito-urinar.
 5. Purtarea lenjeriei sintetice strânse.
 6. Reacții alergice.
 7. Tulburări endocrine.
 8. Nutriție necorespunzătoare.
 9. Stres constant.
 10. Complicat în timpul sarcinii.

Simptomele vaginitei bacteriene în timpul sarcinii

Gardnerelloza în timpul sarcinii are următoarele simptome:

 1. Modificarea naturii descărcării vaginale. Ele devin mai abundente și mai groase, dobândesc o culoare gălbuie. În cele mai multe cazuri, dysbioza vaginului contribuie la apariția secreției cu un miros neplăcut, datorită căruia femeia simte disconfort.
 2. Mânatul vulvei. Dacă nu este tratată, disconfortul se intensifică.
 3. Durerea la urinare. Dacă o femeie simte că o doare să meargă la toaletă, ea ar trebui să consulte imediat un doctor. Astfel de senzații sunt caracteristice unui număr mare de boli.
 4. Durerea în timpul actului sexual. Acesta este un semn periculos care indică răspândirea procesului inflamator la alte organe ale sistemului genito-urinar.
 5. Sentimentul de greutate în abdomenul inferior, care nu este asociat cu alte procese inflamatorii sau hipertonie a uterului.

diagnosticare

Identificarea vaginalei Gardnerella în timpul sarcinii utilizând următoarele metode de cercetare:

 1. Inspecția. În acest stadiu, este detectat primul simptom al bolii - descărcare abundentă, groasă, cu un miros puternic. Starea membranelor mucoase ale vaginului rămâne normală.
 2. Frotiu. Analiza microscopică a probei colorate ajută la identificarea schimbărilor inerente vaginitei bacteriene - predominanța celulelor epiteliale asupra leucocitelor, scăderea numărului de tije Doderlein și prezența celulelor-cheie acoperite de microorganismele patogene.
 3. PCR. Folosit pentru a identifica agentul cauzal al infecției, baccavi în vaginoza bacteriană este neinformativă.
 4. Determinarea acidității vaginale. Când dysbacteriosis, această cifră este mai mare de 4,5.

tratament

Tratamentul gardnerellezei în timpul sarcinii vizează eliminarea cauzei apariției acesteia. Examinarea și tratamentul partenerului sexual sunt opționale. Vaginoza bacteriană răspunde bine la terapie, dar în majoritatea cazurilor reapare după un timp. Cum se trateaza disbioza vaginala:

 1. Medicamente pe bază de metronidazol (Metrogil, Trichopol) și clindamicină (Dalacin). Medicamentele aparțin grupului de antibiotice, sunt disponibile sub formă de tablete pentru administrare orală, supozitoare și unguente pentru uz local. Terapia sistemică se efectuează numai cu forme avansate de infecții bacteriene. Medicamentele nu pot fi utilizate în primul trimestru de sarcină. În perioadele ulterioare, medicul participant evaluează echilibrul între beneficii și riscuri.
 2. Supozitoare Hexicon. Permise să se utilizeze în orice săptămână de sarcină. Preparatul conține clorhexidină, care are efecte antiseptice și antibacteriene. Cursul de tratament este de 7-10 zile. Lumanarile sunt recomandate sa intre inainte de culcare.
 3. Probioticele. Medicamentele antibacteriene ucid agenții patogeni fără a restabili numărul de substanțe utile. Prebioticele vaginale (Lactagel, Wapigel) sunt adesea folosite în lupta împotriva disbiozelor vaginale. Medicamentul este disponibil sub formă de gel și poate fi utilizat la începutul sarcinii.

În timpul perioadei de tratament, urmați o dietă specială. Produse de cofetărie și produse din unt sunt excluse din dietă, mănâncă cât mai mult posibil produse lactate, legume proaspete și fructe.

Ce este Gardnerella periculos în timpul sarcinii?

Fără tratament, apar următoarele efecte:

 1. Inflamația membranelor amniotice. Poate provoca deteriorarea sau ruperea completă a bulei. În stadiile incipiente ale sarcinii, avortul spontan survine, la sfârșitul sarcinii, a travaliului prematur. Microtraumurile din membranele fetale duc la penetrarea infecțiilor care au un efect negativ asupra fătului. Complicațiile sunt diferite - de la decalajul de dezvoltare la moartea intrauterină.
 2. Scurgerea lichidului amniotic.
 3. Atașarea altor boli infecțioase.
 4. Complicații postpartum. Cel mai frecvent dintre ele este metroendometrita.
 5. Imunitate redusă. Corpul unei femei gravide devine mai susceptibil la viruși și bacterii, din cauza cărora chiar și răceala obișnuită poate duce la complicații periculoase.

profilaxie

Pentru a preveni vaginita bacteriană cauzată de gardnerella vaginalis, în timpul sarcinii ei folosesc contraceptive barieră. Este necesar să se renunțe la obiceiurile proaste care cresc în mod repetat riscul de îmbolnăvire. Nu se recomandă utilizarea produselor de igienă intimă aromatizate și antiseptice. Este necesar să vizitați în mod regulat ginecologul și să treceți testele care ajută la determinarea stării microflorei vaginale. Înainte de debutul sarcinii, bolile cu transmitere sexuală sunt vindecate.

Vaginoză bacteriană în timpul sarcinii. Ce este el?

Vaginoza bacteriană este o încălcare a microecosistemei vaginului cu o scădere bruscă sau dispariția completă a bacteriilor cu acid lactic și o creștere marcată (sute și mii de ori) a numărului de microflore patogene condiționate. Inflamație rar manifestată. Una dintre cele mai frecvente boli în rândul femeilor de vârstă reproductivă. Diagnosticat accidental în 17-37% din cazuri, la femei cu par alb alb abundent și pe termen lung - în 95% din cazuri, și la femei gravide în 15-37% din cazuri.

Ce bacterii colonizează vaginul normal?

95-98% - lactobacili. Majoritatea covârșitoare este lactobacilli sau bastoane Dederlein, dar pe lângă acestea există și aproximativ 40 de specii de bacterii acidofile care îndeplinesc funcția de protecție.

2-5% 2, 3 este o floră patogenă condiționată, care în mod normal nu aduce niciun rău organismului feminin. Numărul de specii legate de microflora patogenă condiționată este enorm și fiecare femeie are propriul "set", dar există aproximativ o duzină de microorganisme prezente în fiecare și se manifestă în mod necesar cu dysbioză. Bacteria principală este Gardnerella vaginalis - apare neapărat cu toate vaginitele la toate femeile. Este considerat un fel de marker și se bazează pe acesta, multe teste de laborator.

Cum ar trebui să fie normal?

În mod normal, lactobacilii au divizat glicogenul din celulele scuamoase ale vaginului mucoasei la acid lactic și peroxid de hidrogen, creând un pH acid la 3,8-4,5. Mediul acid este optim pentru creșterea bacteriilor cu acid lactic și distructiv pentru flora oportunistă. Un pH menținut constant este cheia pentru un vagin curat.

Coloniile Lactobacillus împreună cu produsele activității lor vitale formează un biofilm - glicocalic, care liniilează vaginul din interior și îl protejează.

Cum se schimbă raportul dintre bacteriile benefice și cele dăunătoare în timpul sarcinii

Așa cum a fost scris mai sus, lactobaciliii au divizat glicogenul din celulele epiteliului scuamos al vaginului, care îndeplinește o funcție de barieră. Dar aceste celule au o anumită durată de viață asociată cu schimbări hormonale în corpul unei femei.

În timpul sarcinii, sub influența hormonilor din corpul luteal, celulele epiteliale scuamoase devin deosebit de abundente. Aprovizionarea aproape nelimitată a glicogenului, creșterea numărului de lactobacili, numărul microflorei patogene condiționate scade și nivelul pH-ului devine și mai mic. Corpul încearcă să facă tot posibilul pentru ca, la momentul nașterii copilului, canalul de naștere să fie cât mai curat posibil și să se familiarizeze cu flora sănătosă a acidului lactic, care se va depune în intestine.

S-ar părea că totul ar trebui să fie bine, dar, de fapt, un mediu puternic acid în 30% din cazuri stimulează creșterea anumitor forme de infecții tranzitorii (condițional patogene), cum ar fi ciupercile ca drojdii Candida, micoplasma, ureaplasma etc.

Ce se întâmplă cu vaginoza bacteriană?

Când este expus la unul dintre declanșatoare, cantitatea de lactobacili din vagin scade. Nivelul acidului lactic scade rapid, pH-ul crește, microflora patogenă condiționată începe să se înmulțească, în principal, gardnerella, care inhibă în continuare activitatea vitală a bacteriilor lactice. Se dovedește un "cerc vicios", rezultatul căruia este fie moartea completă a lactobacililor, fie prezența lor nu mai mult de 30%. Dezvoltarea rapidă a Gardnerella vaginalis creează condiții favorabile pentru creșterea masei altor microorganisme patogene, fiecare dintre acestea dând câteva simptome specifice.

Astfel, vaginoza bacteriană este o boală cauzată de multe forme de microbi, și nu doar de gardnerella, așa cum sa crezut până de curând. Deși Gardnerella vaginalis este agentul infecțios dominant. În sine, vaginoza bacteriană nu amenință sănătatea femeilor, dar de-a lungul anilor, acumulând într-un număr mare de microflore patogene condiționate, creează condiții pentru dezvoltarea proceselor inflamatorii în organele pelvine. Femeile cu vaginoză sunt mai ușor infectate cu boli cu transmitere sexuală, inclusiv infecții cu HIV, care poartă o sarcină și, de cele mai multe ori, dau naștere prematură.

Simptomele vaginitei bacteriene la femeile gravide

· Leucoreea abundentă, uneori gri. Dacă boala continuă de ani de zile, poate deveni galben-verzuie. Spumă, lipicioasă și greoaie.

· Mirosul caracteristic de pește, care crește după actul sexual, în special după contactul cu sperma.

· Dispareune - durere în timpul actului sexual.

· Dureri abdominale, în absența oricărui alt proces inflamator în organele pelvine și hipertonicitatea uterului.

· Mâncărimea, arsura, urinarea afectată sunt extrem de rare, astfel încât boala este diagnosticată cu întârziere și reușește să ducă la o serie de momente neplăcute.

Ce conduce la dezvoltarea vaginită bacteriană

· Terapie antibiotică sistemică și locală

· Bolile endocrine, cel mai adesea diabetul

· Tratamentul cu medicamente hormonale și citostatice

· Malformații genitale

· Anemie cu diverse geneze

· Neglijarea regulilor de igienă de bază

· Ipoteza transmiterii vaginitei bacteriene de către partenerii sexuali nu a fost confirmată clinic și fără dovezi.

Caracteristicile cursului de vaginită bacteriană la femeile gravide

Vaginoza bacteriană în timpul sarcinii este foarte viclean și plină de multe capcane. Într-o frotiu de descărcare vaginală, pot fi detectate microorganisme patogene care depășesc nivelul admisibil, dar, în același timp, o femeie nu poate arăta absolut nicio plângere tipică pentru vaginoză. Recent, se consideră că nu merită tratate astfel de femei, ci pur și simplu să se observe dinamica dezvoltării. Este probabil ca microecosistemul vaginului cu ajutorul hormonilor de sarcină să se refacă fără intervenția medicilor. Dar aceste femei fac parte temporar dintr-un grup cu grad ridicat de risc din cauza ruperii premature a membranelor. Ei ar trebui să vină mai des la ginecolog și să aibă un kit de acasă pentru a diagnostica rapid scurgerea de lichid amniotic.

A doua categorie de femei - cu descărcare vaginală abundentă. Cel mai dificil din punct de vedere al diagnosticului. În primul rând, deoarece, în timpul sarcinii, secrețiile fiziologice cresc, ceea ce poate provoca anxietate și tratament nejustificat. Cu bela abundentă în timpul sarcinii, trebuie făcut un diagnostic diferențial între vaginoza bacteriană, candidoza și scurgerea lichidului amniotic. Întrucât, în majoritatea covârșitoare a cazurilor, scurgerile sunt rezultatul vaginitei bacteriene, femeile cu risc ar trebui să aibă un sistem de testare la domiciliu pentru a monitoriza integritatea membranelor, pentru a exclude mai întâi această patologie - cea mai periculoasă. Singurul sistem de acasă recomandat astăzi de Asociația Europeană a Obstetricienilor și Ginecologilor este testul Amnischur. Precizia sa este de 99,8% și depășește multe metode de diagnosticare în laborator.

În cazul în care scurgeri sunt excluse și acest lucru nu a fost motivul pentru o descărcare bruscă crescută, trebuie să consultați un ginecolog și să efectuați un test de amine pentru detectarea gardnerellei, confirmând vaginita bacteriană și să treacă un frotiu pentru detectarea candidei care provoacă aftoasă. Când se confirmă diagnosticul - este necesar să se trateze, deoarece există un risc imens de complicații.

Sarcina complicațiilor în vaginoza bacteriană

· Ruptura prematură a membranelor. Unele bacterii care se înmulțesc în cantități mari în timpul vaginitei bacteriene provoacă horiamnioit (inflamația membranelor), ca urmare a faptului că membranele vezicii fetale devin mai subțiri și se rup. Condițiile cele mai periculoase sunt atunci când nu a fost o ruptură majoră, ci o microcrack, iar apa picură picătură. În acest caz, nașterea nu începe imediat, dar după un timp, în care infecția are timp să intre în lichidul amniotic și să infecteze copilul. Acesta este motivul pentru care este important să se diagnosticheze scurgerea de lichid amniotic în timp.

· Complicații infecțioase inflamatorii după naștere. Vaginoza bacteriană apare de 3-6 ori mai frecvent.

· Muncă prematură. În mod normal, carcasa interioară a amnionului înainte de administrare generează fosfolipaze speciale care declanșează procesul de naștere. O floră patogenă condiționată, care reproduce în mod activ vaginoza bacteriană, produce aproape aceleași fosfolipaze, care sunt percepute de organism ca un semnal că uterul este gata pentru naștere. Prin urmare, nașterea poate începe în orice moment.

· Infecția intrauterină a fătului. Infecția fătului poate să apară chiar și prin intermediul membranelor fetale intacte. Acest lucru se datorează faptului că potențialul redox al țesuturilor este redus semnificativ, iar pH-ul vaginului este mărit, astfel încât bacteriile se pot "usca" ușor prin membrane. Este plină de sindromul de primejdie al nou-născutului (infecția distruge surfactantul plămânilor), greutatea redusă a fătului și alte complicații până la sepsis.

Diagnosticul vaginozelor bacteriene

· Când este privit în oglinzi - spumă spumoasă, greu de aderență la pereții vaginali.

· Test pozitiv pentru amine. Adăugarea KOH la descărcarea vaginală provoacă un miros ascuțit de pești putreziți.

· Determinarea acidității vaginale. pH peste 4,5

· Cu colposcopie - focare de inflamație a mucoasei vaginale

· Semănarea pe medii nutritive cu identificarea agentului patogen.

· Examenul de malware. Principalul punct este detectarea unui număr mare de celule-cheie, un număr redus de lactobacili și prezența microflorei tranzitorii.

Trichomonas vaginită la femeile gravide

Trichomonasisul este o boală cu transmitere sexuală și cu transmitere sexuală care este adesea diagnosticată la femeile gravide. Acest lucru se datorează faptului că trichomoniaza este dificil de tratat și devine rapid cronic. Insidiositatea trichomonazei se datorează faptului că agentul cauzal al bolii este protozoa, care poate "înghiți" gonokokov, ureaplasma, chlamydia și alte flori, "conservând"-o de ani de zile.

O femeie nu poate bănui de ani de zile că suferă de trichomonie, uitând în siguranță că ia tratat o dată. Și în timpul sarcinii, pe fondul unei creșteri hormonale și a unei scăderi generale a imunității, procesul cronic devine acut. Trichomonasul se întoarce la viață cu toate secțiile lor. De regulă, manifestările clinice ale unei astfel de vaginite, șterse, adesea se aseamănă cu vaginoza bacteriană obișnuită, și fără diagnostic diferențial și tratamentul prescris în mod corespunzător poate duce la complicații grave.

Cum se face distincția între vaginita bacteriană. Descărcarea este spumoasă, dar nu lipicioasă, care curge liber din vagin și are o nuanță gălbuie. Spre deosebire de vaginoză, există o mâncărime a organelor genitale externe, poate exista o senzație de arsură la urinare. Mâncatul nu este asociat cu timpul din timpul zilei. Negi genitale pot apărea în jurul deschiderii vaginale.

Vaginita vaginală la femeile gravide

Se dezvoltă la 30% dintre femeile gravide pe fundalul imunității reduse și a unui pH vaginal redus. Se numește ciupercă ca drojdia Candida albicans. Adesea confundat cu vaginita bacteriană, identificând uneori aceste două boli. În timpul sarcinii se poate repeta în mod repetat. De fiecare dată necesită tratament.

Cum se face distincția între vaginita bacteriană. Descărcarea este albă, brună, cu un miros acru (cu vaginoză, miros de pește putrezit). Există o mâncărime, mai ales seara și noaptea, agravate după un act sexual sau o baie fierbinte.

Cum se face distincția între descărcarea bruscă și abundentă din scurgerea lichidului amniotic.

Tratamentul bacterian vaginoză

Tratamentul individual. Ar trebui să fie prescris numai de un medic după toate activitățile de diagnosticare. Nu puteți utiliza medicamente pentru tratamentul vaginozelor bacteriene pe cont propriu, deoarece acest lucru poate doar agrava situația, prelungi tratamentul în viitor și crește numărul de complicații.