Forumul părinților:

Vârsta gestațională este întotdeauna calculată în săptămâni. Începutul sarcinii este înregistrat în prima zi a ultimului ciclu menstrual. Alte erori de calcul sunt efectuate cu ajutorul săptămânilor și lunilor de obstetrică. Într-o lună obstetrică, există întotdeauna 4 săptămâni, ceea ce o deosebește de luna obișnuită din calendar. Astfel, 9 luni obstetricale de sarcină vor fi egale cu 36 de săptămâni obstetricale. Există 40 de săptămâni obstetricale totale, adică valoarea obstetrică a lunilor este de numai 10, dar în realitate, adică, conform calendarului, 9 luni. Prin urmare, femeile folosesc frecvent calculele obișnuite, dar mai degrabă cele calendaristice. Dacă luați calendarul, atunci 9 luni vor fi aproximativ egale cu 39-40 săptămâni de sarcină.

9 luni obstetricale = 36 săptămâni de sarcină.

9 luni calendaristice = 39-40 săptămâni de sarcină.

9 luni de sarcină - câte săptămâni?

După cum se știe, se consideră că o sarcină normală durează exact 9 luni. Cu toate acestea, având în vedere faptul că moașele resping din prima zi a ultimei menstruații la calcularea perioadei și pentru a simplifica calculele, o lună este luată timp de 4 săptămâni, durata perioadei de gestație crește în acest caz la 10 luni. Să încercăm să înțelegem această situație și să răspundem la întrebarea femeilor, care se referă la 9 luni de sarcină, câte săptămâni este.

Cum se calculează termenul limită?

Pentru a stabili perioada obstetrică a sarcinii, o femeie trebuie doar să cunoască exact data primei zile din ultima perioadă menstruală. Din acest moment, medicii consideră durata de gestație.

Pentru a traduce lunile în săptămâni, trebuie să multiplicați numărul rezultat cu 4. Dacă numărați câți săptămâni termenul este de 9 luni, atunci este exact 36 de săptămâni obstetricale.

Ce se întâmplă cu fătul în acest moment?

Având în vedere cât de multe săptămâni este în timpul sarcinii este nouă luni, vă vom spune despre schimbările care apar în corpul bebelușului în această perioadă.

Până la sfârșitul celei de-a 36-a săptămâni de gestație, fătul este considerat complet pe termen lung. În acest timp, organele și sistemele sale sunt pe deplin pregătite pentru viață în afara organismului matern. Un strat suficient de dens de grăsime subcutanată vă permite să reglați temperatura corpului unui mic organism și este, de asemenea, o sursă de energie pentru el timp de câteva zile după naștere.

În acest timp, greutatea corporală ajunge la 3000-3300 g, iar creșterea este de aproximativ 52-54 cm. Suprafața corpului fătului începe treptat să piardă părul de păr, părul rămâne doar pe cap.

Ficatul acumulează în mod activ fier, necesar pentru formarea sângelui normal.

Copilul însuși își ocupă poziția finală în uter. Capul intră în cavitatea pelviană. Această prezentare este corectă. Până când nașterea însăși rămâne destul de puțin. Amintiți-vă că aspectul copilului în perioada de 37-42 săptămâni este norma.

9 luni de sarcină: câte săptămâni este, sex, nutriție

Sarcina. Câte temeri, bucurie, senzații neobișnuite și momente pline de bucurie sunt legate de acest lucru! Și apoi a venit a 9-a lună de sarcină, încă destul de puțin și te vei întâlni cu copilul tău. Se pare că au rămas doar câteva săptămâni, iar cea mai mare parte a drumului sa terminat, dar totuși ei nu renunță la ideea că trebuie să ai grijă de sănătatea ta, să fii mai atent la starea ta.

S-ar părea că toate punctele studiate, toate recomandările medicilor sunt observate și sarcina continuă în mod normal. Dar totuși, care ar putea fi caracteristicile în ultimele săptămâni înainte de naștere? Ar trebui să-mi schimb dieta și modul? Ce sentimente îl însoțesc pe mama viitoare în această perioadă? Aceste și multe alte întrebări îi deranjează pe mulți dintre cei care se află în această poziție pentru prima dată.

Ce se întâmplă cu corpul în ultima lună de sarcină?

În mod surprinzător, mulți încă nu reprezintă 9 luni - de câte săptămâni de sarcină. Unii au auzit că purtarea unui copil durează aproximativ 40 de săptămâni, iar în acest timp copilul este pe deplin pregătit să se nască. În general, este. A 9-a lună de sarcină este de 37 - 41 săptămâni, iar în acest moment copilul este complet matur și gata pentru naștere. El a dezvoltat deja toate organele, el poate respira independent, a apărut un reflex sugeant. Acum există o pregătire finală care trebuie să se nască. Odată ce sistemul nervos al copilului este complet format, bebelușul se va naște.

Mama în această perioadă, pe de o parte, se simte deja mult mai bine. La 9 luni de sarcină, sentimentele nu mai sunt la fel ca înainte. Nu există greață, respirația este mai ușoară, părul se oprește să cadă. Dar, pe de altă parte, greutatea în abdomenul inferior apare datorită faptului că fătul a scăzut, urina frecventă și constipația au rămas, iar amețelile s-au întors din nou. Acestea din urmă apar din cauza faptului că capul copilului stoarce vena genitală când femeia se află pe spate.

Pe lângă condițiile obișnuite, există și altele noi. Abdomenul incepe sa mancarga, riscul de vergeturi este mare, femeia devine mai absenta, uitata, chiar letarga. Pe de altă parte, la 9 luni de sarcină, o mamă viitoare poate avea un val de energie, o dorință de a-și dota casa. În general, la 9 luni de sarcină, senzațiile sunt foarte diverse. Nu întotdeauna plăcut, dar nu puteți scăpa de ea. Nouă luni de sarcină este aproape în urmă, doar puțin mai rămâne, și toate acestea se vor termina. Și totuși, nu ar trebui să uitați de o nutriție și o atenție adecvată corpului dumneavoastră.

Caracteristicile dietei înainte de naștere

Nutriția la 9 luni de sarcină nu este mult diferită de întreaga perioadă. Totuși, trebuie să mâncați alimente sănătoase, proaspete și să evitați alimentele dăunătoare. Aceasta este, pe masa ar trebui să fie de pește, carne slabă, legume și fructe în cantități mari. Toate acestea trebuie să fie proaspete, fierte sau coapte. Dar din alimente grase, ar trebui abandonate alimentele prajite și afumate, precum și de la fast-food și băuturi carbogazoase. Deci, vă veți ajuta intestinele și nu veți câștiga cu adevărat în greutate.

Pe lângă recomandările generale, nutriția la 9 luni de sarcină are unele particularități. Deci, ar trebui să reduceți aportul de alimente care conțin calciu. Acest lucru va ajuta la prevenirea supraaglomerării primăverii la un copil. De asemenea, carnea trebuie consumată mai puțin, deoarece reduce elasticitatea țesuturilor perineului.

De asemenea, trebuie să excludeți din dieta alimentele considerate alergeni. Citricele, căpșunile, mierea și altele asemenea pot provoca dezvoltarea bolii la un copil. Lăsați aceste lucruri gustoase până când copilul se naște și va fi posibil să introduceți treptat alimentele familiare în dieta dvs.

Cum se schimbă viața mai aproape de naștere?

Desigur, de această dată ați cumpărat deja o zestre, ați adunat o valiză mică și în orice moment vă pregătiți să mergeți la spital. Este clar că mai sunt încă câteva săptămâni înainte de livrare. Și adesea, mamele care așteaptă au o problemă: 9 luni de sarcină, ce să facă? Chiar acum există dorința de a redezvolta apartamentul, de a rearanja mobilierul. Dar nu există timp pentru a începe ceva la scară largă, cum ar fi repararea. Dar este posibil să se întindă un nou pat, să se schimbe perdelele, să se cumpere un candelabru nou și altele asemănătoare.

În plus față de amenajarea "cuiburilor", puteți, de asemenea, să vă dedicați timp. Adică, pentru a merge la pedichiură și manichiură, în ciuda tuturor semnelor de a realiza o tunsoare frumoasă. La urma urmei, ești o femeie și nimic nu te va împiedica să fii frumoasă.


Aveți mai multă grijă de sănătatea dvs., deoarece o răceală în luna a 9-a a sarcinii nu este mai puțin periculoasă decât la început. Cu siguranta medicul vostru a dat cateva recomandari cu privire la aceasta problema pe care ar trebui sa le urmezi cu siguranta: imbracati calduros, dormiti suficient, consumati vitamine, evitati multimile si asa mai departe.

Multe mame viitoare sunt, de asemenea, interesate de partea intimă. Sexul este dăunător la 9 luni de sarcină? În majoritatea cazurilor, medicii nu interzic acest lucru și chiar, dimpotrivă, îl recomandă. Adevărat, dacă nu există contraindicații. Dacă medicul nu a dat instrucțiuni clare în această privință, atunci sexul la 9 luni de sarcină este foarte posibil. Doar alegeți posturile potrivite pentru dvs. și cele pentru care nu va exista presiune asupra stomacului.

În general, luna a noua a sarcinii nu va aduce nimic nou în viața ta, cu excepția faptului că ar trebui să fii gata pentru naștere. În orice moment, contracțiile pot începe, va trebui să luați o pungă cu lucrurile și puteți merge la spital. Principalul lucru aici nu este panica, știți deja totul și sunteți pregătiți pentru cea mai plăcută perioadă din viața voastră - să deveniți mamă.

9 luni sunt câte săptămâni de sarcină

9 luni - câte săptămâni?

Adesea, o femeie este interesată în calcularea duratei sarcinii. 9 luni - câte săptămâni?

Dacă vorbim despre durata sarcinii, aceasta înseamnă aproximativ 40 de săptămâni. Dar, într-adevăr, potrivit calendarului, 40 de săptămâni sunt de 280 de zile. Dacă ne împărțim cu 30,5 - numărul mediu de zile într-o lună, se dovedește că nu exact 9 luni, dar puțin mai mult - 9,18 luni, adică 9 luni și aproximativ o săptămână. Dacă luăm în considerare 9 luni calendaristice, se pare că este de 275 de zile, divizăm cu 7, obținem 39,21 săptămâni, adică 39 de săptămâni și alte 1-2 zile. Asta este, calculele obstetricale sunt ușor diferite de calendar.

Autorul întrebării a ales acest răspuns ca cel mai bun comentariu.

Fetus la 36 de săptămâni. A noua lună de sarcină

Sarcina 36 de săptămâni se termină luna a 9-a lunară a sarcinii, dar începe luna calendaristică, a noua lună de sarcină.

Fătul la 36 de săptămâni a acumulat deja o anumită cantitate de grăsime subcutanată, datorită căruia fața fătului a devenit rotunjită, obrajii au devenit mai proeminenți și pucioși. Foldurile și ridurile dispar. Picioarele copilului sunt acum mult mai lungi. Toenaile cresc la vârful degetelor.

În acest moment, copilul își ocupă deja poziția finală în uter. Ea devine tot mai îndeaproape în uter. El a crescut mult, este aproape, deci este puțin probabil să-și schimbe poziția, deși uneori există astfel de cazuri. Natura a prevăzut totul. Uterul este un organ capabil să se întindă, oferind astfel copilului o mulțime de spațiu pentru creștere și dezvoltare. De obicei, fătul este localizat în capul uterin, cu brațele și picioarele apăsate pe corp, capul îndoit și bărbia apăsate pe piept. Această poziție oferă cea mai compactă cazare într-un spațiu foarte limitat.

Oasele capului fetal sunt destul de moi, între ele există izvoare îngustă îngustă, umplută cu țesut conjunctiv elastic și elastic. Această structură a craniului vă permite să fiți mai flexibili, să schimbați forma în procesul de trecere prin canalul îngust îngust al mamei, care protejează atât creierul fătului, cât și canalul de naștere al mamei de rănire.

Sarcina timp de 36 de săptămâni - centrele respiratorii, cardiovasculare și centrele de reglare nervoasă a respirației, circulației sângelui și termoregulării sunt deja suficient de mature pentru a asigura funcționarea organelor corespunzătoare în cazul nașterii premature la 36 de săptămâni. Plămânii fătului de această vârstă sunt deja pe deplin pregătiți pentru a oferi organismului oxigen.

Toate organele continuă să se îmbunătățească. Fiecare dintre ele este deja suficient de matură pentru a asigura viabilitatea fătului în cazul nașterii, însă săptămânile rămase sunt necesare pentru a pregăti bebelușul pentru stres, ceea ce îl așteaptă în mod inevitabil atât în ​​timpul procesului de naștere, cât și în primele săptămâni de viață.

36 de săptămâni de gestație, un copil cântărește de la 2 kg 400 g la 2 kg 600 g. Lungimea corpului său nu crește atât de repede ca greutatea și variază de la osul capului la coada - 34-35 cm și înălțimea totală - 46 cm.

Treizeci și șase de săptămâni de sarcină - este timpul să ne pregătim pentru nașterea unei noi persoane la maxim.

Discutați cu medicul, ascultați recomandările sale despre respirație, gimnastică, atitudine psihologică. Luați teste pentru determinarea grupului de sânge, precum și a factorului Rh. În plus, aceleași teste trebuie să treacă și pe soțul tău. Puteți alege orice spital de maternitate la locul de reședință sau puteți găsi spitalul pe care doriți în conformitate cu popularitatea și lista de servicii pe care le puteți oferi.

În această perioadă, partea inferioară a uterului este determinată în zona arcului costal, deoarece în acest moment uterul ridică diafragma, ca urmare a faptului că respirația devine mai rapidă și deviază în față, tragând peretele abdominal.

În ultimele săptămâni de sarcină, medicul a trebuit să înregistreze absolut toate schimbările care ți s-au întâmplat cu copilul tău înăuntrul tău. Copii ale tuturor acestor înregistrări trebuie păstrate într-un spital sau maternitate.

Dezvoltarea fătului timp de câteva săptămâni. Calendarul sarcinii săptămânal

Primul trimestru de sarcină săptămânal

36 săptămâni de sarcină - câte luni?

36 de săptămâni de sarcină... Doar un pic mai mult și sacramentul mult așteptat și de neuitat pentru o femeie se va întâmpla - o întâlnire cu copilul ei atât de iubit. "Foarte puțin"... Cât de mic este acest lucru? - mai aproape de naștere se poate întreba, mamă, complet entuziabilă în calcule. Deci, 36 de săptămâni de sarcină, câte luni se face? Dacă presupunem calendarul lunar obișnuit, 36 de săptămâni se termină cu 9 luni. Dar, din moment ce în practica obstetrică se obișnuiește descompunerea lunilor în 4 săptămâni, ultima săptămână se deschide cu 36 săptămâni - a 9-a lună a lunii obstetrice de sarcină.

Ecografia la 36 de săptămâni de gestație

În cea de-a 36-a săptămână de sarcină, ultima scanare cu ultrasunete planificată a fost de obicei finalizată. Cu toate acestea, în unele cazuri, o scanare cu ultrasunete în a 36-a săptămână de sarcină se face suplimentar. Astfel, medicul poate determina cu mai multă precizie greutatea și mărimea fătului, în ce poziție se află, dacă nu există loc pentru încrucișarea cablului și în ce stare este placenta. Datele relevante vă vor permite să decideți asupra modului de administrare și să eliminați eventualele complicații care ar putea apărea în timpul nașterii.

burtă

Stomacul în săptămâna 36 de sarcină a crescut deja la o dimensiune enormă. Și, chiar și în cele mai multe cazuri, ultima lună de sarcină devine luna abdomenului "uriaș", iar la unele femei burta poate arăta mult mai mică decât în ​​altele "colegii" lor în viitoarea mamă. Dacă oligopatia nu este diagnosticată, greutatea fetală scăzută este exclusă, precum și prezentarea incorectă, nu există motive de îngrijorare. Cel mai probabil, o burtă mică se pare că se datorează caracteristicilor fizicului.

Dar, chiar și cu un stomac relativ mic, o femeie care deja participă la sentimentul că stomacul în a 36-a săptămână de sarcină pare să scadă. Aceasta este o consecință a scăderii copilului în uter: copilul cu capul se sprijină pe podeaua pelviană, pregătindu-se pentru naștere. Consecințele scăderii abdomenului pot să-i placă unei femei: deoarece presiunea uterului scade, atacurile arsuri la stomac trec, respirația este mai ușoară.

Stomacul la 36 de săptămâni de gestație necesită îngrijire atentă ca și înainte: pentru a evita apariția vergeturilor, trebuie să lubrifiați în continuare pielea abdomenului cu mijloace speciale și să purtați și un bandaj prenatal. Apropo, bandajele prenatale sunt, de asemenea, bune, deoarece reduc claritatea și frecvența luptelor de antrenament.

Fătul la 36 de săptămâni de sarcină este aproape gata să se întâlnească cu lumea exterioară. Toate organele și sistemele sale funcționează pe deplin, organele genitale au ajuns la maturitate, sa format celuloza hipodermică, au apărut grăsimi, fața copilului a devenit rotundă. În acest moment, bebelușul este deja destul de mare și greu: ajunge la 47 cm în lungime și uneori cântărește chiar mai mult de 2,5 kg.

Și totuși, în timp ce sarcina persistă, bebelușul continuă să se îmbunătățească: ficatul acumulează fier, sistemul imunitar, endocrin, sistemul nervos și sistemul de reglementare sunt din ce în ce mai depanate. Pregătirea bebelușului pentru sugerea sânului continuă: acum bebelușul suge activ degetele (și pe picioarele deasemenea), înghite și scuipă lichidul amniotic.

Copilul a asumat acum forma în care va apărea înaintea mamei după naștere. Și pentru trecerea cu succes prin canalul de naștere, oasele craniului rămân moi și mobile - datorită izvoarelor speciale, care sunt zone libere între oase. În viitorul apropiat, după nașterea unui copil, fontanele se vor strânge și oasele craniului se vor îngroșa, dar pentru moment ele ar trebui să fie moi și suple.

În mod ideal, fătul în săptămâna 36 de sarcină are deja o prezentare a durerilor de cap. Dar se întâmplă, de asemenea, că bebelușul este situat în uter în jos pe fese, riscul fiind de aproximativ 4%. Și în acest caz, este posibil să se ia în considerare posibilitatea nașterii prin secțiune cezariană.

Apropo, nasterea la 36 de saptamani de gestatie - si chiar si in mod natural - nu este neobisnuita. Mai mult, o femeie ar trebui să fie pregătită pentru faptul că, începând cu săptămâna 36, ​​nașterea poate avea loc în orice moment - un număr suficient de mare de copii se nasc înainte de termenul stabilit de medic. Și dacă se întâmplă acest lucru, nu există absolut nici un motiv de îngrijorare: copilul este deja pregătit pentru viață într-o lume nouă.

Sentimente în a 36-a săptămână de sarcină

Și totuși, dacă totul merge conform planului, sarcina continuă și - oh da! - bebelușul crește și crește în greutate. Și chiar dacă practic nu există nici un spațiu în uter pentru mișcări active pentru copil, fătul nu se oprește în mișcare și în fluturare. Mișcările sale pentru mama sa sunt foarte tangibile și ar trebui să le ascultăm cu atenție. În medie, în 12 ore, bebelușul ar trebui să știe despre el însuși de cel puțin 10 ori.

36 săptămâni de sarcină fotografie

Cu cât este mai aproape de momentul nașterii, cu atât este mai alarmantă mama mea. Multe femei se tem de abordarea "oră X", devin iritabile și capricioase, se tem că bebelușul se naște sănătos și că au suficientă putere și energie pentru a avea grijă de el. Aceste senzații sunt destul de normale, dar este inutil să le tratăm: nașterea este un proces natural, personalul medical calificat face mereu tot ce îi stă în putință pentru a ajuta o femeie să treacă prin această etapă crucială din viața ei.

Ultimele saptamani de sarcina sunt de obicei date mami nu este usor: ea este deja obosita de sarcina, burta ei mare impiedica miscare, mersul ei devine greu si greu, femeia simte ciudat...

Rămâne să sufere destul de mult și este mai bine dacă timpul rămas pentru sarcină a trecut calm și a fost așteptat în pace. Plimbări fără zgomot în aer proaspăt, somn adecvat și odihnă suficientă, o atitudine pozitivă va ajuta să așteptați sfârșitul sarcinii și să veniți la naștere în pace și fără iritare, ceea ce este important pentru un flux normal de muncă.

Greutate la 36 de săptămâni de gestație

Anumite cauze de inconveniență și o creștere accentuată a greutății la 36 săptămâni de sarcină. În acest stadiu, femeia ar putea câștiga deja o greutate de până la 13 kg, iar această greutate ar putea să nu se schimbe chiar înainte de naștere. Deși, desigur, în majoritatea cazurilor, greutatea crește până la sfârșitul sarcinii: copilul continuă să crească, ceea ce afectează greutatea mamei. În mod ideal, înainte de naștere, creșterea în greutate nu trebuie să depășească 15-16 kg.

Durerea în săptămâna 36 de sarcină nu este neobișnuită. Un alt lucru: mama trebuie să poarte un mic om cu drepturi depline în sine, uterul a crescut la o dimensiune enormă și nu încetează să preseze organele interne, iar burta mare provoacă o schimbare în centrul de greutate. De aceea, durerile de spate și spate devin frecvent însoțitoare ale sarcinii în ultimele etape.

În plus, sub influența hormonilor, ligamentele și articulațiile se relaxează și se înmoaie, ceea ce provoacă dureri în cea de-a 36-a săptămână de gestație în articulațiile pubiană și coapse, în regiunea pelviană. Senzațiile dureroase sunt însoțite de un astfel de fenomen neplăcut, posibil în perioadele târzii de sarcină, ca hemoroizii. Cu cât este mai rapid problema problemei hemoroizilor, nu ezitați să consultați un medic - el va recomanda un tratament adecvat în condiții de siguranță pentru tratament.

Dacă durerile din timpul celei de-a 36-a săptămâni de sarcină din spate sunt caracterizate ca trageri și sunt, de asemenea, însoțite de aceeași durere în abdomen, senzația că abdomenul este ca o piatră, trebuie să vă adresați și medicului dumneavoastră. Este foarte posibil ca în acest caz discuția să se refere la hipertonia uterului, care poate provoca nașterea înainte de data stabilită.

În ultimele săptămâni de sarcină, umflarea picioarelor poate apărea chiar și la femeile care nu au avut probleme cu umflarea înainte. Acest lucru se datorează scăderii fluxului de sânge din partea inferioară a corpului datorită comprimării uterului pelvian. Natura edemului trebuie observată: în unele cazuri acestea devin un simptom al dezvoltării unei complicații severe a sarcinii numită gestoză.

Astfel, preeclampsia, pe lângă edem, se manifestă și prin creșterea presiunii și prezența proteinei în urină. Dacă picioarele se umflă de obicei până la sfârșitul zilei, după o lungă ședere pe picioare sau pe scaun - aceasta este o variantă a normei. În acest caz, ar trebui să vă culcați pe canapea ridicându-vă picioarele pe un deal (rolă sau pernă).

selecție

Descărcarea la 36 de săptămâni de gestație nu dispare. Mai mult, ele pot deveni mai abundente și au o consistență mucoasă vâscoasă. Astfel de secreții indică o descărcare graduală a dopului, care a închis anterior canalul cervical. În cazul în care deversarea la 36 de săptămâni de gestație apare în formă de mucus incolor sau roz, mama ar trebui să fie pregătită pentru faptul că nașterea este deja "nu departe".

Și apariția de descărcare brânză, cu impurități mucoase noroioase, cheaguri de puroi indică dezvoltarea infecției în tractul genital. În general, aceste secreții sunt, de asemenea, însoțite de senzație de mâncărime și arsură și necesită asistență medicală imediată.

De asemenea, trebuie să apelați imediat echipa de ambulanță atunci când există o descărcare sângeroasă, indiferent de numărul și intensitatea acesteia. Descărcarea sângeroasă la 36 de săptămâni de gestație și, de asemenea, însoțită de dureri abdominale, este un semn de detașare a unei placente situate normal. Acest fenomen reprezintă o amenințare considerabilă pentru copil și necesită în mod necesar o intervenție specializată.

Este recomandabil să mergeți la spitalul de maternitate, chiar dacă deversările lichide apoase apar brusc la a 36-a săptămână de sarcină. O astfel de descărcare, asemănătoare cu apă gălbui sau albă, este cel mai probabil lichid amniotic. Apa poate să nu curgă neapărat, ci să fie și separată în cantități mici. În orice caz, pentru a clarifica natura unei astfel de descărcări, va fi necesară o evaluare a unui obstetrician-ginecolog.

Sexul în săptămâna 36 de sarcină, dacă nu există contraindicații pentru medic, nu este interzis în principiu. Doar mama ar trebui să știe că un orgasm la sfârșitul sarcinii duce la un ton al uterului, care acum ar putea declanșa declanșarea travaliului. Dar acest lucru se întâmplă în special în cazul în care uterul este gata pentru naștere. Prin urmare, dacă sarcina are loc în mod normal și în timpul controalelor regulate medicul nu citește contraindicații, puteți practica sexul până la sfârșitul sarcinii. Dar: să fie gata pentru debutul forței de muncă în fiecare minut.

Săptămâni de sarcină pe lună

În ciuda faptului că toată lumea spune că sarcina durează 9 luni, calculul obstetric are loc în fiecare săptămână, în plus, de cele mai multe ori toate testele și evenimentele importante în dezvoltarea fătului sunt indicate exact în săptămâni.

Mulți părinți viitori, în special tații, de exemplu, nu pot determina imediat: 7 luni sunt câte săptămâni de sarcină? Cum se face acest lucru va spune în acest articol.

Se potrivesc luni și săptămâni de sarcină

Dezvoltarea fetală și sănătatea maternă (în special în greutate) trebuie monitorizate în mod constant și, deoarece nu există același număr de zile (de la 28 la 31) în fiecare lună, medicii au găsit o unitate permanentă - o săptămână, care durează întotdeauna 7 zile. Alegerea acestei unități de măsură a sarcinii este legată de faptul că este o perioadă relativ scurtă de timp, astfel încât este mai ușor să urmăriți ce ar trebui în mod normal să apară în dezvoltarea unui copil. Acest lucru este deosebit de important pentru ultrasunete și proiecții. La urma urmei, rata indicatorilor variază în funcție de durata sarcinii.

Astfel, aproape fiecare lună obstetrică are 4 săptămâni: de exemplu: a treia lună de sarcină este perioada cuprinsă între 9 și 12 săptămâni. Dar nu toate sursele oferă aceleași informații. Uneori, puteți afla că a treia lună de sarcină este timpul de la 10 la 13 săptămâni.

De ce apare această discrepanță? Da, deoarece conform calendarului din lună există 4 săptămâni și 2-3 zile, prin urmare, a treia lună de sarcină se termină la 13 săptămâni și 2 zile. Și astfel, în fiecare caz, ceea ce duce la faptul că sfârșitul săptămânii coincide cu sfârșitul lunii.

Cât de ușor este să determini luna sarcinii de o săptămână?

Pentru confortul de a determina ce lună a sosit de săptămâni, au fost elaborate tabelele "Săptămâni și luni de sarcină". Există mai multe opțiuni, dar cel mai evident este acesta:

Este foarte ușor să determinați, în funcție de data de la sfârșitul ultimei menstruații, care săptămână de sarcină se referă la luna dată. Pentru aceasta, în prima coloană, găsiți numărul săptămânii care vă interesează și pentru care lună îi aparține. De asemenea, este posibil să se determine din acest tabel când există DA.

Deci, putem determina cu ușurință câte săptămâni sunt 7 luni de sarcină, conform tabelului, această perioadă corespunde perioadei cuprinse între 28 și 32 de săptămâni.

Capacitatea de a determina ce săptămână corespunde lunii care vă va ajuta să calculați corect timpul specificat, chiar dacă perioada de timp a fost specificată în diferite unități de măsură. Vă va ajuta, de asemenea, să îi spuneți rudelor dumneavoastră cât timp sunteți și când este tentativă să așteptați să vă aduceți înapoi în familie.

autor

Pentru a simplifica această sarcină, pe aproape fiecare site dedicat temei de sarcină și naștere există un calculator special, în care introduceți datele și obțineți un număr în schimb (perioada de sarcină în săptămâni). O face mai ușoară? Această cifră răspunde la întrebarea câte săptămâni durează ultima sarcină? Va satisface tânăra mamă? Cel mai probabil nu, pentru că nu înțelege de unde provine exact această cifră. Pentru ea, ea nu este diferită de ceea ce scrie obstetrician-ginecologul în hartă.

În primul rând trebuie să dai seama cât durează sarcina unei persoane. Totul este calculat destul de precis: 5600 ore, 280 de zile sau 9 luni calendaristice.

Se pare că pentru a calcula durata sarcinii este ușor și simplu, precum și pentru a determina data nașterii. De ce atât de multă confuzie? Unele femei sunt dureroase să se certe cu doctorii cu privire la momentul, dovedind că știu mai bine câte săptămâni durează sarcina, argumentând că își amintesc cu siguranță ziua de concepție.

Această confuzie rezultă din faptul că fiecare participant la dialog își alege punctul de referință. O femeie numără de la data concepției, pentru că o știe absolut sigur. Dar femeile se înșeală. Maximul pe care femeia îl poate cunoaște sigur este data la care a făcut sex cu partenerul ei. Și, fără să știe, este data de această dată ca o dată la concepție.

Pentru a înțelege ce este eroarea, trebuie să înțelegeți fiziologia procesului. Cea mai favorabilă perioadă de concepție este ziua ovulației. În această zi, un ou copt părăsește foliculul. Totuși, mișcarea oului prin trompele uterine durează mai multe zile și tot timpul este potrivită pentru fertilizare. Celulele spermatice pot exista și în corpul feminin timp de mai multe zile. Prin urmare, celulele spermatozoizilor pot intra în uter într-o singură zi (femeia lui consideră că este ziua de concepție) și fertilizează o celulă de ouă în alta. Se pare că ziua de concepție este imposibil de determinat, cu excepția faptului că o femeie va fi în mod continuu sub arma echipamentului puternic.

De aceea, ginecologii numesc termenul sarcinii diferit. Ei numără ziua în care femeia a început ultima menstruație. De obicei, această dată este cunoscută exact unei femei, ceea ce înseamnă că există o legătură strânsă cu o anumită dată. Acest sistem de numărare se numește obstetrică. Nu este greu de ghicit că, cu un ciclu standard de 4 săptămâni, diferența dintre perioada reală de gestație și cea obstetrică este de aproximativ 14 zile. Câte săptămâni ia sarcina în termeni obstetrici? Răspunsul este simplu - 40 de săptămâni. Luna obstetrică este de 28 de zile, aceasta fiind durata ciclului mediu al unei femei. El este cel care preia punctul de plecare.

Ultima întrebare rămâne: cum arată specialiștii cu ultrasunete sarcina și de ce este atât de des diferită de ceea ce numesc ginecologii? E mai ușor. Ei nu îl consideră deloc. Dezvoltarea fetală a fost programată de mult timp săptămânal, iar numărul din protocolul cu ultrasunete indică stadiul dezvoltării fetale. Adică, o înregistrare cu o anumită perioadă înseamnă că dezvoltarea copilului dvs. corespunde exact acestei perioade. Sarcina medicului dumneavoastră este de a compara timpul și evoluția estimate și de a determina dacă este normal în cazul dumneavoastră, merge mai departe sau este inhibat.

Este necesar un sistem unificat pentru calcularea calendarului cu referire la orice dată exactă, astfel încât ginecologul să poată compara perioada de gestație și nivelul de dezvoltare a fătului pentru a înțelege cât de bine are loc sarcina, dacă nu există patologii sau dezvoltare întârziată. Prin urmare, nu are nici un sens să se certe cu medicul dumneavoastră despre câte luni durează sarcina, deoarece, în primul rând, termenul de sarcină este un concept condiționat și, în al doilea rând, nu permite stabilirea datei de naștere exactă. Aceasta ajută doar să vă imaginați perioada în care vă așteptați ca un copil să apară. Și nu este o mare diferență câte săptămâni durează sarcina.

9 luni - câte săptămâni?

Adesea, o femeie este interesată în calcularea duratei sarcinii. 9 luni - câte săptămâni?

Dacă vorbim despre durata sarcinii, aceasta înseamnă aproximativ 40 de săptămâni. Dar, într-adevăr, potrivit calendarului, 40 de săptămâni sunt de 280 de zile. Dacă ne împărțim cu 30,5 - numărul mediu de zile într-o lună, se dovedește că nu exact 9 luni, dar puțin mai mult - 9,18 luni, adică 9 luni și aproximativ o săptămână. Dacă luăm în considerare 9 luni calendaristice, se pare că este de 275 de zile, divizăm cu 7, obținem 39,21 săptămâni, adică 39 de săptămâni și alte 1-2 zile. Asta este, calculele obstetricale sunt ușor diferite de calendar.

Dacă această întrebare se referă la durata sarcinii - 9 luni, atunci în acest caz, sarcina durează 40 de săptămâni. Acesta este momentul cel mai optim pentru a purta un copil sanatos. Dar acum există multe deviații de la normă într-o direcție, iar cealaltă. De obicei, mamele mamei sunt repopulate, se nasc la 41-42 săptămâni. Fetele sunt mai disciplinate în această situație, încercând să se nască la timp.

Cât de multe în 9 luni de zile

9 luni de sarcină - câte săptămâni?

După cum se știe, se consideră că o sarcină normală durează exact 9 luni. Cu toate acestea, având în vedere faptul că moașele resping din prima zi a ultimei menstruații la calcularea perioadei și pentru a simplifica calculele, o lună este luată timp de 4 săptămâni, durata perioadei de gestație crește în acest caz la 10 luni. Să încercăm să înțelegem această situație și să răspundem la întrebarea femeilor, care se referă la 9 luni de sarcină, câte săptămâni este.

Cum se calculează termenul limită?

Pentru a stabili perioada obstetrică a sarcinii, o femeie trebuie doar să cunoască exact data primei zile din ultima perioadă menstruală. Din acest moment, medicii consideră durata de gestație.

Pentru a traduce lunile în săptămâni, trebuie să multiplicați numărul rezultat cu 4. Dacă numărați câți săptămâni termenul este de 9 luni, atunci este exact 36 de săptămâni obstetricale.

Ce se întâmplă cu fătul în acest moment?

Având în vedere cât de multe săptămâni este în timpul sarcinii este nouă luni, vă vom spune despre schimbările care apar în corpul bebelușului în această perioadă.

Până la sfârșitul celei de-a 36-a săptămâni de gestație, fătul este considerat complet pe termen lung. În acest timp, organele și sistemele sale sunt pe deplin pregătite pentru viață în afara organismului matern. Un strat suficient de dens de grăsime subcutanată vă permite să reglați temperatura corpului unui mic organism și este, de asemenea, o sursă de energie pentru el timp de câteva zile după naștere.

În acest timp, greutatea corporală ajunge la 3000-3300 g, iar creșterea este de aproximativ 52-54 cm. Suprafața corpului fătului începe treptat să piardă părul de păr, părul rămâne doar pe cap.

Ficatul acumulează în mod activ fier, necesar pentru formarea sângelui normal.

Copilul însuși își ocupă poziția finală în uter. Capul intră în cavitatea pelviană. Această prezentare este corectă. Până când nașterea însăși rămâne destul de puțin. Amintiți-vă că aspectul copilului în perioada de 37-42 săptămâni este norma.

26 de săptămâni de sarcină este deja o perioadă lungă de timp, dar cât de mult se însumează în câteva luni? Fetele încearcă să-și dea seama, deoarece confuzia în jurul unor astfel de calcule este adesea înșelătoare pentru mamele viitoare.

La calculul vârstei lor de gestație, uneori, mamele viitoare se întreabă de ce perioada obstetrică, pe care medicii le așteaptă să o facă, este atât de diferită de cea a înregistrărilor. Să vedem câte luni sunt în 30 de săptămâni de gestație.

Translatând săptămânile de sarcină în luni, femeile sunt adesea confundate, pentru că nu iau în considerare unele nuanțe ale calculelor pe care îi îndrumă pe medici, stabilind o limită de timp. Să vedem câte luni sunt 14 săptămâni de gestație.

Timpul de livrare este foarte curând, iar toate gândurile unei femei sunt ocupate cu copilul și viitoarea mamă. Cunoscând timpul în săptămâni, femeile doresc adesea să știe cât de multe luni sunt, și în acest caz obstetric.

9 luni sau câte săptămâni durează sarcina

Pentru a simplifica această sarcină, pe aproape fiecare site dedicat temei de sarcină și naștere există un calculator special, în care introduceți datele și obțineți un număr în schimb (perioada de sarcină în săptămâni). O face mai ușoară? Această cifră răspunde la întrebarea câte săptămâni durează ultima sarcină? Va satisface tânăra mamă? Cel mai probabil nu, pentru că nu înțelege de unde provine exact această cifră. Pentru ea, ea nu este diferită de ceea ce scrie obstetrician-ginecologul în hartă.

În primul rând trebuie să dai seama cât durează sarcina unei persoane. Totul este calculat destul de precis: 5600 ore, 280 de zile sau 9 luni calendaristice.

Se pare că pentru a calcula durata sarcinii este ușor și simplu, precum și pentru a determina data nașterii. De ce atât de multă confuzie? Unele femei sunt dureroase să se certe cu doctorii cu privire la momentul, dovedind că știu mai bine câte săptămâni durează sarcina, argumentând că își amintesc cu siguranță ziua de concepție.

Această confuzie rezultă din faptul că fiecare participant la dialog își alege punctul de referință. O femeie numără de la data concepției, pentru că o știe absolut sigur. Dar femeile se înșeală. Maximul pe care femeia îl poate cunoaște sigur este data la care a făcut sex cu partenerul ei. Și, fără să știe, este data de această dată ca o dată la concepție.

Pentru a înțelege ce este eroarea, trebuie să înțelegeți fiziologia procesului. Cea mai favorabilă perioadă de concepție este ziua ovulației. În această zi, un ou copt părăsește foliculul. Totuși, mișcarea oului prin trompele uterine durează mai multe zile și tot timpul este potrivită pentru fertilizare. Celulele spermatice pot exista și în corpul feminin timp de mai multe zile. Prin urmare, celulele spermatozoizilor pot intra în uter într-o singură zi (femeia lui consideră că este ziua de concepție) și fertilizează o celulă de ouă în alta. Se pare că ziua de concepție este imposibil de determinat, cu excepția faptului că o femeie va fi în mod continuu sub arma echipamentului puternic.

De aceea, ginecologii numesc termenul sarcinii diferit. Ei numără ziua în care femeia a început ultima menstruație. De obicei, această dată este cunoscută exact unei femei, ceea ce înseamnă că există o legătură strânsă cu o anumită dată. Acest sistem de numărare se numește obstetrică. Nu este greu de ghicit că, cu un ciclu standard de 4 săptămâni, diferența dintre perioada reală de gestație și cea obstetrică este de aproximativ 14 zile. Câte săptămâni ia sarcina în termeni obstetrici? Răspunsul este simplu - 40 de săptămâni. Luna obstetrică este de 28 de zile, aceasta fiind durata ciclului mediu al unei femei. El este cel care preia punctul de plecare.

Ultima întrebare rămâne: cum arată specialiștii cu ultrasunete sarcina și de ce este atât de des diferită de ceea ce numesc ginecologii? E mai ușor. Ei nu îl consideră deloc. Dezvoltarea fetală a fost programată de mult timp săptămânal, iar numărul din protocolul cu ultrasunete indică stadiul dezvoltării fetale. Adică, o înregistrare cu o anumită perioadă înseamnă că dezvoltarea copilului dvs. corespunde exact acestei perioade. Sarcina medicului dumneavoastră este de a compara timpul și evoluția estimate și de a determina dacă este normal în cazul dumneavoastră, merge mai departe sau este inhibat.

Este necesar un sistem unificat pentru calcularea calendarului cu referire la orice dată exactă, astfel încât ginecologul să poată compara perioada de gestație și nivelul de dezvoltare a fătului pentru a înțelege cât de bine are loc sarcina, dacă nu există patologii sau dezvoltare întârziată. Prin urmare, nu are nici un sens să se certe cu medicul dumneavoastră despre câte luni durează sarcina, deoarece, în primul rând, termenul de sarcină este un concept condiționat și, în al doilea rând, nu permite stabilirea datei de naștere exactă. Aceasta ajută doar să vă imaginați perioada în care vă așteptați ca un copil să apară. Și nu este o mare diferență câte săptămâni durează sarcina.

7 idei interesante de a folosi ghirlande de Crăciun Veți fi surprinși să aflați ce vă poate ajuta o ghirlandă de Crăciun simplă, lumina căreia vă va plăcea cu siguranță și vă va aduce amintiri plăcute ale copiilor.

Ce se întâmplă cu corpul uman care nu face sex? Sexul are aproape aceeași nevoie de bază ca și mâncarea. Cel puțin, începând să o faceți, nu vă veți opri. Chiar dacă rămâi.

Cuvintele de programare nenorocire sau niciodată Nu spuneți că îți dai seama că îți poți programa propria viață neștiută? Trebuie doar să ne obișnuim cu folosirea unor expresii durabile.

8 semnează că un om nu te va iubi niciodată. Oamenii nu pot să-și exprime întotdeauna dragostea în cuvinte. Unii dintre ei nu sunt înzestrați cu elocvență, în timp ce alții consideră nepotrivit utilizarea straturilor inutile.

Strămoșii noștri nu au dormit așa cum am făcut-o. Ce facem greșit? Acest lucru este greu de crezut, dar oamenii de știință și mulți istorici sunt înclinați să creadă că omul modern nu doarme deloc ca strămoșii săi străvechi. Inițial.

50 de lucruri pe care nu ar trebui să le aveți dacă sunteți la treizeci. Într-o lună, veți fi 30 de ani? Sau poate deja simțiți 50? Este timpul să vă reconsiderați dulapul și să eliminați tot ce nu este necesar din el.

Câte săptămâni într-o lună?)

Mama nu va lipsi

Noi sărbătorim Anul Nou cu miracole! Cum prăjiturile proaspăt miroase! TEST: Cat de optimist esti mama? Poate HB să rănească un copil? Copilul a fost înfometat pentru o plimbare, ce să facă? Câte MOMs SPECIAL sunt printre noi? Faceți un test asupra imunității Povestiri despre mamele Bebi.ru despre lucruri uimitoare Într-o excursie cu copilul. Sfaturi practice Da, sunt o mama inovatoare! Ce este mai important: nutriție sau dezvoltare? Asemenea delicate ca bebelușii îi ajută pe Spoon pentru mama, lingura pentru tata. Mama sau bunica? Spune povestea ta și ia un basm ca un cadou! Cum sa alegi scaunul potrivit? Aveți lucruri magice?) Mama senzitivă. Tu ești tu? Vorbim despre compoziție, nu ascundem nimic. Cum să ridicăm un gourmet mic? Fără iritatie, fără erupție la scutec, fără disconfort. Acum, în casa noastră există aer curat! Te rog bebeluș, chiar dacă el este alergic Doar un nas curbat? Dacă este o alergie? Fii atent: deodată nu este o alergie! Câtă sensibilitate în îngrijirea maternă? Turul mondial al lumii fascinante a aromei Cât de importantă este sensibilitatea maternă? Povestiri dificile despre lucruri simple Ce pericol au amestecurile de furaje? An nou fericit! Felicitați prietenele cu o vacanță! Încercați terci de lapte cu cereale! La ce vârstă poți să-i dai copilului miere? Există mame aybolite? Cum să mâncați interzis fără consecințe? Sunt alergeni în amestecurile de furaje? 5 tipuri de mame. Care dintre voi sunteți? Testați laptele! Citiți recenzii pentru copii Distribuiți-vă povestea extraordinară! Mamele au apreciat! Cum a fost testarea laptelui? Cum a luptat Vanya cu alergii împotriva alergiilor la animale? Nu o propoziție! Poate mama să fie prieten? TEST pentru tendința de alergie Kolobok este cel mai bun prieten al meu! Este copilul bolnav? Aflați totul despre simptomele sale! Scutecul nu mai aluneca pe fund! Am rate 5 din 5, suntem perfect potrivite! Așa cum am spălat aerul în creșe Aici sunt, fâșiile prețuite! Ce trebuie să faceți în continuare?

9 luni de sarcină: începe, atenție, martie!

Bună ziua, dragi cititori! Nici măcar nu am avut timp să ne mișcăm ochii, deoarece ne-am dovedit a fi în cea mai crucială etapă, finala căruia va fi marele eveniment din viața ta. Ce ne-a pregătit nouă luni de sarcină, cât durează, ce probleme va trebui să confruntăm - răspund în mod esențial la aceste și la multe alte întrebări care te chinuiesc cu siguranță.

Luna neobișnuită

Dacă vă decideți să aflați ce săptămână începe luna nouă, atunci ar trebui să știți - de la al 35-lea. Segmentul final al celui de-al treilea trimestru de sarcină nu este destul de normal, deoarece poate dura între patru și șase săptămâni, deoarece atât perioada de 38, cât și perioada de 40 sau chiar 42 de săptămâni se încadrează în normă.

Astfel, gemenii ar putea fi întrebați în săptămâna 35-36, iar un singur copil poate aștepta alte două sau trei săptămâni.

Vizualizare săptămânală scurtă

Cum se dezvoltă fătul de la 35 la 40 pe săptămână și ce schimbări au loc în corpul femeii?

35 săptămâni. Copilul nostru crește în salturi - în fiecare săptămână el ridică 250-350 de grame. Cu o înălțime medie de 46 cm, acesta deja cântărește 2,4 kg. Datorită acumulării de grăsimi subcutanate, pielea friabilei este din ce în ce mai îndreptată, dar pliurile drăguțe pe picioare, gât și mânere vor rămâne după naștere. Amprentele digitale devin din ce în ce mai clare.

Totuși, copilul are nevoie de mult calciu, deoarece formarea scheletului la oameni continuă până la vârsta de 25 de ani. Dacă sistemul nervos și imunitatea nu au încheiat încă formarea și plămânii încă nu știu cum să respire pe cont propriu, atunci în toate celelalte privințe, bebelușul este pe deplin pregătit să apară la publicul uimit.

36 săptămâni. Copilul este aproape gata de naștere. Majoritatea sistemelor sale sunt pe deplin funcționale (creier, ficat, rinichi, sistem circulator), altele vor fi lansate în momentul nașterii: plămânii vor începe să respire, intestinele vor elibera alimentele procesate. Tocmai datorită faptului că plămânii nu își îndeplinesc încă funcțiile, nașterea unui copil în această perioadă este considerată nedorită, deoarece va avea nevoie de echipament special pentru respirație.

În săptămâna 37, placenta începe să "înceteze", astfel încât cantitatea de nutrienți este redusă. Plămânii sunt deja suficient de dezvoltați, dar nu sunt încă incluși în sistemul circulator. Acest lucru se va întâmpla la naștere, când se deschide o supapă specială în inima unui nou-născut. Copilul din interior aude deja toate sunetele și se bucură de vocea familiară a părinților, iar în creierul său începe procesul de formare a coordonării mișcărilor, care va dura primul an de viață. Toate reflexele devin mai clare, mai ales suge.

În săptămâna 38, datorită limitării introducerii nutrienților în placentă, creșterea și creșterea în greutate sunt încetinite. Deși majoritatea mumiilor, mărimea abdomenului nu este doar mare, dar imensă, miezurile din interior sunt foarte îndeaproape, deci nu este atât de activă. Dar în timpul zilei, ar trebui să simțiți în medie 10 șocuri. Un surfactant de substanță specială a apărut deja în plămânii mici care vă vor ajuta să faceți prima respirație. Dacă vă așteptați o fată, atunci ea ar putea apărea foarte bine în această săptămână. Fetele sunt mai îndrăznețe și preferă să termine rapid un loc de muncă dificil.

Mărimea copilului și săptămânile finale

Dacă este greu să vă imaginați cum arată copilul dvs. pe o fotografie fetală, atunci în săptămâna 39 în greutate și în lungime se pare că un mic pepene verde pentru 3 kg cu un diametru de 50 cm. Printre caracteristicile acestei săptămâni, merită menționat faptul că copilul nu mai poate să se concentreze cu 30 cm - el trebuie să vadă pieptul și fața feței mamei. Dar creierul său percepe deja volumul, culoarea și mișcarea.

În aparență, copilul nu se deosebește de nou-născut, dar activitatea fizică scade și mai mult - nu există absolut nici un spațiu în uter, cantitatea de lichid amniotic a scăzut și trebuie să economisiți o anumită greutate pentru naștere.

Dacă mergeți timp de 40 de săptămâni, copilul dvs. nu se grăbește, în ciuda faptului că este pe deplin pregătit să se familiarizeze cu noua lume. Numai oasele craniului nu cresc împreună pentru a facilita trecerea prin canalul de naștere. Unirea va avea loc la câteva zile după apariția contului.

Despre bunăstarea ta

Datorită creșterii active a copilului, mami devine din ce în ce mai greu să respire, suferă de dificultăți de respirație și arsuri la stomac, iar tremurul celui care stă în interiorul friabilității în ficat poate fi pur și simplu intolerabil.

Cu toate acestea, senzațiile fiecărei femei sunt speciale. Unii sunt plini de energie pentru plimbări, întâlniri cu prietenii și conversații nesfârșite despre nașterea viitoare și dificultățile vieții. Alții visează doar la un singur lucru - se va termina cât mai curând posibil (și există mai multe dintre acestea, conform observațiilor).

În săptămâna 38, abdomenul este coborât, astfel încât sentimentul constant al "uterului tras" este obositor. Deși respirația devine mai ușoară, presiunea asupra vezicii urinare crește și mai mult. Este incomod să dormi, să stai, să stai în picioare și în capul tău - o mizerie completă și frica de nașterea viitoare. Organismul se pregătește pentru un test serios - hormonii se schimbă, articulațiile devin mai mobile, oasele pelvine se deplasează.

Condiții neplăcute ale ultimei luni de sarcină:

 • urinare frecventă și diaree;
 • arsuri la stomac și dificultăți de respirație;
 • umflare;
 • eliberarea colostrului;
 • sesiuni de formare;
 • prinderea degetelor si degetelor de la picioare.

Recomandări despre ce poate și nu poate rămâne neschimbată. Ai grijă de tine, ascultă cu atenție corpul, nu fi nervos. Și țineți cardul de schimb mai aproape de inimă, pentru că puteți ajunge la spital oricând.

Pericol de 9 luni

Semnalul pentru o călătorie de urgență la spitalul de maternitate va fi apa de ieșire, care poate "curge" sau poate scurge puțin. Dacă abdomenul este bolnav sever și ați găsit sânge călcat pe lenjeria dvs., consultați imediat un medic. Acestea pot fi simptome ale abrupției placentare - o afecțiune foarte dăunătoare pentru copil.

Printre alte pericole de 9 luni, să nu uităm de:

 • preeclampsia - o creștere puternică a presiunii (analiza proteinelor urinare și măsurarea presiunii vor ajuta la înțelegerea acesteia);
 • eclampsia - o complicație a preeclampsiei cu leșin, crampe și stop respirator;
 • hipoxia (înfometarea la oxigen) a fătului.

Dacă ați suferit o afecțiune similară toxicozei pentru mai multe zile, sunați imediat o ambulanță fără ezitare.

Deși sexul în timpul purtării unui copil nu este strict interzis, în stadiul final cele mai multe cupluri se abțin de la el. Dar dacă pererashivaete, nu fi surprins dacă medicul vă sfătuiește să faceți sex pentru a stimula procesul.

Despre previa și bandaj

Odată cu abordarea nașterii, problema prezentării corecte devine din ce în ce mai urgentă, deoarece principiul de livrare depinde de aceasta - independent sau cu cezariană. Medicul vă va permite să vă nașteți pe cont propriu dacă prezentarea este cap sau fesă. Cezariana este de obicei folosită dacă copilul:

 • se sprijină cu picioarele în gura uterului;
 • se află în diagonală, de exemplu, cu capul la mama păsării drepte, iar fundul - la coastele stângi;
 • de-a lungul uterului.

Există un întreg sistem de exerciții eficiente care ajută copilul să se întoarcă în uter. De exemplu, poți să stai alternativ pe fiecare parte timp de 10 minute sau să te așezi pe spate timp de 5 minute cu genunchii îndoiți și cu rolele sub talie. Excelent ajuta copilul dumneavoastră și activitățile dumneavoastră în piscină. De obicei durează câteva săptămâni pentru ca miezul să se întoarcă. De îndată ce doctorul raportează această veste bună, pune pe un bandaj prenatal - va împiedica persoana neliniștită să-și reia poziția din nou.

Este important! Cu previa greșit purtarea unui bandaj nu poate fi!

analize

La 38 de săptămâni va avea:

 • trece urina;
 • măsurați tensiunea arterială;
 • determină circumferința abdomenului;
 • înălțimea fundului uterului;
 • dimensiunea pelvisului;
 • treceți prin CTG cu înregistrarea bătăilor inimii și a contracțiilor uterine.

De asemenea, ginecologul va evalua modul în care cervixul se pregătește pentru naștere. Examenul cu ultrasunete la 9 luni se efectuează numai dacă există suspiciuni de complicații, de exemplu atunci când medicul presupune că este încurcat cu o cordon ombilical.

Pungi la spital

Acum, bebelușul dvs. poate declara în orice moment dorința sa de a fi născut :), deci dacă nu ați pregătit saci la spital, atunci este timpul să aveți grijă de această problemă importantă.

Este necesar să se colecteze 3 pungi:

 1. pentru naștere, pentru tine
 2. în secția postpartum. pentru tine și pentru copil
 3. la descarcarea de la spitalul de maternitate la tine si copilul

Citiți lista cu ceea ce trebuie să puneți în fiecare dintre ele, puteți afla aici.

Citiți mai multe despre fiecare dintre săptămânile din calendarul meu de sarcină și plasați mereu articolele care vă plac și postați în rețelele sociale, dacă informațiile din ele sunt utile pentru dvs.

Sarcina lunară

Anunț scurt de 10 luni de sarcină

Sarcina nu durează 9 luni, așa cum cred majoritatea oamenilor, dar 10... Dar nu zile calendaristice de 30-31 de zile, dar lunare - 28 de zile fiecare. În medie, sarcina durează exact 280 de zile. Și fiecare dintre cele zece luni poartă ceva foarte important. Informațiile de mai jos, oferite sub forma unui calendar lunar scurt, vor fi foarte utile tuturor mamelor însărcinate fără excepție!

Prima lună de sarcină este de 1-4 săptămâni obstetriciale inclusiv. Ciclul lunar al unei femei în mijlocul căreia are loc concepția unui copil. Dar mama nu știe încă un eveniment atât de important. Cea mai devreme când puteți afla despre sarcină este cu 5-6 zile înainte de întârzierea menstruației. În timp ce în uter este un mic ovul fertilizat, care nu este vizibil pe ecografie.

A doua lună de sarcină, de 5-8 săptămâni, este notabilă pentru apariția semnelor sale. La mamele viitoare, există o menstruație întârziată, toxemie, hiper-oboseală și somnolență, sensibilitate la sân și urinare frecventă. Unele femei se plâng, de asemenea, de dureri abdominale mai mici și de o ușoară creștere a temperaturii corporale. Aceasta este o varianta normala, daca durerea nu este frecventa si nu severa, temperatura nu este mai mare de 37,5 grade si scade usor fara agenti antipiretici in absenta simptomelor dureroase.
La 5 săptămâni, o ecografie arată un ou fertilizat. La 6 săptămâni - un embrion în el. Și la 7 săptămâni deja și bătăile inimii sale sunt ușor de determinat prin ultrasunete. Această lună este critică pentru copil. Dacă se întâmplă ceva, se va produce o avarie spontană.

În a treia lună, adică la 9-12 săptămâni, unele mame observă o creștere a abdomenului. Copilul crește atât de repede? În nici un caz. Această înșelăciune vizuală este cauzată de creșterea formării de gaz și de relaxare a peretelui abdominal datorită acțiunii hormonului progesteron. Toate semnele de sarcină rămân. Toxicoza este încă valabilă. Dar până la sfârșitul acestei luni, fătul (copilul este deja numit în acest fel) este aproape complet format, deși este încă mic în dimensiune. Până la prima screening planificată, la 12 săptămâni, 5-6 cm în lungime.

Luna următoare de sarcină, 13-16 săptămâni, pentru mamele viitoare una dintre cele mai confortabile. Manifestările de toxicoză dispar, există o creștere a forței. În cazul femeilor heterogene, burta începe să crească în realitate (acestea nu mai sunt gaze), iar unele dintre ele chiar simt primele mișcări tentative ale copiilor. Apropo, cei de la sfârșitul celei de-a patra luni cântăresc aproximativ 80 de grame. Dimensiunea lor poate fi comparată cu avocado.

A 5-a lună de sarcină începe în a 17-a săptămână și se termină pe 20. Mommies cumpără haine pentru femeile însărcinate, deoarece nu mai se încadrează într-o burtă normală. Da, iar greutatea este adăugată, hainele devin mici. În prima jumătate a sarcinii, ele se recuperează cu o medie de 4-5 kilograme. Femeile care suferă de toxemie severă pot să câștige mai puțin, iar unele chiar să piardă în greutate.
În cea de-a 20-a săptămână de sarcină, aproape toate mamele auzi agitația copiilor lor și... chiar văd. În acest moment, se efectuează oa doua ultrasunete planificată pentru a exclude malformațiile fetale și insuficiența ischemică-cervicală (cea mai frecventă cauză a pierderilor de sarcină pe perioade lungi de timp și de muncă prematură).

A șasea lună de sarcină scade la 21-24 săptămâni. Pana la sfarsitul acestei perioade, greutatea copiilor poate ajunge la 600 de grame, plus apa, placenta, depozitele de grasime pe stomac, ceea ce duce la o sarcina solida pe spatele inferior. Simțiți disconfort? E timpul să purtați un bandaj. Consultați-vă medicul despre acest lucru.

Următoarea lună de sarcină este interesantă, deoarece copiii născuți în această perioadă, adică la 25-28 săptămâni, medicii sunt obligați să salveze și să asiste. Acesti copii sunt adolescenti adulti prematur, care trebuie sa se dezvolte mult timp in conditii speciale si sa se reabiliteze. Dar unii dintre ei cresc copii sănătoși. Este sarcina dvs. să monitorizați cu atenție bunăstarea și să informați imediat medicul despre indispoziția, dacă este. Simptome periculoase - durere în uter, dureri de crampe. Acest lucru se întâmplă atunci când amenințarea de naștere prematură.

Cea de-a opta luna de gestatie, 29-32 saptamani - acesta este timpul de odihna pentru mama. La 30 de săptămâni, mamele pleacă în concediu de maternitate. Bursele lor sunt deja vizibile pentru ceilalți. Copiii cresc rapid și se mișcă activ. Apropo, mișcările sunt ușor de determinat și tați, dacă pun mâna mamei pe stomac.
Greutatea fetală este determinată pe cea de-a treia ecografie programată la 32 de săptămâni. Și este egal cu o medie de 2 kg. Până la naștere se poate dubla.

În a 9-a lună, o femeie simte un set complet de maladii - aceasta este arsuri la stomac, dureri de spate, insomnie și crampe în picioare pe timp de noapte. Ei bine, trebuie să fii răbdător, nu prea rămas. 33-36 săptămâni - o perioadă în care mama are nevoie în special de sprijinul celor dragi. Dacă zestrea pentru un copil nu a fost încă cumpărată, este timpul să o faceți. Luna viitoare se va naste cel mai probabil!

În cele din urmă, a zecea lună de gestație. 37-40 săptămână obstetrică. Fiecare femeie, observată de medic, a stabilit data estimată de livrare. Dar rareori coincide cu adevăratul. Nașterea începe când copilul este maturat. Cineva are un termen de 38 de săptămâni, iar cineva are 40 sau chiar 41 de săptămâni. În ultimele zile de sarcină sunt lăsate. Bucurați-vă de poziția dvs., împușcați-vă în fotografie și video. Va mai fi ceva de amintit mai tarziu!